19
Gourmetpannetjes:
Week de gourmetpannetjes, als dit nodig is, enige tijd in water in
waaraan u wat spoelmiddel hebt toegevoegd.
Anti-anbaklaag grillplaat:
De grillplaat kan ook in zeepsog gereinigd en bovendien in de
afwasmachine gezet worden.
1. Grillen op de grillplaat
Plan bij uw voorbereidingen ongeveer 200-250 g ingrediënten per persoon. De grillplaat
biedt een grote oppervlakte waarop vlees (bijvoorbeeld rumpsteak, gehakt enzovoort), vis
en talrijke andere lekkere spijzen kunnen worden toebereid. Daarvoor zijn verschillende
garneringen, sauzen en dips voortreffelijk geschikt.
∙ Hoe ver de levensmiddelen doorgebraden worden, hangt van het soort vlees resp. vis,
de tijd waarin het gaar is, de uitgangstemperatuur van de te grilleren spijzen en van hun
dikte af. Als u niet van halfgare spijzen wilt genieten, snijdt u ze dan niet te dik.
∙ De tijd om vlees of vis gaar te krijgen hangt van uw persoonlijke smaak af. Draai de te
grilleren spijzen af en toe om.
∙ Daarna kunt u het vlees of de vis zouten of een saus erover heen gieten. Niet vóór het
grilleren zouten want daardoor wordt er aan de te grilleren spijzen sap onttrokken.
Anti-aanbaklaag grillplaat:
Op de geribbelde oppervlakte kunt u voortreffelijk grilleren.
Om het walmen en inbranden van teveel vet en levensmiddelresten te vermijden, dient de
grillplaat altijd opnieuw afgeveegd te worden.
Omdat het grilloppervlak heet is, dient men 3-4 bladen keukenrol te verfrommelen en met
een grilltang het grilloppervlak schoon te vegen.
2. Gourmetten met de gourmetpannetjes
Geheel volgens uw smaak en fantasie kunt u de pannetjes met kleingesneden ingrediënten
vullen, met kaas beleggen en onder de grill zolang verhitten, tot de kaas smelt. Alles wat u
te binnen schiet om met kaas te gratineren, bijvoorbeeld kleine stukjes gesneden vlees, ge-
vogelte, vis, fruits de mer, worst, fruit en groenten. Als kaas zijn bijzonder goed de gourmet-
kaassoorten geschikt maar u kunt het ook met andere soorten kaas proberen waarvan het
vetgehalte echter boven 45% moet liggen.