NL
12
Diepvriesproducteninkopen
*Deverpakkingmagnietbeschadigdzijn.
*Consumeeraltijdvoorde“tegebruikenvoor/tenminstehoud baartot/houdbaartot”datum.
*Vervoerindienmogelijkdiepvriesproductenineenisolerendezakenlegdezezosnelmogelijkinde
diepvriezer.
Diepvriesproductenbewaren
Bewaarbij‐18°Cofkouder.Voorkomdatdedeurvandediepvriezeronnodigwordtgeopend.
Versvoedselinvriezen
Vriesalleenversenonaangetastelevensmiddelenin.
Blancheergroenteomdevoedingswaarde,smaakenkleurzogoedmogelijktebehouden.
Aubergines,paprika’s,courgetteenaspergeshoevennietgeblancheerdteworden.
Opmerking:zorgervoordatintevriezenlevensmiddelennietmetreedsbevrorenvoedingsmiddelenin
contactkomt.
*Devolgendevoedingsmiddelenzijngeschiktomintevriezen:
Taartenengebak,visenzeevruchten,vlees,wild,gevogelte,groente,fruit,kruiden,eierenzonderschaal,
zuivelproductenzoalskaasenboter,bereidegerechtenenrestjesalsvansoep,stoofschotels,gekookte
visenvlees,aardappelgerechten,soufflésennagerechten.
*Devolgendevoedingsmiddelenzijnnietgeschiktomintevriezen:
Desoortengroentendiemeestalrauwwordengegeten,zoalsslaofradijzen,eierenindeschaal,druiven,
heleappelen,perenenperziken,hardgekookteeieren,yoghurt,zuremelkenzureroomenmayonaise.
Diepvriesproductenverpakken
Verpakvoedingsmiddeleninluchtdichteverpakkingenomsmaakverliesenuitdrogentevoorkomen.
1. Verpakallevoedingsmiddelen.
2. Persdeluchteruit.
3. Verzegeldeverpakking.
4. Brengopelkeverpakkingeenlabelmetdeinhoudeninvriesdatumaan.
Geschikteverpakkingsmaterialen:
Plasticfolie,polyethyleenbuisfolie,aluminiumfolie,diepvriesdozen.
Dezeproductenzijnverkrijgbaarbijdevakhandel.
Aanbevolenhoudbaarheidvaningevrorenvoedingsmiddelenindezediepvries
Debewaartijdisafhankelijkvanhetsoortvoedingsmiddel.Ingevrorenvoedingsmiddelenkunnentussen
1en12maandenindediepvriezer wordenbewaard(bijtenminste‐18°C).
Voedingsmiddel Bewaartijd
Bacon,stoofschotels,melk 1maand
Brood,roomijs,worst,taart,bereideschaaldieren,vettevis 2maanden
Magerevis,schaaldieren,pizza,sconesenmuffins 3maanden
Downloaded from www.vandenborre.be