Documenttranscriptie
GARTABELLE
Rezept
Betriebsart Vorheizen Einschubebene Temp.
(von unten)
(°C)
Ja
2/3
160-180
Zeit Zubehör und
(Min.) Hinweise
30-90 Kuchenform auf Rost
Hefekuchen
Ja
1-4
160-180 30-90
Ja
2
160-200
35-90
Ja
1-4
160-200
35-90
Ja
3
170-180
15-45
Ja
1-4
160-170
20-45
Ja
3
180-200
30-40
Ja
1-4
180-190
35-45
Ja
3
90
110-150
Ja
1-4
90
130-150
Ja
1/2
190-250
15-50
Ja
1-4
190-250
25-50
GENTLE
Gefüllter Kuchen
(Käsekuchen, Strudel, Obstkuchen)
Plätzchen, Törtchen
Beignets
Baiser
Brot, Pizza, Fladenbrot
DE16
Ebene 4: Form auf Rost
(Einschubebenen
nach halber Garzeit
vertauschen)
Ebene 1: Kuchenform
auf Rost
Fettpfanne / Backblech oder Kuchenform auf Rost
Ebene 4: Kuchenform
auf Rost (Einschubebenen nach halber
Garzeit vertauschen)
Ebene 1: Kuchenform
auf Rost
Fettpfanne / Kuchenblech
Ebene 4: Form auf Rost
(Einschubebenen
nach halber Garzeit
vertauschen)
Ebene 1: Fettpfanne /
Kuchenblech
Fettpfanne / Kuchenblech
Ebene 4: Form auf Rost
(Einschubebenen
nach halber Garzeit
vertauschen)
Ebene 1: Fettpfanne /
Kuchenblech
Fettpfanne / Kuchenblech
Ebene 4: Form auf Rost
(Einschubebenen
nach halber Garzeit
vertauschen)
Ebene 1: Fettpfanne /
Kuchenblech
Fettpfanne / Kuchenblech
Ebene 4: Form auf Rost
(Einschubebenen
nach halber Garzeit
vertauschen)
Ebene 1: Fettpfanne /
Kuchenblech
Tabelle Erprobte Rezepte (in Konformität mit den Richtlinien IEC 50304/60350:2009-03 und
DIN 3360-12:07:07)
Rezept
Betriebsart Vorheizen Einschubebene Temp.
(von unten)
(°C)
IEC 60350:2009-03 § 8.4.1
Ja
Mürbteigkekse
(Shortbread)
3
Zeit Zubehör und Hinweise
(Min.)
170
15-25 Fettpfanne / Kuchenblech
Ja
1-4
160
Ebene 4: Kuchenblech
(Einschubebenen nach
25-35 halber Garzeit vertauschen)
Ebene 1: Fettpfanne
Ja
3
170
20-30 Fettpfanne / Kuchenblech
IEC 60350:2009-03 § 8.4.2
Kleingebäck
(Small cakes)
IEC 60350:2009-03 § 8.5.1
Fettfreier Biskuit
(Fatless sponge
cake)
IEC 60350:2009-03 § 8.5.2
Zwei Apfelkuchen (Two apple
pies)
Ja
1-4
160
Ebene 4: Kuchenblech
(Einschubebenen nach
25-35 halber Garzeit vertauschen)
Ebene 1: Fettpfanne
Ja
2
170
30-40 Kuchenform auf Rost
Ja
2/3
185
55-75 Kuchenform auf Rost
Ebene 4: Kuchenform auf
Rost (Einschubebenen
nach halber Garzeit ver75-95
tauschen)
Ebene 1: Kuchenform auf
Rost
Ja
1-4
175
-
5
3 (Oben)
-
5
Ebene 5: Rost (Gargut
nach halber Garzeit wen3 (Oben) 18-30 den)
Ebene 4: Fettpfanne mit
Wasser
Ja
3
IEC 60350:2009-03 § 9.1.1
Toast**
3-6
Rost
IEC 60350:2009-03 § 9.2.1
Hamburger (Burgers)**
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Gedeckter apfelkuchen (Apple
cake, yeast tray
cake)
Ja
1-4
180
30-40 Fettpfanne / Kuchenblech
160
Ebene 4: Kuchenblech
(Einschubebenen nach
50-60 halber Garzeit vertauschen)
Ebene 1: Fettpfanne
190
Ebene 3: Rost
Ebene 2: Fettpfanne mit
150-170
Wasser (bei Bedarf wieder auffüllen)
DIN 3360-12:07 § 6.6
Schweinebraten
(Roast Pork)
-
3
DE19
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
UW EIGEN VEILIGHEID EN DIE VAN ANDEREN IS ZEER BELANGRIJK
Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke veiligheidsaanwijzingen, die te allen
tijde moeten worden gelezen en opgevolgd.
Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico’s voor de gebruiker en voor anderen
worden aangegeven.
Alle veiligheidsberichten worden voorafgegaan door het waarschuwingssymbool en door de
volgende termen:
GEVAAR
Duidt op een gevaarlijke situatie die ernstig letsel veroorzaakt.
WAARSCHUWING
Duidt op een gevaarlijke situatie die ernstig letsel kan veroorzaken.
Alle veiligheidsberichten geven het mogelijke gevaar aan en geven aan hoe het risico op letsel, schade en
elektrische schokken voortvloeiend uit het onjuiste gebruik van het apparaat beperkt kan worden. Houd u
strikt aan de volgende instructies:
Het apparaat moet worden losgekoppeld van het elektriciteitsnet voordat u
installatiewerkzaamheden uitvoert.
Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd door een gespecialiseerd monteur, volgens de
instructies van de fabrikant en in overeenstemming met de plaatselijke veiligheidsvoorschriften.
Repareer of vervang geen enkel onderdeel van het apparaat, behalve als dit expliciet aangegeven
wordt in de gebruikshandleiding.
Aarding van het apparaat is wettelijk verplicht.
De voedingskabel van het apparaat moet lang genoeg zijn om het apparaat vanuit de inbouwpositie
in het meubel te kunnen aansluiten op het stopcontact van de netvoeding.
Om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan de geldende veiligheidsvoorschriften, is er een
omnipolaire schakelaar met een afstand van minstens 3 mm. tussen de contacten nodig.
Gebruik voor de aansluiting geen meervoudige contactdozen of verlengsnoeren.
Trek niet aan de voedingskabel om de stekker uit het stopcontact te halen.
Als de installatie voltooid is, mogen de elektrische onderdelen niet meer toegankelijk zijn voor de
gebruiker.
Raak het apparaat niet aan met vochtige lichaamsdelen en gebruik het niet als u op blote voeten loopt.
Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik en alleen voor het bereiden van
voedsel. Elk ander gebruik is verboden (bijv. het verwarmen van de ruimte). De fabrikant aanvaardt
geen enkele aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van oneigenlijk gebruik of een foute
instelling van de bedieningsknoppen.
Het gebruik van het apparaat is niet toegestaan aan personen (waaronder kinderen) met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens, of met weinig ervaring of kennis van het
apparaat, tenzij ze instructies met betrekking tot het gebruik van het apparaat hebben gehad van
personen die verantwoordelijk zijn voor hun veiligheid.
De toegankelijke onderdelen kunnen zeer heet worden tijdens het gebruik. Kinderen moeten op afstand
worden gehouden en in de gaten gehouden worden, zodat ze niet met het apparaat gaan spelen.
Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van de oven tijdens en na het gebruik niet aan,
omdat dit letsel kan veroorzaken. Vermijd contact met doeken of andere brandbaar materiaal tot alle
onderdelen van het apparaat voldoende zijn afgekoeld.
Open de deur van het apparaat voorzichtig op het eind van de bereiding, en laat de warme lucht of
de damp geleidelijk ontsnappen voordat u het gerecht uit de oven haalt. Als de deur van het
apparaat gesloten is, komt de warme lucht naar buiten door de opening boven het
bedieningspaneel. Blokkeer de ventilatieopeningen nooit.
Gebruik ovenhandschoenen om schalen en accessoires uit de oven te halen, en let erop dat u de
verwarmingselementen niet aanraakt.
Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in de buurt ervan. Het apparaat kan in brand
vliegen als het per ongeluk wordt ingeschakeld.
Verwarm of bereid geen voedsel in gesloten potten of blikken in het apparaat. De druk in het blik of
de pot kan door de warmte hoog oplopen, waardoor het explodeert en het apparaat beschadigt.
NL23
-
Gebruik geen schalen of houders van synthetisch materiaal.
Oververhit vet of oververhitte olie vat gemakkelijk vlam. Houd de bereiding van gerechten met veel
vet of olie in de gaten.
Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het droogproces van gerechten.
Als u voor het roosteren van vlees, of bakken van taarten alcoholische dranken toevoegt (bijv. rum,
cognac, wijn) moet u er rekening mee houden dat alcohol bij hoge temperaturen verdampt. De
alcoholdamp kan vlam vatten wanneer deze in contact komt met het elektrische
verwarmingselement.
Afvalverwerking van huishoudelijke apparaten
-
-
Dit product is vervaardigd van recyclebaar of herbruikbaar materiaal. Volg bij het afdanken de
plaatselijke voorschriften voor afvalverwerking. Knip het netsnoer door zodat het apparaat niet meer
op het elektriciteitsnet kan worden aangesloten.
Voor meer informatie over de behandeling, terugwinning en recycling van elektrische huishoudelijke
apparaten kunt u contact opnemen met het gemeentehuis, uw afvalophaaldienst of de winkel waar u
het product hebt aangeschaft.
INSTALLATIE
Controleer na het uitpakken van de oven of het apparaat tijdens het transport geen beschadigingen heeft
opgelopen en of de ovendeur goed sluit. Neem in geval van twijfel contact op met uw leverancier of de
klantenservice. Om eventuele schade te voorkomen wordt geadviseerd om de oven pas voor de installatie
van de piepschuim bodem te halen.
GEREEDMAKING VAN HET MEUBEL VOOR INBOUW VAN DE OVEN
•
•
•
•
De keukenkastjes naast de oven moeten tegen hitte bestand zijn (min. 90 °C).
Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit voordat u de oven plaatst, en verwijder nauwgezet alle
spaanders en zaagresten.
Het onderste gedeelte van de oven mag niet meer toegankelijk zijn na de installatie.
Voor een correcte werking van het product mag de minimale opening tussen het werkblad en de
bovenkant van de oven niet geblokkeerd worden.
AANSLUITING OP HET ELEKTRICITEITSNET
Controleer of de elektrische spanning die aangegeven staat op het typeplaatje van het product
overeenkomt met de voedingsspanning van uw woning. Het typeplaatje bevindt zich op de voorrand van
de oven (zichtbaar wanneer de ovendeur openstaat).
•
Eventuele vervangingen van de voedingskabel (type H05 RR-F 3 x 1,5 mm2) mogen uitsluitend
worden uitgevoerd door erkende technici. Wend u tot erkende servicecentra.
ALGEMENE AANBEVELINGEN
Voor het gebruik:
-
Verwijder de kartonnen beschermingen, transparante folie en stickers van de accessoires.
Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem ongeveer een uur lang op 200°C om de geur van het
isolatiemateriaal en de beschermende vetlaag te verwijderen.
Tijdens het gebruik:
-
Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat deze de deur kunnen beschadigen.
Steun niet op de deur en hang geen voorwerpen aan de handgreep.
Bedenk de binnenkant van de oven niet met aluminiumfolie.
Giet nooit water in de warme oven; de lak kan beschadigd raken.
Schuif niet met pannen of schalen over de bodem van de oven, omdat dit krassen op de lak kan
geven.
Zorg ervoor dat de elektrische kabels van andere apparatuur niet in contact komen met hete
onderdelen van de oven en niet vast komen te zitten tussen de ovendeur.
Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden.
NL24
MILIEUTIPS
Verwerking van de verpakking
Het verpakkingsmateriaal is 100% recyclebaar, zoals aangegeven wordt door het recyclingsymbool ( ). De
diverse onderdelen van de verpakking mogen daarom niet bij het gewone huisvuil worden weggegooid,
maar moeten worden afgevoerd volgens de plaatselijke voorschriften.
Afvalverwerking van het product
-
Dit apparaat is voorzien van het merkteken volgens de Europese Richtlijn 2002/96/EG inzake
Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA).
Door ervoor te zorgen dat dit product correct wordt afgedankt helpt de gebruiker mogelijke
negatieve effecten op het milieu en de gezondheid te voorkomen.
Het symbool op het product, of op de bijbehorende documentatie geeft aan dat dit product niet
moet worden behandeld als huisvuil, maar moet worden afgeleverd op een geschikt inzamelpunt
voor de recycling van elektrische en elektronische apparatuur.
Energiebesparing
-
Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal wordt vermeld in de bereidingstabel of in het recept.
Gebruik donkere, zwart gelakte of geëmailleerde bakvormen, omdat deze de warmte beter
opnemen.
Schakel de oven 10/15 voor het einde van de ingestelde bereidingstijd uit. Gerechten die lang in de
oven moeten staan, blijven dan nog doorgaren.
VERKLARING VAN OVEREENSTEMMING
-
Dit apparaat is bedoeld om in aanraking te komen met voedingsmiddelen en is in overeenstemming
met de richtlijn ( ) n.1935/2004 en is ontworpen, vervaardigd en op de markt gebracht in
overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften van de “Laagspanningsrichtlijn” 2006/95/EG (die
73/23/EEG en daaropvolgende amendementen vervangt), de beschermingsvoorschriften van de
“EMC” 2004/108/CE.
OPSPOREN VAN STORINGEN
De oven werkt niet:
•
•
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem verdwenen is.
De elektronische programmeerfunctie werkt niet:
•
Als op het display een “ ” met een cijfer verschijnt, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde
Klantenservice. Specificeer in dat geval het nummer dat volgt op de letter “ ”.
NL25
KLANTENSERVICE
Voordat u contact opneemt met de Klantenservice:
1.
Controleer of het niet mogelijk is het probleem zelf op te lossen aan de hand van punten die
beschreven worden in “Het opsporen van storingen”.
2. Het apparaat aan- en uitzetten om te controleren of het probleem is opgelost.
Als na het uitvoeren van deze controles de storing nog steeds aanwezig is, contact opnemen met de
dichtstbijzijnde Klantenservice.
Vermeld altijd:
•
de aard van de storing;
•
het type en het exacte model van de oven;
•
het servicenummer (dat is het nummer na het woord Service op het typeplaatje) op de rechter
binnenrand van de ovenruimte (zichtbaar als de deur open is). Het servicenummer bevindt zich ook
op het garantieboekje;
•
uw volledige adres;
•
uw telefoonnummer.
Wend u tot een erkend servicecentrum als reparatie noodzakelijk is (alleen dan heeft u zekerheid dat
originele vervangingsonderdelen worden gebruikt en de reparatie correct wordt uitgevoerd).
REINIGING
WAARSCHUWING
-
Gebruik nooit stoomreinigers.
Maak het apparaat schoon als het afgekoeld is.
Koppel het apparaat los van de netvoeding.
Buitenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met het apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een vochtig doekje.
•
Reinig de oppervlakken met een vochtig doekje. Als de buitenkant zeer vuil is, voeg dan een paar
druppels afwasmiddel toe aan het water. Afdrogen met een droge doek.
Binnenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen schuursponsjes, sponsjes van staalwol of metalen schrapers. Hierdoor
kunnen de gelakte oppervlakken en het glas van de deur op den duur beschadigd raken.
•
Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig het apparaat bij voorkeur als het nog lauw is om
aangekoekte etensresten (bijv. voedsel met veel suiker) makkelijker te kunnen verwijderen.
•
Gebruik speciale ovenreinigingsmiddelen en houd u aan de aanwijzingen van de fabrikant.
•
Reinig het glas van de deur met een speciaal vloeibaar glasreinigingsmiddel. Om de deur
gemakkelijker te kunnen reinigen kunt u deze verwijderen (zie ONDERHOUD).
•
Het bovenste verwarmingselement van de grill (zie ONDERHOUD) kan omlaag worden gezet (alleen
bij bepaalde modellen) om de bovenkant van de ovenruimte te kunnen reinigen.
OPMERKING: tijdens het langdurig bakken van gerechten die veel water bevatten (bijv. pizza,
groenten etc.) kan er condens worden gevormd op de deur en op de afdichting. Neem de condens
af met een doek of een spons als de oven afgekoeld is.
Accessoires:
•
•
Laat de accessoires na gebruik weken in water met afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als
ze nog heet zijn.
Voedselresten kunnen met een afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
NL26
Reiniging van de achterwand en de katalytische zijpanelen (indien aanwezig):
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen, ruwe borstels,
pannensponsjes of ovensprays die het katalytische oppervlak zouden kunnen beschadigen,
waardoor dit zijn zelfreinigende eigenschappen verliest.
•
Laat de oven ongeveer een uur leeg werken op een temperatuur van 200°C, met de geventileerde functie.
•
Laat het apparaat afkoelen en gebruik een spons om eventuele etensresten te verwijderen.
ONDERHOUD
WAARSCHUWING
-
Draag beschermende handschoenen.
Voer de aangegeven werkzaamheden uit als het apparaat afgekoeld
is.
Koppel het apparaat los van de netvoeding.
VERWIJDEREN VAN DE DEUR
De deur verwijderen:
1.
2.
3.
Open de deur helemaal.
Til de twee vergrendelingen van de scharnieren omhoog en naar voren tot ze niet verder kunnen (Fig. 1).
Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B) en draai hem (C) tot de deur loshaakt (D) (Fig. 2).
De deur weer terugplaatsen:
1.
2.
3.
4.
Plaats de scharnieren in de zittingen.
Open de deur helemaal.
Duw de twee vergrendelingen omlaag.
Sluit de deur.
Fig. 1
Fig. 2
OMLAAGBRENGEN VAN HET BOVENSTE VERWARMINGSELEMENT
(ALLEEN BIJ BEPAALDE MODELLEN)
1.
2.
3.
Verwijder de zijroosters (Fig. 3).
Trek het verwarmingselement voorzichtig naar buiten (Fig. 4) en breng het omlaag (Fig. 5).
Om het verwarmingselement terug te plaatsen tilt u het op, trekt u het voorzichtig naar u toe en legt
u het op de daarvoor bestemde zittingen aan de zijkant.
Fig. 3
Fig. 4
Fig. 5
NL27
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Vervangen van het lampje aan de achterkant (indien aanwezig):
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Draai het beschermkapje los (Fig. 6), vervang het lampje (zie de opmerking voor het type lampje) en
draai het beschermkapje weer vast.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Vervangen van het lampje aan de zijkant (indien aanwezig):
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Verwijder de zijroosters, indien aanwezig (Fig. 3).
3. Duw het beschermkapje met een platte schroevendraaier naar buiten en verwijder het (Fig. 7).
4. Het lampje vervangen (zie voor het type de opmerking) (Fig. 8).
5. Plaats het beschermkapje terug en duw het tegen de wand om het op de juiste manier te bevestigen
(Fig. 9).
6. Monteer de zijroosters weer.
7. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Fig. 6
Fig. 7
Fig. 8
Fig. 9
OPMERKING:
Gebruik alleen gloeilampen van 25-40W/230V type E-14, T300°C, of halogeenlampen van 20-40W/
230 V type G9, T300°C.
De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice.
BELANGRIJK:
Raak halogeenlampjes niet met blote handen aan om te voorkomen dat ze beschadigd worden
door uw vingerafdrukken.
Gebruik de oven niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
NL28
INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE OVEN
RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE INSTALLATIE
1. Bedieningspaneel
2. Bovenste verwarmingselement/grill
3. Koelventilator (niet zichtbaar)
4. Typeplaatje (verwijder dit nooit)
5. Lampjes
6. Ventilator
7. Draaispit
8. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
9. Deur
10. Positie van de roosters (de steunhoogte staat aangegeven op de voorkant van de oven)
11. Schot
OPMERKING:
Tijdens de bereiding kan de koelventilator afwisselend ingeschakeld worden om het energieverbruik
te verminderen.
Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje
blijven werken.
BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Fig. A
Fig. B
Fig. C
A. ROOSTER (2): kan gebruikt worden om voedsel op te grillen of als draagrooster voor pannen, bak- en
cakevormen en ovenvaste schalen.
B. OPVANGBAK (1): is bedoeld om vet op te vangen wanneer hij onder het rooster wordt geplaatst, of
als bakplaat voor het bereiden van vlees, vis, groenten, focaccia enz.
C. DRAAISPIT (1): te gebruiken voor het gelijkmatig grillen van grote stukken vlees en gevogelte.
NIET-BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Bij de klantenservice kunt u andere accessoires aanschaffen.
NL29
PLAATSEN VAN DE ROOSTERS EN ANDERE ACCESSOIRES IN DE OVEN
Het rooster en de andere accessoires zijn voorzien van een blokkeersysteem, zodat ze niet per ongeluk naar
buiten kunnen worden getrokken.
Fig. 1
1.
2.
Schuif het rooster horizontaal in de oven, met het verhoogde gedeelte “A” omhoog gericht (Fig. 1).
Houd het rooster schuin op de blokkeerpositie “B” (Fig. 2).
Fig. 2
Fig. 3
3. Houd het rooster weer horizontaal en duw tot het helemaal in de oven zit “C” (Fig. 3).
4. Ga in omgekeerde volgorde te werk om het rooster uit de oven te halen.
Het plaatsen van de andere accessoires, zoals de opvangbak en de bakplaat, gebeurt op precies dezelfde
manier. Het uitstekende gedeelte op de bak en de plaat zorgt voor de blokkering.
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
ELEKTRONISCHE PROGRAMMEUR
1
3
DISPLAY
4
2
1. FUNCTIEKNOP: in-/uitschakelen en selecteren van functies
2. NAVIGATIEKNOP: navigatie door de menu’s, regeling van te voren ingestelde waarden
OPMERKING: de twee knoppen zijn verzonken knoppen. Druk op het midden van de knop om ze uit
hun zitting te laten komen.
3. TOETS : om terug te keren naar het vorige scherm
4. TOETS : om de instellingen te selecteren en te bevestigen
OVERZICHT FUNCTIES
Door de knop “Functies” in willekeurig welke stand te zetten, wordt de oven ingeschakeld: Op het display
worden de functies of de bij elke functie horende submenu’s weergegeven.
De submenu’s zijn beschikbaar en kunnen gekozen worden door de knop op de functies GRILL, SPECIALE
FUNCTIES, INSTELLINGEN, BROOD/PIZZA te zetten.
OPMERKING: zie voor het overzicht en de beschrijving van de functies de specifieke tabel op
pagina 35.
NL30
BESCHRIJVING DISPLAY
I
H G
F
E
A
B
C
D
A. Weergave van de actieve verwarmingselementen voor de verschillende functies
B. Symbolen met betrekking tot het tijdsbeheer: timer, bereidingsduur, tijdstip einde bereiding, huidig
tijdstip
C. Informatie met betrekking tot de voorgekozen functies
D. Automatische functie BROOD/PIZZA gekozen
E. Indicatie ovendeur gesloten tijdens de automatische reinigingscyclus (niet aanwezig op dit model)
F. Binnentemperatuur oven
G. Pyrolysefunctie (niet aanwezig op dit model)
H. Bruin korstje geven
I. Speciale functies: Ontdooien, Warmhouden, Rijzen
INSCHAKELING VAN DE OVEN - INSTELLING HUIDIG TIJDSTIP
Nadat de oven is aangesloten op het elektriciteitsnet, moet het huidige tijdstip worden ingesteld. Op het
display knipperen de twee cijfers die het uur aangeven.
1. Draai de knop “Navigatie” tot het juiste uur wordt weergegeven.
2. Druk op de toets om te bevestigen; Op het display knipperen de twee cijfers die de minuten
aangeven.
3. Draai de knop “Navigatie” tot de juiste minuten worden weergegeven.
4. Druk op de toets om te bevestigen.
Zie, om het huidige tijdstip te wijzigen, bijvoorbeeld na een stroomuitval, de volgende paragraaf
(INSTELLINGEN).
KEUZE VAN DE BEREIDINGSFUNCTIES
1.
2.
Draai de knop “Functies” op de voorgekozen functie: de bereidingsinstellingen verschijnen op het
display.
Als de voorgestelde parameters overeenkomen met de gewenste instellingen, drukt u op de toets .
Om ze te wijzigen gaat u te werk zoals hierna is beschreven.
INSTELLEN VAN DE TEMPERATUUR/GRILLVERMOGEN
Ga als volgt te werk om de temperatuur of het grillvermogen te wijzigen:
1. Draai de knop “Navigatie” tot de gewenste waarde wordt weergegeven.
2. Druk op de toets om te bevestigen.
De oven bevestigt de keuze automatisch nadat er 10 seconden zijn verstreken na de laatste handeling.
NL31
SNEL VOORVERWARMEN
1.
2.
3.
4.
Kies de functie Snel voorverwarmen door de knop “Functies” op het symbool te zetten.
Bevestig met de toets : de instellingen verschijnen op het display.
Als de temperatuur overeenkomt met de gewenste temperatuur, druk dan op de toets . Om de
instelling te wijzigen gaat u te werk zoals beschreven in de vorige paragrafen. Op het display
verschijnt de melding PRE. Als de ingestelde temperatuur bereikt is, dan wordt de melding
vervangen door de bijbehorende waarde (bijv. 200°) vergezeld van een geluidssignaal. Na afloop van
de voorverwarmingsfase selecteert de oven automatisch de statische functie .
Zet het gerecht in de oven.
Als u een andere bereidingsfunctie wilt instellen, draai dan aan de knop “Functies” en selecteer de
gewenste functie.
INSTELLING VAN DE BEREIDINGSDUUR
Met deze functie kunt u gerechten gedurende een ingestelde tijd bereiden, van minimaal 1 minuut tot de
maximale tijd van de geselecteerde functie, waarna de oven automatisch uitgeschakeld wordt.
1. Nadat u de temperatuur bevestigd heeft, gaat het symbool
knipperen.
2. Draai aan de knop Instelling tot de gewenste bereidingsduur wordt weergegeven.
3. Bevestig de bereidingsduur door op de toets te drukken.
De oven bevestigt de keuze automatisch nadat er 10 seconden zijn verstreken na de laatste handeling.
INSTELLEN VAN HET TIJDSTIP EINDE BEREIDING / UITGESTELDE START
BELANGRIJK: de instelling uitgestelde start is niet beschikbaar voor de volgende functies: SNEL
VOORVERWARMEN, BROOD/PIZZA, HETELUCHT VOORZICHTIG.
OPMERKING: met deze instelling wordt de gekozen temperatuur meer geleidelijk bereikt, daarom
worden de bereidingstijden iets langer ten opzichte van de tijden die in de bereidingstabel zijn
vermeld.
U kunt de gewenste eindtijd instellen en het starten van de oven met maximaal 23 uur en 59 minuten
uitstellen, te beginnen vanaf het huidige tijdstip. Dit is alleen mogelijk na het instellen van een
bereidingsduur.
Na het instellen van de bereidingsduur verschijnt de tijd waarop de bereiding eindigt op het display
(bijvoorbeeld 15:45) en gaat het symbool
knipperen.
Om het einde van de bereiding uit te stellen en daarmee ook het starten van de oven, gaat u als volgt te
werk:
1. Draai aan de knop “Navigatie” tot het tijdstip waarop u de bereiding wilt beëindigen (bijvoorbeeld
16:00) wordt weergegeven.
2. Bevestig de gekozen waarde door op toets te drukken: de twee puntjes van het uur van het tijdstip
einde bereiding knipperen, om aan te geven dat de instelling correct is uitgevoerd.
3. De oven zal automatisch later gestart worden om de bereiding op het ingestelde tijdstip te voltooien.
U kunt de ingestelde waarden (temperatuur, niveau van de grill, bereidingstijd) te allen tijde
wijzigen met behulp van de toets om terug te gaan, de knop “Navigatie” om de waarden te
wijzigen en de toets om te bevestigen.
NL32
INDICATIE VAN DE RESTWARMTE BINNENIN DE OVEN
Na afloop van elke bereiding, of na het uitschakelen van de oven, verschijnt, als de temperatuur in de oven
hoger dan 50°C is, op het display de melding HOT met de temperatuur van dat moment. Als de restwarmte
onder de 50°C daalt, verschijnt het tijdstip van de dag weer op het display.
KOOKWEKKER
Deze functie kan alleen gebruikt worden als de oven uitstaat en is bijvoorbeeld handig om de kooktijd van
pasta in te stellen. De maximale tijd die ingesteld kan worden is 23 uur en 59 minuten.
1. Met de knop “Functies” op nul, draait u de knop “Navigatie” tot de gewenste tijdsduur wordt
weergegeven.
2. Druk op toets om het aftellen te starten. Als de ingestelde tijd is verstreken, verschijnt “0:00” op het
display en klinkt er een geluidssignaal. Om het aftellen te onderbreken, op de toets drukken (op
het display verschijnt het huidige tijdstip).
TOETSENBLOKKERING (KEY-LOCK)
Met deze functie kunt u de toetsen en de knoppen op het bedieningspaneel blokkeren.
Houd de toetsen en minimaal 3 seconden tegelijkertijd ingedrukt om de toetsenblokkering in te
schakelen. Als de blokkering actief is, werken de toetsen niet en verschijnt er een sleutel op het display.
Deze functie kan ook tijdens de bereiding geactiveerd worden. Herhaal de bovenstaande handelingen om
de functie weer uit te schakelen. Als de toetsenblokkering actief is, kunt u de oven uitschakelen door de
knop op 0 (nul) te draaien. In dat geval moet de eerder gekozen functie echter opnieuw worden ingesteld.
SELECTIE SPECIALE FUNCTIES
Door de wijzer van de knop “Functies” ter hoogte van het symbool
te zetten opent u een submenu dat
drie speciale functies bevat.
Om een van deze functies nader te bekijken, te selecteren of te starten, gaat u als volgt te werk:
1.
2.
3.
Draai de knop “Functies” naar het symbool
: op het display wordt “DEFROST” en het symbool dat
bij deze functie hoort weergegeven.
Draai aan de knop “Navigatie” om door het overzicht van de functies te bladeren; de namen zijn in
het Engels: DEFROST (ontdooien), KEEP WARM (warmhouden), RISING (laten rijzen).
Druk op de toets om te bevestigen.
BRUININGSGRAAD
Na afloop van de bereiding wordt, voor de functies waarbij dat kan, op het display de mogelijkheid
weergegeven om uw gerecht een bruin korstje te geven. Deze functie kan alleen geactiveerd worden als u
een bereidingstijd hebt ingesteld.
Als de bereidingstijd is afgelopen, verschijnt op het display: “PRESS TO BROWN” (druk op om een bruin
korstje te geven). Door op de toets te drukken, start de oven een bruiningsfase voor de duur van 5
minuten. Deze functie kan slechts tweemaal geactiveerd worden.
NL33
SELECTIE FUNCTIE BROOD/PIZZA
Door de wijzer van de knop “Functies” ter hoogte van het symbool
te zetten, opent u een submenu
dat twee automatische bereidingsfuncties bevat voor “brood” en “pizza”.
Brood
1.
2.
3.
4.
Draai de knop “Functies” naar het symbool
: op het display wordt “BREAD” (brood) weergegeven
met daarnaast de tekst AUTO.
Druk op om de functie te selecteren.
Draai aan de knop “Navigatie” om de gewenste temperatuur (tussen 180°C en 220°C) in te stellen en
bevestig deze met de toets .
Draai aan de knop “Navigatie” om de gewenste bereidingstijd in te stellen en druk op om de
bereiding te starten.
Pizza
1.
2.
3.
4.
5.
Draai de knop “Functies” naar het symbool
: op het display wordt “BREAD” (brood) weergegeven.
Om de functie “PIZZA” te selecteren, gaat u als volgt te werk:
Draai aan de knop “Navigatie”: “PIZZA” verschijnt op het display.
Druk op om de functie te selecteren.
Draai aan de knop “Navigatie” om de gewenste temperatuur (tussen 220°C en 250°C) in te stellen en
bevestig deze met de toets .
Draai aan de knop “Navigatie” om de gewenste bereidingstijd in te stellen en druk op om de
bereiding te starten.
INSTELLINGEN
Door de wijzer van de knop “Functies” ter hoogte van het symbool
vier instellingen van het display die gewijzigd kunnen worden.
te zetten opent u een submenu met
Klok
Draai de knop “Functies” op het symbool
: de tekst CLOCK (klok) verschijnt op het display. Zie, om het
tijdstip te wijzigen, de vorige paragraaf (INSTELLING VAN HET HUIDIGE TIJDSTIP).
Eco
Als de ECO-functie actief is (ON) gaat het display uit wanneer de oven in stand-by staat of wanneer er 5
minuten verstreken zijn na afloop van de bereiding. Om de informatie op het display weer te geven hoeft
u alleen maar een van de toetsen in te drukken of aan een van de knoppen te draaien.
1. Draai de knop “Navigatie” tot “ECO” wordt weergegeven.
2. Druk op toets om toegang te krijgen tot de instellingen (ON/OFF).
3. Draai aan de knop “Navigatie” om de gewenste instelling te selecteren en bevestig dit met de toets .
Geluidssignaal
Om het geluidssignaal te activeren of deactiveren, gaat u als volgt te werk:
1. Draai de knop “Navigatie” tot “SOUND” wordt weergegeven.
2. Druk op toets om toegang te krijgen tot de instellingen (ON/OFF).
3. Draai aan de knop “Navigatie” om de gewenste instelling te selecteren en bevestig dit met de toets
.
Helderheid
Om de helderheid van het scherm te veranderen, gaat u als volgt te werk:
1. Draai de knop “Navigatie” tot “BRIGHTNESS” wordt weergegeven.
2. Druk op toets : het cijfer 1 verschijnt op het display.
3. Draai aan de knop “Navigatie” om de helderheid te verminderen of te vermeerderen en bevestig dit
met de toets .
NL34
TABEL BESCHRIJVING FUNCTIES
FUNCTIEKNOP
OFF
LAMP
Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen.
Om het lampje in de oven in/uit te schakelen.
SPECIALE FUNCTIES
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op
de middelste steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat
ONTDOOIEN het niet uitdroogt.
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide gerechten (bijv:
vlees, gefrituurde gerechten, ovenschotels). Plaats het voedsel op de
WARMHOUDEN middelste steunhoogte. De functie kan niet ingeschakeld worden als de
temperatuur in de oven hoger dan 65°C is.
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Om de kwaliteit van
het rijzen te behouden kan de functie niet geactiveerd worden als de
temperatuur in de oven hoger dan 40°C is. Zet het deeg op de tweede
RIJZEN
steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de derde
steunhoogte. Gebruik voor het bereiden van pizza’s, hartige taarten en
CONVENTIONEEL
zoete taarten met een vloeibare vulling de eerste of tweede steunhoogte.
Verwarm de oven voor alvorens de te bereiden gerechten erin te plaatsen.
Voor het bereiden van taarten met een vloeibare vulling (hartig of zoet) op
één steunhoogte. Deze functie kan ook worden gebruikt voor bereidingen
op twee steunhoogtes. Verwissel de gerechten tijdens de bereiding van
TURBO HETE
plaats om een gelijkmatiger bakresultaat te krijgen. Gebruik het derde
LUCHT
niveau voor bereidingen op één steunhoogte en het eerste en vierde
niveau voor bereidingen op twee steunhoogtes. Verwarm de oven eerst
voor.
Voor de bereiding van vlees, gevulde taarten (kwarktaart, strudel,
HETELUCHT
vruchtentaart) en gevulde groenten op een enkele steunhoogte. Deze
VOORZICHTIG - functie maakt gebruik van een discontinue en behoedzame ventilatie, die
GENTLE FAN
voorkomt dat de gerechten te veel uitdrogen. Aanbevolen wordt de 2°
steunhoogte te gebruiken. Verwarm de oven eerst voor.
Voor het grillen van karbonades, spiezen en worstjes; het gratineren van
groente en om brood te roosteren. Zet het gerecht op de vierde of vijfde
steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak
GRILL
te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de
derde of vierde steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. De
oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de
deur van de oven dicht blijven.
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet
het vlees op de middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak
te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de
TURBO GRILL
eerste of tweede steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in.
De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de
deur van de oven dicht blijven. Met deze functie kunt u het draaispit
gebruiken, als u dit hebt.
NL35
FUNCTIEKNOP (Vervolg)
INSTELLINGEN
Voor het instellen van het display (tijd, helderheid, volume van het
geluidssignaal, energiebesparing).
BROOD/PIZZA
Voor het bakken van verschillende soorten en formaten brood en pizza.
Binnen deze functie zijn er twee programma’s waarvan de instellingen van
te voren zijn vastgesteld. U hoeft alleen de vereiste waarden (temperatuur
en tijd) aan te geven, dan zorgt de oven automatisch voor een optimale
bereidingscyclus. Plaats het deeg op de tweede steunhoogte, nadat u de
oven hebt voorverwarmd.
SNEL
Om de oven snel voor te verwarmen.
VOORVERWARMEN
NL36
BEREIDINGSTABEL
Recept
Functie Voorver- Steunhoogte
warmen (van onder)
Ja
2/3
Temp.
(°C)
160-180
30-90 Taartvorm op rooster
Ja
1-4
160-180
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster (verwissel de
steunhoogtes halverwege
30-90
de bereidingstijd)
Steunhoogte 1: taartvorm
op rooster
Ja
2
160-200
35-90
Luchtig gebak
Gevulde taarten (cheesecake, strudel,
appeltaart)
GENTLE
Koekjes / taartjes
Ja
1-4
160-200
Ja
3
170-180
15-45 Opvangbak / bakplaat
Ja
1-4
160-170
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster (verwissel de
steunhoogtes halverwege
20-45
de bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak
/ bakplaat
Ja
3
180-200
30-40 Opvangbak / bakplaat
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster (verwissel de
steunhoogtes halverwege
35-45
de bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak
/ bakplaat
Ja
1-4
180-190
Ja
3
90
110-150 Opvangbak / bakplaat
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster (verwissel de
steunhoogtes halverwege
130-150
de bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak
/ bakplaat
Meringues
Brood / pizza /
focaccia
(Brood)
Opvangbak / bakplaat of
taartvorm op rooster
Steunhoogte 4: taartvorm
op rooster (verwissel de
gerechten halverwege de
35-90
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: taartvorm
op rooster
Soesjes
Brood
Tijd Accessoires en
(min) opmerkingen
Ja
1-4
90
Ja
1/2
190-250
15-50 Opvangbak / bakplaat
Ja
1-4
190-250
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster (verwissel de
gerechten halverwege de
25-50
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak
/ bakplaat
Ja
2
180-220
30-50
NL37
Opvangbak/bakplaat of
rooster
Recept
Pizza
Functie Voorver- Steunhoogte
warmen (van onder)
(Pizza)
Diepvriespizza’s
Hartige taarten (groentetaart, quiche)
Pasteitjes / bladerdeeghapjes
Lasagne / pasta
uit de oven /
cannelloni /
ovenschotels
Lamsvlees /
kalfsvlees /
rundvlees / var- GENTLE
kensvlees 1 kg
Kip / konijn /
eend 1 Kg
GENTLE
Kalkoen / Gans
3 kg
Vis uit de oven /
in folie (filet,
heel)
Gevulde groenten (tomaten,
courgettes,
GENTLE
aubergines)
Geroosterd
brood
Visfilet / moten
vis
Temp.
(°C)
Tijd Accessoires en
(min) opmerkingen
Ja
2
220-250
15-30 Opvangbak / bakplaat
Ja
3
250
Ja
1-4
250
Ja
3
180-190
40-55 Taartvorm op rooster
Steunhoogte 3: opvangbak
/ bakplaat of rooster
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster (verwissel de
gerechten halverwege de
10-20
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak
/ bakplaat
10-15
Ja
1-4
180-190
Steunhoogte 4: taartvorm
op rooster (verwissel de
gerechten halverwege de
40-55
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: taartvorm
op rooster
Ja
3
190-200
20-30 Opvangbak / bakplaat
Ja
1-4
180-190
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster (verwissel de
steunhoogtes halverwege
15-40
de bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak
/ bakplaat
Ja
3
190-200
45-55 Ovenschaal op rooster
Ja
2
180-190
80-120
Opvangbak of ovenschaal
op rooster
Ja
3
200-220
50-100
Opvangbak of ovenschaal
op rooster
Ja
2
190-200
80-130
Opvangbak of ovenschaal
op rooster
Ja
3
180-200
40-60
Opvangbak of ovenschaal
op rooster
Ja
2
170-190
30-60 Ovenschaal op rooster
-
5
3 (Hoog)
-
4
3-6
Rooster
Steunhoogte 4: rooster
(draai het voedsel halver2 (Gemiddeld) 20-30 wege de bereidingstijd om)
Steunhoogte 3: opvangbak
met water
NL38
Recept
Worstjes / spiezen / spareribs /
hamburgers
Functie Voorver- Steunhoogte
warmen (van onder)
Temp.
(°C)
-
5
2-3
(GemiddeldHoog)
-
2
2 (Gemiddeld)
-
2
3 (Hoog)
Rosbief rosé
1 kg
-
3
2 (Gemiddeld)
Lamsbout /
schenkel
-
3
2 (Gemiddeld)
Gebakken
aardappelen
-
3
2 (Gemiddeld)
Gegratineerde
groenten
-
3
3 (Hoog)
Gebraden kip
1-1,3 kg
Lasagne en
vlees
Ja
1-4
200
Vlees en aardappelen
Ja
1-4
200
Vis en groente
Ja
1-4
180
*
Tijd Accessoires en
(min) opmerkingen
Steunhoogte 5: rooster
(draai het voedsel halver15-30 wege de bereidingstijd om)
Steunhoogte 4: opvangbak
met water
Steunhoogte 2: rooster
(draai het voedsel na tweederde van de bereidingstijd
55-70
om)
Steunhoogte 1: opvangbak
met water
Steunhoogte 2: draaispit
(indien bijgeleverd)
80-110
Steunhoogte 1: opvangbak
met water
Ovenschaal op rooster
(draai het voedsel indien
35-45
nodig na tweederde van de
bereidingstijd om)
Opvangbak of ovenschaal
op rooster (draai het voed60-90 sel indien nodig na tweederde van de bereidingstijd
om)
Opvangbak / bakplaat (draai
het voedsel indien nodig na
45-55
tweederde van de bereidingstijd om)
10-15 Ovenschaal op rooster
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster (draai het voedsel indien nodig na twee50-100* derde van de bereidingstijd
om)
Steunhoogte 1: opvangbak
of ovenschaal op rooster
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster (draai het voedsel indien nodig na twee45-100* derde van de bereidingstijd
om)
Steunhoogte 1: opvangbak
of ovenschaal op rooster
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster (verwissel de
steunhoogtes halverwege
30-50*
de bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak
of ovenschaal op rooster
De bereidingstijd is indicatief. De gerechten moeten op andere tijden uit de oven worden gehaald,
afhankelijk van de persoonlijke smaak.
NL39
Tabel Geteste recepten (in overeenstemming met de norm IEC 50304/60350:2009-03 en
DIN 3360-12:07:07)
Recept
Functie Voorver- Steunhoogte Temp.
warmen (van onder)
(°C)
IEC 60350:2009-03 § 8.4.1
Ja
Koekjes van
kruimeldeeg
(Shortbread)
3
Tijd Accessoires en
(min) opmerkingen
170
15-25 Opvangbak / bakplaat
Ja
1-4
160
Steunhoogte 4: bakplaat
(verwissel de steunhoogtes
25-35
halverwege de bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak
Ja
3
170
20-30 Opvangbak / bakplaat
IEC 60350:2009-03 § 8.4.2
Kleine cakejes (Small
cakes)
IEC 60350:2009-03 § 8.5.1
Cake zonder vet
(Fatless sponge
cake)
IEC 60350:2009-03 § 8.5.2
Twee appeltaarten
(Two apple pies)
Ja
1-4
160
Steunhoogte 4: bakplaat
(verwissel de steunhoogtes
25-35
halverwege de bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak
Ja
2
170
30-40 Taartvorm op rooster
Ja
2/3
185
55-75 Taartvorm op rooster
Steunhoogte 4: taartvorm op
rooster (verwissel de
steunhoogtes halverwege de
75-95
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: taartvorm op
rooster
Ja
1-4
175
-
5
3 (Hoog)
-
5
Steunhoogte 5: rooster (draai
het voedsel halverwege de
3 (Hoog) 18-30 bereidingstijd om)
Steunhoogte 4: opvangbak
met water
Ja
3
IEC 60350:2009-03 § 9.1.1
Toast**
3-6
Rooster
IEC 60350:2009-03 § 9.2.1
Burgers**
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Appeltaart, taart in
vorm (Apple cake,
yeast tray cake)
Ja
1-4
180
30-40 Opvangbak / bakplaat
160
Steunhoogte 4: bakplaat
(verwissel de steunhoogtes
50-60
halverwege de bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak
DIN 3360-12:07 § 6.6
Varkensbraadstuk
(Roast Pork)
-
3
190
NL40
Steunhoogte 3: rooster
Steunhoogte 2: opvangbak
150-170
met water (indien nodig
bijvullen)
Recept
Functie Voorver- Steunhoogte Temp.
warmen (van onder)
(°C)
DIN 3360-12:07 annex C
Ja
Platte taart (Flat
cake)
Ja
3
1-4
Tijd Accessoires en
(min) opmerkingen
160
35-45 Opvangbak / bakplaat
170
Steunhoogte 4: bakplaat
(verwissel de steunhoogtes
40-50
halverwege de bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak
In de bereidingstabel worden de ideale functies en temperaturen gegeven voor de beste resultaten voor
elk type recept. Als u een gerecht wilt bereiden met de geventileerde functie op één steunhoogte, wordt
geadviseerd de derde steunhoogte te gebruiken en dezelfde temperatuur als voor “TURBO HETE LUCHT”
op meerdere niveaus.
**
Laat bij grillen 3-4 cm van de voorste rand van het rooster vrij om het na afloop van de bereiding
makkelijker eruit te kunnen halen.
De aanwijzingen in de tabel hebben betrekking op het gebruik zonder de schuifrails.
Energieklasse (volgens de norm EN 50304)
Gebruik voor het uitvoeren van de tests de speciale tabel.
NL41
GEBRUIKSADVIEZEN EN -SUGGESTIES
Lezen van de bereidingstabel
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op één of
meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden bereid. De bereidingstijden gelden vanaf het moment dat het
gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig). De temperaturen en de
bereidingstijden zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het type schaal. Gebruik eerst
de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken.
Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk taartvormen of
ovenschalen van donker metaal. U kunt ook pannen of vuurvaste of aardewerk schalen gebruiken; de
bereidingstijden zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten zorgvuldig de aanwijzingen in de
bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde schalen en de verschillende steunhoogtes.
Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten
Met de functie “TURBO HETE LUCHT” kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten bereiden (bijvoorbeeld:
vis en groenten) die dezelfde bereidingstijd hebben, op verschillende steunhoogtes. Haal de gerechten die
klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan.
Gebak
-
-
Bak fijn gebak met de statische functie op één niveau. Gebruik taartvormen van zwart metaal en zet
deze altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op meerdere steunhoogtes selecteert u de
functie met ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op de roosters, zodat de lucht goed kan
circuleren.
Om te controleren of de taart gaar is steekt u een satéprikker in het dikste gedeelte van de taart. Als
de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan
mogelijk niet goed rijst aan de zijkanten.
Als het gebak “inzakt” tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur,
verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger.
Bij taarten met een vochtige vulling (kaastaarten of vruchtentaarten) moet de functie “TURBO HETE
LUCHT” worden gebruikt. Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart dan op een lager
niveau en bestrooi de bodem met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin
schenkt.
Vlees
-
U kunt elke soort schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van het vlees. Schenk bij
gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het vlees tijdens de bereiding
vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na afloop van de bereiding
10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie.
Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig
gaar wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere bereidingstijd. Zet het rooster op een
lagere steunhoogte om te voorkomen dat de korst verbrandt. Draai het vlees om na tweederde van
de bereidingstijd.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster te plaatsen
waarop u het vlees heeft gelegd, om het bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het
grillen.
Draaispit
Dit accessoire dient voor het gelijkmatig grillen van grote stukken vlees en gevogelte. Steek het vlees aan
het spit. Zet kip vast met keukentouw en controleer of het vlees goed vastzit voordat u het spit in de
houder aan de voorwand van de oven steekt en op de steun legt. Om vorming van dampen te voorkomen
en bakvet op te vangen, adviseren wij om een opvangbak met een halve liter water op de eerste
steunhoogte te plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic handvat dat verwijderd moet worden voordat
de bereiding begint. Het handvat dient om het vlees na afloop van de bereiding uit de oven de halen
zonder uw handen te branden.
NL42
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na tweederde van de bereidingstijd de
mozzarella over de pizza.
Rijsfunctie
Dek het deeg altijd af met een vochtige doek voordat u het in de oven legt. Deze functie verkort de rijstijd
met ongeveer eenderde, vergeleken met rijzen op kamertemperatuur (20-25°C). De rijstijd bij een
hoeveelheid pizzadeeg van 1 kg is ongeveer één uur.
NL43
RICETTE TESTATE conformemente alla normativa IEC 50304/60350:2009-03 e DIN 3360-12:07:07
Ricetta
Funzione Preriscal- Livello Temp. Tempo Accessori e note
damento (dal basso) (°C)
(min)
IEC 60350:2009-03 § 8.4.1
Sì
Biscotti di pastafrolla
(Shortbread)
3
170
15-25 Leccarda / piastra dolci
Sì
1-4
160
Liv. 4: piastra dolci
(invertire livelli a metà
25-35 cottura)
Liv. 1: leccarda
Sì
3
170
20-30 Leccarda / piastra dolci
IEC 60350:2009-03 § 8.4.2
Sì
1-4
160
Liv. 4: piastra dolci
(invertire livelli a metà
25-35 cottura)
Liv. 1: leccarda
Sì
2
170
30-40 Tortiera su griglia
Sì
2/3
185
55-75 Tortiera su griglia
Liv. 4: tortiera su griglia
(invertire livelli a metà
75-95 cottura)
Liv. 1: tortiera su griglia
Piccoli dolci (Small cakes)
IEC 60350:2009-03 § 8.5.1
Pan di spagna senza grassi
(Fatless sponge cake)
IEC 60350:2009-03 § 8.5.2
Due torte di mele (Two
apple pies)
Sì
1-4
175
-
5
3 (Alto)
-
5
Liv. 5: griglia (girare il cibo
3 (Alto) 18-30 a metà cottura)
Liv. 4: leccarda con acqua
Sì
3
IEC 60350:2009-03 § 9.1.1
Toast**
3-6
Griglia
IEC 60350:2009-03 § 9.2.1
Burgers**
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Torta di mele, torta nella
teglia (Apple cake, yeast
tray cake)
Sì
1-4
180
30-40 Leccarda / piastra dolci
160
Liv. 4: piastra dolci
(invertire livelli a metà
50-60 cottura)
Liv. 1: leccarda
DIN 3360-12:07 § 6.6
Arrosto di maiale (Roast
Pork)
-
3
IT60
190
Liv. 3: griglia
150-170 Liv. 2: leccarda con acqua
(rabboccare quando
necessario)
TILBEREDNINGSTABEL
Opskrift
Funktion For- Ribbe (fra
varme bunden)
Temp.
(°C)
Ja
160-180
30-90 Tærteform på rist
Kager med hævemiddel
Kager med fyld (osteog frugttærter, strudel)
2/3
Ja
1-4
160-180
Ribbe 4: bradepande på rist
(byt om på ribberne efter
30-90 halvdelen af tilberedningstiden)
Ribbe 1: tærteform på rist
Ja
2
160-200
35-90
GENTLE
Ja
1-4
160-200
Ja
3
170-180
15-45 Dryppebakke/bageplade
Ja
1-4
160-170
Ribbe 4: bradepande på rist
(byt om på ribberne efter
halvdelen af tilberedningsti20-45
den)
Ribbe 1: dryppebakke/bageplade
Ja
3
180-200
30-40 Dryppebakke/bageplade
Ribbe 4: bradepande på rist
(byt om på ribberne efter
halvdelen af tilberedningsti35-45
den)
Ribbe 1: dryppebakke/bageplade
Vandbakkelser
Ja
1-4
180-190
Ja
3
90
110-150 Dryppebakke/bageplade
Ribbe 4: bradepande på rist
(byt om på ribberne efter
halvdelen af tilberedningsti130-150
den)
Ribbe 1: dryppebakke/bageplade
Marengs
Brød / pizza / focacciaboller
Pizza
(Brød)
(Pizza)
Dryppebakke/bageplade
eller tærteform på rist
Ribbe 4: tærteform på rist (byt
om på ribberne efter halvde35-90 len af tilberedningstiden)
Ribbe 1: tærteform på rist
Småkager
Brød
Tid Tilbehør og bemærkninger
(min)
Ja
1-4
90
Ja
1/2
190-250
15-50 Dryppebakke/bageplade
Ja
1-4
190-250
Ribbe 4: bradepande på rist
(byt om på ribberne efter
halvdelen af tilberedningsti25-50
den)
Ribbe 1: dryppebakke/bageplade
Ja
2
180-220
30-50
Ja
2
220-250
15-30 Dryppebakke/bageplade
DK75
Dryppebakke/bageplade
eller rist
Opskrift
Funktion For- Ribbe (fra
varme bunden)
Temp.
(°C)
Ja
3
250
Ja
1-4
250
Ja
3
180-190
40-55 Tærteform på rist
Frossen pizza
Grøntsagstærter,
quiche
Tid Tilbehør og bemærkninger
(min)
Ribbe 3: dryppebakke/bage10-15
plade eller rist
Ribbe 4: bradepande på rist
(byt om på ribberne efter
halvdelen af tilberedningsti10-20
den)
Ribbe 1: dryppebakke/bageplade
Ja
1-4
180-190
Ribbe 4: tærteform på rist (byt
om på ribberne efter halvde40-55 len af tilberedningstiden)
Ribbe 1: tærteform på rist
Ja
3
190-200
20-30 Dryppebakke/bageplade
Ja
1-4
180-190
Ribbe 4: bradepande på rist
(byt om på ribberne efter
halvdelen af tilberedningsti15-40
den)
Ribbe 1: dryppebakke/bageplade
Lasagne / pastaret i
ovn / cannelloni /
postejer
Ja
3
190-200
45-55 Bradepande på rist
Lam / kalv / okse / svin
1 kg
GENTLE
Ja
2
180-190
80-120
Dryppebakke eller bradepande på rist
Kylling, kanin, and
1 kg
Ja
3
200-220
50-100
Dryppebakke eller bradepande på rist
Kalkun / gås 3 kg
Ja
2
190-200
80-130
Fisk i fad (filet, hel)
Ja
3
180-200
Ja
2
170-190
-
5
3 (Høj)
Vol-au-vent / butterdejssnitter
Fyldte grøntsager
(tomater, courgetter,
auberginer)
Ristet brød
GENTLE
Dryppebakke eller bradepande på rist
Dryppebakke eller brade40-60
pande på rist
30-60 Bradepande på rist
GENTLE
Fiskekoteletter /
-fileter
-
4
Medisterpølse / grillspyd / spareribs / hakkebøf
-
5
3-6
Rist
Ribbe 4: rist (vendes, når halvdelen af tilberedningstiden er
2 (Middel) 20-30 gået)
Ribbe 3: dryppebakke med
vand
Ribbe 5: rist (vendes, når halvdelen af tilberedningstiden er
2-3
(Middel- 15-30 gået)
Høj)
Ribbe 4: dryppebakke med
vand
DK76
Tabel over programmerede opskrifter (i overensstemmelse med standarden IEC 50304/60350:2009-03 og
DIN 3360-12:07:07)
Opskrift
Funktion For- Ribbe (fra Temp. Tid Tilbehør og bemærkninger
varme bunden) (°C) (min)
IEC 60350:2009-03 § 8.4.1
Ja
Småkager af mørdej
(Shortbread)
3
170
15-25 Dryppebakke/bageplade
Ja
1-4
160
Ribbe 4: bageplade (byt om på
ribberne efter halvdelen af tilbe25-35 redningstiden)
Ribbe 1: dryppebakke
Ja
3
170
20-30 Dryppebakke/bageplade
IEC 60350:2009-03 § 8.4.2
Mindre kager (Small
cakes)
IEC 60350:2009-03 § 8.5.1
Lagkagebunde uden
fedtstoffer (Fatfree
sponge cake)
IEC 60350:2009-03 § 8.5.2
To æbletærter (Two
apple pies)
Ja
1-4
160
Ribbe 4: bageplade (byt om på
ribberne efter halvdelen af tilbe25-35 redningstiden)
Ribbe 1: dryppebakke
Ja
2
170
30-40 Tærteform på rist
Ja
2/3
185
55-75 Tærteform på rist
Ribbe 4: tærteform på rist (byt
om på ribberne efter halvdelen
75-95 af tilberedningstiden)
Ribbe 1: tærteform på rist
Ja
1-4
175
-
5
3 (Høj)
-
5
Ribbe 5: rist (vendes, når halvdelen af tilberedningstiden er
3 (Høj) 18-30 gået)
Ribbe 4: dryppebakke med vand
Ja
3
IEC 60350:2009-03 § 9.1.1
Toast**
3-6
Rist
IEC 60350:2009-03 § 9.2.1
Hakkebøf (Burgers)**
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Æbletærte, bradepandekage (Apple cake, yeast
tray cake)
Ja
1-4
180
30-40 Dryppebakke/bageplade
160
Ribbe 4: bageplade (byt om på
ribberne efter halvdelen af tilbe50-60 redningstiden)
Ribbe 1: dryppebakke
DIN 3360-12:07 § 6.6
Flæskesteg (Roast pork)
-
3
DK78
Ribbe 3: rist
190 150-170 Ribbe 2: dryppebakke med vand
(kom mere vand i efter behov)
5019 310 01396
DE
NL
IT
DK
Whirlpool is a registered trademark of Whirlpool, USA
Printed in Italy
12/2012