Bauknecht ECSK7 CP845 PT de handleiding

Type
de handleiding
1
NL
SNELLE REFERENTIEGIDS
WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP VAN
EEN BAUKNECHT PRODUCT
Voor meer gedetailleerde hulp en
assistentie, registreer uw product op
www. bauknecht. eu/ register
WWW
U kunt de Veiligheidsinstructies en de Gids
voor Gebruik en Onderhoud downloaden
van onze website docs.bauknecht.eu en
de instructies aan de achterzijde van dit
boekje opvolgen.
Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken zorgvuldig de gids voor Gezondheid en Veiligheid.
PRODUCTBESCHRIJVING
1. Bedieningspaneel
2. Lamp
3. Plankgeleiders
De niveaus (geleiders)
waarop de roosters en
andere accessoires
geplaatst kunnen
worden zijn genummerd.
1 is het laagste en 4 het
hoogste niveau.
4. Identificatieplaatje
(niet verwijderen)
5. Temperatuursensor
6. Reservoir
7. Deur
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
1 2 3 4 5 6 7
1. SELECTIEKNOP
Om de oven in te schakelen door het
selecteren van een functie. Op "0"
zetten om de oven uit te schakelen.
2. TERUG
Om terug te gaan naar het vorige
menu.
Om tijdens de bereiding de
instellingen te wijzigen.
3. STOP
Om de functie die momenteel actief
is op elk gewenst moment te
stoppen en de oven in standby-
modus te zetten.
4. DISPLAY
5. START
Om een functie meteen te starten.
6. BEVESTIG
Om een geselecteerde functie of
een ingestelde waarde te
bevestigen.
7. INSTELKNOP
Om door de menu's te bladeren en
instellingen aan te brengen of te
veranderen.
Let op: De knoppen zijn verzonken.
Druk op het midden van de knop om ze
uit hun zitting te laten komen.
1
2
3
4
6
7
5
4
3
2
1
2
ACCESSOIRES
ROOSTER
Om de warme lucht goed te laten
circuleren. Plaats het voedsel
rechtstreeks op het rooster of gebruik
het om er bakplaten en schotels of
ander hittebestendig ovenmateriaal
op te plaatsen. Wanneer het voedsel rechtstreeks op het
rooster geplaatst wordt, moet de opvangplaat eronder
geschoven worden. Kan ook bovenop de opvangplaat
of de stoombak op hetzelfde niveau geplaatst worden.
BAKPLAAT
Wordt gebruikt als bakplaat met de
functies "Turbohete lucht" en
"Turbohete lucht+stoom" voor het
bereiden van vlees, vis, groenten of
verschillende soorten brood en
gebakjes. Is ook handig voor het ondersteunen van
hittebestendig ovengerei, zodat u de schotels niet
rechtstreeks op de bodem van de oven hoeft te
plaatsen. Kan ook als opvangplaat worden gebruikt. De
plaat vangt het bakjus op wanneer het onder het
rooster of de stoombak geplaatst wordt.
STOOMBAK
De stoom kan makkelijker circuleren,
zodat het voedsel uniform gaar wordt.
Plaats de opvangplaat op het
onderste niveau, om het bakjus op te
vangen.
RESERVOIR
Telkens wanneer u een van de stoomfuncties
gebruikt met drinkwater vullen.
Het reservoir kan makkelijk bereikt worden
door de deur te openen. Verwijder het door
het een beetje naar boven te heffen en dan
naar u toe te trekken. Zorg voordat het waterreservoir
in de houder wordt geplaatst dat de waterslang goed
in de holte in de bovenste rand van het reservoir is
geplaatst.
Vul het reservoir tot aan het merkteken "MAX" en plaats
het in de houder: De boven- en rechterzijde van het
reservoir moeten de zijkanten van de houder raken.
Breng het reservoir volledig in en duw het omlaag tot
u een klik hoort. Leeg het reservoir na elk gebruik. Ook
het slangetje moet goed geledigd worden.
SPONS
Om condens te verwijderen dat zich
eventueel gevormd heeft tijdens het
bereiden. Laat de spons achter in het
reservoir.
Het aantal en type van accessoires is afhankelijk van het
model dat u aangekocht hebt.
Andere accessoires die niet zijn meegeleverd, kunnen
afzonderlijk bij de klantenservice worden gekocht.
HET ROOSTER EN ANDERE ACCESSOIRES
PLAATSEN
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders en zorg
ervoor dat de zijde met de geheven rand naar boven
gericht is.
Andere accessoires, zoals de opvangplaat en de
stoombak, worden op dezelfde wijze als het rooster
horizontaal in de oven geschoven.
DE GELEIDERS VAN HET ROOSTER VERWIJDEREN
EN TERUGPLAATSEN
Om de geleiders te verwijderen, schuif ze naar voren
en trek ze naar u toe om ze van de beugels los te
haken. (a)
Om de geleiders terug te plaatsen, haak ze vast in de
beugels door ze voorzichtig naar beneden te duwen
en op hun plaats te klikken. (b)
a.
b.
Vooraleer andere accessoires aan te schaffen die
beschikbaar zijn op de markt, zorg ervoor dat ze
hittebestendig zijn en geschikt zijn voor bereidingen
met stoom.
Zorg ervoor dat er een ruimte van minstens 30 mm
vrij is tussen de bovenkant van de schotel en de
wanden van de oven, zodat de stoom voldoende kan
circuleren.
3
NL
FUNCTIES
MY MENU
Om verschillende soorten gerechten en voedsel te bereiden
en snel en gemakkelijk optimale resultaten te hebben. Om
deze functie optimaal te benutten volgt u de aanwijzingen
in de betreende bereidingstabel.
STOMEN
Voor het bereiden van natuurlijke en gezonde gerechten
met gebruik van stoom, om de natuurlijke voedingswaarde
van het voedsel te behouden. Deze functie is bijzonder
geschikt voor het bereiden van groenten, vis en fruit, en ook
om te blancheren. Tenzij anders aangegeven alle
verpakkingen en beschermende folie verwijderen voordat
het voedsel in de oven wordt gezet.
Gnocchi 90 - 100 10 - 15
3 1
Visterrine 75 - 80 60 - 90
2
Gekookte eieren 90 20 - 25
3
Beetwortel 100 50 - 60
3 1
Rode kool 100 30 - 35
3 1
Witte kool 100 25 - 30
3 1
Witte bonen 100 75 - 90
3 2/1
TURBOHETELUCHT + STOOM
Voor het bereiden van gerechten op een zodanige wijze
dat ze krokant aan de buitenkant maar zacht en mals aan
de binnenkant zijn. Het is vooral geschikt voor het bereiden
van braadstukken van vlees of gevogelte, vis, aardappelen,
bevroren kant-en-klaar maaltijden, taarten en desserts.
Brood 180 - 190 Laag - Medium 35 - 40
2
Kalkoenborst 200 - 210 Medium 50 - 60
2 1
Spareribs 160 - 170 Laag 80 - 90
2 1
Geroosterde vis 190 - 200 Laag 15- 25
2 1
Geroosterde groenten 200 - 210
Gemiddeld-
Hoog
20 - 30
2
1
TURBOHETELUCHT
Voor het bereiden van gerechten met resultaten die
vergelijkbaar zijn met een conventionele oven. We raden
aan het rooster te gebruiken met deze functie, omdat de
lucht zo eciënt kan circuleren. Het is ook mogelijk om
de bakplaat te gebruiken om bepaalde soorten voedsel te
bereiden, zoals koekjes of broodjes.
Gateaux (gebak) Ja 160 35 - 40
2
Koekjes Ja 150 - 165 12 - 15
2
Soesjes Ja 190 - 200 25 - 30
2
Zwitserse broodjes Ja 230 7 - 8
2
Hartige taart Ja 180 - 190 35 - 40
2
Bladerdeeg Ja 180 - 190 15 - 20
2
Bevroren kippenvleugels Ja 190 - 200 15 - 18
2
STEAM DEFROST
Voor het ontdooien van alle soorten voedsel. Plaats voedsel
zoals vlees en vis zonder verpakking of folie in de stoombak
op niveau 3. Plaats de opvangplaat één niveau lager om
tijdens het ontdooien het water op te vangen. Voor de beste
resultaten, het voedsel niet volledig ontdooien maar het
laten rusten om het proces te voltooien. We raden aan om
het brood ingepakt te laten, om te voorkomen dat het te
zacht wordt.
Vlees
Gehakt
500 25 -30
30 - 35
60
Gesneden
20 - 25
Braadworst
450 10 - 15 10 - 15
Gevogelte
Heel
1000 60 - 70 40 - 50
Filets
500
25 - 30 20 - 25
Poten
30 - 35 25 - 30
Vis
Heel
600 30 - 40 25 - 30
Filets
300 10 - 15 10 - 15
Portie
400 20 - 25 20 - 25
Groenten
Portie
300 25 - 30 20 - 25
Stukken
400 10 - 15 5 - 10
Brood
Heel brood
500 15 - 20 25 - 30
Sneden brood
250
8 - 12 5 - 10
Broodjes /
bolletjes
10 - 12 5 - 10
Taar t
400 8 - 10 15 - 20
Fruit
Gemengd
400 10 - 15 5 - 10
Bessen
250 5 - 8 3 - 5
STEAM REHEAT
Om kant-en-klare gerechten te verwarmen die
diepgevroren, gekoeld of op kamertemperatuur zijn. Deze
functie maakt gebruik van stoom om het voedsel zachtjes
op te warmen zonder het uit te drogen, waardoor de
oorspronkelijke smaak behouden blijft. Nagaartijd verbetert
het resultaat. Het is raadzaam om plaatsen van kleinere of
dunnere stukken voedsel in het midden en grotere of dikker
stukken aan de buitenkant te plaatsen. Bij gebruik van de
stoombak de bakplaat eronder plaatsen om eventuele
vloeistof die uit het voedsel loopt op te vangen.
4
SPECIALITEITEN
VOLTOOIEN
Om de bereiding van kant-en-klare gerechten af te werken
zonder de sappigheid te verliezen. Met deze functie kunnen
kant-en-klare of gedeeltelijk voorgekookte maaltijden, zoals
braadstukken, vis en gegratineerde gerechten gelijkmatig
worden opgewarmd. Het voedsel kan het beste in het
eigen bewaarbakje op een rooster op niveau 3 worden
geplaatst. Het kan ook direct in de stoombak op niveau 3
worden geplaatst, met de bakplaat één niveau lager. Zet de
temperatuur van de oven op de uiteindelijke temperatuur
waarop u het voedsel graag gaar hebt.
Kant-en-klare maaltijd 100 18 - 25
3
2/1
Soep / bouillon 100 20 - 25
3
Groenten 100 20 - 25
3
2/1
Rijst / pasta 100 15 - 20
3
2/1
Aardappelen 100 20 - 25
3
2/1
Plakken vlees 100 15 - 20
3
2/1
Vlees met saus 100 25 - 30
3
Visfilets 100 10 - 15
3
2/1
RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Om
de kwaliteit van het rijzen niet in gevaar te brengen, de
functie niet inschakelen als de oven nog heet is na een
bereidingscyclus.
CONSERVEREN
Om conserven te bereiden met fruit en groenten.
We raden aan om alleen verse groenten en fruit van goede
kwaliteit te gebruiken. Vul de potten met fruit of groenten
(voorgekookt, indien mogelijk) en vul aan tot 2 cm van
de rand met bewaarvloeistof of inmaaksiroop. Plaats de
deksels losjes op de potten zonder vast te draaien.
Plaats het rooster op niveau 2 met de bakplaat eronder
en plaats de potten op het rooster. Anders kunt u de
potten ook rechtstreeks in de bakplaat zetten. De functie
inschakelen. Wanneer het klaar is, draait u de deksels stevig
vast op de potten (draag ovenwanten of bescherm uw
handen met een hittebestendige doek). Laat ze afkoelen tot
kamertemperatuur.
YOGHURT
Voor het maken van yoghurt. Voordat de functie wordt
ingeschakeld ongeveer 100 g in de handel verkrijgbare
verse volle yoghurt toevoegen aan een liter volle melk bij
kamertemperatuur.
Let op: Als u ongepasteuriseerde melk gebruikt laat die dan wat
sudderen vooraleer te laten afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet het mengsel in hittebestendige potten, dek ze af met
hittebestendige deksels of folie en zet ze op het rooster dat
op niveau 2 geplaatst is. Selecteer de functie en stel de duur
in op vijf uur (de temperatuur kan niet gewijzigd worden).
Zodra de functie klaar is de yoghurt verschillende uren laten
afkoelen in de koelkast voordat het wordt opgediend.
DESINFECTEER
Om babyesjes of potten te ontsmetten met behulp
van stoom. Plaats het rooster of de bakplaat op niveau
1 en plaats de esjes of potten er op. Laat voldoende
tussenruimte om de stoom goed te laten circuleren.
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABELLEN
De tabellen vermelden:
recepten
, al dan niet voorverwarmen , temperatuur ,
stoomniveau
, gewicht , bereidingstijd , rusttijd , accessoires en
niveau
gesuggereerd voor bereiding.
De bereidingstijden gelden vanaf het moment dat het gerecht in de oven
wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig).
De bereidingstemperaturen zijn bij benadering en zijn afhankelijk van de
hoeveelheid voedsel en het type accessoire dat wordt gebruikt.
Rooster, taartvorm op rooster, bakplaat,
stoombak, bakplaat met water
REINIGEN
DIAMOND CLEAN
Om de ovenruimte gemakkelijker schoon te maken. Een
regelmatig gebruik voorkomt de vorming van aanslag, wat
de oppervlakken kan beschadigen.
LEGEN
Voor het legen van de boiler, zodat er geen water
achterblijft.
ONTKALKEN
Om kalkaanslag te verwijderen in de boiler. We raden aan
deze functie regelmatig te gebruiken.
INSTELLINGEN
Om de instellingen van het apparaat te regelen.
Wanneer de modus “ECO” actief is, zal het display minder
helder zijn om energie te besparen en zal de lamp na 1 minuut
uitgaan. De display wordt automatisch terug ingeschakeld
wanneer op een van de knoppen gedrukt wordt.
Wanneer “DEMO” op “Aan” staat, zijn alle bedieningen actief en
de menu's zijn beschikbaar, maar de oven wordt niet
verwarmd. Om deze modus uit te schakelen, open “DEMO” op
het menu van de “INSTELLINGEN” en selecteer “Uit.
Als “FABRIEKSRESET” wordt geselecteerd, wordt het product
uitgeschakeld en gaat vervolgens terug naar de eerste
inschakeling. Alle instellingen worden gewist.
MIJN FAVORIETEN
Om de lijst van de 10 favoriete functies op te vragen.
5
NL
EERSTE GEBRUIK
1. DE TAAL SELECTEREN
Stel de taal en tijd in wanneer u het apparaat voor de eerste
keer aan zet: “English verschijnt op het display.
1.English
Draai aan de instelknop om te bladeren door de lijst met
beschikbare talen en kies de gewenste taal.
Druk op
om uw selectie te bevestigen.
Let op: De taal kan daarna veranderd worden door “TAAL” te
selecteren in het menu "INSTELLINGEN".
2. DE TIJD REGELEN
Na selectie van de taal moet ook de huidige tijd geregeld
worden: Op het display knipperen de twee cijfers die het
uur aangeven.
KLOK
Draai aan de instelknop om het huidige uur in te stellen en
druk op
: Op het display knipperen de twee cijfers die de
minuten aangeven.
Draai aan de instelknop om de minuten in te stellen en druk
op
om te bevestigen.
Let op: Wanneer de stroom voor langere tijd uitvalt moet u de
tijd mogelijk opnieuw instellen. Selecteer “KLOK” in het menu
“INSTELLINGEN”.
3. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: dit is volkomen
normaal. Voordat u begint met het bereiden van voedsel,
raden we daarom aan om de lege oven te verwarmen, om
alle mogelijke geuren te verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante lm
uit de oven en verwijder eventuele accessoires aan de
binnenkant. Verhit de oven tot 200 °C gedurende ongeveer
een uur, bij voorkeur met de functie "Turbohetelucht"
ingeschakeld. Volg de instructies voor de correcte instelling
van de functie.
Let op: Het is raadzaam de ruimte te luchten na het eerste
gebruik van het apparaat.
6
DAGELIJKS GEBRUIK
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Draai de selectieknop om de oven aan te zetten: het display
toont de laatst gebruikte hoofdfunctie of het hoofdmenu.
De functies kunnen geselecteerd worden als u op het
pictogram van een van de hoofdfuncties drukt of door een
menu scrolt.
Om een functie in een menu te selecteren, draai u de
selectieknop om de gewenste functie te selecteren, druk
vervolgens op
om te bevestigen.
Let op: Zodra een functie is geselecteerd, zal op het display
voor elke functie het meest geschikte niveau worden
weergegeven.
2. DE FUNCTIE INSTELLEN
Nadat u de gewenste functie hebt geselecteerd kunt u
de instellingen wijzigen. Op het display verschijnen de
instellingen die in de juiste volgorde kunnen worden
gewijzigd. Door te drukken op
kunt u de vorige
instelling opnieuw wijzigen.
TEMPERATUUR / STOOMNIVEAU
TEMPERATUUR
Wanneer er een waarde knippert op het display, druk dan
op de instelknop om het te veranderen, druk daarna op
om te bevestigen en ga verder met de instellingen die
volgen (indien mogelijk).
Bij sommige functies kunt u de hoeveelheid stoom uit
de volgende waarden selecteren: 1 (Laag), 2 (Medium), 3
(Hoog), 4 (Extra).
STOOMNIVEAU
DUUR
DUUR
Wanneer het symbool knippert op de display, draai aan
de instelknop om de gewenste bereidingstijd in te stellen en
druk dan op
om te bevestigen.
Let op: U kunt de bereidingstijd regelen die al tijdens de
bereiding is ingesteld, door op
te drukken: draai aan
de
instelknop om het te wijzigen en druk dan op om te
bevestigen.
Als u de bereiding handmatig wilt beheren (zonder
timer), hoeft u geen bereidingstijd in te stellen: Druk op
of om te bevestigen en de functie te starten. Als u
deze modus selecteert, kunt u het uitstel van de start niet
instellen.
Let op: U kunt de bereidingstijd regelen die al tijdens de
bereiding is ingesteld, door op
te drukken: Draai de
instelknop om te wijzigen en druk dan op om te bevestigen.
EINDTIJD (UITSTEL VAN START)
Bij veel functies kunt u, nadat u een bereidingstijd hebt
ingesteld het starten van de functie uitstellen door het
programmeren van de eindtijd. Op het display wordt de
eindtijd weergegeven terwijl het
pictogram knippert.
EINDTIJD
Draai aan de instelknop om de gewenste eindtijd van de
bereiding in te stellen en druk dan op
om te bevestigen
en de functie te starten. Zet het voedsel in de oven en sluit
de deur: De functie start automatisch na een tijdsperiode
die berekend is om de bereiding te laten eindigen op het
uur dat u gekozen hebt.
Let op: Wanneer er een uitgestelde bereidingsstarttijd wordt
geprogrammeerd wordt de voorverwarmingsfase van de oven
uitgeschakeld: De oven bereikt de door u gewenste
temperatuur geleidelijk, en dat betekent dat de
bereidingstijden iets langer dan verwacht zullen zijn. Tijdens de
wachttijd kunt u de instelknopgebruiken om de
geprogrammeerde eindtijd te wijzigen of druk op
om
de instellingen te veranderen.
3. DE FUNCTIE INSCHAKELEN
Als de standaardwaarden de gewenste waarden zijn, of
zodra u de gewenste instellingen heeft ingevoerd, kunt u
op eender welk ogenblik op
drukken om de functie te
starten.
Telkens wanneer de toets
opnieuw wordt ingedrukt,
wordt de bereidingstijd met nog eens 30 seconden
verhoogd.
Als u tijdens de uitstelfase op
drukt, slaat de oven deze
fase over en start de functie onmiddellijk.
Let op: Stop de ingeschakelde functie wanneer u dat wilt door
te drukken op
.
Als de oven heet is en de functie een welbepaalde
maximumtemperatuur vereist, verschijnt een bericht op
het display. Druk op
om terug te gaan naar het vorige
scherm en selecteer een andere functie of wacht tot de
oven helemaal afgekoeld is.
4. VOORVERWARMEN
Voor de heteluchtfunctie is een voorverwarmingsfase
nodig: Zodra de functie is begonnen wordt op het display
aangegeven dat de voorverwarmingsfase is ingeschakeld.
VOORVERWARM
Na deze fase is een signaal hoorbaar en toont het display
dat de oven de ingestelde temperatuur bereikt heeft en dat
er voedsel moet worden toegevoegd.
Open nu de deur open, plaats het voedsel in de oven, sluit
de deur en start het bereiden.
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase van
de voorverwarming afgelopen is zal een negatief effect
hebben op het uiteindelijk resultaat van de bereiding. Wanneer
7
NL
de deur tijdens de voorverwarmingsfase wordt geopend zal
het onderbreken worden gestopt.
De bereidingstijd is exclusief de voorverwarmingsfase. De
door u gewenste oventemperatuur kan altijd met behulp
van de instelknop worden gewijzigd.
5. PAUZE BEREIDING / VOEDSEL TOEVOEGEN,
OMDRAAIEN OF CONTROLEREN
PAUZE
Als de deur wordt geopend, wordt de bereiding tijdelijk
onderbroken en worden de verwarmingselementen
uitgeschakeld.
Om de bereiding verder uit te voeren sluit u de deur.
Let op: Open bij “My Menu-functies de deur enkel als dit
gevraagd wordt.
VOEDSEL TOEVOEGEN OF ROEREN
Bij sommige My Menu-recepten moet het voedsel worden
toegevoegd na de voorverwarmingsfase. Op dezelfde wijze
zijn er instructies om het voedsel tijdens de bereiding om te
draaien of door te roeren.
ROER VOEDSEL
Een hoorbaar signaal gaat af en op het display verschijnt de
uit te voeren actie.
Open de deur, voer de actie uit die op het display staat en
sluit de deur, voer vervolgens de bereiding verder uit.
Let op: Als er moet worden omgedraaid of doorgeroerd, voert
de oven de bereiding na 2 minuten verder uit, ook als geen
actie is uitgevoerd. De fase “VOEG VOEDSEL TOE” duurt 2
minuten: als er geen actie wordt uitgevoerd, wordt de functie
beëindigd.
6. EINDE BEREIDINGSTIJD
Er klinkt een geluidssignaal en op het display wordt
aangegeven dat de bereiding klaar is.
EINDE
Druk op om de bereiding voort te zetten of draai de
instelknop om de bereidingstijd te verlengen door een
nieuwe duur in te stellen. In beide gevallen worden de
bereidingsparameters behouden.
Als u op
of drukt, start de bereiding opnieuw.
. MIJN FAVORIETEN
Voor een gemakkelijker gebruik kan de oven maximaal 10
van uw favoriete functies opslaan.
Zodra de bereiding klaar is, zal het display aangeven dat de
functie wordt opgeslagen in een nummer tussen 1 en 10 op
uw lijst met favorieten.
FAVORIET MAKEN?
Als u een functie wilt opslaan als een favoriet en de huidige
instellingen voor later gebruik, drukt u op
, in het andere
geval, om de aanwijzing te negeren, drukt u op .
Zodra u op
heeft gedrukt, draait u aan de instelknop om
de nummerpositie te selecteren; druk vervolgens op
om
te bevestigen.
Let op: Als het geheugen vol is of het nummer al in gebruik is,
wordt u gevraagd te bevestigen om de vorige functie te
overschrijven.
Om de functies die u hebt opgeslagen op een later tijdstip
op te roepen, druk op
: het display geeft uw lijst met
favoriete functies weer.
2. Groenten
Draai aan de instelknop om de functie te selecteren,
bevestig door op
te drukken, en druk vervolgens op
om in te schakelen.
. REINIGING
DIAMOND CLEAN
Draai de selectieknop om te “REINIGEN” en kies dan de
“Diamond Clean”-functie.
KOOKWEKKER
Druk op om de reinigingsfunctie in te schakelen:
Het display geeft acties weer die in die volgorde moeten
worden uitgevoerd alvorens het reinigen te starten. Druk op
wanneer u wilt, als u klaar bent.
Na de laatste bevestiging drukt u op
om de
reinigingscyclus te starten.
Na het beëindigen van de cyclus kunt u de oven met
een zachte doek afnemen en de ovenruimte vervolgens
afdrogen met een vochtige microvezeldoek of met de
spons.
Het is raadzaam deze functie uit te voeren nadat het
product lange tijd niet is gebruikt of wekelijks als het
product regelmatig wordt gebruikt.
LEGEN
Met deze functie laat u het water weglopen, zodat er geen
water in de boiler achterblijft. We raden aan om de functie
"Leegmaken" altijd of periodiek te gebruiken na gebruik
van de oven, vooral als u verwacht dat de oven lange tijd
niet gebruikt zal worden. Het display geeft aan wanneer de
boiler volledig moet worden leeggemaakt.
Deze functie moet worden uitgevoerd na een bepaald
aantal gebruikscycli. De stoomfunctie kan dan niet worden
gebruik voordat de functie is voltooid.
Nadat u de functie "LEGEN" heeft geselecteerd of nadat u
hierom wordt gevraagd op het display, drukt u op
en
volgt u de aanwijzingen.
Na het voltooien van de functie, leegt en spoelt u het
reservoir met drinkwater.
Let op: Als de boiler te heet is, wordt de functie niet
ingeschakeld.
8
ONTKALKEN
Deze speciale functie wordt periodiek geactiveerd en zorgt
ervoor dat de boiler en het watercircuit in optimale conditie
worden gehouden.
De gemiddelde duur van de volledige functie is ongeveer
240 minuten.
De functie is verdeeld in verschillende fasen: Legen,
ontkalken, spoelen. Als de functie is gestart, volgt u de
aanwijzingen op het display. Druk na het einde op
om
de volgende fase te starten.
Voor goede resultaten raden we aan om het
reservoir te vullen met het product geleverd door de
Consumentenservice (volg de aanwijzingen meegeleverd
met het product).
Zet de oven niet uit tot de functie is voltooid. De
bereidingsfuncties kunnen tijdens de reinigingscyclus niet
geactiveerd worden.
Let op: Een bericht op het display herinnert u eraan om deze
handeling regelmatig uit te voeren.
. KOOKWEKKER
Wanneer de oven uitgeschakeld is, kan het display gebruikt
worden als kookwekker. Om deze functie te activeren
ervoor zorgen dat de oven uitgeschakeld is en aan de
instelknop draaien: Het
symbool knippert op het display.
Draai aan de instelknop om de gewenste duur in te stellen
en druk dan op
om de kookwekker te activeren.
U hoort een geluidssignaal en het display toont wanneer
de kookwekker afgeteld heeft tot aan de geselecteerde
bereidingstijd.
KOOKWEKKER
Als de kookwekker is ingeschakeld, kunt u ook een functie
selecteren en inschakelen. Draai de selectieknop om de oven
in te schakelen en selecteer dan de gewenste functie.
Zodra de functie is gestart gaat de kookwekker door met
onafhankelijk aftellen, zonder de functie zelf te verstoren.
Tijdens deze fase kunt u de kookwekker niet zien (alleen
het pictogram
wordt weergegeven), die op de
achtergrond verder aftelt. Om terug te keren naar het
kookwekkerscherm, wacht u totdat de functie klaar is of
schakelt u de oven uit.
. VERGRENDELING
Om de toetsen te vergrendelen houdt u tenminste vijf
seconden lang ingedrukt. Doe dit opnieuw om de toetsen
vrij te geven.
VERGRENDELING
Let op: Deze functie kan ook tijdens het bereidingsproces
worden ingeschakeld. Om veiligheidsredenen kan de oven
altijd uitgeschakeld worden door de selectieknop te draaien.
9
NL
MIJN MENU BEREIDINGSTABEL
Voedingsgroep / Recepten
Niveau &
Accessoires
Bereidingsinformatie
GEBAKKEN
HOOFDGERECHTEN
Lasagne
2
Bereid volgens uw favoriet recept. Giet bechamelsaus er bovenop en strooi kaas om
perfect te bruinen
Bevroren lasagne
2
Neem het product uit de verpakking en verwijder alle plastic folie
Hartige taart
2
Bekleed een bakvorm met deeg en prik er gaatjes in met een vork. Maak een Quiche
Lorraine-mengsel voor 6 porties
PIZZA & BREAD
Broodjes
2
Maak het deeg volgens uw favoriete recept voor een licht brood. Maak er broodjes
mee alvorens ze te laten rijzen. Gebruik de speciale ovenfunctie voor rijzen
Bevr. broodjes
2
Neem uit de verpakking. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat
Brood in bakblik
2
Neem uit de verpakking. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat
Pizza
2
Maak pizzadeeg van 150 ml water, 15 g verse gist, 200 -225 g meel, olie en zout. Laat
het rijzen met de speciaal daarvoor bedoelde functie van de oven. Rol het deeg uit in
een licht ingevette bakplaat. Leg er bijvoorbeeld tomaten, mozzarella en ham op
Dunne pizza bevr.
2
Neem het product uit de verpakking en verwijder alle plastic folieDikke pizza bevr.
2
Pizza gekoeld
2
TAART & GEBAK
Vruchtentaart
2
Maak deeg van 180 g bloem, 125 g boter en 1 ei. Bekleed een bakvorm met deeg en
vul het met 700-800g schijes verse vruchten, vermengd met suiker en kaneel
Koekjes
2
Maak een beslag van 250 g bloem, 100 g gezouten boter, 100 g suiker en 1 ei. Voeg
een fruit-essence toe. Laat afkoelen. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm, maak
deegfiguurtjes met de gewenste vorm en verdeel ze gelijkmatig over de bakplaat
Muffins
2
Maak deeg voor 10-12 stuks volgens uw favoriete recept en vul de papieren
vormpjes. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat
Cake in bakblik
2
Maak vetvrij cakebeslag van 700-800 g. Giet het deeg in de beklede en ingevette
bakplaat
DESSERTS Gebakken appels
2
Verwijder de klokhuizen en vul de appels met marsepein of kaneel, suiker en boter
GEBRADEN & GEGRATINEERD
HOOFDGERECHTEN
Groenten - gevuld
2
Hol de groente uit en vul met een mengsel van de pulp van de groente, gehakt en
kaassnippers. Voeg zout toe en breng op smaak met knoflook en kruiden naar keuze.
Aardappelgratin
2
Snijd in stukjes en leg in een grote recipiënt. Kruid met zout en peper en giet er room
over. Besprenkel het geheel met kaas
VLEES
Rosbief
2
2
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout en peper. Kruid met look en
kruiden naar smaak. Laat na de bereiding tenminste 15 minuten rusten alvorens voor
te snijden
Gebr. varkensvl.
2
2
Borstel olie of gesmolten boter over het vlees. Wrijf het vlees in met zout en peper.
Laat na de bereiding tenminste 15 minuten rusten alvorens voor te snijden
Gebraden kip
2
2
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Wrijf het vlees in met zout en peper.
Plaats in de oven met de borst bovenaan
Kipstukken
3
1
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Verdeel gelijkmatig over de stoombak
met het vel aan de onderkant
Gehaktbrood
2
Maak klaar volgens uw favoriete recept en geef vorm in een broodrecipiënt en duw
goed om de vorming van luchtzakken te voorkomen
VIS &
ZEEVRUCHTEN
Hele vis
2
Borstel olie over het vlees. Kruid met citroensap, look en peterselie
BIJGERECHTEN
Gebakken
aardappeltjes
2
Snijd in stukken, kruid met olie, bestrooi met zout en breng op smaak met kruiden
alvorens in de oven te plaatsen
Gebakken
aardappels-
bevroren
2
Verdeel gelijkmatig over de bakplaat
ACCESSOIRES
Rooster Ovenschaal op rooster Stoombak Bakplaat
10
Voedingsgroep / Recepten
Niveau &
Accessoires
Bereidingsinformatie
GESTOOMD
HOOFDGERECHTEN
Zilvervliesrijst
3
Bedek de bakplaat met gezouten water en rijst. Gebruik 1,5 kopje water voor elke kop
rijst
Basmati rijst
3
Couscous
3
Bedek de bakplaat met gezouten water en graan. Gebruik 2 kopjes water voor elke
kop couscous
VLEES
Hotdogs
3
1
Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Kipfilets
3
1
VIS &
ZEEVRUCHTEN
Hele vis
3
1
Visfilets
3
1
Vismoot
3
1
EIEREN
Medium
3
1
Als de eieren koud gegeten zullen worden, spoelt u ze onmiddellijk af met koud
water
Hard
3
1
Zacht
3
1
BIJGERECHTEN
Groenten - bevroren
3
1
Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Aardappelen heel
3
1
Broccoli
3
1
Snijd in stukjes. Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Wortels
3
1
Erwtjes
3
1
Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Spruitjes
3
1
DESSERTS Vruchtencompote
3
1
Schil het fruit en verwijder het klokhuis. Snij in stukken en verdeel gelijkmatig in de
stoombak
ACCESSOIRES
Rooster Ovenschaal op rooster Stoombak Bakplaat
11
NL
REINIGEN EN ONDERHOUD
Wanneer de reiniging niet regelmatig wordt
uitgevoerd kan dit aantasting van de oppervlakken
van het apparaat veroorzaken. Dit kan op zijn beurt
de levensduur van het apparaat verkorten en leiden
tot gevaarlijke situaties.
Zorg ervoor dat het apparaat afgekoeld is vooraleer
te onderhouden of te reinigen.
Gebruik geen staalwol, schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten, omdat deze het
oppervlak van het apparaat kunnen beschadigen.
Het apparaat moet worden losgekoppeld
van het elektriciteitsnet voordat u
onderhoudswerkzaamheden uitvoert.
Draag beschermende handschoenen.
Gebruik geen stoomreinigers.
EXTERNE OPPERVLAKKEN
• Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als ze zeer vuil zijn, voeg dan een
paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan het water.
Droog af met een droge doek.
• Maak het glas van de deur schoon met een geschikt
vloeibaar reinigingsmiddel.
INTERNE OPPERVLAKKEN
• Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan
gereinigd worden, bij voorkeur wanneer die nog
warm is, om afzettingen of vlekken veroorzaakt door
voedselresten te verwijderen.
• Om het vocht van de stoom te verwijderen, laat de
oven afkoelen en wrijf de ovenruimte schoon met
een doek of de meegeleverde spons. We raden aan de
"Stoomreinigingsfunctie" regelmatig te gebruiken.
ACCESSOIRES
• De meeste accessoires kunnen gewassen worden in de
vaatwasmachine, inclusief de geleiders van het rooster.
• Reinig het reservoir zorgvuldig met een spons en een
neutraal reinigingsproduct. Spoel met drinkwater.
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Schroef het dekseltje van de lamp los en verwijder de
afdichtingen en de ring voorzichtig.
3. Plaats de lamp terug en schroef het dekseltje terug.
Let erop de afdichtingen en ring correct te plaatsen.
4. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Let op: Gebruik alleen halogeenlampen van 10 W/12 V, type
G4, T300°C. De lamp die in het apparaat wordt gebruikt is
specifiek ontworpen voor huishoudapparaten en is niet
geschikt voor ruimteverlichting (EC-Richtlijn Nr. 244/2009). De
lampjes zijn verkrijgbaar bij de Consumentenservice.
- Raak de lampen niet met blote handen aan omdat
vingerafdrukken ze kunnen beschadigen. Gebruik de oven
niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
12
PRODUCTKAART
WWW
De productfiche met energiegegevens van dit
apparaat kan gedownload worden van de Bauknecht-
website docs.bauknecht.eu
HOE DE GIDS VOOR GEBRUIK EN ONDERHOUD
TE VERKRIJGEN
>
WWW
Download de Gids voor Gebruik
en Onderhoud van onze website
docs . bauknecht . eu (u kunt deze QR code
gebruiken), onder vermelding van de
handelscode van het product.
> U kunt ook contact opnemen met onze
Consumentenservice.
CONTACT OPNEMEN MET
CONSUMENTENSERVICE
Onze contactgegevens staan
in de garantiehandleiding.
Wanneer u contact opneemt
met de Consumentenservice
gelieve de codes te vermelden
die op het identificatieplaatje
van het apparaat staan
.
XXX/XXX
Service:
XXXXXXXXXXXX
400011279407
Gedrukt in Italië
PROBLEEMOPLOSSING
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven werkt niet.
Stroomonderbreking.
Loskoppeling van het
elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de
oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het
probleem opgelost is.
De oven maakt geluid zelfs wanneer deze
is uitgeschakeld.
Koelventilator ingeschakeld.
Open de deur of houd open of wacht totdat het koelproces
klaar is.
De oven produceert geen stoom. Reservoir niet juist geplaatst.
Reservoir is leeg.
Controleer of het waterreservoir correct geplaatst is en of
het gevuld is met drinkwater tot aan de markering "MAX".
Start de gewenste functie opnieuw.
Op het display verschijnt de letter "F"
gevolgd door een nummer.
Softwarefout.
Neem contact op met de dichtstbijzijnde
Consumentenservice en vermeld het nummer dat volgt op
de letter “F”.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Bauknecht ECSK7 CP845 PT de handleiding

Type
de handleiding