IKEA OBU P60 S de handleiding

Type
de handleiding
OBU P60
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 610 56037
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5.
Ovenlampje
6.
Ventilator
7.
Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
8.
Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Programmeerknop bereidingstijd
2. Bedieningsknoppen controle kookplaat
3. Knop van oventhermostaat
4. Rood lampje van oventhermostaat
5. Functiekeuzeknop
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet gebak:
Rooster:
Opvangbak:
Katalytische panelen:
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de functiekeuzeknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat pas uit wanneer de geselecteerde temperatuur is bereikt.
Op het einde van de bereidingstijd:
Zet de knop op stand 0.
BEREIDINGSTIJD PROGRAMMEREN
Hiermee kan een tijdsduur worden ingesteld van 1 tot 120 minuten.
Om de tijdsduur in te stellen, nadat u de bereidingsfunctie heeft gekozen, draait u de knop
helemaal tegen de klok in waarna u de knop terug draait naar de gewenste bereidingstijd.
Na afloop van de ingestelde bereidingstijd schakelt de oven uit en blijft de
programmeerknop op 0 staan. Voor handmatig gebruik van de oven, dat wil zeggen
zonder de instelling van een bereidingstijd, dient u er zeker van te zijn dat de
programmeringsknop op het symbool .
Let op:
Wanneer de programmeringsknop op 0
staat zal de oven niet aangaan.
Om de oven aan te zetten moet u de programmeerknop op het symbool zetten, of de
bereidingstijd instellen.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0 OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de
oven nadat het rode thermostaatlampje is uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te verwisselen
om een meer gelijkmatig bakresultaat te bereiken.
Het is niet noodzakelijk om de oven voor te verwarmen (wel voor pizza en focaccia).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en geven van
een bruin korstje aan brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte om
rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
Om voedsel op kamertemperatuur te ontdooien.
Laat het voedsel in de verpakking zitten om te voorkomen dat het uitdroogt.
BEREIDINGSTABELLEN
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
vanaf bodem
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
min
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfs-, rund-, varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS (1 kg)
Goudbrasem, zeebaars,
tonijn, zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten, gebakken
aardappelen
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taart met
kaasvulling
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crêpes
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, cakejes, zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Soesjes, Zwitserse rol
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Hartige taart, vruchtentaart,
bv. met ananas, perziken
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, gegratineerde
aardappels, cannelloni
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Soufflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B: de bereidingstijden en -temperaturen zijn indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
vanaf bodem
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
min
Geroosterd brood X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk,
varkens-, rundvlees
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken aardappels - 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv. goudbrasem, forel - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBU P60 S de handleiding

Type
de handleiding