OBU P60
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 610 56037
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5.
Ovenlampje
6.
Ventilator
7.
Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
8.
Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Programmeerknop bereidingstijd
2. Bedieningsknoppen controle kookplaat
3. Knop van oventhermostaat
4. Rood lampje van oventhermostaat
5. Functiekeuzeknop
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet gebak:
Rooster:
Opvangbak:
Katalytische panelen:
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de functiekeuzeknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat pas uit wanneer de geselecteerde temperatuur is bereikt.
Op het einde van de bereidingstijd:
Zet de knop op stand 0.
BEREIDINGSTIJD PROGRAMMEREN
Hiermee kan een tijdsduur worden ingesteld van 1 tot 120 minuten.
Om de tijdsduur in te stellen, nadat u de bereidingsfunctie heeft gekozen, draait u de knop
helemaal tegen de klok in waarna u de knop terug draait naar de gewenste bereidingstijd.
Na afloop van de ingestelde bereidingstijd schakelt de oven uit en blijft de
programmeerknop op 0 staan. Voor handmatig gebruik van de oven, dat wil zeggen
zonder de instelling van een bereidingstijd, dient u er zeker van te zijn dat de
programmeringsknop op het symbool .
Let op:
Wanneer de programmeringsknop op 0
staat zal de oven niet aangaan.
Om de oven aan te zetten moet u de programmeerknop op het symbool zetten, of de
bereidingstijd instellen.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0 OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de
oven nadat het rode thermostaatlampje is uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te verwisselen
om een meer gelijkmatig bakresultaat te bereiken.
Het is niet noodzakelijk om de oven voor te verwarmen (wel voor pizza en focaccia).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en geven van
een bruin korstje aan brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte om
rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
Om voedsel op kamertemperatuur te ontdooien.
Laat het voedsel in de verpakking zitten om te voorkomen dat het uitdroogt.