Kenwood AT950A de handleiding

Categorie
Vleesmolen
Type
de handleiding
English 4 - 6
Nederlands 7 - 10
Français 11 - 14
Deutsch 15 - 18
Italiano 19 - 22
Português 23 - 26
Español 27 - 30
Dansk 31 - 34
Svenska 35 - 37
Norsk 38 - 41
Suomi 42 - 45
Türkçe 46 - 49
Ïesky 50 - 53
Magyar 54 - 57
Polski 58 - 61
Русский 62 - 66
Ekkgmij 67 - 70
Slovenčina 71 - 74
Українська 75 - 79
UNFOLD
´¸∂w
08 - 28
voor u het Kenwood-hulpstuk
gaat gebruiken
L
ees deze instructies zorgvuldig
door en bewaar ze voor toekomstig
gebruik.
Verwijder alle verpakking en labels.
veiligheid
Controleer altijd of alle botten,
zwoerden, etc. van het vlees zijn
verwijderd voordat u het gaat malen.
Waneer u noten gaat fijnhakken,
moet u slechts enkele noten tegelijk
toevoegen en wachten tot het
schroefelement ze volledig heeft
meegenomen voordat u meer noten
toevoegt.
Gebruik altijd het meegeleverde
duwstuk. Steek nooit uw vingers of
keukengerei in de vulbuis.
Waarschuwing het snijblad is
scherp, ga er tijdens het gebruik en
bij het reinigen voorzichtig mee om.
Controleer of het opzetstuk stevig op
zijn plaats vastzit voordat u het
apparaat inschakelt.
Raak de bewegende delen niet aan.
Haal de stekker van het apparaat uit
het stopcontact voordat u
onderdelen verwijdert of reinigt.
Raadpleeg de gebruiksaanwijzing
voor het keukenapparaat voor
aanvullende
veiligheidswaarschuwingen.
voor het eerste gebruik:
Was de onderdelen af. Zie
“onderhoud en reiniging”.
Dit apparaat voldoet aan de EC-
richtlijn 2004/108/EC betreffende de
elektromagnetische compatibiliteit en
EC-bepaling 1935/2004 van
27/10/2004 betreffende materialen
die bestemd zijn voor contact met
voedsel.
vleesmolen
Moersleutel
R
ingmoer
R
oosters: fijn, medium, grof.
Mes
Schroefelement
Maalgedeelte
Bak
Vulbuis
Deksel van de vulbuis
Schaal/deksel
montage
1 Plaats het schroefelement in het
maalgedeelte.
2 Breng het mes aan met de snijkant
aan de buitenkant . Zorg ervoor
dat het mes goed wordt
gemonteerd, anders kan de
vleesmolen beschadigd raken.
3 Breng het gewenste rooster aan .
Plaats de uitsparing over de pin.
Gebruik het fijne rooster voor rauw
vlees, vis, kleine nootjes of gekookt
vlees voor, shepherd’s pie of
gehaktbrood.
Gebruik het medium en het grove
rooster voor rauw vlees, vis, noten,
groenten, harde kaas of gepeld of
gedroogd fruit voor puddingen en jam.
4 Breng de ringmoer losjes aan.
gebruik van de
vleesmolen
1 Trek aan de pal en verwijder het
klepje voor verwerking op lage
snelheid .
2 Houd de pal in dezelfde stand vast
en breng de vleesmolen aan. Draai
hem naar links en rechts totdat hij
vast zit.
3 Draai de ringmoer handmatig vast.
4 Monteer de schaal . Plaats de bak
onder de vleesmolen zodat deze het
voedsel op kan vangen.
7
Nederlands
b
c
d
e
f
g
h
i
j
a
Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit
5
Ontdooi bevroren vlees goed
alvorens het in de vleesmolen
fijn te malen. Snijd het vlees in
r
eepjes van 2,5 cm.
6 Schakel snelheid 4 in. Gebruik de
vulbuis om het vlees rustig - reepje
voor reepje- door de vleesmolen te
duwen. Duw niet te hard - de
vleesmolen zou hierdoor beschadigd
kunnen raken.
worstvulmachine
Basisplaat*
Groot mondstuk* (voor dikke
worsten)
Klein mondstuk* (voor dunne
worsten)
* Opgeslagen in het duwelement
Vraag aan uw slager wat darm voor
de worst. Gebruik varkensdarm voor
het grote mondstuk en schaaps- of
lamsdarm voor het kleine mondstuk.
In plaats van darm te gebruiken,
kunt u het vlees voordat u het gaat
koken ook door broodkruimels of
bloem rollen .
gebruik van de
worstvulmachine
1 Indien u darm gebruikt, laat dit dan
eerst een half uur in koud water
weken.
2 Trek aan de pal en verwijder het
klepje voor verwerking op lage
snelheid .
3 Houd de pal in dezelfde stand vast
en breng de vleesmolen aan. Draai
deze naar links en rechts totdat hij
vast zit.
4 Plaats het schroefelement in het
maalgedeelte.
5 Monteer de basisplaat - plaats de
uitsparing over de pin.
6 Indien u darm gebruikt, open deze
dan met een stromende kraan. Maak
vervolgens ook het gewenste
mondstuk vochtig en trek de darm
over het mondstuk.
7
Bevestig het mondstuk aan de
vleesmolen en draai de ringmoer
vast .
8
Bevestig de schaal .
9 Schakel snelheid 3 of 4 in. Gebruik
de vulbuis om het vlees door de
vleesmolen te duwen. Duw niet te
hard - de vleesmolen zou
beschadigd kunnen raken. Als de
darm vol is, dient u deze van het
mondstuk te verwijderen. Doe niet te
veel vlees in de darm.
10Worstjes maakt u door de gevulde
darm op de gewenste plaatsen te
draaien.
recept voor
varkenssaucijsjes
100 gram droog brood
600 gram in stukjes gesneden
varkensvlees, mager en vet
1 geklopt ei
5 ml gemengde kruiden
peper en zout
1 Week het brood in water en knijp het uit.
2 Hak het vlees fijn in een kom
3 Voeg de overige ingrediënten toe en
meng het geheel goed.
4 Maak hier worstjes van (zie boven).
5 Frituur, grill of bak ze vervolgens
goudbruin.
kebbemachine
Vormmaker*
Kegeltje*
* Opgeslagen in het duwelement
Kebbe is een traditioneel gerecht uit
het Midden-Oosten: gefrituurde
lams- en couscous- bundeltjes
gevuld met gehakt vlees.
8
n
o
k
m
l
gebruik van de
kebbemachine
1
Trek aan de pal en verwijder het
klepje voor de verwerking op lage
snelheid .
2 Houd de pal in dezelfde stand vast
en breng de vleesmolen aan. Draai
deze naar links en rechts totdat hij
vast zit.
3 Plaats het schroefelement in het
maalgedeelte.
4 Bevestig de vormmaker - plaats
de uitsparing over de pin.
5 Bevestig het kegeltje .
6 Draai de ringmoer vast.
7 Breng de schaal aan .
8 Schakel snelheid 1 in. Gebruik de
vulbuis om het mengsel rustig door
de vleesmolen te duwen. Maak
delen van dezelfde lengte.
recept voor gevulde
kebbe
omhulsel
500 gram in reepjes gesneden
lamsvlees of mager schapenvlees
500 gram gewassen en uitgelekte
bulgur
1 kleine ui
Belangrijk
Gebruik de bulgurtarwe altijd
onmiddellijk nadat hij is uitgelekt. Als
u de tarwe laat uitdrogen, wordt de
molen zwaarder belast waardoor hij
kan worden beschadigd.
1 Maal afwisselend stukjes vlees en
bulgur, waarbij u gebruik maakt van
het fijne rooster. Voeg de ui voor de
laatste portie toe.
2 Meng het geheel. Maal het
vervolgens nog twee keer fijn.
3 Duw het mengsel door de
vleesmolen, waarbij u gebruik maakt
van de kebbemaker (zie boven).
v
ulling
400 gram in reepjes gesneden
l
amsvlees
1
5 ml olie
2 middelgrote, fijngesneden uien
5-10 ml allspice
15 ml blank meel
peper en zout
1 Maal het lamsvlees fijn en maak
daarbij gebruik van het fijne rooster.
2 Bak de uien goudbruin en voeg het
lamsvlees toe.
3 Voeg de overige ingrediënten toe en
bak het geheel 1 - 2 minuten.
4 Giet overtollig vet af en laat het
mengsel afkoelen.
afwerking
1 Duw het darmmengsel door de
molen en gebruik daarbij de
kebbemachine.
2 Maak stukken van circa 8 cm.
3 Sluit een van de uiteinden van de
darm af. Doe wat vulling - niet teveel
- in het andere uiteinde en sluit dit
ook af.
4 Frituur dit in hete olie (190°C)
gedurende ongeveer 6 minuten of
totdat het goudbruin is.
onderhoud en reiniging
1 Draai de ringmoer handmatig of met
de moersleutel los en demonteer
hem. Was alle onderdelen af in een
heet sopje en droog ze daarna af.
Was geen enkel onderdeel in
de afwasmachine. Gebruik ook
nooit een soda-oplossing.
2. Zet de vleesmolen weer in elkaar.
3. Wrijf de roosters in met plantaardige
olie en wikkel ze vervolgens in vetvrij
papier om verkleuren/roesten te
voorkomen.
4. Indien u de vleesmolen op de machine
laat zitten, doe dan het deksel op de
schaal ter bescherming tegen stof.
5. U kunt het deksel van de vulbuis
openen en de onderdelen voor het
maken van worst en kebbe hierin
bewaren.
9
O
ntworpen en ontwikkeld door
Kenwood in het VK.
V
ervaardigd in China.
BELANGRIJKE INFORMATIE
VOOR DE CORRECTE
VERWERKING VAN HET
PRODUCT IN
OVEREENSTEMMING MET DE
EUROPESE RICHTLIJN
2002/96/EC
Aan het einde van de levensduur van
het product mag het niet samen met
het gewone huishoudelijke afval
worden verwerkt. Het moet naar een
speciaal centrum voor gescheiden
afvalinzameling van de gemeente
worden gebracht, of naar een
verkooppunt dat deze service
verschaft. Het apart verwerken van een
huishoudelijk apparaat voorkomt
mogelijke gevolgen voor het milieu en
de gezondheid die door een
ongeschikte verwerking ontstaan en
zorgt ervoor dat de materialen waaruit
het apparaat bestaat, teruggewonnen
kunnen worden om een aanmerkelijke
besparing van energie en grondstoffen
te verkrijgen. Om op de verplichting tot
gescheiden verwerking van elektrische
huishoudelijke apparatuur te wijzen, is
op het product het symbool van een
doorgekruiste vuilnisbak aangebracht.
10

Documenttranscriptie

Nederlands 4-6 7 - 10 Français 11 - 14 Deutsch 15 - 18 Italiano 19 - 22 Português 23 - 26 Español 27 - 30 Dansk 31 - 34 Svenska 35 - 37 Norsk 38 - 41 Suomi 42 - 45 Türkçe 46 - 49 Ïesky 50 - 53 Magyar 54 - 57 Polski 58 - 61 Русский 62 - 66 Ekkgmij 67 - 70 Slovenčina 71 - 74 Українська 75 - 79 w∂¸´ 82 - 80 UN FO LD English Nederlands Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit ● ● vleesmolen voor u het Kenwood-hulpstuk gaat gebruiken Lees deze instructies zorgvuldig door en bewaar ze voor toekomstig gebruik. Verwijder alle verpakking en labels. a b c d e f g veiligheid ● ● ● ● ● ● ● Controleer altijd of alle botten, zwoerden, etc. van het vlees zijn verwijderd voordat u het gaat malen. Waneer u noten gaat fijnhakken, moet u slechts enkele noten tegelijk toevoegen en wachten tot het schroefelement ze volledig heeft meegenomen voordat u meer noten toevoegt. Gebruik altijd het meegeleverde duwstuk. Steek nooit uw vingers of keukengerei in de vulbuis. Waarschuwing – het snijblad is scherp, ga er tijdens het gebruik en bij het reinigen voorzichtig mee om. Controleer of het opzetstuk stevig op zijn plaats vastzit voordat u het apparaat inschakelt. Raak de bewegende delen niet aan. Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact voordat u onderdelen verwijdert of reinigt. h i j montage 1 Plaats het schroefelement in het maalgedeelte. 2 Breng het mes aan met de snijkant aan de buitenkant . Zorg ervoor dat het mes goed wordt gemonteerd, anders kan de vleesmolen beschadigd raken. 3 Breng het gewenste rooster aan . Plaats de uitsparing over de pin. ● Gebruik het fijne rooster voor rauw vlees, vis, kleine nootjes of gekookt vlees voor, shepherd’s pie of gehaktbrood. ● Gebruik het medium en het grove rooster voor rauw vlees, vis, noten, groenten, harde kaas of gepeld of gedroogd fruit voor puddingen en jam. 4 Breng de ringmoer losjes aan. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor het keukenapparaat voor aanvullende veiligheidswaarschuwingen. ● ● Moersleutel Ringmoer Roosters: fijn, medium, grof. Mes Schroefelement Maalgedeelte Bak Vulbuis Deksel van de vulbuis Schaal/deksel gebruik van de vleesmolen voor het eerste gebruik: Was de onderdelen af. Zie “onderhoud en reiniging”. Dit apparaat voldoet aan de ECrichtlijn 2004/108/EC betreffende de elektromagnetische compatibiliteit en EC-bepaling 1935/2004 van 27/10/2004 betreffende materialen die bestemd zijn voor contact met voedsel. 1 Trek aan de pal en verwijder het klepje voor  verwerking op lage snelheid . 2 Houd de pal in dezelfde stand vast en breng de vleesmolen aan. Draai hem naar links en rechts totdat hij vast zit. 3 Draai de ringmoer handmatig vast. 4 Monteer de schaal . Plaats de bak onder de vleesmolen zodat deze het voedsel op kan vangen. 7 7 Bevestig het mondstuk aan de vleesmolen en draai de ringmoer vast . 8 Bevestig de schaal . 9 Schakel snelheid 3 of 4 in. Gebruik de vulbuis om het vlees door de vleesmolen te duwen. Duw niet te hard - de vleesmolen zou beschadigd kunnen raken. Als de darm vol is, dient u deze van het mondstuk te verwijderen. Doe niet te veel vlees in de darm. 10Worstjes maakt u door de gevulde darm op de gewenste plaatsen te draaien. 5 Ontdooi bevroren vlees goed alvorens het in de vleesmolen fijn te malen. Snijd het vlees in reepjes van 2,5 cm. 6 Schakel snelheid 4 in. Gebruik de vulbuis om het vlees rustig - reepje voor reepje- door de vleesmolen te duwen. Duw niet te hard - de vleesmolen zou hierdoor beschadigd kunnen raken. worstvulmachine k l m Basisplaat* Groot mondstuk* (voor dikke worsten) Klein mondstuk* (voor dunne worsten) recept voor varkenssaucijsjes * Opgeslagen in het duwelement Vraag aan uw slager wat darm voor de worst. Gebruik varkensdarm voor het grote mondstuk en schaaps- of lamsdarm voor het kleine mondstuk. In plaats van darm te gebruiken, kunt u het vlees voordat u het gaat koken ook door broodkruimels of bloem rollen . 100 gram droog brood 600 gram in stukjes gesneden varkensvlees, mager en vet 1 geklopt ei 5 ml gemengde kruiden peper en zout 1 Week het brood in water en knijp het uit. 2 Hak het vlees fijn in een kom 3 Voeg de overige ingrediënten toe en meng het geheel goed. 4 Maak hier worstjes van (zie boven). 5 Frituur, grill of bak ze vervolgens goudbruin. gebruik van de worstvulmachine 1 Indien u darm gebruikt, laat dit dan eerst een half uur in koud water weken. 2 Trek aan de pal  en verwijder het klepje voor verwerking op lage snelheid . 3 Houd de pal in dezelfde stand vast en breng de vleesmolen aan. Draai deze naar links en rechts totdat hij vast zit. 4 Plaats het schroefelement in het maalgedeelte. 5 Monteer de basisplaat - plaats de uitsparing over de pin. 6 Indien u darm gebruikt, open deze dan met een stromende kraan. Maak vervolgens ook het gewenste mondstuk vochtig en trek de darm over het mondstuk. kebbemachine n o Vormmaker* Kegeltje* * Opgeslagen in het duwelement Kebbe is een traditioneel gerecht uit het Midden-Oosten: gefrituurde lams- en couscous- bundeltjes gevuld met gehakt vlees. 8 vulling 400 gram in reepjes gesneden lamsvlees 15 ml olie 2 middelgrote, fijngesneden uien 5-10 ml allspice 15 ml blank meel peper en zout gebruik van de kebbemachine 1 Trek aan de pal en verwijder het klepje voor de verwerking op lage snelheid . 2 Houd de pal in dezelfde stand vast en breng de vleesmolen aan. Draai deze naar links en rechts totdat hij vast zit. 3 Plaats het schroefelement in het maalgedeelte. 4 Bevestig de vormmaker  - plaats de uitsparing over de pin. 5 Bevestig het kegeltje . 6 Draai de ringmoer vast. 7 Breng de schaal aan . 8 Schakel snelheid 1 in. Gebruik de vulbuis om het mengsel rustig door de vleesmolen te duwen. Maak delen van dezelfde lengte. 1 Maal het lamsvlees fijn en maak daarbij gebruik van het fijne rooster. 2 Bak de uien goudbruin en voeg het lamsvlees toe. 3 Voeg de overige ingrediënten toe en bak het geheel 1 - 2 minuten. 4 Giet overtollig vet af en laat het mengsel afkoelen. afwerking 1 Duw het darmmengsel door de molen en gebruik daarbij de kebbemachine. 2 Maak stukken van circa 8 cm. 3 Sluit een van de uiteinden van de darm af. Doe wat vulling - niet teveel - in het andere uiteinde en sluit dit ook af. 4 Frituur dit in hete olie (190°C) gedurende ongeveer 6 minuten of totdat het goudbruin is. recept voor gevulde kebbe omhulsel 500 gram in reepjes gesneden lamsvlees of mager schapenvlees 500 gram gewassen en uitgelekte bulgur 1 kleine ui onderhoud en reiniging 1 Draai de ringmoer handmatig of met de moersleutel  los en demonteer hem. Was alle onderdelen af in een heet sopje en droog ze daarna af. Was geen enkel onderdeel in de afwasmachine. Gebruik ook nooit een soda-oplossing. 2. Zet de vleesmolen weer in elkaar. 3. Wrijf de roosters in met plantaardige olie en wikkel ze vervolgens in vetvrij papier om verkleuren/roesten te voorkomen. 4. Indien u de vleesmolen op de machine laat zitten, doe dan het deksel op de schaal ter bescherming tegen stof. 5. U kunt het deksel van de vulbuis openen en de onderdelen voor het maken van worst en kebbe hierin bewaren. Belangrijk Gebruik de bulgurtarwe altijd onmiddellijk nadat hij is uitgelekt. Als u de tarwe laat uitdrogen, wordt de molen zwaarder belast waardoor hij kan worden beschadigd. 1 Maal afwisselend stukjes vlees en bulgur, waarbij u gebruik maakt van het fijne rooster. Voeg de ui voor de laatste portie toe. 2 Meng het geheel. Maal het vervolgens nog twee keer fijn. 3 Duw het mengsel door de vleesmolen, waarbij u gebruik maakt van de kebbemaker (zie boven). 9 ● ● Ontworpen en ontwikkeld door Kenwood in het VK. Vervaardigd in China. BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR DE CORRECTE VERWERKING VAN HET PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET DE EUROPESE RICHTLIJN 2002/96/EC Aan het einde van de levensduur van het product mag het niet samen met het gewone huishoudelijke afval worden verwerkt. Het moet naar een speciaal centrum voor gescheiden afvalinzameling van de gemeente worden gebracht, of naar een verkooppunt dat deze service verschaft. Het apart verwerken van een huishoudelijk apparaat voorkomt mogelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid die door een ongeschikte verwerking ontstaan en zorgt ervoor dat de materialen waaruit het apparaat bestaat, teruggewonnen kunnen worden om een aanmerkelijke besparing van energie en grondstoffen te verkrijgen. Om op de verplichting tot gescheiden verwerking van elektrische huishoudelijke apparatuur te wijzen, is op het product het symbool van een doorgekruiste vuilnisbak aangebracht. 10
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85

Kenwood AT950A de handleiding

Categorie
Vleesmolen
Type
de handleiding