11
18 Houd de deur gesloten voor traditioneel in de oven koken.
19 De ovendeur wordt heet – gebruik ovenhandschoenen.
C GRILLEN EN SPETTEREN
20 Bij het grillen of het koken van producten in de buurt van het bovenelement dient u erop te
letten dat er geen vet of sappen op het bovenelement terechtkomen.
21 Indien u het eten ziet spetteren, verplaats het eten dan naar beneden, weg van het
bovenelement.
22 Dit kan uw kooktijd lichtelijk verlengen vanwege de grotere afstand.
23 Spetters maken het schoonmaken lastig.
24 Residuen die op het bovenelement verbranden kunnen zijn levensduur verkorten.
25 Verbrande resten die terug in het eten vallen, kunnen het uiterlijk en de smaak van het eten
beïnvloeden.
C ZORG EN ONDERHOUD
26 Verwijder de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.
27 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
28 Was de verwijderbare onderdelen in warm water met afwasmiddel, goed afspoelen, laten
uitlekken en aan de lucht laten drogen.
` U kunt deze onderdelen in een vaatwasmachine wassen.
29 Wanneer u de vaatwasmachine gebruikt, zal dit de afwerking van de oppervlakten
beïnvloeden.
30 De schade is normaal uitsluitend esthetisch en heeft geen invloed op de werking van het
apparaat.
31 Gebruik geen schuursponsjes of staalwol.
verkleuring
32 Bij gebruik zullen de oppervlakken van het apparaat verkleuren.
33 Dit is onvermijdelijk, onschadelijk en zal geen invloed hebben op de werking van het
apparaat.
W
MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen,
opnieuw gebruikt of gerecycled.
C KOOKTIJDEN & VOEDSELVEILIGHEID
• Gebruik deze tijden uitsluitend als aanwijzing.
• Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap
dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
• Bij het koken van voorverpakte voedingsmiddelen, volg de richtlijnen op de verpakking of
het label.
eten temperatuur eten temperatuur
rundvlees 190-210 °C gebak 190-210 °C
brood 200-220 °C varkensvlees 190-210 °C
stoofschotels 140-160 °C quiche/vlaai 160-180 °C
kip 190-210 °C vruchtentaart 140-160 °C
vis 170-190 °C scones 190-220 °C
lam 190-210 °C cake 160-180 °C
meringue 90 -110 °C Yorkshire pudding 200-220 °C
pudding 140-160 °C