Grilltijd
In de tabel aan het eind van dit boekje vindt u een aantal etenswaren die u met deze tafelgrill kunt
bereiden. De tabel geeft aan welke temperatuur u moet kiezen en hoe lang de etenswaren moeten
worden gegrild. De tijd die het apparaat nodig heeft om op te warmen is niet in de bereidingstijden
inbegrepen. De grilltijd en -temperatuur zijn afhankelijk van het soort etenswaren dat u wilt
bereiden (bijv. vlees), de dikte en de temperatuur van de etenswaren en van uw persoonlijke
voorkeur. U kunt ook gebruikmaken van de aanduidingen op de thermostaatunit.
Tips
- U kunt de tafelgrill ook als thermostatische warmhoudplaat gebruiken, die uw gerechten
automatisch op de gewenste temperatuur houdt. Bedek de geribbelde plaat met aluminiumfolie
waarvan de glimmende zijde naar boven wijst en stel de temperatuurregelaar in op stand 2 of 3.
- Mals vlees is het meest geschikt om te grillen.
- Vleessoorten als biefstuk of spareribs worden malser als u ze een nacht laat marineren.
- Draai de etenswaren af en toe om om ze aan de binenkant sappig te houden en uitdroging te
voorkomen. Gebruik geen metalen voorwerpen zoals vorken en grilltangen, omdat u hiermee
de antiaanbaklaag van de grillplaten beschadigt.
- Draai het gegrilde eten niet te vaak om. Wanneer de etenswaren aan beide zijden bruin zijn,
moeten ze op een lagere temperatuur worden gegrild. Zo voorkomt u uitdrogen en bereikt u
een gelijkmatig grillresultaat.
- Als u bevroren etenswaren wilt ontdooien, wikkelt u deze in aluminiumfolie en stelt u de
temperatuurregelaar in op stand 1 of 2. Draai de etenswaren af en toe om. De ontdooitijd
hangt af van het gewicht van de etenswaren.
- Wanneer u saté, kip, varkensvlees of kalfsvlees bereidt, schroei het vlees dan eerst op hoge
temperatuur dicht (stand 5). Indien nodig kunt u hierna de temperatuurregelaar een stand lager
zetten om het vlees te grillen totdat het gaar is.
- Wanneer u saté of kebab maakt, week de bamboe of houten spiesen dan eerst in water om te
voorkomen dat ze tijdens het grillen verschroeien. Gebruik geen metalen spiesen.
- Worstjes knappen tijdens het grillen vaak open. U kunt dit voorkomen door er met een vork
enkele gaatjes in te prikken.
- Met vers vlees krijgt u een beter grillresultaat dan met bevroren of ontdooid vlees. Strooi pas na
het grillen zout op het vlees. Hierdoor blijft het vlees sappig. Zorg ervoor dat de stukken vlees
die u bereidt niet te dik zijn (ongeveer 1,5 cm) voor het beste resultaat.
De tafelgrill is niet geschikt voor het bereiden van gepaneerde etenswaren.
Schoonmaken
Gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen en -materialen, omdat u hiermee de
antiaanbaklaag van de platen beschadigt.
1 Zet de temperatuurregelaar op de ‘UIT’-stand.
2 Haal de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.
3 Trek de thermostaatunit uit het apparaat (g. 6).
4 Veeg de thermostaatunit schoon met een vochtige doek.
Dompel de thermostaatunit met netsnoer niet in water of een andere vloeistof.
5 Veeg overtollige olie met een stuk keukenpapier van de grillplaat voordat u deze verwijdert
om schoon te maken.
NEDERLANDS54