Steba RC 3 PLUS Handleiding

Categorie
Raclettes
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

www.steba.com
Raclettegrill RC2, RC3 und RC3 plus
Gebrauchsanweisung 3
Instructions for use 10
Mode d´emploi 16
Gebruiksaanwijzing 23
Brugsanvisning 29
Istruzioni per l’uso 35
Руководствопоэксплуатации 42
vodkpoužití 48
23
Algemeen
Dit toestel is alleen voor huishoudelijk gebruik bestemd en niet
voor handelsgebruik. Gelieve de gebruiksaanwijzing aandachtig
te lezen en deze zorgvuldig te bewaren. De gebruiksaanwijzing
dient samen met het toestel aan andere personen te worden
doorgegeven. Gebruik het toestel zoals in de gebruiksaanwijzing
wordt beschreven en neem de veiligheidsinstructies in acht. Wij
staan niet in voor schade en ongevallen, die ontstaan door het
niet opvolgen van de aanwijzingen in de handleiding.
Veiligheidsinstructies
Vóór de inbedrijfstelling is het absoluut noodzakelijk dat u de
gebruiksaanwijzing nauwkeurig leest!
De grill mag uitsluitend aan een stroomnet aangesloten wor-
den waarvan de spanning met de gegevens op het typeplaatje
overeenstemt (afbeelding 2 H).
Vóór alle reinigings- en onderhoudswerkzaamheden de grill
uitschakelen en de stekker uit de contactdoos trekken.
De stekker nooit aan de kabel uit de contactdoos trekken.
Attentie! Pak de grillplaat niet aan zolang hij nog warm is. Als u
de grill schoon gaat maken de grillplaat eraf halen, maar pas als
hij voldoende afgekoeld is (zie tips voor de reiniging).
De eigenlijke grill nooit onder stromend water reinigen of in
water dompelen.
Het apparaat kan door kinderen vanaf 8 jaar en tevens
door personen met verminderde fysieke, zintuiglijke of
mentale capaciteiten of met een gebrek aan ervaring en/of
kennis gebruikt worden wanneer ze onder toezicht staan of
met betrekking tot een veilig gebruik van het apparaat onder-
richt werden en de daaruit voortvloeiende gevaren begrepen
hebben. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Reini-
ging en gebruikersonderhoud mogen niet door kinderen door-
gevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 jaar zijn en onder toe-
zicht staan.
24
Kinderen jonger dan 8 jaar dienen op een veilige afstand tot
apparaat, aansluitleiding en verpakking gehouden te worden.
Het apparaat mag niet met een tijdschakelklok of met een
apart, op afstand bediend systeem bediend worden!
Waarschuwing! De buhuizing worden heet: Ver-
brandingsgevaar. Plaats het apparaat niet op een
kwetsbare ondergroud (bijvoorbeeld meubels met een
laklaag) en houd het apparaat op een afstand van tenminste 70
cm ten opzichte van brandbaar materiaal (bijvoorbeeld gor-
dijnen).
De achterzijde van het toestel rechtstreeks tegen de keuken-
muur plaatsen.
Attentie! De kabel niet met de hete gedeeltes van de grill in
aanraking brengen. Wikkel de kabel vóór het gebruik altijd vol-
ledig van de klos at.
Sluit de grill uitsluitend aan een geaarde contactdoos aan. Als u
een verlengkabel gebruikt moet die voor minstens 10 Ampère
geschikt zijn. Als u vragen hebt, spreek dan met een vakman.
Controleer de kabel van tijd tot tijd op beschadigingen. Als die
zich bemerkbaar maken, moet de kabel onmiddellijk door een
vakman vervangen worden.
Na gebruik moet de grill uitgeschakeld en de stekker uit de
contactdoos getrokken worden.
Attentie! Let op vetspatten als u sappig vlees grilten/otveel vet
gebruikt. Steek een vork in de worstjes vóór u gaat grillen - an-
ders gevaar van verbranden I
Snij vlees of andere spijzen nooit op de grillplaat om eventuele
beschadigingen te vermijden (afbeelding 4).
Bij een eventueel noodzakelijke reparatie, óók voor het vervan-
gen van de kabel, moet de grill naar de vakhandelaar gebracht
worden waar u hem hebt gekocht.
Reparaties aan elektrische apparaten mogen uitsluitend door
vakmensen uitgevoerd worden. Bij ondeskundige reparaties
kunnen er ernstige gevaren voor de gebruiker ontstaan.
25
Als de grill voor dingen wordt gebruikt waar hij n1et voor ge-
schikt is, of als hij verkeerd word bediend, kan er voor eventue-
le schade geen garantie worden gegeven.
Beschrijving van de grill
Maak u eerst met uw nieuwe grill vertrouwd (afbeelding 1-2).
A = ln-/uitschakelaar
B = Temperatuurkeuzeschakelaar
C = Controlelampje
D = GourmetpannetJes (8 stuks)
E = Grillplaat
(RC 2: geëmailleerde gietijzeren omkeerplaat; RC 3: stenen gourmetplaat)
F = Onderste grilloppervlakte
G = Kabelopwindinrichting
H = Typeplaatje
Vóór het eerste gebruik
Vóór het prettige grillen begint ...
1. Reinig vóór het gebruik alle onderdelen van de grill. De stenen gourmetplaat (RC
3) en de eigenlijke grill kunt u met een vochtige lap, de geëmailleerde gourmet-
pannetjes en de geëmailleerde grillplaat met zeepsop reinigen. Alle delen goed
afdrogen.
2. Als uw model met de stenen gourmetplaat als grillvlak uitgerust is (RC 3) smeert
u de oppervlakte eerst met slaolie in (afbeelding 3). Op die manier kan er bij het
grillen niets blijven plakken.
Grill van tevoren verwarmen
Schakel de grill met de in-/uitschakelaar in (afbeelding 1 A). Het grillvlak moet ver-
warmd worden vóór er iets opgelegd wordt: De geëmailleerde grillplaat (RC 2) ca. 10
minuten, de stenen gourmetplaat (RC 3) ongeveer 30 minuten lang.
Zet de temperatuurkeuzeschakelaar (afbeelding 1 B) op de gewenste vermogen.
Een hoge instelling voor het grillen van kort gebraden vlees als het binnenste nog
rood tot roze zijn moet.
Een lagere rnstelling als de te grillen spijzen goed gaar moeten worden.
De middelste instelling is ideaal om te gratineren en te gourmetten.
Gebruik uitsluitend een met een doek drooggedept vlees.
Praktische tips
Met deze gourmetgrill hebt u een ideale combinatie gekregen: u kunt in de pannen
gourmet toebereiden en op de grillplaat grillen. In deze gebruiksaanwijzing willen
wij u enige algemene tips voor een gezellige gourmet-grillavond geven. In moderne
kookboeken en tijdschnften zult u talnjke andere tips vinden. Let bij recepten nit de
26
gourmetpannetjes erop, dat u de pannetjes niet te vol maakt, omdat ze dan eventu-
eel niet meer onberispelijk in de grill zouden kunnen passen.
1. Grillen op de grillplaat
Plan bij uw voorbereidingen ongeveer 200-250 g ingrediënten per persoon. De grill-
plaat biedt een grote oppervlakte waarop vlees (bijvoorbeeld rumpsteak, gehakt
enzovoort), vis en talrijke andere lekkere spijzen kunnen worden toebereid. Daar-
voor zijn verschillende garneringen, sauzen en dips voortreffelijk geschikt. Als er vet
of sap uit de te grilleren spijzen loopt, wordt het in de sapgoot opgevangen en kan
niet op de tafel druppelen.
Hoe ver de levensmiddelen doorgebraden worden, hangt van het soort vlees resp.
vis, de tijd waarin het gaar is, de uitgangstemperatuur van de te grilleren spijzen
en van hun dikte af. Als u niet van halfgare spijzen wilt genieten, snijdt u ze dan
niet te dik.
De tijd om vlees of vis gaar te krijgen hangt van uw persoonlijke smaak af. Draai de
te grilleren spijzen af en toe om.
Daarna kunt u het vlees of de vis zouten of een saus erover heen gieten. Niet vóór
het grilleren zouten want daardoor wordt er aan de te grilleren spijzen sap ont-
trokken.
Geëmailleerde grillplaat (RC 2):
Deze grillplaat kunt u omdraaien. Op de geribbelde oppervlakte kunt u voortreffeli-
jk grilleren (afbeelding 5a). Door de grillplaat eenvoudig om te draaien kunt u op de
gladde oppervlakte crèpes en dergelijke toebereiden (afbeelding 5b).
Stenen plaat (RC 3):
Op de steen is geen olie of vet nodig, zodat de natuurlijke smaak van vlees, vis en
ingrediënten behouden blijft (uitzondering: vóór het eerste gebruik).
Zet de gourmet-grillplaat altijd met de gladde oppervlakte naar boven in de grill.
Bij het eerste gebruik van de grill kan het vlees of de vis een beetje aan de grillsteen
blijven plakken. U mag de levensmiddelen niet omdraaien vóór ze niet makkelijk
van de plaat losgaan.
De grillsteen is bijzonder geschikt voor natuurlijk grilleren van alle soorten sappig
vlees, fruit en groenten.
2. Gourmetten met de gourmetpannetjes
Geheel volgens uw smaak en fantasie kunt u de pannetjes met kleingesneden ingre-
diënten vullen, met kaas beleggen en onder de grill zolang verhitten, tot de kaas
smelt. Alles wat u te binnen schiet om met kaas te gratineren, bijvoorbeeld kleine
stukjes gesneden vlees, gevogelte, vis, fruits de mer, worst, fruit en groenten. Als
kaas zijn bijzonder goed de gourmet-kaassoorten geschikt maar u kunt het ook met
andere soorten kaas proberen waarvan het vetgehalte echter boven 45% moet lig-
gen.
27
3. „Au gratin“ gratineren met kaas
Met de grill kunt u de levensmiddelen die u op de grill hebt toebereid met een koste-
lijke korst van gegratineerde kaas overtrekken. Strooi eenvoudig fijngewreven kaas,
eventueel met broodkruimels vermengt, over de spijzen of leg er hem in schijven op.
Zet de gourmetpan oder de grill. Op de onderste plaat wordt de gourmetpan van
boven door stralingshitte verwarmd, zoals biJ een grill. Eerst smelt de kaas, daarna
wordt hij donker. Stop rnet het gratineren zodra de kaas knappend goudgeel is.
4. Oer-gourmetten
Hier staat de kaas in het middelpunt‚ van de gourmetparty. Plan ongeveer 200-250 g
kaas en aardappelen per persoon en daar nog de garnering bij. Leg een 1/2 cm dikke,
passend op maat gesneden schijf kaas in de pan en schuif het geheel onder de grill.
Zondra de kaas crèmeachtig gesmolten is, neemt u de kaas met behulp van een hou-
ten spachtel eruit en offreert daarbij bijvoorbeeld in de schil gekookte aardappelen
of folie-aardappelen, baguette of toast.
Alleen voor RC 3
De grillsteen zet tijdens het verwarmen uit. Daardoor kunnen kleine aan de opperv-
lakte zichtbare scheuren ontstaan die de functie echter niet ongunstig beïnvloeden.
Orn deze redenen is de grillsteen van de garantie uitgesloten!
Reinigen
Trek altijd eerst de stekker uit de contactdoos vóór u de grill schoon gaat rnaken.
Maak de grill zo spoedig mogelijk na gebruik schoon maar laat de grilloppervlakte
voldoende afkoelen. Het reinigen is het makkelijkst zolang de grill nog wat warm
is. Om de grillplaat te verwijderen licht u hem met de hand van onderen een beetje
op. Hij kan dan zonder moeite uit de grill gehaalt worden (afbeelding 6).
De eigenlijke grill: Gebruik voor het schoonmaken een vochtige doek. Dompel
de grill nooit in water. Let er ook, dat er geen water in de grill loopt. Let hiervoor
ook op de veiligheidstips.
Gourmetpannetjes: Week de gourmetpannetjes, als dit nodig is, enige tijd in
water in waaraan u wat spoelmiddel hebt toegevoegd.
Geëmailleerde grillplaat (RC 2): De geëmailleerde grillplaat kan ook in zeepsog
gereinigd en bovendien in de afwasmachine gezet worden.
Stenen gourmetplaat (RC 3): Week de grillsteen enige tijd in heet water (zon-
der bijvoegsels!) in: maak hem dan met schoon warm water en, indien nodig, met
een reinigingssponsje schoon. Gebruik geen was-, afwas- of schuurmiddelen want
de natuurlijke eigenschappen van de steen zouden daardoor ongunstig kunnen
worden beïnvloed.
28
Correcte afvalverwijdering van dit product
Versleten apparaten onmiddellijk onbruikbaar maken.
Binnen de Europese Unie duidt dit symbool erop dat dit product niet samen
met huishoudelijk afval verwijderd mag worden. Oude apparaten bevatten
waardevolle, recycleerbare materialen, die aan recycling onderworpen moe-
ten worden om het milieu c.q. de menselijke gezondheid niet door een onge-
controleerde afvalverwijdering te schaden. Gelieve oude apparaten daarom via ge-
schikte inzamelsystemen te verwijderen of het apparaat met het oog op de
afvalverwijdering terug naar de afzender (waar u het product gekocht hebt) te
zenden. De afzender zal dan het apparaat aan een stoffelijke recycling onderwer-
pen.
Evacuatie van de verpakking
Verpakkingsmateriaal niet gewoon wegwerpen, maar aan recycling onderwerpen.
Verpakkingen van papier, karton en gegolfd karton in verzamelcentra voor oud pa-
pier afgeven. Onderdelen van kunststofverpakkingen en folie dienen eveneens in de
daarvoor bestemde verzamelbakken gedeponeerd te worden.
In de voorbeelden voor de kunststofbenaming staat: PE voor poly-
ethyleen, het kencijfer 02 voor PE-HD, 04 voor PE-LD, PP voor poly-
propyleen, PS voor polystyreen.
Klantenserviceafdeling:
Indien uw apparaat tegen de verwachting in dan toch al eens de klantenserviceaf-
deling nodig heeft, gelieve u dan tot onderstaand adres te richten. Wij zullen dan
in geval van garantie voor de afhaling zorgen. Het apparaat moet transporteerbaar
verpakt zijn.
Ongefrankeerde pakjes kunnen niet aanvaard worden!
STEBA Elektrogeräte GmbH & Co KG
Pointstr. 2, 96129 Strullendorf / Germany
Verkopen-Tel.: 09543 / 449-17 / -18,
Service-Tel.: 09543 / 449-44, Fax: 09543 / 449-19
e-Mail: elek[email protected] Internet: http://www.steba.com
Opgelet! Elektrische apparaten mogen uitsluitend door vakkundig geschoolde elek-
triciens gerepareerd worden, omdat er door ondeskundige reparaties aanzienlijke
gevolgschade kan ontstaan.
Technische gegevens:
230V ~ ;50/60Hz; 2000Watt
Internal measurements : H26 x B 40 x T37 cm
External measurements: H34 x B60,5 x T46cm

Documenttranscriptie

Raclettegrill RC2, RC3 und RC3 plus Gebrauchsanweisung 3 Instructions for use 10 Mode d´emploi 16 Gebruiksaanwijzing 23 Brugsanvisning 29 Istruzioni per l’uso 35 Руководство по эксплуатации 42 www.steba.com Návod k použití 48 Algemeen Dit toestel is alleen voor huishoudelijk gebruik bestemd en niet voor handelsgebruik. Gelieve de gebruiksaanwijzing aandachtig te lezen en deze zorgvuldig te bewaren. De gebruiksaanwijzing dient samen met het toestel aan andere personen te worden doorgegeven. Gebruik het toestel zoals in de gebruiksaanwijzing wordt beschreven en neem de veiligheidsinstructies in acht. Wij staan niet in voor schade en ongevallen, die ontstaan door het niet opvolgen van de aanwijzingen in de handleiding. Veiligheidsinstructies ∙∙ Vóór de inbedrijfstelling is het absoluut noodzakelijk dat u de gebruiksaanwijzing nauwkeurig leest! ∙∙ De grill mag uitsluitend aan een stroomnet aangesloten worden waarvan de spanning met de gegevens op het typeplaatje overeenstemt (afbeelding 2 H). ∙∙ Vóór alle reinigings- en onderhoudswerkzaamheden de grill uitschakelen en de stekker uit de contactdoos trekken. ∙∙ De stekker nooit aan de kabel uit de contactdoos trekken. ∙∙ Attentie! Pak de grillplaat niet aan zolang hij nog warm is. Als u de grill schoon gaat maken de grillplaat eraf halen, maar pas als hij voldoende afgekoeld is (zie tips voor de reiniging). ∙∙ De eigenlijke grill nooit onder stromend water reinigen of in water dompelen. ∙∙ Het apparaat kan door kinderen vanaf 8 jaar en tevens door personen met verminderde fysieke, zintuiglijke of mentale capaciteiten of met een gebrek aan ervaring en/of kennis gebruikt worden wanneer ze onder toezicht staan of met betrekking tot een veilig gebruik van het apparaat onderricht werden en de daaruit voortvloeiende gevaren begrepen hebben. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Reiniging en gebruikersonderhoud mogen niet door kinderen doorgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 jaar zijn en onder toezicht staan. 23 ∙∙ Kinderen jonger dan 8 jaar dienen op een veilige afstand tot apparaat, aansluitleiding en verpakking gehouden te worden. ∙∙ Het apparaat mag niet met een tijdschakelklok of met een apart, op afstand bediend systeem bediend worden! ∙∙ Waarschuwing! De buhuizing worden heet: Verbrandingsgevaar. Plaats het apparaat niet op een kwetsbare ondergroud (bijvoorbeeld meubels met een laklaag) en houd het apparaat op een afstand van tenminste 70 cm ten opzichte van brandbaar materiaal (bijvoorbeeld gordijnen). ∙∙ De achterzijde van het toestel rechtstreeks tegen de keukenmuur plaatsen. ∙∙ Attentie! De kabel niet met de hete gedeeltes van de grill in aanraking brengen. Wikkel de kabel vóór het gebruik altijd volledig van de klos at. ∙∙ Sluit de grill uitsluitend aan een geaarde contactdoos aan. Als u een verlengkabel gebruikt moet die voor minstens 10 Ampère geschikt zijn. Als u vragen hebt, spreek dan met een vakman. ∙∙ Controleer de kabel van tijd tot tijd op beschadigingen. Als die zich bemerkbaar maken, moet de kabel onmiddellijk door een vakman vervangen worden. ∙∙ Na gebruik moet de grill uitgeschakeld en de stekker uit de contactdoos getrokken worden. ∙∙ Attentie! Let op vetspatten als u sappig vlees grilten/otveel vet gebruikt. Steek een vork in de worstjes vóór u gaat grillen - anders gevaar van verbranden I ∙∙ Snij vlees of andere spijzen nooit op de grillplaat om eventuele beschadigingen te vermijden (afbeelding 4). ∙∙ Bij een eventueel noodzakelijke reparatie, óók voor het vervangen van de kabel, moet de grill naar de vakhandelaar gebracht worden waar u hem hebt gekocht. ∙∙ Reparaties aan elektrische apparaten mogen uitsluitend door vakmensen uitgevoerd worden. Bij ondeskundige reparaties kunnen er ernstige gevaren voor de gebruiker ontstaan. 24 ∙∙ Als de grill voor dingen wordt gebruikt waar hij n1et voor geschikt is, of als hij verkeerd word bediend, kan er voor eventuele schade geen garantie worden gegeven. Beschrijving van de grill Maak u eerst met uw nieuwe grill vertrouwd (afbeelding 1-2). A = ln-/uitschakelaar B = Temperatuurkeuzeschakelaar C = Controlelampje D = GourmetpannetJes (8 stuks) E = Grillplaat (RC 2: geëmailleerde gietijzeren omkeerplaat; RC 3: stenen gourmetplaat) F = Onderste grilloppervlakte G = Kabelopwindinrichting H = Typeplaatje Vóór het eerste gebruik Vóór het prettige grillen begint ... 1. Reinig vóór het gebruik alle onderdelen van de grill. De stenen gourmetplaat (RC 3) en de eigenlijke grill kunt u met een vochtige lap, de geëmailleerde gourmetpannetjes en de geëmailleerde grillplaat met zeepsop reinigen. Alle delen goed afdrogen. 2. Als uw model met de stenen gourmetplaat als grillvlak uitgerust is (RC 3) smeert u de oppervlakte eerst met slaolie in (afbeelding 3). Op die manier kan er bij het grillen niets blijven plakken. Grill van tevoren verwarmen Schakel de grill met de in-/uitschakelaar in (afbeelding 1 A). Het grillvlak moet verwarmd worden vóór er iets opgelegd wordt: De geëmailleerde grillplaat (RC 2) ca. 10 minuten, de stenen gourmetplaat (RC 3) ongeveer 30 minuten lang. Zet de temperatuurkeuzeschakelaar (afbeelding 1 B) op de gewenste vermogen. ∙∙ Een hoge instelling voor het grillen van kort gebraden vlees als het binnenste nog rood tot roze zijn moet. ∙∙ Een lagere rnstelling als de te grillen spijzen goed gaar moeten worden. ∙∙ De middelste instelling is ideaal om te gratineren en te gourmetten. ∙∙ Gebruik uitsluitend een met een doek drooggedept vlees. Praktische tips Met deze gourmetgrill hebt u een ideale combinatie gekregen: u kunt in de pannen gourmet toebereiden en op de grillplaat grillen. In deze gebruiksaanwijzing willen wij u enige algemene tips voor een gezellige gourmet-grillavond geven. In moderne kookboeken en tijdschnften zult u talnjke andere tips vinden. Let bij recepten nit de 25 gourmetpannetjes erop, dat u de pannetjes niet te vol maakt, omdat ze dan eventueel niet meer onberispelijk in de grill zouden kunnen passen. 1. Grillen op de grillplaat Plan bij uw voorbereidingen ongeveer 200-250 g ingrediënten per persoon. De grillplaat biedt een grote oppervlakte waarop vlees (bijvoorbeeld rumpsteak, gehakt enzovoort), vis en talrijke andere lekkere spijzen kunnen worden toebereid. Daarvoor zijn verschillende garneringen, sauzen en dips voortreffelijk geschikt. Als er vet of sap uit de te grilleren spijzen loopt, wordt het in de sapgoot opgevangen en kan niet op de tafel druppelen. ∙∙ Hoe ver de levensmiddelen doorgebraden worden, hangt van het soort vlees resp. vis, de tijd waarin het gaar is, de uitgangstemperatuur van de te grilleren spijzen en van hun dikte af. Als u niet van halfgare spijzen wilt genieten, snijdt u ze dan niet te dik. ∙∙ De tijd om vlees of vis gaar te krijgen hangt van uw persoonlijke smaak af. Draai de te grilleren spijzen af en toe om. ∙∙ Daarna kunt u het vlees of de vis zouten of een saus erover heen gieten. Niet vóór het grilleren zouten want daardoor wordt er aan de te grilleren spijzen sap onttrokken. Geëmailleerde grillplaat (RC 2): Deze grillplaat kunt u omdraaien. Op de geribbelde oppervlakte kunt u voortreffelijk grilleren (afbeelding 5a). Door de grillplaat eenvoudig om te draaien kunt u op de gladde oppervlakte crèpes en dergelijke toebereiden (afbeelding 5b). Stenen plaat (RC 3): ∙∙ Op de steen is geen olie of vet nodig, zodat de natuurlijke smaak van vlees, vis en ingrediënten behouden blijft (uitzondering: vóór het eerste gebruik). ∙∙ Zet de gourmet-grillplaat altijd met de gladde oppervlakte naar boven in de grill. ∙∙ Bij het eerste gebruik van de grill kan het vlees of de vis een beetje aan de grillsteen blijven plakken. U mag de levensmiddelen niet omdraaien vóór ze niet makkelijk van de plaat losgaan. ∙∙ De grillsteen is bijzonder geschikt voor natuurlijk grilleren van alle soorten sappig vlees, fruit en groenten. 2. Gourmetten met de gourmetpannetjes Geheel volgens uw smaak en fantasie kunt u de pannetjes met kleingesneden ingrediënten vullen, met kaas beleggen en onder de grill zolang verhitten, tot de kaas smelt. Alles wat u te binnen schiet om met kaas te gratineren, bijvoorbeeld kleine stukjes gesneden vlees, gevogelte, vis, fruits de mer, worst, fruit en groenten. Als kaas zijn bijzonder goed de gourmet-kaassoorten geschikt maar u kunt het ook met andere soorten kaas proberen waarvan het vetgehalte echter boven 45% moet liggen. 26 3. „Au gratin“ gratineren met kaas Met de grill kunt u de levensmiddelen die u op de grill hebt toebereid met een kostelijke korst van gegratineerde kaas overtrekken. Strooi eenvoudig fijngewreven kaas, eventueel met broodkruimels vermengt, over de spijzen of leg er hem in schijven op. Zet de gourmetpan oder de grill. Op de onderste plaat wordt de gourmetpan van boven door stralingshitte verwarmd, zoals biJ een grill. Eerst smelt de kaas, daarna wordt hij donker. Stop rnet het gratineren zodra de kaas knappend goudgeel is. 4. Oer-gourmetten Hier staat de kaas in het middelpunt‚ van de gourmetparty. Plan ongeveer 200-250 g kaas en aardappelen per persoon en daar nog de garnering bij. Leg een 1/2 cm dikke, passend op maat gesneden schijf kaas in de pan en schuif het geheel onder de grill. Zondra de kaas crèmeachtig gesmolten is, neemt u de kaas met behulp van een houten spachtel eruit en offreert daarbij bijvoorbeeld in de schil gekookte aardappelen of folie-aardappelen, baguette of toast. Alleen voor RC 3 De grillsteen zet tijdens het verwarmen uit. Daardoor kunnen kleine aan de oppervlakte zichtbare scheuren ontstaan die de functie echter niet ongunstig beïnvloeden. Orn deze redenen is de grillsteen van de garantie uitgesloten! Reinigen ∙∙ Trek altijd eerst de stekker uit de contactdoos vóór u de grill schoon gaat rnaken. ∙∙ Maak de grill zo spoedig mogelijk na gebruik schoon maar laat de grilloppervlakte voldoende afkoelen. Het reinigen is het makkelijkst zolang de grill nog wat warm is. Om de grillplaat te verwijderen licht u hem met de hand van onderen een beetje op. Hij kan dan zonder moeite uit de grill gehaalt worden (afbeelding 6). ∙∙ De eigenlijke grill: Gebruik voor het schoonmaken een vochtige doek. Dompel de grill nooit in water. Let er ook, dat er geen water in de grill loopt. Let hiervoor ook op de veiligheidstips. ∙∙ Gourmetpannetjes: Week de gourmetpannetjes, als dit nodig is, enige tijd in water in waaraan u wat spoelmiddel hebt toegevoegd. ∙∙ Geëmailleerde grillplaat (RC 2): De geëmailleerde grillplaat kan ook in zeepsog gereinigd en bovendien in de afwasmachine gezet worden. ∙∙ Stenen gourmetplaat (RC 3): Week de grillsteen enige tijd in heet water (zonder bijvoegsels!) in: maak hem dan met schoon warm water en, indien nodig, met een reinigingssponsje schoon. Gebruik geen was-, afwas- of schuurmiddelen want de natuurlijke eigenschappen van de steen zouden daardoor ongunstig kunnen worden beïnvloed. 27 Correcte afvalverwijdering van dit product Versleten apparaten onmiddellijk onbruikbaar maken. Binnen de Europese Unie duidt dit symbool erop dat dit product niet samen met huishoudelijk afval verwijderd mag worden. Oude apparaten bevatten waardevolle, recycleerbare materialen, die aan recycling onderworpen moeten worden om het milieu c.q. de menselijke gezondheid niet door een ongecontroleerde afvalverwijdering te schaden. Gelieve oude apparaten daarom via geschikte inzamelsystemen te verwijderen of het apparaat met het oog op de afvalverwijdering terug naar de afzender (waar u het product gekocht hebt) te zenden. De afzender zal dan het apparaat aan een stoffelijke recycling onderwerpen. Evacuatie van de verpakking Verpakkingsmateriaal niet gewoon wegwerpen, maar aan recycling onderwerpen. Verpakkingen van papier, karton en gegolfd karton in verzamelcentra voor oud papier afgeven. Onderdelen van kunststofverpakkingen en folie dienen eveneens in de daarvoor bestemde verzamelbakken gedeponeerd te worden. In de voorbeelden voor de kunststofbenaming staat: PE voor polyethyleen, het kencijfer 02 voor PE-HD, 04 voor PE-LD, PP voor polypropyleen, PS voor polystyreen. Klantenserviceafdeling: Indien uw apparaat tegen de verwachting in dan toch al eens de klantenserviceafdeling nodig heeft, gelieve u dan tot onderstaand adres te richten. Wij zullen dan in geval van garantie voor de afhaling zorgen. Het apparaat moet transporteerbaar verpakt zijn. Ongefrankeerde pakjes kunnen niet aanvaard worden! STEBA Elektrogeräte GmbH & Co KG Pointstr. 2, 96129 Strullendorf / Germany Verkopen-Tel.: 09543 / 449-17 / -18, Service-Tel.: 09543 / 449-44, Fax: 09543 / 449-19 e-Mail: [email protected] Internet: http://www.steba.com Opgelet! Elektrische apparaten mogen uitsluitend door vakkundig geschoolde elektriciens gerepareerd worden, omdat er door ondeskundige reparaties aanzienlijke gevolgschade kan ontstaan. Technische gegevens: 230V ~ ;50/60Hz; 2000Watt Internal measurements : H26 x B 40 x T37 cm External measurements: H34 x B60,5 x T46cm 28
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Steba RC 3 PLUS Handleiding

Categorie
Raclettes
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor