28
Biscuitrol met jam
. 3 eieren, 90 gr. suiker, 40 gr. bloem, 30 gr.
aardappelzetmeel, 1 pot jam of gelei
(abrikozen, sinaasappel, frambozen, bessen).
. 1 rechthoekige vorm: 33 x 22 cm.
. Bereidingstijd: 10 min.
•Meng met behulp van de gardes de suiker
en de eidooiers (maximum snelheid): het
mengsel moet wit worden.
•Voeg de bloem en het aardappelzetmeel toe
en meng (op minimum snelheid).
•Maak de gardes schoon en klop in een
andere kom de eiwitten stijf (maximum
snelheid).
•Meng de twee bereidingen (minimum
snelheid).
•Dek de vorm af met ingevet bakpapier,
schenk het beslag erin en bak dit 15 min. op
170°C.
•Als het biscuit lichtbruin gekleurd is, haal het
dan onmiddellijk uit de vorm en leg het op
een vochtige doek die bestrooid is met
suiker. Verwijder het bakpapier.
•Rol het biscuit in de doek en laat het
afkoelen.
•Vervolgens rolt u het biscuit weer uit en vult
u het met jam of gelei.
•Rol het dan weer op en werk de randen
schuin af.
U kunt ook:
. het biscuit garneren met
banketbakkersroom,
. het aardappelzetmeel vervangen door
cacaopoeder en de biscuitrol vullen met
slagroom.
Amandel-abrikozentaart
. Bladerdeeg: 200 gr. bloem, 10 ml. water,
160 gr. boter, 1 mespunt zout.
. Vulling: 1 kg verse abrikozen of 1 blik
abrikozen op siroop, 60 gr. boter, 70 gr.
suiker, 70 gr. amandelpoeder, 1 heel ei +
1 eigeel, 2 eetlepels abrikozenjam.
. 1 taartvorm: 28 cm Ø
. Bereidingstijd: 2 uur voor het bladerdeeg +
10 min. om de taart af te maken.
•Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg
geleidelijk water toe terwijl u kneedt met
behulp van de deeghaken tot er een deegbal
ontstaat (eerst op gemiddelde, vervolgens
op maximum snelheid).
•Laat het deeg 20 min. rusten in de koelkast.
•Bladerdeeg vouwen:
•Rol het deeg uit tot een vierkant van 1 cm
dikte.
•Meng de boter tot het dezelfde stevigheid
heeft als het deeg en leg dit in het midden
van het deeg. Dek de boter af door 2 aan 2
de tegenoverliggende hoeken van het
vierkant samen te vouwen.
•Rol het deeg uit tot een rechthoek van 2 cm
dikte en vouw het in drieÎn.
•Laat het deeg 20 min. rusten en herhaal de
laatste handeling nog 2 maal.
•Zet het deeg in de koelkast.
•Meng in een kom met behulp van de gardes
de suiker, het amandelpoeder, de boter en
de eieren (eerst op gemiddelde, vervolgens
op maximum snelheid).
•Behandel het deeg nog 2 maal voordat u het
in de vorm legt. Verdeel het
amandelmengsel over de bodem waar u van
tevoren met een vork gaatjes in hebt
geprikt, en leg daarop de doormidden
gesneden abrikozen.
•Bak de taart 30 min. op 240°C.. Schenk er
vervolgens abrikozenjam over.
Appelbeignets
. Beignetbeslag: 125 gr. bloem, 1 ei,
1 eetlepel olie, 1 mespunt zout, 15 ml melk,
4 appels, 1 eetlepel kaneel, 75 gr. suiker, het
sap van een citroen.
. Frituurolie
. Bereidingstijd: 5 min. voor het beslag.
•Meng met behulp van de gardes in een
mengkom de bloem, het ei, de olie, zout en
2 eetlepels melk totdat het mengsel glad en
gelijkmatig is (eerst op gemiddelde,
vervolgens op maximum snelheid).
•Voeg de melk geleidelijk toe terwijl u de
snelheid verlaagt. Laat het beslag 1 uur in de
koelkast rusten.
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:1928