3 MIX 8000 F5067012

Krups 3 MIX 8000 F5067012, 3 mix 6000 XL Edition, 3 mix 8000, 3 mix 8008, GNA8 Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Krups 3 MIX 8000 F5067012 Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
5
GNA8 3 mix 6000 XL Edition
Deutsch 6
English 12
Français 18
Nederlands 24
Español 30
Português 36
Italiano 42
Dansk 49
Norsk 55
Svenska 61
Suomi 66
ΕλληνικÀ 72
81
Slovensko Русский 82
24
Beschrijving
. Onderdelen van het apparaat
a Uitgang voor
b Uitgang achter
c Turbo toets (uitgang voor) (afhankelijk
van het model)
d Bedieningsknop:
d1 Aan/Uit en elektronische
snelheidsregeling
d2 Uitwerping (uitgang voor)
d3 Aan / Uit ( S+3 snelheden)
d4 Uitwerpen van de garde of Aan / Uit
op de achteruitgang
d5 Turbo Functie
e Wandhouder
(afhankelijk van het model)
f Snoeroprolvoorziening met
bevestigingsclip
AFHANKELIJK VAN HET MODEL EN/OF APART AAN TE
SCHAFFEN
. Accessoires op uitgang voor
g Gardes
g1 Plastic garden in nootvorm
g2 Roestvrijstalen garden in nootvorm
h Deeghaken
I Koksgarde
j Fijnsnijder- rasp
j1 Trommels
k Pureervoet
. Accessoires op uitgang achter
l Kunststof staafmixervoet
m Roestvrijstalen staafmixervoet
n Mini-hakker
. Kommen
o Zeef
p Mengkom 2,75 l
q Mengkom 2,5 l
r Mengbeker 1 l
s Roestvrijstalen mengkom 3 l
t Standaard
Veiligheidstips
Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig
door voordat u het apparaat in gebruik
neemt: als het apparaat niet overeenkomstig
de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt,
vervalt de aansprakelijkheid van Krups.
Uw apparaat is alleen bestemd voor
huishoudelijk gebruik, uitsluitend voor de
aangegeven functie en binnenshuis.
Houd het apparaat buiten bereik van
kinderen. Het gebruik van het apparaat door
jonge kinderen dient uitsluitend onder
toezicht plaats te vinden.
Laat het snoer nooit binnen handbereik van
kinderen hangen.
Controleer of de netspanning aangegeven
op uw apparaat overeenkomt met de
netspanning bij u thuis.
Verkeerde aansluiting maakt de garantie
ongeldig.
Het snoer dient nooit in de nabijheid van of
in contact met de warme onderdelen van
het apparaat, een warmtebron of op een
scherpe hoek te komen.
Plaats het apparaat, het snoer of de stekker
nooit in water of andere vloeistoffen.
Indien het snoer of de stekker beschadigd is
dient U gebruik van het apparaat te
vermijden. Teneinde gevaarlijke situaties te
voorkomen dient U deze onderdelen door
een door Krups erkende onderhoudsdienst
te laten vervangen (zie de folder «Krups
Service Stations»).
Haal na gebruik en als u het apparaat
schoonmaakt de stekker uit het stopcontact.
Maak geen gebruik van het apparaat als het
niet goed functioneert of als het beschadigd
is. Neem in zoín geval contact op met de
Krups reparatie-service (zie adres in het
boekje «Krups Service Stations»).
Maak geen gebruik van het apparaat als het
snoer of de stekker beschadigd is. Om elk
risico te vermijden, bent u verplicht ze te
laten vervangen door de Krups reparatie-
service (zie adres in het boekje «Krups
Service Stations»).
Nederlands
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:1924
25
Voor uw eigen veiligheid, dient u uitsluitend
gebruik te maken van Krups accessoires en
onderdelen, afgestemd op het apparaat.
Alle apparaten werden aan een strenge
kwaliteitscontrole onderworpen. Met
willekeurig gekozene apparaten worden
praktijktesten gehouden, dit verklaart
eventuele sporen van gebruik.
Dit apparaat werd ontworpen om onder
toezicht van de gebruiker te functioneren.
Raak nooit de gardes, deeghaken, het
mesje van de staafmixervoet of de
trommels van de fijnsnijder-rasp aan als
het apparaat in werking is. Laat geen
lang haar, shawls, het snoer, etc boven
de werkende accessoires hangen.
Haal de stekker uit het stopcontact
voordat u de accessoires monteert of
demonteert.
Plaats nooit tegelijkertijd verschillende
accessoires (bv. een deeghaak met de
koksgarde).
Let op: de messen van sommige acces-
soires zijn vlijmscherp. Wees er uiterst
voorzichtig mee.
Belangrijk: Uw apparaat is voorzien van twee
uitgangen (1):
een uitgang voor (a): voor plaatsing van de
accessoires (g, h, i, j, k) (afhankelijk van het
model)
een uitgang achter (b): voor plaatsing van de
accessoires (l, m, n) (afhankelijk van het
model).
Voor het eerste gebruik
Maak de accessoires van het apparaat
zorgvuldig schoon.
Gebruik van de accessoires van
de uitgang voor
. Gardes en deeghaken
Terwijl de bedieningsknop (d) op stand «0»
staat, steekt u de gardes of deeghaken in de
mixer totdat ze volledig geblokkeerd zijn.
Plaats het accessoire dat voorzien is van een
gekartelde rand altijd in de opening waarop
een gelijk gekartelde rand is aangegeven (2).
Steek de stekker in het stopcontact.
Doe de ingrediënten in een kom (Krups
mengkom of mengbeker) die geschikt is
voor de te mengen hoeveelheid.
Dompel de gardes of deeghaken in de
ingrediÎnten van de kom en stel het apparaat
in werking door de bedieningsknop (d) naar
rechts te drukken.
Om spatten tijdens de start of bij fijne
bereidingen (room, sauzen) te voorkomen, is
uw apparaat voorzien van een anti-spat
functie (stand «S»). Om deze te gebruiken:
drukt u de bedieningsknop (d) naar rechts
op stand «S» (3).
Om de bereiding te vervolgen, kiest u een
snellere stand (4).
Het apparaat is uitgerust met een Turbo
functie (c of d5 afhankelijk van het model), u
hoeft er alleen maar op te drukken om
onmiddellijk over het volle vermogen van het
apparaat te beschikken (5 of 9).
Na gebruik, zet u de bedieningsknop (d)
weer op stand «0».
Haal de stekker uit het stopcontact.
Werp de gardes of deeghaken uit door de
bedieningsknop op stand «Eject» te drukken
(6).
. Koksgarde
De koksgarde (i) wordt gebruikt voor luchtige
bereidingen (room, mayonaise, eiwitschuim).
Gebruik de koksgarde in een hoge, smalle
schaal (de Krups mengbeker of
roestvrijstalen mengkom).
Gebruik de koksgarde nooit voor zware
bereidingen zoals gebak - of brooddeeg of
om te pureren.
. Voor het gebruik van de andere acces-
soires, verwijzen wij u naar hun
gebruiksaanwijzing.
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:1925
26
Aanbevelingen voor het
gebruik van de accessoires van
de uitgang achter
Om veiligheidsredenen spoort de mixer de
aanwezigheid van accessoires op de uitgang
achter op.
. Model 3 MIX 8000/8008
Tijdens het gebruik, dient u de
bedieningsknop (d) vast te houden; als u de
bedieningsknop loslaat, springt deze
automatisch terug op stand «0».
Om spatten tijdens de start of bij fijne
bereidingen (room, sauzen) te voorkomen, is
uw apparaat voorzien van een anti-spat
functie (stand «S»). Om deze te gebruiken:
drukt u de bedieningsknop (d) op stand «S»
en houd hem vast (7).
Om de bereiding te vervolgen, kiest u een
snellere stand terwijl u de bedieningsknop
vasthoudt (d) (8).
. Model 3MIX 6000XL Edition
Controleer of de bedieningsknop (d) op «0»
staat.
Open het luikje (b) en sluit het accessoire op
de achterste uitgang aan.
Met de bedieningsknop (d) op «0», kan het
apparaat simpel gestart worden door druk
naar voren uit te oefenen op de mixer.(9)
Na gebruik trekt U de stekker uit het
stopcontact, zet U de bedieningsknop op
«0», neemt U het accessoire uit en sluit U
het luikje (b).
Schoonmaken
Haal de stekker uit het stopcontact.
Maak het apparaat uitsluitend schoon met
een vochtige doek.
Maak de gardes/deeghaken schoon onder
stromend water of in de vaatwasmachine.
Daarna afspoelen en afdrogen.
Opbergen
Het apparaat is uitgerust met een
snoeroprolvoorziening met bevestigingsclip (f).
Afhankelijk van het model :
Uw apparaat is voorzien van een wandhouder.
Voor het eerste gebruik, ontvouwt u de
houder van de accessoires (10).
Installeer de accessoires (g en h), vervolgens
de mixer.
U kunt het apparaat boven het werkblad
hangen, klaar voor gebruik (11).
Aan de achterkant van de houder is ruimte
voor het opbergen van een bloknoot, potlood
e.d.
Wat te doen als uw apparaat
niet werkt
Controleer of de accessoires goed geplaatst
zijn.
Controleer of de stekker in het stopcontact
zit.
Als uw apparaat daarna nog steeds niet
werkt, kunt u zich wenden tot de Krups
reparatie-service (zie adres in het boekje
«Krups Service Stations»).
Recepten
Apple-pie
. Kruimeldeeg: 300 gr. bloem, 150 gr. boter,
15 ml. water, 1 mespunt zout.
. Vulling: 4 à 5 appels, 2 eetlepels suiker, 1
theelepel kaneel, 1 theelepel nootmuskaat,
sap van een citroen, 10 gr. boter.
. 1 taartvorm: 28 cm Ø
. Bereidingstijd : 18 à 20 min.
Meng de bloem, het zout en de klontjes
boter met behulp van de gardes totdat er
kruimels ontstaan (op minimum snelheid).
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:1926
27
Gebruik vervolgens de deeghaken om te
kneden, terwijl u geleidelijk water toevoegt
(eerst op gemiddelde, vervolgens op
maximum snelheid). Stop zodra er een
deegbal ontstaat.
Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Meng in een kom de in dunne plakjes
gesneden appels met suiker, kaneel en
nootmuskaat.
Rol 2/3 deel van het deeg uit, leg het deeg
in de ingevette taartvorm; laat het deeg over
de rand hangen.
Leg de plakjes appel op de bodem, schenk
er citroensap over en leg er klontjes boter
op.
Bedek de appels met de rest van het deeg
en hecht de randen aan elkaar vast.
Maak een kleine opening in het midden van
het deeg en bak de apple-pie 35 min. op
220 °C.
U kunt de appels vervangen door: 800 gr. in
stukken gesneden rabarber of 500 gr.
rabarber + 300 gr. frambozen en 1 eetlepel
bloem, 6 eetlepels suiker en 10 gr. boter.
Aardbeientaart
. Zanddeeg: 250 gr. bloem, 125 gr. boter, 125
gr. suiker, 1 ei.
. Banketbakkersroom: 1/4 l. melk, 2 eidooiers,
50 gr. suiker, 25 gr. bloem, enkele druppels
vloeibare vanille.
. 800 gr. aardbeien
. 1 taartvorm: 28 cm Ø
. Bereidingstijd: 20 min.
Meng met behulp van de gardes de bloem,
suiker en klontjes boter totdat er kruimels
ontstaan (op minimum snelheid).
Gebruik vervolgens de deeghaken, voeg het
ei toe en kneed totdat er een deegbal
ontstaat (eerst op gemiddelde, vervolgens
op maximum snelheid).
Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Kook de melk met de vanille.
Meng ondertussen met behulp van de
gardes de eidooiers met de suiker (eerst op
gemiddelde, vervolgens op maximum
snelheid). Het mengsel moet wit worden.
Voeg de bloem toe en meng (op gemiddelde
snelheid).
Voeg vervolgens de kokende melk toe en
meng (op minimale snelheid).
Kook dit mengsel terwijl u met een lepel
roert totdat het dik wordt. Laat het afkoelen
terwijl u blijft roeren.
Rol het deeg uit en leg het in de ingevette
taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de
bodem, dek het deeg af met aluminiumfolie
en leg daarop gedroogde bonen.
Bak het deeg 20 min. op 180°C.
Verwijder de bonen en het aluminiumfolie
en laat het deeg afkoelen.
Bestrijk het deeg met de banketbakkersroom
en schik daarop de aardbeien.
Schenk er bessengelei over.
Chocoladetaart
. 3 eieren, 170 gr. suiker, 170 gr. boter,
150 gr. bloem, 2 eetlepels cacaopoeder, 6 gr.
bakpoeder (1/2 zakje).
. 1 springvorm: 22 cm Ø
. Bereidingstijd: 11 min.
Meng in een kom met behulp van de gardes
de eieren en de suiker (op gemiddelde
snelheid): het mengsel moet een lint
vormen.
Voeg de boter toe (gemiddelde snelheid),
vervolgens de bloem, de cacao en het
bakpoeder (eerst op minimum snelheid om
te mengen, daarna op gemiddelde snelheid
om het beslag glad te maken).
Schenk het beslag in de ingevette taartvorm
en bak de taart 50 min. op 170°C..
U kunt:
- door het beslag stukjes noot,
chocoladekrullen of gekonfijte
sinaasappelschil mengen.
- aan het beslag 2 eetlepels amandelpoeder of
noten toevoegen.
- uw taart voorzien van chocoladeglazuur
door 100 gr. pure chocola en 20 gr. boter te
smelten.
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:1927
28
Biscuitrol met jam
. 3 eieren, 90 gr. suiker, 40 gr. bloem, 30 gr.
aardappelzetmeel, 1 pot jam of gelei
(abrikozen, sinaasappel, frambozen, bessen).
. 1 rechthoekige vorm: 33 x 22 cm.
. Bereidingstijd: 10 min.
Meng met behulp van de gardes de suiker
en de eidooiers (maximum snelheid): het
mengsel moet wit worden.
Voeg de bloem en het aardappelzetmeel toe
en meng (op minimum snelheid).
Maak de gardes schoon en klop in een
andere kom de eiwitten stijf (maximum
snelheid).
Meng de twee bereidingen (minimum
snelheid).
Dek de vorm af met ingevet bakpapier,
schenk het beslag erin en bak dit 15 min. op
170°C.
Als het biscuit lichtbruin gekleurd is, haal het
dan onmiddellijk uit de vorm en leg het op
een vochtige doek die bestrooid is met
suiker. Verwijder het bakpapier.
Rol het biscuit in de doek en laat het
afkoelen.
Vervolgens rolt u het biscuit weer uit en vult
u het met jam of gelei.
Rol het dan weer op en werk de randen
schuin af.
U kunt ook:
. het biscuit garneren met
banketbakkersroom,
. het aardappelzetmeel vervangen door
cacaopoeder en de biscuitrol vullen met
slagroom.
Amandel-abrikozentaart
. Bladerdeeg: 200 gr. bloem, 10 ml. water,
160 gr. boter, 1 mespunt zout.
. Vulling: 1 kg verse abrikozen of 1 blik
abrikozen op siroop, 60 gr. boter, 70 gr.
suiker, 70 gr. amandelpoeder, 1 heel ei +
1 eigeel, 2 eetlepels abrikozenjam.
. 1 taartvorm: 28 cm Ø
. Bereidingstijd: 2 uur voor het bladerdeeg +
10 min. om de taart af te maken.
Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg
geleidelijk water toe terwijl u kneedt met
behulp van de deeghaken tot er een deegbal
ontstaat (eerst op gemiddelde, vervolgens
op maximum snelheid).
Laat het deeg 20 min. rusten in de koelkast.
Bladerdeeg vouwen:
Rol het deeg uit tot een vierkant van 1 cm
dikte.
Meng de boter tot het dezelfde stevigheid
heeft als het deeg en leg dit in het midden
van het deeg. Dek de boter af door 2 aan 2
de tegenoverliggende hoeken van het
vierkant samen te vouwen.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 2 cm
dikte en vouw het in drieÎn.
Laat het deeg 20 min. rusten en herhaal de
laatste handeling nog 2 maal.
Zet het deeg in de koelkast.
Meng in een kom met behulp van de gardes
de suiker, het amandelpoeder, de boter en
de eieren (eerst op gemiddelde, vervolgens
op maximum snelheid).
Behandel het deeg nog 2 maal voordat u het
in de vorm legt. Verdeel het
amandelmengsel over de bodem waar u van
tevoren met een vork gaatjes in hebt
geprikt, en leg daarop de doormidden
gesneden abrikozen.
Bak de taart 30 min. op 240°C.. Schenk er
vervolgens abrikozenjam over.
Appelbeignets
. Beignetbeslag: 125 gr. bloem, 1 ei,
1 eetlepel olie, 1 mespunt zout, 15 ml melk,
4 appels, 1 eetlepel kaneel, 75 gr. suiker, het
sap van een citroen.
. Frituurolie
. Bereidingstijd: 5 min. voor het beslag.
Meng met behulp van de gardes in een
mengkom de bloem, het ei, de olie, zout en
2 eetlepels melk totdat het mengsel glad en
gelijkmatig is (eerst op gemiddelde,
vervolgens op maximum snelheid).
Voeg de melk geleidelijk toe terwijl u de
snelheid verlaagt. Laat het beslag 1 uur in de
koelkast rusten.
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:1928
29
Meng intussen de suiker met de kaneel.
Schil de appels, laat ze heel, verwijder het
klokhuis, snijd de appels in schijfjes. Bestrooi
de schijfjes met het mengsel van suiker/
kaneel, schenk er citroensap over. Afdekken
en 30 min. in de koelkast in laten trekken.
Dompel de schijfjes appel volledig onder in
het beignetbeslag, vervolgens in de hete
friteuse.
Frituur er 4 tegelijk. Serveer de
appelbeignets warm.
U kunt op deze wijze beignets maken van
allerlei soorten verse vruchten: ananas,
bananen, abrikozen, peren, enz.
Brood
. 250 gr. witte bloem, 100 gr. volkoren bloem,
1 zakje droge bakkersgist, 10 gr. suiker,
10 gr. boter, 200 gr. water, 1 gr. zout.
. 1 cakevorm: 24 cm
. Bereidingstijd: 7 min.
Meng in een schaal met behulp van de
deeghaken beide soorten bloem, zout, boter
en gist (gemiddelde snelheid).
Voeg geleidelijk water toe totdat er een
deegbal ontstaat (eerst op gemiddelde,
vervolgens op maximum snelheid).
Dek de schaal af met een vochtige doek en
laat het deeg 30 min. rijzen in een
lauwwarme ruimte.
Doe het deeg in de ingevette en met bloem
bestoven cakevorm. Laat het deeg opnieuw
een uur rijzen.
Bak het brood 25 min. op 240°C.
U kunt desgewenst toevoegen aan het deeg:
150 gr. noten in stukjes, 300 gr. rozijnen, 200
gr. zwarte olijven, 200 gr. spekreepjes,
2 eetlepels komijn, enz.
U kunt het deeg ook in balletjes verdelen voor
het maken van broodjes.
Gevlochten brioche
. 500 gr. bloem, 2 zakjes droge bakkersgist,
200 gr. boter, 50 gr. suiker, 1 mespunt zout,
5 eieren, 2 eetlepels lauwe melk.
. Bereidingstijd: 8 min. voor het deeg + 2 uur
om te rijzen.
Meng in een schaal met behulp van de
deeghaken bloem, gist, lauwe melk, suiker,
zout en de 5 eieren gedurende 2 min. (eerst
op gemiddelde, vervolgens op maximum
snelheid).
Voeg de boter klontje voor klontje toe totdat
een elastisch deeg ontstaat.
Dek de schaal af met een vochtige doek en
laat het deeg 1 uur rijzen in een lauwwarme
ruimte (totdat het deeg tweemaal in volume
is toegenomen). Verdeel het deeg vervolgens
in drie stukken.
Rol elk stuk met de hand tot 3 lange repen
die u in elkaar vlecht.
Plaats de vlecht op een ingevette en met
bloem bestoven bakplaat; laat de vlecht
opnieuw 1 uur rijzen. Bak de gevlochten
brioche 40 à 45 min. op 180°C.
In plaats van vlechten, kunt u het deeg ook
bakken in een cakevorm; of u maakt kleine
brioches door het deeg in balletjes te
verdelen.
Batteur GNA8.PM6.5 19/01/04, 15:1929
1/72