117
3 / BAKWIJZEN VAN DE OVEN
NL
*
Bakwijzen waarnaar verwezen wordt in het energielabel overeenkomstig de Europese norm EN 50304
en de Europese richtlijn 2002/40/EG.
HHEETTEELLUUCCHHTT
(aanbevolen temperatuur
118800°°CC
mini 35°C maxi 235°C)
•
Het bakken gebeurt met een verwarmingselement dat zich achter in de oven bevindt en
door de schroef voor de luchtvermenging.
•
Snelle temperatuurstijging: Voor sommige gerechten is het niet nodig de oven voor te
verwarmen.
•
Aanbevolen om blank vlees, vis en groenten zacht te houden.
Om tot 3 gerechten samen te bereiden.
CCOOMMBBIINNAATTIIEEWWAARRMMTTEE
(aanbevolen temperatuur
220055°°CC
mini 35°C maxi 275°C)
•
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement en met de
luchtvermengingsschroef.
•
Drie gezamenlijke warmtebronnen: veel warmte onder, een beetje hetelucht en een lage
grillstand om bruin te bakken.
•
Aanbevolen voor quiches, taarten, taarten met saphoudende vruchten, bij voorkeur in
een aardewerken schotel.
EECCOO
(aanbevolen temperatuur
220000°°CC
mini 35°C maxi 275°C)
•
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement.
•
In deze stand kunt u energie besparen zonder de bakkwaliteit te beïnvloeden.
•
De ECO stand wordt gebruikt voor de energielabeling.
•
Alle bereidingen gebeuren
zzoonnddeerr vvoooorrvveerrwwaarrmmiinngg..
GGRRIILLLL HHEETTEELLUUCCHHTT ++ DDRRAAAAIISSPPIITT
(aanbevolen temperatuur
221100°°CC
mini 180°C maxi 230°C)
•
Het bakken gebeurt afwisselend door het bovenste verwarmingselement en de schroef
voor de luchtvermenging.
•
Voorverwarmen niet nodig. Gevogelte en gebraad blijven sappig en krokant.
•
Het draaispit blijft draaien tot u de ovendeur opent.
•
Schuif de braadslee op de laagste richel.
•
Aanbevolen voor alle gevogelte of vlees op het draaispit, voor het aanbraden en
doorbakken van lamsbout en runderrib. Om stukken vis zacht te houden.
VVAARRIIAABBEELLEE eenn SSTTEERRKKEE GGRRIILLLL ++ DDRRAAAAIISSPPIITT
(aanbevolen posities
22 ooff 44
- mini 1 - maxi 4)
•
Het bakken gebeurt met het bovenste verwarmingselement van de oven.
•
De sterke grill bedekt het gehele oppervlakte van het rooster. De grill met variabel
vermogen is even krachtig als de sterke grill voor kleinere hoeveelheden voedsel.
•
Aanbevolen voor het roosteren van karbonade, worstjes, plakjes brood, gamba’s
rechtstreeks op het rooster.
*
*