Bifinett KH 2232 AUTOMATIC BREAD MAKER de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Machine à pain KH 2232
Mode d'emploi
Broodbakmachine KH2232
Gebruiksaanwijzing
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 3
- 21 -
KH 2232
Broodbakmachine KH2232 Pagina
Belangrijke voorschriften voor uw veiligheid 22
Apparaatoverzicht 23
Accessoires 23
Gebruik in overeenstemming met bestemming 23
Vóór het eerste gebruik 23
Mogelijkheden 24
Bedieningspaneel 24
Bakprogramma's 25
Timer instellen 27
Vóór het bakken 27
Brood bakken 28
Reiniging en onderhoud 30
Technische gegevens 31
Garantie & service 31
Afvalverwerking 31
Importeur 31
Programmaverloop 32
Problemen met de broodbakmachine oplossen 36
Lees de gebruiksaanwijzing vóór ingebruikname aandachtig door en bewaar deze
voor toekomstig gebruik. Als u het apparaat van de hand doet, geef dan ook de
handleiding mee.
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 21
- 22 -
Belangrijke voorschriften voor
uw veiligheid
Plaatsen
Controleer de broodbakmachine na
het uitpakken op transportschade.
Neem eventueel contact op met uw
leverancier.
Zet het apparaat op een oppervlak
dat droog, waterpas en ongevoelig
voor hitte is.
Zet het apparaat niet in de nabijheid
van gaspitten, elektrische kachels of
andere warmtebronnen.
Zet het apparaat niet in de buurt
van brandbare materialen en explo-
sieve en/of brandbare gassen.
Let erop dat de ventilatiesleuven
aan de zijkanten van het apparaat
niet worden afgedekt.
Controleer voordat u het apparaat
aansluit of het stroomtype en de
netspanning overeenkomen met de
aanduidingen op het kenplaatje.
Houd het netsnoer uit de buurt van
scherpe randen en hete oppervlak-
ken of voorwerpen. Hierdoor kan de
isolatie van het snoer beschadigd
raken.
Ter voorkoming van struikelgevaar
of andere ongelukken is het appa-
raat voorzien van een kort netsnoer.
De maximaal toegestane belastbaar-
heid van een eventueel verlengsnoer
moet overeenstemmen met het
opgenomen vermogen van de
broodbakmachine.
Leg een verlengsnoer zodanig neer
dat niemand erover kan struikelen
of er per ongeluk aan kan trekken.
In bedrijf
Controleer regelmatig het netsnoer
en de stekker. Wanneer het netsnoer
van dit apparaat beschadigd raakt,
dient het door de fabrikant, de klan-
tendienst of een hiertoe bevoegd
persoon te worden vervangen, om
gevaar te voorkomen.
Het gebruik van elektrische appara-
ten in de buurt van kinderen is
alleen toegestaan onder toezicht.
Dit apparaat voldoet aan de gestelde
veiligheidsvoorschriften. Controle,
reparaties en technisch onderhoud
mogen slechts door een gekwalifi-
ceerde vakhandelaar worden uitge-
voerd.
Leg geen voorwerpen op het appa-
raat en dek het niet af.
Brandgevaar!
Voorzichtig, de broodbakmachine
wordt heet. Raak het apparaat uit-
sluitend aan bij de handvatten en
tiptoetsen. Gebruik een ovenhand-
schoen.
Laat het apparaat afkoelen en trek
de stekker uit het stopcontact alvo-
rens onderdelen te verwijderen of te
plaatsen.
Verplaats de broodbakmachine niet
als er zich hete of vloeibare stoffen
in bakvorm bevinden.
Zorg ervoor, dat u tijdens de wer-
king niet in aanraking komt met de
draaiende kneedhaken. Gevaar voor
letsel!
Zet het apparaat met de Aan-/Uit-
toets uit en trek vervolgens de
stekker uit het stopcontact, om het
apparaat van het lichtnet af te slui-
ten.
KH 2232
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 22
- 23 -
Trek de stekker niet aan het snoer
uit het stopcontact.
Haal de stekker uit het stopcontact
wanneer u het apparaat niet gebruikt
en als u het gaat schoonmaken.
Gebruik de broodbakmachine niet
om er etenswaren of keukengerei in
te bewaren.
Schoonmaken
Dompel de broodbakmachine niet
onder in water of andere vloeistoffen.
Gevaar van een electrische schok!
Reinig het apparaat niet met
krassende schuursponzen.
Als een stukje van de schuurspons
loslaat en in aanraking komt met
elektrische onderdelen, bestaat het
gevaar van een stroomschok.
Apparaatoverzicht
Apparaatdeksel
Bedieningspaneel
Ventilatiesleuven
Netsnoer
Kijkvenster
Dit symbool op de deksel van uw
broodbakmachine waarschuwt u
voor brandgevaar.
Accessoires
2 kneedhaken
Bakvorm tot 1250 g
Maatbeker
Maatlepel
Kneedhaakverwijderaar
Bedieningshandleiding
Garantiebewijs
Bestelkaart
Receptenboekje
Tip: u kunt voor uw Bifinett broodbak-
machine ook twee kleinere bakvormen
voor broden tot 500 g bestellen. Gebruik
daarvoor de meegeleverde bestelkaart.
Gebruik in overeenstemming met
bestemming
Uw Bifinett broodbakmachine uitslui-
tend bedoeld voor het bakken van
brood in een huishoudelijke omgeving.
Gebruik het apparaat niet voor het dro-
gen van levensmiddelen of voorwerpen.
Gebruik de broodbakmachine niet
buitenshuis.
Gebruik uitsluitend door de fabrikant
aanbevolen toebehoren.
Niet aanbevolen toebehoren kunnen het
apparaat beschadigen.
Vóór het eerste gebruik
Het varpakkingsmateriaal
weggoooien
Na uitpakken van het apparaat zorgt u
voor verwijdering van het verpakkings-
materiaal volgens de in uw woonplaats
geldende voorschriften.
Eerste reiniging
Veeg de bakvorm , kneedhaken en
de buitenkant van de broodbakmachine
voor de ingebruikname met een schone,
vochtige doek af. Gebruik geen krassende
schuurspons of schuurmiddelen. Verwij-
der de beschermende folie van het
bedieningspaneel .
KH 2232
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 23
- 24 -
Mogelijkheden
De broodbakmachine biedt u de moge-
lijkheid om brood naar uw eigen smaak
te bakken.
U kunt uit 12 verschillende bakpro-
gramma's kiezen.
U kunt ook kant en klare bakmixen
gebruiken.
U kunt pasta- of broodjesdeeg laten
kneden en jam maken.
Dankzij het bakprogrammma
“Glutenvrij” maakt u probleemloos
glutenvrije bakmixen en recepten
met glutenvrije meelsoorten, zoals
maïsmeel, boekweitmeel en aard-
appelmeel.
Bedieningspaneel
Displayscherm
Deze geeft aan
het gekozen gewicht
(750 g, 1000 g, 1250 g)
de resterende baktijd in minuten en
de geprogrammeerde tijdsinstelling
de gekozen bruiningsgraad
(middel, licht, donker of snel)
het gekozen programmanummer
het programmaverloop
Programmakeuze
Het gewenste bakprogramma opvragen.
Op het displayscherm verschijnt het
programmanummer en de bijbehorende
baktijd.
Let op:
Bij het indrukken van alle tiptoetsen
hoort u een geluidssignaal, behalve als
het apparaat in bedrijf is.
Eén brood-modus
Het broodgewicht kiezen ( 750 g / 1000 g /
1250 g). Druk herhaaldelijk op de toets
tot onder het gewenste gewicht een
markering verschijnt.
Tip:
De basisinstelling bij het inschakelen van
het apparaat is 1250 g. Verander dit niet
als u met twee bakvormen bakt. Stel het
gewicht alleen maar in als u met de
grote bakvorm bakt.
KH 2232
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 24
- 25 -
Bruiningsgraad
Keuze van de bruiningsgraad (licht/
middel/donker/snel). Druk herhaaldelijk
op de bruiningsgraadtoets tot boven
de gewenste bruiningsgraad een marke-
ring verschijnt. De baktijd hangt af van
de gekozen bruiningsgraad. Voor de
bakprogramma's 1 - 3 kunt u door de
toets tweemaal in te drukken de snel-
modus activeren, om de bakcyclus te ver-
korten. De bruiningsgraad van het
brood wordt dan licht tot middel.
Timer
Het bakken na een bepaalde tijd starten.
Start/Stop
Voor het starten en beëindigen van de
werking of om een timerprogrammering
te wissen.
Druk om de cyclus te onderbreken
kortstondig op de Aan-/Uit-toets ,
tot een geluidssignaal hoorbaar is en de
tijd op het displayscherm knippert.
Door de Aan-/Uit-toets nogmaals in te
drukken kan de cyclus binnen 10 minu-
ten weer voortgezet worden.
Druk om de cyclus af te sluiten en de
instellingen te wissen drie seconden op
de Aan-/Uit-toets tot u twee geluids-
signalen hoort.
Tip:
Druk de Aan-/Uit-toets niet in als u
alleen de toestand van het brood wilt
controleren.
Indicatielampje (Power)
Brandt als het apparaat in bedrijf is.
Geheugenfunctie
Het programma wordt, als het na een
stroomstoring van maximaal 10 minuten
weer wordt gestart, op de plaats waar
het was gebleven hervat. Dit is echter
niet het geval als u de bakcyclus wist of
afsluit door de Aan-/Uit-toets drie
seconden lang in te drukken.
. Kijkvenster
Door het kijkvenster kunt u de bak-
cyclus in het oog houden.
Bakprogramma's
Met de programmakeuzetoets kunt u
het gewenste programma uitkiezen. Het
desbetreffende programmanummer
wordt op het displayscherm weer-
gegeven.
De baktijden hangen af van de gekozen
programmacombinaties. Zie het hoofd-
stuk „Programmaverloop“ (zie blz. 14 ).
Bakprogramma 1: Normaal
Voor meergranen- en wittebrood dat
voornamelijk uit tarwe- of roggemeel
bestaat. Het brood heeft een compacte
consistentie. De korstkleur van het
brood stelt u met de bruiningsgraad-
toets in.
Bakprogramma 2: Luchtig
Voor licht brood van fijne bloem. Dit
brood is over het algemeen luchtig en
heeft een knapperige korst. Niet
geschikt voor bakrecepten met boter,
margarine of melk.
KH 2232
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 25
- 26 -
Bakprogramma 3: Volkoren
Voor brood van steviger meelsoorten,
die een langere kneed- en rijstijd behoe-
ven (zoals tarwevolkorenmeel, rogge-
meel). Het brood wordt compacter en
zwaarder.
Bakprogramma 4: Zoet
Voor brood met ingrediënten als vruch-
tensappen, cocosvlokken, rozijnen,
geconfijte vruchten, chocolade of extra
suiker. Door een langere rijstijd wordt
het brood lichter en luchtiger.
Bakprogramma 5: Taartdeeg
Voor de bereiding van zoet zelfrijzend
bakmeel en droge bakmixen. Met dit
programma worden de ingrediënten
korter gekneed en gebakken.
Bakprogramma 6: Glutenvrij
Voor brood van glutenvrije meelsoorten
en bakmixen. Glutenvrije meelsoorten
doen langer over de opname van vloei-
stoffen en hebben andere rijseigen-
schappen.
Bakprogramma 7: Express
Het bakproces vraagt maar ongeveer de
helft van de tijd. Voor dit programma
zijn echter alleen recepten geschikt die
geen zware ingrediënten of krachtige
meelsoorten bevatten. Bedenk dat het
brood met dit programma minder luch-
tig en smakelijk kan worden.
Bakprogramma 8: Deeg (kneden)
Voor het maken van gistdeeg voor
broodjes, pizza's of bolussen. Bij dit pro-
gramma vervalt het bakproces.
Programma 9: Pastadeeg
Voor het maken van pastadeeg.
Bij dit programma vervalt het bakproces.
Bakprogramma 10: Karnemelk
Voor brood dat wordt gemaakt met kar-
nemelk of yoghurt.
Programma 11: Marmelade
Voor het maken van jam.
Programma 12: Bakken
Voor het nabakken van brood dat te
licht is of niet helemaal gaar is gebakken.
Alle kneed- of rustprocessen vervallen
bij dit programma. Het brood wordt
gedurende een uur na afloop van het
bakproces warmgehouden. Daardoor
wordt voorkomen dat het brood te
vochtig wordt.
Druk om deze functies voortijdig af te
sluiten drie seconden op de Aan-/Uit-
toets tot u twee geluidssignalen
hoort. Druk om het apparaat uit te zet-
ten op de Aan-/Uit-toets en sluit het
apparaat van de netstroom af.
Tip
Met de kleine bakvormen (als accessoire
verkrijgbaar) kunt u:
- twee verschillende broodsoorten
bakken met hetzelfde programma,
- twee broden van dezelfde soort
bakken, of
- alleen een klein brood bakken (laat
in dit geval de tweede bakvorm zon-
der kneedhaak in het apparaat).
KH 2232
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 26
- 27 -
Bij de programma's 1, 3, 4 en 10 hoort u
tijdens het programmaverloop een
geluidssignaal.
Voeg hierna direct ingrediënten zoals
fruit of noten toe.
De ingrediënten worden door de kneed-
haken niet fijn gemaakt.
Als u de timer ingesteld heeft kunt u alle
ingrediënten ook aan het begin van het
programma in de bakvorm doen.
Fruit en noten dienen in dat geval ech-
ter een beetje te worden fijn gemaakt.
Timer instellen
Met de timer-functie kunt u met een
tijdsvertraging bakken.
Met de pijltoetsen
en stelt u de
gewenste eindtijd van het bakproces in.
Kies een programma. Het displayscherm
duidt de vereiste baktijd aan.
Met de pijltoets
verschuift u het ein-
de van de baktijd in stappen van steeds
10 minuten naar een later tijdstip.
Houd de pijltoets ingedrukt om deze
handeling te bespoedigen. De display
laat het totaal van de baktijd en de ver-
schuiving zien.
Bij overschrijding van de gewenste tijds-
vertraging kan de tijd met pijltoets
worden gecorrigeerd.
Bevestig de instelling van de timer met
de Aan-/Uit-toets .
De dubbele punt op het displayscherm
knippert en de geprogrammeerde tijd
begint af te tellen.
Bij de beëindiging van de bakcyclus
hoort u tien geluidssignalen en het
displayscherm duidt 0:00 aan.
Voorbeeld:
Het is 8.00 uur en u wilt over 7 uur en
15 minuten, dus om 15:15 uur, vers
brood hebben. Kies eerst het programma 1
en druk vervolgens zolang op de timer-
toets tot op het displayscherm 7:15
verschijnt, want de tijd tot het brood
voltooid is bedraagt 7 uur en
15 minuten.
Bij enkele programma's is de timer-
functie niet beschikbaar. Raadpleeg de
aanwijzingen in het hoofdstuk Brood
bakken (zie blz. 10 ).
Tip
Gebruik de timer-functie niet als u snel
bederfelijke ingrediënten als eieren,
melk, room of kaas verwerkt.
Vóór het bakken
Voor een succesvol bakproces dient u de
volgende aanwijzingen in acht te
nemen:
Ingrediënten
Haal de bakvorm uit de behui-
zing, voordat u de ingrediënten erin
doet. Als ingrediënten in de oven-
ruimte terechtkomen, kan door het
heet worden van de verwarmings-
slangen een brand ontstaan.
Doe de ingrediënten steeds in de
aangegeven volgorde in de bakvorm .
Alle ingrediënten dienen op kamer-
temperatuur verwarmd te zijn om
een optimaal garingsproces van de
gist te bewerkstelligen.
KH 2232
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 27
- 28 -
Houd u aan de exacte hoeveelheden
voor de ingrediënten. Een geringe
afwijking van de in het recept aan-
gegeven hoeveelheid kan het bak-
resultaat al beïnvloeden.
Tip
Gebruik in geen geval grotere hoeveel-
heden dan aangegeven. Teveel deeg kan
de bakvorm doen overlopen en bij de
hete verwarmingsslangen brand ver-
oorzaken.
Brood bakken
Voorbereiding
Neem de veiligheidsvoorschriften in
deze gebruiksaanwijzing in acht.
Plaats de broodbakmachine op een vlakke
en stevige ondergrond.
1. Til de bakvorm uit het apparaat.
2. Steek de kneedhaken in de aan-
drijvingsassen in de bakvorm . Let
erop dat deze goed vast zit.
3. Doe de ingrediënten van uw recept
in de aangegeven volgorde in de
bakvorm . Voeg eerst de vloeistoffen,
suiker, zout en vervolgens de meel
toe, en tenslotte de gist.
Tip
Let op dat de gist niet met zout of vloei-
stoffen in aanraking komt.
4. Plaats de bakvorm terug. Let op
dat ze goed vastklikt.
5. Sluit de deksel van het apparaat .
6. Steek de netstekker in het stopcon-
tact.
U hoort een geluidssignaal en op
het displayscherm verschijnt het
programmanummer en de tijdsduur
voor het Normale programma 1.
7. Kies uw programma met de pro-
grammakeuzetoets . Elke invoer
wordt met een geluidssignaal
bevestigt.
8. Kies de bruiningsgraad van uw
brood. Op het displayscherm
geeft een een markeringstreepje
aan of u licht, middel of donker
ingesteld heeft. U kunt hier ook de
instelling “Snel” kiezen om het bak-
proces te verkorten.
Tip
Voor de programma's 4-12 zijn de functies
“Bruiningsgraad” en “Snel” niet
beschikbaar.
9. U heeft nu de mogelijkheid via de
Timer-functie het eindtijdstip van
uw programma in te stellen. U kunt
een maximale tijdsverschuiving van
14 uur en 58 minuten invoeren.
Tip
Voor de programma's 5, 6, 7, 8, 9, 11 en
12 is deze functie niet beschikbaar.
10. Kies als u de grote bakvorm
gebruikt met de toets „Eén brood-
modus“ het gewicht van uw
brood.
Wanneer u de kleine bakvormen
gebruikt (als accessoire verkrijg-
baar), laat u de gewichtsinstelling
op 1250 gr. staan (standaardin-
stelling), ongeacht of u nu één of
twee broden wilt bakken.
KH 2232
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 28
- 29 -
Tip
Voor de programma's 6, 7, 8, 9, 10, 11 en
12 is deze functie niet beschikbaar.
Programma starten
Start nu het programma met de Aan-/Uit-
toets .
Het programma voert achtereenvolgens
automatisch de verschillende hande-
lingen uit.
U kunt het programmaverloop door het
het kijkvenster van uw broodbak-
machine in oog houden. Soms kan tij-
dens de bakcyclus het kijkvenster
beslaan. De deksel van het apparaat
kan tijdens de kneedfase geopend worden.
Tip
Doe de deksel van het apparaat tij-
dens de bakfase niet open. Het brood
kan dan inzakken.
Tip: Controleer na een kneedtijd van 5
minuten de consistentie van het
deeg. Het dient een zachte, samen-
hangende massa te zijn. Voeg als
het deeg te droog is wat water toe.
Als het te vochtig is wat meel toe-
voegen (naar behoefte een of meer
keren 1/2 - 1 theelepel).
Programma beëindigen
Bij de beëindiging van de bakcyclus
hoort u tien geluidssignalen en het
displayscherm duidt 0:00 aan.
Bij beëindiging van het programma
schakelt het apparaat automatisch over
op een tot 60 minuten durende warm-
houdstand.
Daarbij circuleert warme lucht in het
apparaat. De functie Warmhouden kunt
u voortijdig beëindigen door de Aan-/Uit-
toets in te drukken en vast te houden
tot u twee geluidssignalen hoort.
Waarschuwing
Trek voordat u de deksel opent de net-
stekker uit het stopcontact.
Sluit het apparaat altijd van het lichtnet
af als u het niet gebruikt!
Brood uitnemen
Gebruik wanneer u de bakvorm eruit
haalt altijd pannenlappen of ovenhand-
schoenen.
Houd de bakvorm schuin boven een
rooster en schud licht tot het brood uit
de bakvorm loskomt.
Verwijder als het brood niet van de
kneedhaken loskomt voorzichtig de
kneedhaken met de meegeleverde
kneedhaakverwijderaar .
Tip
Gebruik geen metalen voorwerpen die
krassen op de anti-aanbaklaag kunnen
veroorzaken.
Spoel gelijk nadat u het brood verwij-
derd heeft de bakvorm met warm
water af. U voorkomt zo dat de kneed-
haken aan de aandrijvingsassen vast
blijven zitten.
KH 2232
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 29
- 30 -
Tip: als u de kneedhaken na het
laatste kneedproces van het deeg
verwijderd, barst het brood bij het
uitnemen van de bakvorm niet
open
Druk kortstondig op de Aan-/Uit-toets
om het bakprogramma te onder-
breken of trek de stekker uit het stop-
contact.
Open de deksel van het apparaat
en haal de bakvorm eruit. Met
bemeelde handen kunt u het deeg
eruit halen en de kneedhaken
verwijderen.
Doe het deeg er weer in en sluit de
deksel van het apparaat .
Steek indien nodig de stekker in het
stopcontact en druk op de Aan-/Uit-
toets . Het bakprogramma wordt
hervat.
Laat het brood 15-30 minuten afkoelen
alvorens het te nuttigen.
Verzeker u er vóór het aansnijden van
het brood altijd van dat er zich geen
kneedhaak in het deeg bevindt.
Waarschuwing
Probeer niet het apparaat in werking te
stellen voordat het is afgekoeld of
verwarmd.
Als het displayscherm van de brood-
bakmachine „E 01“ aanduidt, dan is het
apparaat nog niet genoeg afgekoeld.
Bij een te lage temperatuur duidt het
displayscherm „E 00“ aan. Wacht met
de ingebruikname tot de aanduidingen
zijn verdwenen.
Reiniging en onderhoud
Waarschuwing
Haal telkens voordat u het apparaat
schoonmaakt de netstekker uit het stop-
contact en laat het helemaal afkoelen.
Bescherm het apparaat tegen spatwater
en vocht, aangezien dit kan resulteren in
een elektrische schok.
Neem hierbij ook de veiligheidsvoor-
schriften in acht.
Let op
Het apparaat en zijn onderdelen zijn
niet vaatwasserbestendig!
Behuizing, deksel, ovenruimte
Verwijder alle restjes uit de ovenruimte
met een vochtige doek of een licht
bevochtigde zachte spons. Neem ook de
behuizing en de deksel af met een voch-
tige doek of spons.
Droog de binnenkant van het apparaat
goed af.
Voor een oppervlakkige reiniging kan de
apparaatdeksel van de behuizing ver-
wijderd worden:
Open de apparaatdeksel tot de
wigvormige scharniernokken door
de openingen van de scharniergelei-
dingen passen.
Trek de apparaatdeksel uit de
scharniergeleidingen.
Voer om de apparaatdeksel te
monteren de wigvormige scharnier-
nokken door de opening van de
scharniergeleidingen.
KH 2232
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 30
- 31 -
Bakvormen en kneedhaken
De oppervlakken van de bakvormen
en kneedhaken zijn van een vuilafsto-
tende coatinganti-aanbaklaag voorzien.
Gebruik voor het reinigen ervan geen
agressieve schoonmaakmiddelen, schuur-
middelen of voorwerpen die krassen op
het oppervlak kunnen achterlaten.
Ten gevolge van vocht en waterdamp
kan het oppervlak er na verloop van tijd
anders gaan uitzien. Dit houdt geen ver-
mindering van de werking of de kwali-
teit in.
Neem voor het schoonmaken de bakvor-
men en kneedhaken uit de oven-
ruimte. Veeg de buitenkant van de bak-
vorm met een vochtige doek af.
Let op
Dompel de bakvormen nooit onder in
water of andere vloeistoffen.
Maak de bakvormen vanbinnen met
warm zeepsop schoon.
Vul als de kneedhaken met een harde
moeilijk verwijderbare korst bedekt is,
de bakvormen gedurende ca. 30 minu-
ten met heet water.
Als de inzethouder in de kneedhaken
vastzit, kunt u deze voorzichtig met een
houten stokje schoonmaken.
Gebruik voor het reinigen van de brood-
bakmachine geen chemische reinigings-
of verdunningsmiddelen.
Technische gegevens
Model: Broodbakmachine
KH 2232
Stroomvoorziening : 220-240V~50Hz
Vermogen : 850 Watt
Garantie & service
De garantiebepalingen en het service-
adres vindt u in het garantiebewijs.
Afvalverwerking
Deponeer de broodbakmachine in
geen geval bij het gewone huis-
houdelijke afval.
Neem de momenteel geldende voor-
schriften in acht. Neem in geval van twij-
fel contact op met de gemeentelijke
reinigingsdienst.
Importeur
Kompernaß GmbH
Burgstrasse 21
D-44867 Bochum (Germany)
www.kompernass.com
KH 2232
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 31
- 32 -
KH 2232
Programma Normaal
Bruiningsgraad Licht Middel Donker Snel
Grootte 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g
Insteltijd (min.)
3:13-
14:53
3:18-
14:58
3:25-
14:55
3:13-
14:53
3:18-
14:58
3:25-
14:55
3:13-
14:53
3:18-
14:58
3:25-
14:55
2:12-
14:52
2:17-
14:57
2:24-
14:54
Voorverwarmen (min.) - - - - - - - - - - - -
Kneden 1 (min.) 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Rusten (min.) 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Kneden 2 (min.) 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20
Draaien 1 (min.) 39 39 39 39 39 39 39 39 39 15 15 15
Deeg kloppen (sec.) 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10
Draaien 2 (min.) 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 8:50 8:50 8:50
Deeg vormen (sec.) 15 15 15 15 15 15 15 15 15 10 10 10
Draaien 3 (min.) 49:45 49:45 49:45 49:45 49:45 49:45 49:45 49:45 49:45 29:50 29:50 29:50
Bakken (min.) 48 53 60 48 53 60 48 53 60 48 53 60
Warmhouden (min.) 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60
Verwerkingstijd 3:13 3:18 3:25 3:13 3:18 3:25 3:13 3:18 3:25 2:12 2:17 2:24
Extra tijd 2:51 2:56 3:03 2:51 2:56 3:03 2:51 2:56 3:03 1:50 1:55 2:02
Programmaverloop
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 32
- 33 -
KH 2232
Programma Luchtig
Bruiningsgraad Licht Middel Donker Snel
Grootte 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g
Insteltijd (min.)
3:30-
14:50
3:32-
14:52
3:35-
14:55
3:30-
14:50
3:32-
14:52
3:35-
14:55
3:30-
14:50
3:32-
14:52
3:35-
14:55
2:30-
14:50
2:32-
14:52
2:35-
14:55
Voorverwarmen (min.) - - - - - - - - - - - -
Kneden 1 (min.) 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Rusten (min.) 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Kneden 2 (min.) 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20
Draaien 1 (min.) 39 39 39 39 39 39 39 39 39 15 15 15
Deeg kloppen (sec.) 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10
Draaien 2 (min.) 30:50 30:50 30:50 30:50 30:50 30:50 30:50 30:50 30:50 15:50 15:50 15:50
Deeg vormen (sec.) 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10
Draaien 3 (min.) 59:50 59:50 59:50 59:50 59:50 59:50 59:50 59:50 59:50 38:50 38:50 38:50
Bakken (min.) 50 52 55 50 52 55 50 52 55 50 52 55
Warmhouden (min.) 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60
Verwerkingstijd 3:30 3:32 3:35 3:30 3:32 3:35 3:30 3:32 3:35 2:30 2:32 2:35
Extra tijd - - - - - - - - - - - -
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 33
- 34 -
KH 2232
Programma Volkoren
Bruiningsgraad Licht Middel Donker Snel
Grootte 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g
Insteltijd (min.)
3:43-
14:53
3:45-
14:55
3:48-
14:58
3:43-
14:53
3:45-
14:55
3:48-
14:58
3:43-
14:53
3:45-
14:55
3:48-
14:58
2:28-
14:58
2:30-
14:50
2:33-
14:53
Voorverwarmen (min.) 30 30 30 30 30 30 30 30 30 5 5 5
Kneden 1 (min.) 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Rusten (min.) 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Kneden 2 (min.) 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15
Draaien 1 (min.) 49 49 49 49 49 49 49 49 49 24 24 24
Deeg kloppen (sec.) 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10
Draaien 2 (min.) 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 10:50 10:50 10:50
Deeg vormen (sec.) 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10
Draaien 3 (min.) 44:50 44:50 44:50 44:50 44:50 44:50 44:50 44:50 44:50 34:50 34:50 34:50
Bakken (min.) 48 50 53 48 50 53 48 50 53 48 50 53
Warmhouden (min.) 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60
Verwerkingstijd 3:43 3:45 3:48 3:43 3:45 3:48 3:43 3:45 3:48 2:28 2:30 2:33
Extra tijd 2:56 2:58 3:01 2:56 2:58 3:01 2:56 2:58 3:01 2:06 2:08 2:11
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 34
- 35 -
KH 2232
4 5 6 7 8 9 10 11 12
Programma Zoet Taartdeeg
Gluten-
vrij
Ex-
press
Deeg
Pasta-
deeg
Karne-
melk
Marme-
lade
Bakken
Grootte 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g - 1250 g - - 1000 g - -
Insteltijd (min.)
3:17-
14:57
3:22-
14:52
3:27-
14:57
- - - - - - -
3:55-
14:55
- -
Voorverwarmen (min.) - - - - - - - - - - 30 - -
Kneden 1 (min.) 5 5 5 3 3 3 5 20 5 3 5 5 -
Rusten (min.) 5 5 5 - - - - - 5 - 10 - -
Kneden 2 (min.) 20 20 20 12 12 12 12 - 20 11 20 - -
Draaien 1 (min.) 39 39 39 - - - 48 12 60 - 39 - -
Deeg kloppen (sec.) 10 10 10 - - - - - - - 10 - -
Draaien 2 (min.) 25:50 25:50 25:50 - - - - - - - 25:50 - -
Deeg vormen (sec.) 5 5 5 - - - - - - - 10 - -
Draaien 3 (min.) 51:55 51:55 51:55 - - - - - - - 44:50 10 -
Bakken (min.) 50 55 60 65 75 85 45 48 - - 60 50 60
Warmhouden (min.) 60 60 60 60 60 60 60 60 - - 60 - 60
Verwerkingstijd 3:17 3:22 3:27 1:20 1:30 1:40 1:50 1:20 1:30 0:14 3:55 1:05 1:00
Extra tijd 2:55 3:00 3:05 - - - - - - - 2:58 - -
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 35
- 36 -
KH 2232
Wat te doen als de kneedhaak na het bakken in de
bakvorm blijft steken?
Vul de bakvorm met heet water en draai aan de
kneedhaken om de korsten eronder los te maken.
Wat gebeurt er als het gebakken brood in de broodbak-
machine blijft?
De „Warmhoudfunctie“ zorgt ervoor dat het brood
ca.1 uur lang warm wordt gehouden en tegen vocht
wordt beschermd.Als het brood langer dan een uur in de
broodbakmachine blijft,kan het vochtig worden.
Zijn de bakvormen vaatwasserbestendig? Nee.Was de bakvormen en kneedhaak met de
hand af.
Hoe komt het dat het deeg niet wordt geroerd, terwijl
de motor wel draait?
Controleer of de de kneedhaak en de bakvorm
goed in elkaar sluiten.
Wat te doen als de kneedhaak in het brood blijft
steken?
Verwijder de kneedhaak met de
kneedhaakverwijderaar .
Wat gebeurt er als de stroom uitvalt onder het uit-
voeren van een programma?
Na een stroomstoring van minder dan 10 minuten
maakt de broodbakmachine het laatste programma af.
Hoe lang duurt het bakken van een brood? De exacte tijden vindt u in de tabel Programmaverloop.
Hoe groot zijn de broden die ik kan bakken?
U kunt met de grote bakvorm broden tot 1250 g
bakken. Met de kleine bakvormen (afzonderlijk bestel-
baar) kunt u twee broden van elk 500 g bakken.
Waarom kan de timerfunctie niet worden gebruikt bij
het bakken met verse melk?
Verse producten als melk en eieren bederven als ze te
lang in het apparaat blijven.
Het apparaat hakt de toegevoegde rozijnen fijn. Om het fijnmalen van ingrediënten als fruit of noten te
voorkomen, moet u die pas na het signaal aan het deeg
toevoegen.
Problemen met de broodbakmachine oplossen
KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 36

Documenttranscriptie

KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 3  Machine à pain KH 2232 Mode d'emploi  Broodbakmachine Gebruiksaanwijzing KH2232 KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 21 KH 2232 Broodbakmachine KH2232 Pagina Belangrijke voorschriften voor uw veiligheid 22 Apparaatoverzicht 23 Accessoires 23 Gebruik in overeenstemming met bestemming 23 Vóór het eerste gebruik 23 Mogelijkheden 24 Bedieningspaneel 24 Bakprogramma's 25 Timer instellen 27 Vóór het bakken 27 Brood bakken 28 Reiniging en onderhoud 30 Technische gegevens 31 Garantie & service 31 Afvalverwerking 31 Importeur 31 Programmaverloop 32 Problemen met de broodbakmachine oplossen 36 Lees de gebruiksaanwijzing vóór ingebruikname aandachtig door en bewaar deze voor toekomstig gebruik. Als u het apparaat van de hand doet, geef dan ook de handleiding mee. - 21 -  KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 22 KH 2232  Belangrijke voorschriften voor uw veiligheid Plaatsen • Controleer de broodbakmachine na het uitpakken op transportschade. Neem eventueel contact op met uw leverancier. • Zet het apparaat op een oppervlak dat droog, waterpas en ongevoelig voor hitte is. • Zet het apparaat niet in de nabijheid van gaspitten, elektrische kachels of andere warmtebronnen. • Zet het apparaat niet in de buurt van brandbare materialen en explosieve en/of brandbare gassen. • Let erop dat de ventilatiesleuven aan de zijkanten van het apparaat niet worden afgedekt. • Controleer voordat u het apparaat aansluit of het stroomtype en de netspanning overeenkomen met de aanduidingen op het kenplaatje. • Houd het netsnoer uit de buurt van scherpe randen en hete oppervlakken of voorwerpen. Hierdoor kan de isolatie van het snoer beschadigd raken. • Ter voorkoming van struikelgevaar of andere ongelukken is het apparaat voorzien van een kort netsnoer. • De maximaal toegestane belastbaarheid van een eventueel verlengsnoer moet overeenstemmen met het opgenomen vermogen van de broodbakmachine. • Leg een verlengsnoer zodanig neer dat niemand erover kan struikelen of er per ongeluk aan kan trekken.  In bedrijf • Controleer regelmatig het netsnoer en de stekker. Wanneer het netsnoer van dit apparaat beschadigd raakt, dient het door de fabrikant, de klantendienst of een hiertoe bevoegd persoon te worden vervangen, om gevaar te voorkomen. • Het gebruik van elektrische apparaten in de buurt van kinderen is alleen toegestaan onder toezicht. • Dit apparaat voldoet aan de gestelde veiligheidsvoorschriften. Controle, reparaties en technisch onderhoud mogen slechts door een gekwalificeerde vakhandelaar worden uitgevoerd. • Leg geen voorwerpen op het apparaat en dek het niet af. Brandgevaar! • Voorzichtig, de broodbakmachine wordt heet. Raak het apparaat uitsluitend aan bij de handvatten en tiptoetsen. Gebruik een ovenhandschoen. • Laat het apparaat afkoelen en trek de stekker uit het stopcontact alvorens onderdelen te verwijderen of te plaatsen. • Verplaats de broodbakmachine niet als er zich hete of vloeibare stoffen in bakvorm bevinden. • Zorg ervoor, dat u tijdens de werking niet in aanraking komt met de draaiende kneedhaken. Gevaar voor letsel! • Zet het apparaat met de Aan-/Uittoets uit en trek vervolgens de stekker uit het stopcontact, om het apparaat van het lichtnet af te sluiten. - 22 - KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 23 KH 2232 • • • Trek de stekker niet aan het snoer uit het stopcontact. Haal de stekker uit het stopcontact wanneer u het apparaat niet gebruikt en als u het gaat schoonmaken. Gebruik de broodbakmachine niet om er etenswaren of keukengerei in te bewaren. Schoonmaken • Dompel de broodbakmachine niet onder in water of andere vloeistoffen. Gevaar van een electrische schok! • Reinig het apparaat niet met krassende schuursponzen. Als een stukje van de schuurspons loslaat en in aanraking komt met elektrische onderdelen, bestaat het gevaar van een stroomschok. Apparaatoverzicht      Apparaatdeksel Bedieningspaneel Ventilatiesleuven Netsnoer Kijkvenster Dit symbool op de deksel van uw broodbakmachine waarschuwt u voor brandgevaar. Accessoires     2 kneedhaken Bakvorm tot 1250 g Maatbeker Maatlepel Kneedhaakverwijderaar Bedieningshandleiding Garantiebewijs Bestelkaart Receptenboekje Tip: u kunt voor uw Bifinett broodbakmachine ook twee kleinere bakvormen voor broden tot 500 g bestellen. Gebruik daarvoor de meegeleverde bestelkaart. Gebruik in overeenstemming met bestemming Uw Bifinett broodbakmachine uitsluitend bedoeld voor het bakken van brood in een huishoudelijke omgeving. Gebruik het apparaat niet voor het drogen van levensmiddelen of voorwerpen. Gebruik de broodbakmachine niet buitenshuis. Gebruik uitsluitend door de fabrikant aanbevolen toebehoren. Niet aanbevolen toebehoren kunnen het apparaat beschadigen. Vóór het eerste gebruik Het varpakkingsmateriaal weggoooien Na uitpakken van het apparaat zorgt u voor verwijdering van het verpakkingsmateriaal volgens de in uw woonplaats geldende voorschriften. Eerste reiniging Veeg de bakvorm , kneedhaken  en de buitenkant van de broodbakmachine voor de ingebruikname met een schone, vochtige doek af. Gebruik geen krassende schuurspons of schuurmiddelen. Verwijder de beschermende folie van het bedieningspaneel . - 23 -  KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 24 KH 2232 Mogelijkheden Bedieningspaneel De broodbakmachine biedt u de mogelijkheid om brood naar uw eigen smaak te bakken. • U kunt uit 12 verschillende bakprogramma's kiezen. • U kunt ook kant en klare bakmixen gebruiken. • U kunt pasta- of broodjesdeeg laten kneden en jam maken. • Dankzij het bakprogrammma “Glutenvrij” maakt u probleemloos glutenvrije bakmixen en recepten met glutenvrije meelsoorten, zoals maïsmeel, boekweitmeel en aardappelmeel.  Displayscherm Deze geeft aan het gekozen gewicht (750 g, 1000 g, 1250 g) de resterende baktijd in minuten en de geprogrammeerde tijdsinstelling de gekozen bruiningsgraad (middel, licht, donker of snel)  het gekozen programmanummer  het programmaverloop  Programmakeuze Het gewenste bakprogramma opvragen. Op het displayscherm  verschijnt het programmanummer en de bijbehorende baktijd.  Let op: Bij het indrukken van alle tiptoetsen hoort u een geluidssignaal, behalve als het apparaat in bedrijf is.  Eén brood-modus Het broodgewicht kiezen ( 750 g / 1000 g / 1250 g). Druk herhaaldelijk op de toets tot onder het gewenste gewicht een markering verschijnt.  Tip: De basisinstelling bij het inschakelen van het apparaat is 1250 g. Verander dit niet als u met twee bakvormen bakt. Stel het gewicht alleen maar in als u met de grote bakvorm  bakt.  - 24 - KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 25 KH 2232  Bruiningsgraad Keuze van de bruiningsgraad (licht/ middel/donker/snel). Druk herhaaldelijk op de bruiningsgraadtoets  tot boven de gewenste bruiningsgraad een markering verschijnt. De baktijd hangt af van de gekozen bruiningsgraad. Voor de bakprogramma's 1 - 3 kunt u door de toets tweemaal in te drukken de snelmodus activeren, om de bakcyclus te verkorten. De bruiningsgraad van het brood wordt dan licht tot middel. . Kijkvenster Door het kijkvenster  kunt u de bakcyclus in het oog houden.  Timer Het bakken na een bepaalde tijd starten. Bakprogramma's  Start/Stop Voor het starten en beëindigen van de werking of om een timerprogrammering te wissen. Druk om de cyclus te onderbreken kortstondig op de Aan-/Uit-toets , tot een geluidssignaal hoorbaar is en de tijd op het displayscherm  knippert. Door de Aan-/Uit-toets  nogmaals in te drukken kan de cyclus binnen 10 minuten weer voortgezet worden. Druk om de cyclus af te sluiten en de instellingen te wissen drie seconden op de Aan-/Uit-toets  tot u twee geluidssignalen hoort.  Tip: Druk de Aan-/Uit-toets  niet in als u alleen de toestand van het brood wilt controleren.  Indicatielampje (Power) Brandt als het apparaat in bedrijf is. Geheugenfunctie Het programma wordt, als het na een stroomstoring van maximaal 10 minuten weer wordt gestart, op de plaats waar het was gebleven hervat. Dit is echter niet het geval als u de bakcyclus wist of afsluit door de Aan-/Uit-toets  drie seconden lang in te drukken. Met de programmakeuzetoets  kunt u het gewenste programma uitkiezen. Het desbetreffende programmanummer wordt op het displayscherm  weergegeven. De baktijden hangen af van de gekozen programmacombinaties. Zie het hoofdstuk „Programmaverloop“ (zie blz. 14 ). Bakprogramma 1: Normaal Voor meergranen- en wittebrood dat voornamelijk uit tarwe- of roggemeel bestaat. Het brood heeft een compacte consistentie. De korstkleur van het brood stelt u met de bruiningsgraadtoets  in. Bakprogramma 2: Luchtig Voor licht brood van fijne bloem. Dit brood is over het algemeen luchtig en heeft een knapperige korst. Niet geschikt voor bakrecepten met boter, margarine of melk. - 25 -  KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 26 KH 2232 Bakprogramma 3: Volkoren Voor brood van steviger meelsoorten, die een langere kneed- en rijstijd behoeven (zoals tarwevolkorenmeel, roggemeel). Het brood wordt compacter en zwaarder. Bakprogramma 4: Zoet Voor brood met ingrediënten als vruchtensappen, cocosvlokken, rozijnen, geconfijte vruchten, chocolade of extra suiker. Door een langere rijstijd wordt het brood lichter en luchtiger. Bakprogramma 5: Taartdeeg Voor de bereiding van zoet zelfrijzend bakmeel en droge bakmixen. Met dit programma worden de ingrediënten korter gekneed en gebakken. Bakprogramma 6: Glutenvrij Voor brood van glutenvrije meelsoorten en bakmixen. Glutenvrije meelsoorten doen langer over de opname van vloeistoffen en hebben andere rijseigenschappen. Bakprogramma 7: Express Het bakproces vraagt maar ongeveer de helft van de tijd. Voor dit programma zijn echter alleen recepten geschikt die geen zware ingrediënten of krachtige meelsoorten bevatten. Bedenk dat het brood met dit programma minder luchtig en smakelijk kan worden. Bakprogramma 8: Deeg (kneden) Voor het maken van gistdeeg voor broodjes, pizza's of bolussen. Bij dit programma vervalt het bakproces.  Programma 9: Pastadeeg Voor het maken van pastadeeg. Bij dit programma vervalt het bakproces. Bakprogramma 10: Karnemelk Voor brood dat wordt gemaakt met karnemelk of yoghurt. Programma 11: Marmelade Voor het maken van jam. Programma 12: Bakken Voor het nabakken van brood dat te licht is of niet helemaal gaar is gebakken. Alle kneed- of rustprocessen vervallen bij dit programma. Het brood wordt gedurende een uur na afloop van het bakproces warmgehouden. Daardoor wordt voorkomen dat het brood te vochtig wordt. Druk om deze functies voortijdig af te sluiten drie seconden op de Aan-/Uittoets  tot u twee geluidssignalen hoort. Druk om het apparaat uit te zetten op de Aan-/Uit-toets  en sluit het apparaat van de netstroom af.  Tip Met de kleine bakvormen (als accessoire verkrijgbaar) kunt u: twee verschillende broodsoorten bakken met hetzelfde programma, twee broden van dezelfde soort bakken, of alleen een klein brood bakken (laat in dit geval de tweede bakvorm zonder kneedhaak  in het apparaat). - 26 - KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 27 KH 2232 Bij de programma's 1, 3, 4 en 10 hoort u tijdens het programmaverloop een geluidssignaal. Voeg hierna direct ingrediënten zoals fruit of noten toe. De ingrediënten worden door de kneedhaken  niet fijn gemaakt. Als u de timer ingesteld heeft kunt u alle ingrediënten ook aan het begin van het programma in de bakvorm  doen. Fruit en noten dienen in dat geval echter een beetje te worden fijn gemaakt. Voorbeeld: Het is 8.00 uur en u wilt over 7 uur en 15 minuten, dus om 15:15 uur, vers brood hebben. Kies eerst het programma 1 en druk vervolgens zolang op de timertoets  tot op het displayscherm  7:15 verschijnt, want de tijd tot het brood voltooid is bedraagt 7 uur en 15 minuten. Bij enkele programma's is de timerfunctie niet beschikbaar. Raadpleeg de aanwijzingen in het hoofdstuk Brood bakken (zie blz. 10 ). Timer instellen  Tip Gebruik de timer-functie niet als u snel bederfelijke ingrediënten als eieren, melk, room of kaas verwerkt. Met de timer-functie  kunt u met een tijdsvertraging bakken. Met de pijltoetsen ▲ en ▼ stelt u de gewenste eindtijd van het bakproces in. Kies een programma. Het displayscherm  duidt de vereiste baktijd aan. Met de pijltoets ▲ verschuift u het einde van de baktijd in stappen van steeds 10 minuten naar een later tijdstip. Houd de pijltoets ingedrukt om deze handeling te bespoedigen. De display laat het totaal van de baktijd en de verschuiving zien. Bij overschrijding van de gewenste tijdsvertraging kan de tijd met pijltoets ▼ worden gecorrigeerd. Bevestig de instelling van de timer met de Aan-/Uit-toets . De dubbele punt op het displayscherm  knippert en de geprogrammeerde tijd begint af te tellen. Bij de beëindiging van de bakcyclus hoort u tien geluidssignalen en het displayscherm  duidt 0:00 aan. Vóór het bakken Voor een succesvol bakproces dient u de volgende aanwijzingen in acht te nemen: Ingrediënten • Haal de bakvorm  uit de behuizing, voordat u de ingrediënten erin doet. Als ingrediënten in de ovenruimte terechtkomen, kan door het heet worden van de verwarmingsslangen een brand ontstaan. • Doe de ingrediënten steeds in de aangegeven volgorde in de bakvorm . • Alle ingrediënten dienen op kamertemperatuur verwarmd te zijn om een optimaal garingsproces van de gist te bewerkstelligen. - 27 -  KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 28 KH 2232 • 6. Houd u aan de exacte hoeveelheden voor de ingrediënten. Een geringe afwijking van de in het recept aangegeven hoeveelheid kan het bakresultaat al beïnvloeden.  Tip Gebruik in geen geval grotere hoeveelheden dan aangegeven. Teveel deeg kan de bakvorm  doen overlopen en bij de hete verwarmingsslangen brand veroorzaken. 7. 8. Brood bakken Voorbereiding Neem de veiligheidsvoorschriften in deze gebruiksaanwijzing in acht. Plaats de broodbakmachine op een vlakke en stevige ondergrond. 1. Til de bakvorm  uit het apparaat. 2. Steek de kneedhaken  in de aandrijvingsassen in de bakvorm . Let erop dat deze goed vast zit. 3. Doe de ingrediënten van uw recept in de aangegeven volgorde in de bakvorm . Voeg eerst de vloeistoffen, suiker, zout en vervolgens de meel toe, en tenslotte de gist.  Tip Let op dat de gist niet met zout of vloeistoffen in aanraking komt. 4. Plaats de bakvorm  terug. Let op dat ze goed vastklikt. 5. Sluit de deksel van het apparaat .  Steek de netstekker in het stopcontact. U hoort een geluidssignaal en op het displayscherm  verschijnt het programmanummer en de tijdsduur voor het Normale programma 1. Kies uw programma met de programmakeuzetoets . Elke invoer wordt met een geluidssignaal bevestigt. Kies de bruiningsgraad  van uw brood. Op het displayscherm  geeft een een markeringstreepje aan of u licht, middel of donker ingesteld heeft. U kunt hier ook de instelling “Snel” kiezen om het bakproces te verkorten.  Tip Voor de programma's 4-12 zijn de functies “Bruiningsgraad” en “Snel” niet beschikbaar. 9. U heeft nu de mogelijkheid via de Timer-functie  het eindtijdstip van uw programma in te stellen. U kunt een maximale tijdsverschuiving van 14 uur en 58 minuten invoeren.  Tip Voor de programma's 5, 6, 7, 8, 9, 11 en 12 is deze functie niet beschikbaar. 10. Kies als u de grote bakvorm  gebruikt met de toets „Eén broodmodus“  het gewicht van uw brood. Wanneer u de kleine bakvormen gebruikt (als accessoire verkrijgbaar), laat u de gewichtsinstelling op 1250 gr. staan (standaardinstelling), ongeacht of u nu één of twee broden wilt bakken. - 28 - KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 29 KH 2232  Tip Voor de programma's 6, 7, 8, 9, 10, 11 en 12 is deze functie niet beschikbaar. Programma starten Start nu het programma met de Aan-/Uittoets . Het programma voert achtereenvolgens automatisch de verschillende handelingen uit. U kunt het programmaverloop door het het kijkvenster  van uw broodbakmachine in oog houden. Soms kan tijdens de bakcyclus het kijkvenster  beslaan. De deksel van het apparaat  kan tijdens de kneedfase geopend worden.  Tip Doe de deksel van het apparaat  tijdens de bakfase niet open. Het brood kan dan inzakken. Tip: Controleer na een kneedtijd van 5 minuten de consistentie van het deeg. Het dient een zachte, samenhangende massa te zijn. Voeg als het deeg te droog is wat water toe. Als het te vochtig is wat meel toevoegen (naar behoefte een of meer keren 1/2 - 1 theelepel). Programma beëindigen Bij de beëindiging van de bakcyclus hoort u tien geluidssignalen en het displayscherm  duidt 0:00 aan. Bij beëindiging van het programma schakelt het apparaat automatisch over op een tot 60 minuten durende warmhoudstand. Daarbij circuleert warme lucht in het apparaat. De functie Warmhouden kunt u voortijdig beëindigen door de Aan-/Uittoets  in te drukken en vast te houden tot u twee geluidssignalen hoort.  Waarschuwing Trek voordat u de deksel  opent de netstekker uit het stopcontact. Sluit het apparaat altijd van het lichtnet af als u het niet gebruikt! Brood uitnemen Gebruik wanneer u de bakvorm  eruit haalt altijd pannenlappen of ovenhandschoenen. Houd de bakvorm  schuin boven een rooster en schud licht tot het brood uit de bakvorm  loskomt. Verwijder als het brood niet van de kneedhaken  loskomt voorzichtig de kneedhaken  met de meegeleverde kneedhaakverwijderaar .  Tip Gebruik geen metalen voorwerpen die krassen op de anti-aanbaklaag kunnen veroorzaken. Spoel gelijk nadat u het brood verwijderd heeft de bakvorm  met warm water af. U voorkomt zo dat de kneedhaken  aan de aandrijvingsassen vast blijven zitten. - 29 -  KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 30 KH 2232 Tip: als u de kneedhaken  na het laatste kneedproces van het deeg verwijderd, barst het brood bij het uitnemen van de bakvorm  niet open • • • • Druk kortstondig op de Aan-/Uit-toets  om het bakprogramma te onderbreken of trek de stekker uit het stopcontact. Open de deksel van het apparaat  en haal de bakvorm  eruit. Met bemeelde handen kunt u het deeg eruit halen en de kneedhaken  verwijderen. Doe het deeg er weer in en sluit de deksel van het apparaat . Steek indien nodig de stekker in het stopcontact en druk op de Aan-/Uittoets . Het bakprogramma wordt hervat. Laat het brood 15-30 minuten afkoelen alvorens het te nuttigen. Verzeker u er vóór het aansnijden van het brood altijd van dat er zich geen kneedhaak  in het deeg bevindt.  Waarschuwing Probeer niet het apparaat in werking te stellen voordat het is afgekoeld of verwarmd. Als het displayscherm  van de broodbakmachine „E 01“ aanduidt, dan is het apparaat nog niet genoeg afgekoeld. Bij een te lage temperatuur duidt het displayscherm  „E 00“ aan. Wacht met de ingebruikname tot de aanduidingen zijn verdwenen.  Reiniging en onderhoud  Waarschuwing Haal telkens voordat u het apparaat schoonmaakt de netstekker uit het stopcontact en laat het helemaal afkoelen. Bescherm het apparaat tegen spatwater en vocht, aangezien dit kan resulteren in een elektrische schok. Neem hierbij ook de veiligheidsvoorschriften in acht.  Let op Het apparaat en zijn onderdelen zijn niet vaatwasserbestendig! Behuizing, deksel, ovenruimte Verwijder alle restjes uit de ovenruimte met een vochtige doek of een licht bevochtigde zachte spons. Neem ook de behuizing en de deksel af met een vochtige doek of spons. Droog de binnenkant van het apparaat goed af. Voor een oppervlakkige reiniging kan de apparaatdeksel  van de behuizing verwijderd worden: • Open de apparaatdeksel  tot de wigvormige scharniernokken door de openingen van de scharniergeleidingen passen. • Trek de apparaatdeksel  uit de scharniergeleidingen. • Voer om de apparaatdeksel  te monteren de wigvormige scharniernokken door de opening van de scharniergeleidingen. - 30 - KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 31 KH 2232 Bakvormen en kneedhaken De oppervlakken van de bakvormen  en kneedhaken  zijn van een vuilafstotende coatinganti-aanbaklaag voorzien. Gebruik voor het reinigen ervan geen agressieve schoonmaakmiddelen, schuurmiddelen of voorwerpen die krassen op het oppervlak kunnen achterlaten. Technische gegevens Model: Broodbakmachine KH 2232 Stroomvoorziening : 220-240V~50Hz Vermogen : 850 Watt Garantie & service Ten gevolge van vocht en waterdamp kan het oppervlak er na verloop van tijd anders gaan uitzien. Dit houdt geen vermindering van de werking of de kwaliteit in. De garantiebepalingen en het serviceadres vindt u in het garantiebewijs. Afvalverwerking Neem voor het schoonmaken de bakvormen  en kneedhaken  uit de ovenruimte. Veeg de buitenkant van de bakvorm  met een vochtige doek af.  Let op Dompel de bakvormen  nooit onder in water of andere vloeistoffen. Maak de bakvormen  vanbinnen met warm zeepsop schoon. Vul als de kneedhaken  met een harde moeilijk verwijderbare korst bedekt is, de bakvormen  gedurende ca. 30 minuten met heet water. Als de inzethouder in de kneedhaken  vastzit, kunt u deze voorzichtig met een houten stokje schoonmaken. Gebruik voor het reinigen van de broodbakmachine geen chemische reinigingsof verdunningsmiddelen. Deponeer de broodbakmachine in geen geval bij het gewone huishoudelijke afval. Neem de momenteel geldende voorschriften in acht. Neem in geval van twijfel contact op met de gemeentelijke reinigingsdienst. Importeur Kompernaß GmbH Burgstrasse 21 D-44867 Bochum (Germany) www.kompernass.com - 31 -  KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 32 KH 2232 Programmaverloop Programma Normaal Bruiningsgraad  Licht Middel Donker Snel Grootte 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g Insteltijd (min.) 3:1314:53 3:1814:58 3:2514:55 3:1314:53 3:1814:58 3:2514:55 3:1314:53 3:1814:58 3:2514:55 2:1214:52 2:1714:57 2:2414:54 Voorverwarmen (min.) - - - - - - - - - - - - Kneden 1 (min.) 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 Rusten (min.) 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 Kneden 2 (min.) 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 Draaien 1 (min.) 39 39 39 39 39 39 39 39 39 15 15 15 Deeg kloppen (sec.) 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 Draaien 2 (min.) 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 8:50 8:50 8:50 Deeg vormen (sec.) 15 15 15 15 15 15 15 15 15 10 10 10 Draaien 3 (min.) 49:45 49:45 49:45 49:45 49:45 49:45 49:45 49:45 49:45 29:50 29:50 29:50 Bakken (min.) 48 53 60 48 53 60 48 53 60 48 53 60 Warmhouden (min.) 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 Verwerkingstijd 3:13 3:18 3:25 3:13 3:18 3:25 3:13 3:18 3:25 2:12 2:17 2:24 Extra tijd 2:51 2:56 3:03 2:51 2:56 3:03 2:51 2:56 3:03 1:50 1:55 2:02 - 32 - KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 33 KH 2232 Programma Luchtig Bruiningsgraad Licht Middel Donker Snel Grootte 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g Insteltijd (min.) 3:3014:50 3:3214:52 3:3514:55 3:3014:50 3:3214:52 3:3514:55 3:3014:50 3:3214:52 3:3514:55 2:3014:50 2:3214:52 2:3514:55 Voorverwarmen (min.) - - - - - - - - - - - - Kneden 1 (min.) 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 Rusten (min.) 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 Kneden 2 (min.) 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 Draaien 1 (min.) 39 39 39 39 39 39 39 39 39 15 15 15 Deeg kloppen (sec.) 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 Draaien 2 (min.) 30:50 30:50 30:50 30:50 30:50 30:50 30:50 30:50 30:50 15:50 15:50 15:50 Deeg vormen (sec.) 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 Draaien 3 (min.) 59:50 59:50 59:50 59:50 59:50 59:50 59:50 59:50 59:50 38:50 38:50 38:50 Bakken (min.) 50 52 55 50 52 55 50 52 55 50 52 55 Warmhouden (min.) 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 Verwerkingstijd 3:30 3:32 3:35 3:30 3:32 3:35 3:30 3:32 3:35 2:30 2:32 2:35 Extra tijd - - - - - - - - - - - - - 33 -  KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 34 KH 2232 Programma Volkoren Bruiningsgraad  Licht Middel Donker Snel Grootte 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g Insteltijd (min.) 3:4314:53 3:4514:55 3:4814:58 3:4314:53 3:4514:55 3:4814:58 3:4314:53 3:4514:55 3:4814:58 2:2814:58 2:3014:50 2:3314:53 Voorverwarmen (min.) 30 30 30 30 30 30 30 30 30 5 5 5 Kneden 1 (min.) 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 Rusten (min.) 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 Kneden 2 (min.) 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 Draaien 1 (min.) 49 49 49 49 49 49 49 49 49 24 24 24 Deeg kloppen (sec.) 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 Draaien 2 (min.) 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 25:50 10:50 10:50 10:50 Deeg vormen (sec.) 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 Draaien 3 (min.) 44:50 44:50 44:50 44:50 44:50 44:50 44:50 44:50 44:50 34:50 34:50 34:50 Bakken (min.) 48 50 53 48 50 53 48 50 53 48 50 53 Warmhouden (min.) 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 Verwerkingstijd 3:43 3:45 3:48 3:43 3:45 3:48 3:43 3:45 3:48 2:28 2:30 2:33 Extra tijd 2:56 2:58 3:01 2:56 2:58 3:01 2:56 2:58 3:01 2:06 2:08 2:11 - 34 - KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 35 KH 2232 Programma Grootte 4 5 6 Zoet Taartdeeg 7 Gluten- Exvrij press 8 Deeg 9 10 11 12 Pasta- Karne- MarmeBakken lade deeg melk 750 g 1000 g 1250 g 750 g 1000 g 1250 g - 1250 g - - 1000 g - - Insteltijd (min.) 3:1714:57 3:2214:52 3:2714:57 - - - - - - - 3:5514:55 - - Voorverwarmen (min.) - - - - - - - - - - 30 - - Kneden 1 (min.) 5 5 5 3 3 3 5 20 5 3 5 5 - Rusten (min.) 5 5 5 - - - - - 5 - 10 - - Kneden 2 (min.) 20 20 20 12 12 12 12 - 20 11 20 - - Draaien 1 (min.) 39 39 39 - - - 48 12 60 - 39 - - Deeg kloppen (sec.) 10 10 10 - - - - - - - 10 - - Draaien 2 (min.) 25:50 25:50 25:50 - - - - - - - 25:50 - - Deeg vormen (sec.) 5 5 5 - - - - - - - 10 - - Draaien 3 (min.) 51:55 51:55 51:55 - - - - - - - 44:50 10 - Bakken (min.) 50 55 60 65 75 85 45 48 - - 60 50 60 Warmhouden (min.) 60 60 60 60 60 60 60 60 - - 60 - 60 Verwerkingstijd 3:17 3:22 3:27 1:20 1:30 1:40 1:50 1:20 1:30 0:14 3:55 1:05 1:00 Extra tijd 2:55 3:00 3:05 - - - - - - - 2:58 - - - 35 -  KH2232_Brotback_FR_NL 24.03.2006 12:33 Uhr Seite 36 KH 2232 Problemen met de broodbakmachine oplossen  Wat te doen als de kneedhaak  na het bakken in de bakvorm  blijft steken? Vul de bakvorm  met heet water en draai aan de kneedhaken  om de korsten eronder los te maken. Wat gebeurt er als het gebakken brood in de broodbakmachine blijft? De „Warmhoudfunctie“ zorgt ervoor dat het brood ca. 1 uur lang warm wordt gehouden en tegen vocht wordt beschermd. Als het brood langer dan een uur in de broodbakmachine blijft, kan het vochtig worden. Zijn de bakvormen  vaatwasserbestendig? Nee. Was de bakvormen  en kneedhaak  met de hand af. Hoe komt het dat het deeg niet wordt geroerd, terwijl de motor wel draait? Controleer of de de kneedhaak  en de bakvorm  goed in elkaar sluiten. Wat te doen als de kneedhaak  in het brood blijft steken? Verwijder de kneedhaak  met de kneedhaakverwijderaar . Wat gebeurt er als de stroom uitvalt onder het uitvoeren van een programma? Na een stroomstoring van minder dan 10 minuten maakt de broodbakmachine het laatste programma af. Hoe lang duurt het bakken van een brood? De exacte tijden vindt u in de tabel Programmaverloop. Hoe groot zijn de broden die ik kan bakken? U kunt met de grote bakvorm  broden tot 1250 g bakken. Met de kleine bakvormen (afzonderlijk bestelbaar) kunt u twee broden van elk 500 g bakken. Waarom kan de timerfunctie niet worden gebruikt bij het bakken met verse melk? Verse producten als melk en eieren bederven als ze te lang in het apparaat blijven. Het apparaat hakt de toegevoegde rozijnen fijn. Om het fijnmalen van ingrediënten als fruit of noten te voorkomen, moet u die pas na het signaal aan het deeg toevoegen. - 36 -
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41

Bifinett KH 2232 AUTOMATIC BREAD MAKER de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor