Bauknecht ECTM 8145/1 PT Gebruikershandleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Gebruikershandleiding
1
Gebrauchsanweisung
Instructions for use
Mode d’emploi
Gebruiksaanwijzing
Istruzioni per l’uso
Brugsanvisning
Bruksanvisning
Käyttöohje
Manual de utilização
Instrucciones para el uso
Instrukcje użytkowania
Használati utasítás
Οδηγίες Χρήσης
Инструкция за употреба
Návod k použití
Návod na použitie
Instrucţiuni de utilizare
Инструкции по эксплуатации
ECTM 8145/1
2
Inhoudsopgave
BELANGRIJKE INFORMATIE 5
ALVORENS HET APPARAAT TE MONTEREN 5
MILIEUTIPS 5
HET APPARAAT MONTEREN 6
VOORDAT U DE OVEN AANSLUIT 6
NA HET AANSLUITEN 6
VOOR HET EERSTE GEBRUIK 7
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN 7
LEES DEZE AANWIJZINGEN ZORGVULDIG DOOR EN BEWAAR ZE VOOR RAADPLEGING IN DE TOEKOMST. 7
BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN 7
ALGEMEEN 8
VOORZICHTIG 8
INDRUKKEN - DRUKKNOPPEN 8
BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN 8
ACCESSOIRES 9
ALGEMEEN 9
OVENSCHAAL KIEZEN 9
SPONS 9
ROOSTER 10
BAK- EN OPVANGPLAAT 10
STOOMBAK 10
WATERRESERVOIR 10
SENSOR 10
GASTRONORM KOOKGEREIHOUDER 10
PLAATSEN VAN DE SENSOR 10
FUNCTIES VAN HET APPARAAT 11
3
e
BEDIENINGSPANEEL 12
TOETSENVERGRENDELING 13
BERICHTEN 14
UITGESTELDE START 14
SNELKOPPELINGEN 15
AAN / UIT / PAUZE 16
KOOKWEKKER 16
INSTELLINGEN WIJZIGEN 17
TAAL 17
KLOKINSTELLING 18
HELDERHEID 18
VOLUME 19
ECO 19
KALIBREREN 20
TIJDENS DE BEREIDING 21
SPECIALE FUNCTIES 22
DEEG LATEN RIJZEN 23
REINIGEN MET STOOM 24
ONTKALKEN 25
LEEGMAKEN 26
DESINFECTEREN 27
YOGHURT 28
INMAKEN 29
VOLTOOIEN 30
OPWARMEN 31
ONTDOOIEN MET STOOM 32
HANDMATIG 34
STOOM 35
HETE LUCHT + STOOM 37
HETE LUCHT 39
4
HULPMODUS 41
VLEES 42
GEVOGELTE 43
VIS / SCHAALDIEREN 44
AARDAPPELEN 45
GROENTEN 46
RIJST / GRANEN 48
PASTA 49
EIEREN 50
PIZZA/PASTEI 51
DESSERTS 52
BROOD/CAKE 53
ONDERHOUD EN REINIGING 55
ALGEMEEN 55
GESCHIKT VOOR DE VAATWASMACHINE 55
NIET GESCHIKT VOOR DE VAATWASMACHINE 56
DE STEUNEN VERWIJDEREN 56
HET OVENLAMPJE VERVANGEN 56
STORINGEN OPSPOREN 60
GEGEVENS VOOR HET TESTEN VAN DE VERWARMINGSPRESTATIES 60
TECHNISCHE SPECIFICATIES 60
5
BELANGRIJKE INFORMATIE
DIT APPARAAT VOLDOET AAN de huidige vei-
ligheidsnormen.
BEWAAR deze instructiehandleiding en de montage-
instructies op een veilige plaats voor raadpleging in
de toekomst.
GEEF DEZE instructies door aan een eventuele nieuwe
eigenaar als u het apparaat verkoopt.
ALVORENS HET APPARAAT TE MONTEREN
LEES DEZE HANDLEIDING GOED DOOR. Dit zorgt ervoor dat
u volledig gebruik kunt maken van alle technische
voordelen van dit apparaat en stelt u in staat het op
een veilige en goede manier te gebruiken. Onjuist
gebruik kan leiden tot letsel of beschadigingen.
V
ERWIJDER DE VERPAKKING VAN HET APPARAAT en werp deze
weg op milieuverantwoorde wijze.
MILIEUTIPS
DE VERPAKKING kan volledig worden
gerecycled, zoals wordt aangege-
ven door het recyclingsymbool.
Houd u aan plaatselijke voor-
schriften voor afvalverwerking.
Houd verpakkingsmateriaal (plastic
zakken, polystyreen enz.) buiten het be-
reik van kinderen.
D
IT APPARAAT is voorzien van het merkteken volgens
de Europese richtlijn 2002/96/EG inzake Afgedankte
Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA). Door
ervoor te zorgen dat dit product op de juiste manier
als afval wordt verwerkt, helpt u mogelijk schade-
lijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid te
voorkomen, die veroorzaakt zouden kunnen worden
door onjuiste verwerking van dit product als afval.
D
IT SYMBOOL op het product of
op de bijbehorende documen-
tatie geeft aan dat dit apparaat
niet als huishoudelijk afval mag
worden behandeld. In plaats daar-
van dient het ingeleverd te wor-
den bij een speciaal inzamelpunt
voor de recycling van elektri-
sche en elektronische appa-
ratuur.
A
FDANKEN moet worden uitge-
voerd in overeenstemming
met plaatselijke milieuvoorschriften voor afvalver-
werking.
VOOR NADERE INFORMATIE over behandeling, terugwin-
ning en recycling van dit apparaat kunt u contact op-
nemen met de betreffende instantie in uw woon-
plaats, uw vuilnisophaaldienst of de winkel waar u
het product hebt gekocht.
S
NIJD DE VOEDINGSKABEL VAN HET APPARAAT DOOR VOORDAT U
HET AFDANKT, zodat het onbruikbaar wordt.
6
VOORDAT U DE OVEN AANSLUIT
VERZEKER U ERVAN DAT HET APPARAAT NIET BESCHADIGD IS.
Controleer of de ovendeur goed sluit en of de af-
dichtstrip tussen de deur en de oven niet beschadigd
is. Maak de oven leeg en reinig de binnenkant met
een zachte, vochtige doek.
NA HET AANSLUITEN
ALS DE OVEN VOOR HET EERST WORDT INGESCHAKELD, wordt u
verzocht de taal en de huidige tijd in te stellen. Volg
de instructies onder het kopje “Instellingen wijzi-
gen” in deze gebruiksaanwijzing. Het apparaat is ge-
reed voor gebruik nadat deze twee stappen zijn uit-
gevoerd
De fabrikanten zijn niet aansprakelijk
voor eventuele problemen die worden
veroorzaakt doordat de gebruiker deze
instructies niet in acht heeft genomen
G
EBRUIK HET APPARAAT NIET als het netsnoer of de stekker
beschadigd is, als het apparaat niet goed werkt of als
het beschadigd of gevallen is. Dompel het netsnoer
of de stekker niet onder in water. Houd het snoer uit
de buurt van warme oppervlakken. Hierdoor kunnen
elektrische schokken, brand of andere ongevallen
worden veroorzaakt.
C
ONTROLEER dat de ovenruimte leeg is vóór de mon-
tage.
C
ONTROLEER OF DE SPANNING op het typeplaatje overeen-
stemt met de spanning in uw woning
D
E OVEN KAN ALLEEN GEBRUIKT WORDEN als de ovendeur
stevig gesloten is.
AARDEN VAN DIT APPARAAT is verplicht. De fabrikant kan
niet aansprakelijk gesteld worden voor letsel aan per-
sonen of dieren noch voor materiële schade als het
apparaat niet is geaard.
HET APPARAAT MONTEREN
HET APPARAAT mag alleen gebruikt worden wanneer
het op de juiste wijze ingebouwd (gemonteerd) is.
HOUD U AAN DE MEEGELEVERDE afzonderlijke montage-
instructies bij het installeren van het apparaat.
BELANGRIJKE INFORMATIE
HET INSTALLEREN (MONTEREN) van dit apparaat op niet-permanente locaties
zoals een schip, caravan, bus enzovoorts mag alleen worden uitgevoerd
door een professional indien is vastgesteld dat het apparaat op die loca-
tie op een veilige manier kan worden gebruikt.
GEBRUIK GEEN VERLENGSNOER:
ALS HET NETSNOER TE KORT IS, laat dan door een ge-
kwalificeerde elektricien of onderhoudsmonteur
een stopcontact dicht bij het apparaat aanleggen.
7
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN
ONTVLAMBARE MATERIALEN MOGEN NIET VERHIT OF GEBRUIKT
WORDEN in of dicht bij de oven. De dampen kunnen
brand of een explosie veroorzaken.
L
AAT VOEDSEL NIET TE LANG KOKEN. Daardoor kan brand
ontstaan.
L
AAT DE OVEN NIET ONBEWAAKT WERKEN, vooral niet wan-
neer er papier, plastic of andere brandbare materi-
alen bij het koken gebruikt worden. Papier kan ver-
schroeien of vlam vatten en sommige kunststoffen
kunnen smelten bij het opwarmen van voedsel.
ALS MATERIAAL BINNEN OF BUITEN DE OVEN IN BRAND VLIEGT
OF ALS ER ROOKONTWIKKELING IS, laat de ovendeur dan
dicht en schakel de oven uit. Trek de stekker uit het
stopcontact of sluit de stroom af via de zekering of
stroomonderbreker.
LEES DEZE AANWIJZINGEN ZORGVULDIG DOOR EN BEWAAR ZE VOOR RAADPLEGING IN DE TOEKOMST.
LAAT KINDEREN het apparaat alleen onder toezicht van
een volwassene gebruiken en na voldoende uitleg, zo-
dat het kind het apparaat veilig kan gebruiken en de ge-
varen van onjuist gebruik kent.
DIT APPARAAT IS NIET BEDOELD VOOR gebruik door per-
sonen (waaronder kinderen) met verminderd fy-
siek, zintuiglijk of mentaal vermogen, tenzij er toe-
zicht is door iemand die verantwoordelijk is voor
hun veiligheid.
WAARSCHUWING!
TIJDENS GEBRUIK KUNNEN TOEGANKELIJKE DELEN VAN DE OVEN HEET
WORDEN; houd kleine kinderen uit de buurt.
G
EBRUIK GEEN bijtende chemische stoffen of gassen
in dit apparaat. Dit type oven is specifiek ontwor-
pen voor het opwarmen en bereiden van voedsel. De
oven is niet bedoeld voor gebruik in de industrie of
een laboratorium.
PLAATS OF VERSCHUIF NOOIT kookgerei over de bodem
van de oven daar dit krassen kan veroorzaken op het
oppervlak. Plaats kookgerei altijd op het rooster of
de platen.
H
ANG OF PLAATS GEEN zware voorwerpen aan of op de
deur, omdat de deur en de scharnieren hierdoor be-
schadigd kunnen worden De handgreep van de deur
mag niet gebruikt worden om dingen aan te hangen
CONTROLEER DE DEURAFDICHTINGEN EN HET GEBIED ER OMHEEN
regelmatig op beschadigingen. In geval van bescha-
diging mag het apparaat niet worden gebruikt voor-
dat het is gerepareerd door een bevoegde onder-
houdsmonteur.
G
EBRUIK dit apparaat niet als verwarming of luchtbe-
vochtiger.
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
OPEN DE DEUR, verwijder de accessoires en con-
troleer of de oven leeg is.
S
POEL HET WATERRESERVOIR met kraanwater (zon-
der schoonmaakmiddel) en vul deze tot aan de
"MAX"-markering.
S
CHUIF HET WATERRESERVOIR in de uitsparing totdat
het goed is vastgeklikt.
VOER DE KALIBRATIEFUNCTIE UIT en volg de instruc-
ties op het scherm.
O
PMERKING
DE WATERPOMP die verantwoordelijk is voor het
vullen en legen van de stoomboiler is nu inge-
schakeld. Deze klinkt in het begin harder tij-
dens het pompen van lucht en minder hard als
de pomp weer wordt gevuld met water.
DIT IS NORMAAL en geen reden tot ongerustheid.
NA KALIBRATIE moet u de oven laten afkoelen tot
kamertemperatuur. Droog vervolgens eventu-
ele vochtige gebieden af.
MAAK HET WATERRESERVOIR LEEG en droog het af
voordat u het opnieuw gebruikt.
VOER GEDURENDE ONGEVEER EEN UUR DE FUNCTIE HETE
LUCHT UIT op 200°C om de geur en rook van het
beschermende vet en het isolatiemateriaal te
elimineren. Het venster moet gedurende deze
handeling open zijn.
8
ALGEMEEN
DIT APPARAAT IS UITSLUITEND BEDOELD VOOR HUISHOUDELIJK GE-
BRUIK!
VOORZICHTIG
VOEDSEL MET ALCOHOL. Wees extra voorzichtig bij het
bereiden of opwarmen van voedsel dat alcohol be-
vat. Als u alcohol toevoegt (bijv. rum, cognac, wijn
etc.), onthoud dan dat alcohol snel verdampt bij
hoge temperaturen. U moet daarom in acht houden
dat de vrijgekomen damp kan ontbranden als deze
in contact komt met het elektrische verwarmingsele-
ment. Indien mogelijk wordt aangeraden geen alco-
hol in deze oven te gebruiken.
N
A HET OPWARMEN VAN BABYVOEDING of vloeistof
in een zuigfles of in een potje ba-
byvoeding moet u het voedsel al-
tijd doorroeren en de temperatuur
controleren voordat u het serveert. Zo zorgt u ervoor dat
de warmte gelijkmatig wordt verdeeld zodat er geen
kans is op brandwonden.
BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN
GEBRUIK DE OVENRUIMTE NIET als opslagruimte.
W
EGGELEKT VRUCHTENSAP kan blijvende vlekken veroor-
zaken. Laat de oven afkoelen en reinig deze voor het
volgende gebruik.
H
OUD DE DEURAFDICHTINGEN SCHOON. De ovendeur moet
goed kunnen sluiten.
D
ROOG EVENTUEEL ACHTERGEBLEVEN CONDENS AF als dat na
het afkoelen in de oven aanwezig is. Vergeet de bo-
venkant van de ovenruimte niet; dit wordt vaak ver-
geten. Voor sommige gerechten is een volledig dro-
ge oven nodig voor het beste resultaat.
Z
ORG ERVOOR DAT ER ALLEEN WATER in het waterreservoir
gedaan wordt. Er mogen geen andere vloeistoffen
worden gebruikt.
T
REK NOOIT een volle bakplaat helemaal naar buiten.
Ga uiterst voorzichtig te werk.
OPEN DE OVENDEUR VOORZICHTIG
!
ER KAN SNEL HETE STOOM NAAR BUITEN KOMEN.
GEBRUIK PANNENLAPPEN OF OVENHANDSCHOENEN om u na het koken niet te bran-
den aan schalen, of onderdelen van de oven. Laat de oven afkoelen voordat u
deze schoonmaakt. Het water onderin is heet nadat de oven gebruikt is.
INDRUKKEN - DRUKKNOPPEN
DE KNOPPEN VAN DEZE OVEN bevinden zich
bij aflevering op één lijn met de
toetsen op het paneel.
Wanneer de knoppen worden inge-
drukt, komen deze naar buiten, zodat
de verschillende functies kunnen worden
ingesteld. Zij hoeven tijdens het wer-
ken van de oven niet uit het paneel
naar buiten te steken.
Wanneer u klaar bent met instellen duwt
u de knop simpelweg terug in het paneel en kunt u
doorgaan met het gebruik van de oven.
9
ACCESSOIRES
ALGEMEEN
ER ZIJN VERSCHILLENDE accessoires verkrijgbaar. Over-
tuig u er vóór de aankoop van dat deze geschikt zijn
voor bereidingen met de combinatie van stoom en
hete lucht.
PLAATS SCHALEN op het rooster. Het rooster kan een
groter gewicht dragen dan de bakplaat of de stoom-
bak.
ZORG VOOR EEN ruimte van ten minste 30 mm tussen
de bovenrand van de schaal en het plafond van de
ovenruimte, zodat er voldoende stoom in de schaal
kan komen.
OVENSCHAAL KIEZEN
GEBRUIK GEPERFOREERDE OVENSCHALEN wanneer dat moge-
lijk is, b.v. voor de bereiding van groenten. De stoom
kan dan van alle kanten binnendringen zodat het
voedsel gelijkmatig gaar wordt.
STOOM KOMT GEMAKKELIJK in de ruimte tussen grote stuk-
ken voedsel zoals grote aardappels. Dit zorgt voor
een gelijkmatige en effectieve bereiding. Het zorgt
ervoor dat een grote hoeveelheid voedsel even snel
gaar wordt als een kleinere hoeveelheid. Tussenruim-
ten openlaten tussen stukken voedsel zorgt ervoor
dat de stoom gelijkmatig en eenvoudig bij de afzon-
derlijke stukken kan komen, waardoor alles even snel
gaar wordt als een kleinere hoeveelheid.
COMPACTERE GERECHTEN zoals ovenschotels of voedsel
zoals erwten of asperges met weinig of geen tussen-
ruimte, hebben een langere bereidingstijd omdat de
stoom minder ruimte heeft om zijn werk te doen.
TEMPERATUUR BEREIDING
DE TEMPERATUURSENSOR wordt normaliter zo in
het voedsel gestoken dat de
punt van de sensor zich in het
dikste gedeelte bevindt, omdat dat gedeel-
te de meeste tijd nodig heeft om warm te
worden.
D
E PUNT VAN DE SENSOR mag niet tegen een bot
aan liggen, als dat in het voedsel aanwezig is.
Zorg er ook voor dat de sensor niet in een vet
gedeelte van het voed- sel
terecht komt, aangezien
zo'n gebied sneller warm
wordt waardoor de uiteinde-
lijke temperatuur verkeerd uit
kan komen.
Zo mogelijk moet de sensor zo geplaatst zijn dat de
punt ervan de wanden of de bodem van de ovenschaal
niet raakt.
D
E TEMPERATUUR die ingesteld wordt, moet hoger zijn dan
de huidige temperatuur van het voedsel.
H
ET IS NIET MOGELIJK de sensor te gebruiken bij het berei-
den van gebak, jam en marmelade, of gerechten die
lang moeten koken of stoven. Dat komt omdat de hoog-
ste temperatuur die ingesteld kan worden, 100°C is.
DOMPEL DE SENSOR NOOIT ONDER in water bij het schoonma-
ken. Veeg hem na gebruik alleen schoon met een scho-
ne, vochtige doek of keukenpapier.
DE OVEN MAG NIET GEBRUIKT WORDEN wanneer de tempera-
tuursensor in de ovenruimte is zonder dat die aangekop-
peld is in de contactdoos in de ovenwand.
Als u het bovenstaande negeert en de oven
toch gebruikt, raakt de sensor beschadigd.
GEBRUIK ALLEEN DE MEEGELEVERDE voedselsensor of een
exemplaar dat door de leverancier aanbevolen wordt.
Andere merken die op de markt zijn zullen geen goe-
de resultaten opleveren en kunnen schade aan de oven
veroorzaken.
BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN
10
STOOMBAK
GEBRUIK DE STOOMBAK voor voedsel als vis, groenten en
aardappelen.
GEBRUIK DE OVEN ZONDER
STOOMBAK voor voedsel als
rijst en granen.
BAK- EN OPVANGPLAAT
GEBRUIK DE BAK- EN OPVANG-
PLAAT onder het rooster
en de stoombak. Deze
plaat mag ook worden
gebruikt om voedsel op te bereiden of als bakplaat.
DE BAK- EN OPVANGPLAAT wordt gebruikt om sappen en
stukken voedsel op te vangen die anders de binnenkant
van de oven vuil zouden maken.
Zet een schaal of bakblik nooit direct op de bodem van
de oven.
ROOSTER
OP HET ROOSTER circuleert hete lucht rond het voed-
sel. Zet het gerecht rechtstreeks op
het rooster of zet er pan-
nen, cakevormen of an-
dere schalen op. Als u voed-
sel rechtstreeks op het rooster legt, plaatst u de
bak- en opvangplaat eronder.
WATERRESERVOIR
HET WATERRESERVOIR BEVINDT ZICH achter de deur en is
toegankelijk zodra de deur is geopend.
BIJ ALLE KOOKFUNCTIES behalve
Hete Lucht moet het watere-
servoir gevuld zijn.
V
UL HET WATERRESERVOIR met
kraanwater tot aan het merkte-
ken “MAX”.
GEBRUIK ALLEEN vers kraanwater
of bronwater zonder koolzuur.
Gebruik nooit gedestilleerd of gefilterd
water of andere vloeistof in het waterreservoir.
HET IS BELANGRIJK HET WATERRESERVOIR NA ELK GEBRUIK TE LE-
GEN. Dit is omwille van de hygiëne. Tevens voorkomt
dit condens aan de binnenzijde van het apparaat.
WEES VOORZICHTIG als u het waterreservoir uit het com-
partiment trekt, zodat er geen water overstroomt.
Houd het reservoir horizontaal zodat achtergebleven
water uit de klepaansluiting kan druppelen.
SPONS
DE BIJGELEVERDE SPONS dient om res-
terend condens te verwijderen als
dat na het afkoelen in de oven aan-
wezig is. Het is belangrijk om de
oven te laten afkoelen om brand-
wonden te voorkomen.
ACCESSOIRES
SENSOR
DE SENSOR IS ERVOOR om de temperatuur bin-
nenin voedsel te meten tussen
30°C en 100°C. Zodra de inge-
stelde temperatuur bereikt is, wordt het appa-
raat uitgeschakeld en verschijnt “Temperatu-
re is reached” (Temperatuur is bereikt) op het
display.
DOMPEL DE SENSOR NOOIT ONDER in water bij het
schoonmaken. Veeg hem na gebruik alleen
schoon met een vochtig doekje of keukenpa-
pier.
GASTRONORM KOOKGEREIHOUDER
DE KOOKGEREIHOUDER is uit-
sluitend bedoeld voor ge-
bruik met professioneel
Gastronorm kookgerei.
11
PLAATSEN VAN DE SENSOR
KIP
WANNEER DE SENSOR gebruikt
wordt om een kip te rooste-
ren, moet de punt in het vle-
zigste gedeelte gestoken wor-
den, d.w.z. aan de binnenkant
van de dij vlak achter de poot. De sensor mag geen bot
aanraken.
LAMSVLEES
BIJ HET BEREIDEN VAN EEN
LAMSBOUT steekt u de
punt van de sensor in
het dikste gedeelte zon-
der het bot te raken.
VARKENSVLEES
BIJ HET BEREIDEN VAN VAR-
KENSVLEES, b.v. schouder-
stuk, achterham, varkens-
haas, etc. moet de sensor in
het ‘uiteinde’ van het braad-
stuk gestoken worden i.p.v. door de laag vet aan de op-
pervlakte. Zet de punt van de sensor niet in een vettig
gedeelte van het varkensvlees.
VIS
U KUNT DE SENSOR GEBRUIKEN
WANNEER U EEN HELE VIS BEREIDT,
een grote vis zoals snoek of
zalm. Steek de punt van de sensor in het dikste gedeel-
te, niet te dicht bij de ruggengraat.

STEEK DE TEMPERATUURSENSOR in het
voedsel terwijl dit nog op het
aanrecht staat.

ZET het voorbereide voedsel in de oven.
KLAP HET DEKSEL VAN DE SENSOR TERUG EN
Sluit de temperatuursensor
aan op de wandcontactdoos in
de oven; let erop dat het snoer
niet beklemd is, ook niet nadat de
ovendeur gesloten is. Zowel de con-
tactdoos als de stekker zijn vrij van
elektrische stroom.
Z
ORG ervoor dat de sen-
sor zo diep mogelijk in het
voedsel gestoken is. Daar-
door verkrijgt u een nauw-
keurigere aflezing van
temperatuur.
12
Time
Volume
Brightness
Appliance and display settings
BEDIENINGSPANEEL
DIGITAAL DISPLAY
MULTIFUNCTIONELE KNOP
TERUG-TOETS
OK / SELECT-TOETS
STARTTOETS
AFSTELKNOP
AAN/UIT/PAUZE-TOETS
FUNCTIES VAN HET APPARAAT
TEMPERATUURSENSOR
DEURAFDICHTING
WATER RESERVOIR
KLEPAANSLUITING
P
LAATNIVEAUS
STOOMINGANG
Ooptillen en naar
buiten trekken
Naar
binnen
drukken
D
EKSEL VAN SENSOR / OVENWANDCONTACT
HETE LUCHT VENTILATOR
13
Key Lock
has been activated
Key Lock
has been deactivated
19:30
TOETSENVERGRENDELING
HOUD TEGELIJKERTIJD DE TERUGTOETS EN OK / SELECT INGEDRUKT TOTDAT TWEE PIEPTONEN HOORBAAR ZIJN (3 SECONDEN).
M
ET DEZE FUNCTIE kunt u voorkomen dat kinderen de oven be-
dienen zonder toezicht.
ALS DE VERGRENDELING IS GEACTIVEERD, werken de toetsen niet.
E
R WORDT GEDURENDE 3 SECONDEN een bevestigingsbericht weer-
gegeven voordat wordt teruggekeerd naar de vorige weer-
gave.
UITSCHAKELEN VAN DE TOETSENVERGRENDELING gaat op dezelfde ma-
nier als het inschakelen.
LET OP: deze toetsen werken alleen samen als de oven uitge-
schakeld is.
14
Do not open oven door
during calibration
Please turn food
Empty and refill
container with water
Cooking nearly finished
Please check on food
Please stir food
Please remove and empty the container
Press OK/Select button when done
Draining Boiler
25%
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
100°C 00:20
15:53
Steam
TEMPERATURE
START IN
COOK TIME
100°C 00:20
-00:47
Steam
TEMPERATURE
START IN
FOOD PROBE
100°C 30°C
-00:47
Steam
BIJ GEBRUIK VAN SOMMIGE FUNCTIES kan de oven stoppen
en aangeven dat u iets moet doen of welk accessoire
u kunt gebruiken.
BERICHTEN
ALS ER EEN BERICHT VERSCHIJNT, MOET U
de deur openen (indien nodig),
de handeling uitvoeren (indien nodig),
de deur sluiten en de oven weer starten door de
starttoets in te drukken.
BIJ HET GEBRUIK VAN SOMMIGE FUNCTIES is er de mogelijk-
heid om het bereiden uit te stellen. Stel eenvoudig
de "End time" (Eindtijd) in op het tijdstip waarop u de
maaltijd wilt serveren.
UITGESTELDE START
HET BEREIDEN BEGINT DAN X min. voor de “End Time”
(waarbij X het aantal minuten is waarop u de berei-
dingstijd ingesteld hebt).
W
ANNEER DE STARTTOETS INGEDRUKT WORDT, laat het “End
time” (Eindtijd) display zien hoe lang het nog duurt
totdat de bereiding zal starten.
B
EREIDEN MET UITGESTELDE START EN VOEDSELSENSOR
VOOR DIT TYPE BEREIDING is de informatie over uitgestel-
de start ook geldig, alleen wordt de temperatuur van
de Voedselsensor weergegeven i.p.v. de be-
reidingstijd.
O
PMERKING:
DE VOORVERWARMFUNCTIE is niet beschikbaar wanneer
Uitgestelde start gebruikt wordt.
WEES VOORZICHTIG als u bederfelijke producten ge-
bruikt. Deze producten moeten in de koelkast wor-
den bewaard.
15
Shortcut
Shortcut
Shortcut
Your most used cooking functions
Shortcut
Your most used cooking functions
Bread
Bread
Lasagna
French Fries
Your most used cooking functions
Bread / Cakes
Lasagna
Frozen French Fries
Your most used cooking functions
SNELKOPPELINGEN
VOOR HET GEBRUIKSGEMAK stelt de oven automatisch een lijst samen van uw fa-
voriete snelkoppelingen.

DRAAI DE MULTIFUNCTIONELE KNOP totdat Shortcut weergegeven wordt.
DRAAI DE AFSTELKNOP om uw favoriete snelkoppeling te kiezen. De meest ge-
bruikte functie is voorgeselecteerd.
DRUK OP DE OK-TOETS om de instelling te bevestigen.
DRAAI DE AFSTELKNOP / OK-TOETS om de benodigde aanpassingen te maken.
DRUK OP DE STARTTOETS.
A
LS U de oven begint te gebruiken bestaat deze lijst uit 10 lege posities geti-
teld “shortcut. Naarmate u de oven langer gebruikt, wordt de lijst automa-
tisch gevuld met snelkoppelingen naar de meest gebruikte functies.
A
LS U HET SNELKOPPELINGSMENU ACTIVEERT, zal de functie die u het meest heeft ge-
bruikt zijn voorgeselecteerd als snelkoppeling nr. 1.
O
PMERKING: de volgorde van de functies in het snelkoppelingsmenu wijzigt
automatisch overeenkomstig uw kookgewoonten.

16
Timer
00 : 59 : 59
00 : 00 : 00
Turn +/- to prolong, OK to switch off
00 : 00 : 00
(HH) (MM) (SS)
Turn +/- to set Timer, OK to Start
HET APPARAAT WORDT IN-/UITGESCHAKELD OF
GEPAUZEERD met de AAN/UIT-knop.
AAN / UIT / PAUZE
WANNEER HET APPARAAT WORDT UITGESCHAKELD , werken de
toetsen (met uitzondering van één toets) niet. Alleen
de OK-toets (zie Kookwekker) werkt dan nog. De 24-
uurs klok wordt weergegeven.
W
ANNEER HET APPARAAT WORDT INGESCHA-
KELD , functioneren alle toetsen normaal
en wordt de 24-uurs klok niet weerge-
geven.
O
PMERKING: De oven kan anders werken dan hiervoor
beschreven als de ECO-functie in- of uitgeschakeld is
(zie ECO voor meer informatie).
BIJ DE BESCHRIJVINGEN IN DEZE GEBRUIKSAANWIJZING wordt er-
van uitgegaan dat de oven ingeschakeld is.
U
GEBRUIKT DEZE FUNCTIE als keukenwekker om de exacte tijd aan te geven voor
verschillende doeleinden, zoals de rusttijd bij een braadstuk en koken op het
fornuis.
DEZE FUNCTIE IS ALLEEN BESCHIKBAAR als de oven is uitgeschakeld
of stand-by is.
KOOKWEKKER
SCHAKEL DE OVEN UIT door de multifunctionele knop naar de nulstand te draaien of door op de AAN/UIT-
knop te drukken.
DRUK OP DE OK-TOETS .
DRAAI DE AFSTELKNOP om de gewenste tijd voor de kookwekker in te stellen.
DRUK OP DE OK-KNOP om de kookwekker te laten beginnen met aftellen.
E
EN GELUIDSSIGNAAL klinkt wanneer de kookwekker helemaal
afgelopen is.
A
LS U OP DE STOPTOETS DRUKT voordat de kookwekker is afgelopen, wordt deze
uitgeschakeld
17
English
Français
Türkçe
Please select language
Language
has been set
Settings
Language
Time
Eco Mode
Appliance and display settings
WANNEER HET APPARAAT VOOR HET EERST WORDT INGESCHAKELD, wordt u gevraagd de
tijd en de 24-uurs klok in te stellen.
NA STROOMUITVAL gaat de klok knipperen en moet deze opnieuw ingesteld
worden.
UW OVEN HEEFT een aantal functies die kunnen worden aangepast aan uw ei-
gen wensen.
INSTELLINGEN WIJZIGEN
DRAAI DE MULTIFUNCTIONELE KNOP totdat Settings wordt weergegeven.
DRAAI DE AFSTELKNOP om een instelling te kiezen om aan te passen.
TAAL

DRUK OP DE OK-TOETS .
DRAAI DE AFSTELKNOP om één van de beschikbare talen te kiezen.
DRUK NOGMAALS OP DE OK-TOETS om de verandering te bevestigen.
18
Press +/- to set time, OK when done
12 : 30
(HH) (MM)
Time
has been set
Medium
Low
High
For normal living conditions
Brightness
has been set
Press +/- to set time, OK when done
00 : 00
(HH) (MM)
Time
Volume
Brightness
Appliance and display settings
Brightness
Eco Mode
Volume
Appliance and display settings
KLOKINSTELLING
DRAAI DE AFSTELKNOP totdat Time (Tijd) wordt weergegeven.
DRUK OP DE OK-TOETS . (De cijfers knipperen).
DRAAI DE AFSTELKNOP om de 24-uurs klok in te stellen.
DRUK NOGMAALS OP DE OK-TOETS om de wijziging te bevestigen.
INSTELLINGEN WIJZIGEN
HELDERHEID
DRAAI DE AFSTELKNOP totdat Brightness (Helderheid) wordt weergegeven.
DRUK OP DE OK-TOETS .
DRAAI DE AFSTELKNOP om het gewenste helderheidsniveau in te stellen.
DRUK NOGMAALS OP DE OK-TOETS om uw selectie te bevestigen.
D
E KLOK IS INGESTELD EN LOOPT.
19
On
Off
Minimal power consumption
e
Eco Mode
has been set
e
e e
Low
High
For normal living conditions
Medium
Volume
has been set
Eco Mode
is active
e
Volume
Brightness
Time
Appliance and display settings
Eco Mode
Language
Brightness
Appliance and display settings
e
INSTELLINGEN WIJZIGEN
ECO
DRAAI DE AFSTELKNOP totdat Eco Mode wordt weergegeven.
DRUK OP DE OK-TOETS .
DRAAI DE AFSTELKNOP om de ECO-instelling op ON of OFF te zetten.
DRUK NOGMAALS OP DE OK-TOETS om de wijziging te bevestigen.
A
LS ECO INGESCHAKELD IS, dan wordt het display na enige tijd automatisch ge-
dimd om energie te besparen. Het wordt automatisch opnieuw actief als u
op een toets drukt of de deur opendoet.
ALS OFF (UIT) IS INGESTELD, dan wordt het display niet uitgeschakeld en is de
24-uursklok altijd zichtbaar.
VOLUME
DRAAI DE AFSTELKNOP totdat Volume wordt weergegeven.
DRUK OP DE OK-TOETS .
DRAAI DE AFSTELKNOP om het volume in te stellen op high, medium, low
of mute (hoog, gemiddeld, laag of geluidloos).
DRUK NOGMAALS OP DE OK-TOETS om de wijziging te bevestigen.
20
Do not open oven door
during calibration
END TIME
COOK TIME
00:10
14:22
Calibrate
Calibrate
Language
Eco Mode
Calibration of water boiling point
INSTELLINGEN WIJZIGEN
KALIBREREN

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS . Het is belangrijk dat u de deur niet opent tot-
dat het hele proces voltooid is.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS.
DRUK OP DE STARTTOETS OM DE TIJD IN TE STELLEN.
K
ALIBRATIE
DE KOOKTEMPERATUUR VAN WATER is afhankelijk van de luchtdruk. Water komt op
grote hoogte sneller aan de kook dan op zeeniveau.
TIJDENS DE KALIBRATIE WORDT het apparaat automatisch geconfigureerd op de
huidige drukverhoudingen van de locatie. Dit kan meer stoom veroorzaken
dan gewoonlijk - dat is normaal.
N
A DE KALIBRATIE
LAAT DE OVEN AFKOELEN en veeg vochtige delen droog.
OPNIEUW KALIBREREN
GEWOONLIJK wordt de kalibratie eenmaal uitgevoerd. Dit zou afdoende moe-
ten zijn als de oven permanent in een huis wordt geïnstalleerd.
ALS U HET APPARAAT ECHTER in een caravan of iets dergelijks heeft geïnstalleerd,
als u verhuisd bent naar een andere stad of anderszins de installatiehoogte
heeft gewijzigd, dan moet het apparaat voor gebruik opnieuw worden ge-
kalibreerd.
A
LVO RE NS DEZE FUNCTIE TE GEBRUIKEN,
MOET U ERVOOR ZORGEN dat het waterreservoir is gevuld met vers kraanwater.
21
TEMPERATUR COOK TIME
75°C
07:00
TIJDENS DE BEREIDING
ALS HET BEREIDINGSPROCES EENMAAL GESTART IS,
kunt u de kooktijd eenvoudig met stappen van 1 minuut verlengen door op
de starttoets te drukken. Steeds wanneer u de toets indrukt wordt de tijd ver-
lengd.
D
OOR DE AFSTELKNOP TE DRAAIEN kunt u schakelen tussen
de parameters die u wilt wijzigen.
V
IA DE OK / SELECT-TOETS selecteert u de parameter en kunt u deze wijzigen (hij
knippert). Draai de afstelknop om uw instelling te wijzigen.
DRUK NOGMAALS OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te bevestigen. De oven
werkt automatisch verder met de nieuwe instelling.
D
OOR DE TERUG-TOETS IN TE DRUKKEN keert u rechtstreeks terug naar de laatste pa-
rameter die u heeft gewijzigd.
INSTELLINGEN WIJZIGEN
22
SPECIALE FUNCTIES
FUNCTIE AANBEVOLEN GEBRUIK:
DEEG LATEN RIJZEN
GEBRUIKEN OM het deeg in de oven te laten rijzen bij een constante temperatuur van
40°C.
REINIGEN MET STOOM
GEBRUIKEN OM de oven voor te spoelen.
ONTKALKEN
GEBRUIKEN OM de boiler te ontkalken.
LEEGMAKEN
HANDMATIG LEEGMAKEN van de boiler.
DESINFECTEREN
VOOR HET DESINFECTEREN van zuigflessen of potten.
YOGHURT
VOOR HET MAKEN VAN YOGHURT.
INMAKEN
VOOR HET INMAKEN van bijvoorbeeld fruit en groenten.
Specials
Settings
Finishing
SPECIALE FUNCTIES
DRAAI DE MULTIFUNCTIONELE KNOP totdat Specials (Speciale functies) wordt weergegeven.
DRAAI DE AFSTELKNOP om een van de speciale functies te kiezen. Volg de instructies in het betreffende
hoofdstuk over die functie (bijvoorbeeld: deeg laten rijzen).
23
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
40°C 00:20
13:35
Proving
Proving
Preservation
Steam Cleaning
For dough proving
SPECIALE FUNCTIES
DEEG LATEN RIJZEN

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
DRAAI DE AFSTELKNOP om de tijd in te stellen.
DRUK OP DE STARTTOETS.
D
E FUNCTIE RIJZEN wordt gebruikt om deeg te laten rijzen. Veel sneller dan op
kamertemperatuur.
E
ERSTE MAAL RIJZEN
ZET DE KOM met deeg op de opvangplaat op plaatniveau 1 of 2. Bedek de kom
met een doek.
DE RIJSTIJD WORDT met ⁄ ingekort vergeleken met een traditioneel recept.
H
ET VERKORTEN VAN DE RIJSTIJD wordt aanbevolen omdat de luchttemperatuur
binnen de oven gunstiger is voor het rijsproces dan erbuiten, d.w.z. kamer-
temperatuur.
Het is daarom noodzakelijk om het rijzen eerder te laten stoppen. Anders
rijst het deeg te veel.
24
Steam Cleaning
Proving
Descale
For cleaning with steam
END TIME
13:35
Steam Cleaning
SPECIALE FUNCTIES
REINIGEN MET STOOM

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
VOLG de instructies op het scherm.
DRUK OP DE STARTTOETS.
D
E FUNCTIE REINIGEN MET STOOM wordt gebruikt om harde vuildeeltjes zacht te
maken, wat het schoonmaken gemakkelijker maakt.
A
LS U DIT REGELMATIG TOEPAST, voorkomt u de ophoping van zouten en andere
zure voedingsmiddelen die staal aan kunnen tasten. Als de oven niet schoon
gehouden wordt, kan roest ontstaan.
DROOG DE OVENWANDEN AF na het schoonmaken.
25
Descale needed.
Press <OK> to descale, <back> to cancel
Empty and refill
container with descaler
PHASE
END TIME
PHASE TIME
1/3 00:32
11:10
Descaling
Empty and refill
container with water
Please remove and empty the container
Press OK/Select button when done
PHASE
END TIME
PHASE TIME
2/3 00:06
11:10
Rinsing
Descaling
Steam Cleaning
Drain
For descaling the boiler
ONTKALKEN

DRUK OP DE OK- / SELECT-KNOP . (De oven bereidt zich voor op het ontkalken.)
H
ET APPARAAT HEEFT EEN INGEBOUWD SYSTEEM dat aangeeft wanneer onkalken no-
dig is. Voer ontkalking uit als het bericht “Descale needed” (Ontkalken is no-
dig) op het scherm verschijnt. Alvorens het ontkalken uit te
voeren, moet u ervoor zorgen dat er voldoende ontkalkvloei-
stof aanwezig is. Wij raden het gebruik van “Wpro active’clean”-
ontkalker aan voor koffie/espressoapparaten en waterketels.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS nadat u het waterreservoir met ontkalker op
zijn plaats heeft gezet. Volg de richtlijnen op het scherm. Onderbreek het
proces niet totdat het voltooid is.
O
NTKALKEN DUURT ongeveer ½ uur; in deze tijd kunnen de bereidingsfuncties
niet ingeschakeld worden. Het bericht “Please remove...” (Ver-
wijder reservoir ...) geeft het einde van de bewerking aan.
N
A HET LEGEN van het waterreservoir is er als het goed is geen
aanslag meer aanwezig in het systeem; het apparaat is goed ontkalkt en kan
veilig gebruikt worden.
OPMERKING: ALS HET ONTKALKINGSPROCES GESTART IS, moet het altijd helemaal vol-
tooid worden.
HOEVEELHEID ONTKALKER
MENG 1 liter water met de volledige inhoud in een fles (250 ml) “Wpro ac-
tive’clean”-ontkalker. Als u geen "Wpro active'clean"-ontkalker heeft, dan
kunt u witte azijn gebruiken.
SPECIALE FUNCTIES
26
Preparing to empty boiler
press to cancel
Draining Boiler
25%
Please remove and empty the container
Press OK/Select button when done
Please wait
21 °C
Drain
Descale
Disinfection
Draining of the boiler
SPECIALE FUNCTIES
LEEGMAKEN

DRUK OP DE OK- / SELECT-KNOP .
H
ANDMATIG LEEGMAKEN van de boiler kunt u doen als u er zeker
van wilt zijn dat er geen water achtergebleven is gedurende
een bepaalde periode.
A
LS DE TEMPERATUUR in de boiler te hoog is, dan start de oven
niet met de leegmaakprocedure totdat de temperatuur is ge-
daald tot onder 60°C. Zodra de temperatuur voldoende is ge-
daald start het leegmaken automatisch.
27
Disinfection
Drain
Yoghurt
For disinfection
SPECIALE FUNCTIES
DESINFECTEREN

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
DRAAI DE AFSTELKNOP om de tijd in te stellen.
DRUK OP DE STARTTOETS .
V
OOR HET DESINFECTEREN van zuigflessen en andere voorwerpen zoals potten
voor inmaken.
CONTROLEER of de voorwerpen die u wilt desinfecteren hittebestendig zijn en
tegen een temperatuur van 100°C kunnen.
P
LAATS DE OPVANGPLAAT OP NIVEAU 1. Plaats de voorwerpen erop met voldoende
ruimte ertussen zodat de stoom alle onderdelen goed kan bereiken.
ALLE VOORWERPEN moeten helemaal uit elkaar gehaald zijn zodat de stoom alle
kanten kan bereiken.
DROOG ALLE ONDERDELEN GOED AF voordat u ze weer in elkaar zet.
OPMERKING:
HET DESINFECTEREN MOET MINIMAAL 20 MINUTEN duren voor een goed resultaat; dit
is tevens de standaard fabrieksinstelling. Het is niet mogelijk een kortere tijd
in te stellen.
DE MAX. TIJD is 1½ uur.
28
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
40°c 03:00
10:20
Yoghurt
Yoghurt
Disinfection
Preservation
For making of yoghurt
SPECIALE FUNCTIES
YOGHURT

DRUK OP DE OK- / SELECT-KNOP .
DRAAI DE AFSTELKNOP om de tijd in te stellen.
DRUK OP DE STARTTOETS .
VOOR HET MAKEN VAN YOGHURT. Als u ongepasteuriseerde melk gebruikt, moet
u deze verwarmen tot 90°C en vervolgens laten afkoelen tot onder de 49°C
(maar niet onder de 32°C; 43°C is optimaal). Anders wordt de yoghurt niet
dik.
V
OEG ONGEVEER 100 G bestaande yoghurt met levende cultuur op kamertem-
peratuur toe aan 1 liter volle melk. (De melk en de yoghurt moeten hetzelfde
vetpercentage hebben).
VERDEEL HET MENGSEL over 6 of 7 glazen schaaltjes. Dek elk schaaltje stevig af
met een deksel of hittebestendige plasticfolie. U kunt ook speciale yoghurt-
potten gebruiken.
ZET DE SCHAALTJES op de stoombak in de oven.
STEL DE TIJD IN OP 5 uur. (De fabrieksinstelling voor de temperatuur is 40°C).
LAAT DE YOGHURT AFKOELEN en zet hem vervolgens een paar uur in de koelkast
voordat u hem serveert. De yoghurt is 1 à 2 weken houdbaar. U kunt een
deel ervan (ongeveer 100 g) gebruiken voor nieuwe yoghurt als u deze bin-
nen 5 à 7 dagen gaat maken.
OPMERKING: het is van groot belang dat alle kookgerei en potjes zeer schoon
zijn bij het maken van yoghurt, zodat er geen ongewenste bacterieculturen
in de yoghurt komen. Wij raden aan de functie “DESINFECTEREN” te gebrui-
ken om de schaaltjes enz. te steriliseren voor gebruik.
29
INMAKEN
GERECHT HOEVEELHEID TIJD TIPS
GROENTEN
POT 1 LITER 40 - 120 MIN.
K
OOK DE GROENTEN VOOR en vul de potten zoals wordt
beschreven voor fruit. Giet er zout water overheen.
P
OT ½ LITER 25 - 105 MIN.
FRUIT
POT 1 LITER 30 - 50 MIN.
R
IJP FRUIT hoeft niet te worden voorgekookt. Hard fruit
moet licht worden voorgekookt.
VUL DE POTTEN maar houd bovenin ongeveer 2 cm vrij. Giet
siroop over het fruit.
P
OT ½ LITER 15 - 35 MIN.
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
100°C 00:30
10:48
Preservation
Preservation
Yoghurt
Proving
For preservation of food
SPECIALE FUNCTIES
INMAKEN

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
DRAAI DE AFSTELKNOP om de te bewerken instelling te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
DRAAI DE AFSTELKNOP naar de gewenste instelling.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen. (Herhaal stap 2 en 5 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
P
LAATS DE OPVANGPLAAT OP NIVEAU 2 en zet de voorbereide potten erop.
GEBRUIK ALLEEN FRUIT en groenten van goede kwaliteit.
Potten kunnen worden gereinigd met de functie Desinfecteren.
Open de deur nadat de inmaaktijd is afgelopen, maar laat de potten in de
oven staan totdat ze zijn afgekoeld tot kamertemperatuur.

30
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
85°C 00:05
13:30
Finishing
Finishing
AFMAKEN
DRAAI DE MULTIFUNCTIONELE KNOP totdat Finishing (Afmaken)
wordt weergegeven.
DRAAI DE AFSTELKNOP om de te bewerken instelling te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
DRAAI DE INSTELKNOP om de instelling te wijzigen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen. (Herhaal stap 2 en 4 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
G
EBRUIK DEZE FUNCTIE voor het opwarmen en afmaken van reeds bereide ge-
rechten zoals gebraden vlees, vis en gegratineerde schotels.
Z
ET HET GERECHT DAT MOET WORDEN BEREID in de stoombak op niveau 3 en plaats
de opvangplaat eronder. Stel de temperatuur in zodat deze overeenkomt
met de gewenste eindtemperatuur van het voedsel.
31
GEKOELD VOEDSEL PORTIES OPWARMTIJD TEMPERATUUR TIPS
KANT-EN-KLARE MAALTIJD
1 - 2
18 - 25
MIN.
100°C
Z
ET HET GERECHT met deksel of
hittebestendige plasticfolie in
de stoombak op niveau 3.
PLAATS DE OPVANGPLAAT eronder
om het water op te vangen.
SOEP
20 - 25 MIN.
GROENTEN
20 - 25 MIN.
RIJST EN PASTA
15 - 20 MIN.
AARDAPPELEN IN STUKKEN
20 - 25 MIN.
PLAKKEN VLEES
15 - 20 MIN.
VLEES MET SAUS
25 - 30 MIN.
VISFILETS
10 - 15 MIN.
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
100°C 00:05
14:07
Reheat
Reheat
OPWARMEN
DRAAI DE MULTIFUNCTIONELE KNOP totdat Reheating (Opwarmen) wordt weergegeven.
DRAAI DE AFSTELKNOP om de te bewerken instelling te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
DRAAI DE INSTELKNOP om de instelling te wijzigen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen. (Herhaal stap 2 en 4 indien
nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
GEBRUIK DEZE FUNCTIE voor het opwarmen van 1 à 2 porties voedsel uit de koel-
kast of op kamertemperatuur.
W
ANNEER U EEN MAALTIJD IN DE KOELKAST BEWAART of op een
bord legt om te verwarmen, leg dan dikker, compac-
ter voedsel aan de buitenkant en
dunnere, minder vaste
dingen in het midden.
B
EDEK HET VOEDSEL ALTIJD ergens mee bij deze
functie.
E
NKELE MINUTEN NAGAARTIJD ZORGT ALTIJD
VOOR een beter resultaat.
32
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
60°C 00:05
14:31
Steam Defrost
Steam Defrost
ONTDOOIEN MET STOOM
DRAAI DE MULTIFUNCTIONELE KNOP totdat Steam Defrost (Ontdooien met stoom) wordt weergegeven.
DRAAI DE AFSTELKNOP om de te bewerken instelling te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
DRAAI DE INSTELKNOP om de instelling te wijzigen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen. (Herhaal stap 2 en 4 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
G
EBRUIK DEZE FUNCTIE voor het ontdooien van vlees, gevogelte, vis, groenten,
brood en fruit.
B
IJ ONTDOOIEN is het beter te stoppen kort voordat het voedsel geheel
ontdooid is; het ontdooien wordt dan voltooid terwijl u het voedsel
even laat staan.
A
LS U HET VOEDSEL NA HET ONTDOOIEN EVEN LAAT STAAN WORDT HET RESULTAAT
ALTIJD BETER, omdat de temperatuur dan gelijkmatig door het voed-
sel verdeeld wordt.
O
NTDOOI BROOD in de verpakking zodat het niet klef wordt.
ONTDOOI VLEES EN VIS zonder verpakking/folie in de stoombak op niveau 3.
Plaats de opvangplaat eronder op niveau 1 om tijdens het ontdooien het wa-
ter op te vangen.
D
RAAI HET VOEDSEL HALVERWEGE HET ONTDOOIEN OM, HERSCHIK HET EN HAAL
REEDS ONTDOOIDE GEDEELTEN VAN ELKAAR LOS.
33
GERECHT GEWICHT ONTDOOITIJD RUSTTIJD TEMPERATUUR
VLEES
GEHAKT
500 G 25 - 30 MIN.
30 - 35
MIN.
60°C
I
N PLAKKEN 20 - 25 MIN.
B
RAADWORST 450 G 10 - 15 MIN. 10 - 15 MIN.
GEVOGELTE
HEEL 1000 G 60 - 70 MIN. 40 - 50 MIN.
F
ILETS
500 G
25 - 30 MIN. 20 - 25 MIN.
P
OTEN 30 - 35 MIN. 25 - 30 MIN.
VIS
HEEL 600 G 30 - 40 MIN. 25 - 30 MIN.
F
ILETS 300 G 10 - 15 MIN. 10 - 15 MIN.
B
LOK 400 G 20 - 25 MIN. 20 - 25 MIN.
GROENTEN
BLOK 300 G 25 - 30 MIN. 20 - 25 MIN.
S
TUKKEN 400 G 10 - 15 MIN. 5 - 10 MIN.
BROOD
HEEL BROOD 500 G 15 - 20 MIN. 25 - 30 MIN.
S
NEDEN BROOD
250 G
8 - 12 MIN. 5 - 10 MIN.
B
ROODJES EN KADETJES 10 - 12 MIN. 5 - 10 MIN.
C
AKE 400 G 8 - 10 MIN. 15 - 20 MIN.
FRUIT
GEMENGD 400 G 10 - 15 MIN. 5 - 10 MIN.
B
ESSEN 250 G 5 - 8 MIN. 3 - 5 MIN.
ONTDOOIEN MET STOOM
34
HANDMATIGE FUNCTIES
FUNCTIE AANBEVOLEN GEBRUIK:
STOOM
VOOR BEREIDEN met stoom
HETE LUCHT + STOOM
VOOR HET BEREIDEN VAN gevogelte, gebraden vlees en gebakken vis.
HETE LUCHT
VOOR HET BAKKEN VAN koekjes, taarten en vlaaien
Manual
VOLG ONDERSTAANDE INSTRUCTIES om een handmatige functie te gebruiken.
DRAAI DE MULTIFUNCTIONELE KNOP totdat Manual wordt weergegeven.
DRAAI DE AFSTELKNOP om een van de functies te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
HOUD U AAN DE INSTRUCTIES IN HET HOOFDSTUK OVER AFZONDERLIJKE FUNCTIES.
HANDMATIG
35
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
100°C 00:20
15:53
Steam
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
100°C 00:20
15:53
Steam
TEMPERATURE
START TIME
FOOD PROBE
100°C 30°C
15:53
Steam
ALS DE VOEDSELSENSOR NIET GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de oven.
DRAAI DE AFSTEL-
KNOP naar de in-
stelling die u
wilt verande-
ren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
DRAAI DE AFSTELKNOP naar de gewenste instelling.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen. (Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
K
IES of u met of zonder de Voedselsensor gaat koken en volg dan de juiste
procedure hieronder.
A
LS DE VOEDSELSENSOR WEL GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de
oven (met de sensor goed in het voedsel
gestoken) en steek de stekker van de
sensor in de contactdoos in de ovenwand.
G
EBRUIK DEZE FUNCTIE voor voedsel zoals groenten, vis, vruchtensap maken en
blancheren.
CONTROLEER dat de oven tot onder 100°C is afgekoeld alvorens deze
functie te gebruiken. Open de deur en laat de oven afkoelen.
HANDMATIG
STOOM
DRAAI DE AFSTEL-
KNOP naar de
instelling die u
wilt verande-
ren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
DRAAI DE INSTELKNOP om de instelling te wijzigen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen. (Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK DE STARTTOETS IN .
36
VOEDSEL OVENTEMP. °C
TIJD /
SENSOR °C
ACCESSOIRES TIPS
RODE BIETEN
KLEIN
100°C
50 - 60
MIN.
S
TOOMBAK op niveau 3
Opvangplaat op niveau
1
RODE KOOL
GESNEDEN
30 - 35 MIN.
WITTE KOOL
25 - 30 MIN.
WITTE BONEN
GEWEEKT 75 - 90 MIN.
OPVANGPLAAT op niveau
3
VOEG TWEEMAAL
zoveel water toe
VISTERRINE
75 - 80°C
60 - 90 MIN.
STOOMBAK op niveau 3
BEDEK HET
VOEDSEL MET EEN
DEKSEL of met
hittebestendige
plastic folie
72°C
EIEREN UIT DE OVEN
90°C 20 - 25 MIN.
OPVANGPLAAT op niveau
3
GNOCCHI
90 - 100°C 10 - 15 MIN.
STOOMBAK op niveau 3
Opvangbak op niveau 1
ZET HET GERECHT ALTIJD zonder verpakking in de
oven tenzij anderszins staat vermeld.
DE BEREIDINGSTIJDEN zijn gebaseerd op een oven op kamertem-
peratuur.
HANDMATIG
STOOM
37
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
180°C 00:20
16:03
Forced Air + Steam
High
STEAM LEVEL
TEMPERATURE
START TIME
FOOD PROBE
180°C 30°C
16:03
Forced Air + Steam
High
STEAM LEVEL
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
180°C 00:20
16:03
Forced Air + Steam
High
STEAM LEVEL
HANDMATIG
HETE LUCHT + STOOM
GEBRUIK DEZE FUNCTIE BIJ DE BEREIDING van geroosterd vlees, gevogelte, aardappe-
len in de schil, diepvriesmaaltijden, Moscovisch gebak, gebak, vis en pasteien
ALS DE VOEDSELSENSOR NIET GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de oven.
DRAAI DE AFSTEL-
KNOP naar de
instelling die u
wilt verande-
ren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
DRAAI DE INSTELKNOP om de instelling te wijzigen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen. (Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
A
LS DE VOEDSELSENSOR WEL GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de
oven (met de sensor goed in het voedsel
gestoken) en steek de stekker van de
sensor in de contactdoos in de ovenwand.
DRAAI DE AFSTEL-
KNOP naar de
instelling die u
wilt verande-
ren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
DRAAI DE INSTELKNOP om de instelling te wijzigen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen. (Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK DE STARTTOETS IN .
K
IES of u met of zonder de Voedselsensor gaat koken en volg dan de juiste
procedure hieronder.
38
VOEDSEL
STOOM
NIVEAU
OVENTEMP. °C
T
IJD /
S
ENSOR °C
ACCESSOIRES TIPS
SPARERIBS
LAAG 160 - 170°C 80 - 90 MIN.
R
OOSTER
op niveau 2
OPVANGPLAAT
OP NIVEAU 1
S
TART met de botzijde
omhoog en draai ze na 30
minuten om
KALKOENBORST,
ZONDER BOT 1-1½ KG
MEDIUM 200 - 210°C
50 - 60
MIN.
D
E TEMPERATUUR BINNENIN moet
oplopen tot 72°C
72°C
GEGRATINEERDE VIS
LAAG 190 - 200°C 15 - 25 MIN.
R
OOSTER
op niveau 2
GEGRATINEERDE
GROENTEN
MEDIUM
- HOOG
200 - 210°C 20 - 30 MIN.
BROOD
LAAG-
MEDIUM
180 - 190°C 35 - 40 MIN.
BAKPLAAT op
niveau 2
D
E BEREIDINGSTIJDEN zijn gebaseerd op een voorverwarmde oven. (Gebruik Hete lucht om voor te verwarmen).
HANDMATIG
HETE LUCHT + STOOM
39
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
160°C 00:10
16:11
Forced Air
No
PREHEAT
TEMPERATURE
START TIME
FOOD PROBE
160°C 30°C
16:03
Forced Air
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
160°C 00:10
16:11
Forced Air
No
PREHEAT
ALS DE VOEDSELSENSOR NIET GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de oven.
DRAAI DE AFSTEL-
KNOP naar de
instelling die u
wilt verande-
ren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
DRAAI DE INSTELKNOP om de instelling te wijzigen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen. (Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
A
LS DE VOEDSELSENSOR WEL GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de
oven (met de sensor goed in het voedsel
gestoken) en steek de stekker van de
sensor in de contactdoos in de ovenwand.
DRAAI DE AFSTEL-
KNOP naar de
instelling die u
wilt verande-
ren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
DRAAI DE AFSTELKNOP naar de gewenste instelling.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen. (Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK DE STARTTOETS IN .
G
EBRUIK DEZE FUNCTIE BIJ de bereiding van schuimpjes, gebak, Moscovisch ge-
bak, soufflé, gevogelte en geroosterd vlees.
G
EBRUIK ALTIJD HET ROOSTER om het voedsel op te leggen zodat de lucht goed
rond het voedsel kan circuleren.
G
EBRUIK DE OPVANGPLAAT voor het bakken van kleine producten, zo-
als koekjes en broodjes.
HANDMATIG
HETE LUCHT
KIES of u met of zonder de Voedselsensor gaat koken en volg dan de juiste
procedure hieronder.
40
VOEDSEL OVENTEMP. °C
TIJD /
SENSOR °C
ACCESSOIRES TIPS
KONINGINNENBROOD
230°C 7 - 8 MIN.
B
AKPLAAT
op niveau 2
KOEKJES
165 - 175°C 12 - 15 MIN.
MINISOESJES
190 - 200°C 25 - 30 MIN.CONTROLEER dat de oven droog is
BISCUITGEBAK
160°C
35 - 40
MIN.
ROOSTER
op niveau 2
QUICHE
180 - 190°C
BLADERDEEG
15 - 20 MIN.
BAKPLAAT
op niveau 2
BEVROREN
KIPPENVLEUGELS
(OPWARMEN)
190 - 200°C 15 - 18 MIN.BEDEK de plaat met bakpapier
HELE KIP
(ROOSTEREN)
200°C
50 - 60 MIN.
R
OOSTER op
niveau 2
Bak- en
opvangpla a t
op niveau 1
B
RENG DE VOGEL OP SMAAK en plaats
deze met de borst omhoog.
Controleer of de kip gaar is door
met een tandenstoker in de dikste
gedeelten te prikken. Het vleessap
met kleurloos zijn.
85°C
ROSBIEF
140 - 150°C
40 - 60
MIN.
B
RENG HET BRAADVLEES OP SMAAK
en plaats indien gewenst een
vleesthermometer. Plaats het
braadvlees op het rooster.
55°C
DE BEREIDINGSTIJDEN zijn gebaseerd op een voorverwarmde oven.
HANDMATIG
HETE LUCHT
41
Assisted Mode
AUTO
Meat
Poultry
Bread/Cakes
Roast Beef
Roast Pork
Hotdog
See instructions for use for hints
ALS DE VOEDSELSENSOR NIET GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de oven.
DRAAI DE AFSTEL-
KNOP naar de in-
stelling die u
wilt verande-
ren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
DRAAI DE AFSTELKNOP naar de gewenste instelling.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
(Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
A
LS DE VOEDSELSENSOR WEL GEBRUIKT
WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de
oven (met de sensor goed in het voedsel
gestoken) en steek de stekker van de
sensor in de contactdoos in de ovenwand.
DRAAI DE AFSTEL-
KNOP naar de in-
stelling die u
wilt verande-
ren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
DRAAI DE AFSTELKNOP naar de gewenste instelling.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
(Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
FOOD PROBE
NO FOOD PROBE
For probe assisted cooking
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
200°C 40:00
16:11
Roast Beef
TEMPERATURE FOOD PROBE
200°C 55°C
Roast Beef
HULPMODUS
DRAAI DE MULTIFUNCTIONELE KNOP totdat "Assisted Mode" (Hulpmodus) wordt
weergegeven.
DRAAI DE AFSTELKNOP om de voedselcategorie te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
DRAAI DE AFSTELKNOP om het voedsel te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
DRAAI DE AFSTELKNOP om koken met “Food Probe” (Met voedselsensor) of
“No Food Probe” (Zonder voedselsensor) te selecteren.
G
EBRUIK ALTIJD HET ROOSTER om het voedsel op te leggen zodat de
lucht goed rond het voedsel kan circuleren.
PLAATS DE OPVANGPLAAT onder het rooster of de stoombak om water, vet en
sap op te vangen.
42
VOEDSEL TIJD / SENSOR °C ACCESSOIRES TIPS
VLEES
BRAADVLEES
RUNDVLEES 40 - 60 MIN.
R
OOSTER op niveau 2
Bak- en opvangplaat op
niveau 1
BRENG HET BRAADVLEES
OP SMAAK en plaats
indien gewenst een
vleesthermometer.
Plaats het braadvlees
op het rooster.
55°C
V
ARKENSVLEES 60 - 80 MIN.
70°C
L
AMSVLEES 1 - 1½ UUR
65°C
K
ALFSVLEES 50 - 70 MIN.
65°C
(G
ESTOOMD)WORSTJES 10 - 15 MIN.
STOOMBAK op niveau 3
Bak- en opvangplaat op
niveau 1
VERDEEL de worstjes
gelijkmatig in de
stoombak.
G
EHAKTBROOD 35 - 45 MIN.ROOSTER op niveau 2
MAAK uw favoriete
gehaktrecept klaar
en vorm er een brood
van. Plaats dit in een
ovenvaste schaal op het
rooster.
HULPMODUS
VLEES
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
43
GERECHT TIJD / SENSOR °C ACCESSOIRES TIPS
GEVOGELTE
KIP
FILETS
(GESTOOMD)
25 - 30 MIN.
STOOMBAK op niveau 3
Bak- en opvangplaat op
niveau 1
KRUID de filets.
S
TUKKEN
(GEROOSTERD)
25 - 30 MIN.
ROOSTER op niveau 3
Bak- en opvangplaat op
niveau 1
KRUID de stukken en
plaats ze met de velzijde
omhoog.
H
EEL
(GEROOSTERD)
50 - 60 MIN.
ROOSTER op niveau 2
Bak- en opvangplaat op
niveau 1
K
RUID DE VOGEL en plaats
deze met de borst
omhoog. Controleer of
de kip gaar is door met
een tandenstoker in het
dikste deel te prikken. Het
vleessap met kleurloos zijn.
85°C
E
END
HEEL
(GEROOSTERD)
1 - 1½ UUR
KRUID DE EEND en plaats deze
met de borst omhoog.
70°C
HULPMODUS
GEVOGELTE
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
44
GERECHT TIJD / SENSOR °C ACCESSOIRES TIPS
VIS
HELE VIS
GEBAKKEN 25 - 40 MIN.
R
OOSTER
op niveau 2
SNIJD ENKELE GROEVEN in de
huid en plaats de vis in een
ovenvaste schaal. Kruid de
vis en breng er wat boter
en ei op aan met een kwast.
Besprenkel de vis eventueel
met broodkruimels.
60°C
G
ESTOOMD 35 - 55 MIN.
S
TOOMBAK
op niveau 3
Bak- en opvangplaat
op niveau 1
KRUID de vis en vul de
holte indien gewenst met
kruiden.
60°C
F
ILETS (STOOM) 12 - 18 MIN.KRUID de filets.
M
OTEN STOMEN 15 - 20 MIN.KRUID de moten.
G
EGRATINEERD (BEVROREN) 35 - 45 MIN.
ROOSTER
op niveau 2
CONTROLEER dat de schaal
ovenvast is en op het
rooster is geplaatst.
SCHELPDIEREN
MOSSELEN
GESTOOMD 8 - 12 MIN.
STOOMBAK
op niveau 3
Bak- en opvangplaat
op niveau 1
VERDEEL de mosselen
gelijkmatig in de stoombak.
G
ARNALEN
HULPMODUS
VIS / SCHAALDIEREN
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
45
VOEDSEL BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
AARDAPPELEN
GEKOOKT
HEEL 30 - 40 MIN.
S
TOOMBAK
op niveau 3
Bak- en opvangplaat
op niveau 1
G
EBRUIK aardappelen van
gelijke grootte.
S
TUKKEN 20 - 30 MIN.
SNIJD de aardappelen in
stukken van gelijke grootte.
G
EBAKKEN STUKKEN 45 - 55 MIN.
R
OOSTER
op niveau 2
P
LAATS de aardappelen in
een ovenvaste schaal op het
rooster.
G
EGRATINEERD 40 - 50 MIN.
SNIJD de rauwe aardappelen
in schijven en vermeng ze
met uien. Voeg zout, peper en
knoflook toe en giet er room
en melk overheen. Besprenkel
het geheel met kaas
(B
EVROREN)
PATAT
FRITES
15 - 25 MIN.
B
AK- EN OPVANGPLAAT
op niveau 2
Z
ET HET GERECHT IN DE OVEN als
deze is voorverwarmd. Roer
om als dit wordt aangegeven.
Bestrooi de frites met zout na
de bereiding.
S
CHIJFJES 30 - 40 MIN.
SCHIL DE AARDAPPELEN en snijd ze
in schijfjes Kruid de schijfjes
en besprenkel ze met olie.
Zet het gerecht in de oven als
deze is voorverwarmd. Roer
om als dit wordt aangegeven.
HULPMODUS
AARDAPPELEN
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
46
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
GROENTEN
BEVROREN GROENTEN 12 - 20 MIN.
S
TOOMBAK
op niveau 3
Bak- en opvangplaat
op niveau 1
P
LAATS DE GROENTEN IN DE
STOOMBAK. Verdeel de
groenten gelijkmatig.
W
ORTELEN 20 - 30 MIN.
SNIJD DE WORTELEN IN STUKKEN
VAN GELIJKE GROOTTE.
A
SPERGES 20 - 30 MIN.
A
RTISJOKKEN 40 - 55 MIN.
G
ESTOOMD
SPERZIEBONEN 20 - 30 MIN.
B
ROCCOLI 15 - 25 MIN.
IN STUKKEN snijden
B
LOEMKOOL 20 - 30 MIN.
S
PRUITJES 20 - 35 MIN.
B
EVROREN GEGRATINEERD 20 - 30 MIN.
ROOSTER
op niveau 2
CONTROLEER dat de schaal
ovenvast is.
HULPMODUS
GROENTEN
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
47
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
GROENTEN
GESTOOMD
PAPRIKA 8 - 12 MIN.
S
TOOMBAK
op niveau 3
Opvangplaat
op niveau 1
I
N STUKKEN snijden
P
OMPOEN 5 - 10 MIN.IN plakken snijden
M
AÏS
AAN
DE KOLF
20 - 30 MIN.
G
EVULDE
TOMATEN
30 - 35 MIN.
R
OOSTER
op niveau 2
M
AAK EEN VULLING van gekookte ham en
gehakt, sint-jakobsschelpen, knoflook
en kruiden. Snijd de bovenkant van de
tomaten af en verwijder zaden en pulp.
Bestrooi de binnenkant met zout en zet
de tomaten ondersteboven om uit te
lekken. Snijd de pulp in kleine stukken
en voeg deze toe aan de vulling. Vul de
tomaten en plaats de bovenkant erop.
Plaats de tomaten in een ovenvaste
schaal en besprenkel ze licht met olie.
P
APRIKA'S 35 - 40 MIN.
SNIJD DE PAPRIKA'S horizontaal
doormidden en verwijder de kernen
en zaden. Meng rundergehakt met ui,
ei, broodkruimels, water of melk en
kruiden. Vul de paprika's en zet ze in
een ovenvaste schaal. Besprenkel de
paprika's met broodkruimels en leg er
een klontje boter op.
P
OMPOEN 20 - 30 MIN.
SNIJD DE POMPOEN over de lengte
doormidden en verwijder de pitten.
Bak champignons en prei en meng
dit met kleingesneden tomaat en
wat crème fraîche of meng er ajvar
(paprikapasta) doorheen. Op smaak
brengen. Vul de pompoen en strooi er
kaas over.
A
UBERGINE 35 - 40 MIN.
S
NIJD DE AUBERGINE over de lengte
doormidden en verwijder het grootste
deel van de pulp. Snijd een deel van de
pulp in stukjes en bak die samen met ui
en champignons. Voeg gehakt, gehakte
tomaten, specerijen en kruiden toe en
laat het sudderen. Leg de aubergines
in een ovenvaste schaal en vul ze met
het mengsel. Besprenkel het geheel
met kaas
T
GROENTEN
48
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
RIJST
BRUIN 20 - 60 MIN.
B
AK- EN OPVANGPLAAT
op niveau 3
M
ENG 300 ML RIJST met 500 ml water
op de bakplaat.
B
ASMATI 25 - 30 MIN.MENG 300 ml rijst met 450 ml water.
W
IT - LANGE
KORREL
35 - 40 MIN.MENG 300 ml rijst met 450 ml water.
GRAAN
BULGUR 10 - 40 MIN.
MENG 300 ml graan met 600 ml
water.
COUSCOUS 10 - 15 MIN.
MENG 300 ml graan met 300 ml
water.
HULPMODUS
RIJST / GRANEN
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
49
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
PASTA
LASAGNE
ZELF
GEMAAKT
25 - 35 MIN.
ROOSTER
op niveau 2
MAAK uw favoriete recept klaar of
volg het recept op de verpakking
van de lasagne. Plaats de lasagne
in een ovenvaste schaal op het
rooster.
B
EVROREN 40 - 50 MIN.
CONTROLEER dat de schaal ovenvast
is.
HULPMODUS
PASTA
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
50
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
EIEREN
HARD 15 - 18 MIN.
STOOMBAK
op niveau 3
BAK- EN OPVANGPLAAT
op niveau 1
ALS DE EIEREN koud gegeten zullen
worden, spoelt u ze onmiddellijk af
met koud water.
M
EDIUM 12 - 15 MIN.
Z
ACHT 9 - 12 MIN.
HULPMODUS
EIEREN
GEBRUIK DEZE FUNCTIE ALLEEN OM eieren te bereiden.
51
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
PIZZA/PASTEI
PIZZA
ZELF GEMAAKT 12 - 18 MIN.
B
AKPLAAT
op niveau 2
M
AAK deeg van 150 ml water, 15 g verse
gist, 200 - 225 g bloem, zout en olie.
Laat het rijzen. Rol het deeg uit op een
ingevette plaat. Leg er bijvoorbeeld
tomaten, mozzarella, kaas en ham op.
Zet het gerecht in de oven wanneer die
dat aangeeft.
D
UNNE PIZZA
(BEVROREN)
8 - 12 MIN.
Z
ET HET GERECHT IN DE OVEN wanneer die dat
aangeeft.
P
ANPIZZA
(BEVROREN)
12 - 20 MIN.
G
EKOELD 7 - 12 MIN.
Q
UICHE
LORRAINE
30 - 45 MIN.
ROOSTER
op niveau 2
MAAK HET DEEG (250 g bloem, 150 g
boter + 2½ el water) of gebruik kant-
en-klaar deeg (400 - 450 g). Bekleed
een vlaaivorm met het deeg. Voeg een
vulling toe van 200 g ham en 175 g kaas;
giet hier een mengsel van 3 eieren en
300 ml room over. Zet het gerecht in de
oven wanneer die dat aangeeft.
(B
EVROREN) 20 - 30 MIN.
ZET HET GERECHT IN DE OVEN wanneer die
dat aangeeft. Controleer dat de schaal
ovenvast is.
HULPMODUS
PIZZA/PASTEI
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
O
PMERKING:
PIZZADEEG is uitermate geschikt om te laten rijzen m.b.v. de functie Rijzen.
52
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
DESSERTS
VRUCHTENTAART
ZELF
GEMAAKT
20 - 30 MIN.
R
OOSTER
op niveau 2
M
AAK EEN DEEG van 180 g bloem,
125 g boter en 1 ei (of gebruik
300 - 350 g kant-en-klaar deeg).
Bekleed een vlaaivorm met het
deeg en bestrooi de bodem met
broodkruimels om het sap van de
appels te absorberen. Vul het met
3 à 4 gesneden appels vermengd
met suiker en kaneel.
BEVROREN 15 - 20 MIN.CONTROLEER dat schaal ovenvast is.
G
EBAKKEN APPELS 20 - 30 MIN.
VERWIJDER DE KLOKHUIZEN en vul
de appels met amandelspijs of
kaneel, suiker en boter. Plaats ze in
een ovenvaste schaal.
F
RUITCOMPOTE 10 - 20 MIN.
S
TOOMBAK
op niveau 3
BAK- EN
OPVANGPLAAT
op niveau 1
S
NIJD HET FRUIT in stukken.
C
RÈME BRÛLÉE 20 - 30 MIN.
VERMENG VOOR 4 PORTIES 2 eidooiers
en 2 hele eieren met 3 eetlepels
suiker en vanille. Verwarm 100 ml
room + 200 ml melk en vermeng
dit met het eimengsel (of gebruik
uw eigen recept). Giet het
mengsel in schaaltjes en bedek
deze met plastic folie.
S
OUFFLÉ 35 - 50 MIN.
ROOSTER
op niveau 2
MAAK EEN SOUFFLÉMENGSEL met
citroen, chocolade of fruit en giet
het in een ovenvaste schaal met
een hoge rand. Zet het gerecht
in de oven wanneer die dat
aangeeft.
HULPMODUS
DESSERTS
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
53
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
BROOD/CAKE
BROOD 30 - 40 MIN.
B
AK- EN
OPVANGPLAAT
op niveau
2
M
AAK het deeg volgens uw favoriete
recept voor een licht brood. Leg het
op de bak- en opvangplaat en laat
het maximaal 15 minuten rijzen. Zet
het geheel dan in de koude oven.
B
ROODJES
DEEG 18 - 25 MIN.
MAAK het deeg volgens uw favoriete
recept voor een licht brood. Vorm
broodjes, leg die op de bakplaat en
laat ze maximaal 15 minuten rijzen.
Zet het geheel dan in de koude oven.
OPMERKING: Deeg bestaande uit 150
ml vocht en 200 - 225 g bloem is
optimaal voor één plaat.
B
EVROREN 13 - 18 MIN.
VOOR AFBAKBROODJES.
In de koude oven zetten.
V
ERPAKT 15 - 20 MIN.
VACUÜM VERPAKTE BROODJES . In de koude
oven zetten.
U
IT BLIK 15 - 18 MIN.
4 - 6 STUKS
VERWIJDER ZE uit de verpakking. In de
koude oven zetten.
S
CONES 9 - 13 MIN.
VORM een grote scone of maak kleine
scones op de ingevette plaat. Zet het
gerecht in de oven wanneer die dat
aangeeft.
M
OSCOVISCH GEBAK 35 - 50 MIN.
ROOSTER
op niveau
2
MAAK EEN RECEPT met een
totaalgewicht van 700 - 800 g. Zet het
gerecht in de oven wanneer die dat
aangeeft.
HULPMODUS
BROOD/CAKE
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
54
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
BROOD/CAKE
MUFFINS 15 - 20 MIN.
B
AK- EN OPVANGPLAAT
op niveau 2
M
AAK BESLAG voor 10 à 12 stuks en vul
papieren vormpjes hiermee. Zet het
gerecht in de oven wanneer die dat
aangeeft.
K
OEKJES 10 - 15 MIN.
PLAATS DE KOEKJES OP BAKPAPIER (12 - 16
stuks). Zet het gerecht in de oven
wanneer die dat aangeeft.
S
CHUIMPJES 50 - 60 MIN.
VERMENG 2 eiwitten,
80 g suiker en 100 g gedroogde
kokos. Breng dit op smaak met
vanille en amandelessence. Vorm
20 à 24 stuks op een ingevette
bakplaat of bakpapier. Zet het
gerecht in de oven wanneer die
dat aangeeft.
OPMERKING: Controleer dat de
ovenruimte afgeveegd en droog
is. Controleer dat de boiler leeg
is (voer de functie Leegmaken uit
als u dit niet zeker weet).
HULPMODUS
BROOD/CAKE
55
ONDERHOUD EN REINIGING
NORMAAL GESPROKEN IS SCHOONMAKEN de enige vorm van
onderhoud die nodig is.
A
LS DE OVEN NIET GOED WORDT SCHOONGEHOUDEN, kan dit
tot aantasting van het ovenoppervlak leiden, het-
geen de levensduur van het apparaat kan verkorten
en mogelijk tot gevaarlijke situaties kan leiden.
G
EBRUIK GEEN METALEN SCHUURSPONSJES, AGRES-
SIEVE SCHUURMIDDELEN, staalwol, ruwe
doeken enz. die het bedieningspa-
neel en de binnen- en buitenkant
van de oven kunnen beschadigen.
Gebruik een spons met een mild schoonmaakmiddel of
keukenpapier met glasreiniger. Spuit het glasreinigings-
middel op het keukenpapier.
SPUIT HET NIET direct op de oven.
V
ERWIJDER REGELMATIG, vooral als er iets ge-
morst is, de platen, de steunen en
veeg de binnenkant van de oven
schoon. Vergeet ht plafond van de
ovenruimte niet (dit wordt vaak vergeten).
VERWIJDER, LEEG EN DROOG het waterreservoir na elk ge-
bruik.
Z
OUTEN HEBBEN EEN SCHURENDE WERKING en als zij afgezet
worden in de ovenruimte, kan zich hier en daar roest
ontwikkelen. Zure sauzen zoals ketchup, mosterd of
gezouten voedsel, bijv. gerookte braadstukken, be-
vatten chloride en zuren. Deze tasten stalen opper-
vlakken aan. Het wordt aanbevolen de afgekoelde
ovenruimte na elk gebruik te reinigen.
G
EBRUIK DE FUNCTIE STOOMREINIGING regelmatig als on-
dersteuning van het schoonmaken en dat te verge-
makkelijken.
Z
ORG ERVOOR DAT ER GEEN VET- of voedselresten in de
deursponning en op de deurafdichting achterblijven.
Als de deurafdichting niet schoon wordt gehouden
kan dit leiden tot schade aan de voorzijde van appa-
raten die ernaast staan, daar de deur niet goed sluit
tijdens de werking van de oven.
GESCHIKT VOOR DE VAATWASMACHINE
OPVANGPLAAT
STOOMBAK
PLAATSTEUNEN
ALGEMEEN
ROOSTER
GEBRUIK EEN MILD SCHOONMAAKMIDDEL, water en een zach-
te doek om de binnenwanden, voor- en achterkant
van de deur en de deursponning schoon te maken.
G
ASTRONORM KOOKGEREIHOUDER
56
TREK/SCHUIF DE STEU-
NEN naar voren om
ze los te koppelen.
Reinig de steunen
en de ovenwanden.
DE STEUNEN VERWIJDEREN
PLAATS ZE WEER door
ze terug te schuiven
op de haken in de
ovenruimte.
G
EVAAR VOOR ELEKTRISCHE SCHOK! !
CONTROLEER HET VOLGENDE ALVORENS HET LAMPJE TE VERVAN-
GEN:
Het apparaat is uitgeschakeld.
Het netsnoer van het apparaat is losgekoppeld.
De zekering is uit de stoppenkast verwijderd of is
uitgeschakeld.
Leg een doek op de boden van de ovenruimte
ter bescherming van het lampje en de glazen be-
schermkap.
HET OVENLAMPJE VERVANGEN
DRAAI DE
GLAZEN BE-
SCHERMKAP te-
gen de klok in
om deze los te
schroeven.
VERWIJDER de afdichtingen en de
metalen ring en reinig de glazen be-
schermkap.
VERVANG het oude lampje met een hittebesten-
dig halogeen (oven)lampje van 10 W, 12 V, G4.
PLAATS DE RING en afdichtingen terug op de gla-
zen beschermkap.
ZET HET GEHEEL TERUG door het met de klok mee
op zijn plaats te draaien.
NIET GESCHIKT VOOR DE VAATWASMACHINE
WATER PIJP
VERWIJDER DE WATERPIJP van het waterreser-
voir zodat dit eenvoudig kan worden gereinigd.
Onthoud dat de pijp niet mag worden gewassen
middel.
A
FDICHTINGEN EN RINGEN
in de afwasmachine.
W
ATERRESERVOIR
HET WATERRESERVOIR mag niet
worden gewassen in de afwas-
machine. Gebruik hiervoor een
spons met een mild schoonmaak-
ONDERHOUD EN REINIGING
DEZE ITEMS behoren bij het ovenlampje en kun-
nen niet worden gereinigd in een vaatwas-
machine.
VOEDSELSENSOR
DE VOEDSELSENSOR mag niet gewassen worden in
de afwasmachine. De sensor moet schoonge-
maakt worden met water en afwasmiddel.
DOMPEL DE SENSOR NOOIT ONDER in water bij het
schoonmaken. Veeg hem na gebruik alleen
schoon met een schone, vochtige doek of keu-
kenpapier.
GEBRUIK GEEN STAALWOL. Dit kan krassen veroorza-
ken op het oppervlak.
57
58
59
60
5019-421-01172
VOEDINGSSPANNING 230 V/50 HZ
NOMINAAL INGANGSVERMOGEN 1450 W
Z
EKERING 10 A
H
ETE LUCHT 1400 W
A
FMETINGEN BUITENKANT (HXBXD) 455 X 595 X 517
A
FMETINGEN BINNENKANT (HXBXD) 236 X 372 X 360
TEST GESCHATTE TIJDSDUUR TEMPERATUUR VOORVERWARMDE OVEN ACCESSOIRES
8.4.1 30 - 35 MIN.150 °C NEE BAK- EN OPVANGPLAAT
8.4.2 18 - 20 MIN.170 °C JA BAK- EN OPVANGPLAAT
8.5.1 33 - 35 MIN.160 °C NEE ROOSTER
8.5.2 65 - 70 MIN. 160 - 170 °C JA ROOSTER
NL
STORINGEN OPSPOREN
ALS DE OVEN NIET WERKT, controleer dan, voordat u de
Klantenservice belt, of:
de stekker goed in het stopcontact zit,
de deur goed gesloten is,
de zekeringen in orde zijn en er stroom is,
de oven voldoende ventilatie heeft.
Wacht 10 minuten en probeer dan de oven op-
nieuw te laten werken.
Open en sluit de deur voordat u het opnieuw
probeert.
DIT VOORKOMT dat u onnodig opbelt, waarvoor bij u
kosten in rekening worden gebracht.
Als u de klantenservice belt, dient u het serienummer
en het typenummer van de oven door te geven (zie
het servicelabel). Raadpleeg het garantieboekje voor
nadere informatie.
A
LS HET NETSNOER moet worden vervangen, moet
dat gebeuren met een origineel exemplaar, dat
verkrijgbaar is via onze klantenser-
vice. Het netsnoer mag uitslui-
tend door een bevoegde on-
derhoudsmonteur worden ver-
vangen.
ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN MO-
GEN UITSLUITEND DOOR EEN BEVOEG-
DE ONDERHOUDSMONTEUR WORDEN
UITGEVOERD. Het is gevaarlijk voor
ongetrainde personen om on-
derhoudswerkzaamheden of
reparaties uit te voeren waarbij be-
schermkappen moeten worden verwijderd.
VERWIJDER DE BESCHERMKAPPEN NIET.
TECHNISCHE SPECIFICATIES
GEGEVENS VOOR HET TESTEN VAN DE VERWARMINGSPRESTATIES
IN OVEREENSTEMMING MET IEC 60350.
DE INTERNATIONALE ELEKTROTECHNISCHE COMMISSIE heeft een norm opgesteld voor het vergelijkend testen van ver-
warmingsprestaties van verschillende ovens. Voor deze oven adviseren wij het volgende:
Gemaakt in Zweden.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60

Bauknecht ECTM 8145/1 PT Gebruikershandleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Gebruikershandleiding