20
NL
Beoogd gebruik
• Het apparaat is bestemd voor professioneel ge-
bruik.
• Dit apparaat is uitsluitend ontworpen voor het
garen van vacuüm verpakt voedsel bij een pre-
cies gecontroleerde temperatuur. Elk ander ge-
bruik kan leiden tot schade aan het apparaat of
lichamelijk letsel.
• Gebruik van het apparaat voor andere doeleinden
wordt beschouwd als verkeerd gebruik van het
apparaat. De gebruiker is volledig aansprakelijk
voor alle risico’s die voortvloeien uit verkeerd ge-
bruik van het apparaat.
Installatie met aarding
Dit is een klasse I apparaat. Dit apparaat moet ge-
aard worden. Aarding verlaagt de kans op elektri-
sche schokken doordat elektrische stroom via een
ontsnappingsdraad kan weglopen. Dit apparaat is
uitgerust met een snoer met een aardedraad en
een geaarde stekker. De stekker moet in een stop-
contact worden gestoken dat juist is geïnstalleerd
en geaard.
Inleiding Hendi sous vide toestel
Sous vide is een garing methode van voedsel ver-
pakt in plastic vacuüm zakken, dat in een waterbad
op een exact gecontroleerde temperatuur gegaard
wordt om consistent resultaten van hoge kwaliteit
te behalen.
Groot voordeel van het Hendi sous vide toestel is
dat, vanwege de hoge precisiethermostaat (0.5°C),
voedsel perfect kan worden gegaard zonder eni-
ge moeite. Als u biefstuk bereidt in het sous vide
toestel, medium rauw bijvoorbeeld, zal de biefstuk
volledig medium rauw zijn van rand tot rand. Geen
giswerk of kritische timing. Uw biefstuk wordt per-
fect medium rauw als u de juiste temperatuur in-
stelt en u hebt er tussendoor geen omkijken meer
naar. Omdat het voedsel vacuüm verpakt wordt ge-
gaard, voorkomt u verlies van smaak en voedings-
stoffen, het houdt het eten zeer smaakvol, zacht en
sappig. Door lang te garen wordt bijvoorbeeld vlees
zachter, zonder smaakverlies.
Het Hendi sous vide toestel bespaart u tijd. U kunt
het voedsel al bereiden vóór de piekuren. Zodra het
sous vide toestel juist is geprogrammeerd, heeft u
er geen omkijken meer naar en hoeft u zich geen
zorgen te maken. Moeiteloos garen.
De Hendi sous vide bespaart u geld. Het volume van
het voedsel blijft beter intact en zal niet zo krimpen
zoals gebeurt bij normaal koken. Als pasteurisatie
van het voedsel mogelijk is, kunt u de houdbaar-
heid van het voedsel tot wel 3 weken verlengen.
Het Hendi sous vide toestel bespaart u werk. U
kunt direct marinade en/of kruiden aan de vacu-
umzakken toevoegen voordat het bereid wordt.
Ingebruikname
• Controleer of het apparaat niet beschadigd is.
Neem in geval van beschadiging onmiddellijk
contact op met uw leverancier en gebruik het ap-
paraat NIET.
• Verwijder al het verpakkingsmateriaal en de
eventueel aanwezige beschermfolie.
• Reinig het apparaat met handwarm water en een
zachte doek.
• Plaats het apparaat waterpas op een stabiele on-
dergrond, tenzij anders aangegeven.
• Zorg ervoor dat, bij toestellen met ventilatiesleu-
ven, er rondom het apparaat genoeg ruimte vrij
blijft voor de afvoer van warmte.
• Plaats het apparaat zo dat de stekker te allen tij-
de bereikbaar is.
Belangrijk: Installeer de aftapkraan voor gebruik
bij 225448 (GN 1/1).