18
1. Grillen op de grillplaat
Plan bij uw voorbereidingen ongeveer 200-250 g ingrediënten per persoon. De
grillplaat biedt een grote oppervlakte waarop vlees (bijvoorbeeld rumpsteak, gehakt
enzovoort), vis en talrijke andere lekkere spijzen kunnen worden toebereid. Daarvoor
zijn verschillende garneringen, sauzen en dips voortreffelijk geschikt.
∙ Hoe ver de levensmiddelen doorgebraden worden, hangt van het soort vlees resp.
vis, de tijd waarin het gaar is, de uitgangstemperatuur van de te grilleren spijzen en
van hun dikte af. Als u niet van halfgare spijzen wilt genieten, snijdt u ze dan niet
te dik.
∙ De tijd om vlees of vis gaar te krijgen hangt van uw persoonlijke smaak af. Draai de
te grilleren spijzen af en toe om.
∙ Daarna kunt u het vlees of de vis zouten of een saus erover heen gieten. Niet vóór
het grilleren zouten want daardoor wordt er aan de te grilleren spijzen sap ont-
trokken.
Anti-aanbaklaag grillplaat (RC34, RC38, RC58):
Op de geribbelde oppervlakte kunt u voortreffelijk grilleren.
Stenen plaat (RC44, RC48, RC58):
∙ Op de steen is geen olie of vet nodig, zodat de natuurlijke smaak van vlees, vis en
ingrediënten behouden blijft (uitzondering: vóór het eerste gebruik).
∙ Zet de gourmet-grillplaat altijd met de gladde oppervlakte naar boven in de grill.
∙ Bij hei eerste gebruik van de grill kan het vlees of de vis een beetje aan de grillsteen
blijven plakken. U mag de levensmiddelen niet omdraaien vóór ze niet makkelijk
van de plaat losgaan.
∙ De grillsteen is bijzonder geschikt voor natuurlijk grilleren van alle soorten sappig
vlees, fruit en groenten.
2. Gourmetten met de gourmetpannetjes
Geheel volgens uw smaak en fantasie kunt u de pannetjes met kleingesneden
ingrediënten vullen, met kaas beleggen en onder de grill zolang verhitten, tot de
kaas smelt. Alles wat u te binnen schiet om met kaas te gratineren, bijvoorbeeld
kleine stukjes gesneden vlees, gevogelte, vis, fruits de mer, worst, fruit en groenten.
Als kaas zijn bijzonder goed de gourmet-kaassoorten geschikt maar u kunt het ook
met andere soorten kaas proberen waarvan het vetgehalte echter boven 45% moet
liggen.