16
AFBEELDINGEN
1. Aan-uitschakelaar
2. Schakelaar
3. Stoomschaal
4. Kom
5. Dekselvergrendeling
6. Spatel
7. Maatbeker
8. Stoomopening
9. Condensafscheider
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Was de maatbeker, spatel en stoommand in warm zeepwater, spoel en droog ze af. Veeg de buitenkant
van het apparaat schoon met een vochtige, schone doek.
VOORBEREIDING
1. Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
2. Gebruik het apparaat niet in nabij en onder gordijnen, planken, kastjes, of iets anders dat mogelijk
beschadigd kan raken door het ontsnappende stoom.
3. Zorg ervoor dat u ovenovenhandschoenen (of een doek) bij de hand hebt, en een hittebestendige
mat of bord om de schaal op te plaatsen na het koken.
4. Plaats de schaal in de koker.
KOKEN
1. Gebruik de maatbeker om de rijst in de schaal te doen. Vul de maatbeker zodat deze waterpas staat
en niet opgehoopt is (afb. A ).
2. Vul de schaal met water tot de aanduiding die met het aantal kopjes rijst overeenstemt.
3. Draai de schaal een kwart beide kanten op, om er zeker van te zijn dat de onderkant van de schaal
goed contact heeft met het verwarmingselement.
4. Sluit het deksel en druk naar beneden totdat het vastklikt. Houd het deksel altijd gesloten en
vergrendeld tijdens het koken.
5. Steek de stekker in het stopcontact. Zet de aan/uit-schakelaar op de positie I. Beweeg de schakelaar
naar de stand OMLAAG. Het O-lampje zal oplichten.
6. Wanneer de rijst gaar is, gaat de schakelaar naar de stand WARM HOUDEN. Het lampje O gaat uit en
het lampje N- gaat aan.
7. Laat de rijst ongeveer 10 minuten staan, schakel de koker vervolgens uit en trek de stekker uit het
stopcontact.
8. Druk op de knop om het deksel te openen. Wees voorzichtig voor stoom die ontsnapt en gebruik
een ovenwant of iets dergelijks voor bescherming.
9. Neem de kom uit het apparaat en plaats het op een hittebestendige mat of bord.
10. Gebruik een spatel voor het roeren en mengen van de rijst, om alle stoom te laten ontsnappen.
• Soms zal de rijst aan de rand van de schaal een korst vormen.
• Indien u deze korst niet wilt, kunt u het verwijderen met een spatel nadat u de rijst hebt opgediend.
EXTRA INGREDIËNTEN
• Indien u extra ingrediënten toevoegt (rozijnen, fruit, noten etc.) moet u de hoeveelheid rijst
verminderen, om te compenseren voor de hoeveelheid water die de extra ingrediënten in zich op
zullen nemen.
• Rozijnen en gedroogde stukken fruit zullen net zo veel water als rijst absorberen, daarom kunt u ze
samen met de rijst in de maatbeker plaatsen.
• Nootjes absorberen over het algemeen niet zo veel water, hierdoor kunt u ze normaal gesproken
toevoegen na het meten van de rijst.