Bauknecht EMCP 9238 PT Recipe book

Categorie
Magnetrons
Type
Recipe book

Deze handleiding is ook geschikt voor

Kookboek voor bereiden met de crispplaat
Kookboek voor bereiden met de crispplaat
Rezeptbuch für Crisp
Rezeptbuch für Crisp
Livre de recettes cuisinees avec le plateau crisp
Livre de recettes cuisinees avec le plateau crisp
PIZZA
4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 2 UUR 30 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
11-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
1. Los de gist op in het warme water (37°C). Doe de
bloem in een mengkom en voeg het gistmengsel, de
olie en het zout toe. Meng goed en kneed tot een
glad, elastisch deeg. Dek het deeg af en laat het op
een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen.
1. Vet de crispplaat licht in met olie.
1. Maak het deeg plat met uw handen tot de hele
crispplaat bedekt is en prik het op verschillende
plaatsen in met een vork.
1. Laat de tomaten uit blik uitlekken en snijd ze in
blokjes. Verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Voeg
de blokjes mozzarella, oregano en zout toe en
besprenkel met olie.
1. Bak de pizza gedurende 14-15 minuten met de
crispfunctie. Bak de pizza op de kleine crispplaat 11-
13 minuten met de crispfunctie.
Voor een speciaal accent:
Beleg de pizza ook eens met ham, olijven,
artisjokken, groenten, zeevruchten enz...
3
CRISP IS EEN EXCLUSIEVE FUNCTIE VAN WHIRLPOOL WAARMEE U IN SLECHTS ENKELE MINUTEN KROKANTE, PERFECT GEBAKKEN GERECHTEN KUNT
BEREIDEN DANKZIJ DE GEPATENTEERDE TECHNOLOGIE. IN DEZE FUNCTIE KUNNEN DRIE VERSCHILLENDE BEREIDINGSFUNCTIES GECOMBINEERD
GEWORDEN, WAARDOOR U RESULTATEN KRIJGT DIE U NOOIT ZOU HEBBEN VERWACHT VAN EEN MAGNETRON. BIJ DE CRISPFUNCTIE WORDEN
MICROGOLVEN VASTGEHOUDEN EN GEABSORBEERD DOOR DE CRISPPLAAT, WAARDOOR HET GEHELE OPPERVLAK VERWARMD WORDT.
H
ET GERECHT WORDT DOOR DE MICROGOLVEN EN HET GRILLELEMENT SNEL GAAR, MET EEN BRUIN KORSTJE BOVENOP EN EEN KROKANTE
BODEM. GEADVISEERD WORDT OM DE CRISPPLAATOF 3 MINUTEN VOOR TE VERWARMEN VOOR GERECHTEN DIE TRADITIONEEL EEN
KORSTJE MOETEN KRIJGEN OF GEBAKKEN WORDEN (B.V. EIEREN) EN VOOR KLEINERE GERECHTEN DIE SLECHTS KORT GEBAKKEN HOEVEN TE
WORDEN. VOORVERWARMEN IS NIET NODIG BIJ GERECHTEN DIE LANGER GEBAKKEN MOETEN WORDEN (PIZZA, TAARTEN). GEBRUIK ALTIJD
HET DRAAIPLATEAU, DAT AAN MOET STAAN. DE CRISPPLAAT IS IDEAAL VOOR HET MAKEN VAN PIZZAS EN HARTIGE TAARTEN. GEBRUIK DEZE
FUNCTIE VOOR HET OPWARMEN VAN KANT-EN-KLARE PIZZAS EN ANDERE DEEGWAREN, VOOR HET BAKKEN VAN WORSTJES EN SPEK, VOOR
HET BRADEN VAN VLEES, GEVOGELTE, HAMBURGERS OF EIEREN EN DIEPVRIESVOEDSEL (FRITES, VISSTICKS ETC.).
INGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Bloem 230-250 g 150-160 g
Verse gist 15 g 10 g
Water 150 ml 100 ml
Olie 30 ml (2 el) 15 ml (1 el)
Zout
I
NGREDIËNTEN VOOR DE GARNERING:
T
omaten
uit blik 350 g 250 g
Mozzarella 175 g 125 g
Zout, oregano, een scheutje olie
Een beetje olie voor de crispplaat
OPMERKING: AFHANKELIJK VAN HET MODEL VAN UW MAGNETRON TREFT U EEN CRISPPLAAT MET EEN SPECIFIEKE MAAT AAN, DIE SPECIAAL
ONTWIKKELD IS VOOR DE BESTE BAKPRESTATIES. CONTROLEER DE DIAMETER VAN UW CRISPPLAAT OM DE RECEPTEN GOED TE KUNNEN VOLGEN:
MIDDELGROOT/GROOT DIAMETER VAN DE CRISPPLAAT IS ONGEVEER 30 CM
KLEIN
DIAMETER VAN DE CRISPPLAAT IS ONGEVEER 25 CM.
QUICHE MET ZALM EN
GROENTEN
1. Neem twee stukken bakpapier. Leg op het eerste
stuk papier de stukjes zalm en de plakjes tomaat en
bestrooi ze met de kruiden.
1. Leg op het andere stuk papier de in de lengte
gehalveerde struikjes witlof en bestrooi ze met zout
en kruiden. Vouw de stukken papier met de vulling op
tot twee pakketjes en leg ze op de crispplaat.
1. Bak ze 8 minuten met de crispfunctie. Haal ze van de
crispplaat en laat de plaat afkoelen.
1. Klop de eieren los met de melk, fi jngesneden
peterselie, olie en zout.
1. Rol het bladerdeeg met het papier aan de onderkant
uit op de crispplaat en prik het met een vork in.
1. Leg de gestoomde zalm, de tomaten en de witlof op
het bladerdeeg met de in blokjes gesneden kaas.
1. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche
gedurende de aanbevolen tijd met de crispfunctie.
4-6 PORTIES
INGREDIËNTEN MIDDELGROTE/ KLEINE
GROTE CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Vers bladerdeeg
(220-240 g) 1 rol 1 rol
Gestoomde zalm 400 g 300 g
Tomaten 4 2
Witlof 400 g 250 g
Verse zachte kaas 100 g 75 g
Eieren 4 3
Melk 100 ml 75 ml
Peterselie 1 el 1 el
Olie 2 tl 2 tl
Zout
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 15 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 12-14 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
11-12 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
NEDERLANDS
4
SPAANSE
AARDAPPELOMELET
4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 10 MIN.
B
EREIDINGSDUUR: 15-18 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
12-14 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
1. Verwarm de crispplaat 2½-3 minuten voor met
boter of olie met de crispfunctie.
2. Leg de aardappelblokjes op de crispplaat en bak ze
6-8 minuten met de crispfunctie.
3. Doe de ui erbij en bak nog eens 4-5 minuten met de
crispfunctie. Roer eenmaal om tijdens het bakken.
4. Klop ondertussen de eieren los met de melk, zout
en peper.
5. Schenk het eimengsel over de aardappelen in de
crispplaat en bak de omelet 2-3 minuten met de
crispfunctie.
6. Serveer warm of koud met een salade.
INGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Diepvries
aardappelblokjes 250 g 150 g
Boter of olie 15 ml (1 el) 15 ml (1 el)
Gesnipperde ui 1 middelgrote 1 kleine
Eieren 4 3
Melk 30 ml (2 el) 30 ml (2 el)
Zout, peper
Voor een speciaal accent:
Als u echt een goudbruine omelet wilt, laat
hem dan nog 3-4 minuten langer onder de grill
bakken.
HAMBURGERS
4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 10 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 8-9 MIN.
INGREDIËNTEN
400 g gehakt
½
tl zout
1 snufje peper
15 ml (1 el) olie, boter of margarine
S
ERVEER MET
4 broodjes
komkommersalade
ketchup of mosterd
rauwe of gebakken uiringen
1. Meng het gehakt met zout en peper.
2. Vorm vier hamburgers van ongeveer 1 cm dik.
3. Vet de crispplaat in met boter of olie en verwarm
hem 2-3 minuten voor met de crispfunctie.Leg
de hamburgers erop en bak ze 3 minuten met de
crispfunctie.
4. Draai de hamburgers om en bak ze nog eens 3
minuten.
5. Serveer de hamburgers op broodjes met ketchup of
mosterd en groenten.
KIP IN
WIJNSAUS
4 PORTIES
FUNCTIE: MAGNETRON
VOORBEREIDING: 30 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN.
VOOR DE SAUS
1 kg kip (ongeveer)
30 g (2 el) boter of margarine
1 el zoet paprikapoeder of sojasaus
3-4 basilicumblaadjes
1
½
dl (150 ml) droge witte wijn
100 ml slagroom
1 el maïsmeel
snufje kruidenzout
½
bittere amandel
TER GARNERING
200 g blauwe of witte druiven
20 g geroosterde amandelvlokken
1. Was de kip en dep hem droog. Snijd hem in stukken
en verwijder het vet.
2. Doe de boter of margarine in een kleine
magnetronbestendige schaal. Doe het deksel erop en
laat de boter 1 minuut smelten op 350 W. Meng het zoete
paprikapoeder of de sojasaus erdoor en strijk dit mengsel
uit over de kip. Doe de kip in een magnetronbestendige
schaal en voeg de basilicum en de wijn toe.
3. Doe het deksel op de schaal en laat 12 minuten
koken op 750 W.
4. Meng de room met het maïsmeel en schenk deze
over de kip. Laat afgedekt nog 2-3 minuten koken
op 750 W. Voeg naar smaak zout toe en de geraspte
amandel.
5. Snijd de druiven doormidden en verwijder de zaadjes.
6. Leg de kip op een serveerschaal en garneer hem
met de druiven en de geroosterde amandelvlokken.
7. Als u de amandelvlokken wilt roosteren, spreid ze
dan uit op de crispplaat en rooster ze 2-3 minuten
met de crispfunctie, waarbij u ze om de minuut roert.
5
GEVULDE
GROENTEN
4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 20 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 16-18 MIN.
INGREDIËNTEN
2 courgettes
1 ui
250 g zachte kaas, b.v. ricotta
200 g gekookte ham
100 g kaas in blokjes
100 g Parmezaanse kaas
3 eieren
Peterselie
Olie
Zout
Aromatische kruiden
1. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en
verwijder de zaadjes. Snijd de ui doormidden en
verwijder het hart. Leg de groenten op bakpapier
op de crispplaat.
2. Meng de ricotta, de kleingesneden ham, de blokjes
kaas, de Parmezaanse kaas en de eieren. Meng
goed en roer de peterselie en de kruiden erdoor.
Breng op smaak met zout.
3. Vul een spuitzak met de vulling en spuit de vulling
in de groenten. Besprenkel met een beetje olie.
4. Bak de groenten 16-18 minuten met de crispfunctie
tot de vulling gaar is en de groenten zacht zijn.
GEBAKKEN
AARDAPPELEN
1. Schil en snijd de aardappelen in niet te kleine
stukjes.
2. Bedek de crispplaat met bakpapier en leg de
aardappels op de plaat.
3. Bestrooi de aardappelen met zout, rozemarijn, een
geplette of gehakte teen knofl ook en besprenkel
ze met olie.
4. Bak ze 15-16 minuten met de crispfunctie. Als de
aardappelen te bruin worden aan de onderkant,
schep ze dan na 10 minuten om en laat ze verder
bakken tot ze gaar zijn.
2-4 PORTIES
INGREDIËNTEN
400 g aardappelen
Rozemarijn
Olie
Knofl ook
Zout
FUNCTIE: CRISP
V
OORBEREIDING: 10 MIN.
B
EREIDINGSDUUR: 15-16 MIN.
6
APPELSTRUDEL
6-8 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 15 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN
INGREDIËNTEN
2 vellen bladerdeeg
van 220-240 g per
stuk
6 appels
1 sinaasappel
50 g walnoten
50 g pijnboompitten
1 tl (5 ml) kaneel
50 g rozijnen
50 ml rum
50 g suiker
100 g broodkruim
VOOR HET BESTRIJKEN:
1 ei
50 ml melk
1. Laat de rozijnen in de rum weken.
2. Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng ze met de
gehakte walnoten, pijnboompitten, sinaasappelschil
en kaneel.
3. Leg de vellen bladerdeeg gedeeltelijk op elkaar en rol
ze uit met een deegroller.
4. Doe de rozijnen en het broodkruim bij het
appelmengsel. Het broodkruim absorbeert het vocht
uit de appels.
5. Leg het appelmengsel op het bladerdeeg en rol het in
de lengte op.
6. Vorm een cirkel van de rol en leg deze op de crispplaat,
waarbij u het papier van het bladerdeeg op de bodem
van de plaat laat. Knijp de strudel een beetje in vorm.
7. Snijd het deeg een paar keer in en bestrijk het met een
mengsel van ei en melk.
8. Bak 15-16 minuten met de crispfunctie.
WALNOOTTAART
12-16 PLAKKEN
FUNCTIE: CRISP + MAGNETRON
VOORBEREIDING: 15 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 10-12 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
7-8 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
1. Hak de noten fi jn.
2. Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen
met de boter in een magnetronbestendige schaal.
Laat 3-4 min. smelten op 350 W. Roer tweemaal om
gedurende deze tijd en laat afkoelen.
3. Scheid de eieren. Voeg de dooiers één voor één
toe aan het boter-chocolademengsel toe en blijf
voortdurend roeren. Roer vervolgens de suiker, de
vanillesuiker, de gehakte noten en de bloem erdoor.
4. Klop de eiwitten stijf met het zout en vouw ze
voorzichtig door het chocolademengsel.
5. Giet het beslag in de met bakpapier beklede
crispplaat. Bak 10-12 min. op de grote en
middelgrote crispplaat met de crispfunctie en 7-8
min. op de kleine plaat met de crispfunctie.
6. Laat de taart afkoelen in de crispplaat en til hem als
hij afgekoeld is van de plaat, samen met het papier.
Serveer in dunne plakken met slagroom.
I
NGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Chocolade 250 g 125 g
Boter 240 g 120 g
Walnoten 45 g 25 g
Hazelnoten 45 g 20 g
Amandelen 45 g 25 g
Suiker 170 g 85 g
Bloem 15 ml (1 el) 7,5 ml (½ el)
Eieren 4 2
Vanille-
suiker 15 ml (1 el) 10 ml (2 tl)
Zout snufje snufje

Documenttranscriptie

Kookboek voor bereiden met de crispplaat Rezeptbuch für Crisp Livre de recettes cuisinees avec le plateau crisp NEDERLANDS CRISP IS EEN EXCLUSIEVE FUNCTIE VAN WHIRLPOOL WAARMEE U IN SLECHTS ENKELE MINUTEN KROKANTE, PERFECT GEBAKKEN GERECHTEN KUNT BEREIDEN DANKZIJ DE GEPATENTEERDE TECHNOLOGIE. IN DEZE FUNCTIE KUNNEN DRIE VERSCHILLENDE BEREIDINGSFUNCTIES GECOMBINEERD GEWORDEN, WAARDOOR U RESULTATEN KRIJGT DIE U NOOIT ZOU HEBBEN VERWACHT VAN EEN MAGNETRON. BIJ DE CRISPFUNCTIE WORDEN MICROGOLVEN VASTGEHOUDEN EN GEABSORBEERD DOOR DE CRISPPLAAT, WAARDOOR HET GEHELE OPPERVLAK VERWARMD WORDT. HET GERECHT WORDT DOOR DE MICROGOLVEN EN HET GRILLELEMENT SNEL GAAR, MET EEN BRUIN KORSTJE BOVENOP EN EEN KROKANTE BODEM. GEADVISEERD WORDT OM DE CRISPPLAAT 2½ OF 3 MINUTEN VOOR TE VERWARMEN VOOR GERECHTEN DIE TRADITIONEEL EEN KORSTJE MOETEN KRIJGEN OF GEBAKKEN WORDEN (B.V. EIEREN) EN VOOR KLEINERE GERECHTEN DIE SLECHTS KORT GEBAKKEN HOEVEN TE WORDEN. VOORVERWARMEN IS NIET NODIG BIJ GERECHTEN DIE LANGER GEBAKKEN MOETEN WORDEN (PIZZA, TAARTEN). GEBRUIK ALTIJD HET DRAAIPLATEAU, DAT AAN MOET STAAN. DE CRISPPLAAT IS IDEAAL VOOR HET MAKEN VAN PIZZA’S EN HARTIGE TAARTEN. GEBRUIK DEZE FUNCTIE VOOR HET OPWARMEN VAN KANT-EN-KLARE PIZZA’S EN ANDERE DEEGWAREN, VOOR HET BAKKEN VAN WORSTJES EN SPEK, VOOR HET BRADEN VAN VLEES, GEVOGELTE, HAMBURGERS OF EIEREN EN DIEPVRIESVOEDSEL (FRITES, VISSTICKS ETC.). OPMERKING: AFHANKELIJK VAN HET MODEL VAN UW MAGNETRON TREFT U EEN CRISPPLAAT MET EEN SPECIFIEKE MAAT AAN, DIE SPECIAAL ONTWIKKELD IS VOOR DE BESTE BAKPRESTATIES. CONTROLEER DE DIAMETER VAN UW CRISPPLAAT OM DE RECEPTEN GOED TE KUNNEN VOLGEN: MIDDELGROOT/GROOT DIAMETER VAN DE CRISPPLAAT IS ONGEVEER 30 CM KLEIN DIAMETER VAN DE CRISPPLAAT IS ONGEVEER 25 CM. FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 2 UUR 30 MIN. BEREIDINGSDUUR: 14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 11-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT PIZZA 4 PORTIES 1. INGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE CRISPPLAAT CRISPPLAAT Bloem 230-250 g 150-160 g Verse gist 15 g 10 g Water 150 ml 100 ml Olie 30 ml (2 el) 15 ml (1 el) Zout INGREDIËNTEN VOOR DE GARNERING: Tomaten uit blik 350 g 250 g Mozzarella 175 g 125 g Zout, oregano, een scheutje olie Een beetje olie voor de crispplaat Voor een speciaal accent: Beleg de pizza ook eens met ham, olijven, artisjokken, groenten, zeevruchten enz... QUICHE MET ZALM EN GROENTEN 4-6 1. 1. FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 15 MIN. BEREIDINGSDUUR: 12-14 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 11-12 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT 1. PORTIES INGREDIËNTEN 1. 1. MIDDELGROTE/ KLEINE GROTE CRISPPLAAT CRISPPLAAT Vers bladerdeeg (220-240 g) Gestoomde zalm Tomaten Witlof Verse zachte kaas Eieren Melk Peterselie Olie Zout 1. 1 rol 400 g 4 400 g 100 g 4 100 ml 1 el 2 tl 1 rol 300 g 2 250 g 75 g 3 75 ml 1 el 2 tl Los de gist op in het warme water (37°C). Doe de bloem in een mengkom en voeg het gistmengsel, de olie en het zout toe. Meng goed en kneed tot een glad, elastisch deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen. Vet de crispplaat licht in met olie. Maak het deeg plat met uw handen tot de hele crispplaat bedekt is en prik het op verschillende plaatsen in met een vork. Laat de tomaten uit blik uitlekken en snijd ze in blokjes. Verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Voeg de blokjes mozzarella, oregano en zout toe en besprenkel met olie. Bak de pizza gedurende 14-15 minuten met de crispfunctie. Bak de pizza op de kleine crispplaat 1113 minuten met de crispfunctie. 1. 1. 1. 1. 1. Neem twee stukken bakpapier. Leg op het eerste stuk papier de stukjes zalm en de plakjes tomaat en bestrooi ze met de kruiden. Leg op het andere stuk papier de in de lengte gehalveerde struikjes witlof en bestrooi ze met zout en kruiden. Vouw de stukken papier met de vulling op tot twee pakketjes en leg ze op de crispplaat. Bak ze 8 minuten met de crispfunctie. Haal ze van de crispplaat en laat de plaat afkoelen. Klop de eieren los met de melk, fijngesneden peterselie, olie en zout. Rol het bladerdeeg met het papier aan de onderkant uit op de crispplaat en prik het met een vork in. Leg de gestoomde zalm, de tomaten en de witlof op het bladerdeeg met de in blokjes gesneden kaas. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche gedurende de aanbevolen tijd met de crispfunctie. 3 SPAANSE AARDAPPELOMELET 4 PORTIES INGREDIËNTEN Diepvries aardappelblokjes Boter of olie Gesnipperde ui Eieren Melk Zout, peper MIDDELGROTE/GROTE KLEINE CRISPPLAAT CRISPPLAAT 250 g 15 ml (1 el) 1 middelgrote 4 30 ml (2 el) 150 g 15 ml (1 el) 1 kleine 3 30 ml (2 el) Voor een speciaal accent: Als u echt een goudbruine omelet wilt, laat hem dan nog 3-4 minuten langer onder de grill bakken. HAMBURGERS 4 PORTIES INGREDIËNTEN 400 g gehakt ½ tl zout 1 snufje peper 15 ml (1 el) olie, boter of margarine SERVEER MET 4 broodjes komkommersalade ketchup of mosterd rauwe of gebakken uiringen 4 FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 10 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-18 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 12-14 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT Verwarm de crispplaat 2½-3 minuten voor met boter of olie met de crispfunctie. 2. Leg de aardappelblokjes op de crispplaat en bak ze 6-8 minuten met de crispfunctie. 3. Doe de ui erbij en bak nog eens 4-5 minuten met de crispfunctie. Roer eenmaal om tijdens het bakken. 4. Klop ondertussen de eieren los met de melk, zout en peper. 5. Schenk het eimengsel over de aardappelen in de crispplaat en bak de omelet 2-3 minuten met de crispfunctie. 6. Serveer warm of koud met een salade. 1. FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 10 MIN. BEREIDINGSDUUR: 8-9 MIN. Meng het gehakt met zout en peper. Vorm vier hamburgers van ongeveer 1 cm dik. 3. Vet de crispplaat in met boter of olie en verwarm hem 2-3 minuten voor met de crispfunctie.Leg de hamburgers erop en bak ze 3 minuten met de crispfunctie. 4. Draai de hamburgers om en bak ze nog eens 3 minuten. 5. Serveer de hamburgers op broodjes met ketchup of mosterd en groenten. 1. 2. KIP IN WIJNSAUS 4 FUNCTIE: MAGNETRON VOORBEREIDING: 30 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN. PORTIES 1. VOOR DE SAUS 1 kg kip (ongeveer) 30 g (2 el) boter of margarine 1 el zoet paprikapoeder of sojasaus 3-4 basilicumblaadjes 1 ½ dl (150 ml) droge witte wijn 100 ml slagroom 1 el maïsmeel snufje kruidenzout ½ bittere amandel TER GARNERING 200 g blauwe of witte druiven 20 g geroosterde amandelvlokken 2. 3. 4. 5. 6. 7. GEVULDE GROENTEN 4 Was de kip en dep hem droog. Snijd hem in stukken en verwijder het vet. Doe de boter of margarine in een kleine magnetronbestendige schaal. Doe het deksel erop en laat de boter 1 minuut smelten op 350 W. Meng het zoete paprikapoeder of de sojasaus erdoor en strijk dit mengsel uit over de kip. Doe de kip in een magnetronbestendige schaal en voeg de basilicum en de wijn toe. Doe het deksel op de schaal en laat 12 minuten koken op 750 W. Meng de room met het maïsmeel en schenk deze over de kip. Laat afgedekt nog 2-3 minuten koken op 750 W. Voeg naar smaak zout toe en de geraspte amandel. Snijd de druiven doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de kip op een serveerschaal en garneer hem met de druiven en de geroosterde amandelvlokken. Als u de amandelvlokken wilt roosteren, spreid ze dan uit op de crispplaat en rooster ze 2-3 minuten met de crispfunctie, waarbij u ze om de minuut roert. FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 20 MIN. BEREIDINGSDUUR: 16-18 MIN. PORTIES INGREDIËNTEN 2 courgettes 1 ui 250 g zachte kaas, b.v. ricotta 200 g gekookte ham 100 g kaas in blokjes 100 g Parmezaanse kaas 3 eieren Peterselie Olie Zout Aromatische kruiden GEBAKKEN AARDAPPELEN 2-4 PORTIES INGREDIËNTEN 400 g aardappelen Rozemarijn Olie Knoflook Zout Snijd de courgettes in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de ui doormidden en verwijder het hart. Leg de groenten op bakpapier op de crispplaat. 2. Meng de ricotta, de kleingesneden ham, de blokjes kaas, de Parmezaanse kaas en de eieren. Meng goed en roer de peterselie en de kruiden erdoor. Breng op smaak met zout. 3. Vul een spuitzak met de vulling en spuit de vulling in de groenten. Besprenkel met een beetje olie. 4. Bak de groenten 16-18 minuten met de crispfunctie tot de vulling gaar is en de groenten zacht zijn. 1. FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 10 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN. Schil en snijd de aardappelen in niet te kleine stukjes. 2. Bedek de crispplaat met bakpapier en leg de aardappels op de plaat. 3. Bestrooi de aardappelen met zout, rozemarijn, een geplette of gehakte teen knoflook en besprenkel ze met olie. 4. Bak ze 15-16 minuten met de crispfunctie. Als de aardappelen te bruin worden aan de onderkant, schep ze dan na 10 minuten om en laat ze verder bakken tot ze gaar zijn. 1. 5 FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 15 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN APPELSTRUDEL 6-8 1. PORTIES 2. INGREDIËNTEN 2 vellen bladerdeeg van 220-240 g per stuk 6 appels 1 sinaasappel 50 g walnoten 50 g pijnboompitten 1 tl (5 ml) kaneel 50 g rozijnen 50 ml rum 50 g suiker 100 g broodkruim VOOR HET BESTRIJKEN: 1 ei 50 ml melk 3. 4. 5. 6. 7. 8. Laat de rozijnen in de rum weken. Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng ze met de gehakte walnoten, pijnboompitten, sinaasappelschil en kaneel. Leg de vellen bladerdeeg gedeeltelijk op elkaar en rol ze uit met een deegroller. Doe de rozijnen en het broodkruim bij het appelmengsel. Het broodkruim absorbeert het vocht uit de appels. Leg het appelmengsel op het bladerdeeg en rol het in de lengte op. Vorm een cirkel van de rol en leg deze op de crispplaat, waarbij u het papier van het bladerdeeg op de bodem van de plaat laat. Knijp de strudel een beetje in vorm. Snijd het deeg een paar keer in en bestrijk het met een mengsel van ei en melk. Bak 15-16 minuten met de crispfunctie. WALNOOTTAART FUNCTIE: CRISP + MAGNETRON VOORBEREIDING: 15 MIN. BEREIDINGSDUUR: 10-12 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 7-8 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT 12-16 1. 2. PLAKKEN INGREDIËNTEN Chocolade Boter Walnoten Hazelnoten Amandelen Suiker Bloem Eieren Vanillesuiker Zout 6 MIDDELGROTE/GROTE KLEINE CRISPPLAAT CRISPPLAAT 250 g 240 g 45 g 45 g 45 g 170 g 15 ml (1 el) 4 125 g 120 g 25 g 20 g 25 g 85 g 7,5 ml (½ el) 2 15 ml (1 el) snufje 10 ml (2 tl) snufje Hak de noten fijn. Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met de boter in een magnetronbestendige schaal. Laat 3-4 min. smelten op 350 W. Roer tweemaal om gedurende deze tijd en laat afkoelen. 3. Scheid de eieren. Voeg de dooiers één voor één toe aan het boter-chocolademengsel toe en blijf voortdurend roeren. Roer vervolgens de suiker, de vanillesuiker, de gehakte noten en de bloem erdoor. 4. Klop de eiwitten stijf met het zout en vouw ze voorzichtig door het chocolademengsel. 5. Giet het beslag in de met bakpapier beklede crispplaat. Bak 10-12 min. op de grote en middelgrote crispplaat met de crispfunctie en 7-8 min. op de kleine plaat met de crispfunctie. 6. Laat de taart afkoelen in de crispplaat en til hem als hij afgekoeld is van de plaat, samen met het papier. Serveer in dunne plakken met slagroom.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Bauknecht EMCP 9238 PT Recipe book

Categorie
Magnetrons
Type
Recipe book
Deze handleiding is ook geschikt voor