Metos SPA EB-2 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Bedienungsanleitung
Operating instructions
Mode demploi
Bedieningsvoorschrift
Istruzioni di esercizio
Manual de instrucciones
Speisenausgabewagen
Food serving trolley
Chariot de présentation des mets
Uitschepwagens
Carrelli erogatori di vivande
Carro baño maría
43.3000.2 - B91 Technische Änderungen vorbehalten
SPA/EB-1 SPA/EB-2
SPA/EB-3 SPA/EB-4
Uitschepwagens
43.3000.2 39
Inhoudsopgave (NL, BE)
Algemeen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Gebruik. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Aanwijzingen voor het gebruik. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Typeplaatje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Detailtekening . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41
Veiligheidsvoorschriften. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Bediening . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Ingebruikname . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Bakken vullen met water
Apparaat inschakelen
Gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
GN- bakken plaatsen
Transport
Uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Apparaat uitschakelen
Water weg laten lopen
Toebehoren tegen meerprijs . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Opklapbare bladen
Bodemplaten
Uitloopverlenging
Schoonmaak en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Wetenswaardigheden over roestvrijstaal
Algemene voorschriften voor de behandeling van apparaten
van roestvrijstaal
Hulp bij storingen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Technische Details . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Onderdelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50
CE-conformiteitsverklaring. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .78
Uitschepwagens
40 43.3000.2
Algemeen
Wijzigingsvoorbehoud
De producten uit dit bedieningsvoorschrift worden geproduceerd op basis van
de wensen uit de markt en de huidige stand der techniek.HUPFER behoudt
zich het recht voor wijzigingen aan de producten zowel als aan de daartoe be-
horende documentatie door te voeren indien daartoe onzerzijds reden be-
staat. De definitief geleverde uitvoering blijkt steeds uit de orderbevestiging
waarmee dit apparaat geleverd werd.
Verpakking en transport
Dit HUPFER
®
product werd na de productie uitvoerig getest, daarna gereinigd
en ingepakt. De verpakking bestaat uit volledig recyclebaar materiaal.
Gebruik
Uitschepwagens zijn electrisch verwarmde, mobiele warmhoudbakken.
Deze worden hoofdzakelijk gebruikt voor het warmhouden en klaarzetten van
maaltijdcomponenten in instellingskeukens. Al naar gelang de behoefte van
de klant hebben deze 14 bakken.
Een belangrijke toepassing is ook plaatsing achter een buffet alsmede de zg.
party-catering.
Attentie:
Voor het eerste gebruik de beschermfolie verwijderen.
Uit veiligheidsoverwegingen is de maximale watertemperatuur begrensd
op 95 graden Celsius.
Aanwijzingen voor het gebruik
Dit bedieningsvoorschrift dient voor de eerste ingebruikname zorgvuldig gele-
zen te worden.
Zorgt u ervoor dat het bedienend personeel op de hoogte is van mogelijke be-
dieningsfouten en daardoor mogelijk gevaarlijke situaties.
Belangrijke tips voor veiligheid en het voorkomen van schade zijn in dit bedie-
ningsvoorschrift met een attentie-symbool aangegeven.
Attentie, tips voor veiligheid en het voorkomen van schade!
De zo gemerkte tips moeten gemeld worden aan het bedienend personeel.
Met het hand-symbool worden nuttige tips voor het gebruik van het apparaat
aangegeven.
Typeplaatje
Fabrikant Stroomopname
Type * Maximale belading
Artikelnummer * ! Keurmerk
Ordernummer * " Beveiliging
Serienummer * # Conformiteitsverklaring
Spanning $ Koudecapaciteit
Aansluitwaarde % Koelmiddel
* Verplicht op te geven bij storing
Uitschepwagens
43.3000.2 41
Detailtekening
Duwhandgreep met geintegreerde stootkant
Knoppen voor regeling van de watertemperatuur
Nummering van de bakken
Aan/uit schakelaar
Stootrollen
Zwenkwielen met rem
Warmhoudbakken
Aftapkranen
Stekkerhouder
! Aansluitsnoer met stekker
" Zwenkwielen zonder rem
Toebehoren tegen meerprijs:
GN-bakken
Tussenstrips voor kleine bakken (lengte 325 of 530 mm)
Flexibele uitloopverlenging , 42 cm lang ½"
Bodemplaat van roestvrijstaal
Opklapbaar blad lange zijde van roestvrijstaal*
Opklapbaar blad korte zijde van roestvrijstaal*
Zwenkwielen met roestvrijstalen gaffel Ø 125 mm, met of zonder rem, met
penbevestiging
* Het eventueel aanbrengen van opklapbare bladen na de levering is al-
leen toegestaan door deskundig technisch personeel. Hierbij is een
WIG-lasapparaat benodigd.
Uitschepwagens
42 43.3000.2
Veiligheidsvoorschriften
De apparaten dienen alleen onder toezicht te worden gebruikt.
De wagens zijn bedoeld voor het transport van maaltijdcomponenten in
GN-bakken; elke andere vorm van vervoer is niet toegestaan.
Het model SPA/EB-1 mag vanwege kantelgevaar alleen in lege toestand
weggereden worden, d.w.z. zonder water en ingehangen GN-bakken; dit
ivm. de zeer smalle bouwwijze van het apparaat.
Het verrijden mag alleen over vlakke vloeren plaatsvinden. Indien toch over
zeer ongelijke vloeren of drempels wordt gereden kan dit de constructie
en/of de wielen beschadigen.
Voor het verrijden het apparaat uitschakelen, de stekker uit de wandcon-
tactdoos trekken en in de stekkerhouder plaatsen.
Stekker nooit aan het snoer uit de wandcontactdoos trekken. De
HUPFER
®
uitschepwagens zijn in de standaarduitvoering voorzien van
een haakse Schuko stekker met randaarde, hetgeen als voordeel heeft dat
deze veel minder uitsteekt dan een rechte stekker en dus minder makkelijk
kan worden beschadigd. Als de wagen per ongeluk wordt weggereden ter-
wijl vergeten is de stekker uit de wandcontactdoos te halen kan dit tot scha-
de aan de stekker en/of de contactdoos leiden.
Voor het transport beide remmen loshalen. Rijden met de wielen op de rem
zorgt onherroepelijk voor schade.
De wagens mogen uitsluitend met de hand worden voortbewogen. Een
machinaal ondersteund transport is niet toegestaan. Gevaar voor schade
en verwondingen.
Indien de wagens in bijv. een vrachtwagen worden vervoerd dienen deze
te worden vastgezet. De rem op de wielen is hiervoor niet voldoende.
De wagen nooit voortbewegen door aan het aansluitsnoer te trekken.
Het transport over hellingen of trappen is niet toegestaan.
De maximale snelheid is normaal wandeltempo. Volledig belaste wagens
zijn zwaar en laten zich daardoor moeilijk manoeuvreren of afremmen.
Desgewenst hierbij hulp inroepen.
Indien een apparaat door wat voor omstandigheid van buitenaf ook dreigt
te kantelen, nooit proberen dit te verhinderen. Verwondingsgevaar.
Niet op het apparaat leunen of gaan zitten en niet gebruiken voor het ver-
voer van personen.
De wagen niet op een vloer die op afschot staat plaatsen.
Indien de wagen zijn plaats van bestemming heeft bereikt de remmen vast-
zetten.
Uitschepwagens
43.3000.2 43
Wanneer de stekker met water in contact geweest is moet deze voor ge-
bruik eerst worden gedroogd. Levensgevaar!
Een eventueel beschadigd snoer of stekker dient voor gebruik door een er-
kend vakman te worden vervangen.
Het aansluitsnoer kan een maximale lengte van 1,80 meter bereiken. In-
dien door geweld deze lengte wordt overschreden kan dit intern tot bescha-
digingen leiden. Brandgevaar!
In natte of vochtige ruimtes geen verlengsnoer gebruiken.
Het apparaat niet met stoom of een hogedrukspuit schoonmaken. Indien in
de buurt van het apparaat met stoom of hoge druk wordt gewerkt dient het
apparaat te worden uitgeschakeld en de stekker uit de wandcontactdoos
gehaald.
Stekker alleen invoeren in passende wandcontactdoos. Indien een en an-
der niet op elkaar past dient een vakman voor ombouw zorg te dragen (zie
gebruikte stekkertypes op blz. 50) Het gebruik van stekkeradapters is ver-
boden. Brandgevaar!
De wielen zijn geschikt voor gebruik in temperaturen van 20 tot +50 gra-
den Celsius. Indien deze zouden worden gebruikt bij lagere of hogere tem-
peraturen kan dit leiden tot problemen, waarbij mechanische
beschadigingen kunnen optreden.
Uitschepwagens
44 43.3000.2
Bediening
Ingebruikname
Om de apparatuur in gebruik te nemen moet deze koud, schoon en moeten
de bakken vrij van kalkaanslag zijn.Dientengevolge dienen wagens die recent
gebruikt zijn en waarvan men zojuist het water heeft laten weglopen eerst eni-
ge tijd af te koelen.
Droge verwarming is in principe mogelijk maar wordt door HUPFER
®
niet aan-
bevolen vanwege de slechte warmteoverdracht en daardoor onnodige ener-
gieverspilling.
Bij droog voorverwarmde bakken ontstaat bij contact met koud water een zeer
sterke stoomontwikkelling. Verbrandingsgevaar!
Bovendien kan hierdoor de bodem van de bakken zich vervormen of kunnen
er kleine scheurtjes ontstaan. Hierdoor kan de wagen volledig onbruikbaar
worden en moeten worden vervangen.
Een kalklaag werkt als thermische isolatie en kan leiden tot een oververhitting
van de verwarmingselementen; een beschadiging van de bakken kan hierdoor
eveneens ontstaan.
Bovendien bestaat corrosiegevaar onder de kalkafzetting.
Houdt u rekening met de veiligheidsvoorschriften van blz 42 en 43.
Bakken vullen met water
Aftapkranen sluiten.
Bakken met circa 3 liter water vullen.
Dit is een waterhoogte van slechts ongeveer 2 centimeter.
De later te plaatsen GN-inzetbakken (maximale diepte 200 mm) moeten geen
contact met het water hebben, omdat dit de warmteoverdracht nadelig bein-
vloedt. De beste warmte ontstaat door stoom. Een hoger waterniveau verlengt
de opwarmtijd onnodig.
In gebieden met zeer hard water bevelen wij het gebruik van onthard of gede-
mineraliseerd water aan om kalkvorming te vermijden.
Voor het vullen van de bakken bij voorkeur warm of heet water gebruiken zo-
dat de opwarmtijd zo kort mogelijk is.
Apparaat inschakelen
Bakken afdekken, om warmteverllies te vermijden.
Stekker in een passende wandcontactdoos plaatsen.
Indien de stekker of het aansluitsnoer beschadigd is moeten deze eerst
door een vakman worden vervangen.
Apparaat inschakelen door het indrukken van de aan/uit schakelaar.
Het geintegreerde controlelampje gaat aan.
Met de tot de bak behorende thermostaatknop de gewenste warmtegraad
instellen. Binnen de 4 aanduidingen op de knop is een traploze instelling
mogelijk. U kunt zien welke knop bij welke bak hoort door de ingeslagen
cijfers.
Bij een vulhoogte van 2 cm (koud water), volledige afdekking en maximale
thermostaatstand bereikt het water in de bakken na circa 45 minuten een tem-
peratuur van 90 graden Celsius.
Uitschepwagens
43.3000.2 45
Gebruik
GN- bakken plaatsen
GN 1/1-bakken tot een diepte van 200 mm kunnen zonder verdere voorzienin-
gen in de bakken worden geplaatst. Bij gebruik van GN1/2 - en 1/3 bakken
moeten tussenstrips worden gebruikt (meerprijs) om het uittreden van stoom
tussen de bakken en het daarmee gepaard gaande warmteverlies te voorko-
men.
Bij gebruik van nog kleinere GN-bakken dient hiermede nog meer rekening te
worden gehouden, het openlaten van een plaats in de indeling is funest voor
de watertemperatuur.
Erop letten dat de bakken goed aansluiten en geen ezelsoren hebben, omdat
uittredende stoom tot verbrandingen zou kunnen leiden. Ook delen van de uit-
schepbakken en het bovenblad kunnen hierdoor gevaarlijk heet worden.
Transport
Houdt u rekening met de veiligheidsvoorschriften van blz 42 en 43.
Alle knoppen op
zetten.
Apparaat uitschakelen dmv. aan/uitschakelaar.
Stekker uit de wandcontactdoos en in stekkerhouder plaatsen.
Beide remmen loshalen.
Apparaat aan de duwhandgrepen vastpakken en verplaatsen.
Ter plekke aangekomen de remmen weer vastzetten om een verrijden van
de wagen te voorkomen.
Stekker in passende wandcontactdoos steken.
Apparaat inschakelen dmv. aan/uitschakelaar.
Met de tot de bak behorende thermostaatknop de gewenste temperatuur
instellen.
Uitschakelen
Apparaat uitschakelen
Alle thermostaat knoppen op zetten.
Apparaat uitschakelen dmv. aan/uitschakelaar.
Stekker uit de wandcontactdoos en in de stekkerhouder plaatsen.
Water weg laten lopen
Aftapkranen nooit met gereedschap bewerken.
Bij eventueel vastzittende kranen een goedgekeurd middel, bijv. teflonspray,
gebruiken om deze los te maken. Daarna de bakken en de afvoer grondig
schoonmaken.
Indien men heet water weg laat lopen bestaat verbrandingsgevaar.
Aftapkraan alleen direct boven een afvoergoot of afvoerputje openen.
Indien de wagen is voorzien van een bodemplaat (meerprijs) dient een op-
vangbak met voldoende capaciteit of een uitloopverlenging (meerprijs) te wor-
den toegepast.
Na het weg laten lopen van het water blijven het afvoerbuisje en de aftapkraan
nog lange tijd warm. Verbrandingsgevaar!
Uitschepwagens
46 43.3000.2
Toebehoren tegen meerprijs
Opklapbare bladen
De opklapbare bladen zijn niet geschikt om zware belastingen te verdra-
gen.
Gedurende het transport van de wagens moeten de opklapbare bladen
neergeklapt zijn.
Bij het opklappen en vastzetten van de bladen bestaat verwondingsgevaar.
Opklapbaar blad
naar boven bewegen
Consoles
naar voren bewegen.
Consoles zo plaatsen dat de nok
bij het laten dalen van het blad precies
in de centeergaten past.
Het neerklappen van het blad gebeurt in omgekeerde volgorde.
Bodemplaten
Op de bodemplaten mogen dingen worden geplaatst, rekening houdend met
de maximale belasting (zie technische details blz 49).
Open bakken met hete vloeistoffen mogen hierop niet worden vervoerd.
Uitloopverlenging
Apparaat nooit bewegen door trekken aan de uitloopverlenging.
Bij het weg laten lopen van het water op de positie van het einde van de
slang letten.
Bij het weg laten lopen van water kan de uitloopverlenging heet worden.
Verbrandingsgevaar!
Uitloopverlenging via schroefdraad bevestigen aan de aftapkraan en goed
vastzetten.
Einde van slang boven afvoergoot plaatsen.
Aftapkraan openen.
Met behulp van de uitloopverlenging kan het water ook bij toepassing van een
bodemplaat probleemloos worden afgevoerd.
Uitschepwagens
43.3000.2 47
Schoonmaak en onderhoud
Alvorens met de schoonmaak te beginnen apparaat uitschakelen. Stekker
uit de wandcontactdoos en ophangen in de daarvoor aan de achterzijde
van het apparaat aangebrachte voorziening. Bakken leeg laten lopen.
Het apparaat niet met stoom of een hogedrukspuit schoonmaken. Indien in
de directe omgeving van het apparaat met stoom of hoge druk gewerkt
wordt, moet het uitgeschakeld worden en van het stroomnet ontkoppeld.
Voor de schoonmaak het geheel goed laten afkoelen.
Indien na de reiniging in de bakken kalkresten achterblijven, dienen deze te
worden verwijderd, omdat anders het energieverbruik stijgt, hetgeen voor on-
nodige extra kosten zorgt. Bij veel kalkafzetting kan dit ook nog tot schade aan
het apparaat leiden.
Voor het ontkalken de daarvoor speciaal in de handel zijnde middelen of
schoonmaakazijn gebruiken.
De aftapkraan kan eventueel met speciaal, voor contact met levensmiddelen
geschikt smeervet (braadboter is hiervoor absoluut ongeschikt),nagevet wor-
den, om de dichting en het makkelijk bewegen te bevorderen.
Wetenswaardigheden over roestvrijstaal
De corrosiebestendigheid van roestvrijstaal berust op een passieve laag, die
aan de oppervlakte wordt gevormd door het contact met zuurstof. De zuurstof
in de lucht is voldoende voor het ontstaan van deze beschermlaag en zorgt
ervoor dat deze ook automatisch wordt hersteld na eventuele beschadigingen.
Ook het in aanraking komen van het roestvrijstaal met zuurstofhoudend stro-
mend water zorgt voor een constante vernieuwing van deze laag. Een verdere
verbetering van dit effect wordt bereikt door oxiderend werkende zuren (sal-
peterzuur, oxaalzuur). Deze zuren worden gebruikt als het roestvrijstaal aan
hoge concentraties chemische middelen heeft blootgestaan en daardoor de
passieve laag grotendeels is verstoord.
De passieve laag kan chemisch beschadigd of verstoord worden door (zuur-
stofverbruikende) middelen, die in geconcentreerde vorm of bij hoge tempera-
turen met het staal in aanraking komen, zoals:
zout- en zwavelhoudende stoffen
chloriden (zouten)
concentraten zoals mosterd, azijn, kruidenblokjes, keukenzout
Verdere beschadigingen kunnen ontstaan door:
roestdeeltjes (bijv van andere apparaten, gereedschappen o.d.)
ijzerdeeltjes (bijv slijpstof)
contact met niet ijzerhoudende metalen
gebrek aan zuurstof (bijv geen contact met de lucht, zuurstofarm water).
Algemene voorschriften voor de behandeling van apparaten
van roestvrijstaal
Het oppervlak van apparaten uit roestvrijstaal altijd schoon en voor de lucht
toegankelijk houden.
Dagelijks dient u kalk-, vet-, zetmeel- en eiwitresten te verwijderen, anders kan
onder deze lagen corrosie ontstaan doordat er geen contact met de lucht kan
plaatsvinden.
Indien er geen speciale middelen worden voorgeschreven, dan dienen in elk
geval chloorarme reinigingsmiddelen te worden gebruikt.
Na elke schoonmaak dienen resten van de reinigingsmiddelen te worden ver-
wijderd door na te spoelen met ruime hoeveelheden schoon water, waarna de
oppervlakte dient te worden gedroogd.
U dient erop te letten dat roestvrijstaal niet langer als beslist noodzakelijk in
Uitschepwagens
48 43.3000.2
aanraking komt met geconcentreerde zuren, kruiden, zouten e.d. Ook zuur-
dampen, die onstaan bij het reinigen van vloeren kunnen zorgen voor corrosie
op roestvrijstaal.
U dient ervoor te zorgen dat het oppervlak niet wordt beschadigd, en wel in het
bijzonder door andere metalen, niet zijnde roestvrijstaal. Door dit contact vor-
men zich zeer kleine chemische deeltjes, die corrosie kunnen veroorzaken. In
ieder geval dient te worden voorkomen dat er contact is met ijzer of staal, om-
dat dat bijna onherroepelijk leidt tot roestvorming; voorbeelden hiervan zijn
o.a. stalen schuursponsjes, metalen deeltjes uit waterleidingen bij nieuwbouw
of sterk ijzerhoudend water. Gebruik dus voor het reinigen uitsluitend kunst-
stof schuursponsjes of borstels. Verse roestplekken kunnen worden verwij-
derd met mild werkende schuurmiddelen of met heel fijn schuurpapier. Lukt
het hiermee niet, dan kan gebruik worden gemaakt van een 23 % oplossing
van oxaalzuur in warm water. Als ook dat niet helpt kan een behandeling met
10 % salpeterzuur uitkomst bieden.
Attentie! Dit mag alleen door technisch geschoold personeel dat zich strikt
houdt aan de daarvoor geldende voorschriften gebeuren!
Uitschepwagens
43.3000.2 49
Hulp bij storingen
Servicewerkzaamheden mogen alleen door daartoe bevoegd personeel worden uitgevoerd.
Defecte onderdelen dienen uitsluitend door originele onderdelen te worden vervangen
Controleert u aub eerst, of er een bedieningsfout is gemaakt. Enkele storingen kunt u zelf oplossen.
Indien u een storing wilt melden of onderdelen nodig heeft dan dient u de gegevens van het typeplaatje pa-
raat te hebben (zie blz. 40).
Regelmatige inspectie en onderhoud van het apparaat voorkomt storingen en zorgt voor meer veiligheid.
Inspectie- en onderhoudsintervallen zijn sterk afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Vraag advies
aan de technische dienst van de dealer die de wagen heeft geleverd.
Technische Details
Storing Mogelijke oorzaak Oplossing
Apparaat wordt niet warm,
controlelampje brandt niet.
Bouwkundige zekering defect. Zekering controleren en eventueel
vervangen.
Aan/uitschakelaar defect. Apparaat uitschakelen en door
bevoegd personeel laten controleren
en eventueel repareren.
Aansluitkabel of stekker defect.
Apparaat wordt warm,
controlelampje brandt niet.
Controlelampje defect. Apparaat buiten bedrijf stellen en
door bevoegd personeel laten con-
troleren en eventueel repareren.
Storing in bedrading.
Apparaat warmt zeer lang-
zaam op.
Te veel water in de bakken. Waterhoeveelheid verminderen.
Kalkafzetting of vervuiling in de bak-
ken.
Apparaat uitschakelen en na afkoe-
len de bakken ontkalken resp.
schoonmaken.
SPA/EB-1 SPA/EB-2 SPA/EB-3 SPA/EB-4
Keurmerk
Apparaat gefabriceerd volgens DIN 188677
Spuitwaterbeveiliging IPX5
Aantal bakken 1234
Afmetingen bakken voor GN-1/1 of onderverdelingen tot max. 200 mm diepte
Gemiddelde capaciteit in personen* 15 25 50 80
Verwarming door verwarmingselement van roestvrijstaal
Aansluitwaarde 0,7 kW 1,4 kW 2,1 kW 2,8 kW
Voltage 230 V 1N AC 50 Hz
Thermische isolatie keramisch vlies
Temperatuurregeling traploos, elke bak separaat
Temperatuur water 3095 °C
Wielen 4 zwenkwielen, daarvan 2 met rem, Ø 125 mm
Nettogewicht zonder bodemplaat 32 kg 44 kg 55 kg 66 kg
Gewicht bij maximale belading van bakken,
zonder bodemplaat
64 kg 108 kg 151 kg 194 kg
Maximale puntbelasting bodemplaat 50 kg 40 kg 30 kg 20 kg
Maximale belasting bodemplaat 100 kg 80 kg 65 kg 50 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 170 kg 195 kg 220 kg 250 kg
* De capaciteit is sterk afhankelijk van het aantal maaltijdcomponenten en eventuele dieetafleidingen.
HUPFER
®
-Stammhaus
HUPFER
®
Metallwerke GmbH & Co
Dieselstraße 20 ë D-48653 Coesfeld
Postfach 1463 ë D-48634 Coesfeld
Tel.: +49 (0) 2541 / 805-0
Fax: +49 (0) 2541 / 805-111
www.hupfer.de ë [email protected]
HUPFER
®
-Auslandsvertretungen
FRANKREICH
HUPFER
®
SAS
11, Rue du Ried ë F-67720 Weyersheim
BP 421 ë F-67728 Weyersheim-Hoerdt Cedex
Tel.: +33 (0) 388517343
Fax: +33 (0) 388517323
www.hupfer.fr ë info@hupfer.fr
SPANIEN/PORTUGAL
HUPFER
®
Industrias Metálicas, S.L.
Avda. d´Europa, 3 ë E-08350 Arenys de Mar
Tel.: +34. 937 922 448
Fax: +34. 937 920 775
www.hupfer.de ë buzon@hupfer.es
NORWEGEN/SCHWEDEN/DÄNEMARK/
FINNLAND
HUPFER
®
Danmark
Grønager 7 ë DK-2670 Greve
Tel.: +45 (0) 43901711
Fax: +45 (0) 43903611
www.hupfer.de ë hupfer@get2net.dk
GROSSBITANNIEN
Trak HUPFER
®
Randles Rd, Knowsley Business Park
Merseyside, L34 9XH - ENGLAND
Tel.: +44 (0) 151 549 1010
Fax: +44 (0) 151 549 1212
www.trakhupfer.co.uk ë hq@trakhupfer.co.uk
BELGIEN/NIEDERLANDE
HUPFER
®
Benelux b.v.
Henry Dunantweg 22 ë NL-2402 NP Alphen aan den Rijn
Postbus 623 ë NL-2400 AP Alphen aan den Rijn
Tel.: +31 (0) 172433954
Fax.: +31 (0) 172441277
www.hupfer.nl ë hupfe[email protected]
ÖSTERREICH
HUPFER
®
Einrichtungen für Großküchen Handels mbH
Robert-Schumann-Gasse 38 ë A-2380 Perchtoldsdorf
Tel.: +43 (1) 8652321 oder 8652341
Fax: +43 (1) 8652355
www.hupfer.de ë hupfer@ins.at
ITALIEN
HUPFER
®
ITALIA S.R.L.
V. L. Settembrini, 7 ë I-20020 Lainate - Milano
Tel.: +39 (02) 9373220
Fax: +39 (02) 9370725
www.hupfer.de ë hupfer@iol.it

Documenttranscriptie

Bedienungsanleitung Operating instructions Mode d’emploi Bedieningsvoorschrift Istruzioni di esercizio Manual de instrucciones SPA/EB-1 SPA/EB-2 SPA/EB-3 SPA/EB-4 Speisenausgabewagen Food serving trolley Chariot de présentation des mets Uitschepwagens Carrelli erogatori di vivande Carro baño maría 43.3000.2 - B91 Technische Änderungen vorbehalten Uitschepwagens Inhoudsopgave (NL, BE) Algemeen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Aanwijzingen voor het gebruik. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Typeplaatje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Detailtekening . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Veiligheidsvoorschriften. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Bediening . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40 40 40 40 41 42 44 Ingebruikname . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44 Bakken vullen met water Apparaat inschakelen Gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45 GN- bakken plaatsen Transport Uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45 Apparaat uitschakelen Water weg laten lopen Toebehoren tegen meerprijs . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46 Opklapbare bladen Bodemplaten Uitloopverlenging Schoonmaak en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47 Wetenswaardigheden over „roestvrijstaal” Algemene voorschriften voor de behandeling van apparaten van „roestvrijstaal” Hulp bij storingen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49 Technische Details . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49 Onderdelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 CE-conformiteitsverklaring. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 78 43.3000.2 39 Uitschepwagens Algemeen Wijzigingsvoorbehoud De producten uit dit bedieningsvoorschrift worden geproduceerd op basis van de wensen uit de markt en de huidige stand der techniek.HUPFER behoudt zich het recht voor wijzigingen aan de producten zowel als aan de daartoe behorende documentatie door te voeren indien daartoe onzerzijds reden bestaat. De definitief geleverde uitvoering blijkt steeds uit de orderbevestiging waarmee dit apparaat geleverd werd. Verpakking en transport Dit HUPFER® product werd na de productie uitvoerig getest, daarna gereinigd en ingepakt. De verpakking bestaat uit volledig recyclebaar materiaal. Gebruik Uitschepwagens zijn electrisch verwarmde, mobiele warmhoudbakken. Deze worden hoofdzakelijk gebruikt voor het warmhouden en klaarzetten van maaltijdcomponenten in instellingskeukens. Al naar gelang de behoefte van de klant hebben deze 1– 4 bakken. Een belangrijke toepassing is ook plaatsing achter een buffet alsmede de zg. party-catering. Attentie: • Voor het eerste gebruik de beschermfolie verwijderen. • Uit veiligheidsoverwegingen is de maximale watertemperatuur begrensd op 95 graden Celsius. Aanwijzingen voor het gebruik Dit bedieningsvoorschrift dient voor de eerste ingebruikname zorgvuldig gelezen te worden. Zorgt u ervoor dat het bedienend personeel op de hoogte is van mogelijke bedieningsfouten en daardoor mogelijk gevaarlijke situaties. Belangrijke tips voor veiligheid en het voorkomen van schade zijn in dit bedieningsvoorschrift met een „attentie”-symbool aangegeven. Attentie, tips voor veiligheid en het voorkomen van schade! De zo gemerkte tips moeten gemeld worden aan het bedienend personeel. Met het „hand”-symbool worden nuttige tips voor het gebruik van het apparaat aangegeven. Typeplaatje        Fabrikant Type * Artikelnummer * Ordernummer * Serienummer * Spanning Aansluitwaarde  Stroomopname ! " # $ % Maximale belading Keurmerk Beveiliging Conformiteitsverklaring Koudecapaciteit Koelmiddel * Verplicht op te geven bij storing 40 43.3000.2 Uitschepwagens Detailtekening         ! " Duwhandgreep met geintegreerde stootkant Knoppen voor regeling van de watertemperatuur Nummering van de bakken Aan/uit schakelaar Stootrollen Zwenkwielen met rem Warmhoudbakken Aftapkranen Stekkerhouder Aansluitsnoer met stekker Zwenkwielen zonder rem Toebehoren tegen meerprijs: • GN-bakken • Tussenstrips voor kleine bakken (lengte 325 of 530 mm) • Flexibele uitloopverlenging , 42 cm lang ½" • Bodemplaat van roestvrijstaal • Opklapbaar blad lange zijde van roestvrijstaal* • Opklapbaar blad korte zijde van roestvrijstaal* • Zwenkwielen met roestvrijstalen gaffel Ø 125 mm, met of zonder rem, met penbevestiging * Het eventueel aanbrengen van opklapbare bladen na de levering is alleen toegestaan door deskundig technisch personeel. Hierbij is een WIG-lasapparaat benodigd. 43.3000.2 41 Uitschepwagens Veiligheidsvoorschriften 42 • De apparaten dienen alleen onder toezicht te worden gebruikt. • De wagens zijn bedoeld voor het transport van maaltijdcomponenten in GN-bakken; elke andere vorm van vervoer is niet toegestaan. • Het model SPA/EB-1 mag vanwege kantelgevaar alleen in lege toestand weggereden worden, d.w.z. zonder water en ingehangen GN-bakken; dit ivm. de zeer smalle bouwwijze van het apparaat. • Het verrijden mag alleen over vlakke vloeren plaatsvinden. Indien toch over zeer ongelijke vloeren of drempels wordt gereden kan dit de constructie en/of de wielen beschadigen. • Voor het verrijden het apparaat uitschakelen, de stekker uit de wandcontactdoos trekken en in de stekkerhouder plaatsen. • Stekker nooit aan het snoer uit de wandcontactdoos trekken. De HUPFER® uitschepwagens zijn in de standaarduitvoering voorzien van een haakse Schuko stekker met randaarde, hetgeen als voordeel heeft dat deze veel minder uitsteekt dan een rechte stekker en dus minder makkelijk kan worden beschadigd. Als de wagen per ongeluk wordt weggereden terwijl vergeten is de stekker uit de wandcontactdoos te halen kan dit tot schade aan de stekker en/of de contactdoos leiden. • Voor het transport beide remmen loshalen. Rijden met de wielen op de rem zorgt onherroepelijk voor schade. • De wagens mogen uitsluitend met de hand worden voortbewogen. Een machinaal ondersteund transport is niet toegestaan. Gevaar voor schade en verwondingen. • Indien de wagens in bijv. een vrachtwagen worden vervoerd dienen deze te worden vastgezet. De rem op de wielen is hiervoor niet voldoende. • De wagen nooit voortbewegen door aan het aansluitsnoer te trekken. • Het transport over hellingen of trappen is niet toegestaan. • De maximale snelheid is normaal wandeltempo. Volledig belaste wagens zijn zwaar en laten zich daardoor moeilijk manoeuvreren of afremmen. Desgewenst hierbij hulp inroepen. • Indien een apparaat door wat voor omstandigheid van buitenaf ook dreigt te kantelen, nooit proberen dit te verhinderen. Verwondingsgevaar. • Niet op het apparaat leunen of gaan zitten en niet gebruiken voor het vervoer van personen. • De wagen niet op een vloer die op afschot staat plaatsen. • Indien de wagen zijn plaats van bestemming heeft bereikt de remmen vastzetten. 43.3000.2 Uitschepwagens 43.3000.2 • Wanneer de stekker met water in contact geweest is moet deze voor gebruik eerst worden gedroogd. Levensgevaar! • Een eventueel beschadigd snoer of stekker dient voor gebruik door een erkend vakman te worden vervangen. • Het aansluitsnoer kan een maximale lengte van 1,80 meter bereiken. Indien door geweld deze lengte wordt overschreden kan dit intern tot beschadigingen leiden. Brandgevaar! • In natte of vochtige ruimtes geen verlengsnoer gebruiken. • Het apparaat niet met stoom of een hogedrukspuit schoonmaken. Indien in de buurt van het apparaat met stoom of hoge druk wordt gewerkt dient het apparaat te worden uitgeschakeld en de stekker uit de wandcontactdoos gehaald. • Stekker alleen invoeren in passende wandcontactdoos. Indien een en ander niet op elkaar past dient een vakman voor ombouw zorg te dragen (zie gebruikte stekkertypes op blz. 50) Het gebruik van stekkeradapters is verboden. Brandgevaar! • De wielen zijn geschikt voor gebruik in temperaturen van – 20 tot + 50 graden Celsius. Indien deze zouden worden gebruikt bij lagere of hogere temperaturen kan dit leiden tot problemen, waarbij mechanische beschadigingen kunnen optreden. 43 Uitschepwagens Bediening Ingebruikname Om de apparatuur in gebruik te nemen moet deze koud, schoon en moeten de bakken vrij van kalkaanslag zijn.Dientengevolge dienen wagens die recent gebruikt zijn en waarvan men zojuist het water heeft laten weglopen eerst enige tijd af te koelen. Droge verwarming is in principe mogelijk maar wordt door HUPFER® niet aanbevolen vanwege de slechte warmteoverdracht en daardoor onnodige energieverspilling. Bij droog voorverwarmde bakken ontstaat bij contact met koud water een zeer sterke stoomontwikkelling. Verbrandingsgevaar! Bovendien kan hierdoor de bodem van de bakken zich vervormen of kunnen er kleine scheurtjes ontstaan. Hierdoor kan de wagen volledig onbruikbaar worden en moeten worden vervangen. Een kalklaag werkt als thermische isolatie en kan leiden tot een oververhitting van de verwarmingselementen; een beschadiging van de bakken kan hierdoor eveneens ontstaan. Bovendien bestaat corrosiegevaar onder de kalkafzetting. Houdt u rekening met de veiligheidsvoorschriften van blz 42 en 43. Bakken vullen met water – Aftapkranen sluiten. – Bakken met circa 3 liter water vullen. Dit is een waterhoogte van slechts ongeveer 2 centimeter. De later te plaatsen GN-inzetbakken (maximale diepte 200 mm) moeten geen contact met het water hebben, omdat dit de warmteoverdracht nadelig beinvloedt. De beste warmte ontstaat door stoom. Een hoger waterniveau verlengt de opwarmtijd onnodig. In gebieden met zeer hard water bevelen wij het gebruik van onthard of gedemineraliseerd water aan om kalkvorming te vermijden. Voor het vullen van de bakken bij voorkeur warm of heet water gebruiken zodat de opwarmtijd zo kort mogelijk is. Apparaat inschakelen – Bakken afdekken, om warmteverllies te vermijden. – Stekker in een passende wandcontactdoos plaatsen. Indien de stekker of het aansluitsnoer beschadigd is moeten deze eerst door een vakman worden vervangen. – Apparaat inschakelen door het indrukken van de aan/uit schakelaar. Het geintegreerde controlelampje gaat aan. – Met de tot de bak behorende thermostaatknop de gewenste warmtegraad instellen. Binnen de 4 aanduidingen op de knop is een traploze instelling mogelijk. U kunt zien welke knop bij welke bak hoort door de ingeslagen cijfers. Bij een vulhoogte van 2 cm (koud water), volledige afdekking en maximale thermostaatstand bereikt het water in de bakken na circa 45 minuten een temperatuur van 90 graden Celsius. 44 43.3000.2 Uitschepwagens Gebruik GN- bakken plaatsen GN 1/1-bakken tot een diepte van 200 mm kunnen zonder verdere voorzieningen in de bakken worden geplaatst. Bij gebruik van GN1/2 - en 1/3 bakken moeten tussenstrips worden gebruikt (meerprijs) om het uittreden van stoom tussen de bakken en het daarmee gepaard gaande warmteverlies te voorkomen. Bij gebruik van nog kleinere GN-bakken dient hiermede nog meer rekening te worden gehouden, het openlaten van een plaats in de indeling is funest voor de watertemperatuur. Erop letten dat de bakken goed aansluiten en geen ezelsoren hebben, omdat uittredende stoom tot verbrandingen zou kunnen leiden. Ook delen van de uitschepbakken en het bovenblad kunnen hierdoor gevaarlijk heet worden. Transport Houdt u rekening met de veiligheidsvoorschriften van blz 42 en 43. Alle knoppen op ● zetten. Apparaat uitschakelen dmv. aan/uitschakelaar. Stekker uit de wandcontactdoos en in stekkerhouder plaatsen. Beide remmen loshalen. Apparaat aan de duwhandgrepen vastpakken en verplaatsen. Ter plekke aangekomen de remmen weer vastzetten om een verrijden van de wagen te voorkomen. – Stekker in passende wandcontactdoos steken. – Apparaat inschakelen dmv. aan/uitschakelaar. – Met de tot de bak behorende thermostaatknop de gewenste temperatuur instellen. – – – – – – Uitschakelen Apparaat uitschakelen – Alle thermostaat knoppen op ● zetten. – Apparaat uitschakelen dmv. aan/uitschakelaar. – Stekker uit de wandcontactdoos en in de stekkerhouder plaatsen. Water weg laten lopen Aftapkranen nooit met gereedschap bewerken. Bij eventueel vastzittende kranen een goedgekeurd middel, bijv. teflonspray, gebruiken om deze los te maken. Daarna de bakken en de afvoer grondig schoonmaken. Indien men heet water weg laat lopen bestaat verbrandingsgevaar. Aftapkraan alleen direct boven een afvoergoot of afvoerputje openen. Indien de wagen is voorzien van een bodemplaat (meerprijs) dient een opvangbak met voldoende capaciteit of een uitloopverlenging (meerprijs) te worden toegepast. Na het weg laten lopen van het water blijven het afvoerbuisje en de aftapkraan nog lange tijd warm. Verbrandingsgevaar! 43.3000.2 45 Uitschepwagens Toebehoren tegen meerprijs Opklapbare bladen • • • De opklapbare bladen zijn niet geschikt om zware belastingen te verdragen. Gedurende het transport van de wagens moeten de opklapbare bladen neergeklapt zijn. Bij het opklappen en vastzetten van de bladen bestaat verwondingsgevaar. – Opklapbaar blad  naar boven bewegen – Consoles  naar voren bewegen. – Consoles zo plaatsen dat de nok  bij het laten dalen van het blad precies in de centeergaten past. – Het neerklappen van het blad gebeurt in omgekeerde volgorde. Bodemplaten Op de bodemplaten mogen dingen worden geplaatst, rekening houdend met de maximale belasting (zie „technische details” blz 49). Open bakken met hete vloeistoffen mogen hierop niet worden vervoerd. Uitloopverlenging • • • Apparaat nooit bewegen door trekken aan de uitloopverlenging. Bij het weg laten lopen van het water op de positie van het einde van de slang letten. Bij het weg laten lopen van water kan de uitloopverlenging heet worden. Verbrandingsgevaar! – Uitloopverlenging via schroefdraad bevestigen aan de aftapkraan en goed vastzetten. – Einde van slang boven afvoergoot plaatsen. – Aftapkraan openen. Met behulp van de uitloopverlenging kan het water ook bij toepassing van een bodemplaat probleemloos worden afgevoerd. 46 43.3000.2 Uitschepwagens Schoonmaak en onderhoud • • • Alvorens met de schoonmaak te beginnen apparaat uitschakelen. Stekker uit de wandcontactdoos en ophangen in de daarvoor aan de achterzijde van het apparaat aangebrachte voorziening. Bakken leeg laten lopen. Het apparaat niet met stoom of een hogedrukspuit schoonmaken. Indien in de directe omgeving van het apparaat met stoom of hoge druk gewerkt wordt, moet het uitgeschakeld worden en van het stroomnet ontkoppeld. Voor de schoonmaak het geheel goed laten afkoelen. Indien na de reiniging in de bakken kalkresten achterblijven, dienen deze te worden verwijderd, omdat anders het energieverbruik stijgt, hetgeen voor onnodige extra kosten zorgt. Bij veel kalkafzetting kan dit ook nog tot schade aan het apparaat leiden. Voor het ontkalken de daarvoor speciaal in de handel zijnde middelen of schoonmaakazijn gebruiken. De aftapkraan kan eventueel met speciaal, voor contact met levensmiddelen geschikt smeervet (braadboter is hiervoor absoluut ongeschikt),nagevet worden, om de dichting en het makkelijk bewegen te bevorderen. Wetenswaardigheden over „roestvrijstaal” De corrosiebestendigheid van roestvrijstaal berust op een passieve laag, die aan de oppervlakte wordt gevormd door het contact met zuurstof. De zuurstof in de lucht is voldoende voor het ontstaan van deze beschermlaag en zorgt ervoor dat deze ook automatisch wordt hersteld na eventuele beschadigingen. Ook het in aanraking komen van het roestvrijstaal met zuurstofhoudend stromend water zorgt voor een constante vernieuwing van deze laag. Een verdere verbetering van dit effect wordt bereikt door oxiderend werkende zuren (salpeterzuur, oxaalzuur). Deze zuren worden gebruikt als het roestvrijstaal aan hoge concentraties chemische middelen heeft blootgestaan en daardoor de passieve laag grotendeels is verstoord. De passieve laag kan chemisch beschadigd of verstoord worden door (zuurstofverbruikende) middelen, die in geconcentreerde vorm of bij hoge temperaturen met het staal in aanraking komen, zoals: • zout- en zwavelhoudende stoffen • chloriden (zouten) • concentraten zoals mosterd, azijn, kruidenblokjes, keukenzout Verdere beschadigingen kunnen ontstaan door: • roestdeeltjes (bijv van andere apparaten, gereedschappen o.d.) • ijzerdeeltjes (bijv slijpstof) • contact met niet ijzerhoudende metalen • gebrek aan zuurstof (bijv geen contact met de lucht, zuurstofarm water). Algemene voorschriften voor de behandeling van apparaten van „roestvrijstaal” Het oppervlak van apparaten uit roestvrijstaal altijd schoon en voor de lucht toegankelijk houden. Dagelijks dient u kalk-, vet-, zetmeel- en eiwitresten te verwijderen, anders kan onder deze lagen corrosie ontstaan doordat er geen contact met de lucht kan plaatsvinden. Indien er geen speciale middelen worden voorgeschreven, dan dienen in elk geval chloorarme reinigingsmiddelen te worden gebruikt. Na elke schoonmaak dienen resten van de reinigingsmiddelen te worden verwijderd door na te spoelen met ruime hoeveelheden schoon water, waarna de oppervlakte dient te worden gedroogd. U dient erop te letten dat roestvrijstaal niet langer als beslist noodzakelijk in 43.3000.2 47 Uitschepwagens aanraking komt met geconcentreerde zuren, kruiden, zouten e.d. Ook zuurdampen, die onstaan bij het reinigen van vloeren kunnen zorgen voor corrosie op roestvrijstaal. U dient ervoor te zorgen dat het oppervlak niet wordt beschadigd, en wel in het bijzonder door andere metalen, niet zijnde roestvrijstaal. Door dit contact vormen zich zeer kleine chemische deeltjes, die corrosie kunnen veroorzaken. In ieder geval dient te worden voorkomen dat er contact is met ijzer of staal, omdat dat bijna onherroepelijk leidt tot roestvorming; voorbeelden hiervan zijn o.a. stalen schuursponsjes, metalen deeltjes uit waterleidingen bij nieuwbouw of sterk ijzerhoudend water. Gebruik dus voor het reinigen uitsluitend kunststof schuursponsjes of borstels. Verse roestplekken kunnen worden verwijderd met mild werkende schuurmiddelen of met heel fijn schuurpapier. Lukt het hiermee niet, dan kan gebruik worden gemaakt van een 2 – 3 % oplossing van oxaalzuur in warm water. Als ook dat niet helpt kan een behandeling met 10 % salpeterzuur uitkomst bieden. Attentie! Dit mag alleen door technisch geschoold personeel dat zich strikt houdt aan de daarvoor geldende voorschriften gebeuren! 48 43.3000.2 Uitschepwagens Hulp bij storingen Servicewerkzaamheden mogen alleen door daartoe bevoegd personeel worden uitgevoerd. Defecte onderdelen dienen uitsluitend door originele onderdelen te worden vervangen Controleert u aub eerst, of er een bedieningsfout is gemaakt. Enkele storingen kunt u zelf oplossen. Indien u een storing wilt melden of onderdelen nodig heeft dan dient u de gegevens van het typeplaatje paraat te hebben (zie blz. 40). Storing Mogelijke oorzaak Oplossing Apparaat wordt niet warm, controlelampje brandt niet. Bouwkundige zekering defect. Zekering controleren en eventueel vervangen. Aan/uitschakelaar defect. Apparaat uitschakelen en door bevoegd personeel laten controleren en eventueel repareren. Aansluitkabel of stekker defect. Apparaat wordt warm, controlelampje brandt niet. Controlelampje defect. Storing in bedrading. Apparaat buiten bedrijf stellen en door bevoegd personeel laten controleren en eventueel repareren. Apparaat warmt zeer langzaam op. Te veel water in de bakken. Waterhoeveelheid verminderen. Kalkafzetting of vervuiling in de bak- Apparaat uitschakelen en na afkoeken. len de bakken ontkalken resp. schoonmaken. Regelmatige inspectie en onderhoud van het apparaat voorkomt storingen en zorgt voor meer veiligheid. Inspectie- en onderhoudsintervallen zijn sterk afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Vraag advies aan de technische dienst van de dealer die de wagen heeft geleverd. Technische Details SPA/EB-1 SPA/EB-2 SPA/EB-3 SPA/EB-4 Keurmerk Apparaat gefabriceerd volgens DIN 18867 – 7 Spuitwaterbeveiliging Aantal bakken Afmetingen bakken Gemiddelde capaciteit in personen* IPX5 1 2 15 25 50 80 verwarmingselement van roestvrijstaal 0,7 kW Voltage 1,4 kW 2,1 kW 2,8 kW 230 V 1N AC 50 Hz Thermische isolatie keramisch vlies Temperatuurregeling traploos, elke bak separaat Temperatuur water Wielen 4 voor GN-1/1 of onderverdelingen tot max. 200 mm diepte Verwarming door Aansluitwaarde 3 30 – 95 °C 4 zwenkwielen, daarvan 2 met rem, Ø 125 mm Nettogewicht zonder bodemplaat 32 kg 44 kg 55 kg 66 kg Gewicht bij maximale belading van bakken, zonder bodemplaat 64 kg 108 kg 151 kg 194 kg Maximale puntbelasting bodemplaat 50 kg 40 kg 30 kg 20 kg Maximale belasting bodemplaat 100 kg 80 kg 65 kg 50 kg Toelaatbaar totaalgewicht 170 kg 195 kg 220 kg 250 kg * De capaciteit is sterk afhankelijk van het aantal maaltijdcomponenten en eventuele dieetafleidingen. 43.3000.2 49 HUPFER® - Stammhaus HUPFER® Metallwerke GmbH & Co Dieselstraße 20 ë D-48653 Coesfeld Postfach 1463 ë D-48634 Coesfeld Tel.: +49 (0) 25 41 / 8 05-0 Fax: +49 (0) 25 41 / 8 05-111 www.hupfer.de ë [email protected] HUPFER® - Auslandsvertretungen FRANKREICH ® BELGIEN / NIEDERLANDE HUPFER SAS 11, Rue du Ried ë F-67720 Weyersheim BP 421 ë F-67728 Weyersheim-Hoerdt Cedex Tel.: +33 (0) 3 88 51 73 43 Fax: +33 (0) 3 88 51 73 23 HUPFER® Benelux b.v. Henry Dunantweg 22 ë NL-2402 NP Alphen aan den Rijn Postbus 623 ë NL-2400 AP Alphen aan den Rijn Tel.: +31 (0) 1 72 43 39 54 Fax.: +31 (0) 1 72 44 12 77 www.hupfer.fr ë [email protected] www.hupfer.nl ë [email protected] SPANIEN / PORTUGAL ÖSTERREICH HUPFER® Industrias Metálicas, S.L. Avda. d´Europa, 3 ë E-08350 Arenys de Mar Tel.: +34. 937 922 448 Fax: +34. 937 920 775 HUPFER® Einrichtungen für Großküchen Handels mbH Robert-Schumann-Gasse 38 ë A-2380 Perchtoldsdorf Tel.: +43 (1) 8 65 23 21 oder 8 65 23 41 Fax: +43 (1) 8 65 23 55 www.hupfer.de ë [email protected] www.hupfer.de ë [email protected] NORWEGEN / SCHWEDEN / DÄNEMARK / FINNLAND ITALIEN ® HUPFER Danmark Grønager 7 ë DK-2670 Greve Tel.: +45 (0) 43 90 17 11 Fax: +45 (0) 43 90 36 11 www.hupfer.de ë [email protected] GROSSBITANNIEN Trak HUPFER® Randles Rd, Knowsley Business Park Merseyside, L34 9XH - ENGLAND Tel.: +44 (0) 151 549 1010 Fax: +44 (0) 151 549 1212 www.trakhupfer.co.uk ë [email protected] HUPFER® ITALIA S.R.L. V. L. Settembrini, 7 ë I-20020 Lainate - Milano Tel.: +39 (02) 9 37 32 20 Fax: +39 (02) 9 37 07 25 www.hupfer.de ë [email protected]
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71

Metos SPA EB-2 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor