Brandt 6H-545AX de handleiding

Type
de handleiding
GEBRUIKSAANWIJZINGEN
Oven
NL
2
INHOUD
NL
3
1/ BESCHRIJVING VAN UW APPARAAT
Presentatie van uw oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
De bedieningen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
De display . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
2/ GEBRUIK VAN UW APPARAAT
De tijd instellen en wijzigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
De functie Schakelklok . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Onmiddellijk bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Geprogrammeerd bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
3/ BAKWIJZEN VAN DE OVEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
1/ BESCHRIJVING VAN UW APPARAAT
NL
4
PRESENTATIE VAN UW OVEN
A
B
Display
Bedieningstoetsen
Draadrichels
C
C
B
A
1/ BESCHRIJVING VAN UW APPARAAT
NL
Keuzeknop
Deze knop “push-pull” geeft toegang tot de
verschillende bakwijzen.
De toets Klok
Om de klok en de baktijd in te stellen.
De toets Temperatuur
Om de temperatuur in te stellen.
Keuzeknop -/+
Deze knop “push-pull” maakt het mogelijk de
tijd te vermeerderen of te verminderen, de
baktijd en de temperatuur in te stellen.
A
DE BEDIENINGEN
5
A
B
C
D
D
B
C
1/ BESCHRIJVING VAN UW APPARAAT
NL
DE DISPLAY
A
B
C
D
E
6
E
F
F
B
C
D
A
WEERGAVE BAKTIJD
WEERGAVE EINDE BAKTIJD
WEERGAVE SCHAKELKLOK
WEERGAVE REGELING KLOK
PROGRAMMEERTIJD
WEERGAVE TEMPERATUURVERHOGING
2/ GEBRUIK VAN UW APPARAAT
NL
7
Na het aansluiten van het apparaat of na een langdurige stroomonderbreking, knippert, “
11 22 :: 00 00
op de display.
De klok instellen Weergave
Regel de tijd door de keuzeknop -/+ te draaien en bevestig met de toets
Bij overschakeling op zomer/wintertijd Weergave
Druk 2 keer op de toets , de tijd knippert.
Programmeer de nieuwe tijd (bijvoorbeeld 7:20) door de keuzeknop -
/+ te draaien.
Bevestig met de toets .
Een pieptoon bevestigt de instelling van de nieuwe tijd.
INSTELLEN EN WIJZIGEN VAN DE KLOK
Programmeren Weergave
U kunt de functie “Schakelklok” van uw oven instellen,
ggeeeenn eennkkee--
llee aannddeerree pprrooggrraammmmeerriinngg iiss ddaann aaccttiieeff..
Druk op de toets Klok .
00 ::00 00
knippert op de display.
Regel de programmeertijd door de keuzeknop -/+ te draaien.
Druk op om te bevestigen..
De tijd begint terug te tellen.
•DE FUNCTIE SCHAKELKLOK
2/ GEBRUIK VAN UW APPARAAT
NL
8
— De programmaschakelaar mag alleen de tijd weergeven. Deze
mag niet knipperen.
Plaats uw schotel in de oven.
Draai de functieschakelaar tot op de gewenste bakwijze.
Bijvoorbeeld: TRADITIONEEL.
200°C verschijnt op de display.
De oven gaat aan.
Uw oven adviseert u de beste temperatuur voor deze bakwijze.
U kunt deze echter aanpassen.
Nadat u de bakwijze hebt ingesteld, drukt u op de toets °C en
stelt de temperatuur in met behulp van de toetsen + en -, vervol-
gens bevestigt u met de toets °C.
Bijvoorbeeld: 210°C
Let op
Indien u niet bevestigt, zal de registratie automatisch
plaatsvinden na enkele seconden.
De temperatuurverhoging in de oven wordt weergegeven.
Als de oven de gekozen temperatuur heeft bereikt hoort u een
reeks pieptonen.
Om het bakken te stoppen, zet u de keuzeknop weer op 0.
Let op
Alle bereidingen gebeuren met gesloten ovendeur.
Let op
Na een bakcyclus blijft de koelturbine nog enige tijd werken, om een goede betrouw-
baarheid van de oven te garanderen.
ONMIDDELLIJK BAKKEN
Programmeren Weergave
2/ GEBRUIK VAN UW APPARAAT
NL
9
--
Onmiddellijk bakken met geprogrammeerde baktijd:
Draai de keuzeknop, kies de gewenste bakwijze en pas de tem-
peratuur aan (zie paragraaf: onmiddellijk bakken).
- Druk vervolgens op de toets ,
00 ::00 00
de aanduiding van de
baktijd knippert.
U kunt nu een baktijd instellen.
- Draai de keuzeknop -/+ om de tijd te regelen en bevestig met
de toets .
Bijvoorbeeld: 30 min bakken.
Let op
Indien u niet bevestigt, zal de registratie automatisch
plaatsvinden na enkele seconden.
De weergave van de baktijd knippert niet meer.
De oven gaat aan.
De tijd begint onmiddellijk terug te tellen.
DDee oovveenn bbeeggiinntt nnuu wwaarrmm ttee wwoorrddeenn::
Als de oven de gekozen temperatuur heeft bereikt hoort u een
reeks pieptonen.
Na het bakken (einde geprogrammeerde tijd),
- stopt de oven,
- de weergaven van de baktijd en de temperatuurverhoging knip-
peren,
- u hoort gedurende enkele minuten een reeks pieptonen.
Door de keuzeknop op 0 te zetten maakt u een einde aan de
pieptonen.
Programmeren Weergave
GEPROGRAMMEERD BAKKEN
2/ GEBRUIK VAN UW APPARAAT
NL
--
Uitgesteld bakken met gekozen eindtijd:
Draai de keuzeknop, kies de gewenste bakwijze en pas de tem-
peratuur aan (zie paragraaf: onmiddellijk bakken).
- Druk vervolgens op de toets om een baktijd te program-
meren.
- Draai de keuzeknop -/+ om de tijd te regelen en bevestig met
de toets . Bijvoorbeeld: 30 minuten
- Druk tweemaal op de toets .
De weergave voor het einde van de baktijd knippert om aan te
geven dat u deze kunt instellen.
- Draai de keuzeknop -/+ om de gewenste eindtijd van het bak-
ken te programmeren. Bijvoorbeeld: einde baktijd om 18u00.
Bevestig met de toets . De baktijd verschijnt opnieuw op de
display.
Let op
Indien u niet bevestigt, zal de registratie automatisch
plaatsvinden na enkele seconden.
De weergave van het einde van de baktijd knippert niet meer.
NNaa ddeezzee iinnsstteelllliinnggeenn iiss hheett ssttaarrtteenn vvaann ddee oovveenn uuiittggeesstteelldd,, zzooddaatt
hheett bbaakkkkeenn kkllaaaarr iiss oomm 1188uu0000..
Na het bakken (einde geprogrammeerde tijd),
- stopt de oven,
- de weergaven van de baktijd en de temperatuurverhoging knip-
peren,
- u hoort gedurende enkele minuten een reeks pieptonen.
Door de keuzeknop op 0 te zetten maakt u een einde aan de
pieptonen.
De display schakelt weer over op de uur van de dag.
Het licht in de oven gaat aan bij het starten van de baktijd en
gaat uit aan het einde van de baktijd.
GEPROGRAMMEERD BAKKEN
Programmeren Weergave
10
3/ BAKWIJZEN VAN DE OVEN
NL
CCEELLEERRIISS ((SSnneellllee vvoooorrvveerrwwaarrmmiinngg))
(aanbevolen temperatuur
220000°°CC
mini. 75°C max. 275°C)
•Deze functie is aangewezen voor gerechten waarbij de oven moet worden voorver-
warmd.
•Dankzij deze functie, komt de oven op temperatuur in zo min mogelijk tijd.
OONNTTDDOOOOIIEENN
(aanbevolen temperatuur
3355°°CC
mini. 35°C max. 75°C)
• Het ontdooien van gerechten gebeurt met beperkte warmte en luchtvermenging.
•Ideaal voor delicate gerechten (fruittaarten, roomtaarten,...).
• Het ontdooien van vlees, broodjes, enz. gebeurt op 50°C (vlees op het rooster met
een schotel eronder om het ontdooivocht op te vangen. Dit is niet geschikt voor
consumptie).
TTRRAADDIITTIIOONNEEEELL
(aanbevolen temperatuur
220000°°CC
mini. 75°C max. 250°C)
•Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement.
•Voorverwarmen aanbevolen.
OONNDDEERRVVEERRWWAARRMMIINNGG M
MEETT HHEETTEELLUUCCHHTT
(aanbevolen temperatuur
115500°°CC
mini. 75°C max. 250°C)
•Het bakken gebeurt met het bovenste en onderste element met luchtvermenging.
•Plaats het rooster op de onderste richel.
•Aanbevolen voor vochtige gerechten (quiches, sappige fruittaarten,…). Het deeg
wordt onderaan goed gebakken. Aanbevolen voor alle bereidingen die rijzen (cake,
brioche, tulband...) en voor soufflés, waarop zo geen korst wordt gevormd.
MMAATTIIGG HHEETTEE GGRRIILLLL
(aanbevolen temperatuur
223300°°CC
mini. 100°C max. 275°C)
•Het bakken gebeurt met het bovenste verwarmingselement van de oven.
•Aanbevolen voor het roosteren van karbonade, worstjes, plakjes brood, gamba’s
rechtstreeks op het rooster.
Let op
Alle bereidingen gebeuren met gesloten ovendeur.
11
*
* Sequentie(s) gebruikt voor de aanbeveling op het energetisch label, conform de
Europese norm EN 50304 en de Europese richtlijn 2002/40/EG.
3/ BAKWIJZEN VAN DE OVEN
NL
HHEETTEE GGRRIILLLL
(aanbevolen temperatuur
221100°°CC
mini .100°C max. 275°C)
•Het bakken gebeurt met het bovenste verwarmingselement van de oven.
•Aanbevolen voor het roosteren van karbonade, worstjes, plakjes brood, gamba’s
rechtstreeks op het rooster.
GGRRIILLLL HHEETTEE LLUUCCHHTT
(aanbevolen temperatuur
119900°°CC
mini. 100°C max. 250°C)
•Het bakken gebeurt tegelijk door het bovenste verwarmingselement en luchtvermen-
ging.
•Voorverwarmen niet nodig. Gevogelte en rollades blijven sappig en krokant.
• Schuif de braadslee op de laagste richel.
• Aanbevolen voor alle gevogelte of gebraad op het braadspit, om lamsvlees en run-
derrib aan te braden. Om stukken vis zacht te houden.
TTUURRBBOO PPLLUUSS
(aanbevolen temperatuur
119900°°CC
mini. 75°C max. 250°C)
•Het bakken gebeurt met het verwarmingselement dat zich achter in de oven bevindt
en door de luchtvermengingsschroef.
•Snelle temperatuurstijging: Voor sommige gerechten is het niet nodig de oven voor
te verwarmen.
•Aanbevolen om blank vlees, vis en groenten zacht te houden.
TTRRAADDIITTIIOONNEEEELL HHEETTEELLUUCCHHTT
(aanbevolen temperatuur
117755°°CC
mini. 75°C max. 220°C)
•Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement en met
de luchtvermengingsschroef.
•Aanbevolen voor quiches, pasteien, sappige fruittaarten, bij voorkeur in een antikleef-
schotel.
CZ5700010 10/09
FFaaggoorrBBrraannddtt SSAASS,,
huurder-beheerder – SAS met maatschappelijk kapitaal van 20.000.000 euro HR Nanterre 440 303 196.
*
Let op
Alle bereidingen gebeuren met gesloten ovendeur.
* Sequentie(s) gebruikt voor de aanbeveling op het energetisch label, conform de
Europese norm EN 50304 en de Europese richtlijn 2002/40/EG.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Brandt 6H-545AX de handleiding

Type
de handleiding