KitchenAid 5KPEXTA Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
1
Nederlands
BEREIDINGSSET VOOR HOLLE,
BUISVORMIGE DEEGWAREN
INSTRUCTIES EN RECEPTEN
PASTA SHAPE PRESS
INSTRUCTIONS AND RECIPES
KIT EMPORTE-PIÈCES
POUR PÂTES FRAÎCHES
MODE D'EMPLOI ET RECETTES
RÖHRENNUDELNVORSATZ
BEDIENUNGSANLEITUNG UND REZEPTE
ACCESSORIO PER LA PASTA CORTA
ISTRUZIONI PER L'USO E RICETTE
PRENSA PARA PASTA FRESCA
INSTRUCCIONES Y RECETAS
PASTAPRESS
INSTRUKTIONER OCH RECEPT
PASTAPRESSE
INSTRUKTIONER OG OPPSKRIFTER
PASTAPURISTIN
KÄYTTÖ-JA VALMISTUSOHJEET
PASTAPRESSE
INSTRUKTIONER OG OPSKRIFTER
PASTA SHAPE PRESS
INSTRUÇÕES E RECEITAS
PASTAPRESSA
LEIÐBEININGAR OG UPPSKRIFTIR
ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ
ΟδΗγΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝτΑγΕΣ
Model 5KPEXTA
Bereidingsset Voor Holle,
Buisvormige Deegwaren
Deze bereidingsset voor holle,
buisvormige deegwaren werd
speciaal ontworpen voor het
gebruik met KitchenAid
®
-
multifunctionele mixers/
keukenrobotten.
Foto voor demonstratiedoeleinden.
2
Nederlands
Inhoudstafel
INLEIDING
Een veilig gebruik van de accessoire .................................................................................................3
Belangrijke voorzorgsmaatregelen ....................................................................................................3
ONDERDELEN EN GEBRUIK
De bereidingsset voor holle, buisvormige deegwaren in elkaar zetten ..............................................4
Pastavormen ...................................................................................................................6
De bereidingsset voor holle, buisvormige deegwaren bevestigen ......................................................7
De bereidingsset voor holle, buisvormige deegwaren gebruiken .......................................................7
De pastavormen verwisselen .................................................................................................... 8
De pastaring losdraaien ...........................................................................................................8
Behandeling en onderhoud .............................................................................................................. 9
Tips voor het maken van pasta ......................................................................................................10
Pasta koken ...................................................................................................................................11
RECEPTEN
Basispasta voor eiernoedels ............................................................................................................11
Kleine macaroni met courgettes en scampi ....................................................................................12
Extra pikante penne (grote macaroni) ............................................................................................12
Pasta met knoflook, olie en peperoncino .......................................................................................13
Rigatoni met tonijn ........................................................................................................................13
GARANTIE EN SERVICE INFORMATIE
Garantie op de KitchenAid
®
-accessoire ...........................................................................................14
Reparatiecentrum/After sales service ..............................................................................................14
Klantencontact ...............................................................................................................................15
3
Nederlands
BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN
Een veilig gebruik van de accessoire
Bij het gebruik van elektrische apparaten moeten steeds basisvoorzorgen worden getroffen,
waaronder:
1. Alle instructies lezen.
2. De multi-functionele mixer niet in water of andere vloeistoffen dompelen om het risico van
elektrische schokken te voorkomen.
3. Dit apparaat mag niet worden gebruikt door kinderen, door personen met verminderde
lichamelijke, zintuiglijke of mentale capaciteiten of door personen met onvoldoende kennis
en ervaring, tenzij de persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid toezicht houdt of
instructies heeft gegeven over het gebruik van het apparaat.
4. Er moet toezicht gehouden worden op kleine kinderen om ervoor te zorgen dat ze niet met
het apparaat spelen.
5. Trek de stekker uit het stopcontact wanneer het apparaat niet wordt gebruikt, vóór het
aanbrengen of verwijderen van onderdelen en vóór het reinigen.
6. Vermijd contact met bewegende delen.
7. Doe nooit deeg met de hand in de multi-functionele mixer. Gebruik altijd de combinatie
accessoire voor het aandrukken van voedsel.
8. Gebruik nooit een multi-functionele mixer met een beschadigd snoer of een beschadigde stekker,
na een defect of nadat het toestel is gevallen of op een andere manier beschadigd werd. Laat
het apparaat in de dichtstbijzijnde erkende klantenservice nakijken, herstellen, of mechanisch of
elektrisch bijregelen.
9. Het gebruik van accessoires die niet door KitchenAid worden aanbevolen of verkocht, kan
brand, elektrische schokken of verwondingen veroorzaken.
10. Gebruik de multi-functionele mixer nooit buiten.
11. Laat het snoer niet over de rand van de tafel of het werkblad hangen.
12. Zorg ervoor dat het snoer geen hete oppervlakken raakt (zoals het fornuis).
13. Dit product werd uitsluitend voor huishoudelijk gebruik ontworpen.
BEWAAR DEZE INSTRUCTIES
Uw eigen veiligheid en die van anderen zijn héél belangrijk.
In deze handleiding en op uw toestel vindt u tal van belangrijke
veiligheidswaarschuwingen. Lees deze aandachtig door en leef ze strikt na.
Dit is het alarmsymbool.
Dit symbool waarschuwt u voor mogelijke gevaren waarbij u of
anderen gedood of verwond kunnen worden.
Alle veiligheidswaarschuwingen volgen op het alarmsymbool en de
woorden “GEVAAR” of “WAARSCHUWING”. Deze woorden betekenen dat:
u gedood of ernstig gewond kunt
raken als u de instructies niet
onmiddellijk naleeft.
u gedood of ernstig gewond kunt
raken als u de instructies niet naleeft.
De veiligheidswaarschuwingen informeren over het potentiële gevaar, over hoe u
de kans op verwondingen kunt verkleinen, en over wat er kan gebeuren als u de
instructies niet opvolgt.
GEVAAR
WAARschuWinG
4
Nederlands
1. Zet de bereidingsset voor holle, buisvormige
deegwaren op zijn kop op een werkblad of
tafel en plaats het uiteinde van de vijzel met
het kruisvormige uitsteeksel (C) in de behuizing
van de set (A), waarbij u zorgt dat het
kruisvormige uitsteeksel precies in de daarvoor
bestemde opening aan de binnenzijde valt. Bij
een correcte plaatsing ligt de bovenkant van
de vijzel vlak met de opening.
De bereidingsset voor holle, buisvormige
deegwaren in elkaar zetten
2. Plaats één van de pastavormen (F, G, H, I, J
of K) op de opening (met het midden van
de vorm op de vijzel), waarbij u zorgt dat
de nokken van de vorm in de uitsparingen
van de set vallen.
SMALL MACARONI
LARGE
MACARONI
FUSILLI
SPAGHETTI
BUCATINI
RIGATONI
A - Behuizing
B - Draaiarm met
deegsnijder
C - Vijzel
D - Pastaring
E - Opbergdoos
F - Spaghettivorm
G - Bucatinivorm
H - Rigatonivorm
I - Fusillivorm
J - Grote macaronivorm
K - Kleine macaronivorm
L - Combinatie accessoire
M
- Reinigingsborstel
N
- Kleine persbak
C
D
E
F
G
H
I
L
J
K
A
N
B
Vervolg op volgende pagina.
M
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
A
F, G, H, I, J
of K
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
A
A
C
C
5
Nederlands
3. Plaats de pastaring (D) op de vorm en draai
de ring voorzichtig met de hand aan tot
deze vingervast zit. Draai de ring echter niet
volledig aan.
4. Plaats de deegsnijder (B) in de daarvoor
bestemde opening, waarbij u zorgt dat
de flens (O) aansluit op de linkerzijde van
de sleuf (P), zoals afgebeeld. Druk de
deegsnijder omlaag totdat deze vastklikt en
draai de deegsnijder vervolgens naar rechts.
De bereidingsset voor holle, buisvormige
deegwaren kan nu aan de multi-functionele
mixer worden bevestigd.
De bereidingsset voor holle, buisvormige
deegwaren in elkaar zetten
De bereidingsset voor holle, buisvormige
deegwaren wordt geleverd met een
multifunctioneel combinatie accessoire (L), dat
voorzien is van een haak en een ringsleutel. Het
vlakke einde kan worden gebruikt om het deeg
in de pers te drukken. Met de ringsleutel kunt u
de pastaring losdraaien. En met de haak kunt u
de vijzel uit de behuizing trekken.
De opbergdoos (E) is bedoeld voor het opbergen
van de pastavormen (F, G, H, I, J en K).
N.B.: gebruik het combinatietoebehoren (L) niet
om de pastaring aan te draaien.
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
A
D
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
O
P
DRAAIEN NA
PLAATSING IN
OPENING
B
L
C
A
A
6
Nederlands
SPAGHETTI (VORM F)
Aanbevolen
mengsnelheid: 10
Aanbevolen lengte -
ongeveer 24 cm.
BUCATINI (VORM G)
Aanbevolen
mengsnelheid: 10
Aanbevolen lengte -
ongeveer 24 cm.
RIGATONI (VORM H)
Aanbevolen
mengsnelheid: 6
Aanbevolen lengte -
ongeveer 4 cm.
FUSILLI (VORM I)
Aanbevolen
mengsnelheid: 2-4
Aanbevolen lengte - lang:
24 cm (traditioneel); kort: 4 cm.
GROTE MACARONI (VORM J)
Aanbevolen mengsnelheid: 6
Aanbevolen lengte -
maximaal 5 cm.
Kleine MACARONI (VORM K)
Aanbevolen
mengsnelheid: 6
Aanbevolen lengte -
maximaal 4 cm.
Verse pasta uit elkaar halen
Haal de pasta uit elkaar nadat deze door de
vorm is geperst. De pasta kan meteen worden
gekookt. Als u de pasta wilt drogen in plaats
van koken, kunt u voor lange noedels het
KitchenAid®-droogrek gebruiken. U kunt de
noedels ook in één laag op een handdoek op
een vlak oppervlak leggen. Korte pasta moet op
een vlak oppervlak worden gedroogd.
Verse pasta bewaren
Als u verse pasta wilt bewaren, moet u deze
één uur in de lucht laten drogen en vervolgens
in een luchtdichte plastic zak verpakken,
waarna u de pasta maximaal vijf dagen in de
koelkast kunt bewaren. Lange noedels (behalve
fusilli) kunnen voor het drogen in een “nest”
worden gevormd.
Pastavormen
SMALL MACARONI
FUSILLI
RIGATONI
SPAGHETTI
LARGE
MACARONI
BUCATINI
SMALL MACARONI
FUSILLI
RIGATONI
SPAGHETTI
LARGE
MACARONI
BUCATINI
SMALL MACARONI
FUSILLI
RIGATONI
SPAGHETTI
LARGE
MACARONI
BUCATINI
SMALL MACARONI
FUSILLI
RIGATONI
SPAGHETTI
LARGE
MACARONI
BUCATINI
Gevaar voor voedselvergiftiging
Voedsel dat bederfelijke ingrediënten
bevat, zoals eieren, zuivelproducten
en vlees, mag niet langer dan één uur
ongekoeld worden bewaard.
Langer bewaren kan
voedselvergiftiging of misselijkheid
tot gevolg hebben.
WAARSCHUWING
SMALL MACARONI
FUSILLI
RIGATONI
SPAGHETTI
LARGE
MACARONI
BUCATINI
7
Nederlands
Voordat u de set bevestigt
Verwijder het etiket “Do not immerse in water”
(Niet onderdompelen in water) en verwijder
de opbergdoos van de bovenzijde van de
bereidingsset voor holle, buisvormige deegwaren:
1. Draai de snelheidsregelaar van de staande
multifunctionele mixer/keukenrobot op "0" (UIT).
2. Trek de stekker uit het stopcontact of schakel
de voeding uit.
3. Draai de hulpstukknop (P) los door deze
linksom te draaien.
4. Verwijder het deksel van de hulpstukkennaaf.
5. Plaats de as van de bereidingsset voor
holle, buisvormige deegwaren (N) in de
hulpstukkennaaf (O) en controleer of deze
goed in de vierkante naafopening past.
6. Draai de bereidingsset voor holle, buisvormige
deegwaren indien nodig een beetje heen en
weer. De set bevindt zich in de juiste positie
wanneer de pen op de as precies in de uitsparing
in de rand van de hulpstukkennaaf valt.
7. Draai dan de hulpstukknop vast door deze
rechtsom te draaien tot de bereidingsset voor
holle, buisvormige deegwaren stevig aan de
multifunctionele mixer/keukenrobot is bevestigd.
P
O
N
De bereidingsset voor holle, buisvormige
deegwaren bevestigen
De bereidingsset voor holle, buisvormige
deegwaren gebruiken
2. Plaats in een laag tempo stukjes deeg van de
grootte van een walnoot in de persbak. Het
deeg wordt automatisch ingevoerd. Voeg
het volgende stukje deeg pas toe wanneer
de vijzel weer zichtbaar is.
3. Gebruik de combinatie accessoire om het
deeg aan te drukken, maar alleen als het
deeg vastzit in de persbak en niet langer
automatisch wordt ingevoerd.
1. Stel de snelheid van de multifunctionele
mixer/keukenrobot in tussen 6 en 10,
overeenkomstig het type pasta en uw
persoonlijke smaak. Voor fusilli bereikt u de
beste resultaten bij een maximumsnelheid
van 6. Voor zeer korte pasta kunt u ook
het beste een lagere snelheid gebruiken.
Voor langere pasta, zoals spaghetti, kan een
hogere snelheid worden gebruikt.
Gevaar van draaiend mes
Gebruik altijd de combinatie
accessoire.
Steek geen vingers in de openingen.
Houd het toestel uit de buurt van
kinderen.
Doet u dat niet, dan kan dat
amputatie of snijwonden tot gevolg
hebben.
WAARSCHUWING
8
Nederlands
De pastaring losdraaien:
1. Als de pastaring zodanig vast zit dat u deze
niet met de hand kunt losdraaien, plaatst u
de ringsleutel op de gleuven.
2. Draai de pastaring in de richting die wordt
aangegeven door het pijltje OPEN.
N.B.: gebruik de ringsleutel van de combinatie
accessoire niet om de ring vast te zetten op
de behuizing van de bereidingsset. Hierdoor
kunt u de bereidingsset voor holle, buisvormige
deegwaren beschadigen.
N.B.: draag tijdens het gebruik van de
bereidingsset voor holle, buisvormige
deegwaren geen das, sjaal of lange halsketting
en zet lang haar vast met een haarklem.
De bereidingsset voor holle, buisvormige
deegwaren gebruiken
4. Gebruik de draaiarm met deegsnijder om de
pasta op de gewenste lengte te snijden als
deze uit de pers komt. Zie pagina 6 voor de
aanbevolen lengten.
5. Haal de pasta uit elkaar, zoals beschreven
op pagina 6.
De pastavormen verwisselen:
1. Draai de snelheidsregelaar van de staande
multifunctionele mixer/keukenrobot op "0"
(UIT).
2. Trek de stekker uit het stopcontact of
schakel de voeding uit.
3. Verwijder de bereidingsset voor
holle, buisvormige deegwaren van de
multifunctionele mixer.
4. Verwijder de deegsnijder, de pastaring en de
vijzel en haal de restjes deeg uit de pers.
5. Zet de bereidingsset voor holle, buisvormige
deegwaren vervolgens weer in elkaar,
volgens de instructies op pagina 5.
O
P
E
N
C
L
O
S
E
O
P
E
N
C
L
O
S
E
9
Nederlands
Behandeling en onderhoud
Reinigen:
1. Draai de snelheidsregelaar van de staande
multifunctionele mixer/keukenrobot op "0"
(UIT).
2. Trek de stekker uit het stopcontact of
schakel de voeding uit.
3. Haal de bereidingsset voor holle,
buisvormige deegwaren helemaal uit elkaar.
4. Gebruik de ringsleutel van de combinatie
accessoire om de pastaring los te draaien.
Gebruik de haak om de vijzel uit de
behuizing van de bereidingsset voor holle,
buisvormige deegwaren te trekken.
5. Laat deegrestjes op pastavormen een
nacht drogen voordat u deze losmaakt.
Verwijder volledig gedroogd deeg met
de reinigingsborstel. Gebruik een houten
vleespen of tandenstoker om eventuele
achtergebleven deegrestjes los te maken.
Gebruik hiervoor geen metalen voorwerpen
en plaats de pastavormen niet in de
vaatwasmachine.
6. De vijzel, de pastaring, de combinatie
accessoire en de opbergdoos zijn
vaatwasmachinebestendig.
N.B.: u mag de bereidingsset en de
pastavormen niet in de vaatwasmachine
plaatsen of onderdompelen in water of andere
vloeistoffen.
N.B.: deze toebehoren mogen uitsluitend
voor pastadeeg worden gebruikt. Plaats alleen
pastadeeg in de bereidingsset om beschadiging
van het apparaat te voorkomen.
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
RIGATONI
10
Nederlands
N.B.: de multifunctionele mixer/keukenrobot
moet na het verwerken van 900 g deeg ten
minste één uur afkoelen.
Deeg
• Hetmakenvanzelfgemaaktepastaisslechts
een kwestie van oefenen. Als u nog nooit
eerder pasta maakte, moet u mogelijk een
aantal keren deeg maken voordat u wat meer
routine krijgt. Wij raden u aan te oefenen
met het basisrecept voor eiernoedels op
pagina 11.
• Deverhoudingtussenvloeistofenbloem
is klein, zodat het pastadeeg stevig en
taai, maar nog wel soepel is. Voor de
juiste consistentie van het deeg is het
zeer belangrijk dat u de ingrediënten in
de juiste verhouding gebruikt. Te vochtig
of te droog deeg is moeilijk te verwerken.
Voor de pastarecepten in dit boekje wordt
gezeefde bloem gebruikt, zodat u makkelijker
consistente resultaten behaalt. U kunt als
volgt bloem zeven: Plaats de maatbeter
voor droge ingrediënten op een groot stuk
waspapier en houd de zeef recht boven en
dicht op de maatbeker. Schep bloem in de
zeef en zeef net zo lang tot de maatbeker
vol is. Gebruik het platte eind van een spatel
om overtollige bloem van de maatbeker te
verwijderen.
• Nahetmengenvanhetdeegmetdeplatte
menghaak kunnen er enkele ongemengde
stukjes deeg in de kom achterblijven. Deze
stukjes worden later opgenomen tijdens
het kneden door de multifunctionele mixer/
keukenrobot, gevolgd door het handkneden
(waardoor de structuur van het deeg steviger
en soepeler wordt).
• Deconsistentievanhetdeegkandoor
veel factoren worden beïnvloed, zoals de
luchtvochtigheid, het merk van de bloem en
de grootte van de eieren. U kunt vochtige
omstandigheden compenseren door in het
eerste mengproces alleen de gezeefde bloem
en de eieren te gebruiken. Controleer na
het mengen met de platte menghaak of het
deeg de juiste consistentie heeft door een
klein beetje deeg tussen uw vingers samen te
knijpen. Het deeg moet samenhangend zijn
zonder dat het aan uw vingers blijft kleven.
Het kan nodig zijn een beetje water/olie of
bloem toe te voegen om het deeg de juiste
consistentie te geven.
•Alshetdeegtevochtigoftekleverigisomdoor
de pastazeef te worden geperst, kunt u er wat
bloem over strooien of wat bloem in het deeg
kneden voordat u het in de persbak doet.
De bereidingsset en de KitchenAid
®
-
multifunctionele mixer/keukenrobot
gebruiken
•Langenoedelsenmacaronikrullenvaakin
verschillende richtingen wanneer zij door de
zeef worden geperst. U kunt desgewenst de
eerste 25 cm gekrulde noedels lostrekken
en opnieuw in de persbak doen om deze
nogmaals door de zeef te persen. De pasta
komt eerst langzaam uit het apparaat en
vervolgens sneller als er meer deeg door de
pastazeef wordt geperst.
• Haaldepastaonmiddellijkuitelkaarnadat
deze door de vorm is geperst. Leg een
groep noedels op een handdoek op een
vlak oppervlak en houd ze gescheiden van
de drogere strengen. Droog de pasta in één
laag. Lange strengen pasta kunnen op het
KitchenAid
®
-droogrek worden geplaatst.
• Zelfgemaaktepastaisandersdanpasta
die in de winkel is gekocht. Aangezien
lange noedels tijdens het drogen buigen en
breekbaarder zijn, moeten ze vóór het koken
voorzichtig worden behandeld.
Pasta bewaren
• Gedroogdepastakanineenluchtdichte
glazen of kunststofdoos bijna onbeperkt
worden bewaard op een koele, donkere plek.
Bewaar gedroogde volkoren pasta echter niet
langer dan één maand omdat dit soort pasta
ranzig kan worden.
• Alsuversepastawiltbewaren,moetu
deze één uur in de lucht laten drogen en
vervolgens in een luchtdichte plastic zak
verpakken, waarna u de pasta maximaal vijf
dagen in de koelkast kunt bewaren. Als u
pasta wilt invriezen, moet u deze dubbel
verpakken, waarna de pasta maximaal vier
maanden in bevroren toestand kan worden
bewaard. Ingevroren verse pasta hoeft niet
eerst te worden ontdooid. Doe de pasta
direct vanuit de vriezer in kokend water.
Tips voor het maken van pasta
Gevaar voor voedselvergiftiging
Voedsel dat bederfelijke ingrediënten
bevat, zoals eieren, zuivelproducten
en vlees, mag niet langer dan één uur
ongekoeld worden bewaard.
Langer bewaren kan
voedselvergiftiging of misselijkheid
tot gevolg hebben.
WAARSCHUWING
11
Nederlands
Voeg 10 ml (2 theelepels) zout en desgewenst
15 ml (1 eetlepel) olie aan 5,7 liter kokend
water toe. Voeg de pasta geleidelijk toe en houd
het water aan de kook totdat de pasta beetgaar
(“al dente”) is. De pasta komt tijdens het koken
bovendrijven. Roer de pasta daarom zo nu en
dan door zodat het gelijkmatig gaar wordt. Laat
de pasta uitlekken in een vergiet.
• Drogepasta:7minuten
• Versepasta:2tot5minuten,afhankelijkvan
de dikte van de noedels
Pasta koken
1 ei per 100 g witte
bloem, type 00
1 snuifje zout
olijfolie (eventueel,
wanneer het deeg te
droog is)
Doe de witte bloem in de mengkom van de multifunctionele mixer/
keukenrobot. Bevestig de kom en de platte menghaak. Stel de
snelheid in op 2 en voeg geleidelijk de eieren toe en een snuifje
zout. Meng gedurende 30 seconden. Stop de mixer/keukenrobot en
verwissel de platte menghaak voor de deeghaak. Stel de snelheid in
op 2 en kneed totdat het deeg elastisch is.
Als het deeg te droog is, voegt u een beetje olijfolie toe tijdens
het kneden.
Haal het mengsel uit de kom en kneed het nog 30 seconden tot
1 minuut met de hand.
Vorm stukjes deeg van de grootte van een walnoot en pers
deze door de gewenste pastavorm. Haal de pasta uit elkaar
en droog het desgewenst. Voer vervolgens de bovenstaande
kookinstructies uit.
Basispasta voor eiernoedels
Gevaar voor voedselvergiftiging
Voedsel dat bederfelijke ingrediënten bevat, zoals
eieren, zuivelproducten en vlees, mag niet langer
dan één uur ongekoeld worden bewaard.
Langer bewaren kan voedselvergiftiging of
misselijkheid tot gevolg hebben.
WAARSCHUWING
12
Nederlands
Voor 4 personen:
1 teentje knoflook
1 sjalot
1 grote courgette
300 g scampi
2 tot 3 eetlepels olijfolie
peper en zout
500 g kleine macaroni
fijngehakte peterselie
Voor 4 personen:
2 teentjes verse knoflook
3 hele gedroogde
peperoncini (rode
gedroogde Spaanse
pepers)
1 blikje (+/-200 g)
gehakte tomaten
4 tot 5 kleine zwarte
olijven (voor de
garnering)
2 tot 3 eetlepels olijfolie
peper en zout
500 g penne rigate
een handvol geraspte
pecorino (harde
Italiaanse kaas gemaakt
van schapenmelk)
Bereiding:
Verwarm een beetje olijfolie in een antiaanbakpan op een laag
vuur.
Hak de knoflook en de sjalot zeer fijn en laat deze sudderen in
de hete olijfolie.
Snij de courgette in dobbelsteentjes en laat deze samen met de
sjalot en knoflook sudderen. Laat het mengsel sudderen totdat
de courgette zacht is.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Kook de macaroni beetgaar in water met een beetje zout.
Voeg de scampi en het courgettemengsel toe. Roer goed door
en laat het mengsel sudderen.
Laat de pasta uitlekken en voeg deze toe aan de scampi en
courgette. Goed door elkaar roeren.
Serveren met fijngehakte peterselie.
Bereiding:
Verwarm langzaam een beetje olijfolie in een antiaanbakpan.
Voeg de teentjes knoflook toe en bak deze in de hete olijfolie.
Voeg de gehakte tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.
Roer 3 hele gedroogde Spaanse pepers in de saus en voeg
vervolgens de olijven toe.
Laat het mengsel ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen.
Kook ondertussen de pasta in zout water totdat deze beetgaar is.
Laat de pasta uitlekken en voeg deze onmiddellijk aan de hete
saus toe. Serveer met geraspte pecorino.
Kleine macaroni met courgettes en scampi
Extra pikante penne (grote macaroni)
13
Nederlands
Voor 4 personen:
5 tot 6 eetlepels olijfolie
5 teentjes gepelde
knoflook
2 gemalen gedroogde
peperoncini (rode
gedroogde Spaanse
pepers)
of
chilipoeder (naar
smaak)
een handvol geraspte
pecorino (harde
Italiaanse kaas gemaakt
van schapenmelk)
500 g bucatini
Voor 4 personen:
1 groot blikje (+/- 100 g)
tonijn in olijfolie
1 bos verse lente-uitjes
1 bakje cherrytomaten
700 g passata (gezeefde
gepureerde tomaten,
kant-en-klaar)
1 grote tak fijngehakte
peterselie
fijngehakte bieslook
2 tot 3 eetlepels olijfolie
500 g rigatoni
Bereiding:
Verwarm een beetje olie in een antiaanbakpan.
Hak de teentjes knoflook zeer fijn en voeg deze toe aan de olie.
Verwarm de knoflook goed. U moet de knoflook kunnen ruiken
tijdens het koken, maar let erop dat de knoflook niet aanbrandt.
Voeg de gedroogde peperoncini of het chilipoeder toe (de
gebruikte hoeveelheid bepaalt hoe pikant deze schotel is).
Laat alles zachtjes bakken en breng ondertussen wat water aan
de kook.
Kook de bucatini beetgaar en laat deze onmiddellijk uitlekken.
Meng de bucatini met het mengsel van knoflook en gedroogde
peperoncini (of chilipoeder).
Serveer onmiddellijk en strooi er een handvol geraspte pecorino
overheen.
TIP: voeg gebakken broodkruimels toe om de structuur van de
pikante pastaschotel knapperiger te maken. Het beste is om
hiervoor witbrood van een paar dagen oud te gebruiken. U kunt
de broodkruimels knapperig maken door ze te bakken in de
hete olie nadat u de knoflook hebt toegevoegd.
Bereiding:
Verwarm een beetje olijfolie in een steelpan. Hak de lente-uitjes
fijn. Snij de tomaten doormidden en voeg deze met de lente-uitjes
aan de hete olie toe. Laat het mengsel zachtjes sudderen.
Voeg vervolgens de passata toe en laat de saus indikken. Breng op
smaak met peper en zout.
Laat de saus ongeveer 15 minuten doorkoken op een laag vuur,
zodat de tomaten zacht worden.
Laat de pasta uitlekken en bewaar de olie van de tonijn. Voeg de
tonijn aan de tomatensaus toe. Voeg een beetje van de bewaarde
olie toe om de tonijnsmaak te versterken.
Kook ondertussen de rigatoni beetgaar. Laat de pasta uitlekken.
Meng de pasta met de tonijnsaus.
Garneer de schotel met de fijngehakte peterselie en bieslook.
TIP: Wij raden u aan tonijn te gebruiken in olijfolie en niet in pekel
of bronwater.
Pasta met knoflook, olie en peperoncino
Rigatoni met tonijn
14
Nederlands
Duur van
de garantie:
Twee jaar volledige garantie
vanaf de aankoopdatum.
KitchenAid
zal betalen voor:
De te vervangen onderdelen
en het arbeidsloon voor
de reparatie van materiaal-
en fabricagefouten. Dit
herstel moeten uitgevoerd
worden door een erkende
Reparatiecentrum/after sales
service van KitchenAid.
KitchenAid zal niet
betalen voor:
A. Reparaties wanneer de
bereidingsset gebruikt
werd voor andere
doeleinden dan het
normaal verwerken van
voedsel.
B. Schade als gevolg van
een ongeval, wijzigingen,
ruwe behandeling,
verkeerd gebruik,
misbruik, of schade als
gevolg van een installatie/
werking die niet in
overeenstemming is met
de lokale elektrische
voorschriften.
KITCHENAID IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR INDIRECTE SCHADE.
Garantie op de KitchenAid
®
-accessoire
Reparatiecentrum/After sales service
Alle service moet lokaal gebeuren door een
erkende Reparatiecentrum/after sales service
van KitchenAid. Neem contact op met uw
verkooppunt voor het verkrijgen van het
dichtstbijzijnde adres.
In Nederland:
Micave B.V.
Schimminck 10 a
NL-5301 KR ZALTBOMMEL
Tel:+31/(0) 418 54 05 05
I:www.micave.nl
In België:
Gebroeders Nijs
Mechelsesteenweg 56
B-2840 RUMST
Tel: +32/(0)15 30 67 60
15
Nederlands
® Geregistreerd handelsmerk van KitchenAid, V.S.
™ Handelsmerk van KitchenAid, V.S.
De vorm van de staande multi-functionele mixer is een handelsmerk van KitchenAid, V.S.
© 2008. Alle rechten voorbehouden.
De specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
(5809AdZw1108)
Klantencontact
In Nederland: GRATIS oproepnummer 0800 0200151
MICAVE B.V.
Schimminck 10a
NL-5301 KR ZALTBOMMEL
www.KitchenAid.nl
In België: Gratis oproepnummer: 0800 93285
KitchenAid Europa, Inc.
Postbus 19
B-2018 ANTWERPEN 11
www.KitchenAid.be
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15

KitchenAid 5KPEXTA Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding