Whirlpool JQ 277 WH Recipe book

Type
Recipe book

Deze handleiding is ook geschikt voor

3
NEDERLANDS
VISFILETS MET EEN
KORSTJE
VOOR 4 PERSONEN
FUNCTIE: MAGNETRON, GRILL + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN
BEREIDEN: 14-16 MINUTEN
INGREDIËNTEN
500-600 g visfi lets (kabeljauw, schelvis)
1 tl zout
1 el citroensap
50 g boter of margarine
1 tl dragon
1 bosje peterselie, fi jngehakt
3 sneetjes wit brood, verkruimeld, zonder korst
30-40 g geraspte kaas (ongeveer 1 dl)
2-4 tomaten, 250-350 g
zout, peper
(geraspte kaas)
KAASSOUFFLÉ
VOOR 6 PERSONEN
FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN, CONVECTIE
VOORBEREIDEN: 12-15 MINUTEN
BEREIDEN: 40-50 MINUTEN
INGREDIËNTEN
75 g boter
75 g bloem (1¼ dl)
500 ml melk (5 dl)
25 g maïzena (2½ el)
150 g (Cheddar) kaas, grofgemalen (5 dl)
6 eieren, gescheiden
zout, peper
Doe de boter in een magnetronbestendige schaal die groot 1.
genoeg is voor het souffl ébeslag. Laat de boter afgedekt 2
minuten smelten op 350W.
Roer de bloem erdoor en klop geleidelijk de melk erdoor.
2.
Laat het mengsel zonder deksel 6-7 minuten koken op 750W 3.
tot het dik is. Roer het mengsel om de minuut door.
Voeg de maïzena en de kaas toe. Roer de eidooiers er één voor 4.
één door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door het
5.
kaasmengsel.
Doe het mengsel in een grote, licht ingevette souffl éschaal.
6.
Verwarm de oven voor op 175°C met de functie Snel verwarmen 7.
en zet de schaal op het onderste rooster. Bak de souffl é 40-50
minuten met de Convectie-functie op 170-175°C.
Doe de deur van de oven niet open tijdens het bakken om te
voorkomen dat de souffl é inzakt.
Was de visfi lets en dep ze droog. Leg ze in het midden van
1.
een licht ingevette, ovenvaste en magnetronbestendige lage
schaal. Bestrooi ze met zout en schenk het citroensap erover.
Doe de boter in een magnetronbestendige kom en laat
2.
deze afgedekt 1-1½ minuut smelten op 350W met de
magnetronfunctie.
Voeg de peterselie, dragon, het verkruimelde brood en de
3.
geraspte kaas toe aan de boter en meng alles goed. Strijk het
mengsel uit over de vis.
Snijd de tomaten doormidden, leg ze rond de vis, kruid ze en 4.
bestrooi ze naar wens met wat kaas.
Zet de schaal op het draaiplateau en bak de vis 14-16 minuten
5.
met de grill + magnetron op 350W.
Serveer de vis met aardappelen of rijst en een gemengde
6.
groene salade.
De tomaten kunnen vervangen worden door dezelfde hoeveelheid
champignons.
4
GEBRADEN ROSBIEF
MET WORTELTJES
VOOR 6-8 PERSONEN
FUNCTIE: CONVECTIE + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 20 MINUTEN
BEREIDEN: 1-11/4 UUR
INGREDIËNTEN
Ongeveer 1 kg rosbief
1 el olie + 1 el boter
1 kg worteltjes, geschild en in plakjes
2 grote uien, in ringen
500 ml (½ l) runderbouillon
2 laurierblaadjes
zout, peper
Braad het vlees in een braadpan met de olie en boter aan
1.
tot het bruin is. Bestrooi het met zout en peper.
Haal het vlees uit de pan en voeg de uien toe aan het 2.
braadvet. Bak de uien bruin.
Doe de uien in een ovenvaste en magnetronbestendige 3.
schaal en leg het vlees erop.
Leg de worteltjes en laurierblaadjes ernaast en bestrooi met
4.
zout en peper.
Verwarm de runderbouillon in een magnetronbestendige 5.
kom 4 minuten op 900W, schenk hem over het vlees en de
worteltjes en dek de schaal af.
Zet de schaal op het onderste rooster en braad het vlees 1-1
6.
1/4 uur met de Convectie-functie op 175°C + 160W. Draai
het vlees na 40 minuten om en roer de worteltjes door.
GEBRADEN
KALFSVLEES
VOOR 4-6 PERSONEN
FUNCTIE: SNEL VERWARMEN, CONVECTIE + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN
BEREIDEN: 55-60 MINUTEN
INGREDIËNTEN
Ongeveer 1 kg ontbeende en opgerolde
kalfslende
zout, peper
250 g champignons
250 g gesnipperde sjalotten
2-3 el boter
V
OOR DE SAUS:
200 ml (2 dl) kookroom
of crème fraîche
4 el witte wijn
gehakte bieslook of peterselie
zout, peper
Verwarm de oven voor op 175°C met de functie Snel 1.
verwarmen.
Kruid het vlees met zout en peper en leg het in een ingevette 2.
ovenvaste en magnetronbestendige schaal. Leg de groenten
eromheen.
Verdeel er klontjes boter over. 3.
Zet de schaal op het lage rooster.4.
Braad het vlees 55-60 minuten met de Convectie - functie 5.
op 175°C + magnetron 160W. Draai het vlees halverwege de
bereiding om en roer de groenten door. Het vlees is rosé als de
kerntemperatuur 68-70°C is en gaar als de temperatuur 75°C
heeft bereikt.
Dek het vlees af met aluminiumfolie terwijl u de saus bereidt.
6.
Meng in een steelpan de jus van het vlees, de room en de witte 7.
wijn door elkaar. Breng dit aan de kook en laat enkele minuten
sudderen tot de saus dik is. Voeg de bieslook of peterselie toe
en breng op smaak met zout en peper.
Snijd het vlees in plakken en serveer het met de champignons,
8.
aardappelen en gekookte groenten naar keuze.
Serveer het vlees met aardappelpuree of aardappelen
in de schil. De bereidingstijd kan variëren
afhankelijk van de gewenste kerntemperatuur.
Rauw 60-62° Rosé 70°C Doorbakken 75°C
5
GEGRATINEERDE
GROENTEN
Beboter een lage ovenvaste en magnetronbestendige schaal 1.
van 22 x 30 cm of een ronde schaal met een diameter van
25-26 cm.
Leg de gekookte en uitgelekte groenten erin. 2.
Maak de witte saus met de helft van de hoeveelheden die 3.
genoemd worden in het Lasagne-recept. Schenk de saus over
de groenten. Meng de kaas met het broodkruim en verdeel
dit over de saus. Verdeel er klontjes boter over.
Zet de schaal op het draaiplateau en bak het gerecht 12-14
4.
minuten met de functie Grill + magnetron 350W.
VOOR 4 PERSONEN
I
NGREDIËNTEN
Ongeveer 750 g gekookte groenten, zoals andijvie,
spruitjes, prei, selderij, bloemkool, venkel, enz.
300 ml witte saus (3 dl)
75-100 g geraspte kaas
2 el broodkruim
25 g boter (1 ½ el) in klontjes
FUNCTIE: MAGNETRON, GRILL + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 10-20 MINUTEN
BEREIDEN: 12-14 MINUTEN
GEGRATINEERDE
AARDAPPELEN
VOOR 4-6 PERSONEN
FUNCTIE: CONVECTIE + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 12-15 MINUTEN
BEREIDEN: 28-30 MINUTEN
INGREDIËNTEN
1-1,2 kg aardappelen
1 teentje knofl ook, geperst
zout, peper
tijm
150 g (Cheddar) kaas, grofgemalen (4-5 dl)
150 ml melk (1 ½ dl)
200 ml slagroom (2 dl)
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
1.
Doe de helft van de plakken in een licht beboterde ovenvaste 2.
en magnetronbestendige schaal. Bestrooi ze met zout, peper,
knofl ook en tijm.
Verdeel de helft van de kaas erover.
3.
Leg de rest van de aardappelplakken erop, bestrooi ze met 4.
zout, peper en tijm en verdeel de rest van de kaas erover.
Meng de melk met de room en schenk dit over de
5.
aardappelen.
Zet de schaal op het onderste rooster en bak het gerecht 28-
6.
30 minuten op 190-200°C + magnetronvermogen 350W.
U kunt restjes gekookte groenten gebruiken. Als uw oven een automatische bereidingsfunctie voor verse groenten
heeft, kunt u die functie gebruiken voor het koken van de groenten.
6
KOKOSMERINGUES
18-20 STUKS
FUNCTIE: SNEL VERWARMEN, CONVECTIE
VOORBEREIDEN: 7-8 MINUTEN
BEREIDEN: 35-40 MINUTEN
INGREDIËNTEN
2 eiwitten
80 g poedersuiker (1 dl)
1-2 druppels vanille-essence of 2 tl vanillesuiker
1-2 druppels amandelessence
100 g geraspte kokos (3 dl)
Klop de eiwitten stijf.
1.
Klop de suiker en de essences beetje bij beetje mee.2.
Spatel de kokos door het stijfgeslagen eiwit.3.
Leg hoopjes eiwit ter grootte van een volle theelepel op de 4.
met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 125°C met de functie Snel
5.
verwarmen en bak de meringues 35-40 minuten met de
Convenctie-functie.
Laat de meringues afkoelen in de oven, met de deur open.6.
KOEKJES
VOOR 22-24 STUKS (2 BAKPLATEN)
FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN, CONVECTIE
VOORBEREIDEN: 15 MINUTEN
BEREIDEN: 24-30 MINUTEN
INGREDIËNTEN
125 g boter
1 ei
125 g poedersuiker (1 ¼ dl)
250 g bloem (ongeveer 4 ½ dl)
snufje zout
1 ei voor het bestrijken
gekonfi jte kersen als decoratie
Doe de boter in een magnetronbestendige kom en laat 1.
deze afgedekt 1 ½ -2 minuten smelten op 350W met de
magnetronfunctie.
Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg
2.
de bloem en de gesmolten boter toe en kneed het geheel tot
een zacht deeg.
Rol het deeg 1 cm dik uit en steek er rondjes uit met een glas 3.
(diameter 5 cm). Leg de koekjes op de ingevette bakplaat
(of op bakpapier).
Bestrijk de bovenkant van de koekjes met geklopt ei en 4.
versier ze met een halve gekonfi jte kers.
Verwarm de oven voor op 200°C met de functie Snel 5.
verwarmen en bak de koekjes 12-15 minuten op 200°C met
de Convectie - functie.
5019 120 00252 Whirlpool is een gedeponeerd handelsmerk van Whirlpool U.S.A - Whirlpool ist eine eingetragene Handelsmarke von Whirlpool USA.
Whirlpool est une marque de commerce déposée de Whirlpool U.S.A

Documenttranscriptie

NEDERLANDS KAASSOUFFLÉ VOOR 6 PERSONEN INGREDIËNTEN 75 g boter 75 g bloem (1¼ dl) 500 ml melk (5 dl) 25 g maïzena (2½ el) 150 g (Cheddar) kaas, grofgemalen (5 dl) 6 eieren, gescheiden zout, peper VISFILETS MET EEN KORSTJE VOOR 4 PERSONEN INGREDIËNTEN 500-600 g visfilets (kabeljauw, schelvis) 1 tl zout 1 el citroensap 50 g boter of margarine 1 tl dragon 1 bosje peterselie, fijngehakt 3 sneetjes wit brood, verkruimeld, zonder korst 30-40 g geraspte kaas (ongeveer 1 dl) 2-4 tomaten, 250-350 g zout, peper (geraspte kaas) FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN, CONVECTIE VOORBEREIDEN: 12-15 MINUTEN BEREIDEN: 40-50 MINUTEN Doe de boter in een magnetronbestendige schaal die groot genoeg is voor het soufflébeslag. Laat de boter afgedekt 2 minuten smelten op 350W. 2. Roer de bloem erdoor en klop geleidelijk de melk erdoor. 3. Laat het mengsel zonder deksel 6-7 minuten koken op 750W tot het dik is. Roer het mengsel om de minuut door. 4. Voeg de maïzena en de kaas toe. Roer de eidooiers er één voor één door en breng het geheel op smaak met zout en peper. 5. Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door het kaasmengsel. 6. Doe het mengsel in een grote, licht ingevette souffléschaal. 7. Verwarm de oven voor op 175°C met de functie Snel verwarmen en zet de schaal op het onderste rooster. Bak de soufflé 40-50 minuten met de Convectie-functie op 170-175°C. Doe de deur van de oven niet open tijdens het bakken om te voorkomen dat de soufflé inzakt. 1. FUNCTIE: MAGNETRON, GRILL + MAGNETRON VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN BEREIDEN: 14-16 MINUTEN Was de visfilets en dep ze droog. Leg ze in het midden van een licht ingevette, ovenvaste en magnetronbestendige lage schaal. Bestrooi ze met zout en schenk het citroensap erover. 2. Doe de boter in een magnetronbestendige kom en laat deze afgedekt 1-1½ minuut smelten op 350W met de magnetronfunctie. 3. Voeg de peterselie, dragon, het verkruimelde brood en de geraspte kaas toe aan de boter en meng alles goed. Strijk het mengsel uit over de vis. 4. Snijd de tomaten doormidden, leg ze rond de vis, kruid ze en bestrooi ze naar wens met wat kaas. 5. Zet de schaal op het draaiplateau en bak de vis 14-16 minuten met de grill + magnetron op 350W. 6. Serveer de vis met aardappelen of rijst en een gemengde groene salade. De tomaten kunnen vervangen worden door dezelfde hoeveelheid champignons. 1. 3 GEBRADEN KALFSVLEES VOOR 4-6 PERSONEN INGREDIËNTEN Ongeveer 1 kg ontbeende en opgerolde kalfslende zout, peper 250 g champignons 250 g gesnipperde sjalotten 2-3 el boter VOOR DE SAUS: 200 ml (2 dl) kookroom of crème fraîche 4 el witte wijn gehakte bieslook of peterselie zout, peper FUNCTIE: SNEL VERWARMEN, CONVECTIE + MAGNETRON VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN BEREIDEN: 55-60 MINUTEN 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. GEBRADEN ROSBIEF MET WORTELTJES FUNCTIE: CONVECTIE + MAGNETRON VOORBEREIDEN: 20 MINUTEN BEREIDEN: 1-11/4 UUR VOOR 6-8 PERSONEN INGREDIËNTEN Ongeveer 1 kg rosbief 1 el olie + 1 el boter 1 kg worteltjes, geschild en in plakjes 2 grote uien, in ringen 500 ml (½ l) runderbouillon 2 laurierblaadjes zout, peper Serveer het vlees met aardappelpuree of aardappelen in de schil. De bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de gewenste kerntemperatuur. Rauw 60-62° Rosé 70°C Doorbakken 75°C 4 Verwarm de oven voor op 175°C met de functie Snel verwarmen. Kruid het vlees met zout en peper en leg het in een ingevette ovenvaste en magnetronbestendige schaal. Leg de groenten eromheen. Verdeel er klontjes boter over. Zet de schaal op het lage rooster. Braad het vlees 55-60 minuten met de Convectie - functie op 175°C + magnetron 160W. Draai het vlees halverwege de bereiding om en roer de groenten door. Het vlees is rosé als de kerntemperatuur 68-70°C is en gaar als de temperatuur 75°C heeft bereikt. Dek het vlees af met aluminiumfolie terwijl u de saus bereidt. Meng in een steelpan de jus van het vlees, de room en de witte wijn door elkaar. Breng dit aan de kook en laat enkele minuten sudderen tot de saus dik is. Voeg de bieslook of peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd het vlees in plakken en serveer het met de champignons, aardappelen en gekookte groenten naar keuze. 1. 2. 3. 4. 5. 6. Braad het vlees in een braadpan met de olie en boter aan tot het bruin is. Bestrooi het met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en voeg de uien toe aan het braadvet. Bak de uien bruin. Doe de uien in een ovenvaste en magnetronbestendige schaal en leg het vlees erop. Leg de worteltjes en laurierblaadjes ernaast en bestrooi met zout en peper. Verwarm de runderbouillon in een magnetronbestendige kom 4 minuten op 900W, schenk hem over het vlees en de worteltjes en dek de schaal af. Zet de schaal op het onderste rooster en braad het vlees 1-1 1/4 uur met de Convectie-functie op 175°C + 160W. Draai het vlees na 40 minuten om en roer de worteltjes door. GEGRATINEERDE AARDAPPELEN FUNCTIE: CONVECTIE + MAGNETRON VOORBEREIDEN: 12-15 MINUTEN BEREIDEN: 28-30 MINUTEN VOOR 4-6 PERSONEN INGREDIËNTEN 1-1,2 kg aardappelen 1 teentje knoflook, geperst zout, peper tijm 150 g (Cheddar) kaas, grofgemalen (4-5 dl) 150 ml melk (1 ½ dl) 200 ml slagroom (2 dl) 1. 2. 3. 4. 5. 6. GEGRATINEERDE GROENTEN Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Doe de helft van de plakken in een licht beboterde ovenvaste en magnetronbestendige schaal. Bestrooi ze met zout, peper, knoflook en tijm. Verdeel de helft van de kaas erover. Leg de rest van de aardappelplakken erop, bestrooi ze met zout, peper en tijm en verdeel de rest van de kaas erover. Meng de melk met de room en schenk dit over de aardappelen. Zet de schaal op het onderste rooster en bak het gerecht 2830 minuten op 190-200°C + magnetronvermogen 350W. FUNCTIE: MAGNETRON, GRILL + MAGNETRON VOORBEREIDEN: 10-20 MINUTEN BEREIDEN: 12-14 MINUTEN VOOR 4 PERSONEN INGREDIËNTEN Ongeveer 750 g gekookte groenten, zoals andijvie, spruitjes, prei, selderij, bloemkool, venkel, enz. 300 ml witte saus (3 dl) 75-100 g geraspte kaas 2 el broodkruim 25 g boter (1 ½ el) in klontjes 1. 2. 3. 4. Beboter een lage ovenvaste en magnetronbestendige schaal van 22 x 30 cm of een ronde schaal met een diameter van 25-26 cm. Leg de gekookte en uitgelekte groenten erin. Maak de witte saus met de helft van de hoeveelheden die genoemd worden in het Lasagne-recept. Schenk de saus over de groenten. Meng de kaas met het broodkruim en verdeel dit over de saus. Verdeel er klontjes boter over. Zet de schaal op het draaiplateau en bak het gerecht 12-14 minuten met de functie Grill + magnetron 350W. U kunt restjes gekookte groenten gebruiken. Als uw oven een automatische bereidingsfunctie voor verse groenten heeft, kunt u die functie gebruiken voor het koken van de groenten. 5 KOEKJES FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN, CONVECTIE VOORBEREIDEN: 15 MINUTEN BEREIDEN: 24-30 MINUTEN VOOR 22-24 STUKS (2 BAKPLATEN) INGREDIËNTEN 125 g boter 1 ei 125 g poedersuiker (1 ¼ dl) 250 g bloem (ongeveer 4 ½ dl) snufje zout 1 ei voor het bestrijken gekonfijte kersen als decoratie 1. 2. 3. 4. 5. KOKOSMERINGUES Doe de boter in een magnetronbestendige kom en laat deze afgedekt 1 ½ -2 minuten smelten op 350W met de magnetronfunctie. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de bloem en de gesmolten boter toe en kneed het geheel tot een zacht deeg. Rol het deeg 1 cm dik uit en steek er rondjes uit met een glas (diameter 5 cm). Leg de koekjes op de ingevette bakplaat (of op bakpapier). Bestrijk de bovenkant van de koekjes met geklopt ei en versier ze met een halve gekonfijte kers. Verwarm de oven voor op 200°C met de functie Snel verwarmen en bak de koekjes 12-15 minuten op 200°C met de Convectie - functie. FUNCTIE: SNEL VERWARMEN, CONVECTIE VOORBEREIDEN: 7-8 MINUTEN BEREIDEN: 35-40 MINUTEN 18-20 STUKS INGREDIËNTEN 2 eiwitten 80 g poedersuiker (1 dl) 1-2 druppels vanille-essence of 2 tl vanillesuiker 1-2 druppels amandelessence 100 g geraspte kokos (3 dl) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 6 Klop de eiwitten stijf. Klop de suiker en de essences beetje bij beetje mee. Spatel de kokos door het stijfgeslagen eiwit. Leg hoopjes eiwit ter grootte van een volle theelepel op de met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 125°C met de functie Snel verwarmen en bak de meringues 35-40 minuten met de Convenctie-functie. Laat de meringues afkoelen in de oven, met de deur open. 5019 120 00252 Whirlpool is een gedeponeerd handelsmerk van Whirlpool U.S.A - Whirlpool ist eine eingetragene Handelsmarke von Whirlpool USA. Whirlpool est une marque de commerce déposée de Whirlpool U.S.A
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Whirlpool JQ 277 WH Recipe book

Type
Recipe book
Deze handleiding is ook geschikt voor