Russell Hobbs COOK@HOME 19750-56 Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

14
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een
derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
1 Dit apparaat mag uitsluitend worden gebruikt door of onder toezicht van een volwassene.
Het apparaat dient steeds buiten het bereik van kinderen gebruikt en opgeborgen worden.
2 Dompel het apparaat niet in vloeistoffen; gebruik het apparaat niet in de badkamer,
in de buurt van water of in de open lucht.
3 Gebruik het apparaat niet met bevroren vlees of gevogelte; ontdooi etenswaren
volledig voor gebruik.
4 Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap
dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
5 Probeer niets te koken in het lichaam van de koker – kook alleen in de verwijderbare schaal.
6 Raak de hete oppervlakken van de koker, deksel of schaal niet aan – gebruik
ovenhandschoenen of een doek.
7 Reik niet over het apparaat heen en houd uw handen, armen, gezicht etc. verwijderd van de
vrijkomende stoom.
8 Vul met tenminste 1 beker water.
9 Vul niet verder bij dan boven de vulmarkering.
10 Er komt stoom vrij. Zet het apparaat niet in de buurt van gordijnen of onder planken, kastjes,
of andere voorwerpen die door de vrijkomende stoom zouden kunnen beschadigen.
11 Houd de bovenkant van het apparaat vrij; zet er niets bovenop.
12 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact als hij niet wordt gebruikt.
13 Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken.
14 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze
gebruiksaanwijzing worden beschreven.
13 Dit apparaat mag niet bediend worden met een externe tijdschakelaar of een
afstandsbedieningssysteem.
14 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
17 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander
deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden.
uitsluitend voor huishoudelijk gebruik
U VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Was de schaal, deksel en mand in warm zeepwater, maak ze schoon en droog ze af.
d HOE HET WERKT
In principe vult u de schaal met eten en water en laat u het vervolgens droog koken. De koker
detecteert wanneer de rijst droog gekookt is en schakelt over naar stand "warm houden".
T KOOKTIJDEN
•Er zijn twee methodes om de kooktijden te regelen.
1) Gebruik precies de juiste hoeveelheid water, en laat de koker automatisch naar warm
houden overschakelen – dit is de methode om rijst te koken.
2) Gebruik genoeg water, let op het kook proces en verplaats de schakelaar handmatig
omhoog wanneer het eten gekookt is. Dit is de gemakkelijkste manier om met
onbekende factoren om te gaan, zoals onbekende hoeveelheden, onbekende groentes
en onbekende porties.
3 Let op wanneer u methode 2 gebruikt, de volgende keer kunt u precies de juiste hoeveelheid
water gebruiken en de koker zelf al het werk laten doen (methode 1).
15
C TE GAAR STOMEN
4 Wees niet bang etenswaren te gaar te stomen; stomen is een relatief zachte
bereidingsmethode en een paar minuten meer maakt meestal geen verschil.
5 Laat vis niet te gaar worden, anders wordt het zo taai als leer en smaakt het naar karton.
C VOORBEREIDING
6 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
7 Gebruik het toestel niet in nabij en onder gordijnen, planken, kastjes, of iets anders dat
mogelijk beschadigd kan raken door het ontsnappende stoom.
8 Leg het snoer zodanig dat het niet uitsteekt en niemand erover kan struikelen of erachter
kan blijven haken.
9 Zorg ervoor dat u ovenhandschoenen (of een doek) bij de hand hebt, en een hittebestendige
mat of bord om de schaal op te plaatsen na het koken.
10 Plaats de schaal in de koker.
C RIJST WASSEN
11 Sommige mensen zeggen dat u rijst beter niet kunt wassen, aangezien u hiermee de
voedingsstoffen wegspoelt.
12 Anderen zeggen dat u rijst wel moet wassen, aangezien dit overtollig zetmeel, rijstpoeder en
losse zemelen wegspoelt.
13 Indien u rijstballen of sushi wilt maken, waarbij de rijst aan elkaar moet plakken, is het
logischer om niet te wassen.
14 Indien u losse rijst wilt, met makkelijk te scheiden korrels, dan kan wassen helpen.
C VULLEN
15 Vul de schaal met de benodigde hoeveelheid rijst.
16 Voeg de benodigde hoeveelheid water toe - over het algemeen is er een beker water nodig
voor elke beker rijst.
17 Vul niet verder dan boven de vulmarkering.
C KOKEN
18 Draai de schaal een kwart beide kanten op, om er zeker van te zijn dat de onderkant van de
schaal goed contact heeft met het verwarmingselement.
19 Plaats de deksel op de schaal.
20 Steek de stekker in het stopcontact. Het N -lampje zal oplichten.
21 Beweeg de bediening naar P. Het N -lampje zal uitgaan.
22 Wanneer de rijst gekookt is, zal de bediening naar N veranderen, het P -lampje zal uitgaan het
en N -lampje zal gaan branden.
23 Laat de rijst voor ongeveer 10 minuten rusten, en haal de stekker van de koker uit het
stopcontact.
24 Trek uw ovenwanten aan.
25 Stoom en hete lucht zal ontsnappen bij het optillen van de deksel. Kantel hem lichtjes om de
stoom van u vandaan te richten.
26 Neem de kom uit het toestel en plaats het op een hittebestendige mat of bord.
27 Gebruik een spatel voor het roeren en mengen van de rijst, om alle stoom te laten
ontsnappen.
instructies
afbeeldingen
1 knop
2 deksel
3 opening
4 mand
5 vulmarkering
6 schaal
7 maatbeker
8 spatel
9 zuiger
10 verwarmingselement
Nwarmhouden
Pkoken
11 lampjes
12 bediening
16
28 Soms zal de rijst aan de rand van de schaal een korst vormen.
29 Sommige mensen beschouwen deze korst als iets lekkers.
30 Indien u deze korst niet wilt, kunt u het verwijderen met een spatel nadat u de rijst hebt
opgediend.
C EXTRA INGREDIËNTEN
31 Indien u extra ingrediënten toevoegt (rozijnen, fruit, noten etc.) moet u de hoeveelheid rijst
verminderen, om te compenseren voor de hoeveelheid water die de extra ingrediënten in
zich op zullen nemen.
32 Rozijnen en gedroogde stukken fruit zullen net zo veel water als rijst absorberen, daarom
kunt u ze samen met de rijst in de maatbeker plaatsen.
33 Nootjes absorberen over het algemeen niet zo veel water, hierdoor kunt u ze normaal
gesproken toevoegen na het meten van de rijst.
C DE KOKER GEBRUIKEN ALS EEN STOMER
34 Voeg de benodigde hoeveelheid water toe – Gebruik methode 1 of 2 hierboven.
35 Plaats de mand boven op de schaal en plaats het eten in de mand.
36 Voor eenvormig koken, moet u de stukken eten in ongeveer hetzelfde formaat snijden.
37 Voor erwten of iets anders dat breekt of in het water valt, maakt u een pakje met aluminium
folie
38 Wees voorzichtig bij het verwijderen van het pakje – draag ovenhandschoenen en gebruik
een plastic tang of lepels.
39 Plaats het deksel bovenop de mand.
40 Gebruik de koker op dezelfde manier als u zou doen bij het koken van rijst.
41 Volg de stoomtijden.
42 Laat geen eten in de koker na het stomen – het zal klef worden.
t MAAK AANTEKENINGEN
43 Let op het type en de hoeveelheid eten en de hoeveelheid water. Pas vervolgens de
volgende keer de hoeveelheid water, en laat de koker op de timing letten.
C ZUIGER
44 De zuiger zal voorkomen dat het verwarmingselement werkt, tenzij de schaal zich op zijn
plaats bevindt.
C KLAAR?
45 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
46 Beweeg de rijstkoker niet wanneer de volle schaal er in zit. Het zal zwaar zijn en de kabel kan
ergens blijven haken bij het verplaatsen.
47 Verwijder de schaal uit de rijstkoker voordat u hem leeg maakt. Indien u eten probeert te
verwijderen uit de schaal terwijl deze in de rijstkoker zit, kunt u de inhoud mogelijk op de
rijstkoker morsen, en deze daardoor beschadigen.
C ZORG EN ONDERHOUD
48 Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het
schoonmaakt en opbergt.
, Verwijder de stekker uit het stopcontact en verwijder dan de stekker van de stroomingang
op het apparaat.
49 Was de deksel, schaal en het rek in warm zeepwater, maak schoon en droog af.
50 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
51 Plaats geen enkel onderdeel van het apparaat in de vaatwasmachine.
17
kooktijden & voedselveiligheid
, Gebruik geen mosselen die voor het stomen open zijn. Stoom ze totdat de schelpen volledig
open zijn en gooi mosselen waarvan de schelpen na het stomen nog dicht zijn weg.
52 Deze tijden zijn voor een enkele laag eten. U zult moeten experimenteren om de juiste tijden
voor uw favoriete eten en voedselcombinaties te vinden.
53 Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap
dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
54 U moet bladgroentes zo min mogelijk koken, zodat ze groen en knapperig blijven. Door ze in
ijswater te dopen zal het kookproces stoppen.
H MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden
teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled.
etenswaren (vers) hoeveelheid tijd (minuten)
asperge 400g 15-18
sperziebonen 200g 20
broccoli 200g 18
spruiten 200g 20
kool (kwartaal) 25-30
wortel (in plakjes) 200g 15-20
bloemkool 200g 15
maïskolven 2 24-35
courgettes (in plakjes) 200g 10-12
aardappelen (in vieren) 400g 25-30
spinazie, vers 200g 5-8
kipfilet 400g 6-8
visfilet, vers, 6-13 mm dik 400g 8-10
vis in plakken, vers, 19-25 mm dik 2 20-23
garnalen, vers 250g 10-12
langoustine, diepvries 12-15
mosselen 250g 15

Documenttranscriptie

Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: 1 Dit apparaat mag uitsluitend worden gebruikt door of onder toezicht van een volwassene. Het apparaat dient steeds buiten het bereik van kinderen gebruikt en opgeborgen worden. 2 Dompel het apparaat niet in vloeistoffen; gebruik het apparaat niet in de badkamer, in de buurt van water of in de open lucht. 3 Gebruik het apparaat niet met bevroren vlees of gevogelte; ontdooi etenswaren volledig voor gebruik. 4 Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. 5 Probeer niets te koken in het lichaam van de koker – kook alleen in de verwijderbare schaal. 6 Raak de hete oppervlakken van de koker, deksel of schaal niet aan – gebruik ovenhandschoenen of een doek. 7 Reik niet over het apparaat heen en houd uw handen, armen, gezicht etc. verwijderd van de vrijkomende stoom. 8 Vul met tenminste 1 beker water. 9 Vul niet verder bij dan boven de vulmarkering. 10 Er komt stoom vrij. Zet het apparaat niet in de buurt van gordijnen of onder planken, kastjes, of andere voorwerpen die door de vrijkomende stoom zouden kunnen beschadigen. 11 Houd de bovenkant van het apparaat vrij; zet er niets bovenop. 12 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact als hij niet wordt gebruikt. 13 Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken. 14 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing worden beschreven. 13 Dit apparaat mag niet bediend worden met een externe tijdschakelaar of een afstandsbedieningssysteem. 14 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. 17 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. uitsluitend voor huishoudelijk gebruik U VOOR HET EERSTE GEBRUIK Was de schaal, deksel en mand in warm zeepwater, maak ze schoon en droog ze af. d HOE HET WERKT In principe vult u de schaal met eten en water en laat u het vervolgens droog koken. De koker detecteert wanneer de rijst droog gekookt is en schakelt over naar stand "warm houden". T KOOKTIJDEN • Er zijn twee methodes om de kooktijden te regelen. 1) Gebruik precies de juiste hoeveelheid water, en laat de koker automatisch naar warm houden overschakelen – dit is de methode om rijst te koken. 2) Gebruik genoeg water, let op het kook proces en verplaats de schakelaar handmatig omhoog wanneer het eten gekookt is. Dit is de gemakkelijkste manier om met onbekende factoren om te gaan, zoals onbekende hoeveelheden, onbekende groentes en onbekende porties. 3 Let op wanneer u methode 2 gebruikt, de volgende keer kunt u precies de juiste hoeveelheid water gebruiken en de koker zelf al het werk laten doen (methode 1). 14 1 knop 2 deksel 3 opening 4 mand 5 vulmarkering 6 schaal 7 maatbeker 8 spatel 9 zuiger 10 verwarmingselement N warmhouden P koken 11 lampjes 12 bediening C TE GAAR STOMEN 4 Wees niet bang etenswaren te gaar te stomen; stomen is een relatief zachte bereidingsmethode en een paar minuten meer maakt meestal geen verschil. 5 Laat vis niet te gaar worden, anders wordt het zo taai als leer en smaakt het naar karton. C VOORBEREIDING 6 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. 7 Gebruik het toestel niet in nabij en onder gordijnen, planken, kastjes, of iets anders dat mogelijk beschadigd kan raken door het ontsnappende stoom. 8 Leg het snoer zodanig dat het niet uitsteekt en niemand erover kan struikelen of erachter kan blijven haken. 9 Zorg ervoor dat u ovenhandschoenen (of een doek) bij de hand hebt, en een hittebestendige mat of bord om de schaal op te plaatsen na het koken. 10 Plaats de schaal in de koker. C RIJST WASSEN 11 Sommige mensen zeggen dat u rijst beter niet kunt wassen, aangezien u hiermee de voedingsstoffen wegspoelt. 12 Anderen zeggen dat u rijst wel moet wassen, aangezien dit overtollig zetmeel, rijstpoeder en losse zemelen wegspoelt. 13 Indien u rijstballen of sushi wilt maken, waarbij de rijst aan elkaar moet plakken, is het logischer om niet te wassen. 14 Indien u losse rijst wilt, met makkelijk te scheiden korrels, dan kan wassen helpen. C VULLEN 15 Vul de schaal met de benodigde hoeveelheid rijst. 16 Voeg de benodigde hoeveelheid water toe - over het algemeen is er een beker water nodig voor elke beker rijst. 17 Vul niet verder dan boven de vulmarkering. C KOKEN 18 Draai de schaal een kwart beide kanten op, om er zeker van te zijn dat de onderkant van de schaal goed contact heeft met het verwarmingselement. 19 Plaats de deksel op de schaal. 20 Steek de stekker in het stopcontact. Het N -lampje zal oplichten. 21 Beweeg de bediening naar P. Het N -lampje zal uitgaan. 22 Wanneer de rijst gekookt is, zal de bediening naar N veranderen, het P -lampje zal uitgaan het en N -lampje zal gaan branden. 23 Laat de rijst voor ongeveer 10 minuten rusten, en haal de stekker van de koker uit het stopcontact. 24 Trek uw ovenwanten aan. 25 Stoom en hete lucht zal ontsnappen bij het optillen van de deksel. Kantel hem lichtjes om de stoom van u vandaan te richten. 26 Neem de kom uit het toestel en plaats het op een hittebestendige mat of bord. 27 Gebruik een spatel voor het roeren en mengen van de rijst, om alle stoom te laten ontsnappen. 15 instructies afbeeldingen 28 Soms zal de rijst aan de rand van de schaal een korst vormen. 29 Sommige mensen beschouwen deze korst als iets lekkers. 30 Indien u deze korst niet wilt, kunt u het verwijderen met een spatel nadat u de rijst hebt opgediend. C EXTRA INGREDIËNTEN 31 Indien u extra ingrediënten toevoegt (rozijnen, fruit, noten etc.) moet u de hoeveelheid rijst verminderen, om te compenseren voor de hoeveelheid water die de extra ingrediënten in zich op zullen nemen. 32 Rozijnen en gedroogde stukken fruit zullen net zo veel water als rijst absorberen, daarom kunt u ze samen met de rijst in de maatbeker plaatsen. 33 Nootjes absorberen over het algemeen niet zo veel water, hierdoor kunt u ze normaal gesproken toevoegen na het meten van de rijst. C DE KOKER GEBRUIKEN ALS EEN STOMER 34 Voeg de benodigde hoeveelheid water toe – Gebruik methode 1 of 2 hierboven. 35 Plaats de mand boven op de schaal en plaats het eten in de mand. 36 Voor eenvormig koken, moet u de stukken eten in ongeveer hetzelfde formaat snijden. 37 Voor erwten of iets anders dat breekt of in het water valt, maakt u een pakje met aluminium folie 38 Wees voorzichtig bij het verwijderen van het pakje – draag ovenhandschoenen en gebruik een plastic tang of lepels. 39 Plaats het deksel bovenop de mand. 40 Gebruik de koker op dezelfde manier als u zou doen bij het koken van rijst. 41 Volg de stoomtijden. 42 Laat geen eten in de koker na het stomen – het zal klef worden. t MAAK AANTEKENINGEN 43 Let op het type en de hoeveelheid eten en de hoeveelheid water. Pas vervolgens de volgende keer de hoeveelheid water, en laat de koker op de timing letten. C ZUIGER 44 De zuiger zal voorkomen dat het verwarmingselement werkt, tenzij de schaal zich op zijn plaats bevindt. C KLAAR? 45 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact. 46 Beweeg de rijstkoker niet wanneer de volle schaal er in zit. Het zal zwaar zijn en de kabel kan ergens blijven haken bij het verplaatsen. 47 Verwijder de schaal uit de rijstkoker voordat u hem leeg maakt. Indien u eten probeert te verwijderen uit de schaal terwijl deze in de rijstkoker zit, kunt u de inhoud mogelijk op de rijstkoker morsen, en deze daardoor beschadigen. C ZORG EN ONDERHOUD 48 Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het schoonmaakt en opbergt. , Verwijder de stekker uit het stopcontact en verwijder dan de stekker van de stroomingang op het apparaat. 49 Was de deksel, schaal en het rek in warm zeepwater, maak schoon en droog af. 50 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek. 51 Plaats geen enkel onderdeel van het apparaat in de vaatwasmachine. 16 kooktijden & voedselveiligheid etenswaren (vers) asperge sperziebonen broccoli spruiten kool (kwartaal) wortel (in plakjes) bloemkool maïskolven courgettes (in plakjes) aardappelen (in vieren) spinazie, vers kipfilet visfilet, vers, 6-13 mm dik vis in plakken, vers, 19-25 mm dik garnalen, vers langoustine, diepvries mosselen hoeveelheid 400g 200g 200g 200g 200g 200g 2 200g 400g 200g 400g 400g 2 250g 250g tijd (minuten) 15-18 20 18 20 25-30 15-20 15 24-35 10-12 25-30 5-8 6-8 8-10 20-23 10-12 12-15 15 , Gebruik geen mosselen die voor het stomen open zijn. Stoom ze totdat de schelpen volledig open zijn en gooi mosselen waarvan de schelpen na het stomen nog dicht zijn weg. 52 Deze tijden zijn voor een enkele laag eten. U zult moeten experimenteren om de juiste tijden voor uw favoriete eten en voedselcombinaties te vinden. 53 Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. 54 U moet bladgroentes zo min mogelijk koken, zodat ze groen en knapperig blijven. Door ze in ijswater te dopen zal het kookproces stoppen. H MILIEUBESCHERMING Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled. 17
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96

Russell Hobbs COOK@HOME 19750-56 Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor