NEDERLANDS
5. Steek de stekker in een 230V stopcontact en zet het apparaat AAN. De Voeding Aan (rood) gaat branden,
wat aangeeft dat er spanning op het apparaat staat. Gereed (groen) zal ook oplichten, wat aangeeft dat het
voorverwarmen klaar is.
6. Voor de eerste maal gebruik, merkt u een lichte uitstoot van rook veroorzaakt door verwarmingselementen
en nieuwe onderdelen. Dit is overigens normaal en stopt na een korte periode.
7. Verwarm de platen in 2-4 minuten (of totdat het groene lampje aan gaat). Dienovereenkomstig de platen
voorbereiden. Bij gebruik van de sandwichmaker voor de eerste keer. Maximale temperatuur van de platen
wordt bereikt vijf seconden nadat het GROENE lampje aan gaat.
8. Tijdens de voorverwarmingstijd (gaat het groene lampje AAN) – Bereid je broodjes en indien gereed, opent u
de Sandwichmaker en plaats de broodjes op de kookplaat. Plaats altijd de broodjes gericht naar de
achterkant van de kookplaat.
9. Sluit de bovenste kookplaat en het zal automatisch de dikte van de broodjes aanpassen vanwege het
zwevende scharnier. Dit zorgt voor evenredig roosteren. Gebruik de regelbare hoogteknop als u niet wilt dat
de bovenste plaat de broodjes aanraakt.
10. Roosteren duurt ongeveer 5-8 minuten. De exacte toast-tijden zijn afhankelijk van het het soort en de dikte
van het brood en van de gebruikte vullingen.
11. Open het deksel wanneer de broodjes gaar zijn. Verwijder altijd de broodjes met behulp van een plastic of
houten spatel. Gebruik nooit metalen voorwerpen, omdat dit de anti-aanbaklaag kan beschadigen.
12. Sluit het deksel om de warmte te bewaren totdat u gereed bent om de volgende broodjes te toasten. Na
gebruik de stekker uit het stopcontact verwijderen.
Tips voor de beste resultaten
Brood:
1. De Sandwichmaker kan worden gebruikt om de meeste soorten brood te toasten: Wit, volkoren,
meergranen, rogge, rozijnenbrood, etc. Focaccia, Turks brood, stokbrood en baguettes zijn ook ideaal om te
toasten in de Sandwichmaker.
2. Zoete broodjes, zoals rozijnenbrood en brioche, die hoog in suikergehalte zijn, zullen sneller bruin worden.
3. Voor zacht of vloeibaar beleg, gebruik medium gesneden brood, wit of bruin. Als kleine hoeveelheden
vulling, gebruik toastbrood.
4. De Sandwichmaker is ideaal voor het toasten van gewone broodjes of Turks brood zonder vullingen of beleg.
Probeer Turks brood met jam te toasten als een ander alternatief voor de standaard brood bij het ontbijt.
Vullingen:
LET OP! Wees altijd voorzichtig bij het eten van broodjes met beleg zoals kaas, tomaat en jam, omdat ze warmte
vasthouden en het uw mond kan verbranden door de broodjes snel te eten.
Vetvrije hapjes:
Het is NIET nodig om boter of margarine te gebruiken op de buitenkant van de getoaste hapjes, omdat de
sandwichmaker beschikt over een anti-aanbaklaag.
AANBEVOLEN RECEPTEN:
Getoaste champignons en zongedroogde tomaat broodjes (voor 4 personen)
Bereidingstijd: 10 min
Kooktijd: 15 min
Hoeveelheid: 4 x broodjes
Ingrediënten:
300 g champignons (in plakjes gesneden,)
100 g jonge spinazie
½ kopje zongedroogde tomaten, in stukjes
¾ kop geraspte, cheddar kaas met lage vetgehalte