9
ACCESSOIRES
ALGEMEEN
Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar. Overtuig u
er vóór de aankoop van dat deze geschikt zijn voor bere-
iding met stoom en hete lucht.
PLAATS SCHALEN op het rooster. Het rooster kan een ho-
ger gewicht aan dat de bakplaat of de stoombak.
ZORG VOOR EEN ruimte van ten minste 30 mm tussen de
bovenste rand van de schaal en de bovenkant van het
ovengedeelte zodat er voldoende stoom in de schaal
kan komen.
STOOMBAK
GEBRUIK DE STOOMBAK voor voedsel als vis, groenten en aar-
dappelen.
GEBRUIK DE OVEN ZONDER
STOOMBAK voor voedsel als
rijst en granen.
BAK EN OPVANGPLAAT
GEBRUIK DE BAK- EN OPVANGPLAAT onder het rooster en de
stoombak. De plaat mag ook
worden gebruikt als koo-
kgerei of bakplaat.
De bak- en opvangplaat
De bak- en opvangplaat
wordt gebruikt om sap en
voedseldeeltjes op te vangen die anders de binnenkant
van de oven zouden bevuilen.
Plaats geen schalen direct op de bodem van de oven.
ROOSTER
OP HET ROOSTER circuleert hete
lucht rond het voedsel. Plaats
het voedsel rechtstreeks op het rooster of gebruik het als
steun voor pannen, cakevormen of ander kookgerei. Als
u het voedsel rechtstreeks op het rooster plaatst, plaatst
u de bak- en opvangplaat eronder.
WATERRESERVOIR
HET WATERRESERVOIR BEVINDT ZICH achter de deur en is toe-
gankelijk zodra de deur is geopend.
VOOR ALLE BEREIDINGSFUNCTIES , behalve voor hetelucht,
moet de watercontainer vol zijn.
VUL HET WATERRESERVOIR tot aan de
"MAX"-markering met kraanwa-
ter.
GEBRUIK ALLEEN vers kraanwater
of fleswater zonder prik. Gebruik
nooit gedistilleerd of gefilterd wa-
ter of enige ander vloeistof in het
waterreservoir.
HET IS BELANGRIJK HET WATERRESERVOIR NA ELK GEBRUIK TE LE-
GEN. Dit is om hygiënische redenen. Tevens vermijdt dit
condens aan de binnenzijde van het apparaat.
TREK HET WATERRESERVOIR VOORZICHTIG (langzaam zonder te
knoeien) uit het compartiment. Houd het reservoir ho-
rizontaal zodat resterend water uit de klepzitting kan
druppelen.
OVENSCHAAL KIEZEN
GEBRUIK WAAR MOGELIJK GEPERFOREERDE OVEN schalen voor
bijv. de bereiding van groenten. De stoom kan dan van
alle kanten binnendringen zodat het voedsel gelijkma-
tig wordt bereid.
STOOM KOMT MAKKELIJK IN de ruimte tussen grote stukken
voedsel zoals grote aardappelen. Dit zorgt voor een ge-
lijkmatige en effectieve bereiding. Het zorgt ervoor dat
een grote hoeveelheid voedsel even snel gaar is als een
kleinere hoeveelheid. Het plaatsen van voedsel met
tussenruimte zorgt ervoor dat de stoom gelijkmatig en
eenvoudig bij de afzonderlijke stukken voedsel kan ko-
men waardoor het even snel gaar is als kleinere hoe-
veelheden.
COMPACTERE GERECHTEN zoals kasserollen of bakproducten,
of voedsel zoals erwten of asperges met weinig of geen
tussenruimte hebben een langere bereidingstijd omdat
de stoom minder ruimte heeft.
SPONS
DE BIJGELEVERDE SPONS kan gebruikt
worden om resterend condens af te
vegen dat na een bereiding aanwezig
kan zijn in de afgekoelde oven. Het is
belangrijk om de oven te laten afkoe-
len om brandwonden te voorkomen.