Kenwood AT956 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

English 2 - 5
Nederlands 6 - 10
Français 11 - 15
Deutsch 16 - 20
Italiano 21 - 25
Português 26 - 30
Español 31 - 35
Dansk 36 - 39
Svenska 40 - 43
Norsk 44 - 47
Suomi 48 - 51
Türkçe 52 - 56
Ïesky 57 - 60
Magyar 61 - 65
Polski 66 - 70
Русский 71 - 75
Ekkgmij 76 - 80
Slovenčina 81 - 85
Українська 86 - 90
HEAD OFFICE: Kenwood Limited, 1-3 Kenwood Business Park, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH
87128/11
instructions
istruzioni
instrucciones
Bedienungsanleitungen
gebruiksaanwijzing
AT956A/AT957A
´¸∂w
19 - 49
6
De AT956A (Chef) en AT957A (XL/Major) zijn ontworpen voor alle
keukenmachinemodellen behalve de KVC5000 – KVC5099 (Chef)-
en de KVL6000 – KVL6099 (Chef XL)-series. Als u een van deze
modellen hebt, dient u een KAB956PL (Chef)- of KAB957PL (Chef
XL)-hulpstuk te gebruiken.
veiligheid
l
Lees deze instructies zorgvuldig door en
bewaar ze voor toekomstig gebruik.
l
Verwijder alle verpakking en labels.
l
Haal de stekker uit het stopcontact, voordat
u onderdelen bevestigt, verwijdert of
schoonmaakt.
l
Steek nooit uw vingers of
keukengereedschap in de vulopening.
l
Raak de bewegende delen niet aan.
l
Zorg ervoor dat alle onderdelen goed schoon
zijn, voordat u ijs of sorbet gaat maken.
l
IJs dat helemaal of gedeeltelijk ontdooid is,
mag u niet opnieuw invriezen.
l
IJs of sorbet waarin rauwe ingrediënten zijn
verwerkt, moet binnen een week worden
geconsumeerd. IJs smaakt het beste
wanneer het vers is. Maak het dus niet te ver
van tevoren.
l
IJs of sorbet dat rauwe eieren bevat, mag
niet aan jonge kinderen, zwangere vrouwen
of bejaarden worden gegeven.
l
Voorkom letsel door uw handen te
beschermen wanneer u de vrieskom
hanteert, vooral wanneer u hem uit de
diepvries haalt.
l
Als de vriesvloeistof uit de vrieskom lekt, mag
u hem niet langer gebruiken. De vriesvloeistof
is niet giftig.
Vouw de voorpagina a.u.b. uit voordat u begint te lezen. Op deze manier
zijn de afbeeldingen zichtbaar
Nederlands
7
l
Zorg ervoor dat uw vingers niet vast komen
te zitten wanneer u de mengkop omlaag zet.
l
Raadpleeg de handleiding van uw
keukenmachine voor extra veiligheids-
waarschuwingen.
Gebruik de Bevroren Dessert
Machine om ijs en sorbet met
verschillende smaken te maken.
l
Dit apparaat voldoet aan EG
Verordening 1935/2004 inzake
materialen en voorwerpen die
bestemd zijn om met levensmiddelen
in contact te komen.
voordat u de machine voor
het eerst gebruikt
1 Was de onderdelen: raadpleeg
‘reinigen’
2 Plaats de vrieskom vierentwintig uur
van tevoren in de diepvries. Leg de
schoep en het deksel in de koelkast.
3 Bereid het ijs of de sorbetmix (zie
de recepten). Zo nodig laat u het
mengsel in de koelkast afkoelen.
legenda
1
deksel en vultrechter
2
schoep
3
vrieskom
4
mengkom
opmerking
Het AT957A-pakket wordt
geleverd met 2 schoepen
die gemarkeerd zijn als (C)
en (M) – raadpleeg de tabel
om te zien welke schoep
bij uw keukenmachine
past. Het modelnummer en
-type staan op de kenplaat
aan de onderkant van de
vermogensunit vermeld.
Model
TYPE KVC
TYPE KVL XL
TYPE KMM Major
TYPE KM Major
TYPE KM08
KM070 & KM080,
KM090 series
Major series
TYPE KCC
8
de Bevroren Dessert
Machine gebruiken
1 Vergrendel de kunststof mengkom
op de machine.
2 Bevestig de vrieskom die u direct uit
de diepvries haalt, en installeer de
schoep.
3 Plaats het deksel er bovenop.
4 Laat de mengkop zakken en steek
de metalen pen in het gat
1
. Als de
mengkop niet wil sluiten, haalt u hem
omhoog, verplaatst u de schoep met
de hand, zodat hij uitgelijnd is met
de metalen pen.
5 Zet de machine op de
minimumsnelheid.
l
DE MACHINE MOET AANGEZET
WORDEN VOORDAT HET IJS-
OF SORBETMENGSEL WORDT
TOEGEVOEGD, ZODAT HET
MENGSEL NIET ONMIDDELLIJK
AAN DE BINNENKANT VAN DE
KOM VASTVRIEST.
6 Gebruik de vultrechter om het ijs-
of sorbetmengsel in de Bevroren
Dessert Machine te gieten.
7 Na ongeveer een half uur kan het
ijs worden geserveerd. Zet de
keukenmachine uit.
8 Als het ijs of de sorbet niet
onmiddellijk worden geconsumeerd,
doet u het mengsel in een geschikte
bak die u in de diepvries plaatst.
opmerkingen
Voor de veilige en goede bediening
van de Bevroren Dessert Machine
dient u de volgende aanwijzingen op
te volgen.
1 De vrieskom moet 24 uur van
tevoren in de diepvries geplaatst
worden bij een temperatuur van
-18°C of lager.
2 Schakel de keukenmachine pas uit
wanneer het ijs of de sorbet klaar is.
3 Als het mengsel na vijfenveertig
minuten nog steeds de gewenste
dikte niet heeft bereikt, moet u
de keukenmachine uitzetten, het
mengsel overscheppen in een
geschikte bak en in de diepvries
leggen, totdat het bevroren is en de
juiste dikte heeft.
4 Gebruik geen metalen
keukengereedschap om het mengsel
uit de vrieskom te scheppen.
5 Per keer kunt u maximaal 1 liter ijs
maken.
reinigen
l
Schakel de keukenmachine altijd
uit en haal de stekker uit het
stopcontact voordat u het hulpstuk
van de keukenmachine af haalt.
l
Laat de vrieskom eerst op
kamertemperatuur komen, voordat
u hem gaat schoonmaken. Alle
onderdelen van de Bevroren Dessert
Machine kunnen in warm zeepsop
worden afgewassen.
l
Droog alles goed af. Als u de
vrieskom niet goed droogt voordat
hij in de diepvries wordt geplaatst,
wordt een laagje ijs gevormd
waardoor de schoep niet kan
draaien.
l
Was de Bevroren Dessert Machine
niet in de vaatwasmachine.
l
Aanbevolen wordt de vrieskom
in een plastic zak in uw diepvries
te bewaren, zodat hij altijd
gebruiksklaar is.
onderhoud en
klantenservice
l
Als u problemen ondervindt met de
werking van dit hulpstuk, gaat u naar
www.kenwoodworld.com.
l
Dit product is gedekt door een
garantie die voldoet aan alle
wettelijke regels voor bestaande
garanties en consumentenrechten
die gelden in het land waar het
product is gekocht.
l
Als uw Kenwood product niet
goed functioneert of als u defecten
opmerkt, kunt u het naar een erkend
Service Center van KENWOOD
sturen of brengen. Voor informatie
over het KENWOOD Service
Center in uw buurt gaat u naar
www.kenwoodworld.com of naar de
specifieke website in uw land.
9
l
Ontworpen en ontwikkeld door
Kenwood in het VK.
l
Vervaardigd in China.
BELANGRIJKE INFORMATIE
VOOR DE JUISTE
VERWIJDERING VAN HET
PRODUCT VOLGENS DE
EUROPESE RICHTLIJN
BETREFFENDE AFGEDANKTE
ELEKTRISCHE EN
ELEKTRONISCHE APPARATUUR
(AEEA)
Aan het einde van de levensduur
van het product mag het niet samen
met het gewone huishoudelijke
afval worden verwijderd. Het moet
naar een speciaal centrum voor
gescheiden afvalinzameling van de
gemeente worden gebracht, of naar
een verkooppunt dat deze service
verschaft. Het apart verwerken van
een huishoudelijk apparaat voorkomt
mogelijke gevolgen voor het milieu
en de gezondheid die door een
ongeschikte verwerking ontstaan en
zorgt ervoor dat de materialen waaruit
het apparaat bestaat, teruggewonnen
kunnen worden om een aanmerkelijke
besparing van energie en grondstoffen
te verkrijgen. Om op de verplichting tot
gescheiden verwerking van elektrische
huishoudelijke apparatuur te wijzen, is
op het product het symbool van een
doorgekruiste vuilnisbak aangebracht.
recepten
Hieronder volgen enkele suggesties
voor recepten met gebruik van de
Bevroren Dessert Machine.
vanille ijs
500 ml volle melk
125 ml halfvolle room
5 ml vanille-extract
3 eierdooiers
150 gr poedersuiker
1 Doe de room, melk en vanille-extract
in een pan en verhit de ingrediënten
zonder ze te laten koken. Haal de
pan van het vuur en laat het mengsel
iets afkoelen.
2 Klop ondertussen in een grote kom
de dooiers samen met de suiker,
zodat een dikke, zachtgele massa
ontstaat.
3 Giet onder voortdurend roeren het
melk/room mengsel bij de geklopte
dooiers en suiker. Zorg ervoor dat
de suiker volledig is opgelost.
4 Doe het mengsel weer terug in de
pan, zet het op een zeer laag vuur
en blijf roeren, totdat het mengsel
tegen de achterkant van de lepel
blijft kleven.
5 Laat het mengsel helemaal afkoelen.
6 Giet het mengsel in de Bevroren
Dessert Machine en zet de machine
aan totdat een stevige massa is
ontstaan (ca. 30 minuten).
variaties:
chocolade - voeg in plaats van de
room 100 gram gewone, au bain-
marie gesmolten chocolade toe.
noten - voeg vlak voor het
opdienen 100 g gehakte noten aan
het ijsmengsel toe.
10
aardbeienijs
400 g rijpe aardbeien
200 ml volle room
75 gr poedersuiker
sap van
1
2 citroen
1 Pureer de aardbeien.
2 Vermeng de suiker, room en het
citroensap door de gepureerde
aardbeien.
3 Leg het mengsel in de koelkast om
af te koelen.
4 Zodra het mengsel helemaal is
afgekoeld, giet u het in de Bevroren
Dessert Machine en zet u de
machine aan totdat er een stevige
massa ontstaat.
variaties:
U kunt in plaats van aardbeien ook
ander zacht fruit gebruiken. De zoete
smaak van het mengsel is afhankelijk
van het verwerkte fruit, vergeet dus
niet te proeven voordat u het ijs
maakt.
belangrijk: De tijd die nodig is om
het mengsel te laten bevriezen hangt
af van het volgende:
l
de hoeveelheid en samenstelling
van het mengsel. Toevoeging van
alcohol aan het mengsel remt het
bevriezingsproces af.
l
de oorspronkelijke temperatuur van
het mengsel.
l
de kamertemperatuur.

Documenttranscriptie

English AT956A/AT957A instructions istruzioni instrucciones Bedienungsanleitungen gebruiksaanwijzing Nederlands 2-5 6 - 10 Français 11 - 15 Deutsch 16 - 20 Italiano 21 - 25 Português 26 - 30 Español 31 - 35 Dansk 36 - 39 Svenska 40 - 43 Norsk 44 - 47 Suomi 48 - 51 Türkçe 52 - 56 Ïesky 57 - 60 Magyar 61 - 65 Polski 66 - 70 Русский 71 - 75 Ekkgmij 76 - 80 Slovenčina 81 - 85 Українська 86 - 90 w∂¸´ 94 - 91 HEAD OFFICE: Kenwood Limited, 1-3 Kenwood Business Park, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH 87128/11 Nederlands Vouw de voorpagina a.u.b. uit voordat u begint te lezen. Op deze manier zijn de afbeeldingen zichtbaar De AT956A (Chef) en AT957A (XL/Major) zijn ontworpen voor alle keukenmachinemodellen behalve de KVC5000 – KVC5099 (Chef)en de KVL6000 – KVL6099 (Chef XL)-series. Als u een van deze modellen hebt, dient u een KAB956PL (Chef)- of KAB957PL (Chef XL)-hulpstuk te gebruiken. veiligheid l l l l l l l l l l l Lees deze instructies zorgvuldig door en bewaar ze voor toekomstig gebruik. Verwijder alle verpakking en labels. Haal de stekker uit het stopcontact, voordat u onderdelen bevestigt, verwijdert of schoonmaakt. Steek nooit uw vingers of keukengereedschap in de vulopening. Raak de bewegende delen niet aan. Zorg ervoor dat alle onderdelen goed schoon zijn, voordat u ijs of sorbet gaat maken. IJs dat helemaal of gedeeltelijk ontdooid is, mag u niet opnieuw invriezen. IJs of sorbet waarin rauwe ingrediënten zijn verwerkt, moet binnen een week worden geconsumeerd. IJs smaakt het beste wanneer het vers is. Maak het dus niet te ver van tevoren. IJs of sorbet dat rauwe eieren bevat, mag niet aan jonge kinderen, zwangere vrouwen of bejaarden worden gegeven. Voorkom letsel door uw handen te beschermen wanneer u de vrieskom hanteert, vooral wanneer u hem uit de diepvries haalt. Als de vriesvloeistof uit de vrieskom lekt, mag u hem niet langer gebruiken. De vriesvloeistof is niet giftig. 6 l l Zorg ervoor dat uw vingers niet vast komen te zitten wanneer u de mengkop omlaag zet. Raadpleeg de handleiding van uw keukenmachine voor extra veiligheidswaarschuwingen. legenda Gebruik de Bevroren Dessert Machine om ijs en sorbet met verschillende smaken te maken. l 1 2 3 4 Dit apparaat voldoet aan EG Verordening 1935/2004 inzake materialen en voorwerpen die bestemd zijn om met levensmiddelen in contact te komen. deksel en vultrechter schoep vrieskom mengkom opmerking Het AT957A-pakket wordt geleverd met 2 schoepen die gemarkeerd zijn als (C) en (M) – raadpleeg de tabel om te zien welke schoep bij uw keukenmachine past. Het modelnummer en -type staan op de kenplaat aan de onderkant van de vermogensunit vermeld. voordat u de machine voor het eerst gebruikt 1 Was de onderdelen: raadpleeg ‘reinigen’ 2 Plaats de vrieskom vierentwintig uur van tevoren in de diepvries. Leg de schoep en het deksel in de koelkast. 3 Bereid het ijs of de sorbetmix (zie de recepten). Zo nodig laat u het mengsel in de koelkast afkoelen. Model TYPE KVC ✔ ✘ TYPE KVL XL ✔ ✘ TYPE KMM Major ✘ ✔ TYPE KM Major ✘ ✔ TYPE KM08 KM070 & KM080, KM090 series ✘ ✔ Major series ✘ ✔ TYPE KCC ✘ ✔ 7 de Bevroren Dessert Machine gebruiken 4 Gebruik geen metalen keukengereedschap om het mengsel uit de vrieskom te scheppen. 5 Per keer kunt u maximaal 1 liter ijs maken. 1 Vergrendel de kunststof mengkom op de machine. 2 Bevestig de vrieskom die u direct uit de diepvries haalt, en installeer de schoep. 3 Plaats het deksel er bovenop. 4 Laat de mengkop zakken en steek de metalen pen in het gat 1. Als de mengkop niet wil sluiten, haalt u hem omhoog, verplaatst u de schoep met de hand, zodat hij uitgelijnd is met de metalen pen. 5 Zet de machine op de minimumsnelheid. l DE MACHINE MOET AANGEZET WORDEN VOORDAT HET IJSOF SORBETMENGSEL WORDT TOEGEVOEGD, ZODAT HET MENGSEL NIET ONMIDDELLIJK AAN DE BINNENKANT VAN DE KOM VASTVRIEST. 6 Gebruik de vultrechter om het ijsof sorbetmengsel in de Bevroren Dessert Machine te gieten. 7 Na ongeveer een half uur kan het ijs worden geserveerd. Zet de keukenmachine uit. 8 Als het ijs of de sorbet niet onmiddellijk worden geconsumeerd, doet u het mengsel in een geschikte bak die u in de diepvries plaatst. reinigen l l l l l Schakel de keukenmachine altijd uit en haal de stekker uit het stopcontact voordat u het hulpstuk van de keukenmachine af haalt. Laat de vrieskom eerst op kamertemperatuur komen, voordat u hem gaat schoonmaken. Alle onderdelen van de Bevroren Dessert Machine kunnen in warm zeepsop worden afgewassen. Droog alles goed af. Als u de vrieskom niet goed droogt voordat hij in de diepvries wordt geplaatst, wordt een laagje ijs gevormd waardoor de schoep niet kan draaien. Was de Bevroren Dessert Machine niet in de vaatwasmachine. Aanbevolen wordt de vrieskom in een plastic zak in uw diepvries te bewaren, zodat hij altijd gebruiksklaar is. onderhoud en klantenservice opmerkingen Voor de veilige en goede bediening van de Bevroren Dessert Machine dient u de volgende aanwijzingen op te volgen. 1 De vrieskom moet 24 uur van tevoren in de diepvries geplaatst worden bij een temperatuur van -18°C of lager. 2 Schakel de keukenmachine pas uit wanneer het ijs of de sorbet klaar is. 3 Als het mengsel na vijfenveertig minuten nog steeds de gewenste dikte niet heeft bereikt, moet u de keukenmachine uitzetten, het mengsel overscheppen in een geschikte bak en in de diepvries leggen, totdat het bevroren is en de juiste dikte heeft. 8 l Als u problemen ondervindt met de werking van dit hulpstuk, gaat u naar www.kenwoodworld.com. l Dit product is gedekt door een garantie die voldoet aan alle wettelijke regels voor bestaande garanties en consumentenrechten die gelden in het land waar het product is gekocht. l Als uw Kenwood product niet goed functioneert of als u defecten opmerkt, kunt u het naar een erkend Service Center van KENWOOD sturen of brengen. Voor informatie over het KENWOOD Service Center in uw buurt gaat u naar www.kenwoodworld.com of naar de specifieke website in uw land. l l recepten Ontworpen en ontwikkeld door Kenwood in het VK. Vervaardigd in China. Hieronder volgen enkele suggesties voor recepten met gebruik van de Bevroren Dessert Machine. vanille ijs 500 ml volle melk 125 ml halfvolle room 5 ml vanille-extract 3 eierdooiers 150 gr poedersuiker BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR DE JUISTE VERWIJDERING VAN HET PRODUCT VOLGENS DE EUROPESE RICHTLIJN BETREFFENDE AFGEDANKTE ELEKTRISCHE EN ELEKTRONISCHE APPARATUUR (AEEA) Aan het einde van de levensduur van het product mag het niet samen met het gewone huishoudelijke afval worden verwijderd. Het moet naar een speciaal centrum voor gescheiden afvalinzameling van de gemeente worden gebracht, of naar een verkooppunt dat deze service verschaft. Het apart verwerken van een huishoudelijk apparaat voorkomt mogelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid die door een ongeschikte verwerking ontstaan en zorgt ervoor dat de materialen waaruit het apparaat bestaat, teruggewonnen kunnen worden om een aanmerkelijke besparing van energie en grondstoffen te verkrijgen. Om op de verplichting tot gescheiden verwerking van elektrische huishoudelijke apparatuur te wijzen, is op het product het symbool van een doorgekruiste vuilnisbak aangebracht. 1 Doe de room, melk en vanille-extract in een pan en verhit de ingrediënten zonder ze te laten koken. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. 2 Klop ondertussen in een grote kom de dooiers samen met de suiker, zodat een dikke, zachtgele massa ontstaat. 3 Giet onder voortdurend roeren het melk/room mengsel bij de geklopte dooiers en suiker. Zorg ervoor dat de suiker volledig is opgelost. 4 Doe het mengsel weer terug in de pan, zet het op een zeer laag vuur en blijf roeren, totdat het mengsel tegen de achterkant van de lepel blijft kleven. 5 Laat het mengsel helemaal afkoelen. 6 Giet het mengsel in de Bevroren Dessert Machine en zet de machine aan totdat een stevige massa is ontstaan (ca. 30 minuten). variaties: chocolade - voeg in plaats van de room 100 gram gewone, au bainmarie gesmolten chocolade toe. noten - voeg vlak voor het opdienen 100 g gehakte noten aan het ijsmengsel toe. 9 aardbeienijs 400 g rijpe aardbeien 200 ml volle room 75 gr poedersuiker sap van 1⁄2 citroen 1 Pureer de aardbeien. 2 Vermeng de suiker, room en het citroensap door de gepureerde aardbeien. 3 Leg het mengsel in de koelkast om af te koelen. 4 Zodra het mengsel helemaal is afgekoeld, giet u het in de Bevroren Dessert Machine en zet u de machine aan totdat er een stevige massa ontstaat. l l l variaties: U kunt in plaats van aardbeien ook ander zacht fruit gebruiken. De zoete smaak van het mengsel is afhankelijk van het verwerkte fruit, vergeet dus niet te proeven voordat u het ijs maakt. belangrijk: De tijd die nodig is om het mengsel te laten bevriezen hangt af van het volgende: de hoeveelheid en samenstelling van het mengsel. Toevoeging van alcohol aan het mengsel remt het bevriezingsproces af. de oorspronkelijke temperatuur van het mengsel. de kamertemperatuur. 10
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94

Kenwood AT956 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor