X 4
10 minuten
30 minuten
• 1 fijngehakte rode paprika
• 1/2 fijngehakte ui + 1/2 ui
• 1 teentje knoflook, geplet
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 2 eetlepels vloeibare honing
• 1 eetlepel honingmosterd
• 1 eetlepel ketchup
• 10cl rode wijn
• 10cl bouillon
• 1 eetlepel worcestersaus
• 1 eetlepel olijfolie
• Peper en zout
• 12 plakjes varkensspek
• 1 kruidentuiltje
• 2 kruidnagels
• 2 stukjes sinaasappelschil
• 1 blokje groentebouillon
• Water
Varkensspek met
barbecuesaus
Kook in een kookpan de plakjes
varkensspek in water (zorg voor
voldoende water zodat alle plakjes
bedekt zijn) met het halve in vieren
gesneden ui, het kruidentuiltje, de
kruidnagels, de bouillonblokjes en de
schil van een sinaasappel. Laat 15
minuten doorkoken.
Bereid ondertussen de barbecuesaus.
Laat in een kookpan op een zacht
vuurtje de fijngesneden ui in olijfolie
fruiten tot deze transparant is. Voeg
de knoflook en de rode paprika toe
en laat 10 minuten bakken. Voeg de
vloeibare honing, de tomatenpuree, de
ketchup, de worcestersaus, de bouillon,
de honingmosterd en de rode wijn toe.
Voeg peper en zout toe en laat nog
10 minuten langer sudderen. Mix de
bereiding.
Gebruik een penseel om de
barbecuesaus aan te brengen op de
spekplakjes en leg deze verticaal met
de zwoerd naar boven in het mandje.
Laat 10 minuten bakken op 180°C en
wacht 1 minuut voordat u de pan opent
om eventuele spatten te voorkomen.
Dien op met de resterende
barbecuesaus.
39