• Roosterhoogte: 1
GEROOSTERD KALFSVLEES
Instellingen:
Automatisch wegen. Instelbereik voor het gewicht
tussen 1.000 en 2.000 g.
Methode:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het vlees in
een ovenschaal. Voeg water of een andere vloeistof
toe; de bodem moet bedekt zijn met een laagje van
10 - 20 mm. Afdekken met een deksel.
• Roosterhoogte: 1
OSSOBUCO
Ingrediënten:
• 4 eetlepels boter als braadvet
• 4 plakken kalfsschenkel, ongeveer 3 - 4 cm dik
(afgesneden langs het bot)
• 4 middelgrote wortels, in stukjes gesneden
• 4 stengels selderij, in stukjes gesneden
• 1 kg rijpe tomaten, zonder vel, gehalveerd,
zonder pitten en in stukjes gesneden
• 1 bosje peterselie, gewassen en grof gesneden
• 4 eetlepels boter
• 2 eetlepels bloem voor de paneerlaag
• 6 eetlepels olijfolie
• 250 ml witte wijn / 175 ml rodedruivensap, 75
ml water en 1 eetlepel citroensap
• 250 ml vleesbouillon
• 3 middelgrote uien, geschild en fijn gesneden
• 3 teentjes knoflook, geschild en fijn gesneden
• 1/2 theelepel tijm en 1/2 theelepel oregano
• 2 blaadjes laurier
• 2 kruidnagels
• zout, versgemalen zwarte peper
Methode:
Smelt 4 eetlepels boter in een braadslede en fruit
de groente erin aan. Neem de groenten uit de
braadslede.
Spoel het vlees af, dep het droog, kruid het vlees
en paneer het met de bloem. Laat het teveel aan
bloem eraf vallen. Verhit de olijfolie en braad het
vlees goudbruin aan op middelhoog vuur. Neem het
vlees uit de pan en schenk het teveel aan olijfolie uit
de braadslede.
Deglaceer de vleessappen in de braadslede met:
250 ml wijn / het mengsel van rodedruivensap,
water en citroensap, doe alles in een pan en laat
een tijdje sudderen. Voeg 250 ml vleesbouillon,
peterselie, tijm, oregano en tomaatblokjes toe.
Breng op smaak met zout en peper. Aan de kook
brengen.
Doe de groenten in de braadslede, leg het vlees er
bovenop en giet de saus er overheen. Dek de
braadslede af met een deksel en doe het in de
oven.
• Bereidingstijd in het apparaat: 120 minuten
• Roosterhoogte: 2
KALFSSCHENKEL
Ingrediënten:
• 1 kalfsschenkel 1,5 - 2 kg
• 4 plakjes gekookte ham / luchtgedroogde
runderham
• 2 eetlepels olie
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel basilicum
• 1 klein blikje gesneden champignons (280 g)
• soepgroenten (wortel, prei, selderij, peterselie)
• water
Methode:
Maak 8 inkepingen in de lengte rondom de
kalfsschenkel. Snijd vier plakken van: gekookte
ham / luchtgedroogde runderham in tweeën en
plaats in de spleten. Vermeng de olie, het zout, het
paprikapoeder en de basilicum met elkaar en
verspreid het over de kalfsschenkel. Doe de
kalfsschenkel in een braadslede en verspreid de
champignons erover. Voeg soepgroente en water
toe aan de kalfsschenkel. De bodem moet bedekt
zijn met een laagje van 10 - 15 mm. Draai het vlees
na ongeveer 30 minuten om.
• Bereidingstijd in het apparaat: 160 minuten
• Roosterhoogte: 1
GEKRUID GEHAKTBROOD
Ingrediënten voor 4 porties:
• stukjes brood zacht maken met een beetje warm
water
• 1 ui, fijngesnipperd en aanstoven in een beetje
boter
• 1 teentje knoflook, gekneusd
• mengsel van 300 g gehakt rundvlees, 300 g
gehakt varkensvlees en 1 ei of
mengsel van 300 g gehakt rundvlees, 1 droog
broodje, 2 eieren
• 1 theelepel zout
• peper
• Spaanse peper
• 1 eetlepel gehakte peterselie
• 1 theelepel fijngehakte rozemarijn
• 1 theelepel thijmblaadjes
• 4 plakjes spek, om af te dekken
Methode:
Meng alle ingrediënten goed, vorm ze tot een
gehaktbrood en plaats in een magnetronbestendige
schotel.
• Bereidingstijd in het apparaat: 35 minuten
• Roosterhoogte: 2
4