Brandt FRI3000 Handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

44
Geachte Klant,
U heeft een product van BRANDT aangeschaft. Wij willen u graag bedanken voor uw
vertrouwen.
Wij hebben bij het ontwerpen en tijdens de vervaardiging van dit product aan u
gedacht, aan uw levenswijze, uw behoeften, opdat het zo goed mogelijk aan uw
verwachten zou voldoen. We hebben tijdens het ontwerpen al onze know-how, zin voor
innovatie en alle passie die ons reeds meer dan 60 jaar bezielt aangewend.
Onze klantendienst probeert voortdurend zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de
eisen die u stelt. Onze mensen staan ten dienste van onze klanten en zijn bereid uw
vragen of suggesties te beantwoorden.
Kijk op onze website www.brandt.com, daar vindt u al onze laatste innovaties en
nuttige en aanvullende informatie.
BRANDT is blij u dagelijks bij te staan en hoopt dat u ten volle kan genieten van uw
aankoop.
Belangrijk: Voor installatie en gebruik van uw apparaat deze installatie- en
gebruikersgids aandachtig lezen. U zult snel gewend raken aan de werking
ervan.
45
INHOUDSOPGAVE
1) TER ATTENTIE VAN DE GEBRUIKER ............................................................................. 46
a) Veiligheidsvoorschriften ............................................................................................ 46
b) Technische gegevens ............................................................................................... 50
c) Milieubescherming ................................................................................................... 50
2) VOORBEREIDING VAN UW APPARAAT .......................................................................... 50
a) Beschrijving van de frituurpan .................................................................................. 50
b) Voor het eerste gebruik ............................................................................................ 51
3) GEBRUIK VAN UW APPARAAT ...................................................................................... 52
a) Gebruik van het apparaat: ........................................................................................ 52
b) Bakgids ................................................................................................................... 54
c) Richtlijnen ............................................................................................................... 55
4) ONDERHOUD EN SCHOONMAKEN VAN UW APPARAAT .................................................. 56
a) De frituurpan demonteren alvorens deze schoon te maken .......................................... 56
b) De frituurpan schoonmaken ...................................................................................... 56
c) Hermonteren na schoonmaken ................................................................................. 57
d) Oplossen van problemen .......................................................................................... 57
46
1) TER ATTENTIE VAN DE GEBRUIKER
Deze gebruikshandleiding bij het apparaat bewaren.
Mocht u het apparaat verkopen of afstaan aan iemand
anders, moet u ervoor zorgen dat de
gebruikshandleiding aan de nieuwe eigenaar wordt
bezorgd. Wij verzoeken u kennis te nemen van de
handleiding voordat u het apparaat gaat installeren en
gebruiken. Deze handleiding met de erin staande tips
zijn opgesteld voor uw veiligheid en die van anderen.
a) Veiligheidsvoorschriften
Installatie en aansluiting
Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor het frituren van
voedingsmiddelen voor huishoudelijk gebruik. De frituurpan
mag enkel gebruikt worden in een afgedekte, gesloten en
verwarmde omgeving zoals een keuken of elke andere
ruimte die aan de specificaties beantwoordt.
Na het uitpakken van uw product, moet u controleren of het
apparaat zich in perfecte staat bevindt en in het bijzonder of
de voedingsstekker of –kabel niet beschadigd zijn. In geval
van twijfel neemt u contact op met de dienst na verkoop
van uw verkoper.
Alvorens het apparaat aan te sluiten, dient u zich ervan te
vergewissen dat de netspanning wel degelijk overeenkomt
met die op het typeplaatje van het apparaat.
Het gebruik van adapters en/of verlengsnoeren wordt
afgeraden. Indien deze elementen noodzakelijk blijken,
gebruikt u enkel adapters en verlengsnoeren die voldoen
aan de vigerende veiligheidsnormen.
47
Dit apparaat mag niet worden bediend door middel van een
externe timer of een afzonderlijk aangekocht
afstandsbedieningssysteem.
Alvorens dit apparaat te gebruiken, plaatst u het op een
droog, glad en stabiel oppervlak.
Houd dit apparaat en het snoer ervan buiten het bereik van
kinderen jonger dan 8 jaar.
Laat het snoer van de frituurpan nooit hangen van een
werkvlak/tafel waar het door kinderen kan worden
vastgenomen of waardoor gebruiker zou kunnen struikelen.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
Tijdens het gebruik:
Plaats dit apparaat op een stabiel oppervlak om te
voorkomen dat er warme vloeistof overloopt.
Dit apparaat mag gebruikt worden door kinderen vanaf 8
jaar indien ze via een persoon die verantwoordelijk is voor
hun veiligheid onder toezicht staan of voorafgaand
instructies kregen.
Dit apparaat mag gebruikt worden door personen met een
beperkt lichamelijk, zintuiglijk of geestelijk vermogen, op
voorwaarde dat zij instructies betreffende het gebruik van
dit apparaat hebben ontvangen en zich bewust zijn van de
gevaren die het gebruik ervan kan inhouden
De toegankelijke onderdelen van dit apparaat
kunnen warm worden tijdens de werking. Raak de
metalen onderdelen van het apparaat niet aan
tijdens het gebruik. Jonge kinderen moeten op een
afstand gehouden worden behalve wanneer ze
onder voortdurend toezicht staan.
48
Gebruik de frituurpan enkel onder toezicht.
Ontkoppel het voedingssnoer nooit wanneer het apparaat
warm is.
Trek nooit aan het snoer, maar ontkoppel het apparaat door
het stopcontact tegen te houden.
Raak het apparaat niet aan met natte of vochtige handen.
Leg geen enkel voorwerp op de frituurpan wanneer deze in
werking is .
Zorg ervoor dat het voedingssnoer niet in contact komt met
warme oppervlakken en zorg ervoor dat het apparaat zich
tijdens de werking niet in de buurt bevindt van kookplaten,
een warme oven, een magnetronoven enz.
Zorg ervoor dat de warme oppervlakken van het apparaat
niet in contact komen met gemakkelijk ontvlambare
materialen zoals gordijnen en tafellakens;
Laat uw frituurpan nooit werken zonder olie OF vetstof. Het
olieniveau in de frituurpan moet zich altijd tussen de "MIN"
en "MAX" markeringen bevinden zoals aangegeven op de
wand van de oliecontainer. Om veiligheidsredenen mag het
maximumniveau nooit overschreden worden.
Vul de mand van de frituurpan niet te veel.
Plaats niet te veel voedsel of keukengerei in de frituurpan.
Voeg nooit water toe aan de olie.
Het gebruik van accessoires die niet aanbevolen worden
door de fabrikant kan brand, elektrische schokken en
verwondingen veroorzaken.
49
Onderhoud en het schoonmaken:
Voor het schoonmaken ontkoppelt u het voedingssnoer van
het apparaat. Laat het apparaat afkoelen alvorens het
schoon te maken.
Het voedingssnoer mag niet vervangen worden. Indien dit
beschadigd is, dient u het apparaat te verwijderen. Dit
apparaat geniet garantie van uw verdeler. Voor meer details
verwijzen we naar de garantievoorwaarden die u door uw
verdeler werden bezorgd.
Om elektrocutie te voorkomen, mag u de basis van het
apparaat in geen geval in water of een andere vloeistof
dompelen.
Gebruik geen chemische producten, staalwol of
schuurmiddelen om de buitenkant van het apparaat schoon
te maken, dit kan leiden tot beschadiging.
Het apparaat mag niet worden schoongemaakt of
onderhouden door kinderen behalve wanneer ze ouder zijn
dan 8 jaar en onder toezicht staan.
Onzorgvuldig gebruik:
Gebruik dit apparaat uitsluitend voor de in de
gebruiksaanwijzing beschreven doeleinden.
De fabrikant wijst iedere aansprakelijkheid van de hand in
geval van onzorgvuldig gebruik.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk
gebruik in privéwoningen. Het gebruik van dit product in
gemeenschappelijke of professionele lokalen zoals
koffieruimtes op kantoren of werkplaatsen, campings, hotels
enz. beantwoordt niet aan een zorgvuldig gebruik zoals
bepaald door de fabrikant.
50
Slechte installatie, onzorgvuldig gebruik of slecht
onderhoud van het apparaat kan tot ernstige
brandwonden leiden.
b) Technische gegevens
Model FRI2102E
Voeding 230 V 50/60 Hz
Verbruik (W) 2000 W
Oliecapaciteit (L) 3
Afmetingen (M) H160xB410xD210
Netto gewicht (kg) 2,8 Kg
c) Milieubescherming
Aan het einde van de levensduur mag dit product niet samen met ander
huishoudelijk afval weggegooid worden. Lever het in in een containerpark of bij uw
verkoper. Dat maakt het mogelijk om de schadelijke gevolgen voor het milieu en de
gezondheid te vermijden en materialen te recyclen waardoor er heel wat energie en
middelen kunnen worden bespaard.
Het product bevat een logo dat u eraan herinnert dat u het product niet mag
weggooien met het huishoudelijk afval. Voor meer informatie neemt u contact op
met uw gemeente of de winkel waar u dit product gekocht heeft.
2) VOORBEREIDING VAN UW APPARAAT
a) Beschrijving van de frituurpan
1. Controle-unit: Deze bestaat uit een bedieningspaneel, een verwarmingselement en een
opbergruimte voor het snoer.
2. Deksel
3. Uitneembare frituurmand: Hiermee kan de voeding gemakkelijk en snel in de olie van
de frituurpan gedompeld worden. De mand beschikt over een plooibaar handvat voor een
gemakkelijke opberging.
51
4. Uitneembare frituurkom: Deze is voorzien van een geïntegreerde MIN en MAX indicator.
Deze kom scheidt het bedieningspaneel en de romp om het geheel eenvoudig schoon te
maken.
5. Romp met handgrepen: Maakt het mogelijk om de uitneembare kom en de controle-unit
op te bergen en zorgt ervoor dat de frituurpan stabiel op het werkvlak staat. Dankzij de
handgrepen kan de unit gemakkelijker verplaatst worden.
1. Knop 1: Aan / Uit-knop
2. Knop 2: Knop programmaselectie. Maakt het mogelijk om een vooraf geregistreerd
programma te selecteren.
3. Knop 3: Temperatuurknop. Maakt het mogelijk om de olietemperatuur handmatig te
regelen.
4. Knop 4: Knop van de timer. Maakt het mogelijk om de timer handmatig te regelen.
5. Temperatuurmodus geactiveerd: duidt aan dat u de temperatuur kan wijzigen.
6. Timermodus geactiveerd: duidt aan dat u de timer kan wijzigen.
7. Indicatorlampje AAN: Duidt aan dat het apparaat is aangesloten op het elektriciteitsnet.
8. Indicatorlampje temperatuurstijging: duidt aan dat de frituurpan aan het opwarmen is
9. Indicatorlampje OK: Maakt het mogelijk om te weten dat de olie warm is. Dit lampje
gaat branden als de geprogrammeerde temperatuur bereikt is.
b) Voor het eerste gebruik
Pak het apparaat uit, verwijder het papier en het plastic. Ga na of er geen stukken
verpakking achtergebleven zijn aan de binnen- en buitenkant van het apparaat.
Maak vervolgens het deksel, de frituurmand en de kom schoon met warm zeepwater.
Droog het apparaat, de controle-unit en de romp enkel af met een vochtige vaatdoek.
Gebruik uw apparaat steeds op een stabiel, veilig, droog en horizontaal oppervlak.
Voorzie voldoende ruimte aan de bovenkant en zijkanten voor de luchtstroming.
Laat het apparaat tijdens het gebruik niet in contact komen met ontvlambare
oppervlakken (zoals gordijnen en muurbekleding).
52
U dient aandachtig te zijn tijdens het gebruik van het apparaat op oppervlakken die door
hitte kunnen worden beschadigd. Het gebruik van isolerende bescherming wordt
aanbevolen.
3) GEBRUIK VAN UW APPARAAT
Opmerking: de nummers tussen haakjes verwijzen naar het hoofdstuk "beschrijving van de
frituurpan"
a) Gebruik van het apparaat:
1. Gebruiksaanwijzing
Om te frituren gebruikt u uitsluitend plantaardige olie van goede kwaliteit. Gebruik geen
boter, margarine of olijfolie.
Voeg nooit water of vochtige voedingsmiddelen toe in de olie. Te vochtige
voedingsmiddelen kunnen de olie laten opborrelen en eventueel laten overlopen.
Vul de mand niet te veel. Gelieve de uiterste hoeveelheden te respecteren.
Plaats voedingsmiddelen van gelijke omvang in de mand, zodat ze op uniforme wijze
bakken.
Droog alle voedingsmiddelen goed af alvorens ze te frituren.
Tijdens het gebruik kan de frituurpan heel warm worden. Raak de warme oppervlakken
niet aan.
In de warme olie gebruikt u uitsluitend metalen keukengerei met geïsoleerde handvaten.
2. Selectie van de bakwijze
De knop (2) "PRG" komt overeen met de verschillende bakprogramma's van het apparaat.
Door een keer op de knop (2) te drukken zal er -1- verschijnen op het scherm; door op dezelfde
knop te drukken kan u de 5 bakprogramma's zoals hieronder aangeduid overlopen.
Het configuratiepaneel:
Nr van het
programma
Voedingsmiddelen Bakken Temperatuur
1 Frieten 7-8 min 180° C
2 Beignets / garnalen 5-6 min 170° C
3 Vis 6-7 min 160° C
4 Kip 6-8 min 160° C
5 Groenten 5 min 150° C
3. De temperatuur en de baktijd handmatig programmeren.
Als u uw frituurpan niet wil regelen met de voorgeprogrammeerde bakmodi kan u de
temperatuur en de timer handmatig afstellen.
Regelen van de temperatuur:
Wanneer het apparaat onder stroom staat wordt de afstelling standaard geactiveerd voor
diepvriesfrieten
53
Druk op de knop (3) om de temperatuur te regelen: Een controlelampje bevestigt dat de modus
temperatuurvariator opstaat (5).
De temperatuur zal vervolgens per 5 van 5°C tot 190°C, het maximum, oplopen en vervolgens
zaken tot 110°C, het minimum.
Regelen van de timer:
De knop (4) komt overeen met de timer; u kan immers de baktijd van uw frituurpan aanpassen.
Hiertoe drukt op de knop (4): Een rood controlelampje bevestigt u dat u zich in de timermodus
bevindt (6)
Telkens u op knop 3 drukt zal de tijd met 1 minuut toenemen. Om de tijd te verminderen
volstaat het de timer te verhogen tot 99 minuten (het maximum); druk nog een keer en de
timer zal terugkeren tot het minimum (1 minuut). Om deze verrichting sneller uit te voeren,
houdt u de toets ingedrukt en de tijd zal sneller voorbijlopen.
4. Frituren met behulp van de frituurmanden
Opmerking: de nummers tussen haakjes verwijzen naar het hoofdstuk "beschrijving van de
frituurpan"
1. Nadat u uw bakmodus geselecteerd heeft (of nadat u de temperatuur en de timer
handmatig geprogrammeerd heeft) drukt u op de knop "marche" en op het scherm zal de
huidige olietemperatuur verschijnen. Op dat moment zal het gele lampje
temperatuurtoename branden (8). Opgelet: plaats het voedsel niet in de olie zolang de olie
niet warm is.
2. Tijdens de temperatuurtoename kan u de bakmodus controleren door op de knop (2) te
drukken. Door op knop (4) te drukken kan u de timer eveneens controleren door op knop te
drukken zal de timer gedurende 5 seconden verschijnen.
Om de frituurpan tijdens de werking stil te leggen, drukt u op de knop "Marche"
waarmee u het bakproces kan stilleggen: de frituurpan zal vervolgens terugkeren
naar het menu "PRG".
3. Van zodra de frituurpan de voorgeprogrammeerde temperatuur bereikt heeft, stopt de
frituurpan met het verwarmen van de olie. Op dat moment zal een geluidssignaal u
verwittigen en het gele lampje "temperatuurtoename" doven; het rode lampje (9) "ok"
daarentegen zal branden om aan te duiden dat u uw voedingsmiddelen kan frituren.
4. Van zodra de olie de voorgeprogrammeerde temperatuur bereikt heeft, zal het
geluidssignaal gedurende 1 minuut weerklinken. Dompel uw voedingsmiddelen voor het
einde van dit signaal in de olie, druk vervolgens opnieuw op de knop "On/Off" (1) om de
timer aan te zetten. Het controlelampje (9) zal rood zijn.
Als u niet op de "On/Off" knop drukt, zal de frituurpan zich in pauze zetten.
Wij raden aan om droge voedingsmiddelen te gebruiken: als de voeding te vochtig is
bestaat er immers een risico op spetters wanneer de voeding in contact komt met de olie.
5. Van zodra u klaar bent met het gebruik van de frituurpan, verwijdert u de stekker van de
frituurpan uit het stopcontact (De twee controlelampjes zullen doven).
6. Plaats het deksel opnieuw en laat de olie van de frituurpan volledig afkoelen alvorens deze
te verplaatsen of schoon te maken. Maak steeds gebruik van de handgrepen om het
apparaat te verplaatsen. Tracht de frituurpan nooit te verplaatsen door deze vast te houden
aan het deksel of de oliecontainer.
54
Van zodra de frituurpan volledig afgekoeld is raden we aan de olie te verwijderen en
het apparaat schoon te maken alvorens het op te bergen.
b) Bakgids
In de onderstaande tabel vindt u richtlijnen voor het bakken van voedingsmiddelen die
gewoonlijk gefrituurd worden. Alle voedingsmiddelen worden gefrituurd met de olie op het MAX
niveau.
De maximumcapaciteit van de mand bedraagt 1000g, maar voor een uitstekend resultaat raden
we u aan het vermelde gewicht in de onderstaande tabel niet te overschrijden.
INGREDIENTEN
Gewicht
/Hoeveelheid
Temperatuur
Baktijd bij
benadering
(minuten)
Opmerkingen
Bevroren Frieten 800 g
190° C 8-10
Voor een goed
bakresultaat beweegt
u de mand een tot
twee keer van de ene
kant naar de andere
Bevroren
kabeljauw of
schelvis in
paneermeel
2-4 porties ong.
100 g elk en 1,5
cm breed
160° C 8-9
Dikke porties moeten
soms langer bakken
alvorens ze in het
midden gaar zijn.
Draai de vis
regelmatig om in de
olie met behulp van
kleine tangen
Bevroren
gepaneerde
langoustine
Pak van 340 g 180° C 3-4
Wanneer ze
gebakken
zijn zullen de
langoustines een
donkere goudbruine
kleur hebben
Verse en
gepaneerde
garnalen
Pak van 140 g 180° C 1-2
Volg de instructies
van de fabrikant
Staafjes
kabeljauwfilet
10 staafjes (300
g per pak)
160 °C 4-5
Voor een goed
bakresultaat beweegt
u de filet af en toe
in de olie
Bevroren kip -
Gepaneerde filet
2 porties van
elk bijna 100 g
160° C – 170°C 9-10
De kip is gebakken
wanneer ze in het
midden niet meer
roze is. Zorg ervoor
dat het voedsel
overal heet is
55
Om de geschikte temperatuur te bepalen dient u rekening te houden met de voeding die u wil
frituren.
Maak hiervoor gebruik van de richtlijnen in de bovenstaande tabel, het advies van de fabrikant
en uw eigen analyse.
Vul de mand niet te veel. Hierdoor zal de temperatuur van de olie zakken: de voeding zal
vettiger dan krokanter zijn.
Als u de mand vult, zal de voeding niet homogeen bakken want niet alle olie zal de voeding
bereiken. Het is dus beter in verschillende keren te bakken. Zorg ervoor dat de voeding
doorbakken is. Als de temperatuur van de olie te hoog is, gaat de buitenkant snel bruinen en
zal de binnenkant niet gebakken zijn.
c) Richtlijnen
1. Frituren
Kleine voedingsmiddelen gaan sneller bakken dan grote. Het kan noodzakelijk zijn om kip
en andere diepgevroren voeding langer te laten bakken op een lagere temperatuur om te
voorkomen dat de buitenkant van de voeding sneller gebakken is dan de binnenkant.
Delicate voedingsmiddelen zoals garnalen of fijngesneden groenten vergen een hogere
temperatuur en een lagere baktijd.
Alvorens de frituurpan te gebruiken vult u deze steeds tot boven het minimumniveau. Vul
de frituurpan niet te veel.
Stel uw gelaat en handen niet bloot aan stoom of kokende olie.
Voor een homogeen resultaat roert en draait u de voedingsmiddelen met het gepaste
kookgerei of beweegt u de mand voorzichtig tijdens het bakken.
2. Controleren of het voedsel zeer warm is.
Neem een mes en prik ermee in het voedingsmiddel. Hou het gedurende enkele seconden zo
alvorens het te verwijderen. Als het mes warm is wanneer u het aanraakt, is uw gerecht in het
midden warm.
U kan eveneens een voedingsthermometer gebruiken. De kip is gebakken wanneer het sap
helder is en het vlees in het midden niet meer rosé is.
3. Keukengerei
Kies uw keukengerei zorgvuldig. Gebruik geen keukengerei dat kan smelten (bijv. plastic)
Zorg ervoor dat u uw apparaat niet beschadigt bij gebruik van metalen keukengerei.
Gebruik geschikte handschoenen of keukengerei met isolerende handgrepen.
Geschikt keukengerei is vervaardigd uit hittebestendig metaal of plastic, schuimspanen en
tangen.
Ongeschikt keukengerei is vervaardigd uit hout of niet hittebestendige plastic, messen of
andere scherpe instrumenten.
56
4. Olie
Aanbevolen olie voor gebruik in de frituurpan:
Zonnebloem
Groenten
Aardnoot
Koolzaad
Maïs
Niet geschikte olie en vetten:
Zeer vet
Olijfolie (elk type)
Hoeveelheid olie:
Gebruik steeds de maximale aanbevolen hoeveelheid olie om te frituren. Overschrijd dit volume
nooit, gebruik de frituurpan nooit zonder olie. Alvorens de frituurpan te gebruiken vult u de olie
steeds tot boven het MIN niveau.
4) ONDERHOUD EN SCHOONMAKEN VAN UW APPARAAT
a) De frituurpan demonteren alvorens deze schoon te maken
Verwijder het deksel en de mand van de frituurpan
Verwijder voorzichtig het bedieningspaneel en het onderdeel van de romp. Hiertoe houdt
u het bedieningspaneel vast met een hand en de romp stevig vast met het andere. Trek
het bedieningspaneel naar boven tot het loskomt van de romp.
Verwijder de kom van de frituurpan. Houd de rand van de kom vast met beide handen en
verwijder de romp.
b) De frituurpan schoonmaken
Verwijder uw frituurpan steeds uit het stopcontact en laat de olie en uw frituurpan
volledig leeglopen alvorens deze schoon te maken of te demonteren.
Dompel de controle-unit, de voedingskabel of de stekker nooit in water of een andere
vloeistof.
Gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen.
Geen enkel onderdeel van de frituurpan is vaatwasbestendig. Was alles af met de hand.
Maak de uitneembare kom, de frituurmand en het deksel schoon:
Verwijder alle voedingsresten uit de kom en de mand met behulp van absorberend papier. Was
alle onderdelen met de hand in zeepwater. Schrob met een spons. Laat het apparaat volledig
drogen alvorens de frituurpan op te bergen.
57
Maak de controle-unit, de andere onderdelen en de romp schoon:
Verwijder de overtollige olie van de onderdelen met behulp van absorberend papier (zorg
ervoor dat de elektrische snoeren die verbonden zijn met het verwarmingselement niet
beschadigd worden). Maak de controle-unit en de romp schoon met een propere en enigszins
vochtige en droge doek.
c) Hermonteren na schoonmaken
Plaats de romp van het apparaat op een stabiel, veilig, droog en horizontaal oppervlak.
Houd de kant van de frituurkom langs beide kanten vast om deze in de frituurpan te laten
zakken.
Sluit de controle-unit opnieuw aan op de romp. De controle-unit beschikt over twee rails
waarin de overeenkomstige onderdelen in de romp van de frituurpan moeten worden
geschoven.
Laat de onderkant van het configuratiepaneel in de rails schuiven (afbeelding B) tot de
onderdelen goed in elkaar en in de gleuven zitten.
Opgelet: De frituurpan werkt niet als het bedieningspaneel niet aan de romp gekoppeld is.
Als u de frituurpan gebruikt, brengt u het handvat van het frituurmandje naar boven en
brengt u het terug naar de vergrendelingspositie.
Zorg ervoor dat het handvat stevig op de romp bevestigd is.
Om de frituurpan op te bergen, plaatst u het mandje opnieuw, laat u het handvat zakken
en sluit u het deksel opnieuw.
d) Oplossen van problemen
Deze apparaten werden vervaardigd volgens de strengste veiligheidsnormen. Volg deze stappen
als het apparaat niet werkt:
Ga na of u de instructies van de handleiding goed gevolgd hebt:
Ga na of de zekering niet gesprongen is.
Ga na of het stopcontact perfect werkt.
BRANDT FRANKRIJK - S.A.S. met een kapitaal van 1.000.000 euro
89/91 Boulevard Franklin Roosevelt - 92854 Rueil-Malmaison (Frankrijk)

Documenttranscriptie

Geachte Klant, U heeft een product van BRANDT aangeschaft. Wij willen u graag bedanken voor uw vertrouwen. Wij hebben bij het ontwerpen en tijdens de vervaardiging van dit product aan u gedacht, aan uw levenswijze, uw behoeften, opdat het zo goed mogelijk aan uw verwachten zou voldoen. We hebben tijdens het ontwerpen al onze know-how, zin voor innovatie en alle passie die ons reeds meer dan 60 jaar bezielt aangewend. Onze klantendienst probeert voortdurend zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de eisen die u stelt. Onze mensen staan ten dienste van onze klanten en zijn bereid uw vragen of suggesties te beantwoorden. Kijk op onze website www.brandt.com, daar vindt u al onze laatste innovaties en nuttige en aanvullende informatie. BRANDT is blij u dagelijks bij te staan en hoopt dat u ten volle kan genieten van uw aankoop. Belangrijk: Voor installatie en gebruik van uw apparaat deze installatie- en gebruikersgids aandachtig lezen. U zult snel gewend raken aan de werking ervan. 44 INHOUDSOPGAVE 1) TER ATTENTIE VAN DE GEBRUIKER ............................................................................. 46 a) Veiligheidsvoorschriften ............................................................................................ 46 b) Technische gegevens ............................................................................................... 50 c) Milieubescherming ................................................................................................... 50 2) VOORBEREIDING VAN UW APPARAAT .......................................................................... 50 a) Beschrijving van de frituurpan .................................................................................. 50 b) Voor het eerste gebruik ............................................................................................ 51 3) GEBRUIK VAN UW APPARAAT ...................................................................................... 52 a) Gebruik van het apparaat: ........................................................................................ 52 b) Bakgids ................................................................................................................... 54 c) Richtlijnen ............................................................................................................... 55 4) ONDERHOUD EN SCHOONMAKEN VAN UW APPARAAT .................................................. 56 a) De frituurpan demonteren alvorens deze schoon te maken.......................................... 56 b) De frituurpan schoonmaken ...................................................................................... 56 c) Hermonteren na schoonmaken ................................................................................. 57 d) Oplossen van problemen .......................................................................................... 57 45 1) TER ATTENTIE VAN DE GEBRUIKER Deze gebruikshandleiding bij het apparaat bewaren. Mocht u het apparaat verkopen of afstaan aan iemand anders, moet u ervoor zorgen dat de gebruikshandleiding aan de nieuwe eigenaar wordt bezorgd. Wij verzoeken u kennis te nemen van de handleiding voordat u het apparaat gaat installeren en gebruiken. Deze handleiding met de erin staande tips zijn opgesteld voor uw veiligheid en die van anderen. a) Veiligheidsvoorschriften Installatie en aansluiting  Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor het frituren van voedingsmiddelen voor huishoudelijk gebruik. De frituurpan mag enkel gebruikt worden in een afgedekte, gesloten en verwarmde omgeving zoals een keuken of elke andere ruimte die aan de specificaties beantwoordt.  Na het uitpakken van uw product, moet u controleren of het apparaat zich in perfecte staat bevindt en in het bijzonder of de voedingsstekker of –kabel niet beschadigd zijn. In geval van twijfel neemt u contact op met de dienst na verkoop van uw verkoper.  Alvorens het apparaat aan te sluiten, dient u zich ervan te vergewissen dat de netspanning wel degelijk overeenkomt met die op het typeplaatje van het apparaat.  Het gebruik van adapters en/of verlengsnoeren wordt afgeraden. Indien deze elementen noodzakelijk blijken, gebruikt u enkel adapters en verlengsnoeren die voldoen aan de vigerende veiligheidsnormen. 46  Dit apparaat mag niet worden bediend door middel van een externe timer of een afzonderlijk aangekocht afstandsbedieningssysteem.  Alvorens dit apparaat te gebruiken, plaatst u het op een droog, glad en stabiel oppervlak.  Houd dit apparaat en het snoer ervan buiten het bereik van kinderen jonger dan 8 jaar.  Laat het snoer van de frituurpan nooit hangen van een werkvlak/tafel waar het door kinderen kan worden vastgenomen of waardoor gebruiker zou kunnen struikelen.  Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Tijdens het gebruik:  Plaats dit apparaat op een stabiel oppervlak om te voorkomen dat er warme vloeistof overloopt.  Dit apparaat mag gebruikt worden door kinderen vanaf 8 jaar indien ze via een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid onder toezicht staan of voorafgaand instructies kregen.  Dit apparaat mag gebruikt worden door personen met een beperkt lichamelijk, zintuiglijk of geestelijk vermogen, op voorwaarde dat zij instructies betreffende het gebruik van dit apparaat hebben ontvangen en zich bewust zijn van de gevaren die het gebruik ervan kan inhouden  De toegankelijke onderdelen van dit apparaat kunnen warm worden tijdens de werking. Raak de metalen onderdelen van het apparaat niet aan tijdens het gebruik. Jonge kinderen moeten op een afstand gehouden worden behalve wanneer ze onder voortdurend toezicht staan. 47  Gebruik de frituurpan enkel onder toezicht.  Ontkoppel het voedingssnoer nooit wanneer het apparaat warm is.  Trek nooit aan het snoer, maar ontkoppel het apparaat door het stopcontact tegen te houden.  Raak het apparaat niet aan met natte of vochtige handen.  Leg geen enkel voorwerp op de frituurpan wanneer deze in werking is .  Zorg ervoor dat het voedingssnoer niet in contact komt met warme oppervlakken en zorg ervoor dat het apparaat zich tijdens de werking niet in de buurt bevindt van kookplaten, een warme oven, een magnetronoven enz.  Zorg ervoor dat de warme oppervlakken van het apparaat niet in contact komen met gemakkelijk ontvlambare materialen zoals gordijnen en tafellakens;  Laat uw frituurpan nooit werken zonder olie OF vetstof. Het olieniveau in de frituurpan moet zich altijd tussen de "MIN" en "MAX" markeringen bevinden zoals aangegeven op de wand van de oliecontainer. Om veiligheidsredenen mag het maximumniveau nooit overschreden worden.  Vul de mand van de frituurpan niet te veel.  Plaats niet te veel voedsel of keukengerei in de frituurpan.  Voeg nooit water toe aan de olie.  Het gebruik van accessoires die niet aanbevolen worden door de fabrikant kan brand, elektrische schokken en verwondingen veroorzaken. 48 Onderhoud en het schoonmaken:  Voor het schoonmaken ontkoppelt u het voedingssnoer van het apparaat. Laat het apparaat afkoelen alvorens het schoon te maken.  Het voedingssnoer mag niet vervangen worden. Indien dit beschadigd is, dient u het apparaat te verwijderen. Dit apparaat geniet garantie van uw verdeler. Voor meer details verwijzen we naar de garantievoorwaarden die u door uw verdeler werden bezorgd.  Om elektrocutie te voorkomen, mag u de basis van het apparaat in geen geval in water of een andere vloeistof dompelen.  Gebruik geen chemische producten, staalwol of schuurmiddelen om de buitenkant van het apparaat schoon te maken, dit kan leiden tot beschadiging.  Het apparaat mag niet worden schoongemaakt of onderhouden door kinderen behalve wanneer ze ouder zijn dan 8 jaar en onder toezicht staan. Onzorgvuldig gebruik:  Gebruik dit apparaat uitsluitend voor gebruiksaanwijzing beschreven doeleinden.  De fabrikant wijst iedere aansprakelijkheid van de hand in geval van onzorgvuldig gebruik.  Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik in privéwoningen. Het gebruik van dit product in gemeenschappelijke of professionele lokalen zoals koffieruimtes op kantoren of werkplaatsen, campings, hotels enz. beantwoordt niet aan een zorgvuldig gebruik zoals bepaald door de fabrikant. 49 de in de Slechte installatie, onzorgvuldig onderhoud van het apparaat brandwonden leiden. b) Technische gegevens Model Voeding Verbruik (W) Oliecapaciteit (L) Afmetingen (M) Netto gewicht (kg) c) gebruik of slecht kan tot ernstige FRI2102E 230 V 50/60 Hz 2000 W 3 H160xB410xD210 2,8 Kg Milieubescherming Aan het einde van de levensduur mag dit product niet samen met ander huishoudelijk afval weggegooid worden. Lever het in in een containerpark of bij uw verkoper. Dat maakt het mogelijk om de schadelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid te vermijden en materialen te recyclen waardoor er heel wat energie en middelen kunnen worden bespaard. Het product bevat een logo dat u eraan herinnert dat u het product niet mag weggooien met het huishoudelijk afval. Voor meer informatie neemt u contact op met uw gemeente of de winkel waar u dit product gekocht heeft. 2) VOORBEREIDING VAN UW APPARAAT a) Beschrijving van de frituurpan 1. Controle-unit: Deze bestaat uit een bedieningspaneel, een verwarmingselement en een opbergruimte voor het snoer. 2. Deksel 3. Uitneembare frituurmand: Hiermee kan de voeding gemakkelijk en snel in de olie van de frituurpan gedompeld worden. De mand beschikt over een plooibaar handvat voor een gemakkelijke opberging. 50 4. Uitneembare frituurkom: Deze is voorzien van een geïntegreerde MIN en MAX indicator. Deze kom scheidt het bedieningspaneel en de romp om het geheel eenvoudig schoon te maken. 5. Romp met handgrepen: Maakt het mogelijk om de uitneembare kom en de controle-unit op te bergen en zorgt ervoor dat de frituurpan stabiel op het werkvlak staat. Dankzij de handgrepen kan de unit gemakkelijker verplaatst worden. 1. Knop 1: Aan / Uit-knop 2. Knop 2: Knop programmaselectie. Maakt het mogelijk om een vooraf geregistreerd programma te selecteren. 3. Knop 3: Temperatuurknop. Maakt het mogelijk om de olietemperatuur handmatig te regelen. 4. Knop 4: Knop van de timer. Maakt het mogelijk om de timer handmatig te regelen. 5. Temperatuurmodus geactiveerd: duidt aan dat u de temperatuur kan wijzigen. 6. Timermodus geactiveerd: duidt aan dat u de timer kan wijzigen. 7. Indicatorlampje AAN: Duidt aan dat het apparaat is aangesloten op het elektriciteitsnet. 8. Indicatorlampje temperatuurstijging: duidt aan dat de frituurpan aan het opwarmen is 9. Indicatorlampje OK: Maakt het mogelijk om te weten dat de olie warm is. Dit lampje gaat branden als de geprogrammeerde temperatuur bereikt is. b) Voor het eerste gebruik  Pak het apparaat uit, verwijder het papier en het plastic. Ga na of er geen stukken verpakking achtergebleven zijn aan de binnen- en buitenkant van het apparaat.  Maak vervolgens het deksel, de frituurmand en de kom schoon met warm zeepwater.  Droog het apparaat, de controle-unit en de romp enkel af met een vochtige vaatdoek.  Gebruik uw apparaat steeds op een stabiel, veilig, droog en horizontaal oppervlak.  Voorzie voldoende ruimte aan de bovenkant en zijkanten voor de luchtstroming.  Laat het apparaat tijdens het gebruik niet in contact komen met ontvlambare oppervlakken (zoals gordijnen en muurbekleding). 51  U dient aandachtig te zijn tijdens het gebruik van het apparaat op oppervlakken die door hitte kunnen worden beschadigd. Het gebruik van isolerende bescherming wordt aanbevolen. 3) GEBRUIK VAN UW APPARAAT Opmerking: de nummers tussen haakjes verwijzen naar het hoofdstuk "beschrijving van de frituurpan" a) Gebruik van het apparaat: 1. Gebruiksaanwijzing  Om te frituren gebruikt u uitsluitend plantaardige olie van goede kwaliteit. Gebruik geen boter, margarine of olijfolie.  Voeg nooit water of vochtige voedingsmiddelen toe in de olie. Te vochtige voedingsmiddelen kunnen de olie laten opborrelen en eventueel laten overlopen.  Vul de mand niet te veel. Gelieve de uiterste hoeveelheden te respecteren.  Plaats voedingsmiddelen van gelijke omvang in de mand, zodat ze op uniforme wijze bakken.  Droog alle voedingsmiddelen goed af alvorens ze te frituren.  Tijdens het gebruik kan de frituurpan heel warm worden. Raak de warme oppervlakken niet aan.  In de warme olie gebruikt u uitsluitend metalen keukengerei met geïsoleerde handvaten. 2. Selectie van de bakwijze De knop (2) "PRG" komt overeen met de verschillende bakprogramma's van het apparaat. Door een keer op de knop (2) te drukken zal er -1- verschijnen op het scherm; door op dezelfde knop te drukken kan u de 5 bakprogramma's zoals hieronder aangeduid overlopen. Het configuratiepaneel: Nr van het programma 1 2 3 4 5 Voedingsmiddelen Bakken Frieten Beignets / garnalen Vis Kip Groenten 7-8 min 5-6 min 6-7 min 6-8 min 5 min Temperatuur 180° 170° 160° 160° 150° C C C C C 3. De temperatuur en de baktijd handmatig programmeren. Als u uw frituurpan niet wil regelen met de voorgeprogrammeerde bakmodi kan u de temperatuur en de timer handmatig afstellen. Regelen van de temperatuur: Wanneer het apparaat onder stroom staat wordt de afstelling standaard geactiveerd voor diepvriesfrieten 52 Druk op de knop (3) om de temperatuur te regelen: Een controlelampje bevestigt dat de modus temperatuurvariator opstaat (5). De temperatuur zal vervolgens per 5 van 5°C tot 190°C, het maximum, oplopen en vervolgens zaken tot 110°C, het minimum. Regelen van de timer: De knop (4) komt overeen met de timer; u kan immers de baktijd van uw frituurpan aanpassen. Hiertoe drukt op de knop (4): Een rood controlelampje bevestigt u dat u zich in de timermodus bevindt (6) Telkens u op knop 3 drukt zal de tijd met 1 minuut toenemen. Om de tijd te verminderen volstaat het de timer te verhogen tot 99 minuten (het maximum); druk nog een keer en de timer zal terugkeren tot het minimum (1 minuut). Om deze verrichting sneller uit te voeren, houdt u de toets ingedrukt en de tijd zal sneller voorbijlopen. 4. Frituren met behulp van de frituurmanden Opmerking: de nummers tussen haakjes verwijzen naar het hoofdstuk "beschrijving van de frituurpan" 1. Nadat u uw bakmodus geselecteerd heeft (of nadat u de temperatuur en de timer handmatig geprogrammeerd heeft) drukt u op de knop "marche" en op het scherm zal de huidige olietemperatuur verschijnen. Op dat moment zal het gele lampje temperatuurtoename branden (8). Opgelet: plaats het voedsel niet in de olie zolang de olie niet warm is. 2. Tijdens de temperatuurtoename kan u de bakmodus controleren door op de knop (2) te drukken. Door op knop (4) te drukken kan u de timer eveneens controleren door op knop te drukken zal de timer gedurende 5 seconden verschijnen. Om de frituurpan tijdens de werking stil te leggen, drukt u op de knop "Marche" waarmee u het bakproces kan stilleggen: de frituurpan zal vervolgens terugkeren naar het menu "PRG". 3. Van zodra de frituurpan de voorgeprogrammeerde temperatuur bereikt heeft, stopt de frituurpan met het verwarmen van de olie. Op dat moment zal een geluidssignaal u verwittigen en het gele lampje "temperatuurtoename" doven; het rode lampje (9) "ok" daarentegen zal branden om aan te duiden dat u uw voedingsmiddelen kan frituren. 4. Van zodra de olie de voorgeprogrammeerde temperatuur bereikt heeft, zal het geluidssignaal gedurende 1 minuut weerklinken. Dompel uw voedingsmiddelen voor het einde van dit signaal in de olie, druk vervolgens opnieuw op de knop "On/Off" (1) om de timer aan te zetten. Het controlelampje (9) zal rood zijn. Als u niet op de "On/Off" knop drukt, zal de frituurpan zich in pauze zetten. Wij raden aan om droge voedingsmiddelen te gebruiken: als de voeding te vochtig is bestaat er immers een risico op spetters wanneer de voeding in contact komt met de olie. 5. Van zodra u klaar bent met het gebruik van de frituurpan, verwijdert u de stekker van de frituurpan uit het stopcontact (De twee controlelampjes zullen doven). 6. Plaats het deksel opnieuw en laat de olie van de frituurpan volledig afkoelen alvorens deze te verplaatsen of schoon te maken. Maak steeds gebruik van de handgrepen om het apparaat te verplaatsen. Tracht de frituurpan nooit te verplaatsen door deze vast te houden aan het deksel of de oliecontainer. 53 Van zodra de frituurpan volledig afgekoeld is raden we aan de olie te verwijderen en het apparaat schoon te maken alvorens het op te bergen. b) Bakgids In de onderstaande tabel vindt u richtlijnen voor het bakken van voedingsmiddelen die gewoonlijk gefrituurd worden. Alle voedingsmiddelen worden gefrituurd met de olie op het MAX niveau. De maximumcapaciteit van de mand bedraagt 1000g, maar voor een uitstekend resultaat raden we u aan het vermelde gewicht in de onderstaande tabel niet te overschrijden. INGREDIENTEN Gewicht /Hoeveelheid Temperatuur Baktijd bij benadering (minuten) Bevroren Frieten 800 g 190° C 8-10 Bevroren kabeljauw of schelvis in paneermeel 2-4 porties ong. 100 g elk en 1,5 cm breed 160° C 8-9 Opmerkingen Voor een goed bakresultaat beweegt u de mand een tot twee keer van de ene kant naar de andere Dikke porties moeten soms langer bakken alvorens ze in het midden gaar zijn. Draai de vis regelmatig om in de olie met behulp van kleine tangen Bevroren gepaneerde langoustine Pak van 340 g 180° C 3-4 Wanneer ze gebakken zijn zullen de langoustines een donkere goudbruine kleur hebben Verse en gepaneerde garnalen Pak van 140 g 180° C 1-2 Volg de instructies van de fabrikant 4-5 Voor een goed bakresultaat beweegt u de filet af en toe in de olie 9-10 De kip is gebakken wanneer ze in het midden niet meer roze is. Zorg ervoor dat het voedsel overal heet is Staafjes kabeljauwfilet Bevroren kip Gepaneerde filet 10 staafjes (300 g per pak) 2 porties van elk bijna 100 g 160 °C 160° C – 170°C 54 Om de geschikte temperatuur te bepalen dient u rekening te houden met de voeding die u wil frituren. Maak hiervoor gebruik van de richtlijnen in de bovenstaande tabel, het advies van de fabrikant en uw eigen analyse. Vul de mand niet te veel. Hierdoor zal de temperatuur van de olie zakken: de voeding zal vettiger dan krokanter zijn. Als u de mand vult, zal de voeding niet homogeen bakken want niet alle olie zal de voeding bereiken. Het is dus beter in verschillende keren te bakken. Zorg ervoor dat de voeding doorbakken is. Als de temperatuur van de olie te hoog is, gaat de buitenkant snel bruinen en zal de binnenkant niet gebakken zijn. c) Richtlijnen 1. Frituren  Kleine voedingsmiddelen gaan sneller bakken dan grote. Het kan noodzakelijk zijn om kip en andere diepgevroren voeding langer te laten bakken op een lagere temperatuur om te voorkomen dat de buitenkant van de voeding sneller gebakken is dan de binnenkant.  Delicate voedingsmiddelen zoals garnalen of fijngesneden groenten vergen een hogere temperatuur en een lagere baktijd.  Alvorens de frituurpan te gebruiken vult u deze steeds tot boven het minimumniveau. Vul de frituurpan niet te veel.  Stel uw gelaat en handen niet bloot aan stoom of kokende olie.  Voor een homogeen resultaat roert en draait u de voedingsmiddelen met het gepaste kookgerei of beweegt u de mand voorzichtig tijdens het bakken. 2. Controleren of het voedsel zeer warm is. Neem een mes en prik ermee in het voedingsmiddel. Hou het gedurende enkele seconden zo alvorens het te verwijderen. Als het mes warm is wanneer u het aanraakt, is uw gerecht in het midden warm. U kan eveneens een voedingsthermometer gebruiken. De kip is gebakken wanneer het sap helder is en het vlees in het midden niet meer rosé is. 3. Keukengerei  Kies uw keukengerei zorgvuldig. Gebruik geen keukengerei dat kan smelten (bijv. plastic)  Zorg ervoor dat u uw apparaat niet beschadigt bij gebruik van metalen keukengerei.  Gebruik geschikte handschoenen of keukengerei met isolerende handgrepen.  Geschikt keukengerei is vervaardigd uit hittebestendig metaal of plastic, schuimspanen en tangen.  Ongeschikt keukengerei is vervaardigd uit hout of niet hittebestendige plastic, messen of andere scherpe instrumenten. 55 4. Olie Aanbevolen olie voor gebruik in de frituurpan: Zonnebloem Groenten Aardnoot Koolzaad Maïs Niet geschikte olie en vetten: Zeer vet Olijfolie (elk type) Hoeveelheid olie: Gebruik steeds de maximale aanbevolen hoeveelheid olie om te frituren. Overschrijd dit volume nooit, gebruik de frituurpan nooit zonder olie. Alvorens de frituurpan te gebruiken vult u de olie steeds tot boven het MIN niveau. 4) ONDERHOUD EN SCHOONMAKEN VAN UW APPARAAT a) De frituurpan demonteren alvorens deze schoon te maken  Verwijder het deksel en de mand van de frituurpan  Verwijder voorzichtig het bedieningspaneel en het onderdeel van de romp. Hiertoe houdt u het bedieningspaneel vast met een hand en de romp stevig vast met het andere. Trek het bedieningspaneel naar boven tot het loskomt van de romp.  Verwijder de kom van de frituurpan. Houd de rand van de kom vast met beide handen en verwijder de romp. b) De frituurpan schoonmaken Verwijder uw frituurpan steeds uit het stopcontact en laat de olie en uw frituurpan volledig leeglopen alvorens deze schoon te maken of te demonteren. Dompel de controle-unit, de voedingskabel of de stekker nooit in water of een andere vloeistof. Gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen. Geen enkel onderdeel van de frituurpan is vaatwasbestendig. Was alles af met de hand. Maak de uitneembare kom, de frituurmand en het deksel schoon: Verwijder alle voedingsresten uit de kom en de mand met behulp van absorberend papier. Was alle onderdelen met de hand in zeepwater. Schrob met een spons. Laat het apparaat volledig drogen alvorens de frituurpan op te bergen. 56 Maak de controle-unit, de andere onderdelen en de romp schoon: Verwijder de overtollige olie van de onderdelen met behulp van absorberend papier (zorg ervoor dat de elektrische snoeren die verbonden zijn met het verwarmingselement niet beschadigd worden). Maak de controle-unit en de romp schoon met een propere en enigszins vochtige en droge doek. c) Hermonteren na schoonmaken  Plaats de romp van het apparaat op een stabiel, veilig, droog en horizontaal oppervlak.  Houd de kant van de frituurkom langs beide kanten vast om deze in de frituurpan te laten zakken.  Sluit de controle-unit opnieuw aan op de romp. De controle-unit beschikt over twee rails waarin de overeenkomstige onderdelen in de romp van de frituurpan moeten worden geschoven.  Laat de onderkant van het configuratiepaneel in de rails schuiven (afbeelding B) tot de onderdelen goed in elkaar en in de gleuven zitten. Opgelet: De frituurpan werkt niet als het bedieningspaneel niet aan de romp gekoppeld is.  Als u de frituurpan gebruikt, brengt u het handvat van het frituurmandje naar boven en brengt u het terug naar de vergrendelingspositie.  Zorg ervoor dat het handvat stevig op de romp bevestigd is.  Om de frituurpan op te bergen, plaatst u het mandje opnieuw, laat u het handvat zakken en sluit u het deksel opnieuw. d) Oplossen van problemen Deze apparaten werden vervaardigd volgens de strengste veiligheidsnormen. Volg deze stappen als het apparaat niet werkt:  Ga na of u de instructies van de handleiding goed gevolgd hebt:  Ga na of de zekering niet gesprongen is.  Ga na of het stopcontact perfect werkt. BRANDT FRANKRIJK - S.A.S. met een kapitaal van 1.000.000 euro 89/91 Boulevard Franklin Roosevelt - 92854 Rueil-Malmaison (Frankrijk) 57
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70

Brandt FRI3000 Handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor