Whirlpool FI6 891 SP IX HA Setup and user guide

Type
Setup and user guide
1
NL
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
8
9
7
PRODUCTBESCHRIJVING
SNELLE REFERENTIEGIDS
BEDIENINGSPANEEL
1.
Bedieningspaneel
2. Ventilator
3. Circulair
verwarmingselement
(niet zichtbaar)
4. Roostergeleiders
(het niveau staat aangegeven op
de voorkant van de oven
5. Deur
6.
Bovenste
verwarmingselement/grill
7. Ovenlampje
8. Identificatieplaatje
(niet verwijderen)
9. Onderste
verwarmingselement
(niet zichtbaar)
Lees de veiligheidsvoorschriften zorgvuldig voordat u het product gebruikt
WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP VAN EEN
PRODUCT HOTPOINT - ARISTON
Voor meer informatie en support, gelieve
uw product te registreren op
www.hotpoint-ariston.com/register
U kunt de Gids voor Gebruik en Onderhoud
downloaden van onze website www.hotpoint.eu
en de instructies aan de achterzijde van dit boekje
opvolgen.
WWW
6
1 432 5 76 8
1. ON/OFF
Om de oven aan en uit te draaien.
2. MENU
Om snelle toegang te krijgen tot
het hoofdmenu.
3. FAVORIETEN
Om tot 10 favoriete functies op te
slaan en snel op te halen.
4. TERUG
Om terug te gaan naar het vorige
menu.
5. DISPLAY
6. NAVIGATIETOETSEN
Om de menu's te overlopen, om
de cursor te verplaatsen en de
instellingen te veranderen.
7. OK / SELECT
Voor de selectie van de functies
en de bevestiging van de
instellingen.
8. START
Om de geselecteerde functie te
starten.
2
DE SCHUIFRAILS AANBRENGEN
Verwijder de roostergeleiders uit de oven en
verwijder het beschermende plastic van de
schuifrails.
Bevestig de bovenste klem
van de rail naar de
roostergeleider en schuif
deze zo ver mogelijk. Duw
de andere klem naar
beneden op zijn plaats.
Om de loper vast te zetten,
de onderkant van de klem
stevig tegen de
roostergeleider duwen.
Zorg ervoor dat de lopers
vrij kunnen bewegen.
Herhaal deze stappen bij de
andere roostergeleider op
hetzelfde niveau.
Let op: De schuifrails kunnen op elk niveau worden
gemonteerd.
ACCESSOIRES
ROOSTER OPVANGBAK BAKPLAAT SCHUIFRAILS
DRAAISPIT
PLAATSEN VAN HET ROOSTER EN ANDERE
ACCESSOIRES
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders en
zorg ervoor dat de zijde met de geheven rand naar
boven gericht is.
Andere accessoires, zoals de opvangbak en de
bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster
horizontaal in de oven geschoven.
DE GELEIDERS VAN HET ROOSTER VERWIJDEREN
EN TERUGPLAATSEN
. Om de roostergeleiders te verwijderen tilt u de
geleiders op en daarna trekt u het onderste deel
voorzichtig uit de zitting: De roostergeleiders
kunnen nu verwijderd worden.
. Om de geleiders opnieuw te plaatsen moeten ze
eerst terug in hun bovenste zitting worden
geplaatst. Houd ze rechtop, schuif ze in de
ovenruimte en laat ze dan in de juiste positie in de
onderste zitting zakken.
Het aantal accessoires is
afhankelijk van het
aangeschafte model.
Bij de Whirlpool
Consumentenservice kunt u
apart andere accessoires
aanschaen.
WWW
HET GEBRUIK VAN HET DRAAISPIT
Duw de vleespen door het
midden van het vlees (bij
gevogelte vastgezet met
keukentouw) en schuif het
vlees op de pen totdat het
stevig op de vork zit en niet
kan verschuiven. Duw de
tweede vork op de pen en
schuif het, totdat het vlees
stevig op zijn plaats wordt
gehouden. Draai de bevestigingsschroef vast om
het op zijn plaats te zetten.
Steek het uiteinde
in de uitsparing in de
ovenruimte en laat het
ronde gedeelte op de
betreffende drager
rusten.
Let op: Plaats de opvangbak
eronder en voeg 500 ml
water toe om het braadvet
op te vangen. Om te
voorkomen dat u zichzelf brandt wanneer de vleespen
heet is, alleen aanraken met het plastic handvat (die vóór
het braden moet worden verwijderd).
Download voor meer informatie de Gids voor
Gebruik en Onderhoud op www.hotpoint.eu
3
NL
FUNCTIES
* Functie gebruikt als referentie voor de verklaring van
energie-eciëntie in overeenstemming met Verordening
(EU) nr. 65/2014
TRADITIONELE
SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
CONVENTIONEEL*
Voor het bereiden van gerechten op één
steunhoogte.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiesen en
worstjes, gratineren van groenten of om brood te
roosteren. Voor het grillen van vlees wordt
geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het
braadvet op te vangen: Plaats de pan op één van de
niveaus onder het rooster en voeg 500 ml water toe.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees
(lamsbouten, rosbief, hele kip). Er wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de pan op één van de niveaus onder
het rooster en voeg 500 ml water toe. Het braadspit
(indien aanwezig) kan met deze functie worden
gebruikt.
HETELUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende
gerechten op verschillende steunhoogtes (maximaal
drie) die dezelfde bereidingstemperatuur hebben.
Met deze functie worden er geen geuren van het
ene naar het andere gerecht overgebracht.
CONVECTIEBAKKEN
Voor het bakken van taarten met een vloeibare
vulling op één steunhoogte.
SPECIALE FUNCTIES
ONTDOOIEN
Om voedsel sneller te ontdooien.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist
bereide gerechten.
RIJZEN
Om zoet of hartig deeg goed te laten rijzen.
Om de kwaliteit van het rijzen niet in gevaar te
brengen, de functie niet inschakelen als de oven nog
heet is na een bereidingscyclus.
PRAKTISCH
De functie bereidt allerlei gerechten snel en
zachtjes. Het kan ook worden gebruikt voor het
opwarmen van voedsel dat al bereid is en daarna bij
kamertemperatuur of in de koelkast is bewaard.
MAXI COOKING
Voor het braden van grote stukken vlees (meer
dan 2,5 kg). Het is raadzaam om het vlees tijdens de
bereiding te draaien, zodat beide kanten gelijkmatig
bruin worden. Het is ook raadzaam om het stuk
vlees zo vochtig mogelijk te houden, om te
voorkomen dat het teveel uitdroogt.
BEVROREN VOEDSEL
Lasagne - pizza - apfelstrudel - frieten - brood.
Bij deze functie worden automatisch de optimale
temperatuur en bereidingsmodus geselecteerd voor
vijf verschillende categorieën kant-en-klare
diepvriesmaaltijden.
Selecteer "Aangepast" om de temperatuur in te
stellen voor andere soorten producten.
LANGZAAM GAREN
Voor het zachtjes bereiden van vlees en vis,
om ze mals en sappig te houden. Het is raadzaam
om de braadstukken eerst in een pan aan te braden,
om de buitenkant van het vlees dicht te schroeien,
zodat de sappen beter worden vastgehouden. De
bereidingstijden variëren van twee uur voor vis van
300 g tot vier of vijf uur voor vis van 3 kg en van vier
uur voor stukken vlees van 1 kg tot zes of zeven uur
voor stukken vlees van 3 kg.
ECO HETELUCHT*
Gevulde braadstukken en stukken vlees op één
steunhoogte bereiden. Door zachte, intermitterende
luchtcirculatie wordt voorkomen dat het voedsel
teveel uitdroogt. Wanneer deze functie in gebruik is
zal het ECO licht tijdens de bereiding uitgeschakeld
blijven, maar het kan weer tijdelijk worden
ingeschakeld door te drukken op
.
Voor het gebruik van de ECO-cyclus en daardoor een
lager energieverbruik mag de ovendeur niet worden
geopend zolang het bereidingsrecept niet voltooid
is.
4
HET APPARAAT VOOR HET
EERST GEBRUIKEN
1. KIES EEN TAAL
Stel de taal en tijd in wanneer u het apparaat voor de
eerste keer aan zet: Op de display verschijnt een lijst
met de beschikbare talen.
Please select language
Italiano
Português do Brasil
English
Druk op of om de gewenste taal weer te geven
en bevestig door te drukken op
Let op: De taal kan ook veranderd worden in het menu
"Instellingen".
2. DE TIJD REGELEN
Na selectie van de taal moet ook de huidige tijd
geregeld worden: 12:00 knippert op de display.
Druk op om de tijd in te stellen, en op OK als u klaar bent
HH MM
12:00
Gebruik of om de tijd te regelen en druk op om
te bevestigen
Let op: Na een stroomstoring moet de tijd altijd worden
gereset.
. AUTOMATISCHE REINIGING  PYRO
Voor het verwijderen van vetspatten, met een cyclus
bij zeer hoge temperatuur (ca. 500 °C). U kunt kiezen
tussen twee zelfreinigende cyclussen: een complete
cyclus (PYRO-REINIGEN) en een gereduceerde cyclus
(PYRO EXPRESS). Het is raadzaam om de snellere
cyclus op regelmatige tijdstippen te gebruiken en de
volledige cyclus alleen als de oven erg vuil is.
INSTELLINGEN
Voor het wijzigen van de instellingen van de oven
(vermogen, taal, tijd, volume geluidssignaal,
helderheid, Ecomodus).
Let op: Wanneer de oven is uitgeschakeld, maar de
Ecomodus nog actief is, zal de helderheid van de display
verminderd worden na enkele seconden, om energie te
besparen. Het display wordt automatisch ingeschakeld
wanneer op een van de knoppen gedrukt wordt, enz.
VOLAUTOMATISCHE RECEPTEN
Lees en download ons receptenboek op www.
hotpoint.eu, voor een correct gebruik van deze
functie
Voor het selecteren van één van de 28
verschillende voorgeprogrammeerde recepten. De
oven stelt de optimale temperatuur, functie en
bereidingsduur in.
3. HET STROOMVERBRUIK INSTELLEN
De oven is geprogrammeerd voor het verbruik van
een niveau van elektrische stroom dat compatibel is
met een thuisnetwerk dat een kwalificatie van meer
dan 3 kW heeft: Als uw huishouden een lager
energieverbruik gebruikt, moet u deze waarde
verlagen.
Gebruik
of voor het selecteren van het
"Instellingen" menu-item, druk op
, selecteer
"Vermogen" en druk op
om te bevestigen.
Laag
Hoog
Boven 2,5 kW
Gebruik of om “Laag” te selecteren en druk
op
om te bevestigen.
4. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens
het productieproces zijn achtergebleven: Dit is
volkomen normaal.
Voordat u begint met het bereiden van voedsel,
raden we daarom aan om de lege oven te
verwarmen, om alle mogelijke geuren te
verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante
film uit de oven en verwijder eventuele accessoires
aan de binnenkant.
Verwarm de oven tot 200 °C gedurende ongeveer
één uur, ideaal met behulp van een functie met
luchtcirculatie (bijvoorbeeld "Hetelucht" of
"Convectiebakken"). Volg de instructies voor de
correcte instelling van de functie.
Let op: Het is raadzaam de ruimte te luchten na het eerste
gebruik van het apparaat.
5
NL
3. VOORVERWARMEN
Deze oven kan elk type voedsel bereiden, met of
zonder voorverwarming.
Door “No” te selecteren zal de algemene
bereidingstijd verkorten (inclusief de
voorverwarming) en tot 25% energie bespaard
worden.
Voorverwarming kan worden geactiveerd met het
merendeel van functies.
Na de voorverwarming, is een signaal hoorbaar, om
aan te geven dat de oven de ingestelde
temperatuur bereikt heeft.
Plaats het voedsel in de oven en ga verder met het
bereiden.
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase
van de voorverwarming afgelopen is zal een negatief
eect hebben op het uiteindelijk resultaat van de
bereiding.
4. INSTELLEN VAN EINDE BEREIDING
UITGESTELDE START
Bij veel functies kunt u het starten van de bereiding
uitstellen door de eindtijd in te stellen.
Wanneer de duur van de functie ingesteld word, zal
de display tonen wanneer de bereiding afgelopen
zou moeten zijn. Gebruik
of om de cursor te
verplaatsen naar de EINDTIJD en druk op
: De
tijd zal knipperen.
200°C
19:20
02:00
TEMPERATUUR
VOORVERWARMEN.
EINDTIJD
BEREIDINGSTIJD
Conventioneel
Nee
Gebruik of om het uur te selecteren waarop u
de bereiding klaar wilt hebben en druk op
.
Druk op
en plaats het voedsel in de oven. Druk
vervolgens nogmaals op
om de functie te
activeren: De oven wordt ingeschakeld
1. Cursor
(aanduiding van de geselecteerde instelling)
2. Temperatuur/grillvermogen
3. Voorverwarmen
4. Duur
5. Eindtijd functie
6. Naam functie
2. EEN FUNCTIE INSTELLEN EN ACTIVEREN
TOEPASSEN INSTELLINGEN
Druk op
of om de cursor te verplaatsen naar
de instellingen die gewijzigd kunnen worden.
Zodra de cursor op zijn plaats is de instelling
veranderen door te drukken op : De
geselecteerde instelling begint te knipperen.
Gebruik of om de waarde te wijzigen en druk
op om te bevestigen.
DE FUNCTIE INSCHAKELEN
Wanneer de weergegeven instellingen naar wens
zijn, druk op om de functie te activeren. Plaats
het voedsel in de oven. Druk vervolgens nogmaals
op om de functie te activeren.
Let op: Een aantal instellingen kunnen ook tijdens het
bereidingsproces worden gewijzigd.
DAGELIJKS GEBRUIK
1. Symbool voor de geselecteerde functie
2. Geselecteerde functie
3. Andere beschikbare functies
4. Beschrijving van de geselecteerde functie
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
DE OVEN INSCHAKELEN
: Ingedrukt houden: De display toont het
hoofdmenu.
HET MENU OVERLOPEN
Druk op
of om het hoofdmenu te overlopen
en het item aan te duiden die u wilt selecteren.
EEN ITEM SELECTEREN UIT HET MENU
Wanneer het gewenste item aangeduid is op de
display, druk op
om de selectie te bevestigen en
ga naar het menu van de instellingen (zie hieronder)
of de lijst met functies.
SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Druk op
of om de lijst op het scherm te
overlopen. Druk op om te bevestigen en naar
het menu Instellingen te gaan.
1
4
2
3
Instellingen
Traditioneel
Traditionele bereidingsfuncties (manueel)
Speciale functies
200°C
19:20
02:00
2
3
6
1
4
5
TEMPERATUUR
VOORVERWARMEN.
EINDTIJD
BEREIDINGSTIJD
Conventioneel
Nee
6
automatisch na een tijdsperiode die berekend is om
de bereiding te laten eindigen op het uur dat u
gekozen hebt.
200°C
20:20
-07:10
TEMPERATUUR
EINDTIJD
STARTEN IN
Start uitgesteld
Let op: U kunt deze functie onmiddellijk activeren en de
wachttijd annuleren door te drukken op
.
Deze instelling kan alleen worden toegepast wanneer de
oven niet voorverwarmd hoeft te worden.
. BRUINEN
Met een aantal ovenfuncties kunt u de bovenkant
van de gerechten een bruin korstje geven door de
grill in te schakelen als de bereiding voltooid is.
Bereiding geëindigd op 20:00
+ v. verlengen,OK v. bruinen
Indien nodig drukt u op voor het inschakelen
van een bruiningsfase van vijf minuten. Bereiding
met behulp van de functie die momenteel is
geselecteerd kan ook worden verlengd door op
te drukken.
Om te stoppen met de bruiningsfunctie drukt u op
om de oven uit te schakelen of druk op
voor
toegang tot het hoofdmenu.
. VOLAUTOMATISCHE RECEPTEN
De oven heeft 28 volautomatische recepten waarin
de optimale functies en bereidingstemperaturen
staan geprogrammeerd. Lees en download ons
receptenboek van
www.hotpoint.eu,om het meeste
uit deze functie te halen en de optimale
bereidingsresultaten te behalen
Selecteer "Recepten" uit het hoofdmenu met
behulp van
of . Druk op om te bevestigen
en toegang te krijgen tot de lijst met beschikbare
gerechten.
Gebruik
of om door de lijst te bladeren, druk
op
om uw keuze te bevestigen.
19:20
-00:32
BEDIENING
EINDTIJD
BEREIDINGSTIJD
Gebraden kip
Automatisch
Druk op en zet het gerecht in de oven. Druk
nogmaals op
om de functie in te schakelen.
Met deze recepten kunt u een tijdstip einde
bereidingstijd instellen.
Let op: Er klinkt een geluidssignaal en op het display wordt
aangegeven welke acties de geselecteerde functie moet
ondernemen en wanneer, bijv. het voedsel draaien of de
voortgang van het bereiden controleren.
. FAVORIETEN
Voor een gemakkelijker gebruik kan de oven
maximaal 10 van uw favoriete functies opslaan.
Als u wilt een functie als favoriet wilt opslaan en de
huidige instellingen voor toekomstig gebruik wilt
bewaren drukt u op
zodra de bereiding voltooid
is.
Druk op om te bevestigen: Het display zal
aangeven dat de functie wordt opgeslagen in een
nummer tussen 1 en 10 op uw lijst met favorieten.
1
Hetelucht
Druk op OK om op te slaan, << v. annul
gebruik of om het nummer te selecteren,
druk daarna om te bevestigen op .
Let op: Druk op om te wissen.
Als het geheugen vol is of het nummer al in gebruik is
wordt de functie overschreven.
Om de functies die u hebt opgeslagen op een later
tijdstip op te roepen,
druk op : Het display geeft uw lijst met favoriete
functies weer.
Hetelucht
Uw favoriete recepten
Pizza
Conventioneel
Gebruik of om de functie te selecteren,
bevestigen door op
te drukken, en druk daarna
op om te activeren.
. KOOKWEKKER
Wanneer de oven uitgeschakeld is, kan de display
gebruikt worden als kookwekker. Om de functie te
activeren, zorg ervoor dat de oven uitgeschakeld is
en druk op
: De kookwekker knippert op de
display.
Druk op om de timer in te stellen en op OK om te starten
00 : 00 : 00
(HH) (MM) (SS)
Gebruik of om de gewenste duur in te stellen
en druk dan op om de kookwekker te activeren.
U hoort een geluidssignaal eens de kookwekker
afgeteld heeft tot aan de geselecteerde
bereidingstijd.
Let op: Stop de kookwekker wanneer u dat wilt door te
drukken op .
. VERGRENDELING
Om de toetsen te vergrendelen, hou
en
tegelijk ingedrukt gedurende minstens vijf seconden.
Doe dit opnieuw om de toetsen vrij te geven.
Let op: Deze functie kan ook tijdens het bereidingsproces
worden ingeschakeld. Om veiligheidsredenen kan de oven
om het even wanneer uitgeschakeld worden met de knop
.
7
NL
. AUTOMATISCHE REINIGING  PYRO
Gebruik of om "Reiniging" te selecteren in
het hoofdmenu en druk op
.
Pyro-reinigen
2 uur op hoge temperatuur reinigen
Pyro Express
Selecteer "Pyro-reinigen" of "Pyro Express" in het
menu en druk op
: Op het display verschijnt de
lengte van de geselecteerde cyclus en de tijd
waarop het zal eindigen.
Druk op
toets: op het display verschijnen
de aanwijzingen die gevolgd moeten worden om te
beginnen met de reinigingscyclus.
Verwijder alle accessoires uit de oven en
druk op OK
2/3
Let er vooral op dat alle accessoires uit de oven zijn
verwijderd voordat u gaat schoonmaken, inclusief
de roostergeleiders.
Nadat u elke instructie hebt opgevolgd drukt u op
om door te gaan naar de volgende stap.
Na de laatste bevestiging wordt de oven voorbereid
voor de start van de cyclus en de hierna volgende
automatische vergrendeling van de deur: Er zal
onmiddellijk een bericht op het display verschijnen,
met een voortgangsbalk, om aan te geven hoe de
reinigingscyclus vordert.
Deur wordt vergrendeld
tijdens reinigen
15:00
-00:59
EINDTIJD
TIJD
Reiniging
Er zal een bijbehorend bericht beginnen te
knipperen op het display, zodra de cyclus is
voltooid. De resterende temperatuur wordt op het
display aangegeven en de deur blijft vergrendeld
totdat de temperatuur in de oven is teruggekeerd
naar een veilig niveau.
Op het display verschijnt dan de huidige tijd.
8
BEREIDINGSTABEL
RECEPT FUNCTIE
VOOR-
VERWAR-
MEN.
TEMPERATUUR
(°C)
Bereidingstijd
NIVEAU EN
ACCESSOIRES
Luchtig gebak
- 160-180 30-90
2/3
- 160-180 30-90
4
1
Gevulde taart
(cheesecake, apfelstrudel,
vruchtentaart)
- 160-200 35-90
3
- 160–200 40-90
4
1
Koekjes / taartjes
- 160-180 20-45
3
- 160 170 20-45
4
1
- 160 170 20-45 ***
5
3
1
Soesjes
- 180-200 30-40
3
- 180-190 35-45
4
1
- 180-190 35-45 ***
5
3
1
Meringues
- 90 110 -150
3
- 90 140-160
4
1
- 90 140-160 ***
5
3 1
Brood/pizza/focaccia
- 190-250 15-50
1 / 2
- 190-250 20-50
4
1
- 190-250 25-50 ***
5
3
1
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
- 180-190 40-55
2 / 3
- 180-190 45-70
4
1
- 180-190 45-70 ***
5
3 1
Pasteitjes/bladerdeeghapjes
- 190-200 20-30
3
- 180-190 20-40
4
1
- 180-190 20-40 ***
5
3 1
Lasagne / pasta uit de oven /
cannelloni / ovenschotels
- 190-200 45-65
3
Lamsvlees/kalfsvlees/rundvlees/
varkensvlees 1 kg
- 190-200 80 -110
3
Kip/konijn/eend 1 kg - 200-230 50-100
3
Kalkoen/gans 3 kg - 190-200 80-130
2
9
NL
*Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om
**Draai het voedsel na tweederde van de bereidingstijd
om (indien nodig).
***Geschatte tijdsduur: Gerechten kunnen op
verschillende tijdstippen afhankelijk van de persoonlijke
voorkeur uit de oven worden verwijderd.
>
WWW
Download de Gids voor Gebruik en Onderhoud
op
www.hotpoint.eu voor de tabel met geteste recepten,
opgesteld voor de certificeringsinstanties, volgens de
normen IEC 60350
RECEPT FUNCTIE
VOOR-
VERWAR-
MEN.
TEMPERATUUR
(°C)
Bereidingstijd
NIVEAU EN
ACCESSOIRES
Vis uit de oven/in folie (let, heel)
- 180-200 50-60
3
Gevulde groenten
(tomaten, courgettes, aubergines)
- 180-200 40-60
2
Geroosterd brood - Hoog 3-6
5
Vislets/moten - Gemiddeld 20-30 *
4
3
Worstjes/spiesen/spareribs/
hamburgers
- Gemiddeld-Hoog 15-30 *
5
4
Gebraden kip 1 1,3kg - Gemiddeld 55-70 **
2
1
Gebraden kip 1 1,3kg - Hoog 60-80
2
1
Rosbief rosé 1 kg - Gemiddeld 35-50 **
3
Lamsbout/schenkel - Gemiddeld 60-90 **
3
Geb. aardappelen - Gemiddeld 35-55 **
3
Gegratin. groenten - Hoog 10-25
3
Lasagne en Vlees - 200 50-100 ***
4
1
Vlees en aardappelen - 180 45-100 ***
4
1
Vis en groente - 190 30-50 ***
4
1
Complete maaltijd: Vruchtentaart
(niveau 5)/Lasagne (niveau 3)/Vlees
(niveau 1)
- 190 40-120 ***
5
3 1
Diepvriespizza's
- Auto 10 -15
3
- Auto 15-20
4
1
- Auto 20-30
4
2 1
- Auto 20-30
4
3-2 1
Gevulde braadstukken - 200 80-120 ***
3
Gesneden vlees (konijn, kip, lam) - 200 50-100 ***
3
ACCESSOIRES
Rooster
Ovenschotels of
braadpan op rooster
Opvangbak
bakplaat
Opvangbak
Opvangbak met 500
ml water
Bakplaat Draaispit
FUNCTIES
Conventioneel Grill Turbo Grill Hetelucht Convectiebakken Ontdooien Eco Hetelucht
10
ONDERHOUD EN REINIGING
EXTERNE OPPERVLAKKEN
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als ze zeer vuil zijn, voeg dan een
paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan het water.
Droog af met een droge doek.
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met de oppervlakken het
apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een
vochtig microvezeldoekje.
INTERNE OPPERVLAKKEN
• Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan
gereinigd worden, bij voorkeur wanneer die nog
warm is, om afzettingen of vlekken veroorzaakt door
voedselresten te verwijderen. Laat voor het drogen
van condens die zich heeft gevormd vanwege het
breiden van voedsel met een hoog vochtgehalte de
oven volledig afkoelen en veeg het af met een doek
of spons .
Reinig het glas van de deur met een speciaal vloeibaar
glasreinigingsmiddel.
Om de oven gemakkelijker te kunnen reinigen, kan de
deur worden verwijderd.
ACCESSOIRES
Laat de accessoires na gebruik weken in water met
afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als ze
nog heet zijn. Voedselresten kunnen met een
afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
Zorg ervoor dat de oven
afgekoeld is vooraleer te
onderhouden of te reinigen.
Gebruik geen stoomreinigers.
Gebruik geen staalwol,
schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten,
omdat deze het oppervlak van
het apparaat kunnen
beschadigen.
Draag beschermende
handschoenen.
De oven moet worden
losgekoppeld van het
elektriciteitsnet voordat u
onderhoudswerkzaamheden
uitvoert.
WWW
Met deze functie kunt u vetspatten bij een
temperatuur van ca. 500 °C verwijderen. Bij deze
temperatuur veranderen de voedselresten in afzetting
die gemakkelijk kan worden afgenomen met een
vochtige spons als de oven afgekoeld is.
Indien de oven onder een kookplaat is geïnstalleerd
dient u ervoor te zorgen dat alle branders of
elektrische kookplaten uitgeschakeld zijn tijdens de
zelfreinigingscyclus.
De accessoires moeten uit de oven worden gehaald
voordat u de Pyrofunctie inschakelt (ook de
roostergeleiders).
Voor een optimale reiniging dient het ergste vuil met
een vochtige spons verwijderd te worden voordat de
Pyrofunctie wordt gebruikt.
Raak de oven niet aan tijdens de Pyrocyclus. Houd kinderen en dieren uit de buurt van de
oven tijdens en na het uitvoeren van de
Pyrocyclus (totdat de ruimte klaar is met
luchten).
DE OVEN MET DE PYROCYCLUS REINIGEN
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Schroef het beschermkapje van de lamp, vervang
de lamp en schroef het beschermkapje weer op de
lamp.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Let op: Gebruik alleen gloeilampen van 25-40W/230V type
E-14, T300°C, of halogeenlampen van 20-40W/230 V type
G9, T300°C. De lamp die in het product wordt gebruikt is
speciek ontworpen voor huishoudapparaten en is niet
geschikt voor ruimteverlichting (EC-Richtlijn Nr. 244/2009).
De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Consumentenservice.
- Raak de halogeenlampen niet met blote handen aan
omdat vingerafdrukken ze kunnen beschadigen. Gebruik
de oven niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
Download voor meer informatie de Gids voor
Gebruik en Onderhoud op www.hotpoint.eu
De oven heeft twee verschillende functies voor
pyrolysereiniging: De standaard cyclus (PYRO) biedt
een grondige reiniging als de oven sterk vervuild is,
de economische cyclus (PYRO EXPRESS) is korter en
verbruikt minder energie dan de standaard cyclus,
waardoor het geschikt is voor gebruik op
regelmatige tijdstippen.
De Pyro-functie alleen uitvoeren wanneer het
apparaat erg vervuild is of tijdens het bereiden vieze
geuren afgeeft.
Let op: Tijdens de pyrolyse reiniging kan de ovendeur
niet worden geopend. Deze blijft vergrendeld totdat de
temperatuur weer op een acceptabel niveau is.
Tijdens en na het uitvoeren van de Pyrocyclus de ruimte
luchten.
11
NL
PROBLEEMOPLOSSING
WWW
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven werkt niet.
Stroomonderbreking.
Loskoppeling van het
elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning
heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren
of het probleem opgelost is.
De deur is geblokkeerd.
Storing aan het deurslot.
Reinigingscyclus bezig.
Zet de oven aan en weer uit, om te controleren
of het probleem is opgelost. Wacht totdat de
functie voltooid is en de oven is afgekoeld.
Op de display verschijnt de letter
"F" gevolgd door een nummer.
Softwareprobleem. Neem contact op met de dichtstbijzijnde
Consumentenservice en vermeld het nummer
dat volgt op de letter "F".
1. Om de deur te verwijderen opent u deze
volledig en brengt u de vergrendelingen naar
beneden totdat ze ontgrendeld zijn.
b
a
2. Sluit de deur zo ver mogelijk.
Houd de deur stevig met beide handen beet – niet
vasthouden aan de handgreep.
Verwijder de deur door deze te blijven sluiten en
tegelijkertijd omhoog te trekken totdat het
loshaakt. Zet de deur opzij en laat deze op een
zachte ondergrond rusten.
a
b
~15°
3. Monteer de deur opnieuw door deze te
bewegen in de richting van de oven, de haken van
de scharnieren uit te lijnen met de zitting en het
bovenste deel op de zitting vast te zetten.
4. Laat de deur zakken en doe deze vervolgens
volledig open.
Breng de vergrendelingen omlaag naar hun
oorspronkelijke positie: Zorg ervoor dat ze volledig
naar beneden staan.
b
a
Zachtjes drukken, om te controleren of de
vergrendelingen in de juiste positie staan.
“CLICK”
5. Probeer de deur te sluiten en controleer of het in
lijn met het bedieningspaneel is. Als dit niet het
geval is herhaalt u de bovenstaande stappen: Als
het niet goed werkt kan de deur beschadigd raken.
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN
Download voor meer informatie de Gids voor
Gebruik en Onderhoud op www.hotpoint.eu
12
NUTTIGE TIPS
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABEL
De tabel geeft een overzicht van de beste functie,
accessoires en het niveau voor het bereiden van
verschillende soorten gerechten. De bereidingstijden
gelden vanaf het moment dat het gerecht in de oven
wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien
nodig). De bereidingstemperaturen zijn bij
benadering en zijn afhankelijk van de hoeveelheid
voedsel en het type accessoire dat wordt gebruikt.
Gebruik eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de
bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden
gebruiken. Geadviseerd wordt om de bijgeleverde
accessoires te gebruiken en indien mogelijk
taartvormen en bakplaten van donker metaal. U kunt
ook vuurvaste of aardewerk pannen en accessoires
gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer.
HET TEGELIJKERTIJD BEREIDEN VAN
VERSCHILLENDE GERECHTEN
Met de functie "Hetelucht" kunt u verschillende
gerechten (zoals vis en groenten) gelijktijdig op
verschillende steunhoogtes bereiden.
Haal de gerechten die klaar zijn uit de oven en laat de
gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven
staan.
WWW
CONTACT OPNEMEN MET
CONSUMENTENSERVICE
Onze contactgegevens staan
in de garantiehandleiding.
Wanneer u contact opneemt
met de Consumentenservice
gelieve de codes te
vermelden die op het
identicatieplaatje van het
apparaat staan.
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
XX
X
X
xxx
-
xxx
xx
-
xx
PRODUCT
WWW
Een complete specificatie van het product,
inclusief de energie-efficiëntiegegevens voor deze
oven kunnen gedownload worden van onze
website www.hotpoint.eu
HOE DE GIDS VOOR GEBRUIK EN ONDERHOUD
TE VERKRIJGEN
>
WWW
Download de Gids voor Gebruik en
Onderhoud
van onze website www.hotpoint.eu
(u kunt deze QR code gebruiken), onder
vermelding van de handelscode van het
product.
> U kunt ook contact opnemen met onze
Consumentenservice
Download voor meer informatie de Gids voor
Gebruik en Onderhoud op www.hotpoint.eu
400010858986
Gedrukt in Italië
001
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool FI6 891 SP IX HA Setup and user guide

Type
Setup and user guide