Philips HD 4266 Handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
Handleiding
16
Indien het snoer van dit apparaat is
beschadigd, dient het uitsluitend te
worden vervangen door een door Philips
daartoe aangewezen reparateur, omdat
voor de reparatie speciale
gereedschappen en/of onderdelen
vereist zijn.
Bewaar deze gebruiksaanwijzing.
Algemene beschrijving (fig. l)
A Deksel met reukfilter. Nieuwe reukfilters zijn
bij uw leverancier verkrijgbaar. Fig. 2 geeft
aan hoe u het reukfilter uit het deksel haalt.
B Frituurmand met afneembare handgreep.
Maak de afneembare handgreep volgens
fig. 3 vast aan het mandje; losmaken gaat in
omgekeerde volgorde.
C Controlelampje. Dit brandt wanneer het
frituurvet/de olie wordt opgewarmd.
D Temperatuurknop.
Voor het eerste gebruik
- Was het mandje af in heet sop.
- Doe wat sop in de frituurpan en was de
binnenkant van de pan daarmee goed af.
- Spoel na met schoon water. (Gebruik hiervoor
bijvoorbeeld een kopje.) Droog goed af.
Frituren
- Fig. 4. Vul de (droge) frituurpan met olie of vet
tot de indicatiestreep MAX. (1 liter olie of
900 gram vet).
N.B.: Meng nooit twee verschillende soorten vet
en/of olie.
- Fig. 5. Zet het deksel (met reukfilter) op de
frituurpan.
- Stel de temperatuurknop op de gewenste
stand.
- Fig. 6. Steek de stekker in het stopcontact. Het
controlelampje moet nu gaan branden.
- Warm de olie/het vet 15 à 20 minuten op.
Tijdens het opwarmen brandt het
controlelampje. Als de olie/het vet op de
ingestelde temperatuur is gekomen, gaat het
lampje uit.
Tijdens het frituren zal het nu en dan gaan
branden, om aan te geven dat de olie/het vet
weer op de ingestelde temperatuur wordt
gebracht.
- Bevestig de losse handgreep aan het
frituurmandje en vul dit buiten de frituurpan.
Nederlands
Belangrijk
Lees de gebruiksaanwijzing en bekijk de
illustraties (pag. 3) voordat u het
apparaat in gebruik neemt.
Controleer, voordat u het apparaat
aansluit, of de spanning die op de
onderzijde van het apparaat staat
aangegeven, dezelfde is als de
netspanning in uw woning.
Dompel de frituurpan nooit in water.
Maak voor het eerste gebruik de
verschillende onderdelen met een
vochtige doek schoon. Zorg dat ze goed
droog zijn voordat u de frituurpan met
olie of vet vult.
Schakel de frituurpan pas in nadat u
hem met olie of vet hebt gevuld.
Als u vet smelt: schakel de friteuse in op
160 °C en kies pas een hogere
temperatuur wanneer al het vet is
gesmolten. Smelt de stukken vet op de
bodem van de pan: niet in het
frituurmandje.
Gebruik uitsluitend soorten olie en vet
die geschikt zijn om in te frituren. Deze
informatie kunt u op de verpakking van
die produkten vinden.
Vul de pan met olie of vet altijd tot een
niveau tussen de maataanduidingen MIN
en MAX.
Controleer altijd of er nog voldoende
olie/vet in de pan is, voordat u gaat
frituren.
Overschrijd niet de in de tabel
aangegeven maximum hoeveelheden.
Vul het mandje nooit hoger dan tot
3
4.
Als u te veel voedsel in het mandje doet,
kan heet vet/olie over de rand van de
friteuse komen.
Tijdens het frituren komt er hete stoom
door het filter. Houd uw handen en
gezicht op veilige afstand van deze
stoom.
Houd bij het gebruik de frituurpan
buiten bereik van kinderen (heet vet!).
Laat daarom het snoer niet over de rand
van de tafel of het aanrecht hangen.
Trek na het gebruik de stekker uit het
stopcontact waardoor de olie of het vet
kan afkoelen. Verplaats de friteuse pas
als deze voldoende is afgekoeld.
Temperatuur Soort voedsel max. hoeveelheid per keer Baktijd *)
normaal diepvries (minuten)
17
Houd u aan de aanbevolen hoeveelheden voor
het beste resultaat.
- Fig. 7. Laat het gevulde mandje voorzichtig in
de olie/het vet zakken. Gebruik het deksel om
eventuele spatten op te vangen.
- Fig. 8. Neem de handgreep van het mandje.
- Fig. 9. Zet het deksel op de pan.
- Raadpleeg de tabel voor de juiste frituurtijden
en temperaturen.
- Na het frituren: neem het deksel af en bevestig
de handgreep weer aan het mandje.
- Fig. 10. Til het mandje uit de olie/het vet en
haak het aan de rand van de friteuse om het
gefrituurde voedsel even te laten uitlekken.
Nu heeft de olie/het vet in de friteuse de
gelegenheid weer op de ingestelde temperatuur
te komen. Dat duurt 3 tot 5 minuten.
- Fig. 11. Schud het gefrituurde voedsel in een
vergiet of zeef met papier dat vet opneemt
(bijv. keukenpapier).
- Schep losse voedseldeeltjes met een
schuimspaan uit de olie/het vet.
- Haal na het gebruik de stekker uit het
stopcontact.
- Fig. 12. Filtreer (desgewenst) de olie/het vet
nadat het voldoende is afgekoeld. (Zie "Tips".)
- Zet de pan met het deksel erop weg. Zo houdt
u de pan vrij van stof.
Tabel
In de onderstaande tabel wordt aangegeven wat u
in één bakbeurt met de frituurpan zoal kunt
bereiden en welke temperatuur en bereidingstijd u
daarvoor kiest. U kunt enigszins van de gegeven
aanwijzingen afwijken, in verband met de te
bereiden hoeveelheid en uw smaak.
Patates Frites
Op deze manier maakt u de lekkerste, mooiste en
meest krokante patates frites:
Gebruik bij voorkeur niet al te nieuwe
aardappelen.
Snijd de aardappelen in dikke plakken. Snijd
deze in repen. Spoel deze in een vergiet af
onder de koude kraan: dan zullen ze tijdens het
bakken niet tegen elkaar plakken. Droog de
reepjes vervolgens af (bij voorbeeld met
keukenpapier).
Bak de frites in twee bakbeurten:
- de eerste op 160 °C (8-10 minuten)
- de tweede op 190 °C (2-4 minuten).
Schud het mandje met kleine tussenpozen
gedurende de tweede bakbeurt; dan worden de
frites gelijkmatig bruin.
*) Voor bevroren voedsel kunnen de bereidingstijden wat langer zijn.
**) Zie voor het frituren van verse frites het hoofdstuk "Patates Frites".
150 g
3 st.
2-3 st.
2-3 st.
2-3 st.
3 st.
5-7 st.
5-6 st.
2-3 st.
1-2 st.
250 g
1 st.
2-3 st.
2-3 st.
2-3 st.
250 g
1 st.
5 st.
100 g
2 st.
3 st.
1 st.
150 g
2 st.
2 st.
2 st.
150 g
5 st.
10-15
5
2-4
4-5
2-4
5
4-5
2
1
2
-3
2-4
6-8
5
3-4
3-4
3-4
3-4
5
2
1
2
-3
5
Kip (filet,
drumsticks)
Kaaskroketten
Garnalenbeignets
Appelbeignets
Kaasbeignets
Vissticks/-filet
Gehaktballetjes
Mosselen
Berliner bollen
Doughnuts (Donuts)
**) Patates frites
Cordon bleu
Viskroketten
Vleeskroketten
Aardappelkroketten
Aardappelschijfjes
Wiener Schnitzel
Bitterballen
160 °C
170 °C
180 °C
190 °C
18
Diepvriesvoedsel
Etenswaren uit de diepvriezer of uit het vriesvak
van uw koelkast (-16 à -18 °C) koelen de olie/het
vet sterk af als u ze erin dompelt, zodat te veel
olie/vet wordt geabsorbeerd.
Doe daarom niet te grote porties in de pan.
Laat de frituurpan, voordat u het
diepvriesvoedsel erin doet, 15 à 20 minuten op
temperatuur komen. Stel daartoe de
temperatuurknop in op de stand die op de
verpakking van het diepvriesvoedsel wordt
aangegeven. Als deze aanwijzingen ontbreken,
kies dan de hoogste temperatuur (190 °C).
Deze aanwijzingen gelden ook voor sommige
gerechten die voorzichtig bereid moeten
worden, zoals vleeskroketten.
Diepvriesfrites zijn vóórgebakken en kunnen
dus in één beurt gebakken worden: max. 150 g
op 190 °C gedurende ca. 5 minuten.
Voedsel uit de diepvries bevat vaak veel ijs.
Laat het bij voorkeur vóór het frituren een half
uur ontdooien. Schud boven de gootsteen
zoveel mogelijk ijs en water van de etenswaren
af. Laat het voedsel behoedzaam in de olie/het
vet zakken: bevroren voedsel kan het hete
vet/olie hevig doen opborrelen.
Tips
Gebruik bij voorkeur plantaardig vet of olie die
onverzadigde vetzuren bevat.
Ververs de olie of het vet regelmatig. Voeg
geen verse olie/vet toe aan gebruikte.
In het algemeen bederft olie en vet snel
wanneer u eiwitrijk voedsel (zoals vlees en vis)
frituurt. Wanneer u de olie/het vet meestal
gebruikt om aardappels te frituren en het
telkens na gebruik filtreert, is de olie/het vet
zo'n tien tot twaalf keer te gebruiken. Gebruik
het echter niet langer dan ca. 6 maanden. Gooi
het daarna op verantwoorde wijze weg.
Olie (afgekoeld) doet u in een fles en vet
(gestold) in een krant.
Gestold vet verwijdert u heel eenvoudig uit de
pan door het ca. 1 minuut te verwarmen (op
160 °C). Het is dan langs de randen gesmolten
en los van de pan geraakt.
Vervang in elk geval alle vet of olie wanneer de
olie of het vet gaat bruisen bij het verhitten,
sterk van reuk en/of smaak, donker van kleur
en/of stroperig is geworden.
Zorg ervoor dat de etenswaren zoveel mogelijk
droog zijn, wanneer u ze in de hete olie/vet
dompelt.
Filtreer het vet/de olie telkens na gebruik:
- Haal na het frituren de stekker uit het
stopcontact. Laat de olie/het vet enige tijd
afkoelen.
- Leg een stuk keukenpapier of een dunne
katoenen lap in een fijne zeef. Giet de olie/het
vet hier doorheen in een pan (fig. 12).
- Veeg de frituurpan (ook aan de binnenzijde!)
schoon met keukenpapier.
Als u de frituurpan niet regelmatig gebruikt, kunt
u de olie het best in goed afgesloten (glazen)
flessen bewaren; bij voorkeur in de koelkast.
Bewaar vet liefst in een afgesloten (glazen of
stenen) pot of kom. Bewaar de olie/het vet dus
bij voorkeur niet langdurig in de frituurpan.
Bijsmaakjes wegwerken
Bepaalde etenswaren (m.n. vis) kunnen tijdens
het bakken wat vocht verliezen en daardoor de
geur en smaak van later te bereiden gerechten
aantasten.
Om dit te verhelpen (of te voorkomen) kunt u de
olie/het vet verwarmen tot 160 °C . Dan doet u
twee dunne sneetjes brood (5 à 6 mm) in de
frituurpan.
Wacht totdat er geen luchtbelletjes meer te zien
zijn en het brood bruin gebakken is. Haal dan het
brood uit de pan en gooi het weg.
Het vet/de olie is dan weer neutraal van smaak.
Schoonmaken
Buitenzijde: afnemen met een wat vochtige doek
(eventueel met afwasmiddel) en/of keukenpapier.
Binnenzijde: met een prop keukenpapier de
eventueel nog vastklevende deeltjes vet/olie
verwijderen.
Giet (bijvoorbeeld wanneer u de olie/het vet
ververst) wat heet sop in de pan en was de
binnenzijde af met de afwaskwast.
Giet de pan leeg en spoel deze na. (Niet onder de
kraan: gebruik hiervoor een beker o.i.d.!)
Droog na het schoonmaken van de frituurpan
altijd de binnen- en buitenzijde zorgvuldig af.
Garantie en service
Dit produkt wordt door Philips gedurende één jaar
na de datum van aankoop gegarandeerd tegen
gebreken als gevolg van materiaal- en
fabricagefouten. De garantie omvat zowel
onderdelen als arbeidsloon.
Reparatie wordt alleen onder garantie uitgevoerd
indien overtuigend wordt aangetoond
(bijvoorbeeld door middel van een ingevulde
19
garantiekaart of aankoopbon) dat de dag waarop
de klacht is ingediend binnen de garantieperiode
valt.
De garantie vervalt indien het defect is ontstaan
door schade als gevolg van een ongeluk, onjuist
gebruik, verwaarlozing, of indien er ingrepen aan
zijn verricht of reparatie is uitgevoerd door daartoe
niet bevoegde personen.
Service (tijdens en na de garantieperiode) kan
worden verkregen in alle landen waar het produkt
officieel door Philips wordt gedistribueerd.
Ook in landen waar het produkt niet door Philips
wordt gedistribueerd, zal de plaatselijke Philips
organisatie service verlenen. Er zal echter enige
vertraging kunnen optreden wanneer de juiste
reserve-onderdelen niet direct beschikbaar zijn.
In geval van moeilijkheden verzoeken wij u
contact op te nemen met:
Philips Domestic Appliances and
Personal Care B.V.,
Service Afdeling,
Postbus 225,
9700 AE Groningen,
Nederland.
Fax: 050.138016.
Dit produkt is gefabriceerd in overeenstemming
met de radiostoringsvoorschriften van de
geldende EEG-Richtlijn.

Documenttranscriptie

Nederlands • Indien het snoer van dit apparaat is beschadigd, dient het uitsluitend te worden vervangen door een door Philips daartoe aangewezen reparateur, omdat voor de reparatie speciale gereedschappen en/of onderdelen vereist zijn. • Bewaar deze gebruiksaanwijzing. Belangrijk • Lees de gebruiksaanwijzing en bekijk de illustraties (pag. 3) voordat u het apparaat in gebruik neemt. • Controleer, voordat u het apparaat aansluit, of de spanning die op de onderzijde van het apparaat staat aangegeven, dezelfde is als de netspanning in uw woning. • Dompel de frituurpan nooit in water. • Maak voor het eerste gebruik de verschillende onderdelen met een vochtige doek schoon. Zorg dat ze goed droog zijn voordat u de frituurpan met olie of vet vult. • Schakel de frituurpan pas in nadat u hem met olie of vet hebt gevuld. Als u vet smelt: schakel de friteuse in op 160 °C en kies pas een hogere temperatuur wanneer al het vet is gesmolten. Smelt de stukken vet op de bodem van de pan: niet in het frituurmandje. • Gebruik uitsluitend soorten olie en vet die geschikt zijn om in te frituren. Deze informatie kunt u op de verpakking van die produkten vinden. • Vul de pan met olie of vet altijd tot een niveau tussen de maataanduidingen MIN en MAX. Controleer altijd of er nog voldoende olie/vet in de pan is, voordat u gaat frituren. • Overschrijd niet de in de tabel aangegeven maximum hoeveelheden. Vul het mandje nooit hoger dan tot 3⁄4. Als u te veel voedsel in het mandje doet, kan heet vet/olie over de rand van de friteuse komen. • Tijdens het frituren komt er hete stoom door het filter. Houd uw handen en gezicht op veilige afstand van deze stoom. • Houd bij het gebruik de frituurpan buiten bereik van kinderen (heet vet!). • Laat daarom het snoer niet over de rand van de tafel of het aanrecht hangen. • Trek na het gebruik de stekker uit het stopcontact waardoor de olie of het vet kan afkoelen. Verplaats de friteuse pas als deze voldoende is afgekoeld. Algemene beschrijving (fig. l) A Deksel met reukfilter. Nieuwe reukfilters zijn bij uw leverancier verkrijgbaar. Fig. 2 geeft aan hoe u het reukfilter uit het deksel haalt. B Frituurmand met afneembare handgreep. Maak de afneembare handgreep volgens fig. 3 vast aan het mandje; losmaken gaat in omgekeerde volgorde. C Controlelampje. Dit brandt wanneer het frituurvet/de olie wordt opgewarmd. D Temperatuurknop. Voor het eerste gebruik - Was het mandje af in heet sop. - Doe wat sop in de frituurpan en was de binnenkant van de pan daarmee goed af. - Spoel na met schoon water. (Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kopje.) Droog goed af. Frituren - Fig. 4. Vul de (droge) frituurpan met olie of vet tot de indicatiestreep MAX. (1 liter olie of 900 gram vet). N.B.: Meng nooit twee verschillende soorten vet en/of olie. - Fig. 5. Zet het deksel (met reukfilter) op de frituurpan. - Stel de temperatuurknop op de gewenste stand. - Fig. 6. Steek de stekker in het stopcontact. Het controlelampje moet nu gaan branden. - Warm de olie/het vet 15 à 20 minuten op. Tijdens het opwarmen brandt het controlelampje. Als de olie/het vet op de ingestelde temperatuur is gekomen, gaat het lampje uit. Tijdens het frituren zal het nu en dan gaan branden, om aan te geven dat de olie/het vet weer op de ingestelde temperatuur wordt gebracht. - Bevestig de losse handgreep aan het frituurmandje en vul dit buiten de frituurpan. 16 - - Houd u aan de aanbevolen hoeveelheden voor het beste resultaat. Fig. 7. Laat het gevulde mandje voorzichtig in de olie/het vet zakken. Gebruik het deksel om eventuele spatten op te vangen. Fig. 8. Neem de handgreep van het mandje. Fig. 9. Zet het deksel op de pan. Raadpleeg de tabel voor de juiste frituurtijden en temperaturen. Na het frituren: neem het deksel af en bevestig de handgreep weer aan het mandje. Fig. 10. Til het mandje uit de olie/het vet en haak het aan de rand van de friteuse om het gefrituurde voedsel even te laten uitlekken. Nu heeft de olie/het vet in de friteuse de gelegenheid weer op de ingestelde temperatuur te komen. Dat duurt 3 tot 5 minuten. Fig. 11. Schud het gefrituurde voedsel in een vergiet of zeef met papier dat vet opneemt (bijv. keukenpapier). Schep losse voedseldeeltjes met een schuimspaan uit de olie/het vet. Haal na het gebruik de stekker uit het stopcontact. Fig. 12. Filtreer (desgewenst) de olie/het vet nadat het voldoende is afgekoeld. (Zie "Tips".) Zet de pan met het deksel erop weg. Zo houdt u de pan vrij van stof. Tabel In de onderstaande tabel wordt aangegeven wat u in één bakbeurt met de frituurpan zoal kunt bereiden en welke temperatuur en bereidingstijd u daarvoor kiest. U kunt enigszins van de gegeven aanwijzingen afwijken, in verband met de te bereiden hoeveelheid en uw smaak. Patates Frites Op deze manier maakt u de lekkerste, mooiste en meest krokante patates frites: • Gebruik bij voorkeur niet al te nieuwe aardappelen. • Snijd de aardappelen in dikke plakken. Snijd deze in repen. Spoel deze in een vergiet af onder de koude kraan: dan zullen ze tijdens het bakken niet tegen elkaar plakken. Droog de reepjes vervolgens af (bij voorbeeld met keukenpapier). • Bak de frites in twee bakbeurten: - de eerste op 160 °C (8-10 minuten) - de tweede op 190 °C (2-4 minuten). Schud het mandje met kleine tussenpozen gedurende de tweede bakbeurt; dan worden de frites gelijkmatig bruin. Temperatuur Soort voedsel 160 °C Kip (filet, drumsticks) 150 g 100 g 10-15 170 °C Kaaskroketten Garnalenbeignets 3 st. 2-3 st. 2 st. 5 2-4 180 °C Appelbeignets Kaasbeignets Vissticks/-filet Gehaktballetjes Mosselen 2-3 st. 2-3 st. 3 st. 5-7 st. 5-6 st. Berliner bollen Doughnuts (Donuts) **) Patates frites Cordon bleu Viskroketten Vleeskroketten Aardappelkroketten Aardappelschijfjes Wiener Schnitzel Bitterballen 2-3 st. 1-2 st. 250 g 1 st. 2-3 st. 2-3 st. 2-3 st. 250 g 1 st. 5 st. 190 °C max. hoeveelheid per keer normaal diepvries 3 st. 1 st. 150 g 2 st. 2 st. 2 st. 150 g 5 st. *) Voor bevroren voedsel kunnen de bereidingstijden wat langer zijn. **) Zie voor het frituren van verse frites het hoofdstuk "Patates Frites". 17 Baktijd *) (minuten) 4-5 2-4 5 4-5 1 2 ⁄2-3 2-4 6-8 5 3-4 3-4 3-4 3-4 5 21⁄2-3 5 Diepvriesvoedsel stopcontact. Laat de olie/het vet enige tijd afkoelen. - Leg een stuk keukenpapier of een dunne katoenen lap in een fijne zeef. Giet de olie/het vet hier doorheen in een pan (fig. 12). - Veeg de frituurpan (ook aan de binnenzijde!) schoon met keukenpapier. • Als u de frituurpan niet regelmatig gebruikt, kunt u de olie het best in goed afgesloten (glazen) flessen bewaren; bij voorkeur in de koelkast. Bewaar vet liefst in een afgesloten (glazen of stenen) pot of kom. Bewaar de olie/het vet dus bij voorkeur niet langdurig in de frituurpan. Etenswaren uit de diepvriezer of uit het vriesvak van uw koelkast (-16 à -18 °C) koelen de olie/het vet sterk af als u ze erin dompelt, zodat te veel olie/vet wordt geabsorbeerd. • Doe daarom niet te grote porties in de pan. • Laat de frituurpan, voordat u het diepvriesvoedsel erin doet, 15 à 20 minuten op temperatuur komen. Stel daartoe de temperatuurknop in op de stand die op de verpakking van het diepvriesvoedsel wordt aangegeven. Als deze aanwijzingen ontbreken, kies dan de hoogste temperatuur (190 °C). Deze aanwijzingen gelden ook voor sommige gerechten die voorzichtig bereid moeten worden, zoals vleeskroketten. Diepvriesfrites zijn vóórgebakken en kunnen dus in één beurt gebakken worden: max. 150 g op 190 °C gedurende ca. 5 minuten. • Voedsel uit de diepvries bevat vaak veel ijs. Laat het bij voorkeur vóór het frituren een half uur ontdooien. Schud boven de gootsteen zoveel mogelijk ijs en water van de etenswaren af. Laat het voedsel behoedzaam in de olie/het vet zakken: bevroren voedsel kan het hete vet/olie hevig doen opborrelen. Bijsmaakjes wegwerken Bepaalde etenswaren (m.n. vis) kunnen tijdens het bakken wat vocht verliezen en daardoor de geur en smaak van later te bereiden gerechten aantasten. Om dit te verhelpen (of te voorkomen) kunt u de olie/het vet verwarmen tot 160 °C . Dan doet u twee dunne sneetjes brood (5 à 6 mm) in de frituurpan. Wacht totdat er geen luchtbelletjes meer te zien zijn en het brood bruin gebakken is. Haal dan het brood uit de pan en gooi het weg. Het vet/de olie is dan weer neutraal van smaak. Tips • Gebruik bij voorkeur plantaardig vet of olie die onverzadigde vetzuren bevat. • Ververs de olie of het vet regelmatig. Voeg geen verse olie/vet toe aan gebruikte. • In het algemeen bederft olie en vet snel wanneer u eiwitrijk voedsel (zoals vlees en vis) frituurt. Wanneer u de olie/het vet meestal gebruikt om aardappels te frituren en het telkens na gebruik filtreert, is de olie/het vet zo'n tien tot twaalf keer te gebruiken. Gebruik het echter niet langer dan ca. 6 maanden. Gooi het daarna op verantwoorde wijze weg. Olie (afgekoeld) doet u in een fles en vet (gestold) in een krant. Gestold vet verwijdert u heel eenvoudig uit de pan door het ca. 1 minuut te verwarmen (op 160 °C). Het is dan langs de randen gesmolten en los van de pan geraakt. • Vervang in elk geval alle vet of olie wanneer de olie of het vet gaat bruisen bij het verhitten, sterk van reuk en/of smaak, donker van kleur en/of stroperig is geworden. • Zorg ervoor dat de etenswaren zoveel mogelijk droog zijn, wanneer u ze in de hete olie/vet dompelt. • Filtreer het vet/de olie telkens na gebruik: - Haal na het frituren de stekker uit het Schoonmaken Buitenzijde: afnemen met een wat vochtige doek (eventueel met afwasmiddel) en/of keukenpapier. Binnenzijde: met een prop keukenpapier de eventueel nog vastklevende deeltjes vet/olie verwijderen. Giet (bijvoorbeeld wanneer u de olie/het vet ververst) wat heet sop in de pan en was de binnenzijde af met de afwaskwast. Giet de pan leeg en spoel deze na. (Niet onder de kraan: gebruik hiervoor een beker o.i.d.!) Droog na het schoonmaken van de frituurpan altijd de binnen- en buitenzijde zorgvuldig af. Garantie en service Dit produkt wordt door Philips gedurende één jaar na de datum van aankoop gegarandeerd tegen gebreken als gevolg van materiaal- en fabricagefouten. De garantie omvat zowel onderdelen als arbeidsloon. Reparatie wordt alleen onder garantie uitgevoerd indien overtuigend wordt aangetoond (bijvoorbeeld door middel van een ingevulde 18 garantiekaart of aankoopbon) dat de dag waarop de klacht is ingediend binnen de garantieperiode valt. De garantie vervalt indien het defect is ontstaan door schade als gevolg van een ongeluk, onjuist gebruik, verwaarlozing, of indien er ingrepen aan zijn verricht of reparatie is uitgevoerd door daartoe niet bevoegde personen. Service (tijdens en na de garantieperiode) kan worden verkregen in alle landen waar het produkt officieel door Philips wordt gedistribueerd. Ook in landen waar het produkt niet door Philips wordt gedistribueerd, zal de plaatselijke Philips organisatie service verlenen. Er zal echter enige vertraging kunnen optreden wanneer de juiste reserve-onderdelen niet direct beschikbaar zijn. In geval van moeilijkheden verzoeken wij u contact op te nemen met: Philips Domestic Appliances and Personal Care B.V., Service Afdeling, Postbus 225, 9700 AE Groningen, Nederland. Fax: 050.138016. Dit produkt is gefabriceerd in overeenstemming met de radiostoringsvoorschriften van de geldende EEG-Richtlijn. 19
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47

Philips HD 4266 Handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
Handleiding