3/ BAKWIJZEN VAN DE OVEN
NL
CCEELLEERRIISS ((SSnneellllee vvoooorrvveerrwwaarrmmiinngg))
(aanbevolen temperatuur
220000°°CC
mini. 35°C max. 250°C)
•Deze functie is aangewezen voor gerechten waarbij de oven moet worden voorver-
warmd.
•Dankzij deze functie, komt de oven op temperatuur in zo min mogelijk tijd.
TTRRAADDIITTIIOONNEEEELL
(aanbevolen temperatuur
220000°°CC
mini. 35°C max. 250°C)
•Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement.
•Voorverwarmen aanbevolen.
OONNDDEERRVVEERRWWAARRMMIINNGG MMEETT HHEETTEELLUUCCHHTT
(aanbevolen temperatuur
118800°°C
C
mini. 35°C max. 250°C)
•Het bakken gebeurt met het bovenste en onderste element met luchtvermenging.
•Plaats het rooster op de onderste richel.
•Aanbevolen voor vochtige gerechten (quiches, sappige fruittaarten,…). Het deeg
wordt onderaan goed gebakken. Aanbevolen voor alle bereidingen die rijzen (cake,
brioche, tulband...) en voor soufflés, waarop zo geen korst wordt gevormd.
TRADITIONEEL ECO
(aanbevolen temperatuur 200°C mini 35°C maxi 250°C)
•
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement van de
oven zonder luchtcirculatie.
•
In deze stand kunt u ongeveer 25% energie besparen en de bakkwaliteit bewaren.
De ECO stand wordt gebruikt voor de energielabeling.
•
U bespaart tijdens de gehele bakduur energie maar de tijd kan iets langer zijn.
MMAATTIIGG HHEETTEE GGRRIILLLL
(aanbevolen temperatuur
221100°°CC
mini. 100°C max. 250°C)
•Het bakken gebeurt met het bovenste verwarmingselement van de oven.
•Aanbevolen voor het roosteren van karbonade, worstjes, plakjes brood, gamba’s
rechtstreeks op het rooster.
Let op
Alle bereidingen gebeuren met gesloten ovendeur.
11
* Sequentie(s) gebruikt voor de aanbeveling op het energetisch label, conform de
Europese norm EN 50304 en de Europese richtlijn 2002/40/EG.
*