19
VEGETARISCHE
FOCACCIA
6-8 PORTIES6-8 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 10 MIN. + 45 MIN. VOOR HET RIJZEN
B
EREIDINGSDUUR: 14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
12-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
INGREDIËNTEN
MIDDELGROTE/GROTE
KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Patentbloem 400 g 300 g
Melk 400 ml 300 ml
Verse gist 20 g 15 g
Ui 30 g 20 g
Peper 30 g 20 g
Courgette 30 g 20 g
Olie 30 ml (2 el) 20 ml (1½ el)
Zout, kruiden
Een beetje olie voor de crispplaat
Verwarm de melk tot 37º en los de gist op in de melk. 1.
Voeg het zout, de kruiden en de olie toe.
Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Dek
2.
het deeg af en laat het 45 minuten op een warme plaats
rijzen.
Bak ondertussen de in kleine stukjes gesneden 3.
groenten.
Vet de crispplaat licht in met olie en leg het deeg erop. 4.
Het deeg mag niet doorgekneed worden na het rijzen.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de plaat en garneer de
bovenkant met de gebakken groenten.
Bak de focaccia gedurende de aanbevolen tijd met de 5.
crispfunctie.
PIZZA
4 PORTIES4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 2 UUR 30 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
11-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
Los de gist op in het warme water (37°C). Doe de bloem 1.
in een mengkom en voeg het gistmengsel, de olie en het
zout toe. Meng goed en kneed tot een glad, elastisch
deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats
ongeveer 2 uur rijzen.
Vet de crispplaat licht in met olie.2.
Maak het deeg plat met uw handen tot de hele crispplaat 3.
bedekt is en prik het op verschillende plaatsen in met
een vork.
Laat de tomaten uit blik uitlekken en snijd ze in blokjes. 4.
Verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Voeg de blokjes
mozzarella, oregano en zout toe en besprenkel met
olie.
Bak de pizza gedurende 14-15 minuten met de 5.
crispfunctie. Bak de pizza op de kleine crispplaat 11-13
minuten met de crispfunctie.
Voor een speciaal accent:
Beleg de pizza ook eens met ham, olijven,
artisjokken, groenten, zeevruchten enz...
I
NGREDIËNTEN
MIDDELGROTE/GROTE
KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Bloem 230-250 g 150-160 g
Verse gist 15 g 10 g
Water 150 ml 100 ml
Olie 30 ml (2 el) 15 ml (1 el)
Zout
INGREDIËNTEN VOOR DE GARNERING:
Tomaten uit blik 350 g 250 g
Mozzarella 175 g 125 g
Zout, oregano, een scheutje olie
Een beetje olie voor de crispplaat
QUICHE MET ZALM EN
GROENTEN
Neem twee stukken bakpapier. Leg op het eerste stuk 1.
papier de stukjes zalm en de plakjes tomaat en bestrooi ze
met de kruiden.
Leg op het andere stuk papier de in de lengte gehalveerde 2.
struikjes witlof en bestrooi ze met zout en kruiden. Vouw de
stukken papier met de vulling op tot twee pakketjes en leg
ze op de crispplaat.
Bak ze 8 minuten met de crispfunctie. Haal ze van de 3.
crispplaat en laat de plaat afkoelen.
Klop de eieren los met de melk, fi jngesneden peterselie, 4.
olie en zout.
Rol het bladerdeeg met het papier aan de onderkant uit op 5.
de crispplaat en prik het met een vork in.
Leg de gestoomde zalm, de tomaten en de witlof op het 6.
bladerdeeg met de in blokjes gesneden kaas.
Schenk het eimengsel erover en bak de quiche gedurende 7.
de aanbevolen tijd met de crispfunctie.
4-6 PORTIES4-6 PORTIES
INGREDIËNTEN
MIDDELGROTE/GROTE
KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Vers bladerdeeg
(220-240 g) 1 rol 1 rol
Gestoomde zalm 400 g 300 g
Tomaten 4 2
Witlof 400 g 250 g
Verse zachte kaas 100 g 75 g
Eieren 4 3
Melk 100 ml 75 ml
Peterselie 1 el 1 el
Olie 2 tl 2 tl
Zout
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 15 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 12-14 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
11-12 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
1_pag18
2_pag18
3_pag18
crisp_00321_BI_WE.indd 19crisp_00321_BI_WE.indd 19 1-12-2009 15:40:561-12-2009 15:40:56