3/ BAKWIJZEN VAN DE OVEN
NL
CCEELLEERRIISS ((SSnneellllee vvoooorrvveerrwwaarrmmiinngg))
(aanbevolen temperatuur
220000°°CC
mini. 75°C max. 275°C)
•Deze functie is aangewezen voor gerechten waarbij de oven moet worden voorver-
warmd.
•Dankzij deze functie, komt de oven op temperatuur in zo min mogelijk tijd.
OONNTTDDOOOOIIEENN
(aanbevolen temperatuur
3355°°CC
mini. 35°C max. 75°C)
• Het ontdooien van gerechten gebeurt met beperkte warmte en luchtvermenging.
•Ideaal voor delicate gerechten (fruittaarten, roomtaarten,...).
• Het ontdooien van vlees, broodjes, enz. gebeurt op 50°C (vlees op het rooster met
een schotel eronder om het ontdooivocht op te vangen. Dit is niet geschikt voor
consumptie).
TTRRAADDIITTIIOONNEEEELL
(aanbevolen temperatuur
220000°°CC
mini. 75°C max. 250°C)
•Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement.
•Voorverwarmen aanbevolen.
OONNDDEERRVVEERRWWAARRMMIINNGG M
MEETT HHEETTEELLUUCCHHTT
(aanbevolen temperatuur
115500°°CC
mini. 75°C max. 250°C)
•Het bakken gebeurt met het bovenste en onderste element met luchtvermenging.
•Plaats het rooster op de onderste richel.
•Aanbevolen voor vochtige gerechten (quiches, sappige fruittaarten,…). Het deeg
wordt onderaan goed gebakken. Aanbevolen voor alle bereidingen die rijzen (cake,
brioche, tulband...) en voor soufflés, waarop zo geen korst wordt gevormd.
MMAATTIIGG HHEETTEE GGRRIILLLL
(aanbevolen temperatuur
223300°°CC
mini. 100°C max. 275°C)
•Het bakken gebeurt met het bovenste verwarmingselement van de oven.
•Aanbevolen voor het roosteren van karbonade, worstjes, plakjes brood, gamba’s
rechtstreeks op het rooster.
Let op
Alle bereidingen gebeuren met gesloten ovendeur.
11
*
* Sequentie(s) gebruikt voor de aanbeveling op het energetisch label, conform de
Europese norm EN 50304 en de Europese richtlijn 2002/40/EG.