Bosch MUZ9CC1(00) Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Bosch MUZ9CC1(00) Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
26
nl Bestemming van het apparaat
Bestemming van het apparaat
Dit toebehoren is bestemd voor de keukenmachine MUM9
(serie “OptiMUM”) in combinatie met de doorloopsnijder
MUZ9VL1. De gebruiksaanwijzingen van de keukenmachine en
de doorloopsnijder in acht nemen.
Deze toebehoren nooit voor andere apparaten gebruiken.
Uitsluitend de bijbehorende onderdelen gebruiken.
Dit toebehoren is geschikt om levensmiddelen in blokjes te snijden.
De te verwerken levensmiddelen mogen geen harde bestanddelen
bevatten.
Deze toebehoren mogen niet worden gebruikt om andere
voorwerpen of substanties te verwerken.
Veiligheidsaanwijzingen
W Gevaar voor letsel!
Nooit in de vulschacht grijpen. Altijd de bijgevoegde stopper
gebruiken!
Nooit in de scherpe messen en randen van het blokjessnijder-
inzetstuk grijpen. De messchijf en snijrooster alleen aan het
kunststof gedeelte vastpakken. Voor het reinigen een borstel
gebruiken.
Als u het blokjessnijder-inzetstuk niet gebruikt, dit altijd in elkaar
zetten en met aangebrachte mesbescherming bewaren.
De toebehoren alleen in compleet samengebouwde toestand
gebruiken. Toebehoren nooit op het basisapparaat in elkaar
zetten. Toebehoren alleen gebruiken in de hiervoor bestemde
werkstand. Toebehoren alleen aanbrengen of verwijderen
wanneer de aandrijving stilstaat en de stekker uit het stopcontact
is getrokken.
Het blokjessnijder-inzetstuk mag uitsluitend in combinatie met de
doorloopsnijder MUZ9VL1 worden gebruikt.
W Let op!
Erop letten dat er zich geen vreemde voorwerpen in de vulschacht
of in de behuizing bevinden. Niet met voorwerpen (bijv. messen,
lepels) in de vulschacht of in de behuizing komen.
W Belangrijk!
Na elk gebruik of als u het apparaat langere tijd niet hebt gebruikt,
dient u de toebehoren altijd grondig te reinigen. X “Reiniging en
verzorging” zie pagina 29
27
nl
In één oogopslag
In één oogopslag
De pagina's met afbeeldingen uitklappen.
X Afb. A
1 Blokjessnijder-inzetstuk
a Mesbescherming
b Messchijf
c Snijrooster (9 x 9 mm)
d Basishouder
e Bevestigingsklemmen
f Markering F
g Snijroosterreiniger
Nodig voor het gebruik:
Doorloopsnijder MUZ9VL1 *
2 Stopper / maatbeker
3 Deksel
a Vulschacht
b Kleurmarkering (geel)
c Markering K
4 Schijfhouder
a Schijfopname
b Vleugels
c Aandrijfas
5 Behuizing
a Uitlaatopening
b Markering G
* Een doorloopsnijder MUZ9VL1 kan
in de handel en via de servicedienst
worden verkregen. Meer informatie vindt
u in het hoofdstuk “Toebehoren” in de
gebruiksaanwijzing van uw keukenmachine.
Voor het eerste gebruik
Voordat de nieuwe toebehoren kunnen
worden gebruikt, moeten deze volledig
worden uitgepakt, gereinigd en
gecontroleerd.
Let op!
Beschadigde toebehoren nooit in gebruik
nemen!
Alle toebehoren uit de verpakking
nemen en het aanwezige
verpakkingsmateriaal verwijderen.
Alle onderdelen op volledigheid en
zichtbare beschadigingen controleren.
X Afb. A
Voor het eerste gebruik alle delen
grondig reinigen en drogen.
X “Reiniging en verzorging” zie
pagina 29
Symbolen en markeringen
Symbool Betekenis
j
Neem de aanwijzingen in de
gebruiksaanwijzing in acht.
W
Voorzichtig! Draaiende
hulpstukken. Niet in de
vulschacht grijpen.
K
Deksel aanbrengen (,) en
vastdraaien (;).
F
Markering voor het
plaatsen van het
blokjessnijder-inzetstuk.
G
Markering voor het plaatsen
van het blokjessnijder-
inzetstuk en het deksel.
28
nl Blokjessnijder-inzetstuk
Blokjessnijder-inzetstuk
Voor het in blokjes snijden van volgende
producten:
Rauwe of gekookte groenten (bijv. aardap-
pelen, wortels, augurken, tomaten, paprika,
uien), fruit (bijv. bananen, appels, peren,
perziken, aardbeien, meloenen, kiwi), harde
kaas, hardgekookte eieren, zachte vlees-
worst (bijv. mortadella).
Aanwijzingen:
Het blokjessnijder-inzetstuk is
niet geschikt voor het snijden van
zeer zachte kaas (bijv. mozzarella,
schapenkaas) of snijdbare kaas (bijv.
Gouda, Edamer).
Bij harde kaas (bijv. Emmentaler)
mag men niet meer dan 3 kg tegelijk
verwerken.
Fruit/groente mag niet te rijp zijn, omdat
er dan sap kan vrijkomen.
Voor de verwerking van pit- en
steenvruchten (appels, perziken enz.)
moeten de pitten/stenen worden
verwijderd.
Gekookte levensmiddelen voor het
snijden laten afkoelen, dan zijn ze
steviger en wordt het snijresultaat beter.
Geen bevroren levensmiddelen
verwerken.
Door meer of minder druk op de stopper
bij het aandrukken, kan de lengte van
de blokjes worden beïnvloed.
Snelheidsadviezen
1 bijv. gekookte aardappels, wortels
en eieren, augurken, bananen,
aardbeien, meloenen
3 bijv. rauwe aardappels en wortels,
zachte worst (bijv. mortadella),
harde kaas, paprika, tomaten, uien,
appels, kiwi's
Let op!
Niet-nakoming van deze aanwijzingen
kan leiden tot beschadiging van de
blokjessnijder inclusief het snijrooster en
het roterende mes.
Als er wijzigingen worden aangebracht
aan de blokjessnijder, of als deze
oneigenlijk of ondeskundig wordt
gebruikt, is Robert Bosch Hausgeräte
GmbH niet aansprakelijk voor eventuele
schade. Dit sluit aansprakelijkheid voor
schade uit (bijv. stompe of vervormde
messen) die ontstaat door verwerking
van niet-toegestane levensmiddelen.
Voorbereiding
W Gevaar voor letsel
Niet in de scherpe messchijf en het
snijrooster grijpen. De messchijf en
het snijrooster alleen aan de rand
vastpakken!
Toebehoren alleen aanbrengen of
verwijderen wanneer de aandrijving
stilstaat en de stek ker uit het
stopcontact is getrokken.
De toebehoren alleen in compleet
samengebouwde toestand gebruiken.
Toebehoren nooit op het basisapparaat
in elkaar zetten.
Toebehoren alleen gebruiken in de
hiervoor bestemde werkstand.
Let op!
Het blokjessnijder-inzetstuk mag uitsluitend
in combinatie met de doorloopsnijder
MUZ9VL1 worden gebruikt.
X Afbeeldingenreeks B
1. Snijrooster zoals afgebeeld aanbrengen
in de basishouder. Op de uitsparingen
letten.
2. De messchijf samen met de
mesbeschermer op de basishouder
plaatsen.
3. De 4 bevestigingsklemmen naar binnen
drukken totdat deze vastklikken.
4. Schijfhouder in de behuizing
aanbrengen. De beide vleugels moeten
zich aan de onderkant bevinden.
5. Blokjessnijder-inzetstuk op de
schijfhouder plaatsen (,).
6. Mesbescherming verwijderen.
7. Deksel aanbrengen (,).
29
nl
Gebruik
8. Deksel met de klok mee tot aan de
aanslag draaien (;).
Gebruik
W Gevaar voor letsel
Nooit in de vulschacht grijpen. Gebruik
voor het aandrukken uitsluitend de
meegeleverde stopper.
Let op!
Zorgen dat het gesneden product zich
niet ophoopt in de uitlaatopening.
Geen hoge druk met de stopper
uitoefenen.
Belangrijk: basisapparaat voorbereiden
zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing.
De doorloopsnijder kan alleen met correct
geplaatste kom (zonder deksel) worden
gebruikt.
X Afbeeldingenreeks C
1. De voorbereide doorloopsnijder
zoals afgebeeld op de voorste, gele
aandrijving plaatsen.
2. Omlaag drukken en rechtsom tot aan de
aanslag draaien.
3. Stekker in wandcontactdoos doen.
Draaischakelaar op de aanbevolen
snelheid instellen.
4. De voorbereide levensmiddelen in de
vulschacht doen.
5. Altijd met de bijgevoegde stopper
aandrukken.
6. Wanneer de verwerking is beëindigd of
als de verwerkte levensmiddelen in de
kom bijna de uitlaatopening bereiken, de
draaischakelaar op y zetten. Wachten
tot de aandrijving stilstaat. Stekker uit
het stopcontact nemen.
7. Ontgrendelknop indrukken en de
draai arm met de doorloopsnijder tot de
aanslag optillen.
8. De kom met de klok mee draaien,
verwijderen en leegmaken.
9. Ontgrendelknop indrukken en de
draaiarm tot de aanslag omlaag
drukken.
10. Doorloopsnijder tegen de klok in draaien
en verwijderen.
Alle onderdelen direct na gebruik
reinigen. X “Reiniging en verzorging”
zie pagina 29
Ophopingen of verstopping verhelpen:
Apparaat uitschakelen, wachten tot de
aandrijving stilstaat en de stekker uit het
stopcontact trekken.
Het deksel van de doorloopsnijder
verwijderen en de vulschacht
leegmaken.
Voor het verwijderen van vastzittende
levensmiddelen uit het snijrooster het
blokjessnijder-inzetstuk verwijderen en
reinigen. X “Reiniging en verzorging”
zie pagina 29
Reiniging en verzorging
De gebruikte toebehoren moeten na elk
gebruik grondig worden gereinigd.
W Gevaar voor letsel
Nooit in de scherpe messen en randen
van het blokjessnijder-inzetstuk grijpen.
De messchijf en snijrooster alleen aan het
kunststof gedeelte vastpakken. Voor het
reinigen een borstel gebruiken.
Let op!
Gebruik geen reinigingsmiddelen die
alcohol of spiritus bevatten.
Gebruik geen scherpe, puntige of
metalen voorwerpen.
Gebruik geen schurende doeken of
schurende reinigingsmiddelen.
Kunststof onderdelen niet vastklemmen
in de vaatwasser, omdat ze dan
onherstelbaar vervormd kunnen raken!
30
nl Recepten
X Afbeeldingenreeks D
1. Het deksel van de doorloopsnijder tegen
de klok in draaien (,) en verwijderen.
2. De mesbescherming op de messchijf
plaatsen.
3. Het blokjessnijder-inzetstuk verwijderen.
4. De 4 bevestigingsklemmen op de
basishouder naar buiten drukken. De
messchijf met de mesbescherming
verwijderen.
5. Eventueel aanwezige
levensmiddelresten met de
snijroosterreiniger eruit drukken.
6. Het snijrooster met de reiniger van
onderaf eruit drukken.
De mesbescherming, de messchijf en
het snijrooster met zeepsop en een
zachte borstel reinigen.
De basishouder met de hand of in de
vaatwasser reinigen.
Alle onderdelen laten drogen.
De gedroogde losse onderdelen van het
blokjessnijder-inzetstuk voor een veilige
bewaring weer in elkaar zetten en
altijd de mesbescherming aanbrengen.
X “Voorbereiding” zie pagina 28
De onderdelen van de doorloopsnijder
volgens de beschrijving in de
handleiding MUZ9VL1 reinigen.
Aanwijzing: Bij de verwerking van
bijv. wortels ontstaan verkleuringen op
de kunststofonderdelen. Deze kunt u
verwijderen met een beetje slaolie.
Recepten
Vruchtensalade
(voor 4 personen)
½ ananas
½ meloen
2 bananen
2 perziken
2 kiwi's
50 ml amaretto
Het fruit schillen en telkens in 4 stukken
snijden. Perzikpitten verwijderen.
Banaan, meloen en perzik op stand 1 in
blokjes snijden.
Het resterende fruit in stand 3 in blokjes
snijden.
De in blokjes gesneden ingrediënten in
een kom met amaretto mengen.
Tip: door het toevoegen van room en ijs
wordt de vruchtensalade een heerlijk dessert.
Salade "Olivie"
(voor 4 personen)
4 gekookte, afgekoelde aardappels
2 gekookte, afgekoelde wortels
4 hardgekookte, afgekoelde eieren
200 g gerookte ham
1-2 zure bommen of gemarineerde
augurken
1-2 komkommers
300 g erwten, fijn
zout en peper
250 g mayonaise
De gekookte, afgekoelde aardappels,
wortels en de eieren alsook de
augurken in stand 1 in blokjes snijden.
De ham op stand 3 in blokjes snijden.
De in blokjes gesneden ingrediënten in
een kom met de erwten vermengen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Mayonaise erdoor roeren en serveren.
31
nl
Recepten
Mediterrane salade met
mozzarella
(voor 4 personen)
2 tomaten
1 gele paprika
1 groene paprika
1 rode paprika's
1 komkommer
Mozzarella
Olijven
Verse basilicum
zout en peper
Balsamicoazijn en olijfolie
Groenten schoonmaken en wassen.
Paprika ontpitten.
Tomaten en paprika in vieren snijden.
Komkommer op stand 1 in blokjes
snijden.
Paprika en tomaten in stand 3 in blokjes
snijden.
Mozzarella in plakken snijden of met de
hand in stukken delen.
De in blokjes gesneden ingrediënten
in een kom met olijven, mozzarella en
verse basilicum vermengen.
Balsamicoazijn en olijfolie toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Tip: door het toevoegen van tonijn uit blik
wordt de salade een perfect gerecht voor
hete zomerdagen.
Groentesoep
2 rauwe aardappelen, middelgroot
2 rauwe wortelen
50 g selderijknol
1 prei
1 ui, middelgroot
2 courgettes
1 rode paprika's
1 l groentebouillon
Kruiden (zout, peper, nootmuskaat,
laurierblaadjes, marjolein)
Verse peterselie
2 el zonnebloemolie
Groenten schoonmaken, aardappelen
schillen.
Ui op stand 3 in blokjes snijden.
Blokjes ui met zonnebloemolie in een
kookpan goudbruin aanbraden.
Aardappelen, wortels en selderijknol
op stand 3 in blokjes snijden, aan de ui
in de kookpan toevoegen en kort laten
aanbraden.
Groentebouillon toevoegen.
Op smaak brengen met de kruiden.
10 minuten lang op lage temperatuur
koken.
Prei, courgettes en paprika op stand 3 in
blokjes snijden, aan de soep toevoegen
en nog 10 minuten laten koken.
De soep nogmaals op smaak brengen.
Met peterselie serveren.
Wijzigingen voorbehouden.
1/104