Dit symbool geeft aan dat geen enkele functie van de kookplaat is geactiveerd; het
verwarmingselement is uitgeschakeld.
DE KOOKPLAAT GEBRUIKEN
Op het bedieningspaneel bevinden zich 4 knoppen voor de bediening van de kookplaat. Op de knoppen
worden de verschillende stroomstanden met nummers aangegeven en de verschillende functies met
symbolen.
Draai de bedieningsknop van de betreffende kookzone naar rechts op de gewenste stand (raadpleeg de
gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd).
Tabel functies kookplaat (afhankelijk van model)
Functie Beschrijving functie
WARMHOUDEN
Zorgt voor een constante temperatuur van 60° tot het einde van de bereidingstijd. Om deze functie in te
schakelen draait u de knop op
.
DUBBELE ZONE
Is beschikbaar voor de kookzones linksvoor en linksachter. Breidt de kookzones van de kookplaat uit zodat
u grote, ovale of rechthoekige pannen kunt gebruiken. Om deze functie in te schakelen draait u de knop
en wacht u tot het restwarmtelampje van de betreffende kookzone gaat knipperen. Kies de gewenste stand
door de knop naar links te draaien. Het restwarmtelampje blijft branden om aan te geven dat de kookplaat
is ingeschakeld. Om de functie uit te schakelen, draait u de knop op stand
0
.
ICP (Beginfase
van bereiding)
Deze functie zorgt voor een snelle verwarming van de kookzone in de beginfase van de bereiding en werkt
gedurende een vastgestelde tijd. Om de functie in te schakelen draait u de knop op
.
Wacht tot het
restwarmtelampje begint te knipperen, draai vervolgens de knop naar links op de gewenste stroomstand.
Bv.: als de stand
1
is, zal de kookzone
1 minuut
lang op volle sterkte werken, en vervolgens
overschakelen naar stand
1
tot het einde van de bereiding, tenzij de instelling van de knop tussentijds
wordt gewijzigd. Als de stand
6
is, zal de kookzone
6 minuten
lang op volle sterkte werken waarna deze
overschakelt naar stroomstand
6
tot het einde van de bereiding, tenzij de instelling van de knop
tussentijds wordt gewijzigd. Deze functie kan voor alle standen worden ingesteld
met uitzonderingen van
stand 10
.
SNELKOKEN
Deze functie zorgt ervoor dat water heel snel aan de kook komt; de functie blijft een vaste tijd
ingeschakeld. Als de tijd om is, schakelt de kookzone automatisch terug naar de maximum stroomstand.
De snelkookfunctie kan ook geactiveerd worden nadat u al op de betreffende kookzone met koken bent
begonnen. Let op: het is belangrijk dat er een pan op de geselecteerde kookzone staat voordat u deze
kookzone inschakelt, om schade aan de glaskeramische plaat te voorkomen. De gespecificeerde
prestatiewaarden voor deze functie worden gegarandeerd voor alle glaskeramische kookplaten. Om deze
functie in te schakelen zet u de pan eerst op de geselecteerde kookzone en draait u de knop vervolgens
op . De functie wordt uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen.
GEMATIGD
VERWARMEN
Deze functie is geschikt voor het laten rijzen van deeg, om koude boter zacht te laten worden,
babyzuigflessen of pap warm te houden, om yoghurt te maken, chocolade te smelten, etc.
Is alleen beschikbaar wanneer het restwarmtelampje brandt. Controleer eerst of het restwarmtelampje van
de betreffende kookzone brandt. Draai vervolgens de knop op . De functie wordt uitgeschakeld door
de stand van de knop te wijzigen.
BEREIDINGSTABELLEN
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
vanaf
bodem
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min)
VLEES
Lams-, geiten-,
schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfs-, rund-,
varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS
(1 kg)
Goudbrasem,
zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's,
tomaten,
gebakken
aardappelen
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART
ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taart met
kaasvulling
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Korstgebak,
vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crêpes
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, cakejes,
zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Soesjes, Zwitserse
rol
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
vanaf bodem
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min)
Hartige taart,
vruchtentaart, bv.
met ananas,
perziken
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagne,
gegratineerde
aardappels,
cannelloni
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Soufflé
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
vanaf
bodem
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min)
Geroosterd brood X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk,
varkens-,
rundvlees
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken
aardappels
- 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv.
goudbrasem, forel
- 3 190-200 40 - 50