Metos KOUH/50-50 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Gesloten korvenstapelaars
48 43.3000.7
Inhoudsopgave (NL, BE)
Algemeen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Aanwijzingen voor het gebruik. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Typeplaatje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Detailtekening . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50
Veiligheidsvoorschriften. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
Bediening . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
Soorten korven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
Korfhoogten
Aantal extra inzetbare korven:
Capaciteitsberekening
Instellen van de veren op de juiste afnamehoogte . . . . . . . . .55
Ingebruikname . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .56
Apparaat inschakelen
Gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .57
Servies plaatsen
Servies uitnemen:
Hinweis zu Staplern mit Kühlschlitzen
Verwendung der Abdeckhauben
Transport
Uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .58
Apparaat uitschakelen
Schoonmaak en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59
Wetenswaardigheden over roestvrijstaal
Algemene voorschriften voor de behandeling van apparaten
van roestvrijstaal
Hulp bij storingen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60
Technische Details . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 61
Onderdelen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62
CE-conformiteitsverklaring. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .95
Gesloten korvenstapelaars
43.3000.7 49
Algemeen
Wijzigingsvoorbehoud
De producten uit dit bedieningsvoorschrift worden geproduceerd op basis van de wen-
sen uit de markt en de huidige stand der techniek. HUPFER
®
behoudt zich het recht
voor wijzigingen aan de producten zowel als aan de daartoe behorende documentatie
door te voeren indien daartoe onzerzijds reden bestaat. De definitief geleverde uitvoe-
ring blijkt steeds uit de orderbevestiging waarmee dit apparaat geleverd werd.
Verpakking en transport
Dit HUPFER
®
product werd na de productie uitvoerig getest, daarna gereinigd en inge-
pakt. De verpakking bestaat uit volledig recyclebaar materiaal.
Gebruik
Geloten korvenstapelaars voor slecht stapelbare serviesdelen van elke vorm, in korven.
Deze apparatuur wordt voornamelijk gebruikt voor tussenopslag en het klaarzetten aan
de voedselverdeelband.
De onverwarmde modellen met gesloten zijwand worden voor schoteltjes, bekers, ei-
erdopjes, lange smalle porseleinen schalen en bij decentrale koffievoorziening ook voor
koffiekoppen en schotels gebruikt.
De onverwarmde modellen met koelsleuven kunnen zowel voor het klaarzetten aan de
band van servies voor beleg, rauwkost of desserts gebruikt worden, maar ook voor op-
slag van reeds geportioneerde en van een deksel voorziene koude maaltijdcomponen-
ten in de koelcel.
De verwarmde modellen dienen voor het klaarzetten van tot maximaal 80°C voorver-
warmd servies voor warme componenten zoals soepen of warme desserts.
Voor het koud houden van gekoelde componenten met deksel over een langere periode
aan de verdeelband adviseert HUPFER
®
de Coolstapler BDC/50-50 of BDC/65-53 met
geforceerde koeling.
Attentie:
Voor het eerste gebruik de beschermfolie verwijderen.
Aanwijzingen voor het gebruik
Dit bedieningsvoorschrift dient voor de eerste ingebruikname zorgvuldig gelezen te wor-
den.
Zorgt u ervoor dat het bedienend personeel op de hoogte is van mogelijke bedienings-
fouten en daardoor mogelijk gevaarlijke situaties.
Belangrijke tips voor veiligheid en het voorkomen van schade zijn in dit bedieningsvoor-
schrift met een attentie-symbool aangegeven.
Attentie, tips voor veiligheid en het voorkomen van schade!
De zo gemerkte tips moeten gemeld worden aan het bedienend personeel.
Met het hand-symbool worden nuttige tips voor het gebruik van het apparaat aange-
geven.
Typeplaatje
Fabrikant Stroomopname
Type * Maximale belading
Artikelnummer * ! Keurmerk
Ordernummer * " Beveiliging
Serienummer * # Conformiteitsverklaring
Spanning $ Koudecapaciteit
Aansluitwaarde % Koelmiddel
* Verplicht op te geven bij storing
Gesloten korvenstapelaars
50 43.3000.7
Detailtekening
Duwhandgreep met geintegreerde stootkant
Aan/uit schakelaar*
Knop voor regeling van de temperatuur*
Stekkerhouder (Blindstekker)*
Aansluitsnoer met stekker*
Zwenkwielen met rem
Kunststof deksel*
Basiskorf
! Stoothoeken
" Zwenkwielen zonder rem
* alleen KOUH
Toebehoren tegen meerprijs:
Kunststof deksel 50-50, grijs, hoogte 170 mm,
de nuttige binnenhoogte voor stapelkorven is 150 mm **
Kunststof deksel 65-53, grijs, hoogte 170 mm,
de nuttige binnenhoogte voor stapelkorven is 150 mm **
Deksel 50-50 van roestvrijstaal 1.4301, enkelwandig, hoogte 130 mm,
de nuttige binnenhoogte voor stapelkorven is 114 mm
Deksel 65-53 van roestvrijstaal 1.4301, enkelwandig, hoogte 130 mm,
de nuttige binnenhoogte voor stapelkorven is 114 mm
Stapelservieskorven 500 x 500 x 75 mm of 500 x 500 x 115 mm, in roest-
vrijstaal met kunststof coating of roestvrijstaal elektrolytisch gepolijst, met
stapelhoeken
Stapelservieskorven 650 x 530 x 75 mm of 650 x 530 x 115 mm, in roest-
vrijstaal met kunststof coating of roestvrijstaal elektrolytisch gepolijst, met
stapelhoeken
Stootlijst rondom van massief en slagvast kunststof
Zwenkwielen met roestvrijstalen (1.4301) gaffel Ø 125 mm,
met of zonder rem, met plaatbevestiging
** Standaard bi KOUH
Artikelnummers vindt u in onze huidige prijslijst.
Gesloten korvenstapelaars
43.3000.7 51
Veiligheidsvoorschriften
Veiligheidsvoorschriften voor alle stapelaars:
De wagens zijn ontworpen voor het opslaan en vervoeren van ronde, vier-
kante of rechthoekige serviesdelen van porselein of hardglas in korven.
Het vervoeren van andere goederen is niet toegestaan.. Het gebruik van
kunststof korven van willekeurig welk merk is alleen toegestaan in de on-
verwarmde modellen zonder koelsleuven.
De tussenopslag van gekoelde maaltijdcomponenten in schaaltjes met
deksel in een stapelaar met koelsleuven in een koelcel dient uiteraard al-
leen plaats te vinden onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat aan de HAC-
CP-eisen qua temperatuur en tijdsduur strikt de hand wordt gehouden. Bij
de koeling van maaltijdcomponenten is het dwingend noodzakelijk de daar-
voor geldende wettelijke voorschriften te volgen welke betrekking hebben
op temperatuur en opslagduur.
De afnamehoogte moet voor het beladen op het te gebruiken model korf
(75 of 115mm) worden aangepast. Zie bladzijde 53.
Om verwondingen aan de handen te voorkomen, dient ervoor gezorgd te
worden dat de bovenzijde van de bovenste korf zich minimaal 35 mm bo-
ven het bovenblad bevindt.
De korven nooit met de hand naar beneden drukken (bijvoorbeeld voor rei-
niging). Bij het loslaten van de koven ontstaat verwondingsgevaar!
Het verrijden mag alleen over vlakke vloeren plaatsvinden. Indien toch over
zeer ongelijke vloeren of drempels wordt gereden kan dit de constructie
en/of de wielen beschadigen.
Voor het transport beide remmen loshalen. Rijden met de wielen op de rem
zorgt onherroepelijk voor schade.
De wagens mogen uitsluitend met de hand worden voortbewogen. Een
machinaal ondersteund transport is niet toegestaan. Gevaar voor schade
en verwondingen.
Indien de wagens in bijv. een vrachtwagen worden vervoerd dienen deze
te worden vastgezet. De rem op de wielen is hiervoor niet voldoende.
Bij het vervoer altijd beide duwgrepen met beide handen vasthouden, de
wagen nooit loslaten.
Het transport over hellingen of trappen is niet toegestaan.
Bij het naderen van bochten of het rijden om kolommen of andere hinder-
nissen altijd goed opletten of er geen personen in de weg lopen. Verwon-
dingsgevaar!
De maximale snelheid is normaal wandeltempo. Zeer zwaar beladen sta-
pelaars zijn nog maar moeilijk voort te bewegen of te manouevreren. Even-
tueel hulp van derden inroepen.
Door omstandigheden van buitenaf of onachtzaamheid aan het kantelen
gebrachte stapelaars niet proberen op te vangen, ook hierbij zoudt u zich
kunnen verwonden!
Niet op het apparaat leunen of gaan zitten en niet gebruiken voor het ver-
voer van personen.
De wagen niet op een vloer die op afschot staat plaatsen.
Indien de wagen zijn plaats van bestemming heeft bereikt de remmen vast-
zetten.
De wielen zijn geschikt voor gebruik in temperaturen van -20 tot +50 gra-
den Celsius. Indien deze zouden worden gebruikt bij lagere of hogere tem-
peraturen kan dit leiden tot problemen, waarbij mechanische
beschadigingen kunnen optreden.
De schoonmaakvoorschriften in acht nemen.
Gesloten korvenstapelaars
52 43.3000.7
Extra veiligheidsmaatregelen voor verwarmde stapelaars::
De apparatuur is ontworpen voor het voorverwarmen van serviesdelen.
Het gebruik voor het garen of warmhouden van gerechten of als bijverwar-
ming voor de ruimte is niet toelaatbaar.
De verwarmde modellen mogen niet voor het drogen van servies worden
gebruikt. Kiemvorming!
Indien u het roestvrijstalen deksel heeft gekocht dient u erop te letten dat
dit aan de buitenzijde wel 65 °C warm kan worden. Daarom dit deksel al-
leen met beschermende handschoenen aanraken, om brandwonden te
voorkomen.
De serviestemperaturen kunnen de toelaatbare temperaturen voor met de
hand aan te raken oppervlakten overschrijden (Zie «Technische Details»
op bladzijde 61). Bij het uit de stapelaar pakken van borden dienen dan ook
altijd geschikte handschoenen gedragen te worden.
Serviesdelen uit kunststof, onderborden en deksels van kunststof geïso-
leerde sets en onderborden met een buitenzijde van kunststof mogen niet
worden opgeslagen en verwarmd.
Voor het verrijden het apparaat uitschakelen, de stekker uit de wandcon-
tactdoos trekken en in de stekkerhouder plaatsen.
Stekker nooit aan het snoer uit de wandcontactdoos trekken.
De HUPFER
®
apparaten zijn in de standaarduitvoering voorzien van een
haakse Schuko stekker met randaarde. Hetgeen als voordeel heeft dat
deze veel minder uitsteekt dan een rechte stekker en dus minder makkelijk
kan worden beschadigd.
Als de apparaten per ongeluk wordt weggereden terwijl vergeten is de
stekker uit de wandcontactdoos te halen kan dit tot schade aan de stekker
en/of de contactdoos leiden.
De wagen nooit voortbewegen door aan het aansluitsnoer te trekken.
Wanneer de stekker met water in contact geweest is moet deze voor ge-
bruik eerst worden gedroogd.
Levensgevaar!
Een eventueel beschadigd snoer of stekker dient voor gebruik door een er-
kend vakman te worden vervangen.
Het aansluitsnoer kan een maximale lengte van 1,80 meter bereiken. In-
dien door geweld deze lengte wordt overschreden kan dit intern tot bescha-
digingen leiden. Brandgevaar!
In natte of vochtige ruimtes geen verlengsnoer gebruiken.
Het apparaat niet met stoom of een hogedrukspuit schoonmaken.
Indien in de buurt van het apparaat met stoom of hoge druk wordt gewerkt
dient het apparaat te worden uitgeschakeld en de stekker uit de wandcon-
tactdoos gehaald
Stekker alleen invoeren in passende wandcontactdoos. Indien een en an-
der niet op elkaar past dient een vakman voor ombouw zorg te dragen (zie
gebruikte stekkertypes op blz. 62).
Het gebruik van stekkeradapters is verboden.
Brandgevaar!
Nooit tijdens het verwarmen in het apparaat grijpen en het verwarmingse-
lement aanraken. Verbrandingsgevaar!
De bodemplaat en de hete lucht die uit de reinigingsopening komt kan zeer
warm zijn. De apparatuur mag daarom niet worden geplaatst op een on-
dergrond op vezelbasis (tapijt e.d.).
Gesloten korvenstapelaars
43.3000.7 53
Bediening
Soorten korven
Korfhoogten
De basiskorf is standaard en dus een vaste waarde. Welke van de beide an-
dere modellen korven wordt gebruikt hangt af van het te gebruiken servies (zie
hoofdstuk «Capaciteitsberekening»).
In het algemeen gesproken worden met de 115 mm hoge korven hogere ka-
paciteiten bereikt. Een uitzondering hierop vormen toespijsschaaltjes met dek-
sel met een totale hoogte van 55 of 65 mm.
De korf mag maximaal gevuld worden tot 3-5 mm onder de bovenrand, anders
kan het komen tot serviesbreuk.
Na het uitnemen van de basiskorf, bijvoorbeeld voor schoonmaak, moet deze
weer als eerste met de opening naar boven worden ingezet.
Indien de gesloten zijde naar boven wordt geplaatst, worden de 15 mm hoge
stapelhoeken van de korf door de hoge belasting in de bodemplaat gedrukt en
leiden tot beschadigingen c.q. wordt zelf beschadigd. Bovendien wordt daar-
door de kapaciteit negatief beïnvloed.
Aantal extra inzetbare korven:
Aantal extra stapelkorven en overstek boven bovenblad bij constante
afpakhoogte:
Indien bij de verwarmde modellen het servies in de bovenste korf ook de inge-
stelde temperatuur dient te krijgen moet absoluut met gebruikmaking van een
deksel worden verwarmd. De overstek van de bovenste korf mag maximaal
50 mm zijn.
Aantal extra stapelkorven en overstek van de bovenste korf bij stapeling
zonder deksel:
Ook bij onverwarmde apparatuur is een hogere stapeling dan in de boven-
staande gegevens uit veiligheidsoverwegingen niet toelaatbaar!.
Korfmodel Korfhoogte Nuttige hoogte
Basiskorf 150 mm 140 mm
Korf 75 mm hoog 75 mm 65 mm
Korf 115 mm hoog 115 mm 105 mm
Korf 75 mm Korf 115 mm
met deksel en geforceerde
verwarming
8
(35 - 50 mm)
5
(35 - 50 mm)
Korf 75 mm Korf 115 mm
zonder deksel 9
(110 - 150 mm)
6
(125 - 150 mm)
met kunststof deksel,
onverwarmd
9
(110 - 150 mm)
6
(125 - 150 mm)
met rvs deksel,
onverwarmd
9
(110 - 114 mm)
5
(35 - 114 mm)
Gesloten korvenstapelaars
54 43.3000.7
Capaciteitsberekening
Door alle grote fabrikanten worden de noodzakelijke gegevens voor het bere-
kenen van de capaciteit als volgt aangegeven:
H
1
= hoogte van een bord
H
11
= hoogte van 11 borden
De tussenhoogte H
z
wordt volgens de volgende formule berekend:
H
z
= (H
11
- H
1
) / 10
Voorbeeld:
Uit bijv. H
11
= 165 mm en H
1
= 40 mm volgt een tussenhoogte (H
z
) van
12,5 mm.
In combinatie met de stapelhoogte H
S
van de stapelaar kan nu de capaciteit
K van de stapelaar per buis vberekend worden:
K=(H
S
- H
1
) / H
z
+ 1
Voorbeeld:
Kapaciteit van de basiskorf:
Uit een stapelhoogte H
S
= 140 mm en H
1
= 40 mm volgt 100 mm.
Deze uitkomst moet door de tussenhoogte H
z
= 12,5 mm gedeeld worden, wat
8 als uitkomst geeft. Ter bepaling van de capaciteit K moet nu alleen nog 1
bord opgeteld worden en het resultaat met het aantal buizen vermenigvuldigd.
Bij bijvoorbeeld 6 stapeltjes servies heeft deze korf een kapaciteit van 54 ser-
viesdelen.
Kapaciteit van een 115 mm hoge korf:
Uit een stapelhoogte H
S
= 105 mm en H
1
= 40 mm volgt 65 mm.
Deze uitkomst moet door de tussenhoogte H
z
= 12,5 mm gedeeld worden, wat
5 als uitkomst geeft. Ter bepaling van de capaciteit K moet nu alleen nog 1
bord opgeteld worden en het resultaat met het aantal buizen vermenigvuldigd.
Bij bijvoorbeeld 6 stapeltjes servies heeft deze korf een kapaciteit van 36 ser-
viesdelen.
Totale kapaciteit van de stapelaar:
De totale kapaciteit kunt u berekenen door die van de basiskorf te nemen en
daarbij op te tellen de kapaciteit van een 115 mm hoge korf vermenigvuldigd
met het aantal korven.
Bij gebruik van zes 115 mm hoge korven resulteert dit een totale kapaciteit van
270 serviesdelen (54 + 6 x 36).
Gesloten korvenstapelaars
43.3000.7 55
Instellen van de veren op de juiste afnamehoogte
De navolgende werkzaamheden mogen alleen aan uitgeschakelde, niet ge-
stekkerde apparatuur worden gedaan.
Alvorens met de werkzaamheden te beginnen moet steeds worden gecontro-
leerd of de in te zetten stapelaar goed ingesteld is op het te gebruiken servies.
De servies- of korfafnamehoogte moet voooraf op het toe te passen servies
resp. de te gebruiken korven worden afgesteld. De veren moeten zo worden
ingesteld dat de bovenzijde van de bovenste korf zich op een gelijkblijvende
hoogte tussen 35 en 50 mm boven het bovenblad bevindt.
Belangrijk is dat bij een wijziging in minstens een van de volgende parameters
een test van de instelling wordt gedaan: diameter of lengte x breedte, hoogte
H
1
, stapelhoogte H
11
en gewicht.
Een aanpassing bij korvenstapelaars is noodzakelijk wanneer er zich een ver-
andering voordoet bij het totale serviesgewicht of de korfhoogte wijzigt.
Deksel afnemen en opbergen.
Het servies in de basiskorf zo plaatsen, dat de serviesdelen tegen elkaar
aanstaan en de ter beschikking staande oppervlakte zo optimaal mogelijk
wordt benut.
De korf mag maximaal gevuld worden tot 3-5 mm onder de bovenrand, anders
kan het komen tot serviesbreuk.
Stap 1 Controle van de veerinstelling
Voor het testen van de afpakhoogte twee gevulde korven op de basiskorf
plaatsen.
Reactie afwachten.
Bevindt de bovenzijde van de korf zich nu op 35 en 50 mm boven de bo-
venplaat, dan is het geheel goed ingesteld.
Zakt de stapel weinig of helemaal niet, dan moet de veerinstelling als volgt
worden aangepast.
Stap 2 Veranderen van de veerinstelling
De instelling c.q. verandering van de veerinstelling volgt door het aan- of los-
haken van veren aan de onderste bevestiging.
De instelling c.q. verandering van de veerinstelling volgt door het aan- of los-
haken van veren aan de onderste bevestiging. De veren zijn bij de modellen
50-50 in groepjes van 6 met elk 4 sterke basisveren
en 2 zwakkere instel-
veren
+ aangebracht, en in de modellen 65-53 in groepjes van 8 met elk 6
sterke basisveren
en 2 zwakkere instelveren +.
is het niveau te hoog, moeten er veren worden losgehaakt.
is het niveau te hoog, moeten er veren worden aangebracht.
Werkwijze bij het veranderen van de veerinstelling:
Goed opletten bij het uitnemen en weer terugplaatsen van de basiskorf.
Bij verkeerde handelingen zoudt u zich kunnen verwonden.
Goed opletten of er zich geen scherpe puntjes, speciaal aan het uiteinde van
de veren, bevinden Verwondingsgevaar!
Ingezette korven verwijderen.
De basiskorf gelijkmatig optillen, uitnemen en op de stapelaar plaatsen.
Vervolgens met beide handen pakken en op een geschikte plek neerzet-
ten.
Rondom gelijkmatig een of meerdere instelveren loshaken.
Gesloten korvenstapelaars
56 43.3000.7
Voor een gelijkmatige en soepele geleiding van de korven is een symme-
trische indeling van de veren noodzakelijk. Binnen een bevestigingpunt
mag er wel een verschil van indeling zijn.
Bij voorkeur alleen de dunne instelveren loshaken. De basisveren indien
mogelijk altijd vast laten. De veren altijd aan de onderzijde losmaken, los-
gemaakte veren blijven zo als reserve in de stapelaar hangen.
Vervolgens de basiskorf met de opening naar boven terugplaatsen.
De punten «controleren van de veerinstelling» (1) en «verandering van de
veerinstelling» (2) moeten zo vaak herhaald worden tot de bovenzijde van de
bovenste korf zich steeds op 15 tot 25 mm boven het bovenblad bevindt.
Indien het gewicht van de korven hetzelfde blijft , hoeft deze instelling niet te
worden veranderd.
Omdat alle stapelaars voorzien zijn voor veren geschikt voor de maximaal toe-
gestane belading, zou het aantal veren voor iedere soort belading voldoende
moeten zijn. Indien dit toch niet het geval is dienen er veren te worden bijbe-
steld. De artikelnummers kunt u vinden in de onderdelenlijst op bladzijde 62.
Ingebruikname
Delen van dit hoofdstuk hebben uitsluitend betrekking op verwarmde appara-
tuur en zijn dus niet van toepassing op onverwarmde stapelaars.
Voor de ingebruikname moet het apparaat schoon en droog zijn.
Houdt u rekening met de veiligheidsvoorschriften van blz 51 en 52.
Apparaat inschakelen
Het deksel plaatsen, teneinde warmteverlies te vermijden.
Stekker in een passende wandcontactdoos plaatsen.
Indien de stekker of het aansluitsnoer beschadigd is moeten deze eerst
door een vakman worden vervangen.
Apparaat inschakelen door het indrukken van de aan/uit schakelaar.
Het geintegreerde controlelampje gaat aan.
Met de thermostaatknop de gewenste temperatuur instellen. Binnen de 4
aanduidingen op de knop is een traploze instelling mogelijk.
Afhankelijk van het aantal, het soort en de plaatsing van het servies wordt de
gewenste temperatuur uitgaande van minimaal 15 °C na 3 tot 5uur bereikt.
De maximaal haalbare temperatuur is in hoofdstuk «Technische Details» op
bladzijde 61 aangegeven.
Gesloten korvenstapelaars
43.3000.7 57
Gebruik
Servies plaatsen
Normaliter wordt de stapelaar gevuld met korven die al voorzien zijn van ser-
vies.
De korf mag maximaal gevuld worden tot 3-5 mm onder de bovenrand, anders
kan het komen tot serviesbreuk.
De korf precies goed op de nokjes van de basiskorf plaatsen en langzaam
laten zakken.
Servies in lege korven plaatsen die zich in het apparaat bevinden:
Het servies apart of in kleine handzame stapeltjes inzetten.
De serviesdelen gelijkmatig gestapeld in de korven plaatsen..
De eerste serviesdelen in het midden plaatsen, zodat de korf gelijkmatig
zakt.
Het overige servies daarop stapelen.
Het maximale aantal boven de basiskorf te plaatsen korven kunt u op blz. 53
of 61 nazien.
Servies uitnemen:
Deksel afnemen en wegleggen.
Servies gelijkmatig uitnemen, zodat de korf niet scheef trekt.
Lege korven uitnemen en op een geschikte plaats neerzetten
Deksel weer plaatsen.
Attentie bij stapelaars met koelsleuven
Deze modellen zijn ontworpen voor het gebruik van gekoeld servies in zoge-
naamde cook-chill keukens. De gevulde stapelaars dienen hiertoe enkele
uren in een koelcel te worden geplaatst. Hoe lang precies hangt af van een
aantal factoren, te weten de begintemperatuur van de serviesdelen, de tem-
peratuur in de koelcel en de gewenste eindtemperatuur. De stapelaars moe-
ten steeds vrij in de ruimte worden opgesteld, om een optimaal eindresultaat
door luchtcirkulatie te kunnen bereiken.
Gebruik met deksels
Bij het gebruik met een deksel is ook over een langere tijdspanne bescher-
ming tegen stof of condenswater gewaarborgd.
Bij verwarmde modellen verhindert het standaard deksel het uittreden van
warmte naar boven en vermindert de opwarmtijd van het servies cq. vertraagt
het afkoelen van reeds verwarmde serviesdelen.
Een spleet tussen het deksel en het bovenblad kan al leiden tot aanzienlijk
energieverlies en zal er bovendien de oorzaak van zijn dat het apparaat er
aanmerkelijk langer over doet om de gewenste temperatuur te bereiken.
Gesloten korvenstapelaars
58 43.3000.7
Transport
Houdt u rekening met de veiligheidsvoorschriften van blz 51 en 52.
Alle knoppen op
zetten.
Apparaat uitschakelen dmv. aan/uitschakelaar.
Stekker uit de wandcontactdoos en in stekkerhouder plaatsen.
Beide remmen loshalen.
Apparaat aan de duwhandgrepen vastpakken en verplaatsen.
Ter plekke aangekomen de remmen weer vastzetten om een verrijden van
de wagen te voorkomen.
Stekker in passende wandcontactdoos steken.
Apparaat inschakelen dmv. aan/uitschakelaar.
Met de thermostaatknop de gewenste temperatuur instellen.
Uitschakelen
Apparaat uitschakelen
Alle thermostaat knoppen op zetten.
Apparaat uitschakelen dmv. aan/uitschakelaar.
Stekker uit de wandcontactdoos en in de stekkerhouder plaatsen.
Het apparaat schoonmaken.
De binnenzijde en het bovenblad van het apparaat kunnen na het gebruik heet
zijn en koelen aan de lucht maar langzaam af. Het apparaat alvorens te begin-
nen met de schoonmaak dus laten afkoelen of handschoenen dragen.
Gesloten korvenstapelaars
43.3000.7 59
Schoonmaak en onderhoud
Alvorens met de schoonmaak te beginnen apparaat uitschakelen. Stekker
uit de wandcontactdoos en ophangen in de daarvoor aangebrachte voor-
ziening.
Het apparaat niet met stoom of een hogedrukspuit schoonmaken. Indien in
de buurt van het apparaat met stoom of hoge druk wordt gewerkt dient het
apparaat te worden uitgeschakeld en de stekker uit de wandcontactdoos
gehaald
Voor de schoonmaak het geheel goed laten afkoelen.
Ook stapelaars zonder elektrische aansluiting mogen niet met stromend
water, laat staan met een hogedrukspuit gereinigd worden.
Apparatuur ofwel droog schoonmaken, of na de schoonmaak goed drogen
om schimmelvorming, ongecontroleerde bacterievorming en daardoor mo-
gelijke besmetting van het serviesgoed te vermijden.
De onderin de stapelaar in de bodem aangebrachte opening dient voor het
eenvoudiger verwijderen van stukjes die van het servies zijn afgebroken of
eventuele andere voorwerpen die erin terecht zijn gekomen.
De kunststof deksels kunnen handmatig met een vochtige doek schoonge-
maakt worden. Bij sterke verontreiniging is ook schoonmaak in een vaats-
poelmachine mogelijk.
Daarbij dienen voor polycarbonaat geschikte was- en naglansmiddelen te
worden gebruikt.
Wetenswaardigheden over roestvrijstaal
De corrosiebestendigheid van roestvrijstaal berust op een passieve laag, die
aan de oppervlakte wordt gevormd door het contact met zuurstof. De zuurstof
in de lucht is voldoende voor het ontstaan van deze beschermlaag en zorgt
ervoor dat deze ook automatisch wordt hersteld na eventuele beschadigingen.
Ook het in aanraking komen van het roestvrijstaal met zuurstofhoudend stro-
mend water zorgt voor een constante vernieuwing van deze laag. Een verdere
verbetering van dit effect wordt bereikt door oxiderend werkende zuren (sal-
peterzuur, oxaalzuur). Deze zuren worden gebruikt als het roestvrijstaal aan
hoge concentraties chemische middelen heeft blootgestaan en daardoor de
passieve laag grotendeels is verstoord.
De passieve laag kan chemisch beschadigd of verstoord worden door (zuur-
stofverbruikende) middelen, die in geconcentreerde vorm of bij hoge tempera-
turen met het staal in aanraking komen, zoals:
zout- en zwavelhoudende stoffen
chloriden (zouten)
concentraten zoals mosterd, azijn, kruidenblokjes, keukenzout
Verdere beschadigingen kunnen ontstaan door:
roestdeeltjes (bijv van andere apparaten, gereedschappen o.d.)
ijzerdeeltjes (bijv slijpstof)
contact met niet ijzerhoudende metalen
gebrek aan zuurstof (bijv geen contact met de lucht, zuurstofarm water).
Algemene voorschriften voor de behandeling van apparaten
van roestvrijstaal
Het oppervlak van apparaten uit roestvrijstaal altijd schoon en voor de lucht
toegankelijk houden.
Dagelijks dient u kalk-, vet-, zetmeel- en eiwitresten te verwijderen, anders kan
onder deze lagen corrosie ontstaan doordat er geen contact met de lucht kan
plaatsvinden.
Gesloten korvenstapelaars
60 43.3000.7
Indien er geen speciale middelen worden voorgeschreven, dan dienen in elk
geval chloorarme reinigingsmiddelen te worden gebruikt.
Na elke schoonmaak dienen resten van de reinigingsmiddelen te worden ver-
wijderd door na te spoelen met ruime hoeveelheden schoon water, waarna de
oppervlakte dient te worden gedroogd.
U dient erop te letten dat roestvrijstaal niet langer als beslist noodzakelijk in
aanraking komt met geconcentreerde zuren, kruiden, zouten e.d. Ook zuur-
dampen, die onstaan bij het reinigen van vloeren kunnen zorgen voor corrosie
op roestvrijstaal.
U dient ervoor te zorgen dat het oppervlak niet wordt beschadigd, en wel in het
bijzonder door andere metalen, niet zijnde roestvrijstaal. Door dit contact vor-
men zich zeer kleine chemische deeltjes, die corrosie kunnen veroorzaken. In
ieder geval dient te worden voorkomen dat er contact is met ijzer of staal, om-
dat dat bijna onherroepelijk leidt tot roestvorming; voorbeelden hiervan zijn
o.a. stalen schuursponsjes, metalen deeltjes uit waterleidingen bij nieuwbouw
of sterk ijzerhoudend water. Gebruik dus voor het reinigen uitsluitend kunst-
stof schuursponsjes of borstels. Verse roestplekken kunnen worden verwij-
derd met mild werkende schuurmiddelen of met heel fijn schuurpapier. Lukt
het hiermee niet, dan kan gebruik worden gemaakt van een 23 % oplossing
van oxaalzuur in warm water. Als ook dat niet helpt kan een behandeling met
10 % salpeterzuur uitkomst bieden.
Attentie! Dit mag alleen door technisch geschoold personeel dat zich strikt
houdt aan de daarvoor geldende voorschriften gebeuren!
Hulp bij storingen
Servicewerkzaamheden mogen alleen door daartoe bevoegd personeel worden uitgevoerd.
Defecte onderdelen dienen uitsluitend door originele onderdelen te worden vervangen
Controleert u aub eerst, of er een bedieningsfout is gemaakt. Enkele storingen kunt u zelf oplossen.
Indien u een storing wilt melden of onderdelen nodig heeft dan dient u de gegevens van het typeplaatje pa-
raat te hebben (zie blz. 49).
Regelmatige inspectie en onderhoud van het apparaat voorkomt storingen en zorgt voor meer veiligheid.
Inspectie- en onderhoudsintervallen zijn sterk afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Vraag advies
aan de technische dienst van de dealer die de wagen heeft geleverd.
Storing Mogelijke oorzaak Oplossing
Apparaat wordt niet warm,
controlelampje brandt niet.
Bouwkundige zekering
defect.
Zekering controleren en eventueel vervan-
gen.
Aan/uitschakelaar defect. Apparaat uitschakelen en door bevoegd per-
soneel laten controleren en eventueel repa-
reren.
Aansluitkabel of stekker
defect.
Apparaat wordt warm,
controlelampje brandt niet.
Controlelampje defect. Apparaat buiten bedrijf stellen en door
bevoegd personeel laten controleren en
eventueel repareren.
Storing in bedrading.
Gesloten korvenstapelaars
43.3000.7 61
Technische Details
KO/
50-50
KO/
50-50 K
KO/
65-53
KO/
65-53 K
KOUH/
50-50
KOUH/
65-53
Keurmerk
Spuitwaterbeveiliging - IPX5
Aantal serviesstapels Afhankelijk van de serviesafmetingen
Serviesafmetingen De enige beperkingen zijn de korfgrootte en de maaswijdte
Stapelplatform Roestvrijstalen korf met kunststof coating
Afmetingen stapelplatform
500 x 500 x 150 mm 650 x 530 x 150 mm
500 x 500 x
150 mm
650 x 530 x
150 mm
Aantal korven zonder deksel 9 korven van 75 mm hoog of 6 van 115 mm hoog
Aantal korven met kunststof deksel 9 korven van 75 mm hoog of 6 van 115 mm hoog
Aantal korven met rvs deksel 9 korven van 75 mm hoog of 5 van 115 mm hoog
Aantal korven bij 35 - 50 mm
overstek boven bovenblad
8 korven van 75 mm hoog of 5 van 115 mm hoog
Capaciteit Zie Capaciteitsberekening, Bladzijde 54
Afmetingen servieskorven (mm) 500 x 500
en
508 x 508
650 x 530
500 x 500
en
508 x 508
650 x 530
Verwarming door - Energiemoduul
Thermostaatinstelling - 20-110 °C
Maximale serviestemperatuur - 80 °C
Temperatuurregeling - traploos
Thermische isolatie - keramisch vlies
Voltage - 230 V 1N AC 50 Hz
Aansluitwaarde - 2,0 kW
Wielen 4 zwenkwielen, daarvan 2 met rem, Ø 125 mm
Nettogewicht 43 kg 43 kg 48 kg 48 kg 72 kg 78 kg
Gewicht bij maximale belading 200 kg 200 kg 260 kg 260 kg 230 kg 290 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 200 kg 200 kg 260 kg 260 kg 230 kg 290 kg
Geschlossene Korbstapler
96 43.3000.7
Remarques sur la déclaration de conformité de la CE
En ce qui concerne le groupe dappareils avec la description de produit
Empileur à panière fermé non chauffé
le législateur ne prévoit actuellement aucune déclaration de conformité de la CE et, par conséquent, aucune identifica-
tion de la CE.
Explication
Avec une déclaration de conformité de la CE, le fabricant garantit et déclare que le produit fabriqué correspond aux do-
cuments techniques et satisfait aux exigences imposées par une directive européenne applicable.
Cette déclaration peut être remplie par le fabricant uniquement s'il existe au moins une directive européenne valable qui
prévoit une identification de la CE et si le produit concerné est classé dans le domaine de validité de cette directive. Il
est possible d'appliquer simultanément plusieurs directives, mais l'évaluation de la conformité doit alors être réalisée
conformément à toutes les directives applicables.
En ce qui concerne les appareils chauffés et refroidis destinés aux aménagements pour la nourriture dans les cantines
et la gastronomie, il est en général possible d'appliquer au moins une des directives suivantes :
Les appareils appartenant au groupe de produits décrit ci-dessus ne tombent sous l'application d'aucune de ces directives.
De plus, comme il ne s'agit ni de machines, ni de matières consommables, la directive pour machines (98/79/CE) ainsi que
la directive sur la sécurité générale des produits (92/59/CEE) ne trouvent non plus aucune application ici. Ces appareils peu-
vent être mis en circulation dans le commerce uniquement sans identification de la CE et sans déclaration de conformité.
Opmerking m.b.t. de EG-conformiteitsverklaring
Voor de apparatengroep met de productbeschrijving
Onverwarmde gesloten korvenstapelaars
eist de wetgever op dit moment geen EG-conformiteitsverklaring en dus ook geen CE-identificatie.
Toelichting
Met een EG-conformiteitsverklaring waarborgt de fabrikant dat het vervaardigde product met de technische documen-
tatie overeenkomt en aan de eisen van een toe te passen Europese richtlijn voldoet.
Deze verklaring kan alleen dan door de fabrikant worden afgegeven, wanneer er minstens één geldige Europese richtlijn
bestaat, die een CE-identificatie voorziet en het betreffende product binnen het toepassingsgebied van deze richtlijn valt.
De gelijktijdige toepassing van meerdere richtlijnen is mogelijk, de conformiteitsbeoordeling moet dan volgens alle toe
te passen richtlijnen worden uitgevoerd.
Bij verwarmde en gekoelde apparaten van inrichtingen voor maaltijden in openbare en institutionele gelegenheden en
in de horeca, kan over het algemeen minstens één van de volgende richtlijnen worden toegepast:
De apparaten uit de boven beschreven productgroep vallen onder geen van deze richtlijnen. Omdat het hier bovendien
noch om machines, noch om consumptiegoederen gaat, is ook de machinerichtlijn (98/79/EG) en de richtlijn voor de
algemene productveiligheid (92/59/EEG) hier niet van toepassing. Deze apparaten mogen alleen zonder CE-identificatie
en zonder EG-conformiteitsverklaring in de handel worden gebracht.
Directive Numéro de la directive
et de la modification
Application à partir du
Appareils à basse tension 73/23/EWG
93/68/EWG
19.08.1974
01.01.1995
Compatibilité électromagnétique 89/336/EWG
92/31/EWG
31.12.1995
28.10.1992
Dispositifs à consommation de gaz 90/396/EWG 01.01.1992
Appareils de refroidissement et de congélation 96/57/EG 03.09.1999
Appareils sous pression 97/23/EG 29.11.1999
Richtlijn Nummer van de richtlijn
en van de wijziging
Toepassing vanaf
Laagspanningsapparaten 73/23/EWG
93/68/EWG
19.08.1974
01.01.1995
Elektromagnetische compatibiliteit 89/336/EWG
92/31/EWG
31.12.1995
28.10.1992
Gastoestellen 90/396/EWG 01.01.1992
Koel- en vriesapparatuur 96/57/EG 03.09.1999
Druksystemen 97/23/EG 29.11.1999
HUPFER
®
-Stammhaus
HUPFER
®
Metallwerke GmbH & Co
Dieselstraße 20 ë D-48653 Coesfeld
Postfach 1463 ë D-48634 Coesfeld
Tel.: +49 (0) 2541 / 805-0
Fax: +49 (0) 2541 / 805-111
www.hupfer.de ë [email protected]
HUPFER
®
-Auslandsvertretungen
FRANKREICH
HUPFER
®
SAS
11, Rue du Ried ë F-67720 Weyersheim
BP 421 ë F-67728 Weyersheim-Hoerdt Cedex
Tel.: +33 (0) 388517343
Fax: +33 (0) 388517323
www.hupfer.fr ë info@hupfer.fr
SPANIEN/PORTUGAL
HUPFER
®
Industrias Metálicas, S.L.
Avda. d´Europa, 3 ë E-08350 Arenys de Mar
Tel.: +34. 937 922 448
Fax: +34. 937 920 775
www.hupfer.de ë buzon@hupfer.es
NORWEGEN/SCHWEDEN/DÄNEMARK/
FINNLAND
HUPFER
®
Danmark
Grønager 7 ë DK-2670 Greve
Tel.: +45 (0) 43901711
Fax: +45 (0) 43903611
www.hupfer.de ë hupfer@get2net.dk
GROSSBITANNIEN
Trak HUPFER
®
Randles Rd, Knowsley Business Park
Merseyside, L34 9XH - ENGLAND
Tel.: +44 (0) 151 549 1010
Fax: +44 (0) 151 549 1212
www.trakhupfer.co.uk ë hq@trakhupfer.co.uk
BELGIEN/NIEDERLANDE
HUPFER
®
Benelux b.v.
Henry Dunantweg 22 ë NL-2402 NP Alphen aan den Rijn
Postbus 623 ë NL-2400 AP Alphen aan den Rijn
Tel.: +31 (0) 172433954
Fax.: +31 (0) 172441277
www.hupfer.nl ë hupfe[email protected]
ÖSTERREICH
HUPFER
®
Einrichtungen für Großküchen Handels mbH
Robert-Schumann-Gasse 38 ë A-2380 Perchtoldsdorf
Tel.: +43 (1) 8652321 oder 8652341
Fax: +43 (1) 8652355
www.hupfer.de ë hupfer@ins.at
ITALIEN
HUPFER
®
ITALIA S.R.L.
V. L. Settembrini, 7 ë I-20020 Lainate - Milano
Tel.: +39 (02) 9373220
Fax: +39 (02) 9370725
www.hupfer.de ë hupfer@iol.it

Documenttranscriptie

Gesloten korvenstapelaars Inhoudsopgave (NL, BE) Algemeen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Aanwijzingen voor het gebruik. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Typeplaatje ................................. Detailtekening . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Veiligheidsvoorschriften . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Bediening . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49 49 49 49 50 51 53 Soorten korven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53 Korfhoogten Aantal extra inzetbare korven: Capaciteitsberekening Instellen van de veren op de juiste afnamehoogte . . . . . . . . . 55 Ingebruikname . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56 Apparaat inschakelen Gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 57 Servies plaatsen Servies uitnemen: Hinweis zu Staplern mit Kühlschlitzen Verwendung der Abdeckhauben Transport Uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 58 Apparaat uitschakelen Schoonmaak en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59 Wetenswaardigheden over „roestvrijstaal” Algemene voorschriften voor de behandeling van apparaten van „roestvrijstaal” Hulp bij storingen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60 Technische Details . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 61 Onderdelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62 CE-conformiteitsverklaring. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .95 48 43.3000.7 Gesloten korvenstapelaars Algemeen Wijzigingsvoorbehoud De producten uit dit bedieningsvoorschrift worden geproduceerd op basis van de wensen uit de markt en de huidige stand der techniek. HUPFER® behoudt zich het recht voor wijzigingen aan de producten zowel als aan de daartoe behorende documentatie door te voeren indien daartoe onzerzijds reden bestaat. De definitief geleverde uitvoering blijkt steeds uit de orderbevestiging waarmee dit apparaat geleverd werd. Verpakking en transport Dit HUPFER® product werd na de productie uitvoerig getest, daarna gereinigd en ingepakt. De verpakking bestaat uit volledig recyclebaar materiaal. Gebruik Geloten korvenstapelaars voor slecht stapelbare serviesdelen van elke vorm, in korven. Deze apparatuur wordt voornamelijk gebruikt voor tussenopslag en het klaarzetten aan de voedselverdeelband. De onverwarmde modellen met gesloten zijwand worden voor schoteltjes, bekers, eierdopjes, lange smalle porseleinen schalen en bij decentrale koffievoorziening ook voor koffiekoppen en schotels gebruikt. De onverwarmde modellen met koelsleuven kunnen zowel voor het klaarzetten aan de band van servies voor beleg, rauwkost of desserts gebruikt worden, maar ook voor opslag van reeds geportioneerde en van een deksel voorziene koude maaltijdcomponenten in de koelcel. De verwarmde modellen dienen voor het klaarzetten van tot maximaal 80°C voorverwarmd servies voor warme componenten zoals soepen of warme desserts. Voor het koud houden van gekoelde componenten met deksel over een langere periode aan de verdeelband adviseert HUPFER® de Coolstapler BDC/50-50 of BDC/65-53 met geforceerde koeling. Attentie: • Voor het eerste gebruik de beschermfolie verwijderen. Aanwijzingen voor het gebruik Dit bedieningsvoorschrift dient voor de eerste ingebruikname zorgvuldig gelezen te worden. Zorgt u ervoor dat het bedienend personeel op de hoogte is van mogelijke bedieningsfouten en daardoor mogelijk gevaarlijke situaties. Belangrijke tips voor veiligheid en het voorkomen van schade zijn in dit bedieningsvoorschrift met een „attentie”-symbool aangegeven. Attentie, tips voor veiligheid en het voorkomen van schade! De zo gemerkte tips moeten gemeld worden aan het bedienend personeel. Met het „hand”-symbool worden nuttige tips voor het gebruik van het apparaat aangegeven. Typeplaatje        Fabrikant Type * Artikelnummer * Ordernummer * Serienummer * Spanning Aansluitwaarde  Stroomopname ! " # $ % Maximale belading Keurmerk Beveiliging Conformiteitsverklaring Koudecapaciteit Koelmiddel * Verplicht op te geven bij storing 43.3000.7 49 Gesloten korvenstapelaars Detailtekening        ! " Duwhandgreep met geintegreerde stootkant Aan/uit schakelaar* Knop voor regeling van de temperatuur* Stekkerhouder (Blindstekker)* Aansluitsnoer met stekker* Zwenkwielen met rem Kunststof deksel* Basiskorf Stoothoeken Zwenkwielen zonder rem * alleen KOUH Toebehoren tegen meerprijs: • Kunststof deksel 50-50, grijs, hoogte 170 mm, de nuttige binnenhoogte voor stapelkorven is 150 mm ** • Kunststof deksel 65-53, grijs, hoogte 170 mm, de nuttige binnenhoogte voor stapelkorven is 150 mm ** • Deksel 50-50 van roestvrijstaal 1.4301, enkelwandig, hoogte 130 mm, de nuttige binnenhoogte voor stapelkorven is 114 mm • Deksel 65-53 van roestvrijstaal 1.4301, enkelwandig, hoogte 130 mm, de nuttige binnenhoogte voor stapelkorven is 114 mm • Stapelservieskorven 500 x 500 x 75 mm of 500 x 500 x 115 mm, in roestvrijstaal met kunststof coating of roestvrijstaal elektrolytisch gepolijst, met stapelhoeken • Stapelservieskorven 650 x 530 x 75 mm of 650 x 530 x 115 mm, in roestvrijstaal met kunststof coating of roestvrijstaal elektrolytisch gepolijst, met stapelhoeken • Stootlijst rondom van massief en slagvast kunststof • Zwenkwielen met roestvrijstalen (1.4301) gaffel Ø 125 mm, met of zonder rem, met plaatbevestiging ** Standaard bi KOUH Artikelnummers vindt u in onze huidige prijslijst. 50 43.3000.7 Gesloten korvenstapelaars Veiligheidsvoorschriften Veiligheidsvoorschriften voor alle stapelaars: 43.3000.7 • De wagens zijn ontworpen voor het opslaan en vervoeren van ronde, vierkante of rechthoekige serviesdelen van porselein of hardglas in korven. Het vervoeren van andere goederen is niet toegestaan.. Het gebruik van kunststof korven van willekeurig welk merk is alleen toegestaan in de onverwarmde modellen zonder koelsleuven. • De tussenopslag van gekoelde maaltijdcomponenten in schaaltjes met deksel in een stapelaar met koelsleuven in een koelcel dient uiteraard alleen plaats te vinden onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat aan de HACCP-eisen qua temperatuur en tijdsduur strikt de hand wordt gehouden. Bij de koeling van maaltijdcomponenten is het dwingend noodzakelijk de daarvoor geldende wettelijke voorschriften te volgen welke betrekking hebben op temperatuur en opslagduur. • De afnamehoogte moet voor het beladen op het te gebruiken model korf (75 of 115mm) worden aangepast. Zie bladzijde 53. • Om verwondingen aan de handen te voorkomen, dient ervoor gezorgd te worden dat de bovenzijde van de bovenste korf zich minimaal 35 mm boven het bovenblad bevindt. • De korven nooit met de hand naar beneden drukken (bijvoorbeeld voor reiniging). Bij het loslaten van de koven ontstaat verwondingsgevaar! • Het verrijden mag alleen over vlakke vloeren plaatsvinden. Indien toch over zeer ongelijke vloeren of drempels wordt gereden kan dit de constructie en/of de wielen beschadigen. • Voor het transport beide remmen loshalen. Rijden met de wielen op de rem zorgt onherroepelijk voor schade. • De wagens mogen uitsluitend met de hand worden voortbewogen. Een machinaal ondersteund transport is niet toegestaan. Gevaar voor schade en verwondingen. • Indien de wagens in bijv. een vrachtwagen worden vervoerd dienen deze te worden vastgezet. De rem op de wielen is hiervoor niet voldoende. • Bij het vervoer altijd beide duwgrepen met beide handen vasthouden, de wagen nooit loslaten. • Het transport over hellingen of trappen is niet toegestaan. • Bij het naderen van bochten of het rijden om kolommen of andere hindernissen altijd goed opletten of er geen personen in de weg lopen. Verwondingsgevaar! • De maximale snelheid is normaal wandeltempo. Zeer zwaar beladen stapelaars zijn nog maar moeilijk voort te bewegen of te manouevreren. Eventueel hulp van derden inroepen. • Door omstandigheden van buitenaf of onachtzaamheid aan het kantelen gebrachte stapelaars niet proberen op te vangen, ook hierbij zoudt u zich kunnen verwonden! • Niet op het apparaat leunen of gaan zitten en niet gebruiken voor het vervoer van personen. • De wagen niet op een vloer die op afschot staat plaatsen. • Indien de wagen zijn plaats van bestemming heeft bereikt de remmen vastzetten. • De wielen zijn geschikt voor gebruik in temperaturen van -20 tot +50 graden Celsius. Indien deze zouden worden gebruikt bij lagere of hogere temperaturen kan dit leiden tot problemen, waarbij mechanische beschadigingen kunnen optreden. • De schoonmaakvoorschriften in acht nemen. 51 Gesloten korvenstapelaars Extra veiligheidsmaatregelen voor verwarmde stapelaars:: 52 • De apparatuur is ontworpen voor het voorverwarmen van serviesdelen. Het gebruik voor het garen of warmhouden van gerechten of als bijverwarming voor de ruimte is niet toelaatbaar. • De verwarmde modellen mogen niet voor het drogen van servies worden gebruikt. Kiemvorming! • Indien u het roestvrijstalen deksel heeft gekocht dient u erop te letten dat dit aan de buitenzijde wel 65 °C warm kan worden. Daarom dit deksel alleen met beschermende handschoenen aanraken, om brandwonden te voorkomen. • De serviestemperaturen kunnen de toelaatbare temperaturen voor met de hand aan te raken oppervlakten overschrijden (Zie «Technische Details» op bladzijde 61). Bij het uit de stapelaar pakken van borden dienen dan ook altijd geschikte handschoenen gedragen te worden. • Serviesdelen uit kunststof, onderborden en deksels van kunststof geïsoleerde sets en onderborden met een buitenzijde van kunststof mogen niet worden opgeslagen en verwarmd. • Voor het verrijden het apparaat uitschakelen, de stekker uit de wandcontactdoos trekken en in de stekkerhouder plaatsen. • Stekker nooit aan het snoer uit de wandcontactdoos trekken. De HUPFER® apparaten zijn in de standaarduitvoering voorzien van een haakse Schuko stekker met randaarde. Hetgeen als voordeel heeft dat deze veel minder uitsteekt dan een rechte stekker en dus minder makkelijk kan worden beschadigd. Als de apparaten per ongeluk wordt weggereden terwijl vergeten is de stekker uit de wandcontactdoos te halen kan dit tot schade aan de stekker en/of de contactdoos leiden. • De wagen nooit voortbewegen door aan het aansluitsnoer te trekken. • Wanneer de stekker met water in contact geweest is moet deze voor gebruik eerst worden gedroogd. Levensgevaar! • Een eventueel beschadigd snoer of stekker dient voor gebruik door een erkend vakman te worden vervangen. • Het aansluitsnoer kan een maximale lengte van 1,80 meter bereiken. Indien door geweld deze lengte wordt overschreden kan dit intern tot beschadigingen leiden. Brandgevaar! • In natte of vochtige ruimtes geen verlengsnoer gebruiken. • Het apparaat niet met stoom of een hogedrukspuit schoonmaken. Indien in de buurt van het apparaat met stoom of hoge druk wordt gewerkt dient het apparaat te worden uitgeschakeld en de stekker uit de wandcontactdoos gehaald • Stekker alleen invoeren in passende wandcontactdoos. Indien een en ander niet op elkaar past dient een vakman voor ombouw zorg te dragen (zie gebruikte stekkertypes op blz. 62). Het gebruik van stekkeradapters is verboden. Brandgevaar! • Nooit tijdens het verwarmen in het apparaat grijpen en het verwarmingselement aanraken. Verbrandingsgevaar! • De bodemplaat en de hete lucht die uit de reinigingsopening komt kan zeer warm zijn. De apparatuur mag daarom niet worden geplaatst op een ondergrond op vezelbasis (tapijt e.d.). 43.3000.7 Gesloten korvenstapelaars Bediening Soorten korven Korfhoogten Korfmodel Basiskorf Korfhoogte Nuttige hoogte 150 mm 140 mm Korf 75 mm hoog 75 mm 65 mm Korf 115 mm hoog 115 mm 105 mm De basiskorf is standaard en dus een vaste waarde. Welke van de beide andere modellen korven wordt gebruikt hangt af van het te gebruiken servies (zie hoofdstuk «Capaciteitsberekening»). In het algemeen gesproken worden met de 115 mm hoge korven hogere kapaciteiten bereikt. Een uitzondering hierop vormen toespijsschaaltjes met deksel met een totale hoogte van 55 of 65 mm. De korf mag maximaal gevuld worden tot 3-5 mm onder de bovenrand, anders kan het komen tot serviesbreuk. Na het uitnemen van de basiskorf, bijvoorbeeld voor schoonmaak, moet deze weer als eerste met de opening naar boven worden ingezet. Indien de gesloten zijde naar boven wordt geplaatst, worden de 15 mm hoge stapelhoeken van de korf door de hoge belasting in de bodemplaat gedrukt en leiden tot beschadigingen c.q. wordt zelf beschadigd. Bovendien wordt daardoor de kapaciteit negatief beïnvloed. Aantal extra inzetbare korven: Aantal extra stapelkorven en overstek boven bovenblad bij constante afpakhoogte: met deksel en geforceerde verwarming Korf 75 mm Korf 115 mm 8 (35 - 50 mm) 5 (35 - 50 mm) Indien bij de verwarmde modellen het servies in de bovenste korf ook de ingestelde temperatuur dient te krijgen moet absoluut met gebruikmaking van een deksel worden verwarmd. De overstek van de bovenste korf mag maximaal 50 mm zijn. Aantal extra stapelkorven en overstek van de bovenste korf bij stapeling zonder deksel: Korf 75 mm Korf 115 mm zonder deksel 9 (110 - 150 mm) 6 (125 - 150 mm) met kunststof deksel, onverwarmd 9 (110 - 150 mm) 6 (125 - 150 mm) met rvs deksel, onverwarmd 9 (110 - 114 mm) 5 (35 - 114 mm) Ook bij onverwarmde apparatuur is een hogere stapeling dan in de bovenstaande gegevens uit veiligheidsoverwegingen niet toelaatbaar!. 43.3000.7 53 Gesloten korvenstapelaars Capaciteitsberekening Door alle grote fabrikanten worden de noodzakelijke gegevens voor het berekenen van de capaciteit als volgt aangegeven: H1 = hoogte van een bord H11 = hoogte van 11 borden De tussenhoogte Hz wordt volgens de volgende formule berekend: Hz = (H11 - H1) / 10 Voorbeeld: Uit bijv. H11 = 165 mm en H1 = 40 mm volgt een tussenhoogte (Hz) van 12,5 mm. In combinatie met de stapelhoogte HS van de stapelaar kan nu de capaciteit K van de stapelaar per buis vberekend worden: K = (HS - H1) / Hz + 1 Voorbeeld: Kapaciteit van de basiskorf: Uit een stapelhoogte HS = 140 mm en H1 = 40 mm volgt 100 mm. Deze uitkomst moet door de tussenhoogte Hz = 12,5 mm gedeeld worden, wat 8 als uitkomst geeft. Ter bepaling van de capaciteit K moet nu alleen nog 1 bord opgeteld worden en het resultaat met het aantal buizen vermenigvuldigd. Bij bijvoorbeeld 6 stapeltjes servies heeft deze korf een kapaciteit van 54 serviesdelen. Kapaciteit van een 115 mm hoge korf: Uit een stapelhoogte HS = 105 mm en H1 = 40 mm volgt 65 mm. Deze uitkomst moet door de tussenhoogte Hz = 12,5 mm gedeeld worden, wat 5 als uitkomst geeft. Ter bepaling van de capaciteit K moet nu alleen nog 1 bord opgeteld worden en het resultaat met het aantal buizen vermenigvuldigd. Bij bijvoorbeeld 6 stapeltjes servies heeft deze korf een kapaciteit van 36 serviesdelen. Totale kapaciteit van de stapelaar: De totale kapaciteit kunt u berekenen door die van de basiskorf te nemen en daarbij op te tellen de kapaciteit van een 115 mm hoge korf vermenigvuldigd met het aantal korven. Bij gebruik van zes 115 mm hoge korven resulteert dit een totale kapaciteit van 270 serviesdelen (54 + 6 x 36). 54 43.3000.7 Gesloten korvenstapelaars Instellen van de veren op de juiste afnamehoogte De navolgende werkzaamheden mogen alleen aan uitgeschakelde, niet gestekkerde apparatuur worden gedaan. Alvorens met de werkzaamheden te beginnen moet steeds worden gecontroleerd of de in te zetten stapelaar goed ingesteld is op het te gebruiken servies. De servies- of korfafnamehoogte moet voooraf op het toe te passen servies resp. de te gebruiken korven worden afgesteld. De veren moeten zo worden ingesteld dat de bovenzijde van de bovenste korf zich op een gelijkblijvende hoogte tussen 35 en 50 mm boven het bovenblad bevindt. Belangrijk is dat bij een wijziging in minstens een van de volgende parameters een test van de instelling wordt gedaan: diameter of lengte x breedte, hoogte H1, stapelhoogte H11 en gewicht. Een aanpassing bij korvenstapelaars is noodzakelijk wanneer er zich een verandering voordoet bij het totale serviesgewicht of de korfhoogte wijzigt. • • Deksel afnemen en opbergen. Het servies in de basiskorf zo plaatsen, dat de serviesdelen tegen elkaar aanstaan en de ter beschikking staande oppervlakte zo optimaal mogelijk wordt benut. De korf mag maximaal gevuld worden tot 3-5 mm onder de bovenrand, anders kan het komen tot serviesbreuk. Stap 1 – Controle van de veerinstelling • Voor het testen van de afpakhoogte twee gevulde korven op de basiskorf plaatsen. • Reactie afwachten. • Bevindt de bovenzijde van de korf zich nu op 35 en 50 mm boven de bovenplaat, dan is het geheel goed ingesteld. • Zakt de stapel weinig of helemaal niet, dan moet de veerinstelling als volgt worden aangepast. Stap 2 – Veranderen van de veerinstelling De instelling c.q. verandering van de veerinstelling volgt door het aan- of loshaken van veren aan de onderste bevestiging. De instelling c.q. verandering van de veerinstelling volgt door het aan- of loshaken van veren aan de onderste bevestiging. De veren zijn bij de modellen 50-50 in groepjes van 6 met elk 4 sterke basisveren  en 2 zwakkere instelveren + aangebracht, en in de modellen 65-53 in groepjes van 8 met elk 6 sterke basisveren  en 2 zwakkere instelveren +. • • is het niveau te hoog, moeten er veren worden losgehaakt. is het niveau te hoog, moeten er veren worden aangebracht. Werkwijze bij het veranderen van de veerinstelling: Goed opletten bij het uitnemen en weer terugplaatsen van de basiskorf. Bij verkeerde handelingen zoudt u zich kunnen verwonden. Goed opletten of er zich geen scherpe puntjes, speciaal aan het uiteinde van de veren, bevinden Verwondingsgevaar! • • • 43.3000.7 Ingezette korven verwijderen. De basiskorf gelijkmatig optillen, uitnemen en op de stapelaar plaatsen. Vervolgens met beide handen pakken en op een geschikte plek neerzetten. Rondom gelijkmatig een of meerdere instelveren loshaken. 55 Gesloten korvenstapelaars • • • Voor een gelijkmatige en soepele geleiding van de korven is een symmetrische indeling van de veren noodzakelijk. Binnen een bevestigingpunt mag er wel een verschil van indeling zijn. Bij voorkeur alleen de dunne instelveren loshaken. De basisveren indien mogelijk altijd vast laten. De veren altijd aan de onderzijde losmaken, losgemaakte veren blijven zo als reserve in de stapelaar hangen. Vervolgens de basiskorf met de opening naar boven terugplaatsen. De punten «controleren van de veerinstelling» (1) en «verandering van de veerinstelling» (2) moeten zo vaak herhaald worden tot de bovenzijde van de bovenste korf zich steeds op 15 tot 25 mm boven het bovenblad bevindt. Indien het gewicht van de korven hetzelfde blijft , hoeft deze instelling niet te worden veranderd. Omdat alle stapelaars voorzien zijn voor veren geschikt voor de maximaal toegestane belading, zou het aantal veren voor iedere soort belading voldoende moeten zijn. Indien dit toch niet het geval is dienen er veren te worden bijbesteld. De artikelnummers kunt u vinden in de onderdelenlijst op bladzijde 62. Ingebruikname Delen van dit hoofdstuk hebben uitsluitend betrekking op verwarmde apparatuur en zijn dus niet van toepassing op onverwarmde stapelaars. Voor de ingebruikname moet het apparaat schoon en droog zijn. Houdt u rekening met de veiligheidsvoorschriften van blz 51 en 52. Apparaat inschakelen • • • • Het deksel plaatsen, teneinde warmteverlies te vermijden. Stekker in een passende wandcontactdoos plaatsen. Indien de stekker of het aansluitsnoer beschadigd is moeten deze eerst door een vakman worden vervangen. Apparaat inschakelen door het indrukken van de aan/uit schakelaar. Het geintegreerde controlelampje gaat aan. Met de thermostaatknop de gewenste temperatuur instellen. Binnen de 4 aanduidingen op de knop is een traploze instelling mogelijk. Afhankelijk van het aantal, het soort en de plaatsing van het servies wordt de gewenste temperatuur uitgaande van minimaal 15 °C na 3 tot 5uur bereikt. De maximaal haalbare temperatuur is in hoofdstuk «Technische Details» op bladzijde 61 aangegeven. 56 43.3000.7 Gesloten korvenstapelaars Gebruik Servies plaatsen Normaliter wordt de stapelaar gevuld met korven die al voorzien zijn van servies. De korf mag maximaal gevuld worden tot 3-5 mm onder de bovenrand, anders kan het komen tot serviesbreuk. • De korf precies goed op de nokjes van de basiskorf plaatsen en langzaam laten zakken. Servies in lege korven plaatsen die zich in het apparaat bevinden: • Het servies apart of in kleine handzame stapeltjes inzetten. • De serviesdelen gelijkmatig gestapeld in de korven plaatsen.. • De eerste serviesdelen in het midden plaatsen, zodat de korf gelijkmatig zakt. • Het overige servies daarop stapelen. Het maximale aantal boven de basiskorf te plaatsen korven kunt u op blz. 53 of 61 nazien. Servies uitnemen: • • • • Deksel afnemen en wegleggen. Servies gelijkmatig uitnemen, zodat de korf niet scheef trekt. Lege korven uitnemen en op een geschikte plaats neerzetten Deksel weer plaatsen. Attentie bij stapelaars met koelsleuven Deze modellen zijn ontworpen voor het gebruik van gekoeld servies in zogenaamde „cook-chill“ keukens. De gevulde stapelaars dienen hiertoe enkele uren in een koelcel te worden geplaatst. Hoe lang precies hangt af van een aantal factoren, te weten de begintemperatuur van de serviesdelen, de temperatuur in de koelcel en de gewenste eindtemperatuur. De stapelaars moeten steeds vrij in de ruimte worden opgesteld, om een optimaal eindresultaat door luchtcirkulatie te kunnen bereiken. Gebruik met deksels Bij het gebruik met een deksel is ook over een langere tijdspanne bescherming tegen stof of condenswater gewaarborgd. Bij verwarmde modellen verhindert het standaard deksel het uittreden van warmte naar boven en vermindert de opwarmtijd van het servies cq. vertraagt het afkoelen van reeds verwarmde serviesdelen. Een spleet tussen het deksel en het bovenblad kan al leiden tot aanzienlijk energieverlies en zal er bovendien de oorzaak van zijn dat het apparaat er aanmerkelijk langer over doet om de gewenste temperatuur te bereiken. 43.3000.7 57 Gesloten korvenstapelaars Transport Houdt u rekening met de veiligheidsvoorschriften van blz 51 en 52. • • • • • • • • • Alle knoppen op ● zetten. Apparaat uitschakelen dmv. aan/uitschakelaar. Stekker uit de wandcontactdoos en in stekkerhouder plaatsen. Beide remmen loshalen. Apparaat aan de duwhandgrepen vastpakken en verplaatsen. Ter plekke aangekomen de remmen weer vastzetten om een verrijden van de wagen te voorkomen. Stekker in passende wandcontactdoos steken. Apparaat inschakelen dmv. aan/uitschakelaar. Met de thermostaatknop de gewenste temperatuur instellen. Uitschakelen Apparaat uitschakelen • • • • Alle thermostaat knoppen op ● zetten. Apparaat uitschakelen dmv. aan/uitschakelaar. Stekker uit de wandcontactdoos en in de stekkerhouder plaatsen. Het apparaat schoonmaken. De binnenzijde en het bovenblad van het apparaat kunnen na het gebruik heet zijn en koelen aan de lucht maar langzaam af. Het apparaat alvorens te beginnen met de schoonmaak dus laten afkoelen of handschoenen dragen. 58 43.3000.7 Gesloten korvenstapelaars Schoonmaak en onderhoud • • • • • • • Alvorens met de schoonmaak te beginnen apparaat uitschakelen. Stekker uit de wandcontactdoos en ophangen in de daarvoor aangebrachte voorziening. Het apparaat niet met stoom of een hogedrukspuit schoonmaken. Indien in de buurt van het apparaat met stoom of hoge druk wordt gewerkt dient het apparaat te worden uitgeschakeld en de stekker uit de wandcontactdoos gehaald Voor de schoonmaak het geheel goed laten afkoelen. Ook stapelaars zonder elektrische aansluiting mogen niet met stromend water, laat staan met een hogedrukspuit gereinigd worden. Apparatuur ofwel droog schoonmaken, of na de schoonmaak goed drogen om schimmelvorming, ongecontroleerde bacterievorming en daardoor mogelijke besmetting van het serviesgoed te vermijden. De onderin de stapelaar in de bodem aangebrachte opening dient voor het eenvoudiger verwijderen van stukjes die van het servies zijn afgebroken of eventuele andere voorwerpen die erin terecht zijn gekomen. De kunststof deksels kunnen handmatig met een vochtige doek schoongemaakt worden. Bij sterke verontreiniging is ook schoonmaak in een vaatspoelmachine mogelijk. Daarbij dienen voor polycarbonaat geschikte was- en naglansmiddelen te worden gebruikt. Wetenswaardigheden over „roestvrijstaal” De corrosiebestendigheid van roestvrijstaal berust op een passieve laag, die aan de oppervlakte wordt gevormd door het contact met zuurstof. De zuurstof in de lucht is voldoende voor het ontstaan van deze beschermlaag en zorgt ervoor dat deze ook automatisch wordt hersteld na eventuele beschadigingen. Ook het in aanraking komen van het roestvrijstaal met zuurstofhoudend stromend water zorgt voor een constante vernieuwing van deze laag. Een verdere verbetering van dit effect wordt bereikt door oxiderend werkende zuren (salpeterzuur, oxaalzuur). Deze zuren worden gebruikt als het roestvrijstaal aan hoge concentraties chemische middelen heeft blootgestaan en daardoor de passieve laag grotendeels is verstoord. De passieve laag kan chemisch beschadigd of verstoord worden door (zuurstofverbruikende) middelen, die in geconcentreerde vorm of bij hoge temperaturen met het staal in aanraking komen, zoals: • zout- en zwavelhoudende stoffen • chloriden (zouten) • concentraten zoals mosterd, azijn, kruidenblokjes, keukenzout Verdere beschadigingen kunnen ontstaan door: • roestdeeltjes (bijv van andere apparaten, gereedschappen o.d.) • ijzerdeeltjes (bijv slijpstof) • contact met niet ijzerhoudende metalen • gebrek aan zuurstof (bijv geen contact met de lucht, zuurstofarm water). Algemene voorschriften voor de behandeling van apparaten van „roestvrijstaal” Het oppervlak van apparaten uit roestvrijstaal altijd schoon en voor de lucht toegankelijk houden. Dagelijks dient u kalk-, vet-, zetmeel- en eiwitresten te verwijderen, anders kan onder deze lagen corrosie ontstaan doordat er geen contact met de lucht kan plaatsvinden. 43.3000.7 59 Gesloten korvenstapelaars Indien er geen speciale middelen worden voorgeschreven, dan dienen in elk geval chloorarme reinigingsmiddelen te worden gebruikt. Na elke schoonmaak dienen resten van de reinigingsmiddelen te worden verwijderd door na te spoelen met ruime hoeveelheden schoon water, waarna de oppervlakte dient te worden gedroogd. U dient erop te letten dat roestvrijstaal niet langer als beslist noodzakelijk in aanraking komt met geconcentreerde zuren, kruiden, zouten e.d. Ook zuurdampen, die onstaan bij het reinigen van vloeren kunnen zorgen voor corrosie op roestvrijstaal. U dient ervoor te zorgen dat het oppervlak niet wordt beschadigd, en wel in het bijzonder door andere metalen, niet zijnde roestvrijstaal. Door dit contact vormen zich zeer kleine chemische deeltjes, die corrosie kunnen veroorzaken. In ieder geval dient te worden voorkomen dat er contact is met ijzer of staal, omdat dat bijna onherroepelijk leidt tot roestvorming; voorbeelden hiervan zijn o.a. stalen schuursponsjes, metalen deeltjes uit waterleidingen bij nieuwbouw of sterk ijzerhoudend water. Gebruik dus voor het reinigen uitsluitend kunststof schuursponsjes of borstels. Verse roestplekken kunnen worden verwijderd met mild werkende schuurmiddelen of met heel fijn schuurpapier. Lukt het hiermee niet, dan kan gebruik worden gemaakt van een 2 – 3 % oplossing van oxaalzuur in warm water. Als ook dat niet helpt kan een behandeling met 10 % salpeterzuur uitkomst bieden. Attentie! Dit mag alleen door technisch geschoold personeel dat zich strikt houdt aan de daarvoor geldende voorschriften gebeuren! Hulp bij storingen Servicewerkzaamheden mogen alleen door daartoe bevoegd personeel worden uitgevoerd. Defecte onderdelen dienen uitsluitend door originele onderdelen te worden vervangen Controleert u aub eerst, of er een bedieningsfout is gemaakt. Enkele storingen kunt u zelf oplossen. Indien u een storing wilt melden of onderdelen nodig heeft dan dient u de gegevens van het typeplaatje paraat te hebben (zie blz. 49). Storing Mogelijke oorzaak Oplossing Apparaat wordt niet warm, controlelampje brandt niet. Bouwkundige zekering defect. Zekering controleren en eventueel vervangen. Aan/uitschakelaar defect. Apparaat uitschakelen en door bevoegd personeel laten controleren en eventueel repareren. Aansluitkabel of stekker defect. Apparaat wordt warm, controlelampje brandt niet. Controlelampje defect. Storing in bedrading. Apparaat buiten bedrijf stellen en door bevoegd personeel laten controleren en eventueel repareren. Regelmatige inspectie en onderhoud van het apparaat voorkomt storingen en zorgt voor meer veiligheid. Inspectie- en onderhoudsintervallen zijn sterk afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Vraag advies aan de technische dienst van de dealer die de wagen heeft geleverd. 60 43.3000.7 Gesloten korvenstapelaars Technische Details KO/ 50-50 KO/ 50-50 K KO/ 65-53 KO/ 65-53 K KOUH/ 50-50 KOUH/ 65-53 Keurmerk Spuitwaterbeveiliging - Aantal serviesstapels Serviesafmetingen Afhankelijk van de serviesafmetingen De enige beperkingen zijn de korfgrootte en de maaswijdte Stapelplatform Afmetingen stapelplatform IPX5 Roestvrijstalen korf met kunststof coating 500 x 500 x 150 mm 650 x 530 x 150 mm 500 x 500 x 150 mm 650 x 530 x 150 mm Aantal korven zonder deksel 9 korven van 75 mm hoog of 6 van 115 mm hoog Aantal korven met kunststof deksel 9 korven van 75 mm hoog of 6 van 115 mm hoog Aantal korven met rvs deksel 9 korven van 75 mm hoog of 5 van 115 mm hoog Aantal korven bij 35 - 50 mm overstek boven bovenblad 8 korven van 75 mm hoog of 5 van 115 mm hoog Capaciteit Afmetingen servieskorven (mm) Zie „Capaciteitsberekening“, Bladzijde 54 500 x 500 en 508 x 508 650 x 530 500 x 500 en 508 x 508 650 x 530 Verwarming door - Energiemoduul Thermostaatinstelling - 20 -110 °C Maximale serviestemperatuur - 80 °C Temperatuurregeling - traploos Thermische isolatie - keramisch vlies Voltage - 230 V 1N AC 50 Hz Aansluitwaarde - 2,0 kW Wielen 4 zwenkwielen, daarvan 2 met rem, Ø 125 mm Nettogewicht 43 kg 43 kg 48 kg 48 kg 72 kg 78 kg Gewicht bij maximale belading 200 kg 200 kg 260 kg 260 kg 230 kg 290 kg Toelaatbaar totaalgewicht 200 kg 200 kg 260 kg 260 kg 230 kg 290 kg 43.3000.7 61 Geschlossene Korbstapler Remarques sur la déclaration de conformité de la CE En ce qui concerne le groupe d’appareils avec la description de produit Empileur à panière fermé non chauffé le législateur ne prévoit actuellement aucune déclaration de conformité de la CE et, par conséquent, aucune identification de la CE. Explication Avec une déclaration de conformité de la CE, le fabricant garantit et déclare que le produit fabriqué correspond aux documents techniques et satisfait aux exigences imposées par une directive européenne applicable. Cette déclaration peut être remplie par le fabricant uniquement s'il existe au moins une directive européenne valable qui prévoit une identification de la CE et si le produit concerné est classé dans le domaine de validité de cette directive. Il est possible d'appliquer simultanément plusieurs directives, mais l'évaluation de la conformité doit alors être réalisée conformément à toutes les directives applicables. En ce qui concerne les appareils chauffés et refroidis destinés aux aménagements pour la nourriture dans les cantines et la gastronomie, il est en général possible d'appliquer au moins une des directives suivantes : Directive Numéro de la directive et de la modification Application à partir du Appareils à basse tension 73/23/EWG 93/68/EWG 19.08.1974 01.01.1995 Compatibilité électromagnétique 89/336/EWG 92/31/EWG 31.12.1995 28.10.1992 Dispositifs à consommation de gaz 90/396/EWG 01.01.1992 Appareils de refroidissement et de congélation 96/57/EG 03.09.1999 Appareils sous pression 97/23/EG 29.11.1999 Les appareils appartenant au groupe de produits décrit ci-dessus ne tombent sous l'application d'aucune de ces directives. De plus, comme il ne s'agit ni de machines, ni de matières consommables, la directive pour machines (98/79/CE) ainsi que la directive sur la sécurité générale des produits (92/59/CEE) ne trouvent non plus aucune application ici. Ces appareils peuvent être mis en circulation dans le commerce uniquement sans identification de la CE et sans déclaration de conformité. Opmerking m.b.t. de EG-conformiteitsverklaring Voor de apparatengroep met de productbeschrijving Onverwarmde gesloten korvenstapelaars eist de wetgever op dit moment geen EG-conformiteitsverklaring en dus ook geen CE-identificatie. Toelichting Met een EG-conformiteitsverklaring waarborgt de fabrikant dat het vervaardigde product met de technische documentatie overeenkomt en aan de eisen van een toe te passen Europese richtlijn voldoet. Deze verklaring kan alleen dan door de fabrikant worden afgegeven, wanneer er minstens één geldige Europese richtlijn bestaat, die een CE-identificatie voorziet en het betreffende product binnen het toepassingsgebied van deze richtlijn valt. De gelijktijdige toepassing van meerdere richtlijnen is mogelijk, de conformiteitsbeoordeling moet dan volgens alle toe te passen richtlijnen worden uitgevoerd. Bij verwarmde en gekoelde apparaten van inrichtingen voor maaltijden in openbare en institutionele gelegenheden en in de horeca, kan over het algemeen minstens één van de volgende richtlijnen worden toegepast: Richtlijn Nummer van de richtlijn en van de wijziging Toepassing vanaf Laagspanningsapparaten 73/23/EWG 93/68/EWG 19.08.1974 01.01.1995 Elektromagnetische compatibiliteit 89/336/EWG 92/31/EWG 31.12.1995 28.10.1992 Gastoestellen 90/396/EWG 01.01.1992 Koel- en vriesapparatuur 96/57/EG 03.09.1999 Druksystemen 97/23/EG 29.11.1999 De apparaten uit de boven beschreven productgroep vallen onder geen van deze richtlijnen. Omdat het hier bovendien noch om machines, noch om consumptiegoederen gaat, is ook de machinerichtlijn (98/79/EG) en de richtlijn voor de algemene productveiligheid (92/59/EEG) hier niet van toepassing. Deze apparaten mogen alleen zonder CE-identificatie en zonder EG-conformiteitsverklaring in de handel worden gebracht. 96 43.3000.7 HUPFER® - Stammhaus HUPFER® Metallwerke GmbH & Co Dieselstraße 20 ë D-48653 Coesfeld Postfach 1463 ë D-48634 Coesfeld Tel.: +49 (0) 25 41 / 8 05-0 Fax: +49 (0) 25 41 / 8 05-111 www.hupfer.de ë [email protected] HUPFER® - Auslandsvertretungen FRANKREICH ® BELGIEN / NIEDERLANDE HUPFER SAS 11, Rue du Ried ë F-67720 Weyersheim BP 421 ë F-67728 Weyersheim-Hoerdt Cedex Tel.: +33 (0) 3 88 51 73 43 Fax: +33 (0) 3 88 51 73 23 HUPFER® Benelux b.v. Henry Dunantweg 22 ë NL-2402 NP Alphen aan den Rijn Postbus 623 ë NL-2400 AP Alphen aan den Rijn Tel.: +31 (0) 1 72 43 39 54 Fax.: +31 (0) 1 72 44 12 77 www.hupfer.fr ë [email protected] www.hupfer.nl ë [email protected] SPANIEN / PORTUGAL ÖSTERREICH HUPFER® Industrias Metálicas, S.L. Avda. d´Europa, 3 ë E-08350 Arenys de Mar Tel.: +34. 937 922 448 Fax: +34. 937 920 775 HUPFER® Einrichtungen für Großküchen Handels mbH Robert-Schumann-Gasse 38 ë A-2380 Perchtoldsdorf Tel.: +43 (1) 8 65 23 21 oder 8 65 23 41 Fax: +43 (1) 8 65 23 55 www.hupfer.de ë [email protected] www.hupfer.de ë [email protected] NORWEGEN / SCHWEDEN / DÄNEMARK / FINNLAND ITALIEN ® HUPFER Danmark Grønager 7 ë DK-2670 Greve Tel.: +45 (0) 43 90 17 11 Fax: +45 (0) 43 90 36 11 www.hupfer.de ë [email protected] GROSSBITANNIEN Trak HUPFER® Randles Rd, Knowsley Business Park Merseyside, L34 9XH - ENGLAND Tel.: +44 (0) 151 549 1010 Fax: +44 (0) 151 549 1212 www.trakhupfer.co.uk ë [email protected] HUPFER® ITALIA S.R.L. V. L. Settembrini, 7 ë I-20020 Lainate - Milano Tel.: +39 (02) 9 37 32 20 Fax: +39 (02) 9 37 07 25 www.hupfer.de ë [email protected]
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77

Metos KOUH/50-50 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor