Whirlpool AMW 808 IXL Recipe book

Type
Recipe book

Deze handleiding is ook geschikt voor

English page 3
Deutsch S. 8
Français page 13
Nederlands pag. 18
Español pág. 23
Portugues pág. 28
Italiano pag. 33
crisp_00321_BI_WE.indd 2crisp_00321_BI_WE.indd 2 1-12-2009 15:40:001-12-2009 15:40:00
19
VEGETARISCHE
FOCACCIA
6-8 PORTIES6-8 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 10 MIN. + 45 MIN. VOOR HET RIJZEN
B
EREIDINGSDUUR: 14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
12-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
INGREDIËNTEN
MIDDELGROTE/GROTE
KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Patentbloem 400 g 300 g
Melk 400 ml 300 ml
Verse gist 20 g 15 g
Ui 30 g 20 g
Peper 30 g 20 g
Courgette 30 g 20 g
Olie 30 ml (2 el) 20 ml (1½ el)
Zout, kruiden
Een beetje olie voor de crispplaat
Verwarm de melk tot 37º en los de gist op in de melk. 1.
Voeg het zout, de kruiden en de olie toe.
Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Dek
2.
het deeg af en laat het 45 minuten op een warme plaats
rijzen.
Bak ondertussen de in kleine stukjes gesneden 3.
groenten.
Vet de crispplaat licht in met olie en leg het deeg erop. 4.
Het deeg mag niet doorgekneed worden na het rijzen.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de plaat en garneer de
bovenkant met de gebakken groenten.
Bak de focaccia gedurende de aanbevolen tijd met de 5.
crispfunctie.
PIZZA
4 PORTIES4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 2 UUR 30 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
11-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
Los de gist op in het warme water (37°C). Doe de bloem 1.
in een mengkom en voeg het gistmengsel, de olie en het
zout toe. Meng goed en kneed tot een glad, elastisch
deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats
ongeveer 2 uur rijzen.
Vet de crispplaat licht in met olie.2.
Maak het deeg plat met uw handen tot de hele crispplaat 3.
bedekt is en prik het op verschillende plaatsen in met
een vork.
Laat de tomaten uit blik uitlekken en snijd ze in blokjes. 4.
Verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Voeg de blokjes
mozzarella, oregano en zout toe en besprenkel met
olie.
Bak de pizza gedurende 14-15 minuten met de 5.
crispfunctie. Bak de pizza op de kleine crispplaat 11-13
minuten met de crispfunctie.
Voor een speciaal accent:
Beleg de pizza ook eens met ham, olijven,
artisjokken, groenten, zeevruchten enz...
I
NGREDIËNTEN
MIDDELGROTE/GROTE
KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Bloem 230-250 g 150-160 g
Verse gist 15 g 10 g
Water 150 ml 100 ml
Olie 30 ml (2 el) 15 ml (1 el)
Zout
INGREDIËNTEN VOOR DE GARNERING:
Tomaten uit blik 350 g 250 g
Mozzarella 175 g 125 g
Zout, oregano, een scheutje olie
Een beetje olie voor de crispplaat
QUICHE MET ZALM EN
GROENTEN
Neem twee stukken bakpapier. Leg op het eerste stuk 1.
papier de stukjes zalm en de plakjes tomaat en bestrooi ze
met de kruiden.
Leg op het andere stuk papier de in de lengte gehalveerde 2.
struikjes witlof en bestrooi ze met zout en kruiden. Vouw de
stukken papier met de vulling op tot twee pakketjes en leg
ze op de crispplaat.
Bak ze 8 minuten met de crispfunctie. Haal ze van de 3.
crispplaat en laat de plaat afkoelen.
Klop de eieren los met de melk, jngesneden peterselie, 4.
olie en zout.
Rol het bladerdeeg met het papier aan de onderkant uit op 5.
de crispplaat en prik het met een vork in.
Leg de gestoomde zalm, de tomaten en de witlof op het 6.
bladerdeeg met de in blokjes gesneden kaas.
Schenk het eimengsel erover en bak de quiche gedurende 7.
de aanbevolen tijd met de crispfunctie.
4-6 PORTIES4-6 PORTIES
INGREDIËNTEN
MIDDELGROTE/GROTE
KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Vers bladerdeeg
(220-240 g) 1 rol 1 rol
Gestoomde zalm 400 g 300 g
Tomaten 4 2
Witlof 400 g 250 g
Verse zachte kaas 100 g 75 g
Eieren 4 3
Melk 100 ml 75 ml
Peterselie 1 el 1 el
Olie 2 tl 2 tl
Zout
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 15 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 12-14 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
11-12 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
1_pag18
2_pag18
3_pag18
crisp_00321_BI_WE.indd 19crisp_00321_BI_WE.indd 19 1-12-2009 15:40:561-12-2009 15:40:56
20
SPAANSE
AARDAPPELOMELET
4 PORTIES4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 10 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 15-18 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
12-14 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
Verwarm de crispplaat 2½-3 minuten voor met boter of 1.
olie met de crispfunctie.
Leg de aardappelblokjes op de crispplaat en bak ze
2.
6-8 minuten met de crispfunctie.
Doe de ui erbij en bak nog eens 4-5 minuten met de 3.
crispfunctie. Roer eenmaal om tijdens het bakken.
Klop ondertussen de eieren los met de melk, zout en 4.
peper.
Schenk het eimengsel over de aardappelen in de 5.
crispplaat en bak de omelet 2-3 minuten met de
crispfunctie.
Serveer warm of koud met een salade.6.
INGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Diepvries
aardappelblokjes 250 g 150 g
Boter of olie 15 ml (1 el) 15 ml (1 el)
Gesnipperde ui 1 middelgrote 1 kleine
Eieren 4 3
Melk 30 ml (2 el) 30 ml (2 el)
Zout, peper
Voor een speciaal accent:
Als u echt een goudbruine omelet wilt, laat hem dan
nog 3-4 minuten langer onder de grill bakken.
HAMBURGERS
4 PORTIES4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 10 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 8-9 MIN.
INGREDIËNTEN
400 g gehakt
1/2 tl zout
1 snufje peper
15 ml (1 el) olie, boter of margarine
Serveer met
4 broodjes
komkommersalade
ketchup of mosterd
rauwe of gebakken uiringen
Meng het gehakt met zout en peper.1.
Vorm vier hamburgers van ongeveer 1 cm dik.2.
Vet de crispplaat in met boter of olie en verwarm hem 3.
2-3 minuten voor met de crispfunctie.
Leg de hamburgers erop en bak ze 3 minuten met de 4.
crispfunctie.
Draai de hamburgers om en bak ze nog eens 3 5.
minuten.
Serveer de hamburgers op broodjes met ketchup of 6.
mosterd en groenten.
crisp_00321_BI_WE.indd 20crisp_00321_BI_WE.indd 20 1-12-2009 15:40:591-12-2009 15:40:59
21
EEND MET
SINAASAPPELSAUS
4-6 PORTIES4-6 PORTIES
FUNCTIE: CRISP + MAGNETRON
VOORBEREIDING: 10 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 14-15 MIN.
INGREDIËNTEN
1 kg eend (ongeveer)
boter of olie
5 sinaasappels
1 glas witte wijn
zout
Stop een beetje zout en een klont boter in de eend. Vet
1.
de crispplaat in met een beetje boter of olie. Verwarm de
crispplaat 3 minuten voor.
Leg de eend op de crispplaat met de borst naar boven
2.
en bak hem 12-14 minuten met de crispfunctie. Draai
hem halverwege de kooktijd om.
Schenk tegen het einde van de kooktijd de witte wijn in 3.
de crispplaat, en laat een paar minuten koken.
Controleer of het vlees gaar is door een satépen in het 4.
dikste deel van het vlees te steken. Schil een sinaasappel
en snijd de schil in dunne reepjes, die in zeer heet water
moeten worden voorgekookt gedurende 1-2 minuten op
750 W.
Pers twee sinaasappels uit. Schep het vet van het 5.
vleessap van de eend af en voeg het sinaasappelsap en
de dunne reepjes sinaasappelschil toe.
Verwarm de saus 1-2 minuten op 750 W en serveer de 6.
eend met de saus erover.
Garneer met dunne schijfjes sinaasappel.7.
GEVULDE
GROENTEN
4 PORTIES4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 20 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 16-18 MIN.
INGREDIËNTEN
2 courgettes
1 ui
250 g zachte kaas, b.v. ricotta
200 g gekookte ham
100 g kaas in blokjes
100 g Parmezaanse kaas
3 eieren
Peterselie
Olie
Zout
Aromatische kruiden
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en verwijder 1.
de zaadjes. Snijd de ui doormidden en verwijder het hart.
Leg de groenten op bakpapier op de crispplaat.
Meng de ricotta, de kleingesneden ham, de blokjes 2.
kaas, de Parmezaanse kaas en de eieren. Meng goed
en roer de peterselie en de kruiden erdoor. Breng op
smaak met zout.
Vul een spuitzak met de vulling en spuit de vulling in de 3.
groenten. Besprenkel met een beetje olie.
Bak de groenten 16-18 minuten met de crispfunctie tot 4.
de vulling gaar is en de groenten zacht zijn.
GEBAKKEN
AARDAPPELEN
Schil en snijd de aardappelen in niet te kleine stukjes.1.
Bedek de crispplaat met bakpapier en leg de aardappels 2.
op de plaat.
Bestrooi de aardappelen met zout, rozemarijn, een 3.
geplette of gehakte teen kno ook en besprenkel ze met
olie.
Bak ze 15-16 minuten met de crispfunctie. Als de 4.
aardappelen te bruin worden aan de onderkant, schep
ze dan na 10 minuten om en laat ze verder bakken tot
ze gaar zijn.
2-4 PORTIES2-4 PORTIES
INGREDIËNTEN
400 g aardappelen
Rozemarijn
Olie
Kno ook
Zout
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 10 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN.
crisp_00321_BI_WE.indd 21crisp_00321_BI_WE.indd 21 1-12-2009 15:41:021-12-2009 15:41:02
22
APPELSTRUDEL
6-8 PORTIES6-8 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 15 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN
INGREDIËNTEN
2 vellen bladerdeeg van
220-240 g per stuk
6 appels
1 sinaasappel
50 g walnoten
50 g pijnboompitten
1 tl (5 ml) kaneel
50 g rozijnen
50 ml rum
50 g suiker
100 g broodkruim
VOOR HET BESTRIJKEN:
1 ei
50 ml melk
Laat de rozijnen in de rum weken.1.
Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng ze met de 2.
gehakte walnoten, pijnboompitten, sinaasappelschil en
kaneel.
Leg de vellen bladerdeeg gedeeltelijk op elkaar en rol ze
3.
uit met een deegroller.
Doe de rozijnen en het broodkruim bij het appelmengsel. 4.
Het broodkruim absorbeert het vocht uit de appels.
Leg het appelmengsel op het bladerdeeg en rol het in 5.
de lengte op.
Vorm een cirkel van de rol en leg deze op de crispplaat, 6.
waarbij u het papier van het bladerdeeg op de bodem
van de plaat laat. Knijp de strudel een beetje in vorm.
Snijd het deeg een paar keer in en bestrijk het met een 7.
mengsel van ei en melk.
Bak 15-16 minuten met de crispfunctie.8.
WALNOOTTAART
12-16 PLAKKEN12-16 PLAKKEN
FUNCTIE: CRISP + MAGNETRON
VOORBEREIDING: 15 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 10-12 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
7-8 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
Hak de noten jn.1.
Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met de 2.
boter in een magnetronbestendige schaal. Laat 3-4 min.
smelten op 350 W. Roer tweemaal om gedurende deze
tijd en laat afkoelen.
Scheid de eieren. Voeg de dooiers één voor één toe aan 3.
het boter-chocolademengsel toe en blijf voortdurend
roeren. Roer vervolgens de suiker, de vanillesuiker, de
gehakte noten en de bloem erdoor.
Klop de eiwitten stijf met het zout en vouw ze voorzichtig 4.
door het chocolademengsel.
Giet het beslag in de met bakpapier beklede crispplaat.
5.
Bak 10-12 min. op de grote en middelgrote crispplaat
met de crispfunctie en 7-8 min. op de kleine plaat met
de crispfunctie.
Laat de taart afkoelen in de crispplaat en til hem als hij 6.
afgekoeld is van de plaat, samen met het papier. Serveer
in dunne plakken met slagroom.
INGREDIËNTEN
MIDDELGROTE/GROTE
KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Chocolade 250 g 125 g
Boter 240 g 120 g
Walnoten 45 g 25 g
Hazelnoten 45 g 20 g
Amandelen 45 g 25 g
Suiker 170 g 85 g
Bloem 15 ml (1 el) 7,5 ml (½ el)
Eieren 4 2
Vanille-
suiker 15 ml (1 el) 10 ml (2 tl)
Zout snufje snufje
crisp_00321_BI_WE.indd 22crisp_00321_BI_WE.indd 22 1-12-2009 15:41:021-12-2009 15:41:02

Documenttranscriptie

crisp_00321_BI_WE.indd 2 English page 3 Deutsch S. 8 Français page 13 Nederlands pag. 18 Español pág. 23 Portugues pág. 28 Italiano pag. 33 1-12-2009 15:40:00 VEGETARISCHE FOCACCIA 1_pag18 6-8 PORTIES INGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE CRISPPLAAT Patentbloem 400 g Melk 400 ml Verse gist 20 g Ui 30 g Peper 30 g Courgette 30 g Olie 30 ml (2 el) Zout, kruiden Een beetje olie voor de crispplaat FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 10 MIN. + 45 MIN. VOOR HET RIJZEN BEREIDINGSDUUR: 14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 12-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT Verwarm de melk tot 37º en los de gist op in de melk. Voeg het zout, de kruiden en de olie toe. 2. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat het 45 minuten op een warme plaats rijzen. 3. Bak ondertussen de in kleine stukjes gesneden groenten. 4. Vet de crispplaat licht in met olie en leg het deeg erop. Het deeg mag niet doorgekneed worden na het rijzen. Verdeel het deeg gelijkmatig over de plaat en garneer de bovenkant met de gebakken groenten. 5. Bak de focaccia gedurende de aanbevolen tijd met de crispfunctie. 1. CRISPPLAAT 300 g 300 ml 15 g 20 g 20 g 20 g 20 ml (1½ el) PIZZA 2_pag18 4 PORTIES FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 2 UUR 30 MIN. BEREIDINGSDUUR: 14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 11-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT Los de gist op in het warme water (37°C). Doe de bloem in een mengkom en voeg het gistmengsel, de olie en het CRISPPLAAT CRISPPLAAT zout toe. Meng goed en kneed tot een glad, elastisch Bloem 230-250 g 150-160 g deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats Verse gist 15 g 10 g ongeveer 2 uur rijzen. Water 150 ml 100 ml 2. Vet de crispplaat licht in met olie. Olie 30 ml (2 el) 15 ml (1 el) 3. Maak het deeg plat met uw handen tot de hele crispplaat Zout bedekt is en prik het op verschillende plaatsen in met INGREDIËNTEN VOOR DE GARNERING: een vork. Tomaten uit blik 350 g 250 g 4. Laat de tomaten uit blik uitlekken en snijd ze in blokjes. Mozzarella 175 g 125 g Verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Voeg de blokjes Zout, oregano, een scheutje olie mozzarella, oregano en zout toe en besprenkel met Een beetje olie voor de crispplaat olie. 5. Bak de pizza gedurende 14-15 minuten met de Voor een speciaal accent: crispfunctie. Bak de pizza op de kleine crispplaat 11-13 Beleg de pizza ook eens met ham, olijven, minuten met de crispfunctie. artisjokken, groenten, zeevruchten enz... INGREDIËNTEN 1. MIDDELGROTE/GROTE KLEINE QUICHE MET ZALM EN GROENTEN 3_pag18 4-6 PORTIES INGREDIËNTEN Vers bladerdeeg (220-240 g) Gestoomde zalm Tomaten Witlof Verse zachte kaas Eieren Melk Peterselie Olie Zout FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 15 MIN. BEREIDINGSDUUR: 12-14 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 11-12 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT 1. MIDDELGROTE/GROTE KLEINE CRISPPLAAT CRISPPLAAT 1 rol 400 g 4 400 g 100 g 4 100 ml 1 el 2 tl 1 rol 300 g 2 250 g 75 g 3 75 ml 1 el 2 tl 2. 3. 4. 5. 6. 7. crisp_00321_BI_WE.indd 19 Neem twee stukken bakpapier. Leg op het eerste stuk papier de stukjes zalm en de plakjes tomaat en bestrooi ze met de kruiden. Leg op het andere stuk papier de in de lengte gehalveerde struikjes witlof en bestrooi ze met zout en kruiden. Vouw de stukken papier met de vulling op tot twee pakketjes en leg ze op de crispplaat. Bak ze 8 minuten met de crispfunctie. Haal ze van de crispplaat en laat de plaat afkoelen. Klop de eieren los met de melk, fijngesneden peterselie, olie en zout. Rol het bladerdeeg met het papier aan de onderkant uit op de crispplaat en prik het met een vork in. Leg de gestoomde zalm, de tomaten en de witlof op het bladerdeeg met de in blokjes gesneden kaas. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche gedurende de aanbevolen tijd met de crispfunctie. 19 1-12-2009 15:40:56 SPAANSE FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 10 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-18 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 12-14 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT AARDAPPELOMELET 4 PORTIES INGREDIËNTEN Diepvries aardappelblokjes Boter of olie Gesnipperde ui Eieren Melk Zout, peper MIDDELGROTE/GROTE KLEINE CRISPPLAAT CRISPPLAAT 250 g 15 ml (1 el) 1 middelgrote 4 30 ml (2 el) 150 g 15 ml (1 el) 1 kleine 3 30 ml (2 el) Voor een speciaal accent: Als u echt een goudbruine omelet wilt, laat hem dan nog 3-4 minuten langer onder de grill bakken. HAMBURGERS 4 PORTIES INGREDIËNTEN 400 g gehakt 1/2 tl zout 1 snufje peper 15 ml (1 el) olie, boter of margarine Serveer met 4 broodjes komkommersalade ketchup of mosterd rauwe of gebakken uiringen Verwarm de crispplaat 2½-3 minuten voor met boter of olie met de crispfunctie. 2. Leg de aardappelblokjes op de crispplaat en bak ze 6-8 minuten met de crispfunctie. 3. Doe de ui erbij en bak nog eens 4-5 minuten met de crispfunctie. Roer eenmaal om tijdens het bakken. 4. Klop ondertussen de eieren los met de melk, zout en peper. 5. Schenk het eimengsel over de aardappelen in de crispplaat en bak de omelet 2-3 minuten met de crispfunctie. 6. Serveer warm of koud met een salade. 1. FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 10 MIN. BEREIDINGSDUUR: 8-9 MIN. Meng het gehakt met zout en peper. Vorm vier hamburgers van ongeveer 1 cm dik. 3. Vet de crispplaat in met boter of olie en verwarm hem 2-3 minuten voor met de crispfunctie. 4. Leg de hamburgers erop en bak ze 3 minuten met de crispfunctie. 5. Draai de hamburgers om en bak ze nog eens 3 minuten. 6. Serveer de hamburgers op broodjes met ketchup of mosterd en groenten. 1. 2. 20 crisp_00321_BI_WE.indd 20 1-12-2009 15:40:59 EEND MET SINAASAPPELSAUS 4-6 PORTIES INGREDIËNTEN 1 kg eend (ongeveer) boter of olie 5 sinaasappels 1 glas witte wijn zout GEVULDE GROENTEN 4 PORTIES INGREDIËNTEN 2 courgettes 1 ui 250 g zachte kaas, b.v. ricotta 200 g gekookte ham 100 g kaas in blokjes 100 g Parmezaanse kaas 3 eieren Peterselie Olie Zout Aromatische kruiden GEBAKKEN AARDAPPELEN 2-4 PORTIES INGREDIËNTEN 400 g aardappelen Rozemarijn Olie Knoflook Zout FUNCTIE: CRISP + MAGNETRON VOORBEREIDING: 10 MIN. BEREIDINGSDUUR: 14-15 MIN. Stop een beetje zout en een klont boter in de eend. Vet de crispplaat in met een beetje boter of olie. Verwarm de crispplaat 3 minuten voor. 2. Leg de eend op de crispplaat met de borst naar boven en bak hem 12-14 minuten met de crispfunctie. Draai hem halverwege de kooktijd om. 3. Schenk tegen het einde van de kooktijd de witte wijn in de crispplaat, en laat een paar minuten koken. 4. Controleer of het vlees gaar is door een satépen in het dikste deel van het vlees te steken. Schil een sinaasappel en snijd de schil in dunne reepjes, die in zeer heet water moeten worden voorgekookt gedurende 1-2 minuten op 750 W. 5. Pers twee sinaasappels uit. Schep het vet van het vleessap van de eend af en voeg het sinaasappelsap en de dunne reepjes sinaasappelschil toe. 6. Verwarm de saus 1-2 minuten op 750 W en serveer de eend met de saus erover. 7. Garneer met dunne schijfjes sinaasappel. 1. FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 20 MIN. BEREIDINGSDUUR: 16-18 MIN. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de ui doormidden en verwijder het hart. Leg de groenten op bakpapier op de crispplaat. 2. Meng de ricotta, de kleingesneden ham, de blokjes kaas, de Parmezaanse kaas en de eieren. Meng goed en roer de peterselie en de kruiden erdoor. Breng op smaak met zout. 3. Vul een spuitzak met de vulling en spuit de vulling in de groenten. Besprenkel met een beetje olie. 4. Bak de groenten 16-18 minuten met de crispfunctie tot de vulling gaar is en de groenten zacht zijn. 1. FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 10 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN. Schil en snijd de aardappelen in niet te kleine stukjes. Bedek de crispplaat met bakpapier en leg de aardappels op de plaat. 3. Bestrooi de aardappelen met zout, rozemarijn, een geplette of gehakte teen knoflook en besprenkel ze met olie. 4. Bak ze 15-16 minuten met de crispfunctie. Als de aardappelen te bruin worden aan de onderkant, schep ze dan na 10 minuten om en laat ze verder bakken tot ze gaar zijn. 1. 2. 21 crisp_00321_BI_WE.indd 21 1-12-2009 15:41:02 APPELSTRUDEL FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 15 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN Laat de rozijnen in de rum weken. Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng ze met de gehakte walnoten, pijnboompitten, sinaasappelschil en kaneel. 3. Leg de vellen bladerdeeg gedeeltelijk op elkaar en rol ze uit met een deegroller. 4. Doe de rozijnen en het broodkruim bij het appelmengsel. Het broodkruim absorbeert het vocht uit de appels. 5. Leg het appelmengsel op het bladerdeeg en rol het in de lengte op. 6. Vorm een cirkel van de rol en leg deze op de crispplaat, waarbij u het papier van het bladerdeeg op de bodem van de plaat laat. Knijp de strudel een beetje in vorm. 7. Snijd het deeg een paar keer in en bestrijk het met een mengsel van ei en melk. 8. Bak 15-16 minuten met de crispfunctie. 1. 6-8 PORTIES 2. INGREDIËNTEN 2 vellen bladerdeeg van 220-240 g per stuk 6 appels 1 sinaasappel 50 g walnoten 50 g pijnboompitten 1 tl (5 ml) kaneel 50 g rozijnen 50 ml rum 50 g suiker 100 g broodkruim VOOR HET BESTRIJKEN: 1 ei 50 ml melk WALNOOTTAART FUNCTIE: CRISP + MAGNETRON VOORBEREIDING: 15 MIN. BEREIDINGSDUUR: 10-12 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 7-8 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT 12-16 PLAKKEN 1. INGREDIËNTEN Chocolade Boter Walnoten Hazelnoten Amandelen Suiker Bloem Eieren Vanillesuiker Zout 2. MIDDELGROTE/GROTE KLEINE CRISPPLAAT CRISPPLAAT 250 g 240 g 45 g 45 g 45 g 170 g 15 ml (1 el) 4 125 g 120 g 25 g 20 g 25 g 85 g 7,5 ml (½ el) 2 15 ml (1 el) snufje 10 ml (2 tl) snufje 3. 4. 5. 6. 22 crisp_00321_BI_WE.indd 22 Hak de noten fijn. Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met de boter in een magnetronbestendige schaal. Laat 3-4 min. smelten op 350 W. Roer tweemaal om gedurende deze tijd en laat afkoelen. Scheid de eieren. Voeg de dooiers één voor één toe aan het boter-chocolademengsel toe en blijf voortdurend roeren. Roer vervolgens de suiker, de vanillesuiker, de gehakte noten en de bloem erdoor. Klop de eiwitten stijf met het zout en vouw ze voorzichtig door het chocolademengsel. Giet het beslag in de met bakpapier beklede crispplaat. Bak 10-12 min. op de grote en middelgrote crispplaat met de crispfunctie en 7-8 min. op de kleine plaat met de crispfunctie. Laat de taart afkoelen in de crispplaat en til hem als hij afgekoeld is van de plaat, samen met het papier. Serveer in dunne plakken met slagroom. 1-12-2009 15:41:02
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Whirlpool AMW 808 IXL Recipe book

Type
Recipe book
Deze handleiding is ook geschikt voor