13
instructies
2. Gebruik het apparaat niet in nabij en onder gordijnen, planken, kastjes, of iets anders dat mogelijk
beschadigd kan raken door het ontsnappende stoom.
3. Zorg ervoor dat u ovenovenhandschoenen (of een doek) bij de hand hebt, en een hittebestendige
mat of bord om de schaal op te plaatsen na het koken.
4. Plaats de schaal in de koker.
KOKEN
1. Gebruik de maatbeker om de rijst in de schaal te doen.
2. Vul de schaal met water tot de aanduiding die met het aantal kopjes rijst overeenstemt.
3. Draai de schaal een kwart beide kanten op, om er zeker van te zijn dat de onderkant van de schaal
goed contact heeft met het verwarmingselement.
4. Plaats de deksel op de schaal.
5. Steek de stekker in het stopcontact. Zet de aan/uit-schakelaar op de positie I. Zet de schakelaar op de
positie
N
. Het N -lampje zal oplichten.
6. Beweeg de bediening naar P. Het N -lampje zal uitgaan.
7. Wanneer de rijst gekookt is, zal de bediening naar N veranderen, het P -lampje zal uitgaan en het N
-lampje zal gaan branden.
8. Laat de rijst ongeveer 10 minuten staan, schakel de koker vervolgens uit en trek de stekker uit het
stopcontact.
9. Trek uw ovenwanten aan.
10. Stoom en hete lucht zal ontsnappen bij het optillen van de deksel. Kantel hem lichtjes om de stoom
van u vandaan te richten.
11. Neem de kom uit het apparaat en plaats het op een hittebestendige mat of bord.
12. Gebruik een spatel voor het roeren en mengen van de rijst, om alle stoom te laten ontsnappen.
• Soms zal de rijst aan de rand van de schaal een korst vormen.
• Indien u deze korst niet wilt, kunt u het verwijderen met een spatel nadat u de rijst hebt opgediend.
EXTRA INGREDIËNTEN
• Indien u extra ingrediënten toevoegt (rozijnen, fruit, noten etc.) moet u de hoeveelheid rijst
verminderen, om te compenseren voor de hoeveelheid water die de extra ingrediënten in zich op
zullen nemen.
• Rozijnen en gedroogde stukken fruit zullen net zo veel water als rijst absorberen, daarom kunt u ze
samen met de rijst in de maatbeker plaatsen.
• Nootjes absorberen over het algemeen niet zo veel water, hierdoor kunt u ze normaal gesproken
toevoegen na het meten van de rijst.
DE KOKER GEBRUIKEN ALS EEN STOMER
• Wees niet bang etenswaren gaar te stomen; stomen is een relatief zachte bereidingsmethode en een
paar minuten meer maakt meestal geen verschil.
• Laat vis niet te gaar worden.
1. Voeg de benodigde hoeveelheid water toe.
2. Plaats de mand boven op de schaal en plaats het eten in de mand.
3. Voor eenvormig koken, moet u de stukken eten in ongeveer hetzelfde formaat snijden.
4. Voor erwten of iets anders dat breekt of in het water valt, maakt u een pakje met aluminium folie
5. Wees voorzichtig bij het verwijderen van het pakje – draag ovenovenhandschoenen en gebruik een
plastic tang of lepels.
6. Plaats het deksel bovenop de mand.
7. Gebruik de koker op dezelfde manier als u zou doen bij het koken van rijst.
8. Volg de stoomtijden.
9. Laat geen eten in de koker na het stomen – het zal klef worden.
10. Let op het type en de hoeveelheid eten en de hoeveelheid water. Pas vervolgens de volgende keer
de hoeveelheid water aan, en laat de koker op de timing letten.
KLAAR?
1. Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact.
2. Beweeg de rijstkoker niet wanneer de volle schaal er in zit. Het zal zwaar zijn en het snoer kan ergens
blijven haken bij het verplaatsen.