Zanussi ZOB472X Handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Handleiding
NL
Gebruiksaanwijzing 2
EL
Οδηγίες Χρήσης 16
PT
Manual de instruções 32
ES
Manual de instrucciones 46
Oven
Φούρνος
Forno
Horno
ZOB472
Inhoud
Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2
Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 3
Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 4
Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 4
Nuttige aanwijzingen en tips _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 7
Bereidingstabel _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8
Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 11
Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 13
Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 13
Aansluiting aan het elektriciteitsnet _ _ _ _ _ _ _ _ 14
Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 15
Wijzigingen voorbehouden
Veiligheidsinformatie
Lees voor uw eigen veiligheid en een correcte
werking van het apparaat eerst deze handleiding
aandachtig door, alvorens het apparaat te installeren en
te gebruiken. Bewaar deze instructies altijd bij het appa-
raat, zelfs wanneer u het verplaatst of verkoopt. Gebrui-
kers moeten volledig op de hoogte zijn van de bedie-
ning en veiligheidsfuncties van het apparaat.
Correct gebruik
Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd
achter.
Het apparaat is uitsluitend ontworpen voor huishou-
delijk gebruik.
Het apparaat mag niet worden gebruikt als werkop-
pervlak of een vlak om iets op te bergen.
Plaats geen brandbare vloeistoffen, licht ontvlambare
materialen of voorwerpen die kunnen smelten (bijv.
plastic folie, plastic, aluminium) in of in de buurt van
het apparaat.
Wees voorzichtig bij het aansluiten van elektrische
apparaten op stopcontacten in de buurt van het ap-
paraat Laat de contacten niet in aanraking komen met
of onder de hete ovendeur komen.
Bewaar geen vochtige gerechten en voedsel in de
oven nadat u klaar bent met de bereiding, omdat het
vocht het email kan beschadigen of in de inbouw-
meubels kan dringen.
Voer niet eigenhandig reparaties uit om letsel en
schade aan het apparaat te voorkomen. Neem altijd
contact op met uw plaatselijke servicecentrum.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om het glas van de oven-
deur te reinigen. Deze kunnen krassen op het opper-
vlak veroorzaken, waardoor het glas zou kunnen bre-
ken.
Opmerking over de laag emaille
Kleurveranderingen van de emaillaag van de oven
als gevolg van het gebruik zijn niet van invloed op de
deugdelijkheid van het apparaat. Dit zijn derhalve geen
gebreken in de zin van het recht op garantie.
Veiligheid van kinderen
Dit apparaat is alleen bedoeld voor gebruik door vol-
wassenen. Kinderen moeten in de gaten gehouden
worden om te voorkomen dat zij met het apparaat
gaan spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van
kinderen. Gevaar voor verstikking.
Houd kinderen uit de buurt van het apparaat als het
werkt. Toegankelijke onderdelen kunnen zeer heet
worden tijdens gebruik. Er kunnen brandwonden
ontstaan.
Algemene veiligheid
Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door perso-
nen (met inbegrip van kinderen) met beperkte licha-
melijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, tenzij dit onder
toezicht gebeurt van een voor hun veiligheid verant-
woordelijke persoon of tenzij zij van een dergelijke
persoon instructie hebben ontvangen over het ge-
bruik van het apparaat.
De binnenkant van het apparaat wordt zeer heet tij-
dens gebruik. Wees voorzichtig en raak de verwar-
mingselementen niet aan. Er kunnen brandwonden
ontstaan.
Ga altijd achteruit als u de ovendeur tijdens de berei-
ding of op het eind van de bereiding opent, zodat
eventuele stoom of hitte kan ontsnappen.
2
Installatie
Controleer of het apparaat niet beschadigd is tijdens
het transport. Sluit een beschadigd apparaat niet aan.
Neem indien nodig contact op met de leverancier.
Dit apparaat mag alleen gerepareerd worden door
een erkende servicemonteur. Gebruik alleen originele
reserveonderdelen.
Inbouwapparaten mogen alleen worden gebruikt na-
dat zij ingebouwd zijn in geschikte inbouwunits of
werkbladen die aan de normen voldoen.
Verander de specificaties van dit product niet en wij-
zig het niet. Gevaar voor letsel en schade aan het ap-
paraat.
Waarschuwing! Volg de instructies voor de
elektrische aansluitingen nauwkeurig op.
Voor het eerste gebruik
Verwijder al het verpakkingsmateriaal binnenin en
aan de buitenkant van de oven, voordat u de oven
in gebruik neemt. Verwijder het typeplaatje niet.
Let op! Pak, om de deur te openen, altijd de
handgreep in het midden vast.
De tijd instellen
De oven functioneert alleen als u de tijd hebt in-
gesteld.
Wanneer u het apparaat op de netvoeding aansluit of na
een stroomstoring gaat het symbool van de tijdfunctie
automatisch knipperen.
Gebruik de toets " + " of " - " om de huidige tijd in te
stellen.
Na ongeveer 5 seconden stopt het knipperen en geeft de
klok de ingestelde tijd van de dag weer.
Om een ingestelde dagtijd te veranderen moet u
niet tegelijk een automatische functie (Bereidings-
duur
of Einde ) instellen.
Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het apparaat.
Reinig het apparaat voor het eerste gebruik
Let op! Gebruik geen schuurmiddelen! De
oppervlakken zouden beschadigd kunnen worden.
Zie het hoofdstuk "Onderhoud en reiniging".
Voorverwarmen
1.
Stel de functie in op
en maximumtemperatuur.
2. Laat de lege oven ongeveer 45 minuten werken.
3.
Stel de functie in op
en maximumtemperatuur.
4. Laat de lege oven ongeveer 15 minuten werken.
Dit is om eventuele restanten van het ovenoppervlak
weg te branden. De accessoires kunnen heter worden
dan bij normaal gebruik. Gedurende deze periode kun-
nen geurtjes en rook worden afgegeven. Dit is normaal.
Zorg voor voldoende luchtcirculatie is.
3
Beschrijving van het product
Algemeen overzicht
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
1 Bedieningspaneel
2 Temperatuurlampje
3 Knop voor de temperatuur
4 Display
5 Knop voor de ovenfuncties
6 Stroomindicatielampje
7 Ventilatie-openingen
8 Grill
9 Ovenlampje
10 Typeplaatje
11 Ventilator
Ovenaccessoires
Ovenrek
Voor servies, bak- en braadvormen.
Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes
Braadpan
Om te bakken en te braden of om vet op te vangen.
Uitneembare telescopische geleiders
Voor het plaatsen van braadsledes of bakplaten.
Dagelijks gebruik
Om het apparaat te bedienen, moet u de bedienings-
knop indrukken. De bedieningsknop komt naar voren.
Oven in- en uitschakelen
1. Draai de functieknop van de oven op een ovenfunc-
tie.
2. Zet de thermostaatknop op de gewenste tempera-
tuur.
Het bedrijfscontrolelampje is aan zolang de oven in
gebruik is.
Het temperatuurdisplay is aan zolang de oventem-
peratuur toeneemt.
3. Voor het uitschakelen van de oven de schakelaar
Ovenfuncties en de temperatuurknop in de stand
Uit draaien.
Koelventilator
Als de oven in werking is, wordt de koelventilator auto-
matisch ingeschakeld om de oppervlakken van het ap-
paraat koel te houden. Als u het apparaat uitschakelt,
blijft de koelventilator werken tot de oven is afgekoeld.
Veiligheidsthermostaat
Om te voorkomen dat de oven oververhit raakt (door
onjuist gebruik van het apparaat of vanwege defecte on-
derdelen), heeft de oven een veiligheidsthermostaat die
indien nodig de stroomtoevoer onderbreekt. Zodra de
temperatuur is gedaald, wordt de oven automatisch
weer ingeschakeld.
4
Ovenfuncties
Ovenfunctie Toepassing
UIT-stand Het apparaat staat UIT.
Ovenlampje Brandt ook als er geen functie is ingeschakeld.
Boven- en onderwarmte
Verwarmt de oven met zowel het bovenste als het onderste verwarmingsele-
ment. Voor bakken en braden op één ovenniveau.
Bovenste verwarmings-
element
Verwarmt alleen vanaf de bovenkant van de oven. Voor het afbakken van gare
gerechten.
Onderste verwarmings-
element
Verwarmt alleen vanaf de onderkant van de oven. Voor het bakken van taarten
met een knapperige bodem.
Kleine grill
Voor het grillen van plat voedsel in kleine hoeveelheden op het midden van de
rooster. Voor het maken van toast
Grote grill
Het gehele grillelement wordt ingeschakeld. Voor het grillen van plat voedsel in
grotere hoeveelheden. Voor het maken van toast.
Hetelucht
Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde berei-
dingstemperatuur nodig is, op meer dan één steunhoogte, zonder dat er sma-
ken worden overgebracht van het ene naar het andere gerecht.
Ontdooien
Voor het ontdooien van ingevroren voedsel. De temperatuurknop moet in de
uit-stand staan
Display
1 2 3
456
1 Functie-indicatielampjes
2 Tijddisplay
3 Functie-indicatielampjes
4 "+" toets
5 Keuzetoets
6 "-" toets
De klokfuncties instellen
1. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot het ge-
wenste functielampje knippert.
5
2.
Om de tijd in te stellen voor de kookwekker
,
bereidingsduur
of einde bereiding , gebruikt
u de " + " of " - "-toets.
Het controlelampje voor de betreffende functie gaat
branden.
Wanneer de tijd is verstreken, knippert het functie-
lampje en klinkt er gedurende 2 minuten een ge-
luidssignaal.
Bij de functies Bereidingsduur
en Einde
schakelt de oven zichzelf automatisch uit.
3. Druk op een willekeurige toets om het signaal te
stoppen.
Klokfunctie Toepassing
Tijdstip van de dag Toont de tijd. Met deze functie kunt u de tijd instellen, veranderen of opvra-
gen.
Kookwekker Voor het instellen van een afteltijd.
Als de ingestelde tijd verstreken is, klinkt er een geluidssignaal.
Deze functie is niet van invloed op de werking van de oven.
Duur Om in te stellen hoelang de oven gebruikt moet worden.
Einde Hier stelt u de tijd in waarna u wilt dat de oven uitschakelt.
Bereidingsduur en Einde kunnen gelijktij-
dig worden gebruikt, wanneer de oven op een la-
ter tijdstip automatisch wordt in- en uitgeschakeld. Stel
in dit geval eerst de Bereidingsduur
in en daarna
Einde
.
De klokfuncties uitschakelen
1. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot het ge-
wenste functielampje knippert.
2. Houd de " - " toets ingedrukt.
Na enkele seconden gaat de klokfunctie uit.
De telescopische geleiders installeren
Dankzij het vergrendelingssysteem kunt u de telescopi-
sche geleiders op elk niveau plaatsen.
Zorg ervoor dat u voor beide telescopische geleiders
hetzelfde niveau gebruikt.
Het 'stopelement' (1) aan het ene uiteinde van de gelei-
der dient naar boven gericht te staan.
1
De telescopische geleiders zijn ook los verkrijg-
baar.
Telescopische geleiders
Dankzij de telescopische geleiders kunt u makkelijker
ovenrekken plaatsen en uitnemen.
6
°C
1
Trek beide telescopi-
sche geleiders uit.
°C
2
Plaats het ovenrek op
de telescopische geleiders
en duw ze voorzichtig in
het apparaat.
Let op! Probeer de ovendeur nooit te sluiten
wanneer de telescopische geleiders niet volledig
in het apparaat zijn geschoven. Dit om schade aan het
email en glas van de deur te voorkomen.
Nuttige aanwijzingen en tips
Waarschuwing! Sluit altijd de deur van de oven
tijdens de bereiding, ook bij grillen.
Plaats geen bakplaten, potten, etc. op de bodem
van de oven om beschadiging van het email te
voorkomen.
Wees voorzichtig bij het verwijderen of installeren
van accessoires om beschadiging van het email te
voorkomen.
De oven heeft vier inschuifniveaus. Tel de inschuifni-
veaus vanaf de onderkant van de oven.
U kunt verschillende gerechten op twee niveaus te-
gelijk bereiden. Plaats de bakplaten op niveau 1 en
3.
De oven is voorzien van een speciaal systeem dat
voor luchtcirculatie zorgt en de stoom continu recy-
cleert. Met dit systeem kunt u gerechten in een
stoomomgeving bereiden en het voedsel zacht van
binnen en knapperig van buiten houden. Hierdoor
worden de bereidingstijd en het energieverbruik tot
een minimum beperkt.
Vocht kan in het apparaat of op de glazen deuren
condenseren. Dit is normaal. Ga altijd achteruit als u
de ovendeur opent tijdens de bereiding. Om con-
densvorming te voorkomen kunt u de oven het beste
10 minuten voor de bereiding inschakelen.
Neem vocht af na elk gebruik van het apparaat.
Taarten bakken
De beste temperatuur voor het bereiden van gebak is
tussen de 150 °C en 200 °C.
Verwarm de oven ongeveer 10 minuten voor.
Doe de ovendeur niet open voordat driekwart van de
ingestelde baktijd is verstreken.
Als u twee bakplaten tegelijk gebruikt, houd dan één
niveau vrij tussen de platen.
Vlees en vis bereiden
Bereid geen vlees met een gewicht van minder dan 1
kg. Het bereiden van te kleine hoeveelheden maakt
het vlees droog.
Om rood vlees aan de buitenkant goed gaar en toch
sappig te krijgen, dient u de temperatuur in te stellen
op 200 °C-250 °C.
Voor wit vlees, gevogelte en vis dient u de tempera-
tuur tussen de 150°C-175°C in te stellen.
Gebruik een lekbak voor zeer vet voedsel, om te
voorkomen dat er vlekken op de oven komen die mo-
gelijk permanent zijn.
Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten voordat u
het aansnijdt, zodat het vleesvocht niet wegloopt.
Giet een beetje water in de lekbak om te veel rook-
vorming in de oven te voorkomen tijdens roosteren.
Om rookcondensatie te voorkomen dient u telkens
een beetje water toe te voegen als dit opgedroogd is.
Bereidingstijden
Bereidingstijden zijn afhankelijk van het soort voedsel,
de structuur en het volume.
Houd de werking van de oven in de gaten tijdens de
eerste keren dat u het apparaat gebruikt. Op die manier
ontdekt u de beste instellingen (warmte-instelling, be-
7
reidingstijd etc.) voor uw ovenschalen, recepten en
hoeveelheden wanneer u dit apparaat gebruikt.
Bereidingstabel
Bak- en braadtabel
GEBAK
GERECHT
Boven- en onder-
warmte
Hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Ruimte voor aantekeningen
Niveau
Temp
[°C]
Niveau
Temp
[°C]
Schuimtaart 2 170 2 (1 en
3)
160 45-60 In cakevorm
Zandtaartdeeg 2 170 2 (1 en
3)
160 24-34 In cakevorm
Karnemelk kwark-
taart
1 170 2 160 60-80 In cakevorm van 26 cm
Appelgebak (ap-
peltaart)
1 170 2 (1 en
3)
160 100-120 2 cakevormen van 20 cm op
het bakrooster
Strudel 2 175 2 150 60-80 Op bakplaat
Confituurtaart 2 170 2 160 30-40 In cakevorm van 26 cm
Fruitcake 2 170 2 155 60-70 In cakevorm van 26 cm
Cake, zacht (vet-
vrije cake)
2 170 2 160 35-45 In cakevorm van 26 cm
Kerstgebak/Rijke-
lijk belegde fruit-
cake
2 170 2 160 50-60 In cakevorm van 20 cm
Pruimentaart 2 170 2 160 50-60
In broodvorm
1)
Kleine cake 3 170 3 (1 en
3)
160 20-30 Op vlakke bakplaat
Koekjes 3 150 3 150 20-30
Op vlakke bakplaat
1)
Schuimgebakjes 3 100 3 100 90-120 Op vlakke bakplaat
Broodjes 3 190 3 180 15-20
Op vlakke bakplaat
1)
Soesjes 3 190 3 180 25-35
Op vlakke bakplaat
1)
Taartjes 3 180 2 170 45-70 In cakevorm van 20 cm
Victoria sandwich 1 of 2 180 2 170 40-55 Links + rechts in cakevorm van
20 cm
1) 10 minuten voorverwarmen.
8
BROOD EN PIZZA
GERECHT
Boven- en onder-
warmte
Hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Ruimte voor aantekeningen
Niveau
Temp
[°C]
Niveau
Temp
[°C]
Wit brood 1 190 1 190 60-70
1-2 stukken, 500 gr per stuk
1)
Roggebrood 1 190 1 180 30-45 In broodvorm
Broodjes 2 190 2 (1 en
3)
180 25-40 6-8 broodjes op een vlakke
bakplaat
1)
Pizza 1 190 1 190 20-30
In een braadpan
1)
Scones 3 200 2 190 10~20
Op vlakke bakplaat
1)
1) 10 minuten voorverwarmen.
FLANS
GERECHT
Boven- en onder-
warmte
Hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Ruimte voor aantekeningen
Niveau
Temp
[°C]
Niveau
Temp
[°C]
Pasta 2 180 2 180 40-50 In vorm
Hartige groenten-
taart
2 200 2 175 45-60 In vorm
Quiches 1 190 1 190 40-50 In vorm
Lasagne 2 200 2 200 25-40 In vorm
Cannelloni 2 200 2 190 25-40 In vorm
Yorkshire pud-
ding
2 220 2 210 20-30
6 puddingvormen
1)
1) Warm de oven 10 minuten voor.
VLEES
GERECHT
Boven- en onder-
warmte
Hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Ruimte voor aantekeningen
Niveau
Temp
[°C]
Niveau
Temp
[°C]
Rundvlees 2 200 2 190 50-70 Op ovenrooster en in de
braadpan
Varkensvlees 2 180 2 180 90-120 Op ovenrooster en in de
braadpan
9
GERECHT
Boven- en onder-
warmte
Hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Ruimte voor aantekeningen
Niveau
Temp
[°C]
Niveau
Temp
[°C]
Kalfsvlees 2 190 2 175 90-120 Op ovenrooster en in de
braadpan
Engelse rosbief
(rood)
2 210 2 200 44-50 Op ovenrooster en in de
braadpan
Engelse rosbief
(medium)
2 210 2 200 51-55 Op ovenrooster en in de
braadpan
Engelse rosbief
(doorbakken)
2 210 2 200 55-60 Op ovenrooster en in de
braadpan
Varkensschouder 2 180 2 170 120-150 In een braadpan
Varkensschenkel 2 180 2 160 100-120 2 stukken in braadpan
Lamsvlees 2 190 2 190 110-130 Bout
Kip 2 200 2 200 70-85 Volledig in een braadpan
Kalkoen 1 180 1 160 210-240 Volledig in een braadpan
Eend 2 175 2 160 120-150 Volledig in een braadpan
Gans 1 175 1 160 150-200 Volledig in een braadpan
Konijn 2 190 2 175 60-80 In stukken
Haas 2 190 2 175 150-200 In stukken
Fazant 2 190 2 175 90-120 Volledig in een braadpan
VIS
GERECHT
Boven- en onder-
warmte
Hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Ruimte voor aantekeningen
Niveau
Temp
[°C]
Niveau
Temp
[°C]
Forel/Zeebrasem 2 190 2 (1 en
3)
175 40-55 3-4 vissen
Tonijn/zalm 2 190 2 (1 en
3)
175 35-60 4-6 filets
Grillen
Verwarm de lege oven 10 minuten voor.
10
Hoeveelheid Grillen
Bereidingstijd (minuten)
GERECHT Stuks gr
niveau
Temp. (°C) 1e kant 2e kant
Tournedos 4 800 3 250 12-15 12-14
Biefstuk 4 600 3 250 10-12 6-8
Worstjes 8 / 3 250 12-15 10-12
Varkenskotelet 4 600 3 250 12-16 12-14
Kip (in 2 helften) 2 1000 3 250 30-35 25-30
Spiesen 4 / 3 250 10-15 10-12
Kippenborst 4 400 3 250 12-15 12-14
Hamburger 6 600 3 250 20-30
Visfilet 4 400 3 250 12-14 10-12
Geroosterde sand-
wiches
4-6 / 3 250 5-7 /
Geroosterd brood 4-6 / 3 250 2-4 2-3
Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Schakel het apparaat uit voordat u
het reinigt. Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld.
Waarschuwing! Het reinigen van het apparaat met
een stoom- of hogedrukreiniger is niet
toegestaan.
Let op! Gebruik geen agressieve of schurende
schoonmaakproducten, scherpe voorwerpen,
vlekkenverwijderaars of schuursponsjes.
Waarschuwing! Reinig de glazen ovendeur niet
met schuurmiddelen of metalen schrapers. Het
hittebestendige oppervlak van de binnenruit kan
hierdoor beschadigen.
Let op! Volg de aanwijzingen van de ovenfabrikant
op als u een ovenspray gebruikt.
Maak de voorkant van het apparaat schoon met een
zachte doek en een warm sopje.
Gebruik voor de metalen oppervlakken een univer-
seel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik.
Verontreinigingen laten zich dan het makkelijkst ver-
wijderen en kunnen dan niet aanbranden.
Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenrei-
niger.
Maak alle oventoebehoren na elk gebruik schoon
met een zachte doek en een warm sopje en een reini-
gingsmiddel en laat ze drogen.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet worden
schoon gemaakt met een agressieve reinigingsmid-
del, voorwerpen met scherpe randen of afwasauto-
maat. Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstelbaar
worden beschadigd!
Inschuifrails
Inschuifrails uitnemen
1
Trek de rails bij de
voorkant uit de zijwand.
1
2
2
Trek de rails bij de
achterkant uit de zijwand
en verwijder deze.
11
Installeren van de inschuifrails
Installeer de inschuifrails in omgekeerde volgorde.
De afgeronde uiteinden van de inschuifrails moe-
ten naar voren wijzen!
Plafond oven
U kunt het verwarmingselement van het plafond van de
oven verwijderen om het plafond makkelijker te kunnen
reinigen.
Waarschuwing! Schakel het apparaat uit voordat u
het verwarmingselement verwijdert. Zorg ervoor
dat het apparaat is afgekoeld. Gevaar voor
brandwonden!
1
Draai de schroef van
het verwarmingselement
los. Gebruik de eerste
keer een schroevendraai-
er.
2
Trek het verwarmings-
element voorzichtig naar
beneden.
Het plafond in de oven is
klaar om te worden
schoongemaakt.
Reinig het plafond van de oven met een zachte doek en
een warm sopje en laat het drogen.
Verwarmingselement installeren
1. Installeer het verwarmingselement in omgekeerde
volgorde.
Waarschuwing! Zorg ervoor dat het
verwarmingselement op de juiste manier
geïnstalleerd is en niet omlaag valt.
De ovendeur reinigen
Voordat u de ovendeur reinigt, dient u uit de oven te ha-
len.
Waarschuwing! Zorg ervoor dat de glaspanelen
afgekoeld zijn voordat u de glazen deur
schoonmaakt. Het glas kan anders barsten.
Waarschuwing! Als de glaspanelen van de deur
beschadigd zijn of krassen hebben, wordt het glas
zwak en kan het breken. Als dit het geval is, moet u de
glaspanelen vervangen. Neem voor meer instructies
contact op met uw plaatselijke klantenservice.
1
Open de deur volledig
en houd de twee deur-
scharnieren vast.
2
Til de hendels op de
twee scharnieren omhoog
en draai ze.
3
Sluit de ovendeur in
de eerste openingsstand
(halverwege). Trek hem
daarna naar voren en haal
hem uit zijn zitting. Leg de
deur op een stabiele on-
dergrond, op een zachte
doek.
Reinig het glaspaneel met een sopje. Droog het paneel
voorzichtig af.
Als u de deur heeft schoongemaakt, plaatst u deze terug
in de oven. Volg hiervoor de stappen in omgekeerde
volgorde uit.
Apparaten van roestvrij staal of aluminium:
Reinig de ovendeur alleen met een natte spons.
Droog hem af met een zachte doek.
Gebruik geen staalwol, zuren of bijtende materialen,
omdat deze het ovenoppervlak kunnen beschadigen.
Reinig het bedieningspaneel van de oven net zo voor-
zichtig.
Ovenlampje
Waarschuwing! Wees voorzichtig! Er bestaat
risico op elektrische schokken!
12
Voordat u het ovenlampje vervangt:
De oven uitschakelen
Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast of
schakel de stroomonderbreker uit.
Leg een doek op de bodem van de oven om het
ovenlampje en het afdekglaasje te beschermen.
1. Draai het afdekglas naar rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang het ovenlampje door een geschikt 300 °C
hittebestendig ovenlampje.
Gebruik hetzelfde ovenlamptype.
4. Plaats het afdekglas terug.
Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm De oven is niet ingeschakeld Schakel de oven in
De oven wordt niet warm De tijd is niet ingesteld Klok instellen
De oven wordt niet warm De benodigde kookstanden zijn niet
ingesteld
Controleer de kookstand
De oven wordt niet warm De zekering in de zekeringenkast is
uitgeschakeld
Controleer de zekering. Als de zekering
meer dan een keer is uitgeschakeld, raad-
pleeg dan een gekwalificeerd elektricien.
Het ovenlampje brandt niet Het ovenlampje is stuk Vervang het ovenlampje
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte
De gerechten hebben te lang in de
oven gestaan
Laat gerechten na afloop van de berei-
ding niet langer dan 15-20 minuten in de
oven staan
Het display geeft "12.00" en
"LED" weer
Een stroomuitval Stel de klok opnieuw in
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem dan
contact op met uw verkoper of met de serviceafdeling.
Deze gegevens zijn nodig om u snel en juist te helpen.
Deze gegevens staan op het typeplaatje (zie
"Beschrijving van het product")
Modelbeschrijving ............
Productnummer (PNC) ............
Serienummer (S.N.) ............
Waarschuwing! De reparatie aan het apparaat mag
uitsluitend worden uitgevoerd door een
gekwalificeerd en deskundig persoon.
Belangrijk! Bij foutieve bediening van het apparaat
wordt het bezoek van de technicus van de
klantenservice of de vakhandelaar in rekening gebracht,
zelfs tijdens de garantieperiode.
Aanwijzing voor apparaten met metalen voorkant:
Als u de deur opent gedurende of direct na het
bakken of braden, kan het glas beslaan.
Montage
Inbouw
Waarschuwing! Het apparaat mag uitsluitend
worden geïnstalleerd door een gekwalificeerd en
deskundig persoon. Als u geen gekwalificeerd of
deskundig persoon contracteert, vervalt de garantie bij
het ontstaan van schade.
Voordat u het inbouwapparaat in het keukenmeubel
installeert, dient u te controleren of de afmetingen
geschikt zijn.
13
Zorg ervoor dat er een antischokbescherming voor
de installatie is.
Volgens de geldende voorschriften moeten alle on-
derdelen van de antischokbescherming zodanig wor-
den gemonteerd, dat ze niet zonder gereedschap te
verwijderen zijn.
Sommige onderdelen van de oven kunnen onder
stroom staan. Bouw het apparaat in in het meubel en
zorg ervoor dat er geen vrije ruimtes zijn. Hierdoor
worden elektrische schokken voorkomen, omdat u
dan niet per ongeluk gevaarlijke onderdelen kunt
aanraken.
Het apparaat kan met de achterkant en één zijde te-
gen hogere apparaten of wanden aan worden ge-
plaatst. De andere zijde moet tegen meubels met de-
zelfde hoogte worden geplaatst.
Inbouwovens en inbouwfornuizen zijn uitgerust met
speciale aansluitsystemen. Om veiligheidsredenen
mag u alleen apparaten van dezelfde fabrikant com-
bineren.
594
2
20
570
590
540
560
50
580
550 min
560÷570
550 min
593
560-570
80÷100
A
B
Aansluiting aan het elektriciteitsnet
Waarschuwing! De elektrische installatie mag
uitsluitend worden uitgevoerd door een
gekwalificeerd en deskundig persoon.
De fabrikant is niet verantwoordelijk indien u deze
veiligheidsmaatregelen niet opvolgt.
Het apparaat moet geaard worden volgens de veilig-
heidsvoorschriften.
Zorg ervoor dat het nominale voltage en het type ver-
mogen op het typeplaatje overeenkomen met het vol-
tage en het vermogen van de stroomvoorziening in
uw woning.
Dit apparaat wordt geleverd met een netsnoer zonder
stekker.
Alle elektrische onderdelen moeten worden geïnstal-
leerd of worden vervangen door een technicus van
de klantenservice of door gekwalificeerd onder-
houdspersoneel.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd schokvrij
stopcontact.
Gebruik geen meerwegsstekkers, -aansluitingen en
verlengkabels. Er kan brand ontstaan.
Zorg ervoor dat de hoofdstekker na installatie toe-
gankelijk is.
Trek niet aan het snoer om het apparaat los te koppe-
len van de netvoeding. Trek altijd aan de stekker.
Sluit het apparaat op de netvoeding aan met behulp
van een voorziening waarmee het apparaat kan wor-
14
den losgekoppeld van de alle polen van de netvoe-
ding, met een contactopening van minimaal 3 mm
breed, b.v. een automatische beschermende stroom-
onderbreker, aardlekschakelaars of een zekering.
Informatie over het voltage staat op het typeplaatje
(zie "Beschrijving van het product").
Milieubescherming
Het symbool op het product of op de verpakking
wijst erop dat dit product niet als huishoudafval mag
worden behandeld, maar moet worden afgegeven bij
een verzamelpunt waar elektrische en elektronische
apparatuur wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit
product op de juiste manier wordt verwijderd, voorkomt
u mogelijke negatieve gevolgen voor mens en milieu
die zich zouden kunnen voordoen in geval van
verkeerde afvalverwerking. Voor gedetailleerdere
informatie over het recyclen van dit product, kunt u
contact opnemen met de gemeente, de
gemeentereiniging of de winkel waar u het product hebt
gekocht.
Verpakkingsmaterialen
De materialen die voorzien zijn van het symbool
kunnen gerecycled worden. Gooi de verpakking in een
geschikte verzamelcontainer om het te recyclen.
Afdanken van het apparaat
1. Trek de stekker uit het stopcontact.
2. Snijd het netsnoer door en gooi het weg.
3. Verwijder de deurvergrendeling. Hierdoor wordt
voorkomen dat kinderen zich kunnen opsluiten in
het apparaat. Er bestaat een gevaar voor verstik-
king.
15

Documenttranscriptie

NL EL PT ES Gebruiksaanwijzing Οδηγίες Χρήσης Manual de instruções Manual de instrucciones Oven Φούρνος Forno Horno ZOB472 2 16 32 46 Inhoud Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nuttige aanwijzingen en tips _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Bereidingstabel _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2 3 4 4 7 8 Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Aansluiting aan het elektriciteitsnet _ _ _ _ _ _ _ _ Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 11 13 13 14 15 Wijzigingen voorbehouden Veiligheidsinformatie Lees voor uw eigen veiligheid en een correcte werking van het apparaat eerst deze handleiding aandachtig door, alvorens het apparaat te installeren en te gebruiken. Bewaar deze instructies altijd bij het apparaat, zelfs wanneer u het verplaatst of verkoopt. Gebruikers moeten volledig op de hoogte zijn van de bediening en veiligheidsfuncties van het apparaat. Correct gebruik • Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd achter. • Het apparaat is uitsluitend ontworpen voor huishoudelijk gebruik. • Het apparaat mag niet worden gebruikt als werkoppervlak of een vlak om iets op te bergen. • Plaats geen brandbare vloeistoffen, licht ontvlambare materialen of voorwerpen die kunnen smelten (bijv. plastic folie, plastic, aluminium) in of in de buurt van het apparaat. • Wees voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten op stopcontacten in de buurt van het apparaat Laat de contacten niet in aanraking komen met of onder de hete ovendeur komen. • Bewaar geen vochtige gerechten en voedsel in de oven nadat u klaar bent met de bereiding, omdat het vocht het email kan beschadigen of in de inbouwmeubels kan dringen. • Voer niet eigenhandig reparaties uit om letsel en schade aan het apparaat te voorkomen. Neem altijd contact op met uw plaatselijke servicecentrum. • Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen schrapers om het glas van de ovendeur te reinigen. Deze kunnen krassen op het oppervlak veroorzaken, waardoor het glas zou kunnen breken. 2 Opmerking over de laag emaille Kleurveranderingen van de emaillaag van de oven als gevolg van het gebruik zijn niet van invloed op de deugdelijkheid van het apparaat. Dit zijn derhalve geen gebreken in de zin van het recht op garantie. Veiligheid van kinderen • Dit apparaat is alleen bedoeld voor gebruik door volwassenen. Kinderen moeten in de gaten gehouden worden om te voorkomen dat zij met het apparaat gaan spelen. • Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen. Gevaar voor verstikking. • Houd kinderen uit de buurt van het apparaat als het werkt. Toegankelijke onderdelen kunnen zeer heet worden tijdens gebruik. Er kunnen brandwonden ontstaan. Algemene veiligheid • Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door personen (met inbegrip van kinderen) met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, tenzij dit onder toezicht gebeurt van een voor hun veiligheid verantwoordelijke persoon of tenzij zij van een dergelijke persoon instructie hebben ontvangen over het gebruik van het apparaat. • De binnenkant van het apparaat wordt zeer heet tijdens gebruik. Wees voorzichtig en raak de verwarmingselementen niet aan. Er kunnen brandwonden ontstaan. • Ga altijd achteruit als u de ovendeur tijdens de bereiding of op het eind van de bereiding opent, zodat eventuele stoom of hitte kan ontsnappen. Installatie • Controleer of het apparaat niet beschadigd is tijdens het transport. Sluit een beschadigd apparaat niet aan. Neem indien nodig contact op met de leverancier. • Dit apparaat mag alleen gerepareerd worden door een erkende servicemonteur. Gebruik alleen originele reserveonderdelen. • Inbouwapparaten mogen alleen worden gebruikt nadat zij ingebouwd zijn in geschikte inbouwunits of werkbladen die aan de normen voldoen. • Verander de specificaties van dit product niet en wijzig het niet. Gevaar voor letsel en schade aan het apparaat. Waarschuwing! Volg de instructies voor de elektrische aansluitingen nauwkeurig op. Voor het eerste gebruik Verwijder al het verpakkingsmateriaal binnenin en aan de buitenkant van de oven, voordat u de oven in gebruik neemt. Verwijder het typeplaatje niet. Let op! Pak, om de deur te openen, altijd de handgreep in het midden vast. De tijd instellen De oven functioneert alleen als u de tijd hebt ingesteld. Om een ingestelde dagtijd te veranderen moet u niet tegelijk een automatische functie (Bereidingsof Einde ) instellen. duur Eerste reiniging • Verwijder alle onderdelen van het apparaat. • Reinig het apparaat voor het eerste gebruik Let op! Gebruik geen schuurmiddelen! De oppervlakken zouden beschadigd kunnen worden. Zie het hoofdstuk "Onderhoud en reiniging". Voorverwarmen 1. Stel de functie in op en maximumtemperatuur. 2. Laat de lege oven ongeveer 45 minuten werken. 3. Stel de functie in op en maximumtemperatuur. Wanneer u het apparaat op de netvoeding aansluit of na een stroomstoring gaat het symbool van de tijdfunctie automatisch knipperen. Gebruik de toets " + " of " - " om de huidige tijd in te stellen. Na ongeveer 5 seconden stopt het knipperen en geeft de klok de ingestelde tijd van de dag weer. 4. Laat de lege oven ongeveer 15 minuten werken. Dit is om eventuele restanten van het ovenoppervlak weg te branden. De accessoires kunnen heter worden dan bij normaal gebruik. Gedurende deze periode kunnen geurtjes en rook worden afgegeven. Dit is normaal. Zorg voor voldoende luchtcirculatie is. 3 Beschrijving van het product Algemeen overzicht 2 3 4 5 6 1 7 8 9 11 10 Ovenaccessoires • Ovenrek Voor servies, bak- en braadvormen. • Vlakke bakplaat Voor gebak en koekjes 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Bedieningspaneel Temperatuurlampje Knop voor de temperatuur Display Knop voor de ovenfuncties Stroomindicatielampje Ventilatie-openingen Grill Ovenlampje Typeplaatje Ventilator • Braadpan Om te bakken en te braden of om vet op te vangen. • Uitneembare telescopische geleiders Voor het plaatsen van braadsledes of bakplaten. Dagelijks gebruik Om het apparaat te bedienen, moet u de bedieningsknop indrukken. De bedieningsknop komt naar voren. Oven in- en uitschakelen 1. Draai de functieknop van de oven op een ovenfunctie. 2. Zet de thermostaatknop op de gewenste temperatuur. Het bedrijfscontrolelampje is aan zolang de oven in gebruik is. Het temperatuurdisplay is aan zolang de oventemperatuur toeneemt. 3. Voor het uitschakelen van de oven de schakelaar Ovenfuncties en de temperatuurknop in de stand Uit draaien. 4 Koelventilator Als de oven in werking is, wordt de koelventilator automatisch ingeschakeld om de oppervlakken van het apparaat koel te houden. Als u het apparaat uitschakelt, blijft de koelventilator werken tot de oven is afgekoeld. Veiligheidsthermostaat Om te voorkomen dat de oven oververhit raakt (door onjuist gebruik van het apparaat of vanwege defecte onderdelen), heeft de oven een veiligheidsthermostaat die indien nodig de stroomtoevoer onderbreekt. Zodra de temperatuur is gedaald, wordt de oven automatisch weer ingeschakeld. Ovenfuncties Ovenfunctie Toepassing UIT-stand Het apparaat staat UIT. Ovenlampje Brandt ook als er geen functie is ingeschakeld. Boven- en onderwarmte Verwarmt de oven met zowel het bovenste als het onderste verwarmingselement. Voor bakken en braden op één ovenniveau. Bovenste verwarmingselement Verwarmt alleen vanaf de bovenkant van de oven. Voor het afbakken van gare gerechten. Onderste verwarmingselement Verwarmt alleen vanaf de onderkant van de oven. Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem. Kleine grill Voor het grillen van plat voedsel in kleine hoeveelheden op het midden van de rooster. Voor het maken van toast Grote grill Het gehele grillelement wordt ingeschakeld. Voor het grillen van plat voedsel in grotere hoeveelheden. Voor het maken van toast. Hetelucht Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan één steunhoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht van het ene naar het andere gerecht. Ontdooien Voor het ontdooien van ingevroren voedsel. De temperatuurknop moet in de uit-stand staan Display 1 2 6 5 3 1 2 3 4 5 6 Functie-indicatielampjes Tijddisplay Functie-indicatielampjes "+" toets Keuzetoets "-" toets 4 De klokfuncties instellen 1. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot het gewenste functielampje knippert. 5 Het controlelampje voor de betreffende functie gaat branden. Wanneer de tijd is verstreken, knippert het functielampje en klinkt er gedurende 2 minuten een geluidssignaal. 2. Om de tijd in te stellen voor de kookwekker , of einde bereiding , gebruikt bereidingsduur u de " + " of " - "-toets. Klokfunctie Tijdstip van de dag Kookwekker en Einde Bij de functies Bereidingsduur schakelt de oven zichzelf automatisch uit. 3. Druk op een willekeurige toets om het signaal te stoppen. Toepassing Toont de tijd. Met deze functie kunt u de tijd instellen, veranderen of opvragen. Voor het instellen van een afteltijd. Als de ingestelde tijd verstreken is, klinkt er een geluidssignaal. Deze functie is niet van invloed op de werking van de oven. Duur Om in te stellen hoelang de oven gebruikt moet worden. Einde Hier stelt u de tijd in waarna u wilt dat de oven uitschakelt. Bereidingsduur en Einde kunnen gelijktijdig worden gebruikt, wanneer de oven op een later tijdstip automatisch wordt in- en uitgeschakeld. Stel in en daarna in dit geval eerst de Bereidingsduur . Einde 1 De klokfuncties uitschakelen 1. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot het gewenste functielampje knippert. 2. Houd de " - " toets ingedrukt. Na enkele seconden gaat de klokfunctie uit. De telescopische geleiders installeren Dankzij het vergrendelingssysteem kunt u de telescopische geleiders op elk niveau plaatsen. Zorg ervoor dat u voor beide telescopische geleiders hetzelfde niveau gebruikt. Het 'stopelement' (1) aan het ene uiteinde van de geleider dient naar boven gericht te staan. 6 De telescopische geleiders zijn ook los verkrijgbaar. Telescopische geleiders Dankzij de telescopische geleiders kunt u makkelijker ovenrekken plaatsen en uitnemen. °C °C 1 Trek beide telescopische geleiders uit. Let op! Probeer de ovendeur nooit te sluiten wanneer de telescopische geleiders niet volledig in het apparaat zijn geschoven. Dit om schade aan het email en glas van de deur te voorkomen. 2 Plaats het ovenrek op de telescopische geleiders en duw ze voorzichtig in het apparaat. Nuttige aanwijzingen en tips Waarschuwing! Sluit altijd de deur van de oven tijdens de bereiding, ook bij grillen. Plaats geen bakplaten, potten, etc. op de bodem van de oven om beschadiging van het email te voorkomen. Wees voorzichtig bij het verwijderen of installeren van accessoires om beschadiging van het email te voorkomen. • De oven heeft vier inschuifniveaus. Tel de inschuifniveaus vanaf de onderkant van de oven. • U kunt verschillende gerechten op twee niveaus tegelijk bereiden. Plaats de bakplaten op niveau 1 en 3. • De oven is voorzien van een speciaal systeem dat voor luchtcirculatie zorgt en de stoom continu recycleert. Met dit systeem kunt u gerechten in een stoomomgeving bereiden en het voedsel zacht van binnen en knapperig van buiten houden. Hierdoor worden de bereidingstijd en het energieverbruik tot een minimum beperkt. • Vocht kan in het apparaat of op de glazen deuren condenseren. Dit is normaal. Ga altijd achteruit als u de ovendeur opent tijdens de bereiding. Om condensvorming te voorkomen kunt u de oven het beste 10 minuten voor de bereiding inschakelen. • Neem vocht af na elk gebruik van het apparaat. Taarten bakken • De beste temperatuur voor het bereiden van gebak is tussen de 150 °C en 200 °C. • Verwarm de oven ongeveer 10 minuten voor. • Doe de ovendeur niet open voordat driekwart van de ingestelde baktijd is verstreken. • Als u twee bakplaten tegelijk gebruikt, houd dan één niveau vrij tussen de platen. Vlees en vis bereiden • Bereid geen vlees met een gewicht van minder dan 1 kg. Het bereiden van te kleine hoeveelheden maakt het vlees droog. • Om rood vlees aan de buitenkant goed gaar en toch sappig te krijgen, dient u de temperatuur in te stellen op 200 °C-250 °C. • Voor wit vlees, gevogelte en vis dient u de temperatuur tussen de 150°C-175°C in te stellen. • Gebruik een lekbak voor zeer vet voedsel, om te voorkomen dat er vlekken op de oven komen die mogelijk permanent zijn. • Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten voordat u het aansnijdt, zodat het vleesvocht niet wegloopt. • Giet een beetje water in de lekbak om te veel rookvorming in de oven te voorkomen tijdens roosteren. Om rookcondensatie te voorkomen dient u telkens een beetje water toe te voegen als dit opgedroogd is. Bereidingstijden Bereidingstijden zijn afhankelijk van het soort voedsel, de structuur en het volume. Houd de werking van de oven in de gaten tijdens de eerste keren dat u het apparaat gebruikt. Op die manier ontdekt u de beste instellingen (warmte-instelling, be7 reidingstijd etc.) voor uw ovenschalen, recepten en hoeveelheden wanneer u dit apparaat gebruikt. Bereidingstabel Bak- en braadtabel GEBAK Boven- en onderwarmte Hetelucht Bereidingstijd [min] Ruimte voor aantekeningen 160 45-60 In cakevorm 2 (1 en 3) 160 24-34 In cakevorm 170 2 160 60-80 In cakevorm van 26 cm 1 170 2 (1 en 3) 160 100-120 2 cakevormen van 20 cm op het bakrooster Strudel 2 175 2 150 60-80 Op bakplaat Confituurtaart 2 170 2 160 30-40 In cakevorm van 26 cm Fruitcake 2 170 2 155 60-70 In cakevorm van 26 cm Cake, zacht (vetvrije cake) 2 170 2 160 35-45 In cakevorm van 26 cm Kerstgebak/Rijkelijk belegde fruitcake 2 170 2 160 50-60 In cakevorm van 20 cm Pruimentaart 2 170 2 160 50-60 In broodvorm 1) Kleine cake 3 170 3 (1 en 3) 160 20-30 Op vlakke bakplaat Koekjes 3 150 3 150 20-30 Op vlakke bakplaat 1) Schuimgebakjes 3 100 3 100 90-120 Op vlakke bakplaat Broodjes 3 190 3 180 15-20 Op vlakke bakplaat 1) Soesjes 3 190 3 180 25-35 Op vlakke bakplaat 1) Taartjes 3 180 2 170 45-70 In cakevorm van 20 cm 1 of 2 180 2 170 40-55 Links + rechts in cakevorm van 20 cm GERECHT Niveau Temp [°C] Niveau Temp [°C] Schuimtaart 2 170 2 (1 en 3) Zandtaartdeeg 2 170 Karnemelk kwarktaart 1 Appelgebak (appeltaart) Victoria sandwich 1) 10 minuten voorverwarmen. 8 BROOD EN PIZZA GERECHT Boven- en onderwarmte Hetelucht Bereidingstijd [min] Ruimte voor aantekeningen 190 60-70 1-2 stukken, 500 gr per stuk 1) 1 180 30-45 In broodvorm 190 2 (1 en 3) 180 25-40 6-8 broodjes op een vlakke bakplaat 1) 1 190 1 190 20-30 In een braadpan 1) 3 200 2 190 10~20 Op vlakke bakplaat 1) Bereidingstijd [min] Ruimte voor aantekeningen Niveau Temp [°C] Niveau Temp [°C] Wit brood 1 190 1 Roggebrood 1 190 Broodjes 2 Pizza Scones 1) 10 minuten voorverwarmen. FLANS GERECHT Boven- en onderwarmte Niveau Pasta Hetelucht Temp [°C] Niveau Temp [°C] 2 180 2 180 40-50 In vorm Hartige groententaart 2 200 2 175 45-60 In vorm Quiches 1 190 1 190 40-50 In vorm Lasagne 2 200 2 200 25-40 In vorm Cannelloni 2 200 2 190 25-40 In vorm Yorkshire pudding 2 220 2 210 20-30 6 puddingvormen 1) Bereidingstijd [min] Ruimte voor aantekeningen 1) Warm de oven 10 minuten voor. VLEES GERECHT Boven- en onderwarmte Niveau Rundvlees Varkensvlees Hetelucht Temp [°C] Niveau Temp [°C] 2 200 2 190 50-70 Op ovenrooster en in de braadpan 2 180 2 180 90-120 Op ovenrooster en in de braadpan 9 GERECHT Boven- en onderwarmte Hetelucht Bereidingstijd [min] Ruimte voor aantekeningen Niveau Temp [°C] Niveau Temp [°C] Kalfsvlees 2 190 2 175 90-120 Op ovenrooster en in de braadpan Engelse rosbief (rood) 2 210 2 200 44-50 Op ovenrooster en in de braadpan Engelse rosbief (medium) 2 210 2 200 51-55 Op ovenrooster en in de braadpan Engelse rosbief (doorbakken) 2 210 2 200 55-60 Op ovenrooster en in de braadpan Varkensschouder 2 180 2 170 120-150 In een braadpan Varkensschenkel 2 180 2 160 100-120 2 stukken in braadpan Lamsvlees 2 190 2 190 110-130 Bout Kip 2 200 2 200 70-85 Volledig in een braadpan Kalkoen 1 180 1 160 210-240 Volledig in een braadpan Eend 2 175 2 160 120-150 Volledig in een braadpan Gans 1 175 1 160 150-200 Volledig in een braadpan Konijn 2 190 2 175 60-80 In stukken Haas 2 190 2 175 150-200 In stukken Fazant 2 190 2 175 90-120 Volledig in een braadpan Bereidingstijd [min] Ruimte voor aantekeningen VIS GERECHT Boven- en onderwarmte Hetelucht Niveau Temp [°C] Niveau Temp [°C] Forel/Zeebrasem 2 190 2 (1 en 3) 175 40-55 3-4 vissen Tonijn/zalm 2 190 2 (1 en 3) 175 35-60 4-6 filets Grillen Verwarm de lege oven 10 minuten voor. 10 Hoeveelheid GERECHT Stuks gr Tournedos 4 800 Biefstuk 4 Worstjes Varkenskotelet Grillen Bereidingstijd (minuten) Temp. (°C) 1e kant 2e kant 3 250 12-15 12-14 600 3 250 10-12 6-8 8 / 3 250 12-15 10-12 4 600 3 250 12-16 12-14 Kip (in 2 helften) 2 1000 3 250 30-35 25-30 Spiesen 4 / 3 250 10-15 10-12 Kippenborst 4 400 3 250 12-15 12-14 Hamburger 6 600 3 250 20-30 Visfilet 4 400 3 250 12-14 10-12 Geroosterde sandwiches 4-6 / 3 250 5-7 / Geroosterd brood 4-6 / 3 250 2-4 2-3 niveau Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Schakel het apparaat uit voordat u het reinigt. Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Waarschuwing! Het reinigen van het apparaat met een stoom- of hogedrukreiniger is niet toegestaan. Let op! Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakproducten, scherpe voorwerpen, vlekkenverwijderaars of schuursponsjes. Waarschuwing! Reinig de glazen ovendeur niet met schuurmiddelen of metalen schrapers. Het hittebestendige oppervlak van de binnenruit kan hierdoor beschadigen. • Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger. • Maak alle oventoebehoren na elk gebruik schoon met een zachte doek en een warm sopje en een reinigingsmiddel en laat ze drogen. • Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet worden schoon gemaakt met een agressieve reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe randen of afwasautomaat. Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstelbaar worden beschadigd! Inschuifrails Inschuifrails uitnemen Let op! Volg de aanwijzingen van de ovenfabrikant op als u een ovenspray gebruikt. • Maak de voorkant van het apparaat schoon met een zachte doek en een warm sopje. • Gebruik voor de metalen oppervlakken een universeel reinigingsmiddel. • Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik. Verontreinigingen laten zich dan het makkelijkst verwijderen en kunnen dan niet aanbranden. 2 1 1 Trek de rails bij de voorkant uit de zijwand. 2 Trek de rails bij de achterkant uit de zijwand en verwijder deze. 11 Installeren van de inschuifrails Installeer de inschuifrails in omgekeerde volgorde. De afgeronde uiteinden van de inschuifrails moeten naar voren wijzen! zwak en kan het breken. Als dit het geval is, moet u de glaspanelen vervangen. Neem voor meer instructies contact op met uw plaatselijke klantenservice. Plafond oven U kunt het verwarmingselement van het plafond van de oven verwijderen om het plafond makkelijker te kunnen reinigen. Waarschuwing! Schakel het apparaat uit voordat u het verwarmingselement verwijdert. Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Gevaar voor brandwonden! 1 Draai de schroef van het verwarmingselement los. Gebruik de eerste keer een schroevendraaier. 2 Trek het verwarmingselement voorzichtig naar beneden. Het plafond in de oven is klaar om te worden schoongemaakt. Reinig het plafond van de oven met een zachte doek en een warm sopje en laat het drogen. Verwarmingselement installeren 1. Installeer het verwarmingselement in omgekeerde volgorde. Waarschuwing! Zorg ervoor dat het verwarmingselement op de juiste manier geïnstalleerd is en niet omlaag valt. De ovendeur reinigen Voordat u de ovendeur reinigt, dient u uit de oven te halen. Waarschuwing! Zorg ervoor dat de glaspanelen afgekoeld zijn voordat u de glazen deur schoonmaakt. Het glas kan anders barsten. Waarschuwing! Als de glaspanelen van de deur beschadigd zijn of krassen hebben, wordt het glas 12 1 Open de deur volledig 2 Til de hendels op de en houd de twee deurtwee scharnieren omhoog scharnieren vast. en draai ze. 3 Sluit de ovendeur in de eerste openingsstand (halverwege). Trek hem daarna naar voren en haal hem uit zijn zitting. Leg de deur op een stabiele ondergrond, op een zachte doek. Reinig het glaspaneel met een sopje. Droog het paneel voorzichtig af. Als u de deur heeft schoongemaakt, plaatst u deze terug in de oven. Volg hiervoor de stappen in omgekeerde volgorde uit. Apparaten van roestvrij staal of aluminium: Reinig de ovendeur alleen met een natte spons. Droog hem af met een zachte doek. Gebruik geen staalwol, zuren of bijtende materialen, omdat deze het ovenoppervlak kunnen beschadigen. Reinig het bedieningspaneel van de oven net zo voorzichtig. Ovenlampje Waarschuwing! Wees voorzichtig! Er bestaat risico op elektrische schokken! Voordat u het ovenlampje vervangt: • De oven uitschakelen • Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast of schakel de stroomonderbreker uit. Leg een doek op de bodem van de oven om het ovenlampje en het afdekglaasje te beschermen. 1. Draai het afdekglas naar rechts en verwijder het. 2. Reinig het afdekglas. 3. Vervang het ovenlampje door een geschikt 300 °C hittebestendig ovenlampje. Gebruik hetzelfde ovenlamptype. 4. Plaats het afdekglas terug. Problemen oplossen Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing De oven wordt niet warm De oven is niet ingeschakeld Schakel de oven in De oven wordt niet warm De tijd is niet ingesteld Klok instellen De oven wordt niet warm De benodigde kookstanden zijn niet ingesteld Controleer de kookstand De oven wordt niet warm De zekering in de zekeringenkast is uitgeschakeld Controleer de zekering. Als de zekering meer dan een keer is uitgeschakeld, raadpleeg dan een gekwalificeerd elektricien. Het ovenlampje brandt niet Het ovenlampje is stuk Vervang het ovenlampje Stoom en condens slaan neer op de gerechten en in de ovenruimte De gerechten hebben te lang in de oven gestaan Laat gerechten na afloop van de bereiding niet langer dan 15-20 minuten in de oven staan Het display geeft "12.00" en "LED" weer Een stroomuitval Stel de klok opnieuw in Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem dan contact op met uw verkoper of met de serviceafdeling. Deze gegevens zijn nodig om u snel en juist te helpen. Deze gegevens staan op het typeplaatje (zie "Beschrijving van het product") • Modelbeschrijving ............ • Productnummer (PNC) ............ • Serienummer (S.N.) ............ Belangrijk! Bij foutieve bediening van het apparaat wordt het bezoek van de technicus van de klantenservice of de vakhandelaar in rekening gebracht, zelfs tijdens de garantieperiode. Aanwijzing voor apparaten met metalen voorkant: Als u de deur opent gedurende of direct na het bakken of braden, kan het glas beslaan. Waarschuwing! De reparatie aan het apparaat mag uitsluitend worden uitgevoerd door een gekwalificeerd en deskundig persoon. Montage Inbouw Waarschuwing! Het apparaat mag uitsluitend worden geïnstalleerd door een gekwalificeerd en deskundig persoon. Als u geen gekwalificeerd of deskundig persoon contracteert, vervalt de garantie bij het ontstaan van schade. • Voordat u het inbouwapparaat in het keukenmeubel installeert, dient u te controleren of de afmetingen geschikt zijn. 13 540 560 00 ÷1 80 -570 A B 50 2 570 in 550 m 560 ÷57 0 580 560 590 20 in 550 m 593 • Zorg ervoor dat er een antischokbescherming voor de installatie is. • Volgens de geldende voorschriften moeten alle onderdelen van de antischokbescherming zodanig worden gemonteerd, dat ze niet zonder gereedschap te verwijderen zijn. • Sommige onderdelen van de oven kunnen onder stroom staan. Bouw het apparaat in in het meubel en zorg ervoor dat er geen vrije ruimtes zijn. Hierdoor worden elektrische schokken voorkomen, omdat u dan niet per ongeluk gevaarlijke onderdelen kunt aanraken. • Het apparaat kan met de achterkant en één zijde tegen hogere apparaten of wanden aan worden geplaatst. De andere zijde moet tegen meubels met dezelfde hoogte worden geplaatst. • Inbouwovens en inbouwfornuizen zijn uitgerust met speciale aansluitsystemen. Om veiligheidsredenen mag u alleen apparaten van dezelfde fabrikant combineren. 594 Aansluiting aan het elektriciteitsnet Waarschuwing! De elektrische installatie mag uitsluitend worden uitgevoerd door een gekwalificeerd en deskundig persoon. • De fabrikant is niet verantwoordelijk indien u deze veiligheidsmaatregelen niet opvolgt. • Het apparaat moet geaard worden volgens de veiligheidsvoorschriften. • Zorg ervoor dat het nominale voltage en het type vermogen op het typeplaatje overeenkomen met het voltage en het vermogen van de stroomvoorziening in uw woning. • Dit apparaat wordt geleverd met een netsnoer zonder stekker. 14 • Alle elektrische onderdelen moeten worden geïnstalleerd of worden vervangen door een technicus van de klantenservice of door gekwalificeerd onderhoudspersoneel. • Gebruik altijd een correct geïnstalleerd schokvrij stopcontact. • Gebruik geen meerwegsstekkers, -aansluitingen en verlengkabels. Er kan brand ontstaan. • Zorg ervoor dat de hoofdstekker na installatie toegankelijk is. • Trek niet aan het snoer om het apparaat los te koppelen van de netvoeding. Trek altijd aan de stekker. • Sluit het apparaat op de netvoeding aan met behulp van een voorziening waarmee het apparaat kan wor- den losgekoppeld van de alle polen van de netvoeding, met een contactopening van minimaal 3 mm breed, b.v. een automatische beschermende stroomonderbreker, aardlekschakelaars of een zekering. • Informatie over het voltage staat op het typeplaatje (zie "Beschrijving van het product"). Milieubescherming Het symbool op het product of op de verpakking wijst erop dat dit product niet als huishoudafval mag worden behandeld, maar moet worden afgegeven bij een verzamelpunt waar elektrische en elektronische apparatuur wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit product op de juiste manier wordt verwijderd, voorkomt u mogelijke negatieve gevolgen voor mens en milieu die zich zouden kunnen voordoen in geval van verkeerde afvalverwerking. Voor gedetailleerdere informatie over het recyclen van dit product, kunt u contact opnemen met de gemeente, de gemeentereiniging of de winkel waar u het product hebt gekocht. Verpakkingsmaterialen De materialen die voorzien zijn van het symbool kunnen gerecycled worden. Gooi de verpakking in een geschikte verzamelcontainer om het te recyclen. Afdanken van het apparaat 1. Trek de stekker uit het stopcontact. 2. Snijd het netsnoer door en gooi het weg. 3. Verwijder de deurvergrendeling. Hierdoor wordt voorkomen dat kinderen zich kunnen opsluiten in het apparaat. Er bestaat een gevaar voor verstikking. 15
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60

Zanussi ZOB472X Handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Handleiding