956

Kenwood 956, 957, AT956, AT956A, AT957, AT957A de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Kenwood 956 de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
English 2 - 5
Nederlands 6 - 10
Français 11 - 15
Deutsch 16 - 20
Italiano 21 - 25
Português 26 - 30
Español 31 - 35
Dansk 36 - 39
Svenska 40 - 43
Norsk 44 - 47
Suomi 48 - 51
Türkçe 52 - 56
Ïesky 57 - 60
Magyar 61 - 65
Polski 66 - 70
Русский 71 - 75
Ekkgmij 76 - 80
Slovenčina 81 - 85
Українська 86 - 90
HEAD OFFICE: Kenwood Limited, 1-3 Kenwood Business Park, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH
87128/11
instructions
istruzioni
instrucciones
Bedienungsanleitungen
gebruiksaanwijzing
AT956A/AT957A
´¸∂w
19 - 49
6
De AT956A (Chef) en AT957A (XL/Major) zijn ontworpen voor alle
keukenmachinemodellen behalve de KVC5000 – KVC5099 (Chef)-
en de KVL6000 – KVL6099 (Chef XL)-series. Als u een van deze
modellen hebt, dient u een KAB956PL (Chef)- of KAB957PL (Chef
XL)-hulpstuk te gebruiken.
veiligheid
l
Lees deze instructies zorgvuldig door en
bewaar ze voor toekomstig gebruik.
l
Verwijder alle verpakking en labels.
l
Haal de stekker uit het stopcontact, voordat
u onderdelen bevestigt, verwijdert of
schoonmaakt.
l
Steek nooit uw vingers of
keukengereedschap in de vulopening.
l
Raak de bewegende delen niet aan.
l
Zorg ervoor dat alle onderdelen goed schoon
zijn, voordat u ijs of sorbet gaat maken.
l
IJs dat helemaal of gedeeltelijk ontdooid is,
mag u niet opnieuw invriezen.
l
IJs of sorbet waarin rauwe ingrediënten zijn
verwerkt, moet binnen een week worden
geconsumeerd. IJs smaakt het beste
wanneer het vers is. Maak het dus niet te ver
van tevoren.
l
IJs of sorbet dat rauwe eieren bevat, mag
niet aan jonge kinderen, zwangere vrouwen
of bejaarden worden gegeven.
l
Voorkom letsel door uw handen te
beschermen wanneer u de vrieskom
hanteert, vooral wanneer u hem uit de
diepvries haalt.
l
Als de vriesvloeistof uit de vrieskom lekt, mag
u hem niet langer gebruiken. De vriesvloeistof
is niet giftig.
Vouw de voorpagina a.u.b. uit voordat u begint te lezen. Op deze manier
zijn de afbeeldingen zichtbaar
Nederlands
7
l
Zorg ervoor dat uw vingers niet vast komen
te zitten wanneer u de mengkop omlaag zet.
l
Raadpleeg de handleiding van uw
keukenmachine voor extra veiligheids-
waarschuwingen.
Gebruik de Bevroren Dessert
Machine om ijs en sorbet met
verschillende smaken te maken.
l
Dit apparaat voldoet aan EG
Verordening 1935/2004 inzake
materialen en voorwerpen die
bestemd zijn om met levensmiddelen
in contact te komen.
voordat u de machine voor
het eerst gebruikt
1 Was de onderdelen: raadpleeg
‘reinigen’
2 Plaats de vrieskom vierentwintig uur
van tevoren in de diepvries. Leg de
schoep en het deksel in de koelkast.
3 Bereid het ijs of de sorbetmix (zie
de recepten). Zo nodig laat u het
mengsel in de koelkast afkoelen.
legenda
1
deksel en vultrechter
2
schoep
3
vrieskom
4
mengkom
opmerking
Het AT957A-pakket wordt
geleverd met 2 schoepen
die gemarkeerd zijn als (C)
en (M) – raadpleeg de tabel
om te zien welke schoep
bij uw keukenmachine
past. Het modelnummer en
-type staan op de kenplaat
aan de onderkant van de
vermogensunit vermeld.
Model
TYPE KVC
TYPE KVL XL
TYPE KMM Major
TYPE KM Major
TYPE KM08
KM070 & KM080,
KM090 series
Major series
TYPE KCC
8
de Bevroren Dessert
Machine gebruiken
1 Vergrendel de kunststof mengkom
op de machine.
2 Bevestig de vrieskom die u direct uit
de diepvries haalt, en installeer de
schoep.
3 Plaats het deksel er bovenop.
4 Laat de mengkop zakken en steek
de metalen pen in het gat
1
. Als de
mengkop niet wil sluiten, haalt u hem
omhoog, verplaatst u de schoep met
de hand, zodat hij uitgelijnd is met
de metalen pen.
5 Zet de machine op de
minimumsnelheid.
l
DE MACHINE MOET AANGEZET
WORDEN VOORDAT HET IJS-
OF SORBETMENGSEL WORDT
TOEGEVOEGD, ZODAT HET
MENGSEL NIET ONMIDDELLIJK
AAN DE BINNENKANT VAN DE
KOM VASTVRIEST.
6 Gebruik de vultrechter om het ijs-
of sorbetmengsel in de Bevroren
Dessert Machine te gieten.
7 Na ongeveer een half uur kan het
ijs worden geserveerd. Zet de
keukenmachine uit.
8 Als het ijs of de sorbet niet
onmiddellijk worden geconsumeerd,
doet u het mengsel in een geschikte
bak die u in de diepvries plaatst.
opmerkingen
Voor de veilige en goede bediening
van de Bevroren Dessert Machine
dient u de volgende aanwijzingen op
te volgen.
1 De vrieskom moet 24 uur van
tevoren in de diepvries geplaatst
worden bij een temperatuur van
-18°C of lager.
2 Schakel de keukenmachine pas uit
wanneer het ijs of de sorbet klaar is.
3 Als het mengsel na vijfenveertig
minuten nog steeds de gewenste
dikte niet heeft bereikt, moet u
de keukenmachine uitzetten, het
mengsel overscheppen in een
geschikte bak en in de diepvries
leggen, totdat het bevroren is en de
juiste dikte heeft.
4 Gebruik geen metalen
keukengereedschap om het mengsel
uit de vrieskom te scheppen.
5 Per keer kunt u maximaal 1 liter ijs
maken.
reinigen
l
Schakel de keukenmachine altijd
uit en haal de stekker uit het
stopcontact voordat u het hulpstuk
van de keukenmachine af haalt.
l
Laat de vrieskom eerst op
kamertemperatuur komen, voordat
u hem gaat schoonmaken. Alle
onderdelen van de Bevroren Dessert
Machine kunnen in warm zeepsop
worden afgewassen.
l
Droog alles goed af. Als u de
vrieskom niet goed droogt voordat
hij in de diepvries wordt geplaatst,
wordt een laagje ijs gevormd
waardoor de schoep niet kan
draaien.
l
Was de Bevroren Dessert Machine
niet in de vaatwasmachine.
l
Aanbevolen wordt de vrieskom
in een plastic zak in uw diepvries
te bewaren, zodat hij altijd
gebruiksklaar is.
onderhoud en
klantenservice
l
Als u problemen ondervindt met de
werking van dit hulpstuk, gaat u naar
www.kenwoodworld.com.
l
Dit product is gedekt door een
garantie die voldoet aan alle
wettelijke regels voor bestaande
garanties en consumentenrechten
die gelden in het land waar het
product is gekocht.
l
Als uw Kenwood product niet
goed functioneert of als u defecten
opmerkt, kunt u het naar een erkend
Service Center van KENWOOD
sturen of brengen. Voor informatie
over het KENWOOD Service
Center in uw buurt gaat u naar
www.kenwoodworld.com of naar de
specifieke website in uw land.
9
l
Ontworpen en ontwikkeld door
Kenwood in het VK.
l
Vervaardigd in China.
BELANGRIJKE INFORMATIE
VOOR DE JUISTE
VERWIJDERING VAN HET
PRODUCT VOLGENS DE
EUROPESE RICHTLIJN
BETREFFENDE AFGEDANKTE
ELEKTRISCHE EN
ELEKTRONISCHE APPARATUUR
(AEEA)
Aan het einde van de levensduur
van het product mag het niet samen
met het gewone huishoudelijke
afval worden verwijderd. Het moet
naar een speciaal centrum voor
gescheiden afvalinzameling van de
gemeente worden gebracht, of naar
een verkooppunt dat deze service
verschaft. Het apart verwerken van
een huishoudelijk apparaat voorkomt
mogelijke gevolgen voor het milieu
en de gezondheid die door een
ongeschikte verwerking ontstaan en
zorgt ervoor dat de materialen waaruit
het apparaat bestaat, teruggewonnen
kunnen worden om een aanmerkelijke
besparing van energie en grondstoffen
te verkrijgen. Om op de verplichting tot
gescheiden verwerking van elektrische
huishoudelijke apparatuur te wijzen, is
op het product het symbool van een
doorgekruiste vuilnisbak aangebracht.
recepten
Hieronder volgen enkele suggesties
voor recepten met gebruik van de
Bevroren Dessert Machine.
vanille ijs
500 ml volle melk
125 ml halfvolle room
5 ml vanille-extract
3 eierdooiers
150 gr poedersuiker
1 Doe de room, melk en vanille-extract
in een pan en verhit de ingrediënten
zonder ze te laten koken. Haal de
pan van het vuur en laat het mengsel
iets afkoelen.
2 Klop ondertussen in een grote kom
de dooiers samen met de suiker,
zodat een dikke, zachtgele massa
ontstaat.
3 Giet onder voortdurend roeren het
melk/room mengsel bij de geklopte
dooiers en suiker. Zorg ervoor dat
de suiker volledig is opgelost.
4 Doe het mengsel weer terug in de
pan, zet het op een zeer laag vuur
en blijf roeren, totdat het mengsel
tegen de achterkant van de lepel
blijft kleven.
5 Laat het mengsel helemaal afkoelen.
6 Giet het mengsel in de Bevroren
Dessert Machine en zet de machine
aan totdat een stevige massa is
ontstaan (ca. 30 minuten).
variaties:
chocolade - voeg in plaats van de
room 100 gram gewone, au bain-
marie gesmolten chocolade toe.
noten - voeg vlak voor het
opdienen 100 g gehakte noten aan
het ijsmengsel toe.
10
aardbeienijs
400 g rijpe aardbeien
200 ml volle room
75 gr poedersuiker
sap van
1
2 citroen
1 Pureer de aardbeien.
2 Vermeng de suiker, room en het
citroensap door de gepureerde
aardbeien.
3 Leg het mengsel in de koelkast om
af te koelen.
4 Zodra het mengsel helemaal is
afgekoeld, giet u het in de Bevroren
Dessert Machine en zet u de
machine aan totdat er een stevige
massa ontstaat.
variaties:
U kunt in plaats van aardbeien ook
ander zacht fruit gebruiken. De zoete
smaak van het mengsel is afhankelijk
van het verwerkte fruit, vergeet dus
niet te proeven voordat u het ijs
maakt.
belangrijk: De tijd die nodig is om
het mengsel te laten bevriezen hangt
af van het volgende:
l
de hoeveelheid en samenstelling
van het mengsel. Toevoeging van
alcohol aan het mengsel remt het
bevriezingsproces af.
l
de oorspronkelijke temperatuur van
het mengsel.
l
de kamertemperatuur.
/