Whirlpool AKP 371/IX Program Chart

Type
Program Chart
AKP 371 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 310 56833
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Grillelement
5. Ovenlampje
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8. Ovendeur.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knoppen om de kookplaat aan te zetten
2. Rood lampje thermostaat
3. Thermostaatknop
4. Knop voor de elektrische ontsteking
5. Knop voor het selecteren van functies
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Rooster:
Opvangbak:
3
5
4
1
2
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
-Oven uit 0
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de
oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te
verwisselen om een meer gelijkmatig bakresultaat te bereiken.
Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en focaccia's).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en geven van
een bruin korstje aan brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.
BEREIDINGSTABEL
GERECHTEN Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(min)
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfsvlees, rundvlees, varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS (1 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn, zalm,
kabeljauw
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten, aardappels
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taar ten
(met kaasvulling)
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crèpes
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, kransjes, zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Soesjes, gevuld bladerdeeg
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Hartige taarten, vruchtentaarten met
bv. ananas, perziken
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, gegratineerde aardappels,
cannelloni, pastatimbaaltjes
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Soufflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.: de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHTEN Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(min)
To a s t X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk,
varkens-, rundvlees
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken aardappels - 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv. goudbrasem, forel - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 371/IX Program Chart

Type
Program Chart