AKP 235 PRODUCTINFORMATIEBLAD
BE NL
5019 310 56480
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Grillelement
5. Ovenlampje
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8. Ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het selecteren van functies
2. Timer
3. Thermostaatknop
4. Rood lampje thermostaat
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Rooster:
Opvangbak:
DE OVEN GEBRUIKEN
• Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat aan.
• Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
Op het einde van de bereidingstijd:
• Draai de knoppen op stand “0”.
TIMER
Met de kookwekker kunt u een bereidingstijd van 1 tot 60 minuten instellen. Om de kookwekker in te
stellen, draait u de knop eerst helemaal naar rechts en vervolgens terug naar het gewenste aantal minuten. Bij
het aflopen van de ingestelde tijd hoort u een geluidssignaal.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
• Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in
de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
• Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
• Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
• Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te
verwisselen om een meer gelijkmatig bakresultaat te bereiken.
• Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en focaccia's).
GRILL
• Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en geven
van een bruin korstje aan brood.
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
• Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
• Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
• Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.