Philips HD4428/00 Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Inleiding
Beste klant, gefeliciteerd met de aanschaf van deze nieuwe Philips tafelgrill. Uw nieuwe grill met
lekbak stelt u in staat om praktisch zonder rookontwikkeling allerlei soorten etenswaren te
bereiden! Grillen met dit apparaat is extra veilig dankzij het veiligheidsscherm en het is extra
makkelijk dankzij het grote grilloppervlak.
Algemene beschrijving (fig. 1)
A Thermostaatunit met netsnoer
B Temperatuurregelaar met aan/uitstand en temperatuurlampje
C Onderstel
D Lekbak
E Verwijderbare grillplaat
F Koelblijvende handgrepen
G Veiligheidsscherm
H Aansluitpunt voor thermostaatunit
Belangrijk
Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat u het apparaat gaat gebruiken en bewaar de
gebruiksaanwijzing om deze indien nodig te kunnen raadplegen.
Controleer of het voltage aangegeven op de onderkant van het apparaat overeenkomt met
de plaatselijke netspanning voordat u het apparaat aansluit.
Indien het netsnoer beschadigd is, moet het vervangen worden door Philips, een door
Philips geautoriseerd servicecentrum of personen met vergelijkbare kwalificaties om gevaar
te voorkomen.
Sluit de thermostaatunit niet aan op netspanning voordat u hem op het apparaat heeft
aangesloten.
Zorg ervoor dat de binnenkant van het aansluitpunt voor de thermostaatunit geheel droog
is voordat u de thermostaatunit erop aansluit.
Gebruik uitsluitend de bijgeleverde thermostaatunit.
Sluit het apparaat alleen aan op een geaard stopcontact.
Laat het snoer niet over de rand van het aanrecht of de tafel hangen waarop het apparaat
staat en houd het snoer uit de buurt van de hete oppervlakken van het apparaat.
Plaats het apparaat op een vlakke, stabiele ondergrond en zorg dat er voldoende vrije
ruimte rondom het apparaat is.
De lekbak moet tijdens het grillen altijd in het apparaat geplaatst zijn.
Laat de grillplaat altijd opwarmen voordat u er etenswaren op gaat bereiden.
De aanraakbare oppervlakken kunnen heet worden wanneer het apparaat in werking is.
Houd het apparaat buiten het bereik van kinderen.
Laat het apparaat nooit zonder toezicht werken.
Pas op voor spattend vet wanneer u vet vlees of worstjes grilt.
Haal na gebruik altijd de stekker uit het stopcontact.
Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact voordat u de thermostaatunit
uit het aansluitpunt op het apparaat haalt.
Maak het apparaat na gebruik altijd schoon.
Laat het apparaat volledig afkoelen voordat u de grillplaat verwijdert, het apparaat
schoonmaakt of het opbergt.
Dompel de thermostaatunit met netsnoer niet in water of een andere vloeistof.
Breng geen scherpe of krassende voorwerpen in aanraking met de grillplaat, aangezien de
antiaanbaklaag hierdoor beschadigd zal raken.
NEDERLANDS 19
20
Zorg ervoor dat u de grillplaat goed in het apparaat terugplaatst nadat u hem verwijderd
heeft.
Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor gebruik binnenshuis en dient niet buitenshuis
gebruikt te worden.
Voor het eerste gebruik
1 Verwijder stickers die eventueel op het apparaat aanwezig zijn en reinig de behuizing van het
apparaat met een vochtige doek.
2 Reinig het apparaat en de grillplaat grondig (zie hoofdstuk 'Schoonmaken').
B
Er kan wat rook uit het apparaat komen wanneer u het voor de eerste keer gebruikt. Dit is normaal.
Gebruik
1 Plaats de lekbak in het onderstel (fig. 2).
2 Vul de lekbak met zoveel water dat de bodem bedekt is (fig. 3).
- Het water in de lekbak verwijdert rook en nare luchtjes, omdat het voorkomt dat
voedseldeeltjes verbranden.
- Om de lekbak makkelijker te kunnen schoonmaken, kunt u hem met aluminiumfolie bekleden
voordat u hem met water vult.
- Wanneer u de lekbak met aluminiumfolie bekleedt, zorg er dan voor dat het folie niet over de
randen van de lekbak hangt, omdat dit een goede luchtcirculatie belemmert.
3 Plaats de grillplaat in het onderstel (fig. 4).
De grillplaat past slechts op één manier in het onderstel.
4 Plaats het veiligheidsscherm op het apparaat (fig. 5).
De sleuven in het veiligheidsscherm moeten goed om de pennen van de grillplaat vallen.
Het veiligheidsscherm voorkomt vetspatten op de ondergrond waar het apparaat op staat (bijv. een
aanrecht).
5 Vet de grillplaat licht in met een beetje boter of olie.
6 Steek de thermostaatunit in de aansluitopening aan de zijkant van het apparaat (fig. 6).
7 Draai de temperatuurregelaar naar een stand die geschikt is voor de etenswaren die u wilt
grillen (zie onder het kopje 'Grilltijden' in dit hoofdstuk).
Het temperatuurlampje gaat aan.
8 Leg de etenswaren op de grillplaat wanneer het temperatuurlampje is uitgegaan.
Pas op: de grillplaat is heet!
B
Tijdens het grillen gaat het temperatuurlampje af en toe aan en uit. Dit geeft aan dat het
verwarmingselement in- en uitgeschakeld wordt om te zorgen dat de grillplaat op de juiste
temperatuur blijft.
9 Draai de etenswaren af en toe om met een houten of kunststof spatel of tang.
10 Verwijder de etenswaren wanneer deze gaar zijn.
Gebruik een houten of kunststof spatel of tang om de etenswaren van de grillplaat te verwijderen.
Gebruik geen metalen, scherpe of krassende voorwerpen.
11 Veeg overtollige olie van de grillplaat met een stuk keukenpapier voordat u nieuwe
ingrediënten op de grillplaat legt. Dit garandeert een optimaal grillresultaat.
12 Om door te gaan met grillen, legt u nieuwe ingrediënten op de grillplaat wanneer het
temperatuurlampje is uitgegaan.
NEDERLANDS
21
Grilltijden
In de tabel aan het eind van deze gebruiksaanwijzing vindt u een aantal etenwaren die u met deze
tafelgrill kunt bereiden. De tabel geeft aan welke temperatuur u moet selecteren, hoe lang de
etenswaren gegrild moeten worden en welk deel van de plaat u moet gebruiken: het grillgedeelte of
het warmhoudgedeelte. De tijd die nodig is om het apparaat voor te verwarmen is niet in de
bereidingstijden inbegrepen. De grilltijd en grilltemperatuur hangen af van het soort etenswaren
(bijv. vlees), de dikte en de temperatuur van de etenswaren en natuurlijk van uw eigen smaak. U
kunt ook gebruikmaken van de aanduidingen op het onderstel van de tafelgrill.
Tips
Het grillgedeelte van de plaat is ideaal voor het bereiden van vlees en gevogelte. Vet en
vocht druppelen door de grillplaat in de lekbak, waardoor er nauwelijks rookontwikkeling
plaatsvindt en u eten bereidt dat gezond is en weinig vet bevat (fig. 7).
Het warmhoudgedeelte is zeer geschikt voor het bereiden van vis, eieren, ham,
champignons, tomaten, uien enz. Dit gedeelte is ook handig voor het warmhouden van
etenswaren (fig. 8).
U kunt de tafelgrill ook als een thermostatische warmhoudplaat gebruiken die uw gerechten
automatisch op de gewenste temperatuur houdt. Bedek het grillgedeelte van de plaat met
aluminiumfolie waarvan de glimmende zijde naar boven wijst en stel de temperatuurregelaar
in op stand 2 of 3.
Mals vlees is het meest geschikt om te grillen.
Vleessoorten als biefstuk of spareribs worden malser als u ze een nacht laat marineren.
Draai de etenswaren af en toe om met een houten of kunststof spatel of tang om te zorgen
dat ze sappig blijven en niet uitdrogen. Gebruik geen metalen voorwerpen zoals een vork of
grilltang, omdat deze de antiaanbaklaag van de grillplaat kunnen beschadigen.
Draai het gegrilde eten niet te vaak om. Wanneer de etenswaren aan beide zijden bruin zijn,
moeten ze op een lagere temperatuur gegrild worden om ze niet uit te laten drogen en een
gelijkmatig grillresultaat te krijgen.
Als u bevroren etenswaren wilt ontdooien, wikkel deze dan in aluminiumfolie en stel de
temperatuurregelaar in op stand 3 of 4. Draai de etenswaren af en toe om. De ontdooitijd
hangt af van het gewicht van de etenswaren.
Wanneer u saté, kip, varkensvlees of kalfsvlees bereidt, schroei het vlees dan op hoge
temperatuur (stand 5) dicht. Indien nodig kunt u hierna de temperatuurregelaar een stand
lager zetten om het vlees te grillen totdat het gaar is.
Wanneer u saté of sjasliek maakt, laat bamboe of houten spiezen dan eerst in water weken
om te voorkomen dat ze tijdens het grillen verschroeien. Gebruik geen metalen spiezen.
Worstjes knappen tijdens het grillen vaak open. U kunt dit voorkomen door er met een
vork enkele gaatjes in te prikken.
Met vers vlees krijgt u een beter grillresultaat dan met bevoren of ontdooid vlees. Strooi pas
na het grillen zout op het vlees. Hierdoor blijven de vleessappen beter bewaard. Zorg
ervoor dat de stukken vlees die u gaat bereiden niet te dik zijn (ongeveer 1,5 cm) voor het
beste resultaat.
De tafelgrill is niet geschikt voor het bereiden van gepaneerde etenswaren.
Schoonmaken
Gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen of -materialen, aangezien de antiaanbaklaag van
de plaat hierdoor beschadigd zal raken.
Dompel de thermostaatunit met netsnoer niet in water of een andere vloeistof.
1 Zet de temperatuurregelaar op de uitstand.
2 Haal de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.
NEDERLANDS
22
3 Verwijder de thermostaatunit door deze uit het apparaat te trekken (fig. 9).
4 Verwijder het veiligheidsscherm (fig. 10).
5 Verwijder de grillplaat door deze aan de handgrepen op te tillen. De grillplaat kan niet
verwijderd worden indien de thermostaatunit nog op het apparaat aangesloten is (fig. 11).
Veeg altijd overtollige olie met een stuk keukenpapier van de grillplaat voordat u deze verwijdert
om hem schoon te maken.
6 Verwijder de lekbak door deze uit het onderstel te tillen (fig. 12).
7 Reinig de grillplaat, de lekbak, het veiligheidsscherm en het onderstel met een zachte doek of
spons in heet water met een beetje afwasmiddel of in de vaatwasmachine.
Aangekoekte etensresten en vet kunnen worden verwijderd door de grillplaat 5 minuten in heet
water met een beetje afwasmiddel te laten weken. U kunt aangekoekte etensresten en vet ook
losweken door wat citroensap over de grillplaat te druppelen.
8 Droog de grillplaat, de lekbak, het veiligheidsscherm en het onderstel af en zet het apparaat
weer in elkaar.
De binnenkant van het aansluitpunt voor de thermostaatunit moet geheel droog zijn voordat u
de thermostaatunit er weer op aansluit. Droog de binnenkant van het aansluitpunt met een
droge doek. Schud indien nodig eerst achtergebleven water eruit.
9 Reinig de buitenkant van de thermostaatunit met een vochtige doek.
Milieu
Gooi het apparaat aan het einde van zijn levensduur niet weg met het normale huisvuil, maar
lever het in op een officieel verzamelpunt om het te laten recyclen. Op deze wijze helpt u
om het milieu te beschermen (fig. 13).
Garantie & service
Als u informatie nodig heeft of als u een probleem heeft, bezoek dan de Philips website
(www.philips.com), of neem contact op met het Philips Customer Care Centre in uw land (u vindt
het telefoonnummer in het 'worldwide guarantee' vouwblad). Als er geen Customer Care Centre
in uw land is, ga dan naar uw Philips dealer of neem contact op met de afdeling Service van Philips
Domestic Appliances and Personal Care BV.
NEDERLANDS
NEDERLANDS 23
Deze tafelgrill is niet geschikt voor het grillen van gepaneerde etenswaren.
Temperatuurstand
4-5
4-5
4
4-5
4-5
4-5
4-5
5
5
5
5
5
5
2-3
Grilltijd (minuten)
5-7
3-4
4-6
6-8
8-10
6-8
8-10
Afhankelijk van de dikte van het
vlees en uw persoonlijke smaak
4-5
4-5
4-5
8-10
8-10
3-4
Soort etenswaren
Zalm- of tonijnmoot
Gamba's
Vis (kleine stukjes)
Kalkoen/kipfilet
Worstjes
Hamburger (bevroren,
voorgebakken)
Lamskotelet
Vlees met korte bereidingstijd (bijv.
biefstuk/kalfsfilet)
Stukjes vlees
Groenten/fruit
Groenten/fruit bedekt met kaas
Mixed grill (kleine stukjes)
Sjasliek/saté
Warmhouden
Ontdooien

Documenttranscriptie

NEDERLANDS 19 Inleiding Beste klant, gefeliciteerd met de aanschaf van deze nieuwe Philips tafelgrill. Uw nieuwe grill met lekbak stelt u in staat om praktisch zonder rookontwikkeling allerlei soorten etenswaren te bereiden! Grillen met dit apparaat is extra veilig dankzij het veiligheidsscherm en het is extra makkelijk dankzij het grote grilloppervlak. Algemene beschrijving (fig. 1) A Thermostaatunit met netsnoer B Temperatuurregelaar met aan/uitstand en temperatuurlampje C Onderstel D Lekbak E Verwijderbare grillplaat F Koelblijvende handgrepen G Veiligheidsscherm H Aansluitpunt voor thermostaatunit Belangrijk Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat u het apparaat gaat gebruiken en bewaar de gebruiksaanwijzing om deze indien nodig te kunnen raadplegen. ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ Controleer of het voltage aangegeven op de onderkant van het apparaat overeenkomt met de plaatselijke netspanning voordat u het apparaat aansluit. Indien het netsnoer beschadigd is, moet het vervangen worden door Philips, een door Philips geautoriseerd servicecentrum of personen met vergelijkbare kwalificaties om gevaar te voorkomen. Sluit de thermostaatunit niet aan op netspanning voordat u hem op het apparaat heeft aangesloten. Zorg ervoor dat de binnenkant van het aansluitpunt voor de thermostaatunit geheel droog is voordat u de thermostaatunit erop aansluit. Gebruik uitsluitend de bijgeleverde thermostaatunit. Sluit het apparaat alleen aan op een geaard stopcontact. Laat het snoer niet over de rand van het aanrecht of de tafel hangen waarop het apparaat staat en houd het snoer uit de buurt van de hete oppervlakken van het apparaat. Plaats het apparaat op een vlakke, stabiele ondergrond en zorg dat er voldoende vrije ruimte rondom het apparaat is. De lekbak moet tijdens het grillen altijd in het apparaat geplaatst zijn. Laat de grillplaat altijd opwarmen voordat u er etenswaren op gaat bereiden. De aanraakbare oppervlakken kunnen heet worden wanneer het apparaat in werking is. Houd het apparaat buiten het bereik van kinderen. Laat het apparaat nooit zonder toezicht werken. Pas op voor spattend vet wanneer u vet vlees of worstjes grilt. Haal na gebruik altijd de stekker uit het stopcontact. Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact voordat u de thermostaatunit uit het aansluitpunt op het apparaat haalt. Maak het apparaat na gebruik altijd schoon. Laat het apparaat volledig afkoelen voordat u de grillplaat verwijdert, het apparaat schoonmaakt of het opbergt. Dompel de thermostaatunit met netsnoer niet in water of een andere vloeistof. Breng geen scherpe of krassende voorwerpen in aanraking met de grillplaat, aangezien de antiaanbaklaag hierdoor beschadigd zal raken. 20 ◗ ◗ NEDERLANDS Zorg ervoor dat u de grillplaat goed in het apparaat terugplaatst nadat u hem verwijderd heeft. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor gebruik binnenshuis en dient niet buitenshuis gebruikt te worden. Voor het eerste gebruik 1 Verwijder stickers die eventueel op het apparaat aanwezig zijn en reinig de behuizing van het apparaat met een vochtige doek. 2 Reinig het apparaat en de grillplaat grondig (zie hoofdstuk 'Schoonmaken'). B Er kan wat rook uit het apparaat komen wanneer u het voor de eerste keer gebruikt. Dit is normaal. Gebruik 1 Plaats de lekbak in het onderstel (fig. 2). 2 Vul de lekbak met zoveel water dat de bodem bedekt is (fig. 3). Het water in de lekbak verwijdert rook en nare luchtjes, omdat het voorkomt dat voedseldeeltjes verbranden. - Om de lekbak makkelijker te kunnen schoonmaken, kunt u hem met aluminiumfolie bekleden voordat u hem met water vult. - Wanneer u de lekbak met aluminiumfolie bekleedt, zorg er dan voor dat het folie niet over de randen van de lekbak hangt, omdat dit een goede luchtcirculatie belemmert. - 3 Plaats de grillplaat in het onderstel (fig. 4). De grillplaat past slechts op één manier in het onderstel. 4 Plaats het veiligheidsscherm op het apparaat (fig. 5). De sleuven in het veiligheidsscherm moeten goed om de pennen van de grillplaat vallen. Het veiligheidsscherm voorkomt vetspatten op de ondergrond waar het apparaat op staat (bijv. een aanrecht). 5 Vet de grillplaat licht in met een beetje boter of olie. 6 Steek de thermostaatunit in de aansluitopening aan de zijkant van het apparaat (fig. 6). 7 Draai de temperatuurregelaar naar een stand die geschikt is voor de etenswaren die u wilt grillen (zie onder het kopje 'Grilltijden' in dit hoofdstuk). Het temperatuurlampje gaat aan. 8 Leg de etenswaren op de grillplaat wanneer het temperatuurlampje is uitgegaan. Pas op: de grillplaat is heet! B Tijdens het grillen gaat het temperatuurlampje af en toe aan en uit. Dit geeft aan dat het verwarmingselement in- en uitgeschakeld wordt om te zorgen dat de grillplaat op de juiste temperatuur blijft. 9 Draai de etenswaren af en toe om met een houten of kunststof spatel of tang. 10 Verwijder de etenswaren wanneer deze gaar zijn. Gebruik een houten of kunststof spatel of tang om de etenswaren van de grillplaat te verwijderen. Gebruik geen metalen, scherpe of krassende voorwerpen. 11 Veeg overtollige olie van de grillplaat met een stuk keukenpapier voordat u nieuwe ingrediënten op de grillplaat legt. Dit garandeert een optimaal grillresultaat. 12 Om door te gaan met grillen, legt u nieuwe ingrediënten op de grillplaat wanneer het temperatuurlampje is uitgegaan. NEDERLANDS 21 Grilltijden In de tabel aan het eind van deze gebruiksaanwijzing vindt u een aantal etenwaren die u met deze tafelgrill kunt bereiden. De tabel geeft aan welke temperatuur u moet selecteren, hoe lang de etenswaren gegrild moeten worden en welk deel van de plaat u moet gebruiken: het grillgedeelte of het warmhoudgedeelte. De tijd die nodig is om het apparaat voor te verwarmen is niet in de bereidingstijden inbegrepen. De grilltijd en grilltemperatuur hangen af van het soort etenswaren (bijv. vlees), de dikte en de temperatuur van de etenswaren en natuurlijk van uw eigen smaak. U kunt ook gebruikmaken van de aanduidingen op het onderstel van de tafelgrill. Tips ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ ◗ Het grillgedeelte van de plaat is ideaal voor het bereiden van vlees en gevogelte. Vet en vocht druppelen door de grillplaat in de lekbak, waardoor er nauwelijks rookontwikkeling plaatsvindt en u eten bereidt dat gezond is en weinig vet bevat (fig. 7). Het warmhoudgedeelte is zeer geschikt voor het bereiden van vis, eieren, ham, champignons, tomaten, uien enz. Dit gedeelte is ook handig voor het warmhouden van etenswaren (fig. 8). U kunt de tafelgrill ook als een thermostatische warmhoudplaat gebruiken die uw gerechten automatisch op de gewenste temperatuur houdt. Bedek het grillgedeelte van de plaat met aluminiumfolie waarvan de glimmende zijde naar boven wijst en stel de temperatuurregelaar in op stand 2 of 3. Mals vlees is het meest geschikt om te grillen. Vleessoorten als biefstuk of spareribs worden malser als u ze een nacht laat marineren. Draai de etenswaren af en toe om met een houten of kunststof spatel of tang om te zorgen dat ze sappig blijven en niet uitdrogen. Gebruik geen metalen voorwerpen zoals een vork of grilltang, omdat deze de antiaanbaklaag van de grillplaat kunnen beschadigen. Draai het gegrilde eten niet te vaak om. Wanneer de etenswaren aan beide zijden bruin zijn, moeten ze op een lagere temperatuur gegrild worden om ze niet uit te laten drogen en een gelijkmatig grillresultaat te krijgen. Als u bevroren etenswaren wilt ontdooien, wikkel deze dan in aluminiumfolie en stel de temperatuurregelaar in op stand 3 of 4. Draai de etenswaren af en toe om. De ontdooitijd hangt af van het gewicht van de etenswaren. Wanneer u saté, kip, varkensvlees of kalfsvlees bereidt, schroei het vlees dan op hoge temperatuur (stand 5) dicht. Indien nodig kunt u hierna de temperatuurregelaar een stand lager zetten om het vlees te grillen totdat het gaar is. Wanneer u saté of sjasliek maakt, laat bamboe of houten spiezen dan eerst in water weken om te voorkomen dat ze tijdens het grillen verschroeien. Gebruik geen metalen spiezen. Worstjes knappen tijdens het grillen vaak open. U kunt dit voorkomen door er met een vork enkele gaatjes in te prikken. Met vers vlees krijgt u een beter grillresultaat dan met bevoren of ontdooid vlees. Strooi pas na het grillen zout op het vlees. Hierdoor blijven de vleessappen beter bewaard. Zorg ervoor dat de stukken vlees die u gaat bereiden niet te dik zijn (ongeveer 1,5 cm) voor het beste resultaat. De tafelgrill is niet geschikt voor het bereiden van gepaneerde etenswaren. Schoonmaken Gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen of -materialen, aangezien de antiaanbaklaag van de plaat hierdoor beschadigd zal raken. Dompel de thermostaatunit met netsnoer niet in water of een andere vloeistof. 1 Zet de temperatuurregelaar op de uitstand. 2 Haal de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen. 22 NEDERLANDS 3 Verwijder de thermostaatunit door deze uit het apparaat te trekken (fig. 9). 4 Verwijder het veiligheidsscherm (fig. 10). 5 Verwijder de grillplaat door deze aan de handgrepen op te tillen. De grillplaat kan niet verwijderd worden indien de thermostaatunit nog op het apparaat aangesloten is (fig. 11). Veeg altijd overtollige olie met een stuk keukenpapier van de grillplaat voordat u deze verwijdert om hem schoon te maken. 6 Verwijder de lekbak door deze uit het onderstel te tillen (fig. 12). 7 Reinig de grillplaat, de lekbak, het veiligheidsscherm en het onderstel met een zachte doek of spons in heet water met een beetje afwasmiddel of in de vaatwasmachine. Aangekoekte etensresten en vet kunnen worden verwijderd door de grillplaat 5 minuten in heet water met een beetje afwasmiddel te laten weken. U kunt aangekoekte etensresten en vet ook losweken door wat citroensap over de grillplaat te druppelen. 8 Droog de grillplaat, de lekbak, het veiligheidsscherm en het onderstel af en zet het apparaat weer in elkaar. De binnenkant van het aansluitpunt voor de thermostaatunit moet geheel droog zijn voordat u de thermostaatunit er weer op aansluit. Droog de binnenkant van het aansluitpunt met een droge doek. Schud indien nodig eerst achtergebleven water eruit. 9 Reinig de buitenkant van de thermostaatunit met een vochtige doek. Milieu ◗ Gooi het apparaat aan het einde van zijn levensduur niet weg met het normale huisvuil, maar lever het in op een officieel verzamelpunt om het te laten recyclen. Op deze wijze helpt u om het milieu te beschermen (fig. 13). Garantie & service Als u informatie nodig heeft of als u een probleem heeft, bezoek dan de Philips website (www.philips.com), of neem contact op met het Philips Customer Care Centre in uw land (u vindt het telefoonnummer in het 'worldwide guarantee' vouwblad). Als er geen Customer Care Centre in uw land is, ga dan naar uw Philips dealer of neem contact op met de afdeling Service van Philips Domestic Appliances and Personal Care BV. NEDERLANDS 23 Soort etenswaren Grilltijd (minuten) Temperatuurstand Zalm- of tonijnmoot 5-7 4-5 Gamba's 3-4 4-5 Vis (kleine stukjes) 4-6 4 Kalkoen/kipfilet 6-8 4-5 Worstjes 8-10 4-5 Hamburger (bevroren, voorgebakken) 6-8 4-5 Lamskotelet 8-10 4-5 Vlees met korte bereidingstijd (bijv. biefstuk/kalfsfilet) Afhankelijk van de dikte van het vlees en uw persoonlijke smaak 5 Stukjes vlees 4-5 5 Groenten/fruit 4-5 5 Groenten/fruit bedekt met kaas 4-5 5 Mixed grill (kleine stukjes) 8-10 5 Sjasliek/saté 8-10 5 Warmhouden Ontdooien 2-3 3-4 Deze tafelgrill is niet geschikt voor het grillen van gepaneerde etenswaren.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80

Philips HD4428/00 Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor