Krups 3 mix 6000 XL Edition Handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

5
GNA8 3 mix 6000 XL Edition
Deutsch 6
English 12
Français 18
Nederlands 24
Español 30
Português 36
Italiano 42
Dansk 49
Norsk 55
Svenska 61
Suomi 66
ΕλληνικÀ 72
81
Slovensko Русский 82
24
Beschrijving
. Onderdelen van het apparaat
a Uitgang voor
b Uitgang achter
c Turbo toets (uitgang voor) (afhankelijk
van het model)
d Bedieningsknop:
d1 Aan/Uit en elektronische
snelheidsregeling
d2 Uitwerping (uitgang voor)
d3 Aan / Uit ( S+3 snelheden)
d4 Uitwerpen van de garde of Aan / Uit
op de achteruitgang
d5 Turbo Functie
e Wandhouder
(afhankelijk van het model)
f Snoeroprolvoorziening met
bevestigingsclip
AFHANKELIJK VAN HET MODEL EN/OF APART AAN TE
SCHAFFEN
. Accessoires op uitgang voor
g Gardes
g1 Plastic garden in nootvorm
g2 Roestvrijstalen garden in nootvorm
h Deeghaken
I Koksgarde
j Fijnsnijder- rasp
j1 Trommels
k Pureervoet
. Accessoires op uitgang achter
l Kunststof staafmixervoet
m Roestvrijstalen staafmixervoet
n Mini-hakker
. Kommen
o Zeef
p Mengkom 2,75 l
q Mengkom 2,5 l
r Mengbeker 1 l
s Roestvrijstalen mengkom 3 l
t Standaard
Veiligheidstips
Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig
door voordat u het apparaat in gebruik
neemt: als het apparaat niet overeenkomstig
de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt,
vervalt de aansprakelijkheid van Krups.
Uw apparaat is alleen bestemd voor
huishoudelijk gebruik, uitsluitend voor de
aangegeven functie en binnenshuis.
Houd het apparaat buiten bereik van
kinderen. Het gebruik van het apparaat door
jonge kinderen dient uitsluitend onder
toezicht plaats te vinden.
Laat het snoer nooit binnen handbereik van
kinderen hangen.
Controleer of de netspanning aangegeven
op uw apparaat overeenkomt met de
netspanning bij u thuis.
Verkeerde aansluiting maakt de garantie
ongeldig.
Het snoer dient nooit in de nabijheid van of
in contact met de warme onderdelen van
het apparaat, een warmtebron of op een
scherpe hoek te komen.
Plaats het apparaat, het snoer of de stekker
nooit in water of andere vloeistoffen.
Indien het snoer of de stekker beschadigd is
dient U gebruik van het apparaat te
vermijden. Teneinde gevaarlijke situaties te
voorkomen dient U deze onderdelen door
een door Krups erkende onderhoudsdienst
te laten vervangen (zie de folder «Krups
Service Stations»).
Haal na gebruik en als u het apparaat
schoonmaakt de stekker uit het stopcontact.
Maak geen gebruik van het apparaat als het
niet goed functioneert of als het beschadigd
is. Neem in zoín geval contact op met de
Krups reparatie-service (zie adres in het
boekje «Krups Service Stations»).
Maak geen gebruik van het apparaat als het
snoer of de stekker beschadigd is. Om elk
risico te vermijden, bent u verplicht ze te
laten vervangen door de Krups reparatie-
service (zie adres in het boekje «Krups
Service Stations»).
Nederlands
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:1924
25
Voor uw eigen veiligheid, dient u uitsluitend
gebruik te maken van Krups accessoires en
onderdelen, afgestemd op het apparaat.
Alle apparaten werden aan een strenge
kwaliteitscontrole onderworpen. Met
willekeurig gekozene apparaten worden
praktijktesten gehouden, dit verklaart
eventuele sporen van gebruik.
Dit apparaat werd ontworpen om onder
toezicht van de gebruiker te functioneren.
Raak nooit de gardes, deeghaken, het
mesje van de staafmixervoet of de
trommels van de fijnsnijder-rasp aan als
het apparaat in werking is. Laat geen
lang haar, shawls, het snoer, etc boven
de werkende accessoires hangen.
Haal de stekker uit het stopcontact
voordat u de accessoires monteert of
demonteert.
Plaats nooit tegelijkertijd verschillende
accessoires (bv. een deeghaak met de
koksgarde).
Let op: de messen van sommige acces-
soires zijn vlijmscherp. Wees er uiterst
voorzichtig mee.
Belangrijk: Uw apparaat is voorzien van twee
uitgangen (1):
een uitgang voor (a): voor plaatsing van de
accessoires (g, h, i, j, k) (afhankelijk van het
model)
een uitgang achter (b): voor plaatsing van de
accessoires (l, m, n) (afhankelijk van het
model).
Voor het eerste gebruik
Maak de accessoires van het apparaat
zorgvuldig schoon.
Gebruik van de accessoires van
de uitgang voor
. Gardes en deeghaken
Terwijl de bedieningsknop (d) op stand «0»
staat, steekt u de gardes of deeghaken in de
mixer totdat ze volledig geblokkeerd zijn.
Plaats het accessoire dat voorzien is van een
gekartelde rand altijd in de opening waarop
een gelijk gekartelde rand is aangegeven (2).
Steek de stekker in het stopcontact.
Doe de ingrediënten in een kom (Krups
mengkom of mengbeker) die geschikt is
voor de te mengen hoeveelheid.
Dompel de gardes of deeghaken in de
ingrediÎnten van de kom en stel het apparaat
in werking door de bedieningsknop (d) naar
rechts te drukken.
Om spatten tijdens de start of bij fijne
bereidingen (room, sauzen) te voorkomen, is
uw apparaat voorzien van een anti-spat
functie (stand «S»). Om deze te gebruiken:
drukt u de bedieningsknop (d) naar rechts
op stand «S» (3).
Om de bereiding te vervolgen, kiest u een
snellere stand (4).
Het apparaat is uitgerust met een Turbo
functie (c of d5 afhankelijk van het model), u
hoeft er alleen maar op te drukken om
onmiddellijk over het volle vermogen van het
apparaat te beschikken (5 of 9).
Na gebruik, zet u de bedieningsknop (d)
weer op stand «0».
Haal de stekker uit het stopcontact.
Werp de gardes of deeghaken uit door de
bedieningsknop op stand «Eject» te drukken
(6).
. Koksgarde
De koksgarde (i) wordt gebruikt voor luchtige
bereidingen (room, mayonaise, eiwitschuim).
Gebruik de koksgarde in een hoge, smalle
schaal (de Krups mengbeker of
roestvrijstalen mengkom).
Gebruik de koksgarde nooit voor zware
bereidingen zoals gebak - of brooddeeg of
om te pureren.
. Voor het gebruik van de andere acces-
soires, verwijzen wij u naar hun
gebruiksaanwijzing.
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:1925
26
Aanbevelingen voor het
gebruik van de accessoires van
de uitgang achter
Om veiligheidsredenen spoort de mixer de
aanwezigheid van accessoires op de uitgang
achter op.
. Model 3 MIX 8000/8008
Tijdens het gebruik, dient u de
bedieningsknop (d) vast te houden; als u de
bedieningsknop loslaat, springt deze
automatisch terug op stand «0».
Om spatten tijdens de start of bij fijne
bereidingen (room, sauzen) te voorkomen, is
uw apparaat voorzien van een anti-spat
functie (stand «S»). Om deze te gebruiken:
drukt u de bedieningsknop (d) op stand «S»
en houd hem vast (7).
Om de bereiding te vervolgen, kiest u een
snellere stand terwijl u de bedieningsknop
vasthoudt (d) (8).
. Model 3MIX 6000XL Edition
Controleer of de bedieningsknop (d) op «0»
staat.
Open het luikje (b) en sluit het accessoire op
de achterste uitgang aan.
Met de bedieningsknop (d) op «0», kan het
apparaat simpel gestart worden door druk
naar voren uit te oefenen op de mixer.(9)
Na gebruik trekt U de stekker uit het
stopcontact, zet U de bedieningsknop op
«0», neemt U het accessoire uit en sluit U
het luikje (b).
Schoonmaken
Haal de stekker uit het stopcontact.
Maak het apparaat uitsluitend schoon met
een vochtige doek.
Maak de gardes/deeghaken schoon onder
stromend water of in de vaatwasmachine.
Daarna afspoelen en afdrogen.
Opbergen
Het apparaat is uitgerust met een
snoeroprolvoorziening met bevestigingsclip (f).
Afhankelijk van het model :
Uw apparaat is voorzien van een wandhouder.
Voor het eerste gebruik, ontvouwt u de
houder van de accessoires (10).
Installeer de accessoires (g en h), vervolgens
de mixer.
U kunt het apparaat boven het werkblad
hangen, klaar voor gebruik (11).
Aan de achterkant van de houder is ruimte
voor het opbergen van een bloknoot, potlood
e.d.
Wat te doen als uw apparaat
niet werkt
Controleer of de accessoires goed geplaatst
zijn.
Controleer of de stekker in het stopcontact
zit.
Als uw apparaat daarna nog steeds niet
werkt, kunt u zich wenden tot de Krups
reparatie-service (zie adres in het boekje
«Krups Service Stations»).
Recepten
Apple-pie
. Kruimeldeeg: 300 gr. bloem, 150 gr. boter,
15 ml. water, 1 mespunt zout.
. Vulling: 4 à 5 appels, 2 eetlepels suiker, 1
theelepel kaneel, 1 theelepel nootmuskaat,
sap van een citroen, 10 gr. boter.
. 1 taartvorm: 28 cm Ø
. Bereidingstijd : 18 à 20 min.
Meng de bloem, het zout en de klontjes
boter met behulp van de gardes totdat er
kruimels ontstaan (op minimum snelheid).
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:1926
27
Gebruik vervolgens de deeghaken om te
kneden, terwijl u geleidelijk water toevoegt
(eerst op gemiddelde, vervolgens op
maximum snelheid). Stop zodra er een
deegbal ontstaat.
Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Meng in een kom de in dunne plakjes
gesneden appels met suiker, kaneel en
nootmuskaat.
Rol 2/3 deel van het deeg uit, leg het deeg
in de ingevette taartvorm; laat het deeg over
de rand hangen.
Leg de plakjes appel op de bodem, schenk
er citroensap over en leg er klontjes boter
op.
Bedek de appels met de rest van het deeg
en hecht de randen aan elkaar vast.
Maak een kleine opening in het midden van
het deeg en bak de apple-pie 35 min. op
220 °C.
U kunt de appels vervangen door: 800 gr. in
stukken gesneden rabarber of 500 gr.
rabarber + 300 gr. frambozen en 1 eetlepel
bloem, 6 eetlepels suiker en 10 gr. boter.
Aardbeientaart
. Zanddeeg: 250 gr. bloem, 125 gr. boter, 125
gr. suiker, 1 ei.
. Banketbakkersroom: 1/4 l. melk, 2 eidooiers,
50 gr. suiker, 25 gr. bloem, enkele druppels
vloeibare vanille.
. 800 gr. aardbeien
. 1 taartvorm: 28 cm Ø
. Bereidingstijd: 20 min.
Meng met behulp van de gardes de bloem,
suiker en klontjes boter totdat er kruimels
ontstaan (op minimum snelheid).
Gebruik vervolgens de deeghaken, voeg het
ei toe en kneed totdat er een deegbal
ontstaat (eerst op gemiddelde, vervolgens
op maximum snelheid).
Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Kook de melk met de vanille.
Meng ondertussen met behulp van de
gardes de eidooiers met de suiker (eerst op
gemiddelde, vervolgens op maximum
snelheid). Het mengsel moet wit worden.
Voeg de bloem toe en meng (op gemiddelde
snelheid).
Voeg vervolgens de kokende melk toe en
meng (op minimale snelheid).
Kook dit mengsel terwijl u met een lepel
roert totdat het dik wordt. Laat het afkoelen
terwijl u blijft roeren.
Rol het deeg uit en leg het in de ingevette
taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de
bodem, dek het deeg af met aluminiumfolie
en leg daarop gedroogde bonen.
Bak het deeg 20 min. op 180°C.
Verwijder de bonen en het aluminiumfolie
en laat het deeg afkoelen.
Bestrijk het deeg met de banketbakkersroom
en schik daarop de aardbeien.
Schenk er bessengelei over.
Chocoladetaart
. 3 eieren, 170 gr. suiker, 170 gr. boter,
150 gr. bloem, 2 eetlepels cacaopoeder, 6 gr.
bakpoeder (1/2 zakje).
. 1 springvorm: 22 cm Ø
. Bereidingstijd: 11 min.
Meng in een kom met behulp van de gardes
de eieren en de suiker (op gemiddelde
snelheid): het mengsel moet een lint
vormen.
Voeg de boter toe (gemiddelde snelheid),
vervolgens de bloem, de cacao en het
bakpoeder (eerst op minimum snelheid om
te mengen, daarna op gemiddelde snelheid
om het beslag glad te maken).
Schenk het beslag in de ingevette taartvorm
en bak de taart 50 min. op 170°C..
U kunt:
- door het beslag stukjes noot,
chocoladekrullen of gekonfijte
sinaasappelschil mengen.
- aan het beslag 2 eetlepels amandelpoeder of
noten toevoegen.
- uw taart voorzien van chocoladeglazuur
door 100 gr. pure chocola en 20 gr. boter te
smelten.
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:1927
28
Biscuitrol met jam
. 3 eieren, 90 gr. suiker, 40 gr. bloem, 30 gr.
aardappelzetmeel, 1 pot jam of gelei
(abrikozen, sinaasappel, frambozen, bessen).
. 1 rechthoekige vorm: 33 x 22 cm.
. Bereidingstijd: 10 min.
Meng met behulp van de gardes de suiker
en de eidooiers (maximum snelheid): het
mengsel moet wit worden.
Voeg de bloem en het aardappelzetmeel toe
en meng (op minimum snelheid).
Maak de gardes schoon en klop in een
andere kom de eiwitten stijf (maximum
snelheid).
Meng de twee bereidingen (minimum
snelheid).
Dek de vorm af met ingevet bakpapier,
schenk het beslag erin en bak dit 15 min. op
170°C.
Als het biscuit lichtbruin gekleurd is, haal het
dan onmiddellijk uit de vorm en leg het op
een vochtige doek die bestrooid is met
suiker. Verwijder het bakpapier.
Rol het biscuit in de doek en laat het
afkoelen.
Vervolgens rolt u het biscuit weer uit en vult
u het met jam of gelei.
Rol het dan weer op en werk de randen
schuin af.
U kunt ook:
. het biscuit garneren met
banketbakkersroom,
. het aardappelzetmeel vervangen door
cacaopoeder en de biscuitrol vullen met
slagroom.
Amandel-abrikozentaart
. Bladerdeeg: 200 gr. bloem, 10 ml. water,
160 gr. boter, 1 mespunt zout.
. Vulling: 1 kg verse abrikozen of 1 blik
abrikozen op siroop, 60 gr. boter, 70 gr.
suiker, 70 gr. amandelpoeder, 1 heel ei +
1 eigeel, 2 eetlepels abrikozenjam.
. 1 taartvorm: 28 cm Ø
. Bereidingstijd: 2 uur voor het bladerdeeg +
10 min. om de taart af te maken.
Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg
geleidelijk water toe terwijl u kneedt met
behulp van de deeghaken tot er een deegbal
ontstaat (eerst op gemiddelde, vervolgens
op maximum snelheid).
Laat het deeg 20 min. rusten in de koelkast.
Bladerdeeg vouwen:
Rol het deeg uit tot een vierkant van 1 cm
dikte.
Meng de boter tot het dezelfde stevigheid
heeft als het deeg en leg dit in het midden
van het deeg. Dek de boter af door 2 aan 2
de tegenoverliggende hoeken van het
vierkant samen te vouwen.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 2 cm
dikte en vouw het in drieÎn.
Laat het deeg 20 min. rusten en herhaal de
laatste handeling nog 2 maal.
Zet het deeg in de koelkast.
Meng in een kom met behulp van de gardes
de suiker, het amandelpoeder, de boter en
de eieren (eerst op gemiddelde, vervolgens
op maximum snelheid).
Behandel het deeg nog 2 maal voordat u het
in de vorm legt. Verdeel het
amandelmengsel over de bodem waar u van
tevoren met een vork gaatjes in hebt
geprikt, en leg daarop de doormidden
gesneden abrikozen.
Bak de taart 30 min. op 240°C.. Schenk er
vervolgens abrikozenjam over.
Appelbeignets
. Beignetbeslag: 125 gr. bloem, 1 ei,
1 eetlepel olie, 1 mespunt zout, 15 ml melk,
4 appels, 1 eetlepel kaneel, 75 gr. suiker, het
sap van een citroen.
. Frituurolie
. Bereidingstijd: 5 min. voor het beslag.
Meng met behulp van de gardes in een
mengkom de bloem, het ei, de olie, zout en
2 eetlepels melk totdat het mengsel glad en
gelijkmatig is (eerst op gemiddelde,
vervolgens op maximum snelheid).
Voeg de melk geleidelijk toe terwijl u de
snelheid verlaagt. Laat het beslag 1 uur in de
koelkast rusten.
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:1928
29
Meng intussen de suiker met de kaneel.
Schil de appels, laat ze heel, verwijder het
klokhuis, snijd de appels in schijfjes. Bestrooi
de schijfjes met het mengsel van suiker/
kaneel, schenk er citroensap over. Afdekken
en 30 min. in de koelkast in laten trekken.
Dompel de schijfjes appel volledig onder in
het beignetbeslag, vervolgens in de hete
friteuse.
Frituur er 4 tegelijk. Serveer de
appelbeignets warm.
U kunt op deze wijze beignets maken van
allerlei soorten verse vruchten: ananas,
bananen, abrikozen, peren, enz.
Brood
. 250 gr. witte bloem, 100 gr. volkoren bloem,
1 zakje droge bakkersgist, 10 gr. suiker,
10 gr. boter, 200 gr. water, 1 gr. zout.
. 1 cakevorm: 24 cm
. Bereidingstijd: 7 min.
Meng in een schaal met behulp van de
deeghaken beide soorten bloem, zout, boter
en gist (gemiddelde snelheid).
Voeg geleidelijk water toe totdat er een
deegbal ontstaat (eerst op gemiddelde,
vervolgens op maximum snelheid).
Dek de schaal af met een vochtige doek en
laat het deeg 30 min. rijzen in een
lauwwarme ruimte.
Doe het deeg in de ingevette en met bloem
bestoven cakevorm. Laat het deeg opnieuw
een uur rijzen.
Bak het brood 25 min. op 240°C.
U kunt desgewenst toevoegen aan het deeg:
150 gr. noten in stukjes, 300 gr. rozijnen, 200
gr. zwarte olijven, 200 gr. spekreepjes,
2 eetlepels komijn, enz.
U kunt het deeg ook in balletjes verdelen voor
het maken van broodjes.
Gevlochten brioche
. 500 gr. bloem, 2 zakjes droge bakkersgist,
200 gr. boter, 50 gr. suiker, 1 mespunt zout,
5 eieren, 2 eetlepels lauwe melk.
. Bereidingstijd: 8 min. voor het deeg + 2 uur
om te rijzen.
Meng in een schaal met behulp van de
deeghaken bloem, gist, lauwe melk, suiker,
zout en de 5 eieren gedurende 2 min. (eerst
op gemiddelde, vervolgens op maximum
snelheid).
Voeg de boter klontje voor klontje toe totdat
een elastisch deeg ontstaat.
Dek de schaal af met een vochtige doek en
laat het deeg 1 uur rijzen in een lauwwarme
ruimte (totdat het deeg tweemaal in volume
is toegenomen). Verdeel het deeg vervolgens
in drie stukken.
Rol elk stuk met de hand tot 3 lange repen
die u in elkaar vlecht.
Plaats de vlecht op een ingevette en met
bloem bestoven bakplaat; laat de vlecht
opnieuw 1 uur rijzen. Bak de gevlochten
brioche 40 à 45 min. op 180°C.
In plaats van vlechten, kunt u het deeg ook
bakken in een cakevorm; of u maakt kleine
brioches door het deeg in balletjes te
verdelen.
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:1929

Documenttranscriptie

GNA8 3 mix 6000 XL Edition Deutsch 6 English 12 Français 18 Nederlands 24 Español 30 Português 36 Italiano 42 Dansk 49 Norsk 55 Svenska 61 Suomi 66 ΕλληνικÀ 72 81 Slovensko Русский 82 5 Nederlands Beschrijving Veiligheidstips . Onderdelen van het apparaat a b c d d1 d2 d3 d4 d5 e f Uitgang voor Uitgang achter Turbo toets (uitgang voor) (afhankelijk van het model) Bedieningsknop: Aan/Uit en elektronische snelheidsregeling Uitwerping (uitgang voor) Aan / Uit ( S+3 snelheden) Uitwerpen van de garde of Aan / Uit op de achteruitgang Turbo Functie Wandhouder (afhankelijk van het model) Snoeroprolvoorziening met bevestigingsclip AFHANKELIJK VAN HET MODEL EN/OF APART AAN TE SCHAFFEN . Accessoires op uitgang voor g g1 g2 h I j j1 k Gardes Plastic garden in nootvorm Roestvrijstalen garden in nootvorm Deeghaken Koksgarde Fijnsnijder- rasp Trommels Pureervoet . Accessoires op uitgang achter l m n Kunststof staafmixervoet Roestvrijstalen staafmixervoet Mini-hakker . Kommen o p q r s t Zeef Mengkom 2,75 l Mengkom 2,5 l Mengbeker 1 l Roestvrijstalen mengkom 3 l Standaard • Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat u het apparaat in gebruik neemt: als het apparaat niet overeenkomstig de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt, vervalt de aansprakelijkheid van Krups. • Uw apparaat is alleen bestemd voor huishoudelijk gebruik, uitsluitend voor de aangegeven functie en binnenshuis. • Houd het apparaat buiten bereik van kinderen. Het gebruik van het apparaat door jonge kinderen dient uitsluitend onder toezicht plaats te vinden. • Laat het snoer nooit binnen handbereik van kinderen hangen. • Controleer of de netspanning aangegeven op uw apparaat overeenkomt met de netspanning bij u thuis. Verkeerde aansluiting maakt de garantie ongeldig. • Het snoer dient nooit in de nabijheid van of in contact met de warme onderdelen van het apparaat, een warmtebron of op een scherpe hoek te komen. • Plaats het apparaat, het snoer of de stekker nooit in water of andere vloeistoffen. • Indien het snoer of de stekker beschadigd is dient U gebruik van het apparaat te vermijden. Teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen dient U deze onderdelen door een door Krups erkende onderhoudsdienst te laten vervangen (zie de folder «Krups Service Stations»). • Haal na gebruik en als u het apparaat schoonmaakt de stekker uit het stopcontact. • Maak geen gebruik van het apparaat als het niet goed functioneert of als het beschadigd is. Neem in zoín geval contact op met de Krups reparatie-service (zie adres in het boekje «Krups Service Stations»). • Maak geen gebruik van het apparaat als het snoer of de stekker beschadigd is. Om elk risico te vermijden, bent u verplicht ze te laten vervangen door de Krups reparatieservice (zie adres in het boekje «Krups Service Stations»). 24 Batteur GNA8.PM6.5 24 19/01/04, 15:19 • Voor uw eigen veiligheid, dient u uitsluitend gebruik te maken van Krups accessoires en onderdelen, afgestemd op het apparaat. • Alle apparaten werden aan een strenge kwaliteitscontrole onderworpen. Met willekeurig gekozene apparaten worden praktijktesten gehouden, dit verklaart eventuele sporen van gebruik. • Dit apparaat werd ontworpen om onder toezicht van de gebruiker te functioneren. • Raak nooit de gardes, deeghaken, het mesje van de staafmixervoet of de trommels van de fijnsnijder-rasp aan als het apparaat in werking is. Laat geen lang haar, shawls, het snoer, etc boven de werkende accessoires hangen. • Haal de stekker uit het stopcontact voordat u de accessoires monteert of demonteert. • Plaats nooit tegelijkertijd verschillende accessoires (bv. een deeghaak met de koksgarde). • Let op: de messen van sommige accessoires zijn vlijmscherp. Wees er uiterst voorzichtig mee. Belangrijk: Uw apparaat is voorzien van twee uitgangen (1): • een uitgang voor (a): voor plaatsing van de accessoires (g, h, i, j, k) (afhankelijk van het model) • een uitgang achter (b): voor plaatsing van de accessoires (l, m, n) (afhankelijk van het model). Voor het eerste gebruik • Maak de accessoires van het apparaat zorgvuldig schoon. Gebruik van de accessoires van de uitgang voor Plaats het accessoire dat voorzien is van een gekartelde rand altijd in de opening waarop een gelijk gekartelde rand is aangegeven (2). • Steek de stekker in het stopcontact. • Doe de ingrediënten in een kom (Krups mengkom of mengbeker) die geschikt is voor de te mengen hoeveelheid. • Dompel de gardes of deeghaken in de ingrediÎnten van de kom en stel het apparaat in werking door de bedieningsknop (d) naar rechts te drukken. Om spatten tijdens de start of bij fijne bereidingen (room, sauzen) te voorkomen, is uw apparaat voorzien van een anti-spat functie (stand «S»). Om deze te gebruiken: • drukt u de bedieningsknop (d) naar rechts op stand «S» (3). • Om de bereiding te vervolgen, kiest u een snellere stand (4). Het apparaat is uitgerust met een Turbo functie (c of d5 afhankelijk van het model), u hoeft er alleen maar op te drukken om onmiddellijk over het volle vermogen van het apparaat te beschikken (5 of 9). • Na gebruik, zet u de bedieningsknop (d) weer op stand «0». • Haal de stekker uit het stopcontact. • Werp de gardes of deeghaken uit door de bedieningsknop op stand «Eject» te drukken (6). . Koksgarde De koksgarde (i) wordt gebruikt voor luchtige bereidingen (room, mayonaise, eiwitschuim). • Gebruik de koksgarde in een hoge, smalle schaal (de Krups mengbeker of roestvrijstalen mengkom). • Gebruik de koksgarde nooit voor zware bereidingen zoals gebak - of brooddeeg of om te pureren. . Voor het gebruik van de andere accessoires, verwijzen wij u naar hun gebruiksaanwijzing. . Gardes en deeghaken • Terwijl de bedieningsknop (d) op stand «0» staat, steekt u de gardes of deeghaken in de mixer totdat ze volledig geblokkeerd zijn. 25 Batteur GNA8.PM6.5 25 19/01/04, 15:19 Aanbevelingen voor het gebruik van de accessoires van de uitgang achter Om veiligheidsredenen spoort de mixer de aanwezigheid van accessoires op de uitgang achter op. . Model 3 MIX 8000/8008 • Tijdens het gebruik, dient u de bedieningsknop (d) vast te houden; als u de bedieningsknop loslaat, springt deze automatisch terug op stand «0». Om spatten tijdens de start of bij fijne bereidingen (room, sauzen) te voorkomen, is uw apparaat voorzien van een anti-spat functie (stand «S»). Om deze te gebruiken: • drukt u de bedieningsknop (d) op stand «S» en houd hem vast (7). • Om de bereiding te vervolgen, kiest u een snellere stand terwijl u de bedieningsknop vasthoudt (d) (8). . Model 3MIX 6000XL Edition • Controleer of de bedieningsknop (d) op «0» staat. • Open het luikje (b) en sluit het accessoire op de achterste uitgang aan. • Met de bedieningsknop (d) op «0», kan het apparaat simpel gestart worden door druk naar voren uit te oefenen op de mixer.(9) • Na gebruik trekt U de stekker uit het stopcontact, zet U de bedieningsknop op «0», neemt U het accessoire uit en sluit U het luikje (b). Schoonmaken • Haal de stekker uit het stopcontact. • Maak het apparaat uitsluitend schoon met een vochtige doek. • Maak de gardes/deeghaken schoon onder stromend water of in de vaatwasmachine. Daarna afspoelen en afdrogen. Opbergen Het apparaat is uitgerust met een snoeroprolvoorziening met bevestigingsclip (f). Afhankelijk van het model : Uw apparaat is voorzien van een wandhouder. • Voor het eerste gebruik, ontvouwt u de houder van de accessoires (10). • Installeer de accessoires (g en h), vervolgens de mixer. U kunt het apparaat boven het werkblad hangen, klaar voor gebruik (11). Aan de achterkant van de houder is ruimte voor het opbergen van een bloknoot, potlood e.d. Wat te doen als uw apparaat niet werkt • Controleer of de accessoires goed geplaatst zijn. • Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Als uw apparaat daarna nog steeds niet werkt, kunt u zich wenden tot de Krups reparatie-service (zie adres in het boekje «Krups Service Stations»). Recepten Apple-pie . Kruimeldeeg: 300 gr. bloem, 150 gr. boter, 15 ml. water, 1 mespunt zout. . Vulling: 4 à 5 appels, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel nootmuskaat, sap van een citroen, 10 gr. boter. . 1 taartvorm: 28 cm Ø . Bereidingstijd : 18 à 20 min. • Meng de bloem, het zout en de klontjes boter met behulp van de gardes totdat er kruimels ontstaan (op minimum snelheid). 26 Batteur GNA8.PM6.5 26 19/01/04, 15:19 • Gebruik vervolgens de deeghaken om te kneden, terwijl u geleidelijk water toevoegt (eerst op gemiddelde, vervolgens op maximum snelheid). Stop zodra er een deegbal ontstaat. • Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast. • Meng in een kom de in dunne plakjes gesneden appels met suiker, kaneel en nootmuskaat. • Rol 2/3 deel van het deeg uit, leg het deeg in de ingevette taartvorm; laat het deeg over de rand hangen. • Leg de plakjes appel op de bodem, schenk er citroensap over en leg er klontjes boter op. • Bedek de appels met de rest van het deeg en hecht de randen aan elkaar vast. • Maak een kleine opening in het midden van het deeg en bak de apple-pie 35 min. op 220 °C. U kunt de appels vervangen door: 800 gr. in stukken gesneden rabarber of 500 gr. rabarber + 300 gr. frambozen en 1 eetlepel bloem, 6 eetlepels suiker en 10 gr. boter. Aardbeientaart . Zanddeeg: 250 gr. bloem, 125 gr. boter, 125 gr. suiker, 1 ei. . Banketbakkersroom: 1/4 l. melk, 2 eidooiers, 50 gr. suiker, 25 gr. bloem, enkele druppels vloeibare vanille. . 800 gr. aardbeien . 1 taartvorm: 28 cm Ø . Bereidingstijd: 20 min. • Meng met behulp van de gardes de bloem, suiker en klontjes boter totdat er kruimels ontstaan (op minimum snelheid). • Gebruik vervolgens de deeghaken, voeg het ei toe en kneed totdat er een deegbal ontstaat (eerst op gemiddelde, vervolgens op maximum snelheid). • Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast. • Kook de melk met de vanille. • Meng ondertussen met behulp van de gardes de eidooiers met de suiker (eerst op gemiddelde, vervolgens op maximum snelheid). Het mengsel moet wit worden. • Voeg de bloem toe en meng (op gemiddelde snelheid). • Voeg vervolgens de kokende melk toe en meng (op minimale snelheid). • Kook dit mengsel terwijl u met een lepel roert totdat het dik wordt. Laat het afkoelen terwijl u blijft roeren. • Rol het deeg uit en leg het in de ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem, dek het deeg af met aluminiumfolie en leg daarop gedroogde bonen. • Bak het deeg 20 min. op 180°C. • Verwijder de bonen en het aluminiumfolie en laat het deeg afkoelen. • Bestrijk het deeg met de banketbakkersroom en schik daarop de aardbeien. • Schenk er bessengelei over. Chocoladetaart . 3 eieren, 170 gr. suiker, 170 gr. boter, 150 gr. bloem, 2 eetlepels cacaopoeder, 6 gr. bakpoeder (1/2 zakje). . 1 springvorm: 22 cm Ø . Bereidingstijd: 11 min. • Meng in een kom met behulp van de gardes de eieren en de suiker (op gemiddelde snelheid): het mengsel moet een lint vormen. • Voeg de boter toe (gemiddelde snelheid), vervolgens de bloem, de cacao en het bakpoeder (eerst op minimum snelheid om te mengen, daarna op gemiddelde snelheid om het beslag glad te maken). • Schenk het beslag in de ingevette taartvorm en bak de taart 50 min. op 170°C.. • U kunt: - door het beslag stukjes noot, chocoladekrullen of gekonfijte sinaasappelschil mengen. - aan het beslag 2 eetlepels amandelpoeder of noten toevoegen. - uw taart voorzien van chocoladeglazuur door 100 gr. pure chocola en 20 gr. boter te smelten. 27 Batteur GNA8.PM6.5 27 19/01/04, 15:19 Biscuitrol met jam . 3 eieren, 90 gr. suiker, 40 gr. bloem, 30 gr. aardappelzetmeel, 1 pot jam of gelei (abrikozen, sinaasappel, frambozen, bessen). . 1 rechthoekige vorm: 33 x 22 cm. . Bereidingstijd: 10 min. • Meng met behulp van de gardes de suiker en de eidooiers (maximum snelheid): het mengsel moet wit worden. • Voeg de bloem en het aardappelzetmeel toe en meng (op minimum snelheid). • Maak de gardes schoon en klop in een andere kom de eiwitten stijf (maximum snelheid). • Meng de twee bereidingen (minimum snelheid). • Dek de vorm af met ingevet bakpapier, schenk het beslag erin en bak dit 15 min. op 170°C. • Als het biscuit lichtbruin gekleurd is, haal het dan onmiddellijk uit de vorm en leg het op een vochtige doek die bestrooid is met suiker. Verwijder het bakpapier. • Rol het biscuit in de doek en laat het afkoelen. • Vervolgens rolt u het biscuit weer uit en vult u het met jam of gelei. • Rol het dan weer op en werk de randen schuin af. U kunt ook: . het biscuit garneren met banketbakkersroom, . het aardappelzetmeel vervangen door cacaopoeder en de biscuitrol vullen met slagroom. Amandel-abrikozentaart . Bladerdeeg: 200 gr. bloem, 10 ml. water, 160 gr. boter, 1 mespunt zout. . Vulling: 1 kg verse abrikozen of 1 blik abrikozen op siroop, 60 gr. boter, 70 gr. suiker, 70 gr. amandelpoeder, 1 heel ei + 1 eigeel, 2 eetlepels abrikozenjam. . 1 taartvorm: 28 cm Ø . Bereidingstijd: 2 uur voor het bladerdeeg + 10 min. om de taart af te maken. • Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg geleidelijk water toe terwijl u kneedt met behulp van de deeghaken tot er een deegbal ontstaat (eerst op gemiddelde, vervolgens op maximum snelheid). • Laat het deeg 20 min. rusten in de koelkast. • Bladerdeeg vouwen: • Rol het deeg uit tot een vierkant van 1 cm dikte. • Meng de boter tot het dezelfde stevigheid heeft als het deeg en leg dit in het midden van het deeg. Dek de boter af door 2 aan 2 de tegenoverliggende hoeken van het vierkant samen te vouwen. • Rol het deeg uit tot een rechthoek van 2 cm dikte en vouw het in drieÎn. • Laat het deeg 20 min. rusten en herhaal de laatste handeling nog 2 maal. • Zet het deeg in de koelkast. • Meng in een kom met behulp van de gardes de suiker, het amandelpoeder, de boter en de eieren (eerst op gemiddelde, vervolgens op maximum snelheid). • Behandel het deeg nog 2 maal voordat u het in de vorm legt. Verdeel het amandelmengsel over de bodem waar u van tevoren met een vork gaatjes in hebt geprikt, en leg daarop de doormidden gesneden abrikozen. • Bak de taart 30 min. op 240°C.. Schenk er vervolgens abrikozenjam over. Appelbeignets . Beignetbeslag: 125 gr. bloem, 1 ei, 1 eetlepel olie, 1 mespunt zout, 15 ml melk, 4 appels, 1 eetlepel kaneel, 75 gr. suiker, het sap van een citroen. . Frituurolie . Bereidingstijd: 5 min. voor het beslag. • Meng met behulp van de gardes in een mengkom de bloem, het ei, de olie, zout en 2 eetlepels melk totdat het mengsel glad en gelijkmatig is (eerst op gemiddelde, vervolgens op maximum snelheid). • Voeg de melk geleidelijk toe terwijl u de snelheid verlaagt. Laat het beslag 1 uur in de koelkast rusten. 28 Batteur GNA8.PM6.5 28 19/01/04, 15:19 • Meng intussen de suiker met de kaneel. • Schil de appels, laat ze heel, verwijder het klokhuis, snijd de appels in schijfjes. Bestrooi de schijfjes met het mengsel van suiker/ kaneel, schenk er citroensap over. Afdekken en 30 min. in de koelkast in laten trekken. • Dompel de schijfjes appel volledig onder in het beignetbeslag, vervolgens in de hete friteuse. • Frituur er 4 tegelijk. Serveer de appelbeignets warm. U kunt op deze wijze beignets maken van allerlei soorten verse vruchten: ananas, bananen, abrikozen, peren, enz. Brood . 250 gr. witte bloem, 100 gr. volkoren bloem, 1 zakje droge bakkersgist, 10 gr. suiker, 10 gr. boter, 200 gr. water, 1 gr. zout. . 1 cakevorm: 24 cm . Bereidingstijd: 7 min. • Meng in een schaal met behulp van de deeghaken beide soorten bloem, zout, boter en gist (gemiddelde snelheid). • Voeg geleidelijk water toe totdat er een deegbal ontstaat (eerst op gemiddelde, vervolgens op maximum snelheid). • Dek de schaal af met een vochtige doek en laat het deeg 30 min. rijzen in een lauwwarme ruimte. • Doe het deeg in de ingevette en met bloem bestoven cakevorm. Laat het deeg opnieuw een uur rijzen. • Bak het brood 25 min. op 240°C. U kunt desgewenst toevoegen aan het deeg: 150 gr. noten in stukjes, 300 gr. rozijnen, 200 gr. zwarte olijven, 200 gr. spekreepjes, 2 eetlepels komijn, enz. U kunt het deeg ook in balletjes verdelen voor het maken van broodjes. • Meng in een schaal met behulp van de deeghaken bloem, gist, lauwe melk, suiker, zout en de 5 eieren gedurende 2 min. (eerst op gemiddelde, vervolgens op maximum snelheid). • Voeg de boter klontje voor klontje toe totdat een elastisch deeg ontstaat. • Dek de schaal af met een vochtige doek en laat het deeg 1 uur rijzen in een lauwwarme ruimte (totdat het deeg tweemaal in volume is toegenomen). Verdeel het deeg vervolgens in drie stukken. • Rol elk stuk met de hand tot 3 lange repen die u in elkaar vlecht. • Plaats de vlecht op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat; laat de vlecht opnieuw 1 uur rijzen. Bak de gevlochten brioche 40 à 45 min. op 180°C. In plaats van vlechten, kunt u het deeg ook bakken in een cakevorm; of u maakt kleine brioches door het deeg in balletjes te verdelen. Gevlochten brioche . 500 gr. bloem, 2 zakjes droge bakkersgist, 200 gr. boter, 50 gr. suiker, 1 mespunt zout, 5 eieren, 2 eetlepels lauwe melk. . Bereidingstijd: 8 min. voor het deeg + 2 uur om te rijzen. 29 Batteur GNA8.PM6.5 29 19/01/04, 15:19
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Krups 3 mix 6000 XL Edition Handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor