Kenwood AT910002, AT910004, AT910005, AT910006, AT910008, AT910009, AT910010, AT910012, AT910014 de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Kenwood AT910002 de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
Spaghetti Quadri (AT910006)
Linguine (AT910009)
Casarecce (AT910003)Bigoli (AT910002)
Fusilli (AT910010)
Silatelli (AT910008)
Pappardelle (AT910007)
Bucatini (AT910012)
Biscuit Maker (AT910014)
Maccheroni Lisci (AT910004)
Orecchiette (AT910013)
Spaccatelli (AT910005)
Conchigliette (AT910011)
Kenwood Limited, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH, UK
www.kenwoodworld.com
56338/3
English 2 - 8
Nederlands 9 - 16
Français 17 - 24
Deutsch 25 - 32
Italiano 33 - 40
Português 41 - 48
Español 49 - 56
Dansk 57 - 63
Svenska 64 - 70
Norsk 71 - 77
Suomi 78 - 84
Türkçe 85 - 91
Ïesky 92 - 98
Magyar 99 - 106
Polski 107 - 114
Русский 115 - 123
Ekkgmij 124 - 131
UNFOLD
´¸∂w
132 - 138
veiligheidsmaatregelen
Als het pastadeeg te droog is of te
snel door de machine wordt geleid,
kan de pastamaker en/of de mixer
beschadigd raken.
Steek geen vingers of andere
voorwerpen in de toevoerbuis,
behalve het meegeleverde
duwelement.
Gebruik alleen het duwelement om
het deeg door de toevoerbuis te
duwen. Duw niet te hard.
De pastamaker nooit bevestigen of
verwijderen terwijl de mixer aan
staat.
Voer het deeg in kleine
hoeveelheden en met een gelijkmatig
tempo door de buis. Laat de
toevoerbuis niet vol worden.
Wees voorzichtig bij het hanteren of
het schoonmaken van het snij-
instrument, omdat het mes scherp
is.
Raadpleeg de gebruiksaanwijzing
voor het keukenapparaat voor
aanvullende
veiligheidswaarschuwingen.
Dit apparaat voldoet aan de EC-
richtlijn 2004/108/EC betreffende de
elektromagnetische compatibiliteit en
EC-bepaling 1935/2004 van
27/10/2004 betreffende materialen
die bestemd zijn voor contact met
voedsel.
legenda
vultrechter
toevoerbuis
apparaat
rol
vorm*
bevestigingsmoer
bevestigingsring van het snij-
element
snijmes
duwelement
schoonmaakinstrument
*In de verpakking is de weergegeven
vorm voor Maccheroni Rigati
meegeleverd. Als u één of meer van
de andere vormen wilt kopen die
achterin dit boekje staan, neem dan
contact op met de winkel waar u het
hulpstuk hebt gekocht.
voordat u het hulpstuk voor
het eerst gebruikt
De onderdelen wassen: zie
‘schoonmaken’.
installeren
1 Optioneel: het is gemakkelijker om
pasta te maken als het apparaat, de
vorm en de ringmoer eerst met
warm water zijn voorverwarmd en
daarna afgedroogd.
2Verwijder het deksel voor de uitlaat
bij lage snelheid, schuif de
vergrendeling opzij en trek .
3 Houd de vergrendeling tegen en
steek de pastamaker in het
apparaat.
4 Duw de rol in het hulpstuk en draai
eraan totdat er verbinding is met het
apparaat.
5 Installeer de vorm.
6 Monteer de bevestigingsmoer en
draai deze met de hand aan.
(Gebruik het duwelement niet, omdat
dit alleen wordt gebruikt bij de
verwijdering).
Zorg dat de bevestigingsmoer haast
helemaal tegen het hulpstuk aan ligt.
7 Zet tenslotte de vulbeker bovenop
de pastamaker.
Optioneel: Het snij-element kan op
de gemonteerde pastamaker worden
bevestigd, zodat de pasta op de
gewenste lengte afgesneden kan
worden.
1 Met de hendel van het snij-element
naar boven, draait u de ring iets los.
Plaats het element over de
bevestigingsmoer en draai het zo
nodig, totdat het goed op het
hulpstuk past. De vorm moet plat
tegen de voorkant van het snij-
element aan liggen.
9
Nederlands
Vouw voor het lezen de voorpagina met afbeeldingen uit.
2 Houd de rand van het snij-element
vast en draai tegelijkertijd de ring
vast door deze van u af te draaien
.
NB – Wanneer u het snij-element
plaatst of verwijdert, houdt u altijd de
rand van het toestel met één hand
vast en draai u met de andere de
ring vast.
de pastamaker
gebruiken
1 Maak het pastadeeg volgens het
meegeleverde recept.
Maak het deeg niet te droog, omdat
anders de pastamaker of mixer
beschadigd kan raken. Het deeg
moet lijken op grove broodkruimels
of de textuur van een grove
kruimeltaart. Het moeten individuele
balletjes zijn die, eenmaal
samengeknepen, een deegbal
vormen.
2 Zet de mixer op snelheid 2-3.
3 Doe wat deeg in de vultrechter. Voer
telkens een klein beetje deeg door
de toevoerbuis. Zorg dat de rol leeg
is, voordat u doorgaat. Als de
toevoerbuis verstopt raakt, gebruikt
u het uiteinde van het duwelement
om het deeg op de rol te duwen
(gebruik alleen het duwelement en
duw niet te hard). Vul de toevoerbuis
nooit tot aan de rand met deeg.
4Wanneer de pasta lang genoeg is,
beweegt u de hendel op het snij-
element heen en weer, om de pasta
op de gewenste lengte af te snijden.
Als het snij-element niet gemonteerd
is, kunt u de pasta ook met een mes
afsnijden.
Verwijder het snij-element als u van
vorm wilt veranderen. Houd de rand
van het snij-element altijd met één
hand vast en draai de ring met de
andere naar u toe. Verwijder het
element. Verwijder de
bevestigingsmoer (gebruik het
duwelement om de
bevestigingsmoer zo nodig los te
maken) en zet het toestel eventjes
op snelheid 1 om de vorm uit te
werpen. Verwijder de vorm en alle
zichtbare pastarestjes en bevestig
daarna de nieuwe vorm. Zet de
bevestigingsmoer en het snij-element
weer op hun plaats.
waarschuwing
De pastamaker wordt tijdens het
gebruik heet – dit is normaal. Dit
komt omdat de pasta in het hulpstuk
wordt samengedrukt.
schoonmaken
Was geen enkel onderdeel in de
afwasmachine.
het hulpstuk uit elkaar halen
Houd de rand van het snij-element
altijd met één hand vast en draai de
ring met de andere naar u toe.
Verwijder het element. Verwijder de
bevestigingsmoer en gebruik het
duwelement om zo nodig de moer
iets los te maken. Haal het hulpstuk
van de mixer af door de
vergrendeling opzij te duwen en het
hulpstuk van de mixer af te halen.
Haal het hulpstuk uit elkaar.
vormen
De vormen voor Maccheroni Rigati,
Maccheroni Lisci en Bucatini kunnen
uit elkaar gehaald worden. Zo
kunnen ze beter schoongemaakt
worden .
Maak ze onmiddellijk na elk gebruik
schoon, anders droogt het
pastadeeg en dan is het veel
moeilijker om alles schoon te maken.
Gebruik het schoonmaakinstrument
om alle pasta van de vormen af te
halen. Het dikke uiteinde van het
instrument is ideaal om de grotere
gaten van de vorm voor de
Maccheroni Rigati schoon te maken,
terwijl het dunnere uiteinde geschikt
is om de andere vormen schoon te
maken. Was de vormen in zeepsop.
Droog ze goed af.
10
rol
Dompel de rol niet onder in water.
Veeg de rol schoon en droog hem
af.
vultrechter, ringmoer,
apparaat, duwelement, snij-
element.
Verwijder al het pastadeeg en was
deze zo nodig in warm zeepsop af.
Daarna goed drogen.
onderhoud en
klantenservice
Als het snoer beschadigd is, moet
het om veiligheidsredenen door
KENWOOD of een door KENWOOD
geautoriseerd reparatiebedrijf
vervangen worden.
Als u hulp nodig hebt met:
het gebruik van uw apparaat of
onderhoud en reparatie
kunt u contact opnemen met de
winkel waar u het apparaat gekocht
hebt.
BELANGRIJKE INFORMATIE
VOOR DE CORRECTE
VERWERKING VAN HET
PRODUCT IN
OVEREENSTEMMING MET DE
EUROPESE RICHTLIJN
2002/96/EC
Aan het einde van de levensduur van het
product mag het niet samen met het
gewone huishoudelijke afval worden
verwerkt. Het moet naar een speciaal
centrum voor gescheiden afvalinzameling
van de gemeente worden gebracht, of
naar een verkooppunt dat deze service
verschaft. Het apart verwerken van een
huishoudelijk apparaat voorkomt
mogelijke gevolgen voor het milieu en de
gezondheid die door een ongeschikte
verwerking ontstaan en zorgt ervoor dat
de materialen waaruit het apparaat
bestaat, teruggewonnen kunnen worden
om een aanmerkelijke besparing van
energie en grondstoffen te verkrijgen.
Om op de verplichting tot gescheiden
verwerking van elektrische huishoudelijke
apparatuur te wijzen, is op het product
het symbool van een doorgekruiste
vuilnisbak aangebracht.
11
recept voor gewoon
pastadeeg
Aangeraden wordt 00-bloem te
gebruiken, maar als dit niet
verkrijgbaar is, dan is gewoon bloem
ook goed. Weeg de ingrediënten
zorgvuldig, omdat deeg dat te droog
is schade kan veroorzaken aan het
hulpstuk en/of de mixer. Maar als de
mengeling een deegbal vormt, dan is
er te veel vloeistof toegevoegd.
200 gr 00-bloem
100 gr geklopt ei (ca. 2 medium eieren)
Bereidingswijze
Doe de bloem in de kom en bevestig
de K-garde. Voeg er het geklopte ei
geleidelijk aan toe op de minimum
snelheid, die langzaam tot 1 wordt
verhoogd. Meng 30-45 seconden
lang en schraap dan de zijkanten af.
Ga het deeg dan nog eens 30
seconden lang mengen. Het
mengsel moet lijken op grove
broodkruimels of de textuur van een
grove kruimeltaart. Het moeten
individuele balletjes zijn die, eenmaal
samengeknepen, een deegbal
vormen.
pasta met een smaakje
kruidenpasta
Gebruik het bovenstaande recept,
maar voeg 20 ml gewassen en
fijngehakte kruiden, zoals peterselie,
aan het geklopte ei toe.
volkoren – vervang de bloem met
gewone volkorenbloem
verdi – Vervang 30 ml geklopt ei
met 30 ml gepureerde spinazie.
eiloze pasta
200 gr 00-bloem
een snufje zout
25 ml maagdelijke olijfolie
ca. 100 ml water
Volg het recept voor gewoon
pastadeeg, waarbij u het zout aan
de bloem toevoegt en u het ei
vervangt met de olie en het water.
Japanse Soba
boekweitpasta
- Ideaal voor mensen die een
glutenvrij dieet volgen.
300 gr boekweitmeel
150 gr geklopt ei
Volg het recept voor gewoon
pastadeeg.
Duw de mengeling door de
pastamaker waar het Bigoli scherm
op is bevestigd en snij de pasta tot
handzame stukjes. Kook de pasta in
kokend water.
Udonpasta
350 gr bloem
140 ml koud water
20 gr zout
Roer het zout in het water, totdat het
is opgelost.
Volg het recept voor gewoon
pastadeeg, waarbij u het opgeklopte
ei met het zoute water vervangt.
Duw de mengeling door de
pastamaker waar het Bigoli scherm
op is bevestigd en snij de pasta tot
handzame stukjes. Kook ca. 5
minuten lang in ongezouten kokend
water. De pasta moet stevig, maar
zacht zijn.
Onmiddellijk afgieten en in koud
water spoelen. Onmiddellijk
opdienen met de saus van uw
keuze.
12
de pasta koken
Voordat u de pasta kookt, kunt u de
pasta enige tijd laten drogen – max.
een uur voordat u de pasta gaat
koken. Dit varieert al naar gelang
het soort pasta dat u hebt gemaakt.
1Breng een pan tot driekwart gevuld
met water aan de kook. Voeg naar
smaak zout toe.
2 Leg de pasta in het kokende water
en roer af en toe. Kook de pasta,
totdat hij al dente is. Dit betekent dat
de pasta zacht is, en toch stevig om
in te bijten. Gewoonlijk duurt dit 1-10
minuten, maar dit hangt van het
soort pasta en van het gewenste
eindresultaat af. Controleer de pasta
regelmatig, aangezien de pasta
enige tijd door blijft koken wanneer
de pan van het vuur gehaald is.
Voeg nooit olie aan het water toe,
omdat de pasta daardoor glibberig
wordt, waardoor de saus er niet
goed aan blijft kleven.
een pastasaus kiezen
Het is belangrijk dat u de juiste saus
voor de soort pasta kiest.
Buisvormige pastastukjes zijn
geschikt voor dikkere sauzen, terwijl
lange slierten uitstekend
tomatensaus en sauzen met
zeervruchten absorberen zonder
zacht te worden. Dikkere
pastavormen passen gewoonlijk
goed bij sauzen met een sterkere
smaak.
koekjesmaker (AT910014)
Zie de achterpagina voor een
afbeelding van de koekjesmaker.
1 Maak één van de volgende
koekjesrecepten en leg het deeg in
de koelkast, zodat het steviger
wordt.
Gebruik kleine eieren, anders wordt
het deeg te zacht.
2 Haal het vormelement van het
hulpstuk af. Zet de pastamaker en
het koekjeshulpstuk in elkaar, waarbij
de gleufjes van het hulpstuk aan
weerszijden komen te zitten.
Monteer de pastamaker plus
koekjeshulpstuk op de mixer. (Het
snijelement is niet geïnstalleerd.)
3 Schuif het vormelement in de
gleufjes aan weerszijden van het
koekjeshulpstuk en zorg dat de
gewenste vorm midden voor het gat
zit.
gewone koekjes
150 gr zachte boter
150 gr poedersuiker
2 kleine, geklopte eieren
300 gr gewone bloem, gezeefd.
Meng de boter en de suiker in de
kom met de K-garde, totdat het
mengsel licht en luchtig is. Meng er
de eieren doorheen en schep er de
gezeefde bloem doorheen. Haal het
mengsel door het hulpstuk met de
gewenste vorm en snij het deeg in
plakjes. Leg ze op een ingevette
ovenplaat en bak ze in het midden
van de oven (190°C, gasstand 5) ca.
10 minuten, of totdat de koekjes
gaar zijn. Laat ze op een rooster
afkoelen.
13
chocoladekoekjes
125 gr zachte boter
200 gr poedersuiker
2 kleine, geklopte eieren
250 gr gewone bloem
}
samen
25 gr cacaopoeder gezeefd
Volg de methode voor gewone
biscuits.
Nadat de koekjes zijn afgekoeld,
kunnen ze versierd worden, door ze
in gesmolten chocolade te dopen of
ze met poedersuiker te bestrooien.
14
Vraag Antwoord/tip
De pasta ziet er ruw uit
De schermen/vormen zijn van een
speciaal soort brons gemaakt. Eén
kenmerk van brons is dat de pasta er
een ruw oppervlak door krijgt, wat
goed is, omdat de saus die erbij
wordt geserveerd dan goed aan de
pasta blijft kleven
De kwaliteit van de verkregen
Dit is normaal, maar kan zoveel
pasta varieert telkens mogelijk voorkomen worden door:-
- te zorgen dat het deeg een
gelijkmatige consistentie heeft.
- het deeg op een gelijkmatig tempo
aan de pastamaker toe te voegen
- te zorgen dat al het deeg in één stuk
door de pastamaker wordt geduwd.
- te zorgen dat het deeg niet kan
uitdrogen.
Er komt geen pasta uit de gaatjes
Zorg dat de vormen schoon zijn. Als
er opgedroogde pasta in de gaatjes
zit, kan er geen pasta uit komen.
Als Controleer of de toevoerbuis
verstopt is.
Gebruik het duwelement om de pasta
op de rol te duwen.
De vormen zijn moeilijk schoon
Maak de vormen onmiddellijk na elk
te maken gebruik schoon. Zorg dat er geen
deeg in of op de vorm opdroogt.
Gebruik het meegeleverde
instrument. Het dikke uiteinde van het
instrument is ideaal om de grotere
gaten van de vorm voor de
Maccheroni Rigati schoon te maken,
terwijl het dunnere uiteinde geschikt is
om de andere vormen schoon te
maken.
De pastavormen zijn gekarteld
Soms zijn de eerste pastavormpjes
gekarteld. Duw het deeg met een
constant tempo op de rol, en pas dit
tempo aan. Zorg dat het apparaat, de
vorm en de ringmoer goed met heet
water voorverwarmd zijn.
De vorm past niet op de rol
Controleer of er droog pastadeeg van
eerdere tests in het middengat van de
vorm zit.
Als u tijdens de productie van vorm
verandert, moet u controleren of er
deeg tussen de vorm en de rol zit,
waardoor de elementen niet goed op
elkaar passen.
15
problemen oplossen
Vraag Antwoord/tip
De toevoerbuis raakt telkens verstopt
Voeg telkens een kleine hoeveelheid
pastadeeg toe en dan alleen wanneer
de toevoerbuis leeg is.
Het deeg is te nat.
Gebruik het uiteinde van het
duwelement om het deeg door de
toevoerbuis te duwen. (Als u de
vultrechter verwijdert, kunt u met het
duwelement lager in de toevoerbuis
geraken.)
Varieer de snelheid waarmee het
deeg wordt toegevoegd.
Het snij-element is moeilijk te
Laat het hulpstuk ca. 30 min.
verwijderen afkoelen.
Het snij-element past niet goed
Zorg dat de metalen ring gedeeltelijk
van de plastic kern losgedraaid is,
voordat u hem op het hulpstuk drukt.
16
/