Whirlpool FI9 891 SP IX HA Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
NL
1
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
9
8
10
7
6
1 432 5 76 8
PRODUCTBESCHRIJVING
SNELLE REFERENTIE
GIDS
Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken zorgvuldig
de gids voor Gezondheid en Veiligheid.
WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP VAN
EEN PRODUCT HOTPOINT - ARISTON
Voor meer informatie en support, gelieve
uw product te registreren op www.
hotpoint.eu/register
WWW
U kunt de Veiligheidsinstructies en de Gids
voor Gebruik en Onderhoud downloaden
van onze website www.hotpoint.eu en de
instructies aan de achterzijde van dit boekje
opvolgen.
BEDIENINGSPANEEL
1. Bedieningspaneel
2. Ventilator
3. Circulair verwarmingselement
(niet zichtbaar)
4. Roostergeleiders
(het niveau staat aangegeven op
de voorkant van de oven)
5. Deur
6. Bovenste verwarmingselement/
grill
7. Lampje
8. Aansluiting gaarthermom
9. Identificatieplaatje
(niet verwijderen)
10. Onderste verwarmingselement
(niet zichtbaar)
1. AAN/UIT
Om de oven aan en uit te draaien.
2. MENU
Om snelle toegang te krijgen tot
het hoofdmenu.
3. FAVORIETEN
Om tot 10 favoriete functies op te
slaan en snel op te halen.
4. TERUG
Om terug te gaan naar het vorige
menu.
5. DISPLAY
6. NAVIGATIETOETSEN
Om de menu's te overlopen, om
de cursor te verplaatsen en de
instellingen te veranderen.
7. OK / SELECT
Voor de selectie van de functies en
de bevestiging van de instellingen.
8. START
Om de geselecteerde functie te
starten.
2
ACCESSOIRES
Download voor meer informatie de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op www.hotpoint.eu
WWW
ROOSTER OPVANGBAK BAKPLAAT SCHUIFRAILS
GAARTHERMOM DRAAISPIT
Het aantal accessoires is afhankelijk van het aangeschafte
model.
Bij de Whirlpool Consumentenservice kunt u apart andere
accessoires aanschaen.
PLAATSEN VAN HET ROOSTER EN ANDERE
ACCESSOIRES
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders en
zorg ervoor dat de zijde met de geheven rand naar
boven gericht is.
Andere accessoires, zoals de opvangbak en de
bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster
horizontaal in de oven geschoven.
DE SCHUIFRAILS AANBRENGEN
Verwijder de roostergeleiders uit de oven en
verwijder het beschermende plastic van de schuifrails.
Bevestig de bovenste
klem van de rail naar de
roostergeleider en schuif
deze zo ver mogelijk.
Duw de andere klem naar
beneden op zijn plaats.
Om de geleider vast te
zetten de onderkant van
de klem stevig tegen de
roostergeleider drukken.
Zorg ervoor dat de lopers
vrij kunnen bewegen.
Herhaal deze stappen bij de andere roostergeleider
op hetzelfde niveau.
Let op: De schuifrails kunnen op elk niveau worden
gemonteerd
DE GELEIDERS VAN HET ROOSTER VERWIJDEREN
EN TERUGPLAATSEN
Om de roostergeleiders te verwijderen tilt u ze op en
daarna trekt u het onderste delen uit de zittingen: De
roostergeleiders kunnen nu verwijderd worden.
Om de geleiders opnieuw te plaatsen moeten ze
eerst terug in hun bovenste zitting worden geplaatst.
Houd ze rechtop, schuif ze in de ovenruimte en laat ze
dan in de juiste positie in de onderste zitting zakken.
HET GEBRUIK VAN HET DRAAISPIT
Duw de vleespen door het
midden van het vlees (bij
gevogelte vastgezet met
keukentouw) en schuif het
vlees op de pen totdat het
stevig op de vork zit en niet
kan verschuiven. Duw de
tweede vork op de pen en
schuif het, totdat het vlees
stevig op zijn plaats wordt
gehouden. Draai de bevestigingsschroef vast om het
op zijn plaats te zetten.
Steek het uiteinde in
de uitsparing in de
ovenruimte en laat het
ronde gedeelte op de
betreffende drager
rusten.
Let op: Plaats de opvangbak
eronder en voeg 500 ml
water toe om het braadvet
op te vangen. Om te
voorkomen dat u zichzelf brandt wanneer de vleespen heet
is, alleen aanraken met het plastic handvat (die vóór het
braden moet worden verwijderd).
NL
3
TRADITIONEEL
SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
CONVENTIONEEL*
Voor het bereiden van gerechten op één
steunhoogte.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiesen en
worstjes, gratineren van groenten of om brood
te roosteren. Voor het grillen van vlees wordt
geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het
braadvet op te vangen: Plaats de pan op één van de
niveaus onder het rooster en voeg 500 ml water toe.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees
(lamsbouten, rosbief, hele kip). Er wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de pan op één van de niveaus onder
het rooster en voeg 500 ml water toe. Het braadspit
(indien aanwezig) kan met deze functie worden
gebruikt.
HETE LUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende
gerechten op verschillende steunhoogtes (maximaal
drie) die dezelfde bereidingstemperatuur hebben.
Met deze functie worden er geen geuren van het
ene naar het andere gerecht overgebracht.
TURBO HETE LUCHT
Voor het bakken van taarten met een vloeibare
vulling op één steunhoogte.
FUNCTIES
Download voor meer informatie de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op www.hotpoint.eu
WWW
SPECIALE FUNCTIES
ONTDOOIEN
Om voedsel sneller te ontdooien.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist
bereide gerechten.
RIJZEN
Om zoet of hartig deeg goed te laten rijzen.
Om de kwaliteit van het rijzen niet in gevaar te
brengen, de functie niet inschakelen als de oven nog
heet is na een bereidingscyclus.
PRAKTISCH
De functie bereidt allerlei gerechten snel en
zachtjes. Het kan ook worden gebruikt voor het
opwarmen van voedsel dat al bereid is en daarna bij
kamertemperatuur of in de koelkast is bewaard.
MAXI COOKING
Voor het braden van grote stukken vlees (meer
dan 2,5 kg). Het is raadzaam om het vlees tijdens de
bereiding te draaien, zodat beide kanten gelijkmatig
bruin worden. Het is ook raadzaam om het stuk vlees
zo vochtig mogelijk te houden, om te voorkomen
dat het teveel uitdroogt.
BEVROREN VOEDSEL
Lasagne - pizza - strudel - frieten - brood. Bij deze
functie worden automatisch de optimale temperatuur
en bereidingsmodus geselecteerd voor vijf verschillende
categorieën kant-en-klare diepvriesmaaltijden. Selecteer
"Aangepast" om de temperatuur in te stellen voor andere
soorten producten.
LANGZAAM GAREN
Voor het zachtjes bereiden van vlees en vis, om
ze mals en sappig te houden. Het is raadzaam om de
braadstukken eerst in een pan aan te braden, om de
buitenkant van het vlees dicht te schroeien, zodat de
sappen beter worden vastgehouden. De bereidingstijden
variëren van twee uur voor vis van 300 g tot vier of vijf uur
voor vis van 3 kg en van vier uur voor stukken vlees van 1
kg tot zes of zeven uur voor stukken vlees van 3 kg.
ECO HETELUCHT*
Gevulde braadstukken en stukken vlees op één
steunhoogte bereiden. Door zachte, intermitterende
luchtcirculatie wordt voorkomen dat het voedsel teveel
uitdroogt. Wanneer deze functie in gebruik is zal het
ECO licht tijdens de bereiding uitgeschakeld blijven,
maar het kan weer tijdelijk worden ingeschakeld
door te drukken op
. Voor het gebruik van de
ECO-cyclus en daardoor een lager energieverbruik
mag de ovendeur niet worden geopend zolang het
bereidingsrecept niet voltooid is.
* Functie gebruikt als referentie voor de verklaring van
energie-eciëntie in overeenstemming met Verordening
(EU) nr. 65/2014
4
AUTOMATISCHE REINIGING – PYRO
Voor het verwijderen van vetspatten, met een cyclus
bij zeer hoge temperatuur (ca. 500 °C). U kunt kiezen
tussen twee zelfreinigende cyclussen: een complete
cyclus (PYRO-REINIGEN) en een gereduceerde cyclus
(PYRO EXPRESS). Het is raadzaam om de snellere
cyclus op regelmatige tijdstippen te gebruiken en de
volledige cyclus alleen als de oven erg vuil is.
INSTELLINGEN
Voor het wijzigen van de instellingen van de oven
(taal, tijd, volume geluidssignaal, helderheid,
Ecomodus).
Let op: Wanneer de oven is uitgeschakeld, maar de
Ecomodus nog actief is, zal de helderheid van de display
verminderd worden na enkele seconden, om energie te
besparen. Het display wordt automatisch ingeschakeld
wanneer op een van de knoppen gedrukt wordt, enz.
VOLAUTOMATISCHE RECEPTEN
Voor een correct gebruik van deze functie, lees en
download ons receptenboek op www.hotpoint.eu
Voor het selecteren van één van de 28 verschillende
voorgeprogrammeerde recepten.
De oven stelt de optimale temperatuur, functie en
bereidingsduur in.
RECEPTEN GAARTHERM.
Bij deze functie wordt automatisch de optimale
bereidingsmodus geselecteerd voor verschillende
categorieën vlees. Het doet een voorstel voor een
optimale temperatuur voor zowel de ovenruimte
als de binnenkant van het voedsel, afhankelijk van
welke soort vlees er is geselecteerd.
Voor de juiste plaatsing en het juiste gebruik van
de thermometer, de aanwijzingen in de betreffende
paragraaf opvolgen.
HET APPARAAT VOOR HET EERST GEBRUIKEN
1. KIES EEN TAAL
Stel de taal en tijd in wanneer u het apparaat voor de
eerste keer aan zet: Op de display verschijnt een lijst
met de beschikbare talen.
Please select language
Italiano
Português do Brasil
English
Druk op of om de gewenste taal weer te geven
en bevestig door te drukken op
Let op: De taal kan ook veranderd worden in het menu
"Instellingen".
2. DE TIJD REGELEN
Na selectie van de taal moet ook de huidige tijd
geregeld worden: 12:00 knippert op de display.
HH MM
12:00
Druk op om de tijd in te stellen,
en op OK als u klaar bent
UU MM
Gebruik of om de tijd te regelen en druk op om
te bevestigen
Let op: Na een stroomstoring moet de tijd altijd worden
gereset.
3. HET STROOMVERBRUIK INSTELLEN
De oven is geprogrammeerd voor het verbruik van een
niveau van elektrische stroom dat compatibel is met
een thuisnetwerk dat een kwalicatie van meer dan 3
kW heeft: Als uw huishouden een lager energieverbruik
gebruikt, moet u deze waarde verlagen.
Gebruik
of voor het selecteren van het
"Instellingen" menu-item, druk op
, selecteer
"Vermogen" en druk op
om te bevestigen.
Boven 2,5 kW
Laag
Hoog
Gebruik of om “Laag” te selecteren en druk op
om te bevestigen.
4. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: Dit is volkomen
normaal.
Voordat u begint met het bereiden van voedsel, raden
we daarom aan om de lege oven te verwarmen, om
alle mogelijke geuren te verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante lm
uit de oven en verwijder eventuele accessoires aan de
binnenkant.
Verwarm de oven tot 200 °C gedurende ongeveer
één uur, ideaal met behulp van een functie met
luchtcirculatie (bijvoorbeeld "Hete lucht" of "Turbo
hete lucht").
Volg de instructies voor de correcte instelling van de
functie.
Let op: Het is raadzaam de ruimte te luchten na het eerste
gebruik van het apparaat.
NL
5
3. VOORVERWARMEN
Deze oven kan elk type voedsel bereiden, met of
zonder voorverwarming.
Door “Nee” te selecteren zal de algemene
bereidingstijd verkorten (inclusief de
voorverwarming) en tot 25% energie bespaard
worden.
Voorverwarming kan worden geactiveerd met het
merendeel van functies.
Na de voorverwarming, is een signaal hoorbaar, om
aan te geven dat de oven de ingestelde temperatuur
bereikt heeft.
Plaats het voedsel in de oven en ga verder met het
bereiden.
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase
van de voorverwarming afgelopen is zal een negatief eect
hebben op het uiteindelijk resultaat van de bereiding.
4. INSTELLEN VAN EINDE BEREIDING
UITGESTELDE START
Bij veel functies kunt u het starten van de bereiding
uitstellen door de eindtijd in te stellen.
Wanneer de duur van de functie ingesteld word, zal
de display tonen wanneer de bereiding afgelopen
zou moeten zijn. Gebruik
of om de cursor te
verplaatsen naar de EINDTIJD en druk op
: De tijd
zal knipperen.
200°C
19:20
02:00
Conventioneel
TEMPERATUUR
VOORVERWARMEN
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Gebruik of om het uur te selecteren waarop u de
bereiding klaar wilt hebben en druk op
. Druk op
en plaats het voedsel in de oven. Druk vervolgens
nogmaals op
om de functie te activeren.
TOEPASSEN INSTELLINGEN
Druk op of om de cursor te verplaatsen naar de
instellingen die gewijzigd kunnen worden.
Zodra de cursor op zijn plaats is de instelling
veranderen door te drukken op
: De geselecteerde
instelling begint te knipperen.
Gebruik
of om de waarde te wijzigen en druk
op
om te bevestigen.
DE FUNCTIE INSCHAKELEN
Wanneer de weergegeven instellingen naar wens
zijn, druk op
om de functie te activeren. Plaats het
voedsel in de oven. Druk vervolgens nogmaals op
om de functie te activeren.
Let op: Een aantal instellingen kunnen ook tijdens het
bereidingsproces worden gewijzigd.
DAGELIJKS GEBRUIK
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
1
4
2
3
Traditioneel
Traditionele bereidingsfuncties (manueel)
Instellingen
Speciale functies
1. Symbool voor de geselecteerde functie
2. Geselecteerde functie
3. Andere beschikbare functies
4. Beschrijving van de geselecteerde functie
DE OVEN INSCHAKELEN
: Ingedrukt houden: De display toont het
hoofdmenu.
HET MENU OVERLOPEN
Druk op o f om het hoofdmenu te overlopen en
het item aan te duiden die u wilt selecteren.
EEN ITEM SELECTEREN UIT HET MENU
Wanneer het gewenste item aangeduid is op de
display, druk op
om de selectie te bevestigen en
ga naar het menu van de instellingen (zie hieronder)
of de lijst met functies.
SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Druk op of om de lijst op het scherm te
overlopen. Druk op
om te bevestigen en naar het
menu Instellingen te gaan.
2. EEN FUNCTIE INSTELLEN EN ACTIVEREN
200°C
19:20
02:00
2
3
6
1
4
5
Conventioneel
TEMPERATUUR
VOORVERWARMEN.
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
1. Cursor
(aanduiding van de geselecteerde instelling)
2. Temperatuur/grillvermogen
3. Voorverwarmen
4. Duur
5. Eindtijd functie
6. Naam functie
6
De oven zal automatisch inschakelen na een
tijdsperiode die berekend is om de bereiding te laten
eindigen op het uur dat u gekozen hebt.
200°C
20:20
-07:10
Start uitgesteld
TEMPERATUUR STARTEN IN
EINDTIJD
Let op: U kunt deze functie onmiddellijk activeren en de
wachttijd annuleren door te drukken op .
Deze instelling kan alleen worden toegepast wanneer de
oven niet voorverwarmd hoeft te worden.
. BRUINEN
Met een aantal ovenfuncties kunt u de bovenkant van
de gerechten een bruin korstje geven door de grill in
te schakelen als de bereiding voltooid is.
Bereiding geëindigd op 20:00
v. verlengen,OK v. bruinen
Indien nodig drukt u op voor het inschakelen van
een bruiningsfase van vijf minuten. Bereiding met
behulp van de functie die momenteel is geselecteerd
kan ook worden verlengd door op
te drukken.
Om te stoppen met de bruiningsfunctie drukt u op
om de oven uit te schakelen of druk op voor
toegang tot het hoofdmenu.
. VOLAUTOMATISCHE RECEPTEN
De oven heeft 28 volautomatische recepten waarin
de optimale functies en bereidingstemperaturen
staan geprogrammeerd. Lees en download ons
receptenboek van www.hotpoint.eu,om het
meeste uit deze functie te halen en de optimale
bereidingsresultaten te behalen
Selecteer "Recepten" uit het hoofdmenu met behulp van
of . Druk op om te bevestigen en toegang
te krijgen tot de lijst met beschikbare gerechten.
Gebruik
of om door de lijst te bladeren, druk
op
om uw keuze te bevestigen.
Pollo arrosto
CONTROLLO
Automatico
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
-00:32
Gebraden kip
REGELING
Automatisch
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Druk op en zet het gerecht in de oven. Druk
nogmaals op
om de functie in te schakelen.
Met deze recepten kunt u een tijdstip einde
bereidingstijd instellen.
Let op: Er klinkt een geluidssignaal en op het display wordt
aangegeven welke acties de geselecteerde functie moet
ondernemen en wanneer, bijv. het voedsel draaien of de
voortgang van het bereiden controleren.
.RECEPTEN GAARTHERM.
Met de gaarthermometer kan de binnentemperatuur
van de gerechten tijdens de bereiding worden
gemeten.
Gebruik
of om "Recepten gaartherm." te
selecteren in het hoofdmenu en druk op
.
Selecteer het gerecht dat u wilt uit de beschikbare
lijst en druk op
om te bevestigen.
Let op: Door "Vlees naar wens" te selecteren kunt u alle
instellingen (voor de temperatuur van de oven en de
temperatuur van de gaarthermometer) veranderen. Bij de
andere recepten kunt u slechts een aantal instellingen wijzigen.
Steek de gaarthermometer diep in
het vlees. Vermijd botten of vette
delen.
Voor gevogelte, de thermometer in
het midden van de borst steken en
holle plekken vermijden.
Plaats het voedsel in de oven en
sluit de stekker aan door deze in de
aansluiting aan de rechterkant van
de ovenruimte te steken.
150°C
79°
100°
Bereiden
TEMPERATUUR GAARTHERMOM
HUIDIGE TEMP
(Indien mogelijk) de
voorgeprogrammeerde instellingen wijzigen zoals
vereist of druk op
.
Er is een signaal te horen en de display toont wanneer
de voedselthermometer de gewenste temperatuur
bereikt heeft.
Zodra de bereiding klaar is kan het resultaat worden
geperfectioneerd door de bereidingstijd te verlengen.
Druk op
of om de tijdsduur in te stellen: De
oven zal automatisch de "Conventioneel"-functie
gebruiken.
Let op: Er klinkt een geluidssignaal en er wordt een
bericht weergegeven als de thermometer niet correct is
aangesloten.
GEBRUIK VAN DE GAARTHERMOMETER MET
HANDMATIGE FUNCTIES
De gaarthermometer kan ook worden gebruikt
met een aantal handmatige functies, voor optimale
resultaten bij het bereiden van vlees.
Selecteer een handmatige functie en sluit de
thermometer aan: In het display verschijnt linksboven
de temperatuur die de thermometer moet bereiken.
180°C
100°
Conventioneel
TEMPERATUUR GAARTHERMOM
Gebruik om deze instelling te wijzigen of om de
cursor naast de waarde te verplaatsen en druk op
.
Wanneer de instelling begint te knipperen op het
display stelt u de gewenste waarde in met behulp van
of
en drukt u vervolgens op om te bevestigen.
Lees en download de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op www.hotpoint.eu voor een tabel met
de aanbevolen temperaturen voor elk type vlees
NL
7
. FAVORIETEN
Voor een gemakkelijker gebruik kan de oven
maximaal 10 van uw favoriete functies opslaan.
Als u wilt een functie als favoriet wilt opslaan en de
huidige instellingen voor toekomstig gebruik wilt
bewaren drukt u op
zodra de bereiding voltooid is.
Druk op
om te bevestigen: Het display zal
aangeven dat de functie wordt opgeslagen in een
nummer tussen 1 en 10 op uw lijst met favorieten.
1
Druk op OK om op te slaan,
om te wissen
Hete lucht
Gebruik of om het nummer te selecteren, druk
daarna om te bevestigen op
.
Let op: Druk op om te wissen.
Als het geheugen vol is of het nummer al in gebruik is wordt
de functie overschreven.
Om de functies die u hebt opgeslagen op een later
tijdstip op te roepen, drukt u op
: Het display geeft
uw lijst met favoriete functies weer.
Uw favoriete recepten
Conventioneel
Hete lucht
Pizza
Gebruik of om de functie te selecteren,
bevestigen door op
te drukken, en druk daarna
op
om te activeren.
. KOOKWEKKER
Wanneer de oven uitgeschakeld is, kan de display
gebruikt worden als kookwekker. Om de functie te
activeren, zorg ervoor dat de oven uitgeschakeld is en
druk op
: De kookwekker knippert op de display.
00 : 00 : 00
(HH) (MM) (SS)
Druk op om de timer in te stellen
en op OK om te starten
MM SSUU
Gebruik of om de gewenste duur in te
stellen en druk dan op
om de kookwekker
te activeren. U hoort een geluidssignaal eens de
kookwekker afgeteld heeft tot aan de geselecteerde
bereidingstijd.
Let op: Stop de kookwekker wanneer u dat wilt door te
drukken op .
. VERGRENDELING
Om de toetsen te vergrendelen, hou en
tegelijk ingedrukt gedurende minstens vijf seconden.
Doe dit opnieuw om de toetsen vrij te geven.
Let op: Deze functie kan ook tijdens het bereidingsproces
worden ingeschakeld.
Om veiligheidsredenen kan de oven om het even wanneer
uitgeschakeld worden met de knop .
. AUTOMATISCHE REINIGING  PYRO
Gebruik of om "Reiniging" te selecteren in het
hoofdmenu en druk op
.
2 uur op hoge temperatuur reinigen
Pyro Express
Pyro-reinigen
Selecteer "Pyro-reinigen" of "Pyro Express" in het
menu en druk op
: Op het display verschijnt de
lengte van de geselecteerde cyclus en de tijd waarop
het zal eindigen.
Druk op
toets: Op het display verschijnen de
aanwijzingen die gevolgd moeten worden om te
beginnen met de reinigingscyclus.
2/3
Verwijder alle accessoires uit de oven en
druk op OK
Let er vooral op dat alle accessoires uit de oven zijn
verwijderd voordat u gaat schoonmaken, inclusief de
roostergeleiders.
Nadat u elke instructie hebt opgevolgd drukt u op
om door te gaan naar de volgende stap.
Na de laatste bevestiging wordt de oven voorbereid
voor de start van de cyclus en de hierna volgende
automatische vergrendeling van de deur: Er zal
onmiddellijk een bericht op het display verschijnen,
met een voortgangsbalk, om aan te geven hoe de
reinigingscyclus vordert.
Deur wordt vergrendeld tijdens
reinigen
15:00
-00:59
Reiniging
TIJD
EINDTIJD
Er zal een bijbehorend bericht beginnen te knipperen
op het display, zodra de cyclus is voltooid. De
resterende temperatuur wordt op het display
aangegeven en de deur blijft vergrendeld totdat de
temperatuur in de oven is teruggekeerd naar een
veilig niveau.
Op het display verschijnt dan de huidige tijd.
8
RECEPT FUNCTIE VOORVERWARMEN
TEMPERATUUR
(°C)
BEREIDINGSTIJD
(Min)
NIVEAU
EN ACCESSOIRES
Luchtig gebak
- 160-180 30-90
2/3
- 160-180 30-90
4
1
Gevulde taart
(cheesecake, strudel, vruchtentaart)
- 160–200 35-90
3
- 160–200 40-90
4
1
Koekjes / taartjes
- 160-180 20-45
3
- 160 –170 20-45
4
1
- 160 –170 20-45 ***
5
3
1
Soesjes
- 180-200 30-40
3
- 180-190 35-45
4
1
- 180-190 35-45 ***
5
3
1
Meringues
- 90 110 -150
3
- 90 140-160
4
1
- 90 140-160 ***
5
3 1
Brood/pizza/focaccia
- 190-250 15-50
1 / 2
- 190-250 20-50
4
1
- 190-250 25-50 ***
5
3
1
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
- 180-190 40-55
2 / 3
- 180-190 45-70
4
1
- 180-190 45-70 ***
5
3 1
Pasteitjes/bladerdeeghapjes
- 190-200 20-30
3
- 180-190 20-40
4
1
- 180-190 20-40 ***
5
3 1
Lasagne/gebakken pasta/
cannelloni/ovenschotels
- 190-200 45-65
3
Lamsvlees/kalfsvlees/rundvlees/
varkensvlees
1 kg
- 190-200 80 -110
3
Kip/konijn/eend 1 kg - 200-230 50-100
3
Kalkoen/gans 3 kg - 190-200 80-130
2
Vis uit de oven/in folie (let, heel) - 180-200 50-60
3
Gevulde groenten
(tomaten, courgettes, aubergines)
- 180-200 40-60
2
Geroosterd brood - Hoog 3-6
5
BEREIDINGSTABEL
NL
9
RECEPT FUNCTIE VOORVERWARMEN
TEMPERATUUR
(°C)
BEREIDINGSTIJD
(Min)
NIVEAU
EN ACCESSOIRES
Vislets/moten - Gemiddeld 20-30 *
4
3
Worstjes/kebab/
spareribs/hamburgers
-
Gemiddeld-
Hoog
15-30 *
5
4
Gebraden kip 1 1,3kg - Gemiddeld 55-70 **
2
1
Gebraden kip 1 1,3kg - Hoog 60-80
2
1
Rosbief rosé 1 kg - Gemiddeld 35-50 **
3
Lamsbout/schenkel - Gemiddeld 60-90 **
3
Geb. aardappelen - Gemiddeld 35-55 **
3
Gegratin. groenten - Hoog 10-25
3
Lasagne en Vlees - 200 50-100 ***
4
1
Vlees en aardappelen - 180 45-100 ***
4
1
Vis en groente - 190 30-50 ***
4
1
Complete maaltijd: Vruchtentaart
(niveau 5)/lasagne (niveau 3)/vlees
(niveau 1)
- 190 40-120 ***
5
3 1
Diepvriespizza's
- Auto 10-15
3
- Auto 15-20
4
1
- Auto 20-30
4
2 1
- Auto 20-30
4
3-2 1
Gevulde braadstukken - 200 80-120 ***
3
Gesneden vlees (konijn, kip, lam) - 200 50-100 ***
3
* Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om.
**Draai het voedsel na tweederde van de bereidingstijd om
(indien nodig).
*** Geschatte tijdsduur: Gerechten kunnen op verschillende
tijdstippen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur uit de
oven worden verwijderd.
WWW
Download de Gids voor Gebruik en Onderhoud op
www . hotpoint . eu voor de tabel met geteste recepten,
opgesteld voor de certiceringsinstanties, volgens de norm
IEC 60350-1.
WWW
Download de Gids voor Gebruik en Onderhoud op www . hotpoint . eu voor de tabel met recepten waarbij gebruik
van de gaarthermometer vereist is.
FUNCTIES
Conventioneel Grill Turbo Grill Hete lucht Turbo hete lucht Ontdooien Eco Hetelucht
ACCESSOIRES
Rooster
Ovenschotels
of braadpan op
rooster
Opvangbak /
bakplaat
Opvangbak
Opvangbak met
500 ml water
Bakplaat Draaispit
GAARTHERMOM
(optioneel)
10
EXTERNE OPPERVLAKKEN
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als ze zeer vuil zijn, voeg dan een
paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan het
water. Droog af met een droge doek.
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met de oppervlakken het
apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een
vochtig microvezeldoekje.
INTERNE OPPERVLAKKEN
Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan
gereinigd worden, bij voorkeur wanneer die nog
warm is, om afzettingen of vlekken veroorzaakt door
voedselresten te verwijderen.
Laat voor het drogen van condens die zich heeft
gevormd vanwege het breiden van voedsel met een
hoog vochtgehalte de oven volledig afkoelen en veeg
het af met een doek of spons .
Reinig het glas van de deur met een speciaal
vloeibaar glasreinigingsmiddel.
Om de oven gemakkelijker te kunnen reinigen, kan
de deur worden verwijderd.
ACCESSOIRES
Laat de accessoires na gebruik weken in water met
afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als
ze nog heet zijn. Voedselresten kunnen met een
afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
DE OVEN MET DE PYROCYCLUS REINIGEN
Zorg ervoor dat de oven
afgekoeld is vooraleer te
onderhouden of te reinigen.
Gebruik geen stoomreinigers.
Gebruik geen staalwol,
schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten,
omdat deze het oppervlak
van het apparaat kunnen
beschadigen.
Draag beschermende
handschoenen.
De oven moet worden
losgekoppeld van het
elektriciteitsnet voordat u
onderhoudswerkzaamheden
uitvoert.
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Schroef het beschermkapje van de lamp, vervang
de lamp en schroef het beschermkapje weer op de
lamp.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Let op: Gebruik alleen gloeilampen van 25-40W/230V type
E-14, T300°C, of halogeenlampen van 20-40W/230 V type
G9, T300°C. De lamp die in het product wordt gebruikt is
speciek ontworpen voor huishoudapparaten en is niet
geschikt voor ruimteverlichting (EC-Richtlijn Nr. 244/2009).
De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Consumentenservice.
- Hanteer de halogeenlampen niet met blote handen omdat
vingerafdrukken ze kunnen beschadigen. Gebruik de oven
niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
ONDERHOUD EN
REINIGING
Download voor meer informatie de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op www.hotpoint.eu
WWW
Met deze functie kunt u vetspatten bij een
temperatuur van ca. 500 °C verwijderen. Bij deze
temperatuur veranderen de voedselresten in afzetting
die gemakkelijk kan worden afgenomen met een
vochtige spons als de oven afgekoeld is.
Indien de oven onder een kookplaat is geïnstalleerd
dient u ervoor te zorgen dat alle branders of
elektrische kookplaten uitgeschakeld zijn tijdens de
zelfreinigingscyclus.
De accessoires moeten uit de oven worden gehaald
voordat u de Pyrofunctie inschakelt (ook de
roostergeleiders).
Voor een optimale reiniging dient het ergste vuil met
een vochtige spons verwijderd te worden voordat de
Pyrofunctie wordt gebruikt.
De oven heeft twee verschillende functies voor
pyrolysereiniging: De standaard cyclus (PYRO) biedt
een grondige reiniging als de oven sterk vervuild is,
de economische cyclus (PYRO EXPRESS) is korter en
verbruikt minder energie dan de standaard cyclus,
waardoor het geschikt is voor gebruik op regelmatige
tijdstippen.
De Pyro-functie alleen uitvoeren wanneer het
apparaat erg vervuild is of tijdens het bereiden vieze
geuren afgeeft.
Let op: Tijdens de pyrolyse reiniging kan de ovendeur
niet worden geopend. Deze blijft vergrendeld totdat de
temperatuur weer op een acceptabel niveau is.
Tijdens en na het uitvoeren van de Pyrocyclus de ruimte
luchten.
Raak de oven niet aan tijdens de Pyrocyclus. Houd kinderen en dieren uit de buurt van de oven
tijdens en na het uitvoeren van de Pyrocyclus
(totdat de ruimte klaar is met luchten).
NL
11
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven werkt niet.
Stroomonderbreking.
Loskoppeling van het
elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft
en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of
het probleem opgelost is.
De deur is geblokkeerd.
Storing aan het deurslot.
Reinigingscyclus bezig.
Zet de oven aan en weer uit, om te controleren of
het probleem is opgelost. Wacht totdat de functie
voltooid is en de oven is afgekoeld.
Op de display verschijnt de
letter "F" gevolgd door een
nummer.
Softwareprobleem. Neem contact op met de dichtstbijzijnde
Consumentenservice en vermeld het nummer dat
volgt op de letter "F".
PROBLEEMOPLOSSING
Download voor meer informatie de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op www.hotpoint.eu
WWW
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN
1. Om de deur te verwijderen opent u deze volledig
en brengt u de vergrendelingen naar beneden totdat
ze ontgrendeld zijn.
2.
b
a
Sluit de deur zo ver mogelijk.
Houd de deur stevig met beide handen beet – niet
vasthouden aan de handgreep.
Verwijder de deur door deze te blijven sluiten en
tegelijkertijd omhoog te trekken totdat het loshaakt.
Zet de deur opzij en laat deze op een zachte
ondergrond rusten.
a
b
~15°
3. Monteer de deur opnieuw door deze te
bewegen in de richting van de oven, de haken van
de scharnieren uit te lijnen met de zitting en het
bovenste deel op de zitting vast te zetten.
4. Laat de deur zakken en doe deze vervolgens
volledig open.
Breng de vergrendelingen omlaag naar hun
oorspronkelijke positie: Zorg ervoor dat ze volledig
naar beneden staan.
b
a
Zachtjes drukken, om te controleren of de
vergrendelingen in de juiste positie staan.
5.
“CLICK”
Probeer de deur te sluiten en controleer of het in
lijn met het bedieningspaneel is. Als dit niet het geval
is herhaalt u de bovenstaande stappen: Als het niet
goed werkt kan de deur beschadigd raken.
12
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABEL
De tabel geeft een overzicht van de beste functie,
accessoires en het niveau voor het bereiden van
verschillende soorten gerechten. De bereidingstijden
gelden vanaf het moment dat het gerecht in de
oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd
(indien nodig). De bereidingstemperaturen zijn bij
benadering en zijn afhankelijk van de hoeveelheid
voedsel en het type accessoire dat wordt gebruikt.
Gebruik eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de
bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden
gebruiken. Geadviseerd wordt om de bijgeleverde
accessoires te gebruiken en indien mogelijk
taartvormen en bakplaten van donker metaal. U kunt
ook vuurvaste of aardewerk pannen en accessoires
gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer.
HET TEGELIJKERTIJD BEREIDEN VAN
VERSCHILLENDE GERECHTEN
Met de functie "Hete lucht" kunt u verschillende
gerechten (zoals vis en groenten) gelijktijdig op
verschillende steunhoogtes bereiden.
Haal de gerechten die klaar zijn uit de oven en laat
de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven
staan.
PRODUCTFICHE
WWW
De productfiche met energiegegevens van dit
apparaat kan gedownload worden van de website
www.hotpoint.eu
HOE DE GIDS VOOR GEBRUIK EN ONDERHOUD
TE VERKRIJGEN
>
WWW
Download de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op de website www.hotpoint.
eu (u kunt deze QR code gebruiken), onder
vermelding van de handelscode van het
product.
> U kunt ook contact opnemen met onze
Consumentenservice
CONTACT OPNEMEN MET
CONSUMENTENSERVICE
Onze contactgegevens
staan in de
garantiehandleiding.
Wanneer u contact
opneemt met de
Consumentenservice
gelieve de codes te
vermelden die op het
identificatieplaatje van het apparaat staan.
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
XX
X
X
XXX
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XX
XX
X
X
X
X
X
X
XXX
XXX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
400010849898
Gedrukt in Italië
001
NUTTIGE TIPS
Download voor meer informatie de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op www.hotpoint.eu
WWW
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool FI9 891 SP IX HA Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding