13 14
de spiraalsnijder
gebruiken
• Voordat u het hulpstuk bevestigt,
verwijdert u het spatscherm.
1 Verwijder de afsluitdop van het contact
voor langzame snelheid
2
.
2 Met het hulpstuk in de weergegeven
stand
3
, zoekt u het contact voor
langzame snelheid en draait u het geheel
op zijn plaats vast.
3 Plaats de kom onder de snijkegel.
4 Snij de voedingsmiddelen in stukken die
door de vultrechter passen en bevestig
de stukken aan het mesje onder aan de
stamper.
5 Duw de stamper in de vultrechter,
waarbij u ervoor zorgt dat de groef van
de stamper uitgelijnd is met de rib van
de vultrechter.
6 Schakel over op Max
4
en houd
de stamper op zijn plaats om het
voedingsmiddel door de vultrechter
naar beneden te duwen. U mag niets
forceren.
hits & tips
• Gebruik de tot spiraaltjes gesneden
groente om pasta en bami te vervangen.
• Gebruik stevig fruit en groente zonder
pitten, zaadjes of holtes.
• Gebruik geen zachte, sappige of
overrijpe voedingsmiddelen, omdat die
uit elkaar zullen vallen.
• In de schil van groente en fruit
zitten veel belangrijke vitaminen en
voedingsmiddelen. Verwijder de schil
dus alleen als die niet eetbaar is.
• Gebruik groente die zo recht mogelijk is.
• Snijd de bovenkant van het
voedingsmiddel plat af, zodat het aan
het mesje van de stamper bevestigd kan
worden. Als de bovenkant niet plat is,
is het moeilijk om de voedingsmiddelen
aan de stamper te bevestigen, waardoor
het eindresultaat teleurstellend zal zijn.
• Zorg ervoor dat de diameter van de
voedingsmiddelen groter is dan 5 cm,
zodat ze goed aan het mesje van de
stamper bevestigd kunnen worden.
• Na afloop van de spiralisatie blijft er een
kegelvormig stukje over. Deze stukjes
kunnen in plakjes gesneden en gebruikt
worden.
• De gespiraliseerde voedingsmiddelen
kunnen lichtjes gestoomd,
geblancheerd, gekookt of geroerbakt
worden.