30 SCHOONMAAK EN ONDERHOUD
6 Laat de rijst met het deksel erop (1) 10 minuten staan voordat u deze
opdient.
7 Wanneer de functie warmhouden geselecteerd is wordt de temperatuur
van de rijst ongeveer op 60°C tot 70°C gehouden.
8 Trek de stekker van het netsnoer eruit wanneer u de rijst niet warm wilt
houden. Doe dit voordat u de binnenpan (2) eruit haalt!
STOMEN
1 Doe water in de binnenpan (2) tot het merkteken voor vijf bekers. Doe
de te koken voedingsmiddelen in de stoofschaal (12) (Afb. 4). Zet de
schakelaar in de stand Koken en houdt hem in deze stand zolang als
nodig is voor het voedingsmiddel (groente, vlees...) en voor de gewenste
gaarheid. In dit geval gaat het apparaat niet automatisch over naar de
warmhoudfunctie, maar blijft in stand koken staan zolang er water in de
binnenpan zit.
2 Als u het stoofschaaltje gebruikt en tegelijk rijst kookt, mag de
hoeveelheid rijst niet meer zijn dan vier bekers, ofwel 560 gram.
3 Gebruik om het stoofschaaltje ( 12) te hanteren de meegeleverde
handgreep (13) (Afb. 5)
4 SCHOONMAAK EN ONDERHOUD
Let er voor de reiniging van het apparaat op dat de stekker uit het
stopcontact is getrokken.
De binnenpan en romp van de rijstkoker moeten te allen tijde
schoongehouden worden van de stof, rijstkorrels of andere
verontreinigingen. Het is van groot belang dat er geen enkel vreemd
deeltje zich bevindt tussen de binnenpan (2) en de opwarmplaat (3),
anders zou het kookresultaat van de rijstkoker benadeeld kunnen
worden en zouden zelfs zijn componenten kunnen verbranden.
Dompel de romp van de rijstkoker of het netsnoer nooit in water
onder. Maak de buitenkant van het apparaat met een vochtige doek
schoon. Gebruik voor het reinigen van de binnenkant van de romp (5)
een vochtige doek wanneer het verwarmingselement afgekoeld is. Voor
het schoonmaken van de binnenpan kunt u voor een beter resultaat wel
water en een mild schoonmaakmiddel gebruiken.
AR6290.book Page 30 Thursday, February 7, 2008 2:35 PM