Zanussi ZOB382X Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Zanussi ZOB382X Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
NL
Gebruiksaanwijzing 2
EN
User manual 15
FR
Notice d'utilisation 27
DE
Benutzerinformation 40
ES
Manual de instrucciones 53
Oven
Oven
Four
Backofen
Horno
ZOB382
Inhoud
Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2
Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 5
Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 5
Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 5
Extra functies _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 6
Nuttige aanwijzingen en tips _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 7
Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 11
Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 12
Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 13
Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 14
Wijzigingen voorbehouden
Veiligheidsinformatie
Lees deze handleiding zorgvuldig alvorens het apparaat te
installeren of te gebruiken:
Voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw ei-
gendommen
Uit respect voor het milieu
Voor de correcte werking van het apparaat.
Bewaar deze instructies altijd bij het apparaat, ook wan-
neer u het verplaatst of verkoopt.
De fabrikant is niet verantwoordelijk voor schade veroor-
zaakt door een foutieve installatie of foutief gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelij-
ke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een ge-
brek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht
staan of instructies hebben gekregen over het veilig ge-
bruiken van het apparaat en indien zij de eventuele ge-
varen begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat
spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kin-
deren. Gevaar voor verstikking of lichamelijk letsel.
WAARSCHUWING: Houd kinderen en dieren uit de
buurt van het apparaat als de deur openstaat of als het
apparaat in gebruik is, omdat deze heet wordt. Gevaar
voor letsel of ander permanent lichamelijk letsel.
Gebruik het kinderslot of de toetsblokkering als het ap-
paraat hiermee uitgerust is. Dit voorkomt dat kinderen
en dieren het apparaat per ongeluk aanzetten.
Algemene veiligheid
Verander de specificaties van dit product niet. Risico
op letsel en beschadiging van het apparaat.
Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd
achter.
Schakel het apparaat na elk gebruik uit.
Montage
Alleen een bevoegd elektriciën mag het apparaat instal-
leren en aansluiten. Neem contact op met een erkend
servicecentrum. Dit om lichamelijk letsel of structurele
schade te voorkomen.
Controleer of het apparaat niet is beschadigd tijdens
het transport Sluit geen beschadigd apparaat aan.
Neem indien nodig contact op met de leverancier.
Verwijder al het verpakkingsmateriaal, stickers en folie
van het apparaat voordat u het voor het eerst in gebruik
neemt. Verwijder niet het typeplaatje. Dit kan de garan-
tie ongeldig maken.
De wetten, voorschriften, richtlijnen en normen die van
kracht zijn in het land waar het apparaat wordt gebruikt
dienen in acht genomen te worden (veiligheidsvoor-
schriften, recyclingvoorschriften, veiligheidsvoorschrif-
ten met betrekking tot elektra of gas, etc.).
Zorg ervoor dat de stekker van het apparaat uit het
stopcontact is getrokken tijdens de installatie.
Wees voorzichtig bij het verplaatsen van het apparaat.
Het apparaat is zwaar. Gebruik altijd veiligheidshand-
schoenen. Trek het apparaat nooit aan de handgreep
van zijn plaats.
De elektrische installatie moet een isolatieapparaat be-
vatten waardoor het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een minimale breedte van
3mm.
U dient te beschikken over de juiste isolatievoorzienin-
gen: stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzekerin-
gen moeten uit de houder worden verwijderd), aardlek-
schakelaars en contactgevers.
De schokbeschermingsonderdelen moeten zo worden
bevestigd dat zij niet kunnen worden verwijderd zonder
gereedschap.
2
Zorg dat de keukenkast de benodigde afmetingen heeft
voordat u met de installatie begint.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast veilige in-
stallaties wordt geïnstalleerd.
Houd de minimumafstanden naar andere apparaten en
units in acht.
Installeer het apparaat met de achterkant en één zijkant
tegen het hogere apparaat. De andere kant moet wor-
den geplaatst tegen een apparaat met dezelfde hoogte.
Het apparaat kan niet op een voetstuk worden ge-
plaatst.
Ingebouwde ovens en ingebouwde fornuizen worden
bevestigd met een speciaal aansluitsysteem. Om scha-
de aan het apparaat te voorkomen dient u alleen een
apparaat te gebruiken met apparaten van dezelfde fabri-
kant.
Elektrische aansluiting
Dit apparaat moet geaard worden.
Zorg er voor dat het voltage en de frequentie op het ty-
peplaatje overeenkomen met de stroomtoevoer in uw
huis.
Informatie over het voltage vindt u op het typeplaatje.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd schokvrij stop-
contact.
Houd kabels bij het aansluiten van elektrische appara-
ten op stopcontacten uit de buurt van de hete deur van
het apparaat.
Gebruik geen meerwegsstekkers, -aansluitingen en
verlengkabels. Er kan brand ontstaan.
Vervang of verander de hoofdkabels niet zelf. Neem
contact op met de service-afdeling.
Zorg ervoor dat de stroomsnoeren (indien van toepas-
sing) en kabel niet knakken of beschadigd raken achter
het apparaat.
Zorg ervoor dat de aansluiting op het net toegankelijk
is na de installatie.
Trek niet aan het snoer om het apparaat los te koppelen
van de netvoeding. Trek altijd aan de stekker - indien
van toepassing.
Gebruik
Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk
gebruik. Gebruik het apparaat niet voor commerciële of
industriële doeleinden.
Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijk
gebruik. Zo voorkomt u lichamelijk letsel of schade aan
eigendommen.
Het apparaat mag niet worden gebruikt als werkblad of
aanrecht.
Plaats geen ontvlambare producten of items die voch-
tig zijn door ontvlambare producten, en/of onstekings-
producten (gemaakt van plastic of aluminium) in, bij of
op het apparaat. Er kan brand of een explosie ontstaan.
De binnenkant van het apparaat wordt heet tijdens ge-
bruik. Er kunnen brandwonden ontstaan. Raak de ver-
warmingselementen in het apparaat niet aan. Gebruik
handschoenen wanneer u toebehoren of schalen plaatst
of verwijdert.
Wees voorzichtig bij het verwijderen of installeren van
toebehoren om schade aan de emaille van de oven te
voorkomen.
Sta niet te dicht bij het apparaat als u de deur van het
apparaat opent als deze aan staat. Er kan hete stoom
ontsnappen. Er kunnen brandwonden ontstaan.
Verkleuring van het emaille heeft geen effect op de
werking van het apparaat, het is dus geen defect in de
zin van het recht op garantie.
Om schade of verkleuring van het emaille te voorko-
men:
plaats geen voorwerpen direct op de bodem van het
apparaat en bedek het niet met aluminiumfolie;
plaats heet water niet direct in het apparaat;
haal vochtige schotels en eten uit het apparaat als u
klaar bent met koken.
Gebruik dit apparaat niet als het contact maakt met wa-
ter. Bedien het apparaat niet met natte handen.
Oefen geen kracht uit op een geopende deur.
De deur dient altijd gesloten te worden bij het koken,
ook tijdens het grillen.
Onderhoud en reiniging
Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stop-
contact voordat u onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld voordat u on-
derhoud verricht. Er kunnen brandwonden ontstaan. Er
bestaat een risico dat de glasplaten kunnen breken.
Houd het apparaat altijd schoon. Opeenhopingen van
vetten of andere voedselresten kunnen brand veroorza-
ken.
3
Regelmatig reinigen voorkomt dat het oppervlaktemate-
riaal van de oven achteruitgaat.
Gebruik een diepe bakplaat voor vochtige taarten om te
voorkomen dat het fruitsap permanente vlekken maakt.
Voor uw persoonlijke veiligheid en de veiligheid van
uw eigendommen dient u het apparaat alleen met water
en zeep te reinigen. Gebruik geen ontvlambare produc-
ten of bijtende producten.
Reinig het apparaat niet met stoomreinigers, hogedruk-
reinigers, scherpe voorwerpen, schuurmiddelen,
schuursponzen en vlekverwijderaars
Volg de aanwijzingen van de ovenfabrikant op als u een
ovenspray gebruikt.
Reinig de glazen ovendeur niet met schurende reini-
gingsmiddelen of een metalen schraper. Het hittebe-
stendige oppervlak van de binnenruit kan hierdoor bre-
ken en versplinteren.
Als de glasplaten beschadigd raken, worden ze zwak en
kunnen ze breken. U dient ze te vervangen. Neem con-
tact op met het servicecentrum.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van de deur uit het
apparaat. De deur is zwaar!
Reinig het katalytisch email niet (indien van toepas-
sing).
Brandgevaar
Open de deur voorzichtig. Als u alcoholische toevoe-
gingen gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Er kan brand ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de buurt van het ap-
paraat bij het openen van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of items die voch-
tig zijn door ontvlambare producten, en/of onstekings-
producten (gemaakt van plastic of aluminium) in, bij of
op het apparaat.
Ovenlampje
De gloeilampen in dit apparaat zijn speciaal geselec-
teerd en uitsluitend bedoeld voor gebruik in huishou-
delijke apparaten. Ze kunnen niet worden gebruikt om
een ruimte in het huis volledig of gedeeltelijk te ver-
lichten.
Als de lamp moet worden vervangen, moet u een lamp
gebruiken die hetzelfde vermogen heeft en uitsluitend
is bedoeld voor gebruik in huishoudelijke apparaten.
Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact
voordat u de ovenlamp vervangt. Er bestaat risico op
een elektrische schok.
Service-afdeling
Alleen een bevoegd servicemonteur mag dit apparaat
repareren. Neem contact op met de service-afdeling.
Gebruik alleen originele reserveonderdelen.
Afvalverwerking van het apparaat
Om lichamelijk letsel of schade te voorkomen
Trek de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer door en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling. Dit voorkomt dat
kinderen of kleine huisdieren in het apparaat opge-
sloten raken. Er bestaat een gevaar voor verstikking.
4
Beschrijving van het product
Algemeen overzicht
1
2 3 4 5
10
6
7
8
9
1 Bedieningspaneel
2 Weergave temperatuur
3 Knop voor de temperatuur
4 Knop voor de ovenfuncties
5 Stroomindicatie
6 Ventilatie-openingen
7 Grill
8 Ovenlampje
9 Ventilator
10 Typeplaatje
Ovenaccessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes
Braadpan
Om te bakken en te braden of om vet op te vangen.
Voor het eerste gebruik
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het apparaat.
Reinig het apparaat voor het eerste gebruik
Belangrijk! Zie het hoofdstuk "Onderhoud en reiniging".
Voorverwarmen
1.
Stel de functie
en de maximumtemperatuur in.
2. Laat de lege oven ongeveer 45 minuten werken.
3.
Stel de functie
en de maximumtemperatuur in.
4. Laat de lege oven ongeveer 15 minuten werken.
Dit is om eventuele restanten van het ovenoppervlak weg
te branden. De accessoires kunnen heter worden dan bij
normaal gebruik. Gedurende deze periode kunnen geurtjes
en rook worden afgegeven. Dit is normaal. Zorg dat er vol-
doende luchtcirculatie is.
Dagelijks gebruik
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Het apparaat aan- en uitzetten
1. Draai de knop voor de ovenfuncties naar een oven-
functie.
2. Draai de knop voor de temperatuur naar een tempe-
ratuur.
Het stroomindicatielampje gaat aan als het apparaat
in werking is.
Het temperatuurlampje gaat aan zolang de tempera-
tuur in het apparaat stijgt.
5
3. Draai om het apparaat uit te schakelen, de knop voor
de ovenfuncties en de knop voor de temperatuur in
de uit-stand.
Ovenfuncties
Ovenfunctie Toepassing
UIT-stand Het apparaat staat UIT.
Ovenlampje Brandt ook als er geen functie is ingeschakeld.
Boven- en onderwarmte
Verwarmt de oven met zowel het bovenste als het onderste verwarmingselement.
Voor bakken en braden op één ovenniveau.
Bovenste verwarmings-
element
Verwarmt alleen vanaf de bovenkant van de oven. Voor het afbakken van gare ge-
rechten.
Onderste verwarmings-
element
Verwarmt alleen vanaf de onderkant van de oven. Voor het bakken van taarten met
een knapperige bodem.
Kleine grill
Voor het grillen van plat voedsel in kleine hoeveelheden op het midden van de
rooster. Voor het maken van toast
Grote grill
Het gehele grillelement wordt ingeschakeld. Voor het grillen van plat voedsel in
grotere hoeveelheden. Voor het maken van toast.
Hetelucht
Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde bereidings-
temperatuur nodig is, op meer dan één steunhoogte, zonder dat er smaken worden
overgebracht van het ene naar het andere gerecht.
Ontdooien
Voor het ontdooien van ingevroren voedsel. De temperatuurknop moet in de uit-
stand staan
Extra functies
Mechanische deurvergrendeling
Let op! Houd voor de juiste bediening van de
mechanische deurvergrendeling de hendel van de
mechanische deurvergrendeling in een horizontale positie
als u het bevestigt.
Voer deze stappen uit om de mechanische deurvergrende-
ling te installeren:
AB
1
Open de ovendeur. Houd de bovenste bocht van het
deurslot (A) op de sleuf onder het bedieningspaneel van
de oven aan de rechterkant (B). Bevestig het met een
schroevendraaier.
6
C
2
Trek de hendel van de mechanische deurvergrende-
ling omhoog om de ovendeur te openen met de mecha-
nische deurvergrendeling geïnstalleerd (C).
Koelventilator
Als het apparaat wordt ingeschakeld, wordt de koelventila-
tor automatisch ingeschakeld om de oppervlakken van het
apparaat koel te houden. Als u het apparaat uitschakelt,
schakelt de koelventilator uit.
Veiligheidsthermostaat
Om te voorkomen dat de oven oververhit raakt (door on-
juist gebruik van het apparaat of vanwege defecte onder-
delen), heeft de oven een veiligheidsthermostaat die in-
dien nodig de stroomtoevoer onderbreekt. Zodra de tem-
peratuur is gedaald, wordt de oven automatisch weer in-
geschakeld.
Nuttige aanwijzingen en tips
Het apparaat heeft vier inzetniveaus. Tel de inzetni-
veaus vanaf de bodem van het apparaat.
Het apparaat heeft een speciaal systeem dat de lucht
circuleert en voor doorlopende recycling van stoom
zorgt. Dankzij dit systeem is het mogelijk om voedsel
te bereiden in een atmosfeer met stoom en worden de
gerechten zacht van binnen en knapperig van buiten.
Bovendien worden de bereidingstijd en het energiever-
bruik tot een minimum beperkt.
Vocht kan in het apparaat of op de glazen deuren con-
denseren. Dit is normaal. Ga altijd iets terug staan van
het apparaat als u de deur van het apparaat tijdens de
werking opent. Om de condens te verminderen, dient u
het apparaat 10 minuten te laten voorverwarmen.
Veeg na elk gebruik het vocht van het apparaat.
Plaats geen voorwerpen direct op de bodem van het
apparaat en bedek het niet met aluminiumfolie als u
kookt. Dit kan de bakresultaten veranderen en de
emaillelaag beschadigen.
Taarten bakken
De beste temperatuur voor het bereiden van gebak is
tussen de 150 °C en 200 °C.
Verwarm de oven ongeveer 10 minuten voor.
Doe de ovendeur niet open voordat driekwart van de
ingestelde baktijd is verstreken.
Als u twee bakplaten tegelijk gebruikt, houd dan één
niveau vrij tussen de platen.
Vlees en vis bereiden
Bereid geen vlees met een gewicht van minder dan 1
kg. Het bereiden van te kleine hoeveelheden maakt het
vlees droog.
Om rood vlees aan de buitenkant goed gaar en toch
sappig te krijgen, dient u de temperatuur in te stellen
op 200 °C-250 °C.
Voor wit vlees, gevogelte en vis dient u de temperatuur
tussen de 150°C-175°C in te stellen.
Gebruik een lekbak voor zeer vet voedsel, om te voor-
komen dat er vlekken op de oven komen die mogelijk
permanent zijn.
Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten voordat u
het aansnijdt, zodat het vleesvocht niet wegloopt.
Giet een beetje water in de lekbak om te veel rookvor-
ming in de oven te voorkomen tijdens roosteren. Om
rookcondensatie te voorkomen dient u telkens een
beetje water toe te voegen als dit opgedroogd is.
Bereidingstijden
Bereidingstijden zijn afhankelijk van het soort voedsel, de
structuur en het volume.
Houd de werking van de oven in de gaten tijdens de eerste
keren dat u het apparaat gebruikt. Op die manier ontdekt u
de beste instellingen (warmte-instelling, bereidingstijd
etc.) voor uw ovenschalen, recepten en hoeveelheden
wanneer u dit apparaat gebruikt.
7
Bak- en braadtabel
GEBAK
GERECHT
Boven- en onder-
warmte
Hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Ruimte voor aantekeningen
Niveau
Temp
[°C]
Niveau
Temp
[°C]
Schuimtaart 2 170 2 (1 en
3)
160 45-60 In cakevorm
Zandtaartdeeg 2 170 2 (1 en
3)
160 24-34 In cakevorm
Karnemelk kwark-
taart
1 170 2 160 60-80 In cakevorm van 26 cm
Appelgebak (ap-
peltaart)
1 170 2 (1 en
3)
160 100-120 2 cakevormen van 20 cm op het
bakrooster
Strudel 2 175 2 150 60-80 Op bakplaat
Confituurtaart 2 170 2 160 30-40 In cakevorm van 26 cm
Fruitcake 2 170 2 155 60-70 In cakevorm van 26 cm
Cake, zacht (vet-
vrije cake)
2 170 2 160 35-45 In cakevorm van 26 cm
Kerstgebak/Rijke-
lijk belegde fruit-
cake
2 170 2 160 50-60 In cakevorm van 20 cm
Pruimentaart 2 170 2 160 50-60
In broodvorm
1)
Kleine cake 3 170 3 (1 en
3)
160 20-30 Op vlakke bakplaat
Koekjes 3 150 3 150 20-30
Op vlakke bakplaat
1)
Schuimgebakjes 3 100 3 100 90-120 Op vlakke bakplaat
Broodjes 3 190 3 180 15-20
Op vlakke bakplaat
1)
Soesjes 3 190 3 180 25-35
Op vlakke bakplaat
1)
Taartjes 3 180 2 170 45-70 In cakevorm van 20 cm
Victoria sandwich 1 of 2 180 2 170 40-55 Links + rechts in cakevorm van
20 cm
1) 10 minuten voorverwarmen.
8
BROOD EN PIZZA
GERECHT
Boven- en onder-
warmte
Hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Ruimte voor aantekeningen
Niveau
Temp
[°C]
Niveau
Temp
[°C]
Wit brood 1 190 1 190 60-70
1-2 stukken, 500 gr per stuk
1)
Roggebrood 1 190 1 180 30-45 In broodvorm
Broodjes 2 190 2 (1 en
3)
180 25-40 6-8 broodjes op een vlakke bak-
plaat
1)
Pizza 1 190 1 190 20-30
In een braadpan
1)
Scones 3 200 2 190 10~20
Op vlakke bakplaat
1)
1) 10 minuten voorverwarmen.
FLANS
GERECHT
Boven- en onder-
warmte
Hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Ruimte voor aantekeningen
Niveau
Temp
[°C]
Niveau
Temp
[°C]
Pasta 2 180 2 180 40-50 In vorm
Hartige groenten-
taart
2 200 2 175 45-60 In vorm
Quiches 1 190 1 190 40-50 In vorm
Lasagne 2 200 2 200 25-40 In vorm
Cannelloni 2 200 2 190 25-40 In vorm
Yorkshire pudding 2 220 2 210 20-30
6 puddingvormen
1)
1) Warm de oven 10 minuten voor.
VLEES
GERECHT
Boven- en onder-
warmte
Hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Ruimte voor aantekeningen
Niveau
Temp
[°C]
Niveau
Temp
[°C]
Rundvlees 2 200 2 190 50-70 Op ovenrooster en in de braad-
pan
Varkensvlees 2 180 2 180 90-120 Op ovenrooster en in de braad-
pan
Kalfsvlees 2 190 2 175 90-120 Op ovenrooster en in de braad-
pan
9
GERECHT
Boven- en onder-
warmte
Hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Ruimte voor aantekeningen
Niveau
Temp
[°C]
Niveau
Temp
[°C]
Engelse rosbief
(rood)
2 210 2 200 44-50 Op ovenrooster en in de braad-
pan
Engelse rosbief
(medium)
2 210 2 200 51-55 Op ovenrooster en in de braad-
pan
Engelse rosbief
(doorbakken)
2 210 2 200 55-60 Op ovenrooster en in de braad-
pan
Varkensschouder 2 180 2 170 120-150 In een braadpan
Varkensschenkel 2 180 2 160 100-120 2 stukken in braadpan
Lamsvlees 2 190 2 190 110-130 Bout
Kip 2 200 2 200 70-85 Volledig in een braadpan
Kalkoen 1 180 1 160 210-240 Volledig in een braadpan
Eend 2 175 2 160 120-150 Volledig in een braadpan
Gans 1 175 1 160 150-200 Volledig in een braadpan
Konijn 2 190 2 175 60-80 In stukken
Haas 2 190 2 175 150-200 In stukken
Fazant 2 190 2 175 90-120 Volledig in een braadpan
VIS
GERECHT
Boven- en onder-
warmte
Hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Ruimte voor aantekeningen
Niveau
Temp
[°C]
Niveau
Temp
[°C]
Forel/Zeebrasem 2 190 2 (1 en
3)
175 40-55 3-4 vissen
Tonijn/zalm 2 190 2 (1 en
3)
175 35-60 4-6 filets
Grillen
Verwarm de lege oven 10 minuten voor.
Hoeveelheid Grillen
Bereidingstijd (minuten)
GERECHT Stuks gr
niveau
Temp. (°C) 1e kant 2e kant
Tournedos 4 800 3 250 12-15 12-14
Biefstuk 4 600 3 250 10-12 6-8
10
Hoeveelheid Grillen
Bereidingstijd (minuten)
GERECHT Stuks gr
niveau
Temp. (°C) 1e kant 2e kant
Worstjes 8 / 3 250 12-15 10-12
Varkenskotelet 4 600 3 250 12-16 12-14
Kip (in 2 helften) 2 1000 3 250 30-35 25-30
Spiesen 4 / 3 250 10-15 10-12
Kippenborst 4 400 3 250 12-15 12-14
Hamburger 6 600 3 250 20-30
Visfilet 4 400 3 250 12-14 10-12
Geroosterde sandwich-
es
4-6 / 3 250 5-7 /
Geroosterd brood 4-6 / 3 250 2-4 2-3
Informatie over acrylamides
Belangrijk! Volgens recente wetenschappelijke informatie
kan het intensief bruinen van levensmiddelen (met name
in producten die zetmeel bevatten), een gezondheidsrisico
vormen tengevolge van acrylamides. Om die reden
adviseren wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage
temperaturen gaar te laten worden en de gerechten niet te
veel te bruinen.
Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Maak de voorkant van het apparaat schoon met een
zachte doek en een warm sopje.
Gebruik voor de metalen oppervlakken een universeel
reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik. Ver-
ontreinigingen laten zich dan het makkelijkst verwijde-
ren en kunnen dan niet aanbranden.
Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreini-
ger.
Maak alle oventoebehoren na elk gebruik schoon met
een zachte doek en een warm sopje en een reinigings-
middel en laat ze drogen.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet worden
schoon gemaakt met een agressieve reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of afwasautomaat.
Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstelbaar worden
beschadigd!
Apparaten van roestvrij staal of aluminium:
Reinig de ovendeur alleen met een natte spons. Droog
hem af met een zachte doek.
Gebruik geen staalwol, zuren of bijtende materialen, om-
dat deze het ovenoppervlak kunnen beschadigen. Reinig
het bedieningspaneel van de oven net zo voorzichtig
De afdichting van de deur schoonmaken
Voer regelmatig een controle van de afdichting van de
deur uit. De afdichting van de deur bevindt zich rond-
om het frame van de binnenkant van de oven. Gebruik
het apparaat niet als de afdichting van de deur is be-
schadigd. Neem contact op met de service-afdeling.
Voor meer informatie over het schoonmaken van de af-
dichting van de deur, raadpleegt u de algemene infor-
matie over reiniging.
11
Inschuifrails
Inschuifrails uitnemen
1
Trek de rails bij de
voorkant uit de zijwand.
1
2
2
Trek de rails bij de
achterkant uit de zijwand
en verwijder deze.
Installeren van de inschuifrails
Installeer de inschuifrails in omgekeerde volgorde.
De afgeronde uiteinden van de inschuifrails moeten
naar voren wijzen!
Ovenlampje
Waarschuwing! Wees voorzichtig! Er bestaat risico
op elektrische schokken!
Voordat u het ovenlampje vervangt:
De oven uitschakelen
Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast of scha-
kel de stroomonderbreker uit.
Leg een doek op de bodem van de oven om het
ovenlampje en het afdekglaasje te beschermen.
1. Draai het afdekglas naar rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang het ovenlampje door een geschikt 300 °C
hittebestendig ovenlampje.
Gebruik hetzelfde ovenlamptype.
4. Plaats het afdekglas terug.
De ovendeur reinigen
De ovendeur kan worden verwijderd om te reinigen.
1
Open de deur volledig
en houd de twee deur-
scharnieren vast.
2
Til de hendels op de
twee scharnieren omhoog
en draai ze.
3
Sluit de ovendeur in
de eerste openingsstand
(halfopen). Trek hem daar-
na naar voren en haal hem
uit zijn zitting. Leg de deur
op een stabiele onder-
grond, op een zachte doek.
Reinig de ovendeur met een sopje. Ga bij het drogen van
de ovendeur zorgvuldig te werk.
Installeer de ovendeur als het schoonmaken voltooid is.
Voer de bovenstaande stappen uit in omgekeerde volgor-
de om de ovendeur te installeren.
Problemen oplossen
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Het apparaat wordt niet warm. Het apparaat is uitgeschakeld. Schakel het apparaat in. Raadpleeg
"Dagelijks gebruik".
12
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De zekering in de zekeringkast is
doorgebrand.
Controleer de zekering. Als de zeke-
ring meer dan een keer doorslaat,
moet u contact opnemen met een be-
voegde elektricien.
Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje.
Stoom en condens slaan neer op de
gerechten en in de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in de oven
gestaan.
Laat gerechten na het einde van de
baktijd niet langer dan 15-20 minu-
ten in de oven staan.
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem dan
contact op met uw verkoper of de klantenservice.
De contactgegevens van het servicecentrum staan op het
typeplaatje. Het typeplaatje bevindt zich aan de voorkant
van de binnenkant van de oven.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
Montage
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
560
570
540
20
590
594
7
50
550
min
587
560-570
550 min
600
560-570
80÷100
A
B
Elektrische installatie
Waarschuwing! De elektrische installatie mag
uitsluitend worden uitgevoerd door een
gekwalificeerd en deskundig persoon.
De fabrikant is niet verantwoordelijk indien u deze
veiligheidsmaatregelen uit hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie' niet opvolgt.
Dit apparaat wordt geleverd zonder stekker en netsnoer.
De kabel
Kabeltypes die van toepassing zijn op de installatie of ver-
vanging: H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VV-F, H05
V2V2-F (T90), H05 BB-F.
13
Voor het deel van de kabel raadpleegt u het totale vermo-
gen (op het typeplaatje) en de tabel:
Totaal vermogen Deel van de kabel
maximaal 1380 W 3 x 0,75 mm²
Totaal vermogen Deel van de kabel
maximaal 2300 W 3 x 1 mm²
maximaal 3680 W 3 x 1,5 mm²
De massakabel (groene/gele kabel) moet 2 cm langer zijn
dan de fase- en neutrale kabels (blauwe en bruine kabels).
Milieubescherming
Het symbool op het product of op de verpakking wijst
erop dat dit product niet als huishoudafval mag worden
behandeld, maar moet worden afgegeven bij een
verzamelpunt waar elektrische en elektronische apparatuur
wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit product op de
juiste manier wordt verwijderd, voorkomt u mogelijke
negatieve gevolgen voor mens en milieu die zich zouden
kunnen voordoen in geval van verkeerde afvalverwerking.
Voor gedetailleerdere informatie over het recyclen van dit
product, kunt u contact opnemen met de gemeente, de
gemeentereiniging of de winkel waar u het product hebt
gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvriendelijk en ge-
schikt voor hergebruik Kunststofonderdelen worden aan-
geduid met internationale afkortingen, zoals PE, PS, etc.
Gooi het verpakkingsmateriaal weg in de daarvoor be-
stemde containers van uw vuilnisophaaldienst.
14
1/68