FFS012X

FoodSaver FFS012X de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de FoodSaver FFS012X de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
English 4
Français/French 10
Deutsch/German 16
Español/Spanish 22
Português/Portuguese 28
Italiano/Italian 34
Nederlands/Dutch 40
Svenska/Swedish 46
Suomi/Finnish 52
Dansk/Danish 58
Norsk/Norwegian 64
www.foodsavereurope.com
40
Belangrijke veiligheidsvoorschriften
Dit apparaat kan worden gebruikt door
kinderen van 8 jaar en ouder en personen met
beperkt fysiek, zintuiglijk of mentaal vermogen,
of een gebrek aan ervaring en kennis, indien
zij voldoende begeleiding of instructies hebben
ontvangen over het veilige gebruik van het
apparaat en zij de eventuele gevaren ervan
begrijpen. Laat kinderen niet met dit apparaat
spelen. Reiniging of onderhoud door kinderen
mag uitsluitend onder begeleiding worden
uitgevoerd.
Indien het stroomsnoer is beschadigd, dient
dit door de fabrikant, zijn onderhoudsbedrijf
of gelijksoortige erkende personen te worden
vervangen om gevaren te voorkomen.
Altijd zorgen dat het apparaat op een stabiel, stevig, droog en
plat oppervlak staat.
Dit apparaat niet gebruiken voor een ander doel dan het
bestemde doel. Dit apparaat is uitsluitend voor huishoudelijk
gebruik. Het is niet geschikt voor gebruik buiten.
Geen enkel deel van het apparaat of het stroomsnoer
onderdompelen in water of een andere vloeistof.
Het apparaat niet gebruiken als het is gevallen of zichtbare
beschadiging vertoont.
Na gebruik, alvorens het apparaat te reinigen, altijd controleren
of het apparaat is uitgeschakeld en de stekker uit het stopcontact
is verwijderd.
Neem de stekker uit het stopcontact om het apparaat uit te
schakelen. Trek niet aan het stroomsnoer om de stekker te
verwijderen.
Gebruik geen verlengsnoer met het apparaat.
Gebruik uitsluitend accessoires of hulpstukken die door de
fabrikant zijn aanbevolen.
Als etenswaren opnieuw worden opgewarmd in de zakken van
FoodSaver™, dan laat u ze sudderen in water op een lage
temperatuur van minder dan 75°C (170°F).
ETENSWAREN IN ZAKKEN KUNNEN WORDEN ONTDOOID,
MAAR NIET OPNIEUW WORDEN OPGEWARMD IN DE
MAGNETRON. Als etenswaren worden ontdooid in de
magnetron in de zakken van FoodSaver™, dan mogen een
maximumvermogen van 180 watt, een maximumtijd van 2
minuten en een maximumtemperatuur van 70°C (158°F) niet
worden overschreden.
OPGELET: DIT VACUMEERSYSTEEM IS NIET VOOR
COMMERCIEEL GEBRUIK.
Alleen voor huishoudelijk gebruik
BEWAAR DEZE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
Het FoodSaver
System
Waarom vacumeren?
Voedingsmiddelen verliezen voedingswaarde en smaak zodra
zij worden blootgesteld aan lucht. Daarnaast veroorzaakt het
vriesbrand en geeft het bacteriën, schimmels en gist de kans te
groeien. Het FoodSaver™ vacumeersysteem onttrekt lucht en zorgt
ervoor dat smaak en kwaliteit behouden blijft. Met de volledige
lijn van FoodSaver™ zakken en voorraadbussen voor uitgebreide
mogelijkheden, geniet u van de voordelen van een wetenschappelijk
bewezen methode voor het bewaren voedingsmiddelen waardoor
deze tot 5x langer vers blijven.
Het FoodSaver™ systeem bespaart tijd en geld.
Bespaar geld. Met het FoodSaver™ systeem, is het mogelijk
grotere hoeveelheden voedingsmiddelen in te kopen en dit in
kleine porties te vacumeren zodat niets verspild wordt.
Bespaar tijd. Kook vooruit voor een week, bereid maaltijden
voor en bewaar deze in de FoodSaver™ zakken.
Marineer razendsnel. Vacumeren opent de poriën van voedsel,
waardoor het binnen 20 minuten (in plaats van een hele nacht)
die heerlijke gemarineerde smaak krijgt.
Maak gezelligheid makkelijk. Bereid een karakteristieke
maaltijd en feestelijke hapjes vooraf zodat er tijd en aandacht is
voor de gasten.
Geniet van seizoensvoedsel of specialiteiten. Zeer beperkt
houdbare of weinig gebruikte producten worden langer vers
gehouden.
Afgemeten porties voor diëten. Vacumeer afgemeten porties
en noteer op de zak het aantal calorieën en/ of het vetgehalte.
Bescherm artikelen. Houd kampeer- en bootbenodigdheden
droog en georganiseerd voor uitstapjes. Bescherm gepolijst zilver
tegen aantasting en dof worden door het zo min mogelijk bloot te
stellen aan lucht.
FoodSaver
accessoires
Maak optimaal gebruik van uw FoodSaver™ -apparaat met
eenvoudig te gebruiken FoodSaver™ -zakken, -bewaartrommels en
-accessoires.
FoodSaver™ -zakken en -rollen
Aan het ontwerp van de FoodSaver™ -zakken en -rollen zijn speciale
goten toegevoegd voor een efficiënte en volledige luchtverwijdering.
De meervoudige samenstelling zorgt voor een effectieve afsluiting
van zuurstof en vocht en voorkomt op deze manier vriesbrand.
FoodSaver™ -zakken en -rollen zijn verkrijgbaar in meerdere maten.
FoodSaver™ -bewaartrommels voor vacuümverpakking
FoodSaver™ -bewaartrommels zijn eenvoudig te gebruiken en ideaal
voor het vacuümverpakken van dilicate waren, zoals muffins en
andere gebakjes, vloeistoffen en droge producten.
FoodSaver™ flessenstop
Gebruik de flessenstop van FoodSaver™ voor het vacuümverpakken
van wijn, koolzuurvrije vloeistoffen en oliën. Dit verlengt de levensduur
van de vloeistof en behoudt de smaak. Gebruik de flessenstop niet op
plastic flessen.
www.foodsavereurope.com
41
FoodSaver
Quick Marinator
In plaats van uw gerecht vele uren te moeten marineren, gebruikt de
Quick Marinator vacuümkracht om de marinade in enkele minuten
volledig te laten intrekken.
Bestellen
Voor het bestellen van zakken, rollen en accessoires voor uw
FoodSaver™ gaat u naar www.foodsavereurope.com en kiest u uw
land.
Onderdelen
Zie figuur 1
A
Afdichting boven
B
Bergvak voor rollen
C
Snijmes voor rollen
D
Snijbalk voor rollen
E
Dekselvergrendeling
F
Uitneembaar lekbakje
G
Afdichting onder
H
Sealstrip
I
Bedieningspaneel
J
Aansluiting voor accessoires
K
Accessoireslang
L
Aan/uit-lampje
M
Werkingslampjes
N
Controlelampje voor sealen
O
Knop Alleen sealen
P
Knop Vacuüm en sealen
Q
Knop Vochtige voeding (uitsluitend ...004X)
R
Waarschuwingslampje bij oververhitting
Zakken maken met een FoodSaver
-rol
Met een FoodSaver™-rol kunt u snel zakken op maat maken.
Raadpleeg figuur 2:
1. Sluit uw vacuümsealer aan op een stopcontact. Druk de beide
vergrendelingsknoppen (
E
) in en open het deksel. Als u dit nog
niet heeft gedaan, plaatst u de FoodSaver™-rol in het bergvak
(
B
), tilt u de snijbalk (
D
) omhoog en voert u het uiteinde van
de rol onder de balk door. Trek het uiteinde van de rol verder naar
buiten tot ongeveer 10 mm over de sealstrip (
H
).
2. Sluit het deksel nu volledig totdat de vergrendelingen (
E
) naar
buiten springen. Als het deksel goed is gesloten, is er een groene
rand zichtbaar om de vergrendelingsknop en gaat het groene
aan/uit-lampje (
L
) branden. Druk op de knop Alleen sealen
(
O
). Wanneer het rode controlelampje voor sealen (
N
) uitgaat,
drukt u beide vergrendelingsknoppen in en verwijdert u de rol. Het
uiteinde van de rol is nu geseald.
3. Trek de rol uit tot de gewenste maat van hetgeen u gaat
verpakken. Voeg hier een extra 75 mm aan toe voor de sealrand
van de zak en snijd de rol af door het snijmes (
C
) dwars over de
rol te schuiven.
Uw vacuümsealer gebruiken
Raadpleeg figuur 3:
1. Leg hetgeen u wilt verpakken in de zak. U kunt een kant-en-
klare FoodSaver™-zak gebruiken of u kunt een FoodSaver™-rol
gebruiken om een zak op maat te maken.
2. Plaats het open uiteinde van de zak in de sleuf van het lekbakje
(
F
).
3. Sluit en vergrendel het deksel. Als het deksel goed is gesloten, is
er een groene rand zichtbaar om de vergrendelingsknop en gaat
het groene aan/uit-lampje (
L
) branden.
4. Druk op de knop Vacuüm en sealen (
P
).
5. Uw vacuümsealer verwijdert nu de lucht uit de zak en zal deze
vervolgens sealen. Als de werkingslampjes (
M
) en het rode
controlelampje voor sealen (
N
) uitgaan, is het proces voltooid.
Vochtige voeding verpakken (uitsluitend ...004X)
Als u voedsel verpakt dat vochtig of erg sappig is, drukt u de knop
Vochtige voeding (
Q
) in VOORDAT u de knop Vacuüm en sealen
indrukt.
Een zak sealen zonder lucht te verwijderen
Druk op de knop Alleen sealen (
O
) om een zak te sealen zonder
de lucht te verwijderen. U kunt zakken sealen van het type dat wordt
gebruikt voor snacks zoals chips, tortilla chips, enz.
Delicate eetwaren sealen
Sommige eetwaren, zoals pasteitjes, brood, koekjes, enz. kunnen
worden geplet tijdens het sealen. U kunt dit als volgt voorkomen met
gebruik van de knop Alleen sealen (
O
) :
1. Volg stap 1, 2, 3 en 4 van ‘Uw vacuümsealer gebruiken’
2. Druk de knop Alleen sealen (
O
) in voordat de items worden
geplet. Het apparaat stopt dan onmiddellijk met het verwijderen
van lucht en de zak wordt geseald.
FoodSaver™-accessoires gebruiken
1. Sluit een uiteinde van de accessoireslang (
K
) aan op de
aansluiting voor accessoires (
J
). Sluit het andere uiteinde
van de slang aan op de aansluiting in het accessoire. Volg
de specifieke instructies die bij het FoodSaver-accessoire zijn
geleverd.
2. Volg stap 3 en 4 van ‘Uw vacuümsealer gebruiken’.
www.foodsavereurope.com
42
Opbergen, hints en tips
Vacumeren en voedsel veiligheid
Het vacumeersproces verlengt het leven van voedsel door middel
van onttrekking van de meeste lucht uit de gesealde verpakking.
Daardoor wordt de hoeveelheid zuurstof teruggebracht. Die zuurstof
heeft invloed op de voedingswaarde, de smaak en de algehele
kwaliteit. Het onttrekken van lucht vertraagd ook de groei van micro-
organismen, welke bederf veroorzaken.
Om voedingsmiddelen veilig te bewaren, is het van doorslaggevend
belang dat de temperaturen laag gehouden worden. De groei van
micro-organismen is aanmerkelijk te vertragen met temperaturen van
4°C of minder. Vriezen op -17°C doodt de micro-organismen niet
maar stopt de groei ervan. Voor het bewaren op lange termijn van
beperkt houdbare producten, deze altijd na vacumeren invriezen, en
na ontdooien bewaren in de koelkast.
Belangrijk om te vermelden is dat vacumeren GEEN vervanging is
van inmaken en het kan voedselbederf niet meer ongedaan maken.
Het kan slechts veranderingen van kwaliteit vertragen. Het is moeilijk
te voorspellen hoe lang voedingsmiddelen hun topkwaliteit smaak,
uiterlijk en structuur behouden, daar dit afhankelijk is van leeftijd en
de conditie van het voedsel op het moment dat het gevacumeerd
wordt.
Voedingsmiddelen Houdbaarheid Waar te bewaren Opmerkingen
Rund-, varkens- en lamsvlees, gevogelte 2-3 jaar Diepvries
Vries vochtige etenswaren eerst in alvorens deze vacuüm te verpakken. Leg anders een stuk gevouwen keukenrol tussen
de inhoud en het uiteinde van de zak om vloeistof te absorberen. Laat 75 mm ruimte open boven het papier om de zak
goed te kunnen sealen. Opmerking: Door het verwijderen van zuurstof kan rundvlees donkerder van kleur worden nadat
dit vacuüm is verpakt. Dit is normaal en geeft niet aan dat het vlees is bedorven.
Gehakt 1 jaar Diepvries
Vis 2 jaar Diepvries
Harde kaas (Edammer, Goudse en Parmesaanse kaas, enz.) 4-8 maanden Koelkast
Houd kaas vers door deze na ieder gebruik opnieuw vacuüm te verpakken. Maak de zakken extra lang en laat een rand
van 25 mm vrij voor iedere nieuwe seal die moet worden gemaakt. Zachte kaas mag NIET vacuüm worden verpakt.
Asperges, broccoli, bloemkool, wortelen, kool, spruitjes, sperziebonen, erwten, maïs, enz. 2-3 jaar
Bewaar deze
producten altijd in
de diepvries.
Blancheer de groenten tot ze gekookt maar nog knapperig zijn voordat ze worden verpakt. Vries ze in alvorens ze te
verpakken. Zorg dat de groenten niet aan elkaar zijn gevroren wanneer ze worden verpakt. Verse champignons mogen
NIET vacuüm worden verpakt.
Sla, spinazie, enz. 2 weken Koelkast Was en droog de bladgroente. Voor het beste resultaat dienen ze te worden verpakt in een FoodSaver
-bus.
Abrikozen, pruimen, perziken, nectarines, enz. 1-3 jaar Diepvries
Zacht fruit moet eerst worden ingevroren voordat het wordt verpakt. Zorg dat de vruchten niet aan elkaar zijn gevroren
wanneer ze worden verpakt.
Zachte bessen (frambozen, bramen, aardbeien, enz.) 1 week Koelkast
Harde bessen (blauwe en rode bosbessen enz.) 2 weken Koelkast
Brood, bagels, gebak 1-3 jaar Diepvries
U wordt aanbevolen een FoodSaver
-bus te gebruiken om pletten te voorkomen. Vries de producten anders eerst
volledig in.
Noten en zaden 2 jaar Voorraadkast
Koffiebonen 1 jaar Voorraadkast
Plaats een koffiefilter of stuk keukenrol op de zak of bus voordat het product vacuüm wordt verpakt, om te voorkomen dat
kleine voedseldeeltjes in de vacuümpomp worden gezogen. U kunt deze producten ook in hun originele verpakking in een
FoodSaver
-zak doen.
Gemalen koffie 5-6 maanden Voorraadkast
Producten in poedervorm (suiker, meel, enz.) 1-2 jaar Voorraadkast
Sauzen, soepen, stoofschotels, enz. 1-2 jaar Diepvries
Vries deze etenswaren eerst volledig in. Neem de ingevroren vloeistof uit de container en verpak deze vacuüm in een
FoodSaver
-zak.
Gedroogde voedingswaren (bonen, pasta, rijst, granen, enz.) 1-2 jaar Voorraadkast
Chips, koekjes, toastjes, enz. 3-6 weken Voorraadkast Gebruik een FoodSaver
-bus voor etenswaren zoals toastjes, die makkelijk breken.
www.foodsavereurope.com
43
BELANGRIJK: Vacumeren is GEEN vervanging van koelen of
vriezen. Alle beperkt houdbare voedingsmiddelen dienen na het
vacumeren, bewaard te worden in koelkast of diepvries. Gebruik geen
zakken opnieuw na het bewaren van rauw vlees, rauwe vis of vette
voeding om ziekte te voorkomen. Gebruik geen zakken opnieuw die
in de magnetron of bij het sudderen zijn gebruikt.
Ontdooien en opwarmen van gevacumeerd voedsel
ETENSWAREN IN ZAKKEN KUNNEN WORDEN ONTDOOID, MAAR
NIET OPNIEUW WORDEN OPGEWARMD IN DE MAGNETRON.
Ontdooien: ontdooi etenswaren in de koelkast of magnetron. Ontdooi
etenswaren die kunnen bederven nooit op kamertemperatuur.
Snijd de hoek van de zak af voordat u de zak in de magnetron
legt. We raden aan dat u de zak op een magnetronbestendig bord
legt, zodat vloeistof er niet uit kan lekken. Zorg ervoor dat een
maximumvermogen van 180 watt, een maximumtijd van 2 minuten
en een maximumtemperatuur van 70°C (158°F) niet worden
overschreden.
Opwarmen: om etenswaren opnieuw te verwarmen in
een magnetron, haalt u ze uit de zak en legt u ze op een
magnetronbestendig bord.
U kunt etenswaren ook opnieuw opwarmen in zakken van
FoodSaver™ door ze in water te doen met een lage temperatuur van
minder dan 75°C.
Voedingsmiddelen Houdbaarheid Waar te bewaren Opmerkingen
Rund-, varkens- en lamsvlees, gevogelte 2-3 jaar Diepvries
Vries vochtige etenswaren eerst in alvorens deze vacuüm te verpakken. Leg anders een stuk gevouwen keukenrol tussen
de inhoud en het uiteinde van de zak om vloeistof te absorberen. Laat 75 mm ruimte open boven het papier om de zak
goed te kunnen sealen. Opmerking: Door het verwijderen van zuurstof kan rundvlees donkerder van kleur worden nadat
dit vacuüm is verpakt. Dit is normaal en geeft niet aan dat het vlees is bedorven.
Gehakt 1 jaar Diepvries
Vis 2 jaar Diepvries
Harde kaas (Edammer, Goudse en Parmesaanse kaas, enz.) 4-8 maanden Koelkast
Houd kaas vers door deze na ieder gebruik opnieuw vacuüm te verpakken. Maak de zakken extra lang en laat een rand
van 25 mm vrij voor iedere nieuwe seal die moet worden gemaakt. Zachte kaas mag NIET vacuüm worden verpakt.
Asperges, broccoli, bloemkool, wortelen, kool, spruitjes, sperziebonen, erwten, maïs, enz. 2-3 jaar
Bewaar deze
producten altijd in
de diepvries.
Blancheer de groenten tot ze gekookt maar nog knapperig zijn voordat ze worden verpakt. Vries ze in alvorens ze te
verpakken. Zorg dat de groenten niet aan elkaar zijn gevroren wanneer ze worden verpakt. Verse champignons mogen
NIET vacuüm worden verpakt.
Sla, spinazie, enz. 2 weken Koelkast Was en droog de bladgroente. Voor het beste resultaat dienen ze te worden verpakt in een FoodSaver
-bus.
Abrikozen, pruimen, perziken, nectarines, enz. 1-3 jaar Diepvries
Zacht fruit moet eerst worden ingevroren voordat het wordt verpakt. Zorg dat de vruchten niet aan elkaar zijn gevroren
wanneer ze worden verpakt.
Zachte bessen (frambozen, bramen, aardbeien, enz.) 1 week Koelkast
Harde bessen (blauwe en rode bosbessen enz.) 2 weken Koelkast
Brood, bagels, gebak 1-3 jaar Diepvries
U wordt aanbevolen een FoodSaver
-bus te gebruiken om pletten te voorkomen. Vries de producten anders eerst
volledig in.
Noten en zaden 2 jaar Voorraadkast
Koffiebonen 1 jaar Voorraadkast
Plaats een koffiefilter of stuk keukenrol op de zak of bus voordat het product vacuüm wordt verpakt, om te voorkomen dat
kleine voedseldeeltjes in de vacuümpomp worden gezogen. U kunt deze producten ook in hun originele verpakking in een
FoodSaver
-zak doen.
Gemalen koffie 5-6 maanden Voorraadkast
Producten in poedervorm (suiker, meel, enz.) 1-2 jaar Voorraadkast
Sauzen, soepen, stoofschotels, enz. 1-2 jaar Diepvries
Vries deze etenswaren eerst volledig in. Neem de ingevroren vloeistof uit de container en verpak deze vacuüm in een
FoodSaver
-zak.
Gedroogde voedingswaren (bonen, pasta, rijst, granen, enz.) 1-2 jaar Voorraadkast
Chips, koekjes, toastjes, enz. 3-6 weken Voorraadkast Gebruik een FoodSaver
-bus voor etenswaren zoals toastjes, die makkelijk breken.
www.foodsavereurope.com
44
Onderhoud en reiniging
Dompel het apparaat, het stroomsnoer en de stekker nooit onder
in water of een andere vloeistof. Neem altijd de stekker uit het
stopcontact voordat het apparaat wordt gereinigd.
Neem de behuizing van het apparaat af met een zachte, droge doek.
Verwijder en reinig het lekbakje (
F
) na ieder gebruik. Was dit af in
warm water met afwasmiddel of zet dit in het bovenste rek van een
vaatwasmachine. Droog het bakje goed voordat u dit weer in het
apparaat aanbrengt.
Controleer of de bovenste afdichting (
A
), onderste afdichting (
G
)
en het gebied om het lekbakje vrij zijn van voedselresten. Neem de
afdichtingen indien nodig af met een doek die met warm water en
afwasmiddel is bevochtigd. De afdichtingen kunnen voor reiniging
worden verwijderd. Was ze af in warm water met afwasmiddel. Droog
ze goed af en breng ze dan weer zorgvuldig aan.
Opbergen
Sluit het deksel tot de eerste klik van de vergrendelingen, zodat de
knoppen nog niet naar buiten zijn gesprongen en de groene rand
nog niet zichtbaar is. Dit is voldoende om het deksel te vergrendelen,
maar voorkomt dat de afdichtingen worden samengedrukt (dit kan de
juiste werking van het apparaat beïnvloeden).
Wikkel het snoer om de noppen aan de onderkant van het apparaat.
Het apparaat kan rechtopstaand worden opgeborgen, zoals getoond.
Garantie
Bewaar uw reçu omdat u dit nodig hebt wanneer u een garantieclaim
wilt indienen.
Het product wordt tot 2 jaar na de aanschafdatum gegarandeerd,
zoals beschreven in dit document.
In het onwaarschijnlijke geval dat het apparaat tijdens de
garantieperiode defect raakt door een ontwerp- of fabricagefout,
brengt u het samen met uw reçu en een kopie van deze garantie
terug naar de plaats van aanschaf.
Uw rechten en voordelen onder deze garantie staan los van uw
wettelijke rechten, waarop deze garantie geen invloed heeft. Alleen
Jarden Consumer Solutions (Europa) Limited (“JCS (Europe)”) is
gerechtigd deze voorwaarden te wijzigen.
JCS (Europe) verplicht zich ertoe binnen de garantieperiode het
apparaat of ieder onderdeel van het apparaat dat niet juist werkt,
gratis te repareren of vervangen op voorwaarde dat:
U het probleem onmiddellijk meldt bij de plaats van aankoop of
bij JCS (Europe), en dat
het apparaat niet gewijzigd, beschadigd, onjuist gebruikt,
misbruikt of gerepareerd is door een persoon die daartoe niet
door JCS (Europe) is gemachtigd.
Defecten veroorzaakt door onjuist gebruik, beschadiging, misbruik,
gebruik met een onjuiste netspanning, natuurrampen, gebeurtenissen
waarop JCS (Europe) geen invloed heeft, reparatie of wijziging door
een persoon die daartoe niet door JCS (Europe) is gemachtigd of
het niet naleven van de handleiding, worden niet door deze garantie
gedekt. Verder wordt gewone slijtage, met inbegrip van maar niet
beperkt tot geringe verkleuring en krassen, niet door deze garantie
gedekt.
De rechten onder deze garantie gelden alleen voor de oorspronkelijke
aankoper en zijn niet van toepassing op commercieel of
gemeenschappelijk gebruik.
Als u bij uw apparaat een landspecifieke garantie hebt ontvangen,
raadpleegt u de bepalingen van die landspecifieke garantie in plaats
van deze garantie of neemt u voor meer informatie contact op met uw
plaatselijke gemachtigde dealer.
Elektrische afvalproducten mogen niet samen met huishoudelijk
afval worden weggeworpen. Recycleer deze producten op de
voorgeschreven wijze. Stuur ons een e-mail op enquiriesEurope@
jardencs.com voor verdere informatie over recyclage en de
AEEArichtlijn.
Jarden Consumer Solutions (Europe) Limited
5400 Lakeside
Cheadle Royal Business Park
Cheadle
SK8 3GQ
UK
www.foodsavereurope.com
45
Problemen oplossen
Probleem Oplossing
Waarschuwingslampje voor
oververhitting
R
gaat branden
Het apparaat is oververhit. Wacht tot het lampje uitgaat voordat u het toestel weer gebruikt.
De pomp werkt meer dan 2 minuten
zonder lucht te verwijderen.
Controleer of het open uiteinde van de zak in het lekbakje is ingevoerd.
Controleer of de afdichtingen boven en onder goed zijn aangebracht.
Controleer of ten minste één kant van de zak is geseald.
Open het apparaat en controleer of er zich geen vreemde voorwerpen, vuil of resten op de
afdichtingen boven en onder bevinden.
Controleer of er voldoende ruimte is boven aan de zak is (75 mm), zodat deze in het lekbakje past
wanneer het deksel vergrendeld is.
Zorg dat de slang van het accessoire niet is aangesloten.
Controleer of het deksel goed is gesloten (
de groene rand om de vergrendeling is zichtbaar en het
groene aan/uit-lampje brandt).
De zak wordt niet goed geseald. De zak bevat te veel vloeistof. Vries de inhoud van de zak eerst in voordat het product vacuüm wordt
verpakt.
Trek de zak voorzichtig glad voordat u deze in de lekbak invoert en blijf de zak vasthouden totdat de
vacuümpomp begint te werken, zodat er geen vouwen en plooien ontstaan.
Seal de zak een tweede keer boven de eerste sealrand wanneer u vochtig voedsel verpakt.
Er gebeurt niets als de vergrendeling
is gesloten en de knop Vacuüm
en sealen of Alleen sealen wordt
ingedrukt.
Controleer of het deksel goed is gesloten (
de groene rand om de vergrendeling is zichtbaar en het
groene aan/uit-lampje brandt).
/