4
GEBRADEN ROSBIEF
MET WORTELTJES
VOOR 6-8 PERSONEN
FUNCTIE: CONVECTIE + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 20 MINUTEN
BEREIDEN: 1-11/4 UUR
INGREDIËNTEN
Ongeveer 1 kg rosbief
1 el olie + 1 el boter
1 kg worteltjes, geschild en in plakjes
2 grote uien, in ringen
500 ml (½ l) runderbouillon
2 laurierblaadjes
zout, peper
Braad het vlees in een braadpan met de olie en boter aan
1.
tot het bruin is. Bestrooi het met zout en peper.
Haal het vlees uit de pan en voeg de uien toe aan het 2.
braadvet. Bak de uien bruin.
Doe de uien in een ovenvaste en magnetronbestendige 3.
schaal en leg het vlees erop.
Leg de worteltjes en laurierblaadjes ernaast en bestrooi met
4.
zout en peper.
Verwarm de runderbouillon in een magnetronbestendige 5.
kom 4 minuten op 900W, schenk hem over het vlees en de
worteltjes en dek de schaal af.
Zet de schaal op het onderste rooster en braad het vlees 1-1
6.
1/4 uur met de Convectie-functie op 175°C + 160W. Draai
het vlees na 40 minuten om en roer de worteltjes door.
GEBRADEN
KALFSVLEES
VOOR 4-6 PERSONEN
FUNCTIE: SNEL VERWARMEN, CONVECTIE + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN
BEREIDEN: 55-60 MINUTEN
INGREDIËNTEN
Ongeveer 1 kg ontbeende en opgerolde
kalfslende
zout, peper
250 g champignons
250 g gesnipperde sjalotten
2-3 el boter
V
OOR DE SAUS:
200 ml (2 dl) kookroom
of crème fraîche
4 el witte wijn
gehakte bieslook of peterselie
zout, peper
Verwarm de oven voor op 175°C met de functie Snel 1.
verwarmen.
Kruid het vlees met zout en peper en leg het in een ingevette 2.
ovenvaste en magnetronbestendige schaal. Leg de groenten
eromheen.
Verdeel er klontjes boter over. 3.
Zet de schaal op het lage rooster.4.
Braad het vlees 55-60 minuten met de Convectie - functie 5.
op 175°C + magnetron 160W. Draai het vlees halverwege de
bereiding om en roer de groenten door. Het vlees is rosé als de
kerntemperatuur 68-70°C is en gaar als de temperatuur 75°C
heeft bereikt.
Dek het vlees af met aluminiumfolie terwijl u de saus bereidt.
6.
Meng in een steelpan de jus van het vlees, de room en de witte 7.
wijn door elkaar. Breng dit aan de kook en laat enkele minuten
sudderen tot de saus dik is. Voeg de bieslook of peterselie toe
en breng op smaak met zout en peper.
Snijd het vlees in plakken en serveer het met de champignons,
8.
aardappelen en gekookte groenten naar keuze.
Serveer het vlees met aardappelpuree of aardappelen
in de schil. De bereidingstijd kan variëren
afhankelijk van de gewenste kerntemperatuur.
Rauw 60-62° Rosé 70°C Doorbakken 75°C