Bartscher 155670 Handleiding

Type
Handleiding
5K-EBMF
155670
Bartscher GmbH
Franz-Kleine-Str. 28
D-33154 Salzkotten
Duitsland
tel. +49 5258 971-0
fax.: +49 5258 971-120
Infolinia service: +49 5258 971-197
www.bartscher.com
Versie: 1.0
Datum van opmaak: 2023-12-12
NL
2
155670 1 / 36
Originele gebruiksaanwijzing
1 Veiligheid ....................................................................................................... 2
1.1 Symboolverklaring ................................................................................... 2
1.2 Veiligheidsaanwijzingen ........................................................................... 3
1.3 Restrisico's ............................................................................................... 6
1.4 Individuele veiligheidsmaatregelen .......................................................... 8
1.5 Gebruik volgens bestemming .................................................................. 9
1.6 Oneigenlijk gebruik .................................................................................. 9
2 Algemeen .................................................................................................... 10
2.1 Aansprakelijkheid en vrijwaring .............................................................. 10
2.2 Auteursrecht .......................................................................................... 10
2.3 Conformiteitsverklaring .......................................................................... 10
3 Transport, verpakking en opslag ................................................................. 11
3.1 Transportinspectie ................................................................................. 11
3.2 Verpakking ............................................................................................. 11
3.3 Opslag ................................................................................................... 11
4 Technische Gegevens ................................................................................. 12
4.1 Technische Gegevens ........................................................................... 12
4.2 Functies van het apparaat ..................................................................... 13
4.3 Onderdelenoverzicht .............................................................................. 14
5 Installatieinstructie ....................................................................................... 15
5.1 Installatie ................................................................................................ 15
5.2 Elektrische aansluiting ........................................................................... 19
6 Gebruiksinstructie ........................................................................................ 20
6.1 Ingebruikname ....................................................................................... 20
6.2 Bediening van de elektrische kookplaats ............................................... 21
6.3 Bediening van de multifunctionele oven................................................. 22
7 Reiniging en onderhoud .............................................................................. 31
7.1 Aanwijzingen betreffende de veiligheid tijdens het reinigen ................... 31
7.2 Reiniging ................................................................................................ 32
7.3 Onderhoud ............................................................................................. 35
8 Verwijdering ................................................................................................. 36
Veiligheid
2 / 36 155670
NL
Diese Bedienungsa nleitung besc hreibt die Installa tion, Bedienu ng und Wartu ng des Geräts un d gilt als wichtig e Informationsqu elle und N achschlagewer k. Die Kenntnis aller enthaltene n Sicherheitshin weise und Han dlungsanweisunge n schafft die Voraussetz ung für das sich ere und sac hgerechte Ar beiten mit de m Gerät. Darüber hi naus müssen die für den Eins atzbereich d es Geräts gelt enden örtlich en Unfallverhütungs vorschriften u nd allgemeine n Sicherheitsb estimmungen eing ehalten werde n. Diese Bedi enungsanleit ung ist Bestan dteil des Produ kts und muss i n unmittelbarer N ähe des Ger äts für das In¬stall ations-, B edienungs-, Wartungs- und R einigungspers onal jederzeit z ugänglich auf¬b ewahrt werden. W enn das Ger ät an eine dritt e Person
weitergegeben wird, muss die B edienungsanlei tung mit ausgehä ndigt werden.
Deze handleiding bevat de beschrijving van de installatie, de bediening en het
onderhoud van het apparaat en dient als belangrijke informatiebron en naslagwerk.
De kennis en het in acht nemen van alle hier beschreven veiligheidsvoorschriften
en instructies is een voorwaarde voor veilig en juist gebruik van het apparaat.
Bovendien zijn de bepalingen inzake ongevallenpreventie, gezondheids- en
veiligheidsvoorschriften en wettelijke voorschriften die van kracht zijn op het
toepassingsgebied van het apparaat van toepassing.
Lees deze gebruikershandleiding voordat u met het apparaat gaat werken, en vóór
de inbedrijfsstelling, om schade aan personen en zaken te voorkomen. Onjuist
gebruik kan beschadigingen veroorzaken.
Deze handleiding is een integraal onderdeel van het product en moet in de directe
nabijheid van het apparaat worden bewaard en te allen tijde beschikbaar zijn.
Wanneer het apparaat wordt overgedragen, is het ook noodzakelijk deze
gebruiksaanwijzing erbij te leveren.
1 Veiligheid
Het apparaat is gemaakt volgens de laatste stand van de techniek. Het kan echter
een bron van gevaar vormen als het apparaat niet in overeenstemming met zijn
bestemming gebruikt wordt. Alle personen die het apparaat gebruiken, moeten zich
houden aan de aanbevelingen en veiligheidsaanwijzingen in deze handleiding.
1.1 Symboolverklaring
Belangrijke veiligheids- en technische instructies zijn in deze gebruiksaanwijzing
aangeduid door symbolen. Deze instructies moeten bij het gebruik van dit apparaat
absoluut in acht worden genomen om letsel, ongelukken, of materiële schade te
vermijden.
GEVAAR!
Het signaalwoord GEVAAR waarschuwt voor gevaren die leiden tot
ernstige verwondingen of overlijden als ze niet worden vermeden.
Veiligheid
155670 3 / 36
NL
WAARSCHUWING!
Het signaalwoord WAARSCHUWING waarschuwt voor gevaren die
gematigd tot zwaar letsel of overlijden kunnen veroorzaken, als ze niet
worden vermeden.
VOORZICHTIG!
Het signaalwoord VOORZICHTIG waarschuwt voor gevaren die licht
of matig letsel kunnen veroorzaken, als ze niet worden vermeden.
, die
ATTENTIE!
Het signaalwoord ATTENTIE geeft mogelijke materiële schade aan
die kan optreden als u de veiligheidsinstructies niet volgt.
OPMERKING!
Het icoon OPMERKING informeert de gebruiker over aanvullende
informatie en tips voor het gebruik van het apparaat.
1.2 Veiligheidsaanwijzingen
Elektrische stroom
Een te hoge netspanning of onjuiste installatie kan leiden tot elektrische
schokken.
Sluit het apparaat alleen aan als de specificaties op het typeplaatje
overeenkomen met de netspanning.
Om elektrische kortsluiting te voorkomen, moet het apparaat droog worden
gehouden.
Koppel het apparaat onmiddellijk los van het elektriciteitsnet als er tijdens het
gebruik storingen optreden.
Raak de stekker van het apparaat niet aan met natte handen.
Raak het apparaat nooit aan nadat het in het water is gevallen. Onmiddellijk het
apparaat van het elektriciteitsnet koppelen.
Het herstellen en openen van de behuizing uitsluitend door specialisten en
gespecialiseerde werkplaatsen laten uitvoeren.
Draag het apparaat niet aan de verbindingskabel.
Veiligheid
4 / 36 155670
NL
Stel de verbindingskabel niet bloot aan warmte of scherpe randen.
Knik, plet of knoop de verbindingskabel niet.
Altijd de verbindingskabel volledig uitrollen.
Plaats het apparaat of andere voorwerpen nooit op de verbindingskabel.
Om het apparaat uit te schakelen van de elektrische voeding, altijd de stekker
vastpakken.
Controleer de voedingskabel regelmatig op beschadigingen. Het apparaat niet
gebruiken wanneer de voedingskabel beschadigd is. Laat een beschadigde
voedingskabel vervangen door de servicedienst of een gekwalificeerde
elektricien om gevaar te voorkomen.
Brandbare materialen
Stel het apparaat nooit bloot aan hoge temperaturen, zoals een fornuis, een
kachel, open vuur, apparaten voor het behouden van warmte, enz.
Het apparaat moet regelmatig worden schoongemaakt om het risico van brand
te voorkomen.
Het apparaat niet bedekken met bijv. aluminiumfolie of doeken.
Gebruik het apparaat alleen met de hiervoor bestemde materialen en met de
juiste temperatuurinstellingen. Materialen, voedselproducten en etensresten in
het apparaat kunnen ontbranden.
Het apparaat nooit gebruiken in de buurt van brandbare, licht ontvlambare
materialen, bijv. benzine, spiritus, alcohol. Hoge temperaturen veroorzaken
verdamping van deze materialen en als gevolg van contact met
ontstekingsbronnen kan een explosie plaatsvinden.
In geval van brand, vóór het blussen het apparaat ontkoppelen van de voeding.
Blus het vuur nooit met water als het apparaat op het elektriciteitsnet is
aangesloten. Na het blussen zorgen voor genoeg frisse lucht.
Hete oppervlakken
Het oppervlak van het apparaat wordt tijdens het werk heet. Er bestaat gevaar
voor verbranding. Ook na het uitschakelen blijft het apparaat nog enige tijd heet.
Geen enkel heet oppervlakken van het apparaat aanraken. Gebruik de daarvoor
voorziene bedieningselementen en handgrepen.
Het apparaat pas na volledig afkoelen verplaatsen en reinigen.
Het is verboden hete oppervlakken met koud water of brandbare vloeistoffen te
begieten.
Veiligheid
155670 5 / 36
NL
Exploitatie alleen onder toezicht
Het apparaat mag alleen onder toezicht worden geëxploiteerd.
Blijf altijd in de directe nabijheid van het apparaat.
Halten Sie Verpac kungsmateriali en und St yroporteile von Ki ndern fern. Mogł yby one się w ni e zaplątać i udusi ć.
Bedienend personeel
Het apparaat mag worden gebruik door kinderen vanaf 8 jaar en door personen
met fysieke, sensorische of verstandelijke beperkingen, met weinig ervaring
en/of kennis, wanneer dit onder toezicht gebeurt of nadat zij zijn geïnstrueerd
over het veilig gebruik van het apparaat en zij begrijpen welke gevaren het
gebruik van het apparaat met zich meebrengt. Kinderen mogen niet spelen met
het apparaat.
Het onderhoud en reinigen mag niet door kinderen worden uitgevoerd.
Onjuist gebruik
Onjuist gebruik of verboden gebruik kan het apparaat beschadigen.
Het apparaat mag alleen worden gebruikt als het zich in goede staat bevindt en
veilig werken mogelijk maakt.
Het apparaat mag alleen worden gebruikt als alle aansluitingen zijn uitgevoerd
volgens de voorschriften.
Het apparaat mag alleen worden gebruikt als het schoon is.
Gebruik alleen originele reserveonderdelen. Nooit zelf het apparaat repareren.
Verboden om veranderingen of modificaties aan het apparaat aan te brengen.
Alcoholdampen in de hete behandelkamer kunnen ontbranden. Bereid geen
voedsel met grote hoeveelheden drank met een hoog alcoholpercentage in de
oven.
Voeg alleen kleine hoeveelheden drank met een hoog alcoholpercentage toe
aan voedsel.
Open de ovendeur van het apparaat voorzichtig.
Veiligheid
6 / 36 155670
NL
1.3 Restrisico's
Restrisico's
Gevaarlijke situatie
Waarschuwing
Risico op uitglijden
en vallen
De gebruiker kan uitglijden op de
vloer door de aanwezigheid van
water of vuil.
Draag beschermend
schoeisel met
antisliplaag wanneer u
het apparaat gebruikt.
Brandwonden
De bediener raakt het apparaat
opzettelijk aan.
De bediener raakt opzettelijk hete
stoffen aan (olie, water, stoom,..).
Elektrische schok
(Elektrische schok)
Het aanraken van elektrisch
geleidende delen van de
apparatuur tijdens onderhoud
zonder eerst de elektrische
voeding af te sluiten. De bediener
voert bewerkingen uit (met een
elektrisch gereedschap of zonder
de elektrische voeding van de
machine te onderbreken) terwijl
hij op de natte vloer ligt.
Het onderhoud van het
apparaat mag alleen
worden uitgevoerd door
gekwalificeerd
personeel, uitgerust met
persoonlijke
beschermingsmiddelen
tegen elektrische
schokken.
Elektrische schok veroorzaakt
door een gebrekkig
aardingssysteem of gebrekkige
elektrische
beschermingsmiddelen.
Beschermende
inrichtingen volgens de
desbetreffende normen
moeten vóór het
apparaat geïnstalleerd
worden.
Risico op vallen
De bediener verricht
werkzaamheden op het bovenste
gedeelte van het apparaat met
ongeschikte hulpmiddelen (zoals
een ladder met sporten, of
klimmen op het apparaat).
Voer geen werkzaamhe-
den aan het bovenste
gedeelte van de machine
uit met ongeschikte
hulpmiddelen (zoals
ladders met sporten of op
het apparaat klimmen).
Gevaar voor
kantelen
Het dragen van het toestel of
onderdelen van het apparaat
zonder geschikte hulpmiddelen.
Bij het verplaatsen van
het apparaat of de
verpakking ervan is het
noodzakelijk geschikte
hulpmiddelen of
hefwerktuigen te
gebruiken.
Veiligheid
155670 7 / 36
NL
Restrisico's
Gevaarlijke situatie
Waarschuwing
Chemische stoffen
De bediener gaat om met
chemicaliën (bijv.:
schoonmaakmiddelen,
ontkalkingsmiddelen, enz.).
Neem de nodige
voorzorgsmaatregelen.
Volg steeds de
aanwijzingen op de
veiligheidsinformatieblad
en en etiketten van de
gebruikte producten.
Gebruik de in de
veiligheidsinformatieblad
en aanbevolen
persoonlijke
beschermingsmiddelen.
Risico op letsel
Er bestaat gevaar voor
verwonding tijdens
onderhoudswerkzaamheden, als
inwendige delen van het
apparaatframe worden
aangeraakt.
Onderhoudswerkzaamh
eden mogen alleen
uitgevoerd worden door
gekwalificeerd perso-
neel, uitgerust met
geschikte
beschermingsmiddelen
(snijbestendige veilig-
heidshandschoenen,
onderarmbeschermers).
Gevaar voor
verplettering
Het personeel loopt het risico dat
vingers of handen bekneld raken
bij het hanteren van bewegende
delen.
Onderhoudswerkzaamh
eden mogen alleen
uitgevoerd worden door
gekwalificeerd personeel
dat voorzien is van
persoonlijke
beschermingsmiddelen
(beschermende
handschoenen).
Ergonomie
De bediener werkt aan het
apparaat zonder de nodige
persoonlijke beschermings-
middelen te dragen.
De bediener moet
persoonlijke
beschermingsmiddelen
dragen wanneer hij aan
het apparaat werkt.
Veiligheid
8 / 36 155670
NL
1.4 Individuele veiligheidsmaatregelen
Fase
Beschermen-
de kleding
Bescher-
mend
schoeisel
Handschoe-
nen
Bescherming
van de ogen
Gehoorbe-
scherming
Bescher-
ming van
de ademha-
lingswegen
Hoofdbe-
scherming
Vervoer
X
Verplaatsing
X
Uitpakken
X
Montage
X
Standaard
gebruik
X
X
X (*)
Instellingen
X
Standaard
reiniging
X
Speciale
reiniging
X
X
Onderhoud
X
X (*)
Demontage
X
Afvalverwijde-
ring
X
X
Voorziene persoonlijke beschermingsmiddelen
Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn
beschikbaar of moeten gebruikt worden indien
nodig
Onvoorziene persoonlijke beschermingsmiddelen
* Handschoenen bestemd voor standaardgebruik en voor
onderhoudswerkzaamheden moeten hittebestendig zijn om de handen van de
bediener te beschermen wanneer hij hete machineonderdelen of hete stoffen
(olie, water, stoom,...) aanraakt.
Veiligheid
155670 9 / 36
NL
1.5 Gebruik volgens bestemming
Elk gebruik van het apparaat voor andere doeleinden en / of afwijkend van het
normale bedoelde gebruik zoals hieronder beschreven, is verboden en wordt
beschouwd als onbedoeld gebruik.
Het volgende gebruik is in overeenstemming met het beoogde gebruik:
- Bereiding en verwarming van voedsel (braden van vlees, koken, smoren,
fermenteren, bakken van cake, enz.
Het apparaat kan worden gebruikt in het huishouden en op vergelijkbare plaatsen
zoals:
in keukens voor werknemers in winkels, kantoren of soortgelijke
werkgebieden;
landbouwbedrijven;
door klanten van hotels, motels en andere huisvestingsvoorzieningen;
in pensions.
1.6 Oneigenlijk gebruik
Onjuist gebruik kan leiden tot schade aan personen en zaken veroorzaakt door
gevaarlijke elektrische spanning, brand en hoge temperaturen. Met behulp van het
apparaat kan alleen werk worden uitgevoerd dat in deze handleiding wordt
beschreven.
Het volgende gebruik is niet in overeenstemming met het beoogde gebruik:
Het verwarmen van ruimtes
Verwarmen van brandbare, schadelijk voor de gezondheid, gemakkelijk
verdampende of soortgelijke vloeistoffen en materialen.
Algemeen
10 / 36 155670
NL
2 Algemeen
2.1 Aansprakelijkheid en vrijwaring
Alle gegevens en aanwijzingen die zijn opgenomen in deze gebruiksaanwijzing zijn
samengesteld rekening houdend met de geldende voorschriften, de actuele
technische stand van zaken en onze langdurige inzichten en ervaring. In het geval
van het bestellen van speciale modellen of extra opties, en in het geval van het
gebruik van de nieuwste technische kennis, kan het geleverde apparaat onder
bepaalde omstandigheden verschillen van de uitleg en de talrijke tekeningen in
deze handleiding.
De producent is niet aansprakelijk voor de schade en storingen die zijn ontstaan als
gevolg van:
het niet in acht nemen van de aanwijzingen,
oneigenlijk gebruik,
het aanbrengen van technische wijzigingen door de gebruiker,
de toepassing van ongeoorloofde reserveonderdelen.
Wij behouden ons het recht voor om technische veranderingen in het product aan
te brengen die leiden tot verbetering van de gebruikseigenschappen en de verdere
ontwikkeling van het apparaat.
2.2 Auteursrecht
De gebruiksaanwijzing en de erin opgenomen teksten, tekeningen, foto’s en andere
afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. Niets (ook gedeeltelijk) uit deze
uitgave mag in ongeacht welke vorm worden verveelvoudigd, verwerkt en/of
gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fabrikant.
Overtreding van het bovenstaande verplicht tot schadevergoeding. Wij behouden
ons het recht voor tot verdere vorderingen.
2.3 Conformiteitsverklaring
Het apparaat beantwoordt aan de actuele EU-normen en richtlijnen. Dit bevestigen
we in de EG-verklaring van Conformiteit. Indien gewenst, sturen we u graag de
betreffende Verklaring van Conformiteit toe.
Transport, verpakking en opslag
155670 11 / 36
NL
3 Transport, verpakking en opslag
3.1 Transportinspectie
Als het apparaat afgeleverd is, onmiddellijk controleren of het compleet en zonder
transportschade is. Als er duidelijk zichtbare transportschade is, het geleverde
apparaat niet of alleen onder voorbehoud aannemen. De schade opschrijven op de
transportdocumenten/ het leveringsdocument van de leverancier. Vervolgens
reclameren. Verborgen gebreken onmiddellijk nadat ze zijn geconstateerd,
reclameren, omdat eisen tot schadevergoeding alleen binnen de reclamatieperiode
mogelijk zijn.
Neem contact op met onze klantenservice als er onderdelen of accessoires
ontbreken.
3.2 Verpakking
Gooi de buitenste doos van uw apparaat niet weg. U kunt het nodig hebben tijdens
een verhuizing, of als u het apparaat naar ons servicecentrum wilt sturen bij
schade.
De verpakking en de afzonderlijke componenten zijn gemaakt van recyclebare
materialen. In het bijzonder: kunststof folie en zakken, kartonnen verpakking.
Als u de verpakking wilt weggooien, dient u de geldende voorschriften in uw land in
acht te nemen. Verpakkingsmateriaal dat hergebruikt kan worden, recyclen.
3.3 Opslag
Zorg ervoor dat de verpakkingen verzegeld zijn tot de installatie en houd ze in
overeenstemming met de op de buitenkant aangebrachte plaatsingmarkering en
opslagmarkering. Bewaar de pakketten alleen onder de volgende voorwaarden:
in een afgesloten ruimte
droog en stofvrij
verwijderd houden van corrosief materiaal
op een plaats beschermd tegen zonlicht
beschermd tegen mechanische schokken.
Bij langere bewaring (> 3 maanden) regelmatig de algemene toestand van alle
bestanddelen en van de verpakking controleren. Als het nodig is de verpakking
vervangen voor een nieuwe.
Technische Gegevens
12 / 36 155670
NL
4 Technische Gegevens
4.1 Technische Gegevens
Naam:
Keramisch fornuis 5K-EBMF
Artikelnummer:
155670
Materiaal:
roestvrij staal, glas
Aantal kookpitten:
5
Verdeling kookpitten:
1 x 0,7/2,1 kW, 1x 1,4/2,2 kW, 1 x 2,2
kW, 2 x 1,2 kW
Grootte kookplaatsen in mm:
1 x Ø 125/215 mm, 1x Ø 175/275
mm, 1 x 215 mm, 2 x 150 mm
Aantal ovens:
1
Volume oven in liters:
104
Afmetingen oven (B x D x H) in mm:
670 x 435 x 360
Materiaal gaarruimte:
staal, geëmailleerd
Aantal geleiderparen:
4
Afstand tussen geleiderparen in mm:
35 | 60 | 65
Temperatuurbereik van tot in °C:
50 - 250
Ovenaansluiting:
2,5 kW
Energieklasse:
A (EU Nr. 65 / 2014)
Energie-efficiëntie-index:
95,3
Energieverbruik boven-/onderwarmte in
kWh / cyclus:
0,94
Energieverbruik van thermo in kWh /
cyclus:
0,96
Aansluitingswaarde:
11,5 kW | 400 V | 50/60 Hz
Afmetingen (b x d x h) in mm:
900 x 600 x 890
Gewicht in kg:
72,4
Recht op technische veranderingen voorbehouden!
Technische Gegevens
155670 13 / 36
NL
Versie / eigenschappen
Apparaat aansluiting: 3 NAC
Type: standapparaat
Bedrijfsmodus: elektrisch
Soort oven: elektrisch
Multifunctionele oven
Ovenfuncties:
ontdooien met hete lucht
grill
grill + hete lucht
hete lucht
boven-/ onderwarmte
convectie
onderwarmte met hete lucht
Oveneigenschappen:
drievoudige beglazing
ovenverlichting
timer
afgedichte warmtebehandelingskamer
opbergvak onder de oven: b 660 x d 450 x h 120 mm
Poten in hoogte verstelbaar
In hoogte verstelbaar: 890 - 915 mm
Eigenschappen: roestvrijstalen handgrepen
• Inclusief:
1 bakplaat
2 roosters
4.2 Functies van het apparaat
De elektrische kookplaat met 5 kookplaatsen is ontworpen om te koken, te braden
of te smoren op een keramische kookplaat. De multifunctionele oven met timer
overtuigt door zijn veelzijdige functies zoals hete lucht, boven/-onderwarmte,
circulatielucht of grill. Dankzij de verzegeling van de gaarruimte is de oven
bovendien zeer energie-efficiënt en biedt een optimale gesteldheid voor reiniging.
Technische Gegevens
14 / 36 155670
NL
4.3 Onderdelenoverzicht
Afb. 1
1. Verwarmingsplaat
2. Bedieningspaneel
3. Warmtebehandelingskamer van de oven
4. Geleiders
5. Ovendeur
6. In hoogte verstelbare poten (4x)
7. Handgreep ovendeur
8. Bakplaat (1x)
9. Rooster (2x)
10. Ventilator
11. Behuizing
12. Bergruimte
13. Klep opbergvak
Installatieinstructie
155670 15 / 36
NL
5 Installatieinstructie
5.1 Installatie
VOORZICHTIG!
In het geval van onjuiste installatie, bediening, onderhoud of bij het niet
juist hanteren van het apparaat kan dat leiden tot letsel en
beschadigingen.
De plaatsing en de installatie, alsook reparaties mogen uitsluitend worden
uitgevoerd door een geautoriseerde technische service volgens de
geldende voorschriften in het land van plaatsing.
AANWIJZING!
De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid of garantie voor schade
die kan worden toegeschreven aan het niet naleven van de
aanwijzingen of onjuiste installatie.
Uitpakken
Pak het apparaat uit en verwijder alle externe en interne verpakkingselementen
en de transportbeveiliging.
VOORZICHTIG!
Gevaar op verstikking!
Het verpakkingsmateriaal, zoals plastic zakken en piepschuim elementen,
moet onbereikbaar voor kinderen zijn.
Afb. 2
Installatieinstructie
16 / 36 155670
NL
Monteer de bijgeleverde poten door deze in de daarvoor voorbereide gaten
onder het apparaat te schroeven (afb. 2)
ATTENTIE!
Gebruik het apparaat nooit zonder pootjes.
Verplaatsen van het apparaat
Afb. 3
1. Het apparaat kan alleen door twee personen worden gedragen.
2. Til het apparaat niet op aan het handvat van de oven, maar open de ovendeur
en pak het aan de bovenkant van de ovenruimte (afb. 3).
3. Het apparaat nooit verschuiven of er aan trekken.
Installatieinstructie
155670 17 / 36
NL
Installatie
Het apparaat nooit in een vochtige of natte omgeving neerzetten.
Het apparaat moet zo worden ingesteld dat de verbindingen gemakkelijk
toegankelijk zijn om snel uit te schakelen als dat nodig is.
Plaats het apparaat op een oppervlak met de volgende eigenschappen:
recht, met voldoende draagkracht, bestand tegen water, droog en
bestand tegen hoge temperaturen
groot genoeg om probleemloos met het apparaat te werken
goed bereikbaar
Plaats het apparaat nooit direct naast muren, wanden, meubels of andere
voorwerpen die zijn gemaakt van brandbaar materiaal.
Houd een minimale afstand van 150 mm aan tussen de zij- en achterwanden
en deze objecten of wanden. Er moet een afstand van minimaal 750 mm zijn
tussen het oppervlak van het apparaat en de horizontale oppervlakken boven
het apparaat.
Indien deze minimale afstand niet mogelijk is, moeten de wanden worden
geïsoleerd met onbrandbare thermische isolatiematerialen (bv folie van
hittebestendig materiaal dat een temperatuur van minimaal 65 ° C kan
weerstaan). Zich houden aan de geldende brandvoorschriften.
Zorg voor voldoende afstand aan de zijkant in geval van onderhoud of reparatie.
Als er beschermfolie op het apparaat zit, verwijdert u deze. De folie dient
langzaam van het apparaat te worden getrokken zodat er geen lijmresten
achterblijven. Eventuele lijmresten verwijderen met een geschikt oplosmiddel.
Pas op dat u het typeplaatje en de waarschuwingsinstructies op het apparaat
niet beschadigt.
Verminder kleinere oneffenheden op de installatieplaats door de in hoogte
verstelbare poten in of uit te schroeven.
HINWEIS ATTENTIE!
Het apparaat is niet geschikt voor inbouw!
Installatieinstructie
18 / 36 155670
NL
Stabilisatieapparaat
OPMERKING!
Bij belasting kan het apparaat naar voren kantelen.
Bevestig de bijgeleverde stabilisator (hoeken, pinnen en schroeven) op zijn
plaats aan de muur.
Afb. 4
Afb. 5
Aan de achterkant van het apparaat
bevindt zich de afdekplaat van de oven.
1. Meet voorzichtig de afstand H vanaf
het hoogste punt van de
afstandplaat tot de vloer (A).
2. Gebruik de gemeten waarde H om
de boorgaten voor de pluggen te
markeren op de muur waarop het
apparaat zal worden geïnstalleerd
(B).
Afb. 6
Afb. 7
Installatieinstructie
155670 19 / 36
NL
3. Markeer ook het midden van de
oven op de muur, op dezelfde
hoogte als de eerder gemeten H-
waarde (C).
Boor de openingen in de wand.
4. Monteer nu beide afstandshouders
op een afstand van 400 mm (200
mm uit het midden) met elk 2
schroeven.
5. Plaats het fornuis tegen de muur
onder beide steunen (D).
5.2 Elektrische aansluiting
De aansluiting van het apparaat op de installatie van de voeding moet worden
uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien in overeenstemming met de
toepasselijke internationale, nationale en lokale voorschriften.
Voordat u het apparaat op de voeding aansluit, moet u ervoor zorgen dat de
spannings- en frequentiewaarden op het typeplaatje voldoen aan de parameters
van de lokale elektrische installatie. Een spanningsafwijking van niet meer dan ±
10% is toegestaan.
Een veiligheidsschakelaar met voldoende capaciteit om alle polen los te
koppelen van de voeding moet vóór het apparaat worden geïnstalleerd, op een
gemakkelijk bereikbare plaats, met een contactopening van minstens 3 mm
breed en die voldoet aan de geldende installatievoorschriften (de aardingskabel
mag niet worden onderbroken door de schakelaar).
Sluit de aardleiding aan op de met het aardingssymbool gemarkeerde klem
naast de ingangsklemmenstrook.
Sluit de metalen structuur van het elektrische apparaat aan op het
beveiligingsapparaat voor potentiaalvereffening.
Sluit de kabel aan op de aansluiting die is gemarkeerd met het
potentiaalvereffeningssymbool aan de buitenkant van de buitenkant van het
apparaat.
Dit symbool geeft aan dat het apparaat in een potentiaalvereffeningssysteem
moet worden geïntegreerd en volgens de geldende voorschriften moet worden
aangesloten.
Leg de verbindingskabel zo dat niemand erop kan lopen of erover kan
struikelen.
Leg de voedingskabel zo dat hij nergens wordt blootgesteld aan
omgevingstemperaturen van meer dan 50°C.
Gebruik het toestel niet met een externe timer of afstandsbediening.
Gebruiksinstructie
20 / 36 155670
NL
6 Gebruiksinstructie
Bedieningselementen
Afb. 8
1. Controlelampje van de werking
(oranje)
2. Verwarmingscontrolelampje (oranje)
3. Draaiknop voor de kookplaat
linksachter
4. Draaiknop voor de kookplaat
linksvoor
5. Ovenfunctieregeling
6. Oventemperatuurregulator
7. Draaiknop voor de middenste
kookplaat
8. Draaiknop voor de kookplaat
rechtsvoor
9. Draaiknop voor de kookplaat
rechtsachter
10. Timer
11. Digitale display
6.1 Ingebruikname
1. Reinig het apparaat vóór gebruik volgens de instructies in hoofdstuk
"Reiniging".
2. Droog het apparaat grondig.
3. Sluit het apparaat aan op de voeding.
Gebruiksinstructie
155670 21 / 36
NL
6.2 Bediening van de elektrische kookplaats
Aanwijzingen voor de gebruiker
Gebruik pannen /potten met een vlakke bodem en een diameter die geschikt is
voor de kookplaats.
De bodem van het kookgerei moet schoon, glad en droog zijn om geen krassen
te maken op het oppervlak van het keramische glas.
Leg geen aluminiumfolie of plastic bakjes op het hete verwarmingsveld van het
apparaat.
Gebruik het verwarmingsoppervlak niet als ondergrond voor het neerzetten van
voorwerpen.
Er mogen geen voorwerpen in de buurt van de kookplaatsen worden gelegd of
geplaatst.
Als het oppervlak van het keramische glas breekt, schakel het apparaat dan uit
om een mogelijke elektrische schok te voorkomen.
Laat het apparaat nooit onbeheerd achter als je er vetten en oliën op bakt.
Voorbereiding / warmhouden van gerechten
OPMERKING!
Zet geen lege pan op de kookplaat, want dat kan leiden tot beschadiging
van het apparaat en het vaatwerk.
TIP!
Gebruik voor optimale prestaties van de kookplaatsen geen kookgerei met
een diameter die kleiner is dan de diameter van de kookplaats.
4. Plaats kookgerei met inhoud op het geschikte kookvlak / de kookvlakken.
5. Stel voor het (de) geselecteerde kookvlak(ken) de gewenste temperatuur in met
de bijbehorende draaiknop in het bereik 1 - 9 (door met de klok mee te draaien).
Het oranje controlelampje van de opwarming gaat branden en blijft branden totdat
de draaiknop(pen) naar (s) op "0" is/zijn gezet.
6. Bereiden van gerechten.
7. Houd tijdens de bereiding het voedsel in de gaten en pas de temperatuur aan
de kookfase aan door deze te verhogen of te verlagen.
Gebruiksinstructie
22 / 36 155670
NL
Het elektrische fornuis uitschakelen
1. Als het apparaat niet langer in gebruik is, moet(en) de draaiknop(pen) in de "0"-
stand worden gezet.
2. Haal het apparaat van het lichtnet.
Restwarmte-indicatoren voor kookzones
De kookplaat is voorzien van restwarmte-indicatoren
voor een bepaalde kookzone.
Deze indicatoren lichten op wanneer de kookzones
worden ingeschakeld en blijven tijdens de werking
branden. Ze waarschuwen de gebruiker dat de
kookzone heet is en niet mag worden aangeraakt om
brandwonden te voorkomen.
Na het uitschakelen van de kookzone(s) blijven de
restwarmte-indicatoren branden totdat de temperatuur
onder de 50 °C zakt.
Afb. 9
6.3 Bediening van de multifunctionele oven
Vóór het eerste gebruik
1. Verwijder vóór het eerste gebruik alle meegeleverde accessoires en materialen
uit de ovenruimte.
2. Verwarm de lege oven minstens een uur voor op de hoogste temperatuur, met
de deur dicht (gebruik de grill niet).
3. Schakel vervolgens het apparaat uit.
4. Open de deur van de oven.
5. De ruimte ventileren
TIP!
De ontstane geur wordt veroorzaakt door de verdamping van de
afsluitende en beschermende stoffen van de oven.
Adviezen en tips
Verschillende groottes van voedselstukken en het gebruik van containers van
verschillende materialen en diktes (terracotta, glas, aluminium, staal) kunnen
leiden tot afwijkingen van de receptgegevens voor de warmtebehandelingstijd.
Vermijd indien mogelijk het openen van de ovendeur voor delicate gerechten en
gerechten bereid met zuurdesem om de interne temperatuur niet te veranderen.
Om energie te besparen bij lange kooktijden, de oven een paar minuten eerder
uitschakelen dan in het recept staat aangegeven en de ovendeur gesloten
Gebruiksinstructie
155670 23 / 36
NL
houden om de restwarmte te benutten. De isolatie in de ovenholte garandeert
uitstekende warmtebehandelingsresultaten.
Instellingen
Instellingen voor de multifunctionele oven kunnen worden gemaakt met de
functieregeling, temperatuurregeling en timer op het bedieningspaneel.
Functies
Het apparaat is uitgerust met diverse functies. Het gebruik van de afzonderlijke
functies wordt beschreven in de volgende tabel.
1. Om het gewenste voedsel in de oven te bereiden, stel je de gewenste functie in
met de functieknop.
OPMERKING!
De ovendeur moet tijdens alle warmtebehandelingen gesloten zijn.
Symbo
ol
Functie
Symbo
ol
Functie
Boven-/onderwarmte
De warmte wordt opgewekt
door de
verwarmingsweerstanden
aan de onderkant en
bovenkant van de oven.
Geschikt voor zoetwaren en
traditionele recepten.
Onderwarmte met hete
lucht
De warmte van de onderste
verwarmingsweerstand
circuleert.
Aanbevolen voor voltooiing
van thermische verwerking en
voor sterilisatie.
Hete lucht
De warmte van de onderste
en bovenste
verwarmingsweerstanden
zorgt samen met de
ventilator voor een optimale
warmteverdeling en maakt
het mogelijk om meerdere
gerechten tegelijk te
bereiden.
Convectie
De ventilator circuleert de
lucht in de oven, waardoor
een uniforme bereiding op
alle niveaus mogelijk is,
zonder overdracht van
geurtjes.
Gebruiksinstructie
24 / 36 155670
NL
Ontdooien met de
ventilator
De ventilator wordt
ingeschakeld zonder de
verwarmingsweerstanden.
Snel en optimaal ontdooien
in enkele minuten.
Grill
Optimaal voor braden en
warmtebehandeling van
dunne stukken vlees.
Grill + hete lucht
Met de ondersteuning van
de ventilator verdeelt de grill
de hitte gelijkmatig. Ideaal
voor middelgrote/grote
stukken vlees om ze
knapperig van buiten en
zacht van binnen te maken.
Ovenverlichting
Verlicht de
warmtebehandelingskamer
Nuttig voor het observeren
van de staat van thermische
verwerking van voedsel.
Tab. 1
Temperatuur
1. Gebruik de temperatuurregelaar om de vereiste
hittebehandeling/baktemperatuur voor het geselecteerde voedsel in te stellen.
De temperatuur die kan worden ingesteld ligt tussen 50 °C en 250 °C. De
temperatuur kan op elk moment worden gewijzigd door de temperatuurregelaar met
de klok mee of tegen de klok in te draaien.
Het verwarmingscontrolelampje op het bedieningspaneel licht op en dooft wanneer
de ingestelde temperatuur is bereikt
2. Plaats het gewenste voedsel in de ovenholte.
Als de oventemperatuur daalt, gaat het indicatorlampje voor opnieuw opwarmen
weer branden en warmt het apparaat opnieuw op tot de ingestelde temperatuur.
OPMERKING!
Elk van de bovenstaande functies kan alleen worden gebruikt in
combinatie met de juiste temperatuurinstelling.
Volg de instructies voor temperatuurinstellingen in de volgende hoofdstukken.
Gebruiksinstructie
155670 25 / 36
NL
Grill
Instelling van de temperatuur: 60 °C ca. 250 °C
De grillfunctie is ontworpen om voedsel te roosteren, bakken en bruinen. De
warmtebehandeling mag niet langer dan 5 minuten duren.
Grill + hete lucht
Instelling van de temperatuur: 60 °C 200 °C
Kies deze functie voor het grillen van vlees, groenten en gevogelte. Schuif bij
het grillen op het rooster een bakplaat gevuld met een kleine hoeveelheid water
op het niveau eronder om vetspatten en rookvorming te verminderen.
Convectie
Instelling van de temperatuur: 60 °C 250 °C
Wanneer deze functie geselecteerd is, wordt de hete lucht in de oven
gelijkmatig over alle niveaus verdeeld, wat zorgt voor optimale resultaten bij het
tegelijkertijd koken/bakken van voedsel met voldoende kooktijd op meerdere
niveaus.
De oven moet worden voorverwarmd voordat het voedsel wordt geplaatst.
Deze functie is met name geschikt voor het bakken van taarten en het bereiden
van grotere hoeveelheden voedsel.
Ontdooien
Om het ontdooiproces voor vlees, vis en brood te versnellen, stelt u de temperatuur
in tussen 80°C en 100°C.
Deze functie wordt gebruikt om alle soorten voedsel te ontdooien.
Speciaal aanbevolen voor delicaat voedsel dat geen warmte nodig heeft, zoals
roomsaus of vanille, desserts, fruittaarten, enz.
Wanneer u met deze functie ontdooit dankzij de ventilator, wordt de ontdooitijd met
ongeveer de helft verkort.
Ovenverlichting
Het ovenlampje gaat branden zodra de draairegulator voor de functies in bedrijf is
gesteld. Het brandt als de oven is ingeschakeld en gaat uit als het apparaat wordt
uitgeschakeld.
Kook- / baktijd
De kook- / baktijden zijn afhankelijk van het soort en de hoeveelheid voedsel,
individuele voorkeuren en ervaring.
TIP!
Gebruiksinstructie
26 / 36 155670
NL
Houd bij het instellen van de bereidingstijd rekening met de tijd die nodig
is om de oven voor te verwarmen.
De touch-programmer werkt op 3 manieren:
1. Minuten-teller: Zodra de warmtebehandeling /
kooktijd is ingesteld, begint hij de ingestelde tijd
af te tellen, waarna u een geluidssignaal hoort.
2. Automatische beëindiging van
warmtebehandeling / baktijd: Wanneer de
ingestelde tijd verstreken is, schakelt de oven
automatisch uit en hoort u een geluidssignaal.
3. Uitgestelde start: Zodra de
warmtebehandelings-/baktijd en uitschakeltijd zijn
ingesteld, start de oven op en schakelt deze
automatisch uit.
Afb. 10
Toetsenbordvergrendeling: De timer is uitgerust met een automatische
toetsenbordvergrendeling als er binnen 7 seconden geen actie wordt geregistreerd.
Om de vergrendeling op te heffen, moet u een willekeurige knop 2 seconden
ingedrukt houden.
Instellen van de programmator tijd: Houd de knoppen "+" en "-" tegelijkertijd
ingedrukt totdat de centrale cursor tussen uren en minuten begint te knipperen.
Druk vervolgens op "+" of "-" om de tijd in te stellen. Zodra de tijd is ingesteld, drukt
u op geen enkele andere knop. Na enkele seconden zal een pieptoon de gemaakte
instelling bevestigen.
Countdown-instelling (minutentellerfunctie): de minutenteller werkt onafhankelijk
van de oven en kan voor alle kookfuncties gebruikt worden. Druk op de toets
"Menu" totdat de digitale display verandert.
Laat de knop los en stel de tijd (minuten) in met de knoppen "+" en "-". Wanneer de
gewenste tijd bereikt is, laat u de knop los en wacht u op een pieptoon ter
bevestiging. Er verschijnt een belpictogram op het display. Nadat de minuten zijn
verstreken, hoort u een geluidssignaal. Druk op een willekeurige toets om te
wissen. Houd de toets "Menu" ingedrukt om het belpictogram van de digitale
display te verwijderen.
Controleer de resterende tijd (voor de vervaldatum): Hou de toets "Menu"
ingedrukt. Om de ingestelde tijd te resetten, drukt u op de knop "Menu" totdat de
digitale display verandert en drukt u vervolgens tegelijkertijd op de knoppen "+" en
"-". Hierdoor wordt de ingestelde tijd gewist.
De automatische uitschakeling instellen: Zet de oven aan en stel de functie en
temperatuur in. Druk op de knop "Menu" totdat de digitale display verandert en druk
dan nogmaals op de knop. De letters "DUR" (die de duur aangeven) verschijnen op
de digitale display. Druk op de toetsen "+" en "-" om de warmtebehandeling /
kooktijd in te stellen. Wacht vervolgens op de bevestigingstoon zonder op andere
Gebruiksinstructie
155670 27 / 36
NL
toetsen te drukken. Wanneer de ingestelde tijd verstreken is, schakelt de oven uit
en hoort u een geluidssignaal. Druk op een willekeurige toets om te wissen.
Circulatieventilator voor het koelen van het apparaat
Met de circulatieventilator kan de oppervlaktetemperatuur van het apparaat
verlaagd worden door lucht te laten circuleren tussen de ovendeur, het
bedieningspaneel en het interne gedeelte onder het kookniveau. De
circulatieventilator tussen de kookniveaus en de bovenkant van de oven gaat
automatisch aan enkele minuten nadat de oven is ingeschakeld. Het apparaat blijft
ook werken nadat de oven is uitgeschakeld, totdat de buitenkant is afgekoeld.
Opbergvak onder de ovendeur
Het apparaat is uitgerust met een opbergvak waar metalen accessoires kunnen
worden opgeborgen als ze niet worden gebruikt.
VOORZICHTIG!
Bewaar geen brandbare materialen zoals papier, doeken, enz. in het
opbergvak.
Ovenniveaus
De oven heeft 4 niveaus: 1 onder, 2 midden, 1 boven.
TIP!
De niveaus moeten altijd gekozen worden in functie van het voedsel.
De middelste niveaus zijn geschikt voor de meeste
kookprocessen, omdat de temperatuur die op de
temperatuurregelaar is ingesteld hier perfect stabiel is.
De afstanden tussen de niveaus zijn de volgende:
35 mm
60 mm
65 mm
Afb.11
Gebruiksinstructie
28 / 36 155670
NL
Oven uitschakelen
1. Als de oven niet langer in gebruik is, moeten de functieregelaar en de
temperatuurregelaar in de stand "0" worden gezet.
2. Haal het apparaat van het lichtnet.
Warmtebehandelingstabellen
Gerechten om te bakken/ voor
thermische verwerking
Niveau
schap
Tempera-
tuur in °C
Warmtebeha
ndeling/bak-
tijd in min.
Zoete gerechten
Korstdeeg
2 (1-3)
180-190
30-35
Gekneed deeg
2 (1-3)
190-200
30-35
Zanddeeg
2 (1-3)
180-190
30-35
Pruimengebak
2 (1-3)
180-190
30-35
Vruchtentaart
2 (1-3)
165-180
35-45
Notentaart
2 (1-3)
180-190
40-45
Strudel
2 (1-3)
185-195
35-45
Zandtaart
2 (1-3)
185
35-45
Karamelpudding
2 (1-3)
130
30-35
Chocoladetaart
2 (1-3)
180
35-40
Brioches
2 (1-3)
180-190
25-30
Koekjes
2 (1-3)
165
20
Brood
2 (1-3)
200-230
10-15
Zoete broodjes met jam
1 (1-2)
180-190
20
Muffins
2 (1-3)
185-200
25-35
Brood en pizza
Pizza
2 (1-3)
195-210
20-30
Plat brood
2 (1-3)
190-210
20-30
Brood
3 (2-3)
215-230
40-50
Gebruiksinstructie
155670 29 / 36
NL
Gerechten om te bakken/ voor
thermische verwerking
Niveau
schap
Tempera-
tuur in °C
Warmtebeha
ndeling/bak-
tijd in min.
Soufflés/ovenschotels
Lasagne
2 (2-4)
165-180
30-40
Pasta ovenschotel
2 (2-4)
180-190
35-45
Groenten ovenschotel
2 (1-3)
170-180
30-40
Gehaktbrood
Rund 1 kg
2 (1-3)
200-220
50-60
Lam 1 kg
2 (1-3)
180-200
50-60
Varken 1 kg
2 (1-3)
180-200
60-70
Kalf 1 kg
2 (1-3)
180-200
60-70
Gevogelte
2 (1-3)
195-210
40
Eend
2 (1-3)
195-210
120-180
Gans
2 (1-3)
195-210
120
Kalkoen
2 (1-3)
195-210
120
Konijn
2 (1-3)
200-210
40
Fazant
2 (1-3)
195-210
40-50
Vis
Filets en stukken vlees
2 (1-3)
160-170
20-30
Gebraad
2 (1-3)
180-190
25-35
Bakken in folie
2 (1-3)
190-200
25-35
Tab. 2
Opmerkingen over warmtebehandeling/bakken
De verstrekte gegevens moeten als richtlijnen worden beschouwd. Ze kunnen
en moeten worden gewijzigd volgens uw eigen voorkeuren en gewoonten.
De kook-/baktijd in de tabel is exclusief de opwarmtijd van de oven, wat altijd
wordt aanbevolen.
De aangegeven kook-/baktijd en temperatuur hebben betrekking op een
gemiddelde hoeveelheid voedsel (1/1,5 kg voor vlees, dessertdeeg, pizza,
brood 0,5/0,8 kg).
Herhaal de warmtebehandeling op verschillende niveaus met behulp van
kookgerei op de middelste plank.
Gebruiksinstructie
30 / 36 155670
NL
Grill tabel
Gegrild product
Niveau
schap
Tempera-
tuur in °C
Warmtebeha
ndeling/bak-
tijd in min.
Tosti’s
3-4
200
3-4
Hamburger
3-4
200
5-7
Vis spiesjes
3-4
200
6-8
Schaaldieren
3-4
200
6-8
Worstjes
3-4
200
7-10
Ribbetjes
3-4
200
7-10
Vlees spiesjes
3-4
200
8-10
Steaks
3-4
200
8-12
Gevogelte
3-4
200
30-35
Tab. 3
Opmerkingen over het grillen:
Voor recepten die voorverwarmen vereisen, zijn 5-10 minuten voldoende.
De opgegeven tijd geldt voor één kant van het gerecht, dus draai het om.
Plaats een bakplaat gevuld met een kleine hoeveelheid water (ca. 0,2 l) op het
onderste niveau van de oven om overtollig vet en rook op te vangen.
Reiniging en onderhoud
155670 31 / 36
NL
7 Reiniging en onderhoud
7.1 Aanwijzingen betreffende de veiligheid tijdens het
reinigen
Voordat het apparaat kan worden gereinigd, dient het apparaat van het lichtnet
te worden gehaald.
Het apparaat geheel laten afkoelen.
Zorg ervoor dat er geen water in het apparaat komt. Dompel het apparaat niet in
water of andere vloeistoffen om het te reinigen. Gebruik geen waterstraal onder
druk om het apparaat te reinigen.
Gebruik geen scherpe of metalen voorwerpen (mes, vork, enz.) om het apparaat
schoon te maken. Scherpe voorwerpen kunnen het apparaat beschadigen en
leiden tot elektrische schokken wanneer ze in contact komen met geleidende
componenten.
Gebruik geen schuurmiddelen, oplosmiddelen of bijtende schoonmaakmiddelen.
Dit kan het oppervlak beschadigen.
OPMERKING!
Het gebruik van ongeschikte reinigingsmiddelen kan corrosie van het
apparaat of schade aan het oppervlak veroorzaken.
Gebruik voor het reinigen van de roestvrijstalen oppervlakken (behuizing,
kookplaat, schuifrooster, ovendeur, geleiders en het rooster) alleen speciale
roestvrijstalen reinigingsmiddelen.
Bij gebruik van staalwol, staalborstels of staalschrapers kunnen ijzerdeeltjes
neerslaan, die door hun oxidatie roestvlekken veroorzaken.
Gebruik geen schuursponsjes of andere producten die het geëmailleerde
oppervlak van de thermische behandelkamer kunnen beschadigen om de
thermische behandelkamer schoon te maken. Gebruik een geschikt
reinigingsmiddel.
Gebruik nooit reinigingsmiddelen die chloor bevatten (bleekwater, zoutzuren,
enz.).
Zich houden aan de beschrijving van de producent van het desinfecterende
middel.
Reiniging en onderhoud
32 / 36 155670
NL
7.2 Reiniging
Voor een goede werking, hygiëne en prestaties moet het apparaat aan het einde
van de werkdag grondig gereinigd worden (indien nodig vaker). Daardoor kun jij het
aanbranden van restanten van voedsel vermijden.
Verwarmingsoppervlak / behuizing
1. Powierzchnia grzewcza / obudowa
2. Veeg de behuizing en het bedieningspaneel van het apparaat af met een
zachte, vochtige doek.
3. Veeg af met een zacht doek met schoon water.
4. Droog de gewassen oppervlakken.
Multifunctionele oven
Om de oven in goede staat te houden, moet u deze regelmatig schoonmaken nadat
hij is afgekoeld.
1. Verwijder alle verwijderbare onderdelen en accessoires uit de oven.
2. Was de roosters (of gebruikte bakplaten) met warm water en een niet-schurend
schoonmaakmiddel.
3. Spoel de schoongemaakte roosters (of gebruikte bakplaten) af met schoon
water en laat ze drogen of droog ze met een zachte doek.
4. Reinig de geleiders en de warmtebehandelingskamer grondig met warm water,
een zachte doek of spons en een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor
emaille oppervlakken.
5. Spoel grondig af met schoon water en zorg ervoor dat er geen reinigingsmiddel
achterblijft.
6. Droog ten slotte de warmtebehandelingskamer en de geleiders.
OPMERKING!
Na het reinigen met speciale reinigingsmiddelen zet u de oven gedurende
20 minuten aan op maximaal vermogen om alle resterende resten uit de
warmtebehandelingskamer te verwijderen.
Ovendeur
1. De ovendeur kan verwijderd worden om de thermische behandelkamer
gemakkelijk schoon te maken. Ga als volgt te werk (afbeelding hieronder):
Reiniging en onderhoud
155670 33 / 36
NL
Afb. 12
open de ovendeur volledig;
til de hendel B op en pak de ovendeur met beide handen bij de
scharnieren A vast;
Til de ovendeur op zodat deze een hoek van 45° maakt ten opzichte van
de oven,
trek de ovendeur uit;
2. Reinig de ovendeur met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Veeg
af met een droge doek.
3. Bevestig de ovendeur na het schoonmaken weer door de scharnieren A in de
groeven aan de onderkant te steken en de hendel B vast te klikken.
Binnenruit ovendeur
OPMERKING!
Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen of scherpe metalen
schrapers om het glas van de ovendeur schoon te maken, omdat deze
krassen op het glasoppervlak kunnen maken en het glas kunnen breken.
1. Indien nodig kan het binnenglas van de ovendeur verwijderd worden om schoon
te maken. Deze handeling kan alleen worden uitgevoerd als het apparaat koud
is.
Volg de onderstaande stappen om het binnenglas van de ovendeur te
verwijderen (afbeelding hieronder):
open de ovendeur een beetje;
druk tegelijkertijd op de zwarte knoppen op de zijsteunen van de glazen
ovendeur en beweeg deze omhoog;
verwijder het bovenste profiel van de ovendeur.
trek de binnenruit naar u toe.
Reiniging en onderhoud
34 / 36 155670
NL
Afb. 13
2. Reinig het glas aan de binnenkant van de ovendeur met een zachte, vochtige
doek en een mild schoonmaakmiddel.
3. Droog beide zijden van de binnenruit grondig af.
4. Om de binnenruit opnieuw te installeren de handelingen in de omgekeerde
volgorde uitvoeren (afbeelding hieronder).
5. Zorg er daarbij voor dat het binnenglas correct geplaatst is ten opzichte van de
zijsteunen en dat het woord VIT op de onderste hoek staat, gemarkeerd met
een pijl, en installeer vervolgens het ovendeurprofiel opnieuw.
Afb. 14
Reiniging en onderhoud
155670 35 / 36
NL
7.3 Onderhoud
Laat het apparaat tenminste eenmaal per jaar of indien nodig controleren door een
gespecialiseerde technicus.
Vervanging van de ovenlamp
1. Als de binnenverlichting van de oven niet werkt, vervang dan de ovenlamp als
volgt:
org ervoor dat het apparaat afgesloten is van de elektrische voeding;
het apparaat volledig laten afkoelen;
schroef het deksel A van de ovenlamp
los;
schroef de beschadigde ovenlamp B
los;
Vervang de beschadigde ovenlamp
door een hittebestendige (300°C)
ovenlamp van hetzelfde wattage;
schroef deksel A van de ovenlamp met
de klok mee weer vast.
Afb. 15
Verwijdering
36 / 36 155670
NL
8 Verwijdering
Elektrische apparaten
Elektrische apparaten zijn gemarkeerd met dit symbool.
Elektrische apparatuur moet op een correcte en
milieuvriendelijke manier worden verwijderd en gerecycled.
Niet-gevaarlijke apparaten mogen niet bij het huishoudelijk
afval worden gegooid. Koppel het apparaat los van de
voeding en verwijder de verbindingskabel van het apparaat.
Elektrische apparaten moeten naar aangewezen inzamelpunten worden gebracht.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38

Bartscher 155670 Handleiding

Type
Handleiding